2024-12-10
🥢香港終於食到正宗韓國蒜味一隻雞湯鍋,記得以前冬天去韓國真係凍到癲,食到熱辣辣又暖身嘅蒜味一隻雞,真係超級幸福,除咗鍋仲有BBQ 燒肉提供,Lunch Time Set 都好抵食,所以午飯時間好爆場。店舖由Oppa 親自主理,店員都係韓國人,成間店都充滿韓國風味,真係一秒飛到韓國食鍋嘅感覺,而家天氣涼涼哋食就最啱🥢鐘意呢到嘅泡菜係自家新鮮醃製,味道清新爽口,係會有食唔停嘅感覺,蘿蔔 , 泡菜及青瓜泡菜都非常入味又夠脆1️⃣Dakhanmari Set 真心蒜香一隻雞$420 冬天最啱食就係湯鍋,湯底飲落係清清地嘅蒜味,會越煲越濃,湯鍋入面仲有年糕,雞肉可以點秘製醬汁特別惹味,特別食法可以加入佢地嘅泡菜,變成泡菜鍋,最後可以加埋麵條,或者煮韓國粥2️⃣排骨餃子 +$60可以加配韓式排骨餃子,餃子係自家製,即叫即蒸外皮薄身,肉餡豬肉味香,餃子控表示可以一口接一口咁食,非常滿足3️⃣Dakdoritang Set 韓式辣燉雞 $440韓國嘅辣燉雞亦係最鐘意嘅韓式美食之一,辣醬味道嘅燉雞,醬汁味道香濃惹味,辣辣的好暖身,雞肉帶辣味更加香,最後加入拉麵或者炒飯,炒飯炒到微焦,有紫菜香又夠鑊氣4️⃣薯仔煎餅 +$
1️⃣Dakhanmari Set 真心蒜香一隻雞$420
2️⃣排骨餃子 +$60
3️⃣Dakdoritang Set 韓式辣燉雞 $440
4️⃣薯仔煎餅 +$60
韓式煎餅類別好多人都會鐘意,薯仔製作嘅外面口感微酥,內層酥軟係享受馬鈴薯天然的香甜
5️⃣Chicken Dumpling Soup Set $88 (午餐)
6️⃣Pork Belly Meal Set $108 (午餐)
另外lunch time 都非常抵食,晏晝午飯時間爆滿,超多人過來食,因為味道真係唔錯,今次揀咗餃子雞湯set,仲有炒豬腩肉set , 韓式嘅餃子圓碌碌咁好飽滿,浸喺雞湯入面連湯都飲埋,炒豬腩肉比較香口惹味,仲有韓式香腸,配上紫菜飯團,仲有泡菜,銅鑼灣又多一個食Lunch 同晚飯湯鍋嘅地方