2023-02-02 26 views
/今天和朋友去到元朗YOHO逛街,夜晚我們便找附近的餐廳吃,看到這一間餐廳很有田園風,裏面也很高級,所以就吸引了我的眼球決定在這間餐廳享用美味的晚餐!走進餐廳後就感到這間餐廳更特別了😛因為餐廳環境很舒適、很多佈置,也很有格調,枱上面還放了一個很美麗的蠟燭燈,整個用餐體驗變得更浪漫了。我們看完餐牌後,變點了兩份小吃,分別是英式炸魚柳配薯條和啤酒醬洋蔥圈,還有一個主菜就是西冷牛扒八安士配燒肉汁。🫶我們下單後五分鐘,美食便逐一上台了。是日餐湯為黑松露蘑菇湯黑松露,湯味很香濃,有淡淡的蘑菇,真的很好哏!香蔥圈炸得金黃色,外皮很薄很脆。炸魚柳也是金黃香脆,內裏軟嫩多汁,再配上香脆可口的薯條,實在太滋味!二西冷牛扒一上菜就已經令我們垂涎三尺,因為已經聞到很香的燒肉汁味,肉質細嫩牛味濃,油脂豐盈,滿滿肉汁,而我也很喜歡吃蕃薯蓉,香甜綿滑,實在停不下口!🥹👍整體而言,這間餐廳的水準很高,食物的味道和賣相也很好,而且環境也很高貴舒適,真的很適合喜歡吃浪漫的朋友過來品嚐一番!🥳❣

31.01.2023 星期二 晩K&L Dream cafe今日放工去捐血,捐完血去食好西奬勵自己。位於元朗好順利大廈的K&L Dream cafe,上年八月才開市,附近有很多食肆,隔離就是Brother 5,很容易找。餐廳門外掛滿了花草,猶如一個小花園,餐廳內雖然不是很大,但座位不會擠迫,而且牆上佈置了掛畫、花草、酒瓶,加上閃亮亮的掛燈,看起來很溫馨,適合情侶和朋友來坐坐。頭盤:柚子提子乾雜菜沙律$28本來Set dinner沒有沙律頭盤,但因為自己想食沙律,所以加$28讓我另外加上。沙律有芝士片、沙律菜、提子、蕃茄仔,加上餐廳特製的蜜桃沙律汁,酸酸甜甜,比預期好吃。黑松露野菌忌廉湯$28熱辣辣、有口感、黑松露和野菌味豐富,配上很香脆的蒜蓉包,絕配,推介。雲霧煙燻 茭白筍紫蘇檸檬焗鱸魚柳(轉了比目魚)$198首先用煙燻槍在蓋裏面打煙,製造騰雲駕霧的效果,拍片打卡是不錯,但本身魚加蕃薯茸的擺盆賣相不是很特出,所以效果打了折扣。吃起來魚面上有一陣醬汁,很油膩的口感,原來是青醬,自己不大喜歡;魚皮不夠脆,魚的份量偏少,相信男士或大吃一點的一定不夠。比目魚味道還可,可惜不夠熱,旁邊番薯茸反而

31.01.2023 星期二 晩
K&L Dream cafe

頭盤:柚子提子乾雜菜沙律$28
頭盤:柚子提子乾雜菜沙律

黑松露野菌忌廉湯$28

黑松露野菌忌廉湯、蒜蓉包

雲霧煙燻 茭白筍紫蘇檸檬焗鱸魚柳(轉了比目魚)$198
雲霧煙燻 茭白筍紫蘇檸檬焗比目魚

吃起來魚面上有一陣醬汁,很油膩的口感,原來是青醬,自己不大喜歡;魚皮不夠脆,魚的份量偏少,相信男士或大吃一點的一定不夠。比目魚味道還可,可惜不夠熱,旁邊番薯茸反而味道更佳,配菜蕃茄不好吃。因為餐湯、主菜和蒜蓉包味道好,所以期望過高,到主菜反而有些失望。

士多啤梨梳乎厘 $68
Latte $38
第一轉據說取出來不小心跌了,所以總共等了差不多四十分鐘,第二轉才有,但一吃就好吃得不得了,實在值得等待,士多啤梨味不重,不會太甜,梳乎厘口感非常鬆軟,充滿空氣感,十分吸引好吃,高度推介。加上比較濃的Latte,真的很配合。
士多啤梨梳乎厘
Latte

後來跟其中一個店主亞莉傾談下,原來K&L Dream cafe的K代表權、L代表莉,兩位是拍檔,權哥主要負責烹煮,而莉姐則負責招呼客人。

雖然只有兩個人,兩位做起來都很合拍,見莉姐偶而都會入Open Kitchen幫手,又會走出來為客人下單、添水,而且會詢問食物滿意與否。我也有反映前菜、沙律很好,惟一主菜魚仍需改進,幸好最終甜品及飲品加分。

餐廳環境雅緻、服務貼心、主菜可作改善,下次會再試試其他主菜款式,大家也可支持小店。
2023-01-31
$396 (Dinner)
頭盤:柚子提子乾雜菜沙律
黑松露野菌忌廉湯、蒜蓉包
士多啤梨梳乎厘
Latte
  • 柚子提子乾雜菜沙律
2023-01-27 31 views
悠長嘅農曆新年假期仲未結束,一個人四圍揾食揾食。元朗鳳群徑一帶有好多不同嘅餐廳選擇,由街頭行到街尾,遠處望到一間裝修優雅、鋪外頂部吊左一啲綠色植物嘅西餐廳吸引左眼球,感覺自然美好,上前睇睇餐牌,全部都好想食😋。餐廳喺室內/室外均設有雅座,室內燈光較柔和,有一種浪漫感,天氣涼涼地嘅話,其實坐室外都係一個不錯嘅選擇。當時已經係下午2點幾,又唔想食得咁heavy,所以叫左個薄餅餐。溫馨提示:午餐供應時間係11:30至16:30,配餐湯及飲品(不設下午茶餐牌),午市時段仲免收加一添👍是日餐湯~菠菜忌廉湯綠色嘅湯好靚,味道香濃帶有一啲薯仔微粒,既有口感又好滋味。主食~蜆肉蘆筍吞拿魚沙律醬薄餅配雜菜沙律約6吋嘅《薄餅》真的很薄嘅餅底,鋪滿蜆肉、蘆筍、吞拿魚、青椒、紅椒、芝士,滋味無窮,雜菜沙律置中嘅佈局,襯托出食物嘅色彩。我覺得烤焗嘅時間剛剛好,餅底唔會太硬太乾,而又焗到有脆邊嘅效果,好似餅乾一樣嘅口感,好啱我口味,一個人食晒都唔會過飽。下次要約埋朋友一齊去試下其他餐先。
悠長嘅農曆新年假期仲未結束,一個人四圍揾食揾食。

是日餐湯~菠菜忌廉湯
綠色嘅湯好靚,味道香濃帶有一啲薯仔微粒,既有口感又好滋味。

主食~蜆肉蘆筍吞拿魚沙律醬薄餅配雜菜沙律

下次要約埋朋友一齊去試下其他餐先。

2023-01-23 28 views
最近去咗K&L Dream cafe,餐廳位於元朗。我非常滿意我的晚餐,分別係烤杏鮑菇豬髀熔岩芝士漢堡同埋烤蒜香牛油帆立貝配龍蝦汁米型意粉。首先,我點咗一份烤杏鮑菇豬髀熔岩芝士漢堡。它係用特別多材料製作而成,包括杏鮑菇、豬髀、熔岩芝士、生菜、番茄及特製的BBQ醬。整件都係用焗爐焗出來,外皮有一層金黃可口的外衣,而內裡則是軟軟的,吃到口中都有一份甜味。當我第一口咬下去時,我就發現味道非常香!杏鮑菇配埋豬髀熔岩芝士搭配得好味,而芝士熔岩又加強咗整體味道。再來就係烤蒜香牛油帆立貝配龍蝦汁米型意粉,它係用牛油加上大量的新鮮大蒜作調味,再加上少量的胡椒粉同海盐。帆立貝本來就有一份天然的甜味,加上牛油及大量新鮮大蒜之後,它就好正,配埋龍蝦汁米型意粉,整體味道更加鮮美。K&L Dream cafe的環境亦非常舒適,服務人員亦非常友善。我非常推薦大家去試試這間餐廳

