2025-03-12 42 views
我也試過被那個男店長不禮貌的對待, 感覺非常難堪, 坦白講, 那食店的食物雖然不差, 但又不至於非常好吃, 況且環境非常狹窄, 連茶餐廳都不如, 再加上這樣的服務態度, 比茶餐廳更惡劣, 但價錢上又比茶餐廳昂貴, 本人認為一間餐廳是否光顧, 就是憑着食物的質素、環境、價錢和服務態度來取決, 這間餐廳絕對不合格, 我在這間餐廳曾經有個不愉快的經歷, 所以本人和我的家人肯定不會再光顧這間餐廳
2024-11-05 392 views
看這餐廳頗多好評,可惜位置偏僻,要叫外賣速遞才能品嚐到。早餐:英式腸和煙肉: 味道可以煎雙蛋: 蛋煎得靚,好香蛋味加上沙律茶咖啡: 香濃奶茶: 正宗港式奶茶,好飲窩夫: 很香蛋味,好好味加 $10 有麥皮
看這餐廳頗多好評,可惜位置偏僻,要叫外賣速遞才能品嚐到。

早餐:

英式腸和煙肉: 味道可以
煎雙蛋: 蛋煎得靚,好香蛋味
加上沙律茶
咖啡: 香濃
奶茶: 正宗港式奶茶,好飲
窩夫: 很香蛋味,好好味
加 $10 有麥皮
2024-10-22 473 views
「雞扒變豬柳,指鹿為馬」話說本人和家人本月19號在上算餐廳吃早餐,當日叫了早餐G:我選擇了長通粉、雞扒拼豬柳豬骨湯底,坐了一會就有得吃,吃了一會發覺他沒有給我豬柳,於是查問店長(男人),那人看一看說:沒有錯是豬柳拼雞扒,我跟他說:應該給了兩件雞扒,是不是你們搞錯,他又說:沒有,這件肯定是豬柳!於是我跟他說:我吃了一啖,係雞扒嚟㗎!唔信你拎入去問廚房!之後他拿了入廚房,10多秒後,回來說:廚房話係豬柳呀!我當時呆咗,繼續同佢講:我吃了一啖,這真是雞扒不是豬柳,你唔信可以攞去再check,之後佢唔睬我!沒有正示這個問題。最後只吃了剩餘嘅長通粉,沒有吃他所謂的豬柳拼雞扒!原本係好小事,廚房執錯料、上錯餸間唔中都會有,其實我並沒有叫他補給我,(當然他亦沒有說補回豬柳給我!)最嬲嘅地方係明明係雞扒,老屈客人話肯定係豬柳,同佢好好聲聲客客氣氣講係雞扒不是豬柳,餐廳男人仲理直氣壯話「肯定係豬柳⋯⋯」即係我唔係話客人大晒,但係你咁嘅服務態度就係一定有問題囉!我唔鍾意佔人小便宜嘅,亦都從來沒有想去任何地方寫食評(不論好與壞)而且你係做街坊生意,其實唔需要呢個態度囉!我成個早餐收50幾蚊,不是30幾蚊嘅普
原本係好小事,廚房執錯料、上錯餸間唔中都會有,其實我並沒有叫他補給我,(當然他亦沒有說補回豬柳給我!)最嬲嘅地方係明明係雞扒,老屈客人話肯定係豬柳,同佢好好聲聲客客氣氣講係雞扒不是豬柳,餐廳男人仲理直氣壯話「肯定係豬柳⋯⋯」即係我唔係話客人大晒,但係你咁嘅服務態度就係一定有問題囉!我唔鍾意佔人小便宜嘅,亦都從來沒有想去任何地方寫食評(不論好與壞)而且你係做街坊生意,其實唔需要呢個態度囉!我成個早餐收50幾蚊,不是30幾蚊嘅普通茶記。好老實咁講,佢啲食物質素不算太差,當然亦不是好好,本人不是第一次幫襯,不過多數都是外賣,沒有堂食,今次堂食就遇到不愉快事件,大家自己衡量,謝謝。|
2024-07-20 676 views
店內環境雖然一般,座位約二三十人,環境方面平平無奇,但是食物質素以西餐嚟講,不下於其他高檔西餐廳及有酒店水準,食物質素及上菜擺設可以,以性價比嚟講,該店的食物物有所值
今朝諗住幫屋企人訂外賣早餐,我哋用app訂餐,都慣咗食物一定無堂食咁新鮮,不過你揀得做得外賣送餐生意,咁你點都要確保食物可以最大限度下保持水平送到客人手上,自然好講究包裝方法。點知一嚟到,奶茶又倒瀉,求其一間茶餐廳都識用咖啡杯紙托,無紙托都會搵獨立袋再裝起,確保就算倒瀉都唔影響其他食物,佢又慳埋呢啲成本個窩夫仲好笑,明知係送餐外賣,仲要搵無窿嘅雞皮紙包,個窩夫唔淋都幾難你唔用紙盒,都學下人地雞蛋仔鋪果啲有窿雞皮紙啦好彩係倒瀉奶茶啲奶茶無滲入去啫(可能係老細有預知能力,預咗有奶茶會倒瀉,所以唔用有窿雞皮紙)老闆,你想接埋外賣平台生意,唔該你就搞搞啲包裝
今朝諗住幫屋企人訂外賣早餐,
我哋用app訂餐,都慣咗食物一定無堂食咁新鮮,
不過你揀得做得外賣送餐生意,

個窩夫仲好笑,明知係送餐外賣,
仲要搵無窿嘅雞皮紙包,個窩夫唔淋都幾難
你唔用紙盒,都學下人地雞蛋仔鋪果啲有窿雞皮紙啦
好彩係倒瀉奶茶啲奶茶無滲入去啫

老闆,你想接埋外賣平台生意,唔該你就搞搞啲包裝

2023-06-13 1032 views
係附近工作完,路過Jo cafe入去食個lunch。之前都係試魚柳或者全日早餐多,今次試下飯類,order咗佢哋嘅lunch set 西班牙燴飯,跟餐揀咗熱奶茶,埋單$95 免加一。鋪頭位置向馬路都易搵,算係柴灣唯數不多嘅cafe。環境乾淨,座位都坐得舒服,職員都幾nice。有自助水位置,但同職員request 都ok。而燴飯份量都多,整體味道偏淡,飯粒口感軟硬適中,海鮮部分都新鮮但冇乜醬汁嘅味道,而奶茶就正常發揮。下次應該都會揀返魚柳或是扒類。

西班牙燴飯
2023-06-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$95 (Lunch)
我最近去了柴灣的Jo Cafe,這裡的環境非常舒適,有一種家的感覺,讓人感到放鬆。菜單上的選擇也很豐富,包括早餐、餐包、沙律、意粉等等,還有一些特別的飲品和甜點。我行入去時,店員好熱情地迎接我,帶我去到我哋嘅座位。我揀咗佢哋嘅招牌菜之一嘅西冷牛排,呢道菜嘅味道好好,肉質鮮嫩多汁,配上濃郁嘅黑椒醬汁,啱啱啱啱啱,令我停唔住口。仲有,佢哋嘅蒜蓉包都好好食,外皮酥脆,內裏柔軟,好好味。試埋新鮮沙律,呢道沙律嘅食材好新鮮,配上蜜糖芥末醬汁,味道好爽口,令我感到好清爽。提拉米蘇,味道好濃郁,份量都好夠,好啱同朋友分享嘅。呢間餐廳嘅菜品味道好好,價格都比其他西餐廳實惠啲,令我感到好滿意。店員嘅服務都好好,令我感到好舒服。如果你係柴灣附近,我好推薦你嚟呢間餐廳食飯,享受舒適嘅用餐體驗,價格也不算太貴。而且這裡的環境非常舒適,是一個放鬆和享受美食的好地方。如果你在柴灣附近,不妨來這裡試試。

我行入去時,店員好熱情地迎接我,帶我去到我哋嘅座位。

提拉米蘇,味道好濃郁,份量都好夠,好啱同朋友分享嘅。

2023-03-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
  • 全日早餐
2022-12-21 865 views
嗌咗至少4次外賣,每次兩杯野飲都倒寫晒,搞到餐盒同膠袋都濕晒,打去同老板講完都無改善。今朝再嗌外賣平台,order完專登打落去舖頭同老板講叫佢將兩杯野飲分開裝,驚又倒寫,老板話無問題,點知送到屋企同之前一樣,嬲嬲地再打俾老板,佢竟然同我講:「係吖,呢排好多客人都有同樣既投訴」…..吹脹,今時今日咁嘅服務態度😡
吹脹,今時今日咁嘅服務態度😡
2022-09-20 1158 views
📍Jo Cafe #JoCafe #MFJ柴灣 #MFJ西餐人均消費: HKD$125第一次食,唔去都唔知,呢間嘢開咗8年😂🆗 Deep Fried Fillet of Sole with Thousand Island Dressing 🐟 $118「千島脆脆炸魚柳」三件嘅炸魚柳 ,其實就唔似英式Fish & Chip果種,反而似港式早餐😂 不過食起嚟又唔差嘅,都香脆嫩滑👎🏻 Paella (Hotate, Clams, Mussels, Prawn, Squid) 🥘 $128「西班牙海鮮燴珍珠飯(帆立貝,鮮蜆,青口,海蝦,墨魚仔) 」 應該係我見過最醜樣嘅paella😂 其實佢好足料,但係色水就麻麻,而且仲要勁稀勁水! 🥲🆗 Sirloin Steak 🥩 $128「秘製西冷牛扒」有幾秘製我就唔知,我揀medium,食落都可以嘅,係口感爭少少粉,帶少少柴🆗Thick-cut Pork Fillet with Black Pepper🐷$108「厚切黑椒豬柳」厚切可以,豬扒都夠香口,但食落就爭少少味咁!不過每個餐$120左右,份量夠大,有餐湯有前菜沙律仲有甜品,柴灣嚟講,港式西餐

