2022-12-13 4934 views
係飛去🇯🇵日本之前要一嚐日本過江龍店餐廳提供四款唔同價位燒肉放題套餐特別之處係主打黑毛和牛🐄只要$351起就可以任食60-87品料理真係飽到棒住個肚走今次叫左中價位試一試😙🔸日本產黑毛和牛燒肉放題 $469/位 (Mon-Thu)中價位已經可以品嘗到68品料理‼️包含左唔同味道嘅黑毛和牛部位、雞、豚肉、羊及海鮮,仲有熟食、甜品、沙律可以自取。餐廳有多款罕有黑毛和牛部位 eg. 極上霜降薄切肉眼芯壽喜燒、特上牛脊肉、上級牛肋肉、薄切赤身肉、查漬果味牛肋肉、羊架及厚切牛舌等等,仲可搭配唔同醬汁及調味,有黑松露月見燒汁、壺漬果味燒汁、蘿蔔蓉柚子醋、醬油漬蒜片等。海鮮都非常豐富,有青口、牛油帶子、大蝦、限量鹽燒鮑魚!鮑魚刷得好乾淨,而且已經貼心咁預先起左殼,值得一讚!個人推介上級牛脊肉及上級牛肋肉。兩款牛味好濃,油脂分佈得好平均,食落真係入口即溶,油脂中仲帶有一股非常明顯的奶油香呀!甜品方面,我推介厥餅及北海道🍦雪糕,可以自己係雪糕機吱出嚟好正😆飲品自助出去拎,有好多款式選擇,仲有各款冷泡茶。

係飛去🇯🇵日本之前要一嚐日本過江龍店
餐廳提供四款唔同價位燒肉放題套餐
特別之處係主打黑毛和牛🐄
只要$351起就可以任食60-87品料理
真係飽到棒住個肚走
今次叫左中價位試一試😙

🔸日本產黑毛和牛燒肉放題 $469/位 (Mon-Thu)

2022-12-12
Type of Meal
Lunch
新開既黑毛和牛燒肉,同中意食好西既沙田朋友即刻一齊黎試下😍❤️日本產黑毛和牛 全部都係鹿兒島牧場直送香港 既靚和牛!! 上級牛肋肉 + 上級牛脊肉 一睇d 雪花紋理就知會好好味!! 一放入口,油脂香+嫩滑口感,係幸福既味道!! 仲有燒汁+鹽味+和風京蔥醬等唔同調味選擇~🧡壺漬果味牛肋肉 同樣係黑毛和牛,醃製之後帶有果香味,而且肉質好軟冧,食完再encore!!💛牛油燒日本產帶子 鮮甜既帶子,簡單加牛油燒已經好好味💚鹽燒鮑魚 好香既好爽口彈牙既鮑魚,超高質!!💙骨付香腸 又香又有多重口感,必試!!💜小食甜品 沙津吧+炸蝦炸雞等小食之外,仲有紅豆+白玉+蕨餅等等日式甜品,仲有超滑滑好香牛奶味既3.5牛乳雪糕,超正rrr!!
新開既黑毛和牛燒肉,同中意食好西既沙田朋友即刻一齊黎試下😍

💛牛油燒日本產帶子 鮮甜既帶子,簡單加牛油燒已經好好味
💚鹽燒鮑魚 好香既好爽口彈牙既鮑魚,超高質!!

💙骨付香腸 又香又有多重口感,必試!!

