2022-06-10 100 views
繼佢哋個人氣法式布甸麵包之外 佢哋最近嘅脆皮布甸泡芙都掀起左熱潮!咬開即刻爆曬啲布甸醬出嚟 超級流心 非常之creamy軟滑💕食落好香雲呢拿味 唔會好甜 再加埋微脆嘅泡芙皮 另有一番風味~
2022-06-10 112 views
We arrived at 3ish, and waited half an hour. It smell super good , taste extremely well.It is worthy to wait for half hour, it is better than other bakery shop so far.This is the best in town haha
This is the best in town haha
2022-06-10 89 views
嘉多利嘅法式布甸包相當有人氣 佢哋最近嘅佐敦分店又有新嘅搞作!!出咗全新嘅法式脆皮泡芙布甸😍係將原本嘅外脆內煙韌嘅法包 變咗做脆皮嘅泡芙 內餡嘅布甸同布甸包都係一樣嘅 好軟滑 食落另有一番味道~
個包好甜,強烈建議大家凍食,因為本身凍食都已經好甜,係岩岩好接受到嘅甜度,聽身邊朋友講翻叮/氣炸熱食甜到痴肺😂。布甸好滑,就嚟流心咁,但又未流住,所以食落都好方便,就咁拎住食都唔怕滴到周圍都係😋。包皮係淋嘅,但食食下又幾夾😆。佐敦呢間成日到5.6點都仲有得賣,可能真係太偏僻,又或者得原味無得揀所以無乜人流。真係好想試抹茶味,可惜要出到碧街先有得賣,仲要又多人又大排長龍😢,疫情就算啦,無謂為左個包同人逼餐死,希望佐敦都會有得賣啦☹️本身買完飯經過嘉多娜都心大心細諗緊買唔買好,跟住聽到隔離有個女人尖叫話終於買到啦!佢同佢朋友講,你知唔知我頭先出油麻地條龍幾長呀!搞到我又羊群效應買埋一份😒😂

• 法式麵包布甸
  • 法式布甸麵包
  • 法式布甸
  • 法式布甸包
  • 麵包布甸
2022-06-08 110 views
我好怕 D 🧁甜野係死甜果種 。 因為會食到個喉嚨唔舒服😵😵 。 但衣間又冇死甜又ok喎 🤭🤭。 我見佢有三個味😊 。 所以我每款各要左一個🍮 。 佢個包皮有少少煙煙靭靭既 。 🤔🤔冇呀過硬又冇話過淋嘅 。朱古力味$18 。 唔苦咖 。 計 percentage 黎講應該係60黎既 。焦糖味$18 。 唔知係咪燒過龍定焗過龍 。 上面個焦糖有小小苦😐😐 。 原味$15 。 同出面食果 d 普通布甸差唔多 😂🤣😹。 都好香旦味既 。 總括而言如果再買我都係會食朱古力味嘅 。

總括而言如果再買我都係會食朱古力味嘅 。
2022-06-05 204 views
星期日下午四點半左右,係佐敦附近,諗住搏下黎買返個布甸包啦,好好彩唔洗排隊呀!即買啦!唔係唔買呀!?😆收銀姐姐介紹有個新出既泡芙布甸包試埋佢啦緊係😋😋😋法式布甸包$15泡芙布甸包$20最後買左4個法式布甸包同3個泡芙布甸包呢個泡芙布甸包真係不得了!😋😋😋😋菠蘿包既皮,啖啖都係爆曬餡既,超好食😋比較之下呢個好食過法式布甸包,不過兩款包價錢都唔平,間中行下經過又唔洗排隊可以再去買呀😊
收銀姐姐介紹有個新出既泡芙布甸包
試埋佢啦緊係😋😋😋
法式布甸包$15
泡芙布甸包$20
最後買左4個法式布甸包同3個泡芙布甸包

呢個泡芙布甸包真係不得了!😋😋😋😋
菠蘿包既皮,啖啖都係爆曬餡既,超好食😋
2022-06-05 245 views
佐敦香港最強法式布甸包 其實呢間個個都知㗎啦 所以直接講呢個post嘅重點 ‼️佐敦店唔洗排隊啊 ‼️佐敦店唔洗排隊啊 ‼️佐敦店唔洗排隊啊 👍🏻重要的事情重複三次呢到出爐時間1330派籌 1400-1500內取1630現貨發售 今日1700黎到都仲有兩盤所以唔洗排隊直接買到 (😉入面冷氣仲要幾涼nice)成日見到人哋喺 油麻地店好多人排隊大熱天時排成個鐘 望到都覺得辛苦.循例講講評價⭐️法式布甸包👍🏻包外層 煙煙韌韌👍🏻咬開做到爆漿口感👍🏻即買即食 入邊布甸有小小流心feel🥰做飯後甜品 真心唔錯 滿足‼️唔洗排隊係重點.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_佐敦#hkfunfoodrecord黃店.#嘉多娜餅屋 (佐敦)地址:佐敦文苑街1-23號文英樓地下1號舖.⭐️評分:味道:4.5/5環境:-/5服務:-/5抵食:4.5/5.‼️想睇更多資訊‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord‼️fb:funfunfoodrecord.#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger
呢到出爐時間1330派籌 1400-1500內取
1630現貨發售 今日1700黎到都仲有兩盤
所以唔洗排隊直接買到 (😉入面冷氣仲要幾涼nice)
成日見到人哋喺 油麻地店好多人排隊
‼️唔洗排隊係重點
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_佐敦
#hkfunfoodrecord黃店
#嘉多娜餅屋 (佐敦)
地址:佐敦文苑街1-23號文英樓地下1號舖
抵食:4.5/5
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #佐敦美食 #麵包店 #布甸包 #一日一黃店
2022-06-02 496 views
話說。。。我就即時買咗個黃梅醬蛋糕又大個 又eye catchy 又好玩得意咁樣然後我再要求寫個生日牌店員話要20蚊okay無問題 比哂錢店員比我double check個牌(係好手勢)點知佢將個牌放係d黃梅醬嘅正正中間我呆大咗… 吓。。。咁咪破壞哂成個蛋糕嘅重點囉?!再望真d塊牌有隻勁核突甩色嘅公仔係度勁唔開胃 呢個咁垃圾嘅牌收我廿蚊我之後上網Google睇下人地係點整全x部都係放係側邊!個高級店員仲話全部都係咁放(喺中間)我真係O到怪就怪我 無 講 清 楚 個生日牌唔好放係中間pat黃梅醬度吖唔該你~
話說。。。
我就即時買咗個黃梅醬蛋糕
又大個 又eye catchy 又好玩得意咁樣

然後我再要求寫個生日牌
店員話要20蚊
okay無問題 比哂錢

店員比我double check個牌(係好手勢

點知佢將個牌放係d黃梅醬嘅正正中間
我呆大咗… 吓。。。
咁咪破壞哂成個蛋糕嘅重點囉?!
再望真d塊牌

有隻勁核突甩色嘅公仔係度
勁唔開胃 呢個咁垃圾嘅牌收我廿蚊

我之後上網Google睇下人地係點整
全x部都係放係側邊!
個高級店員仲話全部都係咁放(喺中間)
我真係O到

黃梅醬蛋糕
2022-05-30 248 views
經過佐敦,見到麵包舖有人排隊,就行去睇下是咩回事,發現限時出爐的法式布甸麵包,買左個試下,麵包口感鬆軟,布甸甜度適中,難怪咁多人排隊,值得推介去試下,但要睇時間去買,係限時出售😊😊經過就唔好錯過,入去買番件食,溫馨提示,一人只可以買4件,限量供應,售完明天請早☺️😜法式布甸麵包(5⭐️)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳:嘉多娜餅屋地址:佐敦文苑街1-23號文英樓地下1號舖#法式布甸麵包🍮 #好鬆軟好好味 #推介美食

法式布甸麵包(5⭐️)
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
餐廳:嘉多娜餅屋

地址:佐敦文苑街1-23號文英樓地下1號舖

#法式布甸麵包🍮 #好鬆軟好好味 #推介美食
法式布甸麵包
2022-05-28
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
法式布甸麵包
2022-05-23 168 views
路經佐敦,大約中午1:30撞啱出爐時間,一定要禮拜會布甸麵包撞啱出爐時間,完全唔使排隊1秒都唔駛等就買到。可惜佐敦冇抹茶紅豆,今次就試唔到唔洗排隊的話絕對有下次
路經佐敦,大約中午1:30
撞啱出爐時間,
一定要禮拜會布甸麵包
撞啱出爐時間,完全唔使排隊
1秒都唔駛等就買到。
可惜佐敦冇抹茶紅豆,今次就試唔到
唔洗排隊的話絕對有下次

2022-05-23
TakeAway
$20 (Lunch)
2022-05-20 158 views
終於嚟到買呢間麵包店嘅招牌法式布甸包!佐敦分店多數都唔使排隊 但油麻地分店就經常大排長龍!法包同埋布甸嘅比例好好👍切開布甸仲會流心 超軟滑香甜!法包好煙韌有咬口!記得一定要焗返熱!法包會變到脆卜卜 再加埋布甸餡 口感一流!
2022-05-17 157 views
一路都係我清單入面嘅布甸包,每日特定時間出爐,聽聞平均要等半個鐘至一個鐘,仲要每人限買四個,不過我又冇咩耐性咁樣排,所以一直都未去試,打算等熱潮過去先🥺有個星期六既五點到經過,見到有幾個人排緊,原來係四點半出爐嘅仲有剩,結果排咗五分鐘就買到🙆🏻‍♀️▪️ 原味布甸包 💲15凍食、室溫或者熱食三個食法,凍食同室溫嘅話個法包包身會比較韌,而熱食焗返後依然外脆內軟,個人鍾意熱食多啲🫢中間挖空既部份都幾深,布甸比例好足,口感香滑偏向濕潤流心狀態,雲呢拿味頗濃會略甜,蛋味再重啲更出色🙈有機會都想試埋油麻地分店限定嘅抹茶紅豆🫠🔎 整體評分(7.5/10)

▪️ 原味布甸包 💲15

原味布甸包

🔎 整體評分(7.5/10)
原味布甸包
2022-05-13 203 views
嘉多娜餅屋嘅法式布甸麵包久仰大名,不過一直未有機會試,因為實在太受歡迎,試過出爐前個零鐘頭經過油麻地分店門口,已經開始有人排緊隊🙈。所以昨晚居然食到一整個,實在要感恩🙏。呢個麵包有熱食同凍食兩種食法,我試咗後者,缺點係麵包口感比較韌,同埋缺少咗麵包嘅香氣。至於中間嘅布甸,口感幾滑,忌廉味非常突出,其次係蛋味同少許牛油味,整體係好味,不過對於我嚟講係甜咗少少,$15 嚟講,非常抵食。下次希望有機會試下熱食。

TakeAway
2022-05-10 201 views
一直在吃貨界大熱的嘉多娜麵包西餅,今次終於吃到喇~特別鳴謝朋友的排隊!!!將布丁放入掏空的法包中焗製這個做法好像是嘉多娜首先推出?雖然呀Ju留意到坊間已經有很多餅店也有賣這個了.原味法式布丁麵包($15)這個價錢很有良心,聽說每日在沒出爐已經有人龍排隊,可見其熱門程度<3呀Ju有個建議食法是放進氣炸鍋焗1分鐘,法包表皮香香脆脆,布丁充滿濃郁的蛋香味,不油又不膩,真的很好吃!
2022-05-04 163 views
之前見到網上媒體都介紹了這種布甸包😍為食的我選了這間試試。去到不用大排隊,不限買!4件60元,1:30/4:30出爐!買完附近午餐回走,看到不停有人前來買很多!很期待也等到家人到齊,用焗爐焗到法包脆脆的即吃!很流心,預備了碗,大家也吃得有點狼狽!法包焗熱後很香脆,但不會硬!流心布甸讓我聯想custard cream 和奶油般的東西!因家人不想吃整個,餘了一個我隔天早上吃,雪了一晚的布甸我吃了一匙,感覺也ok,但始終想吃脆包,也再焗了吃!但今次因換衫梳洗,沒有即吃,沒有流心太多,反而更好吃
之前見到網上媒體都介紹了這種布甸包😍為食的我選了這間試試。

去到不用大排隊,不限買!

很期待也等到家人到齊,用焗爐焗到法包脆脆的即吃!

很流心,預備了碗,大家也吃得有點狼狽!

法包焗熱後很香脆,但不會硬!

2022-05-02
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)