呢間小店相信好多人都聽過,佢嘅法式布甸真係超級出名😚上網流傳不同嘅出爐時間,仲要排長龍先買到!我今次4:45左右嚟到,見到冇得賣,都打定輸數,好彩我問一問姐姐,佢話啱啱嗰輪賣哂,但係5:30會再出😍咁我等佢出爐啦~$15一個嚟講,佢嘅size都算幾大個😆個布甸好靚仔,一放入口啲雲尼拿味爆哂出嚟,好濃🤤之後會食到佢好濃厚嘅忌廉味🤤而佢嘅質感都係好滑好滑,真係整得好好👍🏻唔食得太甜嘅我覺得佢甜度都可以減少少~聽人講室溫同雪凍食口感會唔同,我今次係雪凍食嘅~外皮係好煙韌嘅法包,超級有咬口,我都幾鍾意呢一款口感,加埋啲布甸一齊食唔會太乾,啱啱好👍🏻久仰大名終於都食到,呢個價錢呢個質素真係超值!只可惜呢個位比較少機會經過,真係要夾啱時間專登嚟先可以encore喇😢

2021-10-01
2021-10-03 491 views
《法式布甸》$15口感係有啲似食puff裏邊嘅忌廉 甜甜地 最正係布甸再加個包食 因為個包好煙韌所以佢地特別夾 有驚喜❤️等侯時間:星期日4:30去到大概排咗半個鐘據店主所講5:00個輪有100個布甸 比晏晝兩點嘅時間段較少 同4:30去到已經大約有20個人等緊
《法式布甸》$15

據店主所講5:00個輪有100個布甸
比晏晝兩點嘅時間段較少
同4:30去到已經大約有20個人等緊
2021-10-01 517 views
呢到既布甸麵包有幾出名 相信唔使我講大家都已經知道想買到呢個包 必須要具備耐性同埋運氣😂想食呢個包好耐 之前經過過幾次都已經賣晒今日收工心血來潮想再去睇吓買唔買到今日嘅運氣應該就用晒喺呢個包上😂行入鋪頭 見到只係剩返幾個 仲要有人夾緊即刻勁緊張好彩佢夾剩左個留比我🤩😎🥰不過買個陣個包已經凍左 但職員教我可以用焗爐翻熱返到屋企就急不及待即刻開焗爐翻熱左之後 嗰浸香味係遍布全屋🤤🤤包入面嘅布甸個份香甜 配埋麵包既煙韌 人間極品呀☺️☺️😋😋中間嘅布甸超足料 唔會食兩啖就剩返個包 可以一啖布甸一啖麵包 真係好好味🤤🤤下次要早啲去買一打返屋企慢慢嘆🤣🤣
呢到既布甸麵包有幾出名 相信唔使我講大家都已經知道
可以一啖布甸一啖麵包 真係好好味🤤🤤
下次要早啲去買一打返屋企慢慢嘆🤣🤣
布甸麵包
布甸麵包
經過一次賣晒同一次星期日白撞 終於試到呢個超人氣餅店嘅法式布甸🍮💛🤩購買攻略沒有購買攻略😂佐敦係1:30派籌 2:00-3:00拎,4:30仲有少量發售 我6:15左右到 差唔多賣到尾聲 每人限購4個(詳情睇最後張相)同埋記得星期日係無賣嘅今次試左兩種食法 :🍮室溫布甸超滑 超級creamy 雲尼拿味超香濃 不過味道偏甜室溫食法式麵包外皮會比較煙韌 🍮焗熱 (⭐️個人推薦呢種食法⭐️)我試左180度焗6分鐘🍞麵包變得好香脆😍做正真正外脆內滑嘟嘟 同埋皮會比布甸熱 口感超正😍我地全屋同投熱食一票💛💛另有分店係:📍 嘉多利天然酵母手作麵包店 油麻地碧街54號地舖

💛🤩購買攻略
沒有購買攻略😂
(詳情睇最後張相)
同埋記得星期日係無賣嘅

今次試左兩種食法 :
🍮室溫
布甸超滑 超級creamy 雲尼拿味超香濃 不過味道偏甜
室溫食法式麵包外皮會比較煙韌
法式布甸

🍮焗熱 (⭐️個人推薦呢種食法⭐️)
我試左180度焗6分鐘
我地全屋同投熱食一票💛💛

另有分店係:

📍 嘉多利天然酵母手作麵包店 油麻地碧街54號地舖
2021-09-27 286 views
🍽 Bread Pudding💰 HK$15 (takeaway)Finally got a chance to buy this bread pudding!😍 It has been popular for awhile and I have been seeing everyone posting on IG everyday. In this Jordon branch, bread pudding come straight out of oven everyday at 1:45pm and 4.30pm. Each person can only buy 4pcs!If you got a chance to queue for it, I strongly recommend to go there earlier (maybe 30 mins earlier?!). I shared with my family and they all loved it. We put in oven for 5 mins to reheat. With this price po
🍽 Bread Pudding
💰 HK$15 (takeaway)

If you got a chance to queue for it, I strongly recommend to go there earlier (maybe 30 mins earlier?!). I shared with my family and they all loved it. We put in oven for 5 mins to reheat. With this price point, I think it is fantastic, the pudding tasted super nice and the bread was crunchy. Yummmm!!😜😜
TakeAway
一心諗住買布丁麵包,點知..失敗左。但難得一場嚟到,我就買左都多人介紹椰汁芋泥酥同3Q餅(雖然我食之前都唔知係乜嚟)。————————————————🥮 3Q餅,$9(2/5)3Q餅係由油酥皮包住蛋黃、紅豆沙、麻糬同肉鬆整成,咸甜油香,味道獨特,唔知點解覺得有啲似月餅。不過對我嚟講都幾甜同膩,食完一個可能要跑番個10公里先消耗番。🥥 椰汁芋泥酥, $9(3/5)酥皮較3Q餅鬆身,芋泥餡料入口綿密,有少少芋粒,而且有椰汁香味,味道正常,不過個底有啲厚。————————————————
————————————————

🥮 3Q餅,$9(2/5)
3Q餅係由油酥皮包住蛋黃、紅豆沙、

🥥 椰汁芋泥酥, $9(3/5)
————————————————
2021-09-20 447 views
終於試到人氣爆燈嘅嘉多利法式布甸💛去過幾次油麻地分店都空手而回🥲最後決定轉戰佐敦分店🛵佐敦分店係假日都會出售💓dpz係星期日朝早打去佐敦分店📞姨姨都好好人建議我下晝一點半先去買籌🎫去到俾完錢會有張卡 姨姨話可以兩點到三點番去拎🤤可以係附近食完午餐再番去拎😆唔使排隊等法式布甸 $15分別試咗室溫即食同焗爐翻熱再食😋dpz覺得整熱咗之後更加好味😍布甸有半流心嘅效果之餘♨️外層嘅法包食落香脆煙韌🤤值得一試💓
終於試到人氣爆燈嘅嘉多利法式布甸💛

布甸有半流心嘅效果之餘♨️
外層嘅法包食落香脆煙韌🤤
值得一試💓

2021-09-17 362 views
佐敦嘉多莉餅屋 法式布丁爆紅每日限量供應 網紅打卡必食甜品法式布丁,以蛋鮮奶油灌入掏空法包焗製而成每日新鮮出爐不足半小時已經賣完基本上一定要預早排隊等待先買得到,每人限買4隻 法式布丁的內餡充滿濃郁的蛋香味配合鬆脆的法包表皮不會過份甜膩 如果買返去可以用爐烘一下暖暖地食更加香同滑平均消費$60評分8/10地址︰佐敦文苑街1-23號文英樓地下1號舖
佐敦嘉多莉餅屋 法式布丁爆紅
每日限量供應 網紅打卡必食甜品
法式布丁,以蛋鮮奶油灌入掏空法包焗製而成
每日新鮮出爐不足半小時已經賣完
基本上一定要預早排隊等待先買得到,每人限買4隻
法式布丁的內餡充滿濃郁的蛋香味

平均消費$60
評分8/10
地址︰佐敦文苑街1-23號文英樓地下1號舖
2021-09-16 284 views
見到咁多人post咁啱經過終於有機會買嚟試吓最幸運係完全唔洗排隊法式布甸麵包($15)外層係普通法包無傳說中咁特別但中間法式布甸係吸引既首先係入口feel到好滑布甸唔太甜有d似Crème Brûlée或者吉士既口感同味道仲要價錢親民順路經過可以encore
見到咁多人post
咁啱經過
終於有機會買嚟試吓
最幸運係完全唔洗排隊
法式布甸麵包($15)
外層係普通法包
有d似Crème Brûlée或者吉士既口感同味道
仲要價錢親民
順路經過可以encore
2021-09-12 459 views
偶然在FB黃店分享中看到您們,原來這麽近那麼遠在離我家步行約10多分鐘路程的您們,我住10多年都未曾光顧過,因為上下班或去街市也不會向您們方向進去,就因為黃店的關係有1緣遇上,近來一有時間就蹺過大圈過來您們那裡踫踫運氣,雖然仍是遇不上法式布甸,但芝士控的我郤愛上了您們家的中型兒子"芝士吐司",甚至冒著膽固醇升高危險,都要一有時間就蹺過去買回家讓家人幫忙我又可以淺嚐止吓癮😃😄😀😍😋😋😋,上星期因為混亂一早可以購入兩大條熱辣辣的芝士吐司,今天兩次空檔蹺過去才買到,只是仍是遇不上合適時段的法式布甸,相信要待我放大假才能緣份到😍😍😍。芝士吐司,很軟有拉絲的麵包,芝士材料實在多得驚人,相信是店家以批發價入貨才能這麼豪的落咁多高溶點芝士,還要不是切粒,係好多大片大粒的藏在包內,怎能不愛上。蛋韃個人喜歡曲奇款,整體好滑不會太甜至膩,推介。其他包都試過多款,但忘了拍照,因為自遇上芝士吐司已不能放手了
蛋韃個人喜歡曲奇款,整體好滑不會太甜至膩,推介。
芝士吐司,酥皮蛋韃,曲奇皮蛋韃吐司
2021-09-12
$20 (Other)
芝士吐司,酥皮蛋韃,曲奇皮蛋韃吐司
2021-09-11 323 views
人人慕布丁大名而來,我都唔例外,嚟咗兩次第一次明天請早,第二次早半小時嚟排然後, 「媽!我得咗喇!」,成功買到!!!每人限購4個,唔係唔買到盡牙化排得咁辛苦,絕對沒有在客氣的意思咯~我拎到返屋企再整返熱食可能奢望太高,好似又唔係真係咁好味,咁梗係唔難食啦~只係唔會令到我會想排多次,買多次嗰種感覺反而紫薯麻糬包同埋芝士乳酪包我有被驚艷到係想再返買嗰隻!如果大家排唔到布丁 可以試下舖頭其他嘢都值得一試㗎!
人人慕布丁大名而來,我都唔例外,嚟咗兩次
第一次明天請早,第二次早半小時嚟排