-高質嘅燒肉放題又有多個新選擇啦🥰日本黑毛和牛燒肉專門店 「牛太」 最近進駐沙田中心! ▫️豪華燒肉放題套餐$389/大人▫️▫️日本產黑毛和牛燒肉放題套餐$469/大人▫️▫️特上日本産黑毛和牛燒肉放題套餐$629/大人▫️▫️極上日本産黑毛和牛燒肉放題套餐$899/大人▫️(星期六日及公眾假期成人額外加$30)/我今次揀咗 「日本產黑毛和牛燒肉放題套餐」套餐總共有68款任食單品可以選擇,種類包括:▪️上級日本產黑毛和牛▪️燒肉(牛肉)▪️燒肉(日本產豚肉 •雞肉 •其他)▪️海鮮▪️激辛挑戰▪️前菜/日本產黑毛和牛每款都好吸引🤤款款都充滿牛味🐮油脂同肉身分布平均,入口即溶!我其中推介係 「上級牛肋肉」 同埋 「角切黑毛和牛」夠晒軟腍,味道充滿油香👍🏻食牛食到悶悶地嘅朋友都可以試吓雞肉同豬肉一樣咁高質🤭/除咗肉類,海鮮都好吸引🥰種類夠晒多,又夠大眾化,有齊香港人中意食嘅熱門海鮮🦐包括帆立貝、青口、大蝦等等Encore咗幾次嘅其中包括 「鹽燒鮑魚」 同埋 「牛油燒日本產帶子」 鮑魚食得出鮮味同鹽味帶子充滿蒜味同牛油味,加埋本身鮮味十足😋/店內仲有大範圍自助區域有小食、炸物、沙律、生果、甜品、飲品等等款式夠晒多,總
高質嘅燒肉放題又有多個新選擇啦🥰
日本黑毛和牛燒肉專門店 「牛太」 最近進駐沙田中心!
▫️豪華燒肉放題套餐$389/大人▫️
▫️日本產黑毛和牛燒肉放題套餐$469/大人▫️
▫️特上日本産黑毛和牛燒肉放題套餐$629/大人▫️
▫️極上日本産黑毛和牛燒肉放題套餐$899/大人▫️
(星期六日及公眾假期成人額外加$30)
我今次揀咗 「日本產黑毛和牛燒肉放題套餐」
套餐總共有68款任食單品可以選擇,種類包括:
▪️上級日本產黑毛和牛
▪️燒肉(牛肉)
▪️燒肉(日本產豚肉 •雞肉 •其他)
▪️海鮮
▪️激辛挑戰
▪️前菜
日本產黑毛和牛每款都好吸引🤤
款款都充滿牛味🐮
油脂同肉身分布平均,入口即溶!
我其中推介係 「上級牛肋肉」 同埋 「角切黑毛和牛」
夠晒軟腍,味道充滿油香👍🏻
食牛食到悶悶地嘅朋友都可以試吓雞肉同豬肉
一樣咁高質🤭
除咗肉類,海鮮都好吸引🥰
種類夠晒多,又夠大眾化,有齊香港人中意食嘅熱門海鮮🦐
包括帆立貝、青口、大蝦等等
鮑魚食得出鮮味同鹽味
帶子充滿蒜味同牛油味,加埋本身鮮味十足😋
店內仲有大範圍自助區域
有小食、炸物、沙律、生果、甜品、飲品等等
款式夠晒多,總有一樣啱你心水🫶🏻
飲品亦都有牛太自家製茶飲
凍頂烏龍茶、桂花烏龍茶、玫瑰茉莉花茶
烏龍茶比較濃,茉莉花茶比較清
啱晒唔同口味嘅朋友仔需要
我份人就比較貪心,一次過飲晒三款
三款都咁啱我口味🤭
最欣賞係個雪糕同其他配料❣️
加埋可以整到一個日式雪糕甜品🍨
重點係有白玉丸子、紅豆、蘆薈、蕨餅
係其他燒肉放題店一定唔會見到嘅配料😍
員工態度親切,坐得又舒服🥰
咁多位燒肉控又多一個新選擇啦❤️
@gyuta_wagyu

日本黑毛和牛燒肉 牛太(沙田中心)
地址:沙田横聖街2-16號沙田中心3樓50及57號舖(港鐵沙田站A4 出口,步行約14分鐘)
營業時間:星期一至四12:00-15:00/17:00-22:00
星期五12:00-15:00/17:00-22:30
星期六日12:00-22:30
2022-12-07 3144 views
最近個市好牛呀🐮恒生指數曾見返19000點關口🥳📈📈梗係要食返個牛太慶祝下而牛太今個星期喺沙田開咗新分店啦!🤩呢個禮拜仲有開張優惠四個人同行一人免費添😍係時候約埋班frd一齊食燒肉啦黑毛和牛特上放題都只係$629 真係大滿足啤酒 酒精飲品 任飲!全部肉類 甜品任食!肉類種類繁多 單單係牛肉都有30幾款仲有豬肉同埋雞肉 真係令人食指大動 先來嘅頭盤有厚切牛舌、極上雪見肉眼芯、極上座布團同極上厚切肉眼芯!可惜只此一客🥺極上座布團入口感覺非常有牛味 而且好軟熟食得出係非常高質 食完真係完全唔夠喉!!!!不過好彩都有其他牛肉搭救 其他都尚算高質有我最鍾意食嘅薄切牛舌(可以揀鹽燒或者燒汁蔥燒)同牛脊肉等 配上佢哋呢度獨有嘅醬汁 每款都有獨特風味分別有黑松露月見燒汁、醬油漬蒜片、和風京蔥京醬油同雪見蘿蔔蓉柚子醋淨係醬汁都有咁多款 果然係真材實料 食咗一轉牛之後再點下其他海鮮原來呢度有大頭蝦、鮑魚同埋帶子任食 職員仲好細心教我哋點樣燒海鮮想食蔬菜 呢度又有牛油粟米、翠玉瓜、冬菇同秋葵等等小食方面有枝豆同埋凍豆腐 每樣都好有質素😋鍾意食辣嘅朋友仲可以試一試佢嘅激辛系列 雞翼同埋豬腩肉加上佢哋獨特嘅辣醬
最近個市好牛呀🐮
恒生指數曾見返19000點關口🥳📈📈
梗係要食返個牛太慶祝下
而牛太今個星期喺沙田開咗新分店啦!🤩
呢個禮拜仲有開張優惠
四個人同行一人免費添😍
係時候約埋班frd一齊食燒肉啦
黑毛和牛特上放題都只係$629 真係大滿足
啤酒 酒精飲品 任飲!
全部肉類 甜品任食!