📍Jo Cafe #JoCafe

#MFJ柴灣 #MFJ西餐

人均消費: HKD$125

第一次食,唔去都唔知,呢間嘢開咗8年😂

千島脆脆炸魚柳

西班牙海鮮燴珍珠飯(帆立貝,鮮蜆,青口,海蝦,墨魚仔)

🆗 Sirloin Steak 🥩 $128
秘製西冷牛扒

厚切黑椒豬柳

不過每個餐$120左右,份量夠大,有餐湯有前菜沙律仲有甜品,柴灣嚟講,港式西餐算係咁啦😂

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #westerncuisine #westernfood #相機食先 #柴灣美食 #西餐
2022-09-04
$125 (Dinner)
2021-04-27 2625 views
柴灣都有底食好味的西餐每款都有好多蔬菜今次就食了黑松露燒雞長通粉帆立貝鮮蝦天使麵和牛扒配鮮薯容每樣都份量十足帆立貝鮮蝦天使麵d蝦彈牙又大隻,帆立貝也新鮮,天使麵也煮得剛好!至於黑松露燒雞長通仲有顏色豐富的西椒和椰菜花同菇,真係好豐富,健康蔬菜不可少,多多菜好好味!最令人期待的重頭戲牛扒也不錯,厚薄適中,成熟程度也剛好!鮮薯容也吃到薯仔味,不是溝粉而成。餐廳不太大,但五藏俱全,餐目豐富,是可以再encore的西餐
柴灣都有底食好味的西餐
牛扒配鮮薯容
每樣都份量十足
TakeAway
2020-11-30 2163 views
疫情關係,所以係屋企叫外賣,叫咗慢煮法式豬軟骨珍珠飯同西班牙海鮮,飯嚟到都係熱既👍🏻豬軟骨夠淋👍🏻好香,好味,驚喜係好多菜,但同豬軟骨唔太配合,如果係可以少D菜既種類會好D,豬軟骨多一件較好,飯唔係全部都珍珠米,有D失望,同埋飯盒偏細,女仔食既話啱啱好😉西班牙海鮮燴飯燴飯一樣有好多菜係入面,但都係同一堆款式既菜🤣飯本身味道幾好,但菜會出水,影響咗本身既飯味,海鮮係好食既👍🏻如果菜放埋一旁會好D餐廳可以將菜另上會更好,但多菜係開心既,但整體份量要多D我諗堂食應該會好食既!
慢煮法式豬軟骨珍珠飯

西班牙海鮮燴飯
餐廳可以將菜另上會更好,但多菜係開心既,但整體份量要多D
我諗堂食應該會好食既!
慢煮法式豬軟骨珍珠飯
2020-11-28 1384 views
今日同老公同埋女女尼食晚餐一直都無入過尼食飯,因為覺得價錢貴,不過依晚唔知食乜好,所以就尼左依間Jo Cafe食啦。一直以為係後生仔開既,估唔到似係一家人經營既餐廳!老板(我聽到熟客叫佢做Jo)見我地都唔知點乜野好,所以都有俾d意見。野食個presentation都幾靚,成餐覺得最有驚喜係老閭建議既薯蓉!真係好好食!連平時唔食薯蓉既老公都好like!成餐飯都食得好舒服係柴灣區想搵間靜靜地既小店,我會推介Jo Cafe!P.S.朋友話佢個三文魚炒飯好好食,下次試下先!
今日同老公同埋女女尼食晚餐

成餐飯都食得好舒服
係柴灣區想搵間靜靜地既小店,我會推介Jo Cafe!

P.S.朋友話佢個三文魚炒飯好好食,下次試下先!

