2024-05-09
係夜已經唔繽紛嘅9:15pm,大膽行入去問:「仲有冇嘢食呀⋯⋯」,換黎嘅係好熱情嘅回應:「你地想食乜嘢呀?」 即刻喺兩個餓住嘅肚仔,注入咗啲溫暖!係舖頭門口見到「令人會流口水」嘅roast chicken,我地毫不猶豫就「叫雞」,再加兩杯飲品 。「之前食過未㗎?」男員工問(似係老闆) 「第一次咋!」「啊,咁就會再返嚟食㗎啦!」 佢滿滿自信嘅回答,同新鮮出爐、有滿滿油香嘅烤雞係成正比㗎:雞皮脆、雞肉嫩;攞上手,熱辣辣 !原來唔止做雞做得出色,連旁邊嘅配菜(我地點咗coleslaw & 炒蘑菇)都係用心做嘅: coleslaw無水汪汪、可以化咗雞油嘅膩;蘑菇係有兩種,一片片 + 有椗嘅,兩款配菜嘅份量,會令你覺得物超所值!「係呀,俾多啲,食得開心啲嘛~」 老闆再次自信 + 自豪咁回應 。有機會去嘅您,花少少時間睇下menu第一版,會感受到用心開食店嘅人,果一份理念同熱誠 。「如果想食快餐嘅,咁呢度可能就俾唔到你啦!」老闆呢句話,講出咗黎呢度食嘢嘅心態 。最後,兩杯飲品,都係高質嘅!唔俾飲筒你,唔係想「走塑」,而係飲品加咗果肉鮮榨嘅,會俾埋枝長匙羹你,係咪好細心?俾你講中:我地真係會返嚟再幫
「之前食過未㗎?」男員工問(似係老闆)
「第一次咋!」
「啊,咁就會再返嚟食㗎啦!」
俾你講中:我地真係會返嚟再幫襯,試下menu第一款雞(又蘋果又檸檬⋯⋯),應該都會好正嘅!
感謝你地係繁華嘅商業區,開咗間久違咗嘅人情味餐廳!