肉類種類繁多 單單係牛肉都有30幾款
仲有豬肉同埋雞肉 真係令人食指大動
先來嘅頭盤有厚切牛舌、極上雪見肉眼芯、
極上座布團同極上厚切肉眼芯!可惜只此一客🥺
極上座布團入口感覺非常有牛味 而且好軟熟

食得出係非常高質 食完真係完全唔夠喉!!!!
不過好彩都有其他牛肉搭救 其他都尚算高質
有我最鍾意食嘅薄切牛舌
(可以揀鹽燒或者燒汁蔥燒)同牛脊肉等
配上佢哋呢度獨有嘅醬汁 每款都有獨特風味

分別有黑松露月見燒汁、醬油漬蒜片、

和風京蔥京醬油同雪見蘿蔔蓉柚子醋
淨係醬汁都有咁多款 果然係真材實料
食咗一轉牛之後再點下其他海鮮
原來呢度有大頭蝦、鮑魚同埋帶子任食
職員仲好細心教我哋點樣燒海鮮
想食蔬菜 呢度又有牛油粟米、翠玉瓜、

冬菇同秋葵等等
順帶一提 呢度出邊仲有熟食區同甜品
想飲麵豉湯食炸雞
同食白飯嘅朋友
都可以無限添加架
甜品方面 仲有格仔餅、蕨餅同雪糕任唧

可以揀雲呢拿雪糕或者芒果兩溝
加埋呢度嘅白玉丸子同埋紅豆🫘
好有和風feel呀 🏮😍😍
2022-12-07
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$629 (Dinner)
2022-12-06 513 views
身作沙田友,見到日本過江龍,點可以錯過!店內以日本江戶時代的鬧市為主題,日本產黑毛和牛的燒肉放題厚切特上辣椒肉扒 脂肪比例平均,厚切更好口感極上厚切肉眼芯 油脂分布靚,燒至中間粉紅色最嫩極上座布團 油分比例多,入口即溶的感覺極上雪見肉眼扒 油脂更豐富,入口油脂香厚切牛舌 質感好淋身,有彈性專用醬汁:黑松露月見燒汁 燒汁加上蛋黃汁,令肉質更嫩滑和風京葱京醬油 鰹魚精華,加上京葱更清新雪見蘿蔔蓉柚子醋 酸味中和油膩感、淡淡柚子香醬油漬蒜片 夾著燒肉食更加惹味特上牛脊肉 雪花紋理靚,入口即溶,滿口油脂香特上牛肋肉 油脂分布如雪花,淋身又重肉味厚切特上牛肋肉 厚身有口感,肉味濃郁上級牛脊肉 油脂分布平均,鬆軟有咬口鹽燒鮑魚 鮑魚已起殼,直接放肉燒,爽口鮮味牛油燒日本產帶子 錫紙盤內燒,牛油味香濃黑毛和牛火炙壽司 火炙燒過,有多一重香味還有多種肉類、海鮮、果酒、沙律、燒物、更有自助生啤機,更有白玉丸子、紅豆蓉、日式蕨餅、蘆薈整日式甜品,加埋3.5牛乳雪糕和日本直送愛文芒果雪糕,大滿足!
身作沙田友,見到日本過江龍,點可以錯過!
店內以日本江戶時代的鬧市為主題,日本產黑毛和牛的燒肉放題

厚切特上辣椒肉扒 脂肪比例平均,厚切更好口感
極上厚切肉眼芯 油脂分布靚,燒至中間粉紅色最嫩
極上座布團 油分比例多,入口即溶的感覺
極上雪見肉眼扒 油脂更豐富,入口油脂香
厚切牛舌 質感好淋身,有彈性

專用醬汁:
黑松露月見燒汁 燒汁加上蛋黃汁,令肉質更嫩滑

和風京葱京醬油 鰹魚精華,加上京葱更清新
雪見蘿蔔蓉柚子醋 酸味中和油膩感、淡淡柚子香
醬油漬蒜片 夾著燒肉食更加惹味

特上牛脊肉 雪花紋理靚,入口即溶,滿口油脂香
特上牛肋肉 油脂分布如雪花,淋身又重肉味
厚切特上牛肋肉 厚身有口感,肉味濃郁

上級牛脊肉 油脂分布平均,鬆軟有咬口
鹽燒鮑魚 鮑魚已起殼,直接放肉燒,爽口鮮味
牛油燒日本產帶子 錫紙盤內燒,牛油味香濃
黑毛和牛火炙壽司 火炙燒過,有多一重香味

還有多種肉類、海鮮、果酒、

加埋3.5牛乳雪糕和日本直送愛文芒果雪糕,大滿足!
2022-12-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner