乳酪雪糕買一送一大優惠同朋友食飽,想搵甜品食🍨甘岩發現依間小店既乳酪雪糕做緊大減價,買一放一,餵食既我緊係唔會放過啦🤣眼見啲人食大pancake ,望落都好吸引🤩下次要望埋佢.Froyo 乳酪雪糕 $58(自選3款配料+1款醬汁)整體黎講乳酪雪糕🍦相當滑身,口感就偏酸既,唔會話好甜,好岩我口味.🍦第一杯:玄米脆粒+ Lotus 焦糖餅 +抹茶蕨餅+homemade小山園焙茶醬🍦第二杯:蜜味紅豆🫘+ Lotus 焦糖餅+華田脆粒+ homemade小山園抹茶醬⚠️ Lotus 焦糖餅係必點,而醬就簡homemade小山園既✨紅豆好綿,仲要唔太甜👍🏽乳酪雪糕好早就會賣完,想食就要早啲到😂
乳酪雪糕買一送一大優惠
Froyo 乳酪雪糕 $58
(自選3款配料+1款醬汁)
🍦第一杯:
🍦第二杯:

2023-11-22 25 views
打完邊爐行開見到呢間野做緊乳酪雪糕買一送一除返開唔使$30就有一大杯就試下,而正價係 $58有3款配料 + 1款醬汁可以揀🌟𝘖𝘳𝘦𝘰餅碎、白玉丸子、麻糬粒粒、抹茶醬🌟開心果碎、抹茶蕨餅 、蜜紅豆 、焙茶醬 乳酪雪糕配料有麻糬粒粒、白玉丸子、抹茶蕨餅、玄米茶脆粒、開心果碎、芒果爆爆珠、蜜紅豆,總有一隻岩你口味☺️ 食落係偏酸勁開胃,打完邊爐去食就岩曬!家姐話隻酸味真係勁岩佢胃口
打完邊爐行開見到呢間野做緊乳酪雪糕買一送一
除返開唔使$30就有一大杯就試下,而正價係 $58

有3款配料 + 1款醬汁可以揀
🌟𝘖𝘳𝘦𝘰餅碎、白玉丸子、麻糬粒粒、抹茶醬
🌟開心果碎、抹茶蕨餅 、蜜紅豆 、焙茶醬

食落係偏酸勁開胃,打完邊爐去食就岩曬!
家姐話隻酸味真係勁岩佢胃口

Homemade 焙茶醬Froyo 希臘乳酪雪糕 💜比起夏天,天氣凍更想要吃雪糕現在的天氣,重啟了我愈冷愈想吃雪糕的這喜好今天去到旺角,走到一家日系餐廳看到自由配Froyo的佐料有焙茶🤩這又是茶又是乳酪雪糕, 沒有理由錯過看到有那麼多選擇就會措手不及焙茶是必須的然後看到Menu的玄米脆脆,抹茶碎餅……都想試呢!第一杯選了抹茶碎餅,抹茶蕨餅當然少不了Homemade小山圓焙茶醬不得不說焙茶香濃度真的超水準與Froyo的微酸搭得剛剛好再配上抹茶碎餅與Lotus餅在順滑的乳酪雪糕增添口感🥳第二杯選定了玄米脆脆很Nice的Staff說麻糬粒粒很受歡迎我也跟著點,再配繽紛樂對於有homemade情意結的人,當然會選伯爵醬玄米脆脆絕對是我