2025-02-05
玩咗大半日,真心攰到一個點😅 好需要食返啲嘢補充身體,保持正能量😎 天氣咁凍,好想飲個熱湯暖吓肚🔥 我哋誤打誤撞嚟到「 #真心一隻雞 」 ,一間位於 #登龍街 嘅 #過江龍 #韓國餐廳,試吓新派嘅 #韓食 🐣星期日嘅晚上八點,餐廳裡裡外外都人頭湧湧,湊熱鬧嘅感覺令人特別期待☺️ 韓式湯麵/飯配雞🐤熱辣辣嘅 #韓式鍋麵 加咗 #韭菜 同 #辣椒粉 喺面,配上斬件嘅白雞半隻,雖然明知唔係鮮雞肉,不過味道同材料都幾豐富🤤 搞到我哋都忍唔住encore多一個飯餐,一於吃個飽🤤🤤豬肉配豆腐辣湯飯🐽呢個係我每次入韓國餐廳必叫嘅食物😉 香辣嘅湯底,撈埋啲豆腐一齊入口,燙熱嘅口感簡直係一流☺️ 而豬肉片對我嚟講只係附加材料,味道還可以😗雖然呢餐都只係一啲普普通通嘅菜式,不過我都幾享受餐廳呢片韓式氣氛,非常溫暖🔥 而且餐廳嘅服務員大多數係外籍人士,突然有種去咗韓遊嘅感覺!如果只係食麵餐或者飯餐嘅話,喺銅鑼灣嚟講價錢都算係貼地,大家有機會可以嚟試吓!📍 真心一隻雞(銅鑼灣)登龍街28號永光中心地舖
韓式湯麵/飯配雞🐤
豬肉配豆腐辣湯飯🐽