• 薯蓉
2020-10-21 1250 views
因為自己開始緊戒精製澱粉質,開始左剩係食肉同菜既返工人生🍗🍖🥗🌽🥬柴灣工業區附近性價比甚高的西餐小店,不但出餐快捷,食物也不馬虎😍今日叫左全日早餐(A餐),沙律超大份,先食佢夠哂健康。而且雞扒多汁,唔會乾同焦,而且三文魚薯仔都幾特別,有三文魚香味👍🏻👍🏻而且份量十足!都係$65蚊!真係好驚喜❤️古法奶茶有茶香,唔會太奶味濃,岩我口味!小店唔算大,繁忙時間都要等下位~不過都唔會等太耐👍🏻
古法奶茶有茶香,唔會太奶味濃,岩我口味!
小店唔算大,繁忙時間都要等下位~不過都唔會等太耐👍🏻
2020-06-10 1687 views
呢間小店我一直都食開,性價比高,今晚比阿廚師哥哥叫左我去試新野,即管睇下你有咩新搞作😏今晚主菜係炸豬手,伴鰻魚炒飯,同埋甜品先上左碟炒飯,我就一般好鰻魚,但都忍唔住食左幾啖,因為炒得夠香,同埋勁多木魚,郁下郁下,加左D三色椒,成件事健康左😂 如果你唔食椒,可以提早同廚師講架,呢間小店最好既地方,就係基本上佢會滿足客人既要求,做到既佢地都會做,例如,你以為佢係西餐廳,點知你又估唔到,其實佢可以煮中菜,我見過其他客咁食,我真係見過😂 廚師話只要預早話佢知,佢會準備食材~ 返番正題,隻炸豬手終於上枱,完全可以媲美Kxxg Luxxig o個隻,呢個份量,兩個人都食啱啱好~ 每次去Kxxg Luxxig都要叫多D人先可以食隻豬手,如果唔係就會食唔哂。個皮炸到好鬼脆,D肉好稔同入哂味,勁正! 話就話兩個人份量,但我完全可以一個人食哂佢🤭 係見同朋友黎,先留返D比佢咋😏 廚師話佢本身想配D小食,例如炸薯角洋蔥圈,我話正呀,可以配啤酒添呀~佢個酸菜都唔錯,不過好似爭少少野,我同左廚師建議,睇下佢下次煮成點先~ 比個籍口叫佢請我食多一次🤣 不過你叫我比百幾蚊食呢隻豬手我都OK呀,真心值呀~ 個薯蓉本

今晚主菜係炸豬手,伴鰻魚炒飯,同埋甜品

佢個酸菜都唔錯,不過好似爭少少野,我同左廚師建議,睇下佢下次煮成點先~ 比個籍口叫佢請我食多一次🤣 不過你叫我比百幾蚊食呢隻豬手我都OK呀,真心值呀~ 個薯蓉本身好食,不過有豬手酸菜當前,薯蓉淪為配角啦~

最後佢仲送左個甜品比我,個Waffle配雪糕好似好簡單,但呢個配搭無得輸,食完炸野可以解一解,賣相一流,你唔好expect佢做到日本咁靚咁fancy,你食既係呢間餐廳既人情味,當然仲有味道啦😂 最後我一定會飲佢杯即磨齋啡,成件事完滿哂😊

佢自開業一年幾,自問都幫襯唔少,只要o係附近做野,我都會黎食,個水準都keep到,佢會定時定候換下餐牌,所以都keep住有新鮮感,小本經營,我覺得大家去開柴灣,可以幫襯下小店,而唔係新翠商場入面D連鎖食店

順帶一提,我見過有食客要求想食素,廚師都無say no,煮左素意粉/飯比佢,有時D餐廳廚師睬佢都傻,所以呢點都值得一讚👍🏻 我建議直頭整返款素菜比人揀,咁就perfect池啦👏🏻
2020-06-10
Type of Meal
Dinner
2020-06-10 773 views
今次受朋友邀請,就佢o個區方便,去左柴灣食大餐,呢間佢平時食開,所以同個廚師都好熟,廚師一介紹有新鮮龍蝦,佢就叫埋我一齊試下,見係佢咋,唔係真係唔會走咁遠😂我地點左龍蝦拼凡立貝同埋龍蝦拼三文魚。食龍蝦之前有個頭盆,有大蝦沙律、湯同蒜蓉包,個包正呀,小朋友應該好鍾意食🤣。食到差唔多,個龍蝦就黎啦,賣相幾特別,所以忍唔住相機食先,三文魚嗰份擺左洋葱圈o係上面,好有特色。龍蝦好新鮮,焗到啱啱好,佢哋另外上左三款汁比我地,其實本身隻蝦已經夠味,不過再點少少汁都好味,個人比較鍾意牛肝菌汁。其實仲有個薯蓉o係底,超好食!! 食完先醒起無影相😑 廚師話係自己打自己整,唔係用機打😮 佩服呀!見到咁豐富,以為佢會落D味精去煮個,點知冇,食完唔口乾,抵讚~ 食完仲有飲品,叫咗即磨咖啡,唔同普通西餐廳,個咖啡味好香,唔落糖咁飲仲正☺️ 老闆仲特登請我地食生果😎 呢間隱世小店真係唔錯,幾有人情味,好似家庭小店咁,食物賣相同味道都一流,值得推介👍🏻👍🏻👍🏻

2020-06-08