元朗本地人食盡元朗😂 今日係拍拖日❤️,同老公想搵間靚餐廳食西餐。一經過就俾呢間Cafe吸引左,佢既裝修勁浪漫,用好多花花同燈光裝修💐,情侶食飯打卡一流!我地叫左個Dinner Set, 有餐湯、蒜蓉包、前菜 、主菜,同半價可以配野飲!前菜係柚子葡萄乾沙律,全部都係靚沙律菜唔喺用普通生菜代替,物超所值~😆餐湯係青豆濃湯,口感豐富,除左青豆仲有洋蔥既香味,配脆卜卜既蒜蓉包一流!👍🏻主菜就叫左燕麥啤酒燉紐西蘭羊膝,燉得勁淋,個汁有d甜甜地勁正。佢係配蕃薯蓉架,夠特別又健康❤️飲品就叫左薄荷朱古力,上面有cream,大大杯上面有塊薄荷葉,可以打卡😉老公中意食田螺,所以嗌多咗嗰香草牛油法國田螺 , 新鮮焗起熱辣辣,田螺新鮮牛油味香,配薯蓉簡直絕配,好味!整體而言,氣氛又好食物又好,情侶去一定好開心😉---‐--------------------K&L Dream cafe📍元朗鳳攸南街9號好順利大廈地下60號舖
元朗本地人食盡元朗😂
整體而言,氣氛又好食物又好,情侶去一定好開心😉
---‐--------------------
K&L Dream cafe
📍元朗鳳攸南街9號好順利大廈地下60號舖
燕麥啤酒燉紐西蘭羊膝
燕麥啤酒燉紐西蘭羊膝
2023-01-20 23 views
同阿媽去元朗辦完年貨,回程去元朗西鐵途中經過間好吸引嘅餐廳於是決定放阿媽一晚假🤣。職員友善有禮貌,有主動幫阿媽安置行李係椅下嘅置物籃,見我哋落單好似有困難主動過嚟介紹菜式。入座時差唔多七點食客唔算多,點知落完單啲人就陸陸續續咁嚟好快就滿座,如果再遲少少應該都冇位,下次嚟之前會book定枱先。見到餐牌有啤酒脆醬洋蔥圈就好想食,可惜阿媽話熱氣唔俾食🥹我決定咗遲啲約朋友嚟食兼飲返兩杯😁結果係阿媽咦咦哦哦嘅情況下飲品點咗水果茶,主菜就點左煙燻茭白筍紫蘇檸檬焗鱸魚柳+慢煮巴馬火腿黑松露野菌釀雞卷(菜式名都好長😅)水果茶水果茶有蘋果、山楂、洛神花成份,飲落微酸味道敢然,水果茶開胃消滯,健康之選阿媽梗係好中意啦。南瓜忌廉湯廚師將南瓜忌廉湯處理得好好,入口感覺唔到有南瓜纖維,整體口感滑溜,南瓜味濃郁。法式蒜蓉包蒜蓉包香脆,蒜香味適中,好食。煙燻茭白筍紫蘇檸檬焗鱸魚柳呢道菜式好有派頭,上菜時有個「金鐘罩」罩住啲用作煙燻嘅煙,打開「金鐘罩」啲煙散出嚟果下好好玩,喜歡打卡嘅朋友應該會好興奮。兩大舊魚柳下面鋪咗啲薯蓉,整體份量算大,如果多啲茭白筍我會更開心,因為阿媽食曬兩舊我食唔到😅。魚柳嘅皮焗得香脆,食到最

水果茶

南瓜忌廉湯

法式蒜蓉包
蒜蓉包香脆,蒜香味適中,好食。

煙燻茭白筍紫蘇檸檬焗鱸魚柳
兩大舊魚柳下面鋪咗啲薯蓉,整體份量算大,如果多啲茭白筍我會更開心,因為阿媽食曬兩舊我食唔到😅。魚柳嘅皮焗得香脆,食到最後凍咗都仲係脆嘅,魚肉保持嫩滑,成舊魚都唔腥,好想請教下廚師點整個魚😆

慢煮巴馬火腿黑松露野菌釀雞卷
雞卷外表樸實唔花巧,切開雞卷先發現係功夫心機菜,雞皮完好地將雞肉包裏,雞肉之間夾住火腿野菌同醬汁。雞皮咬落脆脆地但唔乾,雞肉嫩滑多汁,阿媽都讚。味道方面雞肉本身好夠味,我覺得唔點醬汁都冇問題,啖啖肉嘅雞卷食肉獸一定好中意。

2023-01-19
2023-01-19 27 views
今日去左住元朗既朋友屋企溫書,溫到攰攰地咁岩又到飯點,朋友提議不如出去行個圈再食個晚餐,都好啊!溫書坐左成日坐我到腰酸骨痛,搵間cafe坐下Relax。行行下見到K&L呢間小店環境幾舒服就入去放鬆下傾下計.每次睇餐牌都有好多野想食,花多眼亂,呢到都唔例外,有好多款式。本身想食全日早餐可惜只係供應到下午五點半,最後揀左兩個意大利飯.晚餐加$28 有一件蒜蓉包同一個餐湯今日餐湯係南瓜湯,南瓜味濃郁仲有南瓜肉係入面,好飲又有口感,飲完飽左一半(´▽`).蒜蓉包脆卜卜,而且蒜味濃,I like it !.芥末籽蜜糖豬仔脾意大利飯 $148意大利飯軟硬適中,每粒飯都沾滿忌廉汁好creamy,再配上三色椒,洋蔥同菇,令到口感更加豐富,豬仔脾肉質嫩滑又多肉,外皮沾滿蜜糖,正啊(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).烤大啡菇黑松露野菌意大利飯(素食) $138朋友話之前食得太多肉,所以今日要食素😂意大利飯混入洋蔥,三色椒同菇一齊煮,creamy得黎又有口感。啡茹大塊又厚身仲好juicy,朋友話好似据緊扒咁

晚餐加$28 有一件蒜蓉包同一個餐湯

蒜蓉包脆卜卜,而且蒜味濃,I like it !

芥末籽蜜糖豬仔脾意大利飯 $148

烤大啡菇黑松露野菌意大利飯(素食) $138
朋友話之前食得太多肉,所以今日要食素😂
一入到去,服務員態度好有禮貌笑容滿面,坐低幫我哋斟水,問我哋食乜嘢。仲推介左兩款煮食俾我哋,第一款係挪威三文魚卡邦尼全蛋闊條麵,呢一款真係冇介紹錯!個汁好香濃creamy,配埋芝士真係一絕! 我鍾意食闊條麵,其中一個原因就係因為夠闊身可以掛好多汁上去!另外一款推介主食就係燒春雞松子仁白松露意大利飯,第一次食白松露意大利飯,識落唔係好膩,味道好balance!春雞有半隻,醃得好入味烤得好香脆!佢哋嘅食物係即叫即整,所以一上枱係熱辣辣出晒煙。正!餐湯麵包,都唔錯!蒜蓉法包熱辣辣好香脆!今日個餐湯係蕃茄濃湯,my favourite! 今日係平日,唔使點等位。我哋食飯期間已經有兩台客人去慶祝生日。餐廳服務周到,如果有客人生日仲會幫手播生日歌,都幾有氣氛。

2023-01-13
Type of Meal
Dinner
  • 燒春雞松子仁白松露意大利飯
2023-01-12 16 views
元朗美食種類繁多🤭當中唔少得去雞地覓食啦!餐廳門面裝修帶有少少小清新嘅歐陸風💐普遍西餐廳多數都只係得意粉提供今次見到有risotto 即刻心心眼☺️🔹頭盤 - 柚子提子乾雜菜沙律坊間所提供嘅沙律多數都係凱撒沙律呢度嘅雜菜沙律 加咗柚子粒 提子乾酸酸甜甜特別開胃 🔸餐湯配蒜蓉包是日餐湯係南瓜甘荀湯🥕有粒粒南瓜甘荀喺湯入面 非常足料🔹烤春雞配松子仁白松露意大利飯 HKD198烤雞外皮乾脆 雞肉嫩滑多汁意大利飯加入蘆筍粒 雜菌 而飯粒軟硬適中 入口啖啖都好豐富🔸芥末籽蜜糖燒豬仔髀意大利飯HKD148第一啖咬落豬仔髀食到外皮沾滿蜜糖豬仔髀肉質偏軟淋 食落Juicy!人均消費💰$200/位🚩K&L Dream cafe 元朗鳳攸南街9號好順利大廈地下60號舖
元朗美食種類繁多🤭當中唔少得去雞地覓食啦!
餐廳門面裝修帶有少少小清新嘅歐陸風💐

意大利飯加入蘆筍粒 雜菌 而飯粒軟硬適中
入口啖啖都好豐富

🔸芥末籽蜜糖燒豬仔髀意大利飯HKD148
第一啖咬落豬仔髀食到外皮沾滿蜜糖
豬仔髀肉質偏軟淋 食落Juicy!

