2024-08-02 308 views
食物,環境都唔錯既一間餐廳。 第一次黎哩間餐廳,菜單幾特別,特別叫左乳鴿,同平時出面食既味道好唔同, 好食。 仲叫左一個兩人set lunch. 感覺到廚師用心既制作。 食材都新鮮。尖椒皮旦, 口感好特別。食唔到辣既我都可以接受。 本來以為蒸豬肉係平時食既蒸肉餅, 但係原來係好似東坡肉咁, 入口即溶, 又唔會感覺好肥膩,讚。 周圍環境都好舒服, 唔會好吵。仲望到維港既海景。餐廳店員也很友善。 服務很好。 已經預約左下一次再過黎。 餐廳開了不久, 相信保持住咁樣既水準,服務, 會越黎越多人過黎食的。
2024-07-29
Type of Meal
Lunch
  • 乳鴿
2024-04-02 1181 views
之前出差到湖南一個月公司安排係君庭餐廳隔離的酒店入住,啱好有生意要傾就係君庭預訂了包廂,體驗感很好,現在都開到香港尖沙咀了,當然第一時間帶上好朋友幾個去試試,香港店就較細但裝修真係靚加上又係27f高層海景,冇得頂,食物都一樣保持水準,炒翅,花膠,臭豆腐,紅燒洞庭湖甲魚,剁椒蒸大魚頭,最中意呢間餐廳有不同季節的隱藏時令菜式由當季廚師發板,很難得~服務都很細心熱情比較有質數嗰只,無論商務宴請還是朋友簡單聚餐都值得一試

2024-04-02 824 views
在iSquare 樓下看到黑珍珠推介,所以同幾個朋友膽粗粗上咗去,環境同裝修都唔錯,望住成個維港。同Captain傾咗幾句,原來間舖新開咗冇耐,Captain 俾咗個Menu我哋,除咗湖南菜仲有好多粵菜,價格都係一般尖沙咀價。最後我哋叫了個四人套餐同乳鴿,上菜都係一道道慢慢上,睇到我哋食到差唔多先上下一個。食物環境服務都十分之唔錯!最緊要環境安靜可以幾個朋友一邊食飯一邊傾吓偈。全程冇俾人追交枱。值得再去!
2024-03-20 554 views
最近發現尖沙咀有間新餐廳湖南菜與粵菜crossover,食物質素唔錯估唔到粵菜亦都唔差,試過件花膠夠厚身同埋嗰個酸汁都幾特別。因為本身比較小食辣,咁湖南菜嚟講佢啲菜式都幾精緻,飯後送咗個小米糕畀我哋食,唔不太甜。服務員質素亦都好有禮貌,基本上食得都幾開心。可以一試。
2024-03-18
Celebration