然後, 「媽!我得咗喇!」,成功買到!!!

我拎到返屋企再整返熱食
可能奢望太高,好似又唔係真係咁好味,咁梗係唔難食啦~
只係唔會令到我會想排多次,買多次嗰種感覺

反而紫薯麻糬包同埋芝士乳酪包

我有被驚艷到
係想再返買嗰隻!
如果大家排唔到布丁 可以試下舖頭其他嘢
都值得一試㗎!

布丁麵包
布丁麵包
2021-09-10 208 views
嘉多莉法式布甸一直都出名聽講最癲10分鐘會掃清400個終於等到熱潮散左 咁岩13:30到埗就開賣🥰🥰超好彩開賣仲要先拎籌,等到14:00先有得拎大家留意返但真係好好味佢啲餡料係好似泡芙餡料勁柔軟又唔會太甜法國包底就夠哂煙韌又因為布甸加埋 所以咬落就唔會太硬咬唔開夠哂特別又好味😋讚喔🥰🥰

嘉多莉法式布甸一直都出名
又因為布甸加埋
所以咬落就唔會太硬咬唔開
夠哂特別又好味😋讚喔🥰🥰
TakeAway
《法式布甸》($15)依個布甸包近期街知巷聞,點都要朝聖一下!排左30分鐘終於試到,建議早20-30分鐘去到排,先到先得。未食已經聞到好香雲尼拿味,食落超級creamy,口感奶滑,雲尼拿味好香😍果然名不虛傳!麵包似鬆軟版法包,口感煙韌👍🏻如果唔係要排隊,同埋都唔近,好想encore!🤣 佢地仲有其他包都好吸引,性價比高👍🏻P.S. 佐敦店出爐時間為14:00會出400個,16:30出100個,每人限買4個,先到先得。店主建議室溫只放到2-3個鐘。

《法式布甸》($15)

2021-09-04 359 views
🍠紫薯麻糬包:咬落係軟綿綿既薯蓉同麻糬,呢度既麻糬偏淋唔係煙un 果種,麵包皮超薄,師傅手功犀利👍🏻🥚酥皮蛋撻:味道雖然冇特別,但酥皮焗得均勻,唔厚又鬆脆。如果想食布丁就要一做攞飛,每日1:30同4:30出爐~味道:🔅🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅速度:na(5🔅為滿分)

🥚酥皮蛋撻:味道雖然冇特別,但酥皮焗得均勻,唔厚又鬆脆。

如果想食布丁就要一做攞飛,每日1:30同4:30出爐~

味道:🔅🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅
速度:na
(5🔅為滿分)
2021-09-03 194 views
30幾度去同人排隊買野,咩原因呀?愛定責任呀?係想食呀!爆紅左幾個月仲要排長龍,原因係因為每天限量呀!呢間麵包小店,以前都經過幾次架啦,平時都食開但唔知幾時佢呢款焗布甸比媒體報導之後,變左日日都排長龍了~今日趕係2點開售之前過黎買,但1點45分已經有幾十人排緊喇!大家要留意,每日2點開售,數量約400-700個,視乎當天餅店決定架咋每個人限買4個,排頭位那幾個姐姐買完又走去龍尾再排隊!睇黎佢地好愛咁喎!除左布甸麵包仲有英式鬆餅,法包,日式軟包等等~唔好淨係買布甸呀!布甸係用法包作器皿,將中空位置注入蛋漿,食一啖口感香甜嫩滑,蛋香十足,質感似焦糖燉蛋,可以考慮推出焦糖版呢!嘉多利餅屋佐敦文苑街1-23號文英樓地下1號舖Shop 1, G/F, Man Ying Building, 1-23 Man Yuen Street, Jordan平均消費$60評分7/10
30幾度去同人排隊買野,咩原因呀?愛定責任呀?係想食呀!
爆紅左幾個月仲要排長龍,原因係因為每天限量呀!
呢間麵包小店,以前都經過幾次架啦,平時都食開
但唔知幾時佢呢款焗布甸比媒體報導之後,變左日日都排長龍了~

嘉多利餅屋
佐敦文苑街1-23號文英樓地下1號舖