人均消費💰$200/位

🚩K&L Dream cafe
元朗鳳攸南街9號好順利大廈地下60號舖
Type of Meal
Dinner
2023-01-11 18 views
黎到元朗yoho附近 有好多唔同嘅餐廳選擇, 唯獨呢一間餐廳令我感覺好清新。 有種田園清香嘅感覺。餐廳內部以灰泥色為主調。點菜後立即有店員為我們送上餐湯。是日餐湯為黑松露蘑菇湯, 視覺上很有效果,用忌廉在蘑菇湯上畫兩畫。 而重點是這湯也很有材料入口很有口感, 絕對不是得過且過。 砵酒燴牛肋條配茄容意大利飯砵酒非常入味, 融合於牛肋條之中, 番茄味十足,清甜而不酸。意大利飯較為有口感,不是人人都喜愛。芝士雞肉漢堡配薯條。薯條香脆金香, 明顯是新鮮炸出嚟。 雞肉非常巨型, 以漢堡嘅比例來說已超出了正常比例。 就像不會計較食材成本, 認真抵食。 唯一美中不足的是他們以後配以長牙籤。 以致切開嘅時候有點兒難分享。最後配以餐飲結尾。 不知不覺原來午餐的時候也頗多人。下次有機會可以再試。

點菜後立即有店員為我們送上餐湯。

砵酒燴牛肋條配茄容意大利飯

芝士雞肉漢堡配薯條。
最後配以餐飲結尾。

不知不覺原來午餐的時候也頗多人。

下次有機會可以再試。
2023-01-06 18 views
我個人而語﹐我鍾意食豬多過牛本來睇見"慢烤"﹐就想放棄﹐怕會乾柴。咁啱見到大廚﹐佢話佢叫我放心﹐我就膽粗粗試一試。可能係因為食材好﹐烹調又得當﹐食落估唔到咁好味﹐好軟滑﹐保持內汁。大廚仲好有心思﹐伴碟嘅嗰一捌汁也是特登為怕人食滯而特製另外﹐大家記得食埋粒獨子蒜頭﹐大廚話用咗2個鐘心機整架﹐咪當係普通伴碟嘥咗呀我地係晚上嚟﹐個氣氛都好舒適浪漫﹐佢地門口有個open area, 下次一定要試吓係度食豬手飲啤酒﹐相信會有另一種感受。
我個人而語﹐我鍾意食豬多過牛
大廚仲好有心思﹐伴碟嘅嗰一捌汁也是特登為怕人食滯而特製
慢烤美國穀飼豬斧頭扒
2022-12-20
慢烤美國穀飼豬斧頭扒
黎元朗揾朋友 Book咗呢一間西餐小店🥰聖誕節期間店裏面嘅裝飾都好靚好有氣氛😆店員都好Nice🧡我地叫左一個套餐 另外再加個主菜同小食套餐再配埋餐湯同頭盤頭盤係大大碟沙律 好新鮮🥗餐湯係南瓜湯 非常足料 好甜😛香草牛油白菌釀法國田螺 $98一共有五粒 田螺大大粒好咬口偏咸 但配埋既薯蓉一齊食就剛好😋芝士烤春雞配松子仁白松露意大利飯 $198烤雞肉質嫩滑多汁 白松露意大利飯好入味 煮得好出色🥰巴馬火腿牛肝菌汁全蛋闊條麵 $128火腿薄身大大塊 麵包麵包牛肝菌汁好香~闊條麵口感唔錯 麵質爽滑菠羅蜜桃花茶 $19超大瓶 可以飲到水四五杯 好抵~花茶好香好濃 但唔會好甜 唔錯🫶🏻
黎元朗揾朋友 Book咗呢一間西餐小店🥰

芝士烤春雞配松子仁白松露意大利飯 $198
烤雞肉質嫩滑多汁
白松露意大利飯好入味 煮得好出色🥰

巴馬火腿牛肝菌汁全蛋闊條麵 $128
火腿薄身大大塊 麵包麵包牛肝菌汁好香~
闊條麵口感唔錯 麵質爽滑

菠羅蜜桃花茶 $19
超大瓶 可以飲到水四五杯 好抵~
花茶好香好濃 但唔會好甜 唔錯🫶🏻
K&L Dream cafe (元朗)元朗鳳攸南街9號好順利大廈地下60號舖要找高質素西餐廳不一定在中環港島區,在元朗也可以日常五星級酒店西餐廳菜式。家人搵好嘢食,來到元朗好順利大廈附近,發現一間店面少少,但五臟俱全的餐廳,內裏內有乾坤,主廚是酒店大廚坐鎮,餐牌上的菜式一看,也就知道是酒店級水準。雲霧煙燻茭白筍紫蘇檸檬焗鱸魚柳Baked Sea Bass Fillet with Smoked WaterBamboo Shoot, Perilla and Lemon$198以特製調味醃過的魚柳,並以烤焗方式,令魚皮外層香脆,內裡幼滑多汁且鮮甜甘香嫩滑。紫蘇檸檬清新味蕾之餘又提升魚柳鮮味。魚柳份量很多,可謂整條魚柳的量和精於一菜式中。加上茭白筍沒有一點腥味。煙燻令鱸魚帶有燻木的香氣,又能保全魚柳鮮味。是日餐湯細滑湯頭配上烤焗過的蒜蓉包,蒜蓉味香濃。蘋果玫瑰花茶,Rose Apple Tea $38足料的玫瑰花茶,內裏有大量的蘋果乾和玫瑰花,玫瑰花香氣四溢。此茶除了清甜可口外,還有美容,活血化瘀,疏肝解郁的功效。清香味貫徹整個花茶。香蕉朱古力奶昔 chocolate banana, smoo

K&L Dream cafe (元朗)
元朗鳳攸南街9號好順利大廈地下60號舖

雲霧煙燻茭白筍紫蘇檸檬焗鱸魚柳

是日餐湯
細滑湯頭配上烤焗過的蒜蓉包,蒜蓉味香濃。

蘋果玫瑰花茶,Rose Apple Tea $38

香蕉朱古力奶昔 chocolate banana, smoothie $48
這個是比較健康的朱古力奶昔,加入香蕉令奶昔更Creamy,入口更加細滑。濃郁,朱古力香味沒有完全蓋過香蕉味,反而兩者配合下令奶昔錦上添花。

朱古力心太軟chocolate lava cake
在香脆的朱古力蛋糕外層上劃下一刀,暖呼呼的半液態狀朱古力就從中心一瀉而出!由此可以看得出廚師的功力,要做到這個效果,中間完美中空的,厚薄均勻地流出朱古力,找全個元朗就只有這裡。
2022-12-30
$150 (Dinner)
2022-12-29 12 views
餐廳主打意大利菜式,提供意大利飯及意粉、扒類、頭盤小食、自家製甜品等,款式眾多,而且擺碟精緻,打卡一流。燒澳洲頂級牛肉眼扒10安士 (燒汁)上枱時聞到陣陣炭燒香味,外層焦香,生熟控制剛剛好,肉質細嫩牛味濃,油脂豐盈,入口滿滿肉汁。慢烤美國穀飼豬斧頭扒 (蜜桃芥籽醬)豬扒夠厚身,慢烤方式令肉汁鎖住,肉質粉嫩柔軟,甘香多汁。Set Dinner包括一份頭盤、一份主菜、是日餐湯及蒜蓉包,飲品及甜品半價。午市時段更可免加一服務費。

燒澳洲頂級牛肉眼扒10安士 (燒汁)

慢烤美國穀飼豬斧頭扒 (蜜桃芥籽醬)
豬扒夠厚身,慢烤方式令肉汁鎖住,肉質粉嫩柔軟,甘香多汁。

午市時段更可免加一服務費。

2022-12-28 14 views
元朗雞地依邊真係一個覓食嘅好地方,今日嚟到依間靚靚裝修行歐陸風嘅小店,入到去餐廳俾花花草草圍住,weekday食個lunch 都特別愜意特別舒服😚😚😚餐廳嘅選擇好多,有all day breakfast、pizza、pasta、risotto🤪🤪是日餐湯係忌廉蘑菇湯,一路飲一路食到粒粒蘑菇,好驚喜,個人比較鍾意保留粒粒感嘅西湯,有咬口之餘又食到佢嘅真材實料!!👍🏻👍🏻🐷慢煮加拿大豬肉眼配金巴利櫻桃醬經過慢煮方式烹調嘅豬肉眼非常淋身,保留左肉汁之餘又保留到本身嘅營養。配櫻桃醬亦十分特別,酸酸甜甜,食慾大增。仲有沙律菜同茄子,食肉之餘又可以食下蔬果類😬😬🍕鮮蝦白菌黑松露沙律醬薄餅配雜菜沙律賣相非常吸引,五彩繽紛,pizza都幾足料,啖啖都食到配料,同朋友share嚟食就啱啱好。餅底邊薄脆,十分香口,pizza加左芝士,咬落有拉絲感覺!!!😋😋😋🤤🤤隨餐附送熱檸水同熱奶茶☕️
🐷慢煮加拿大豬肉眼配金巴利櫻桃醬
🍕鮮蝦白菌黑松露沙律醬薄餅配雜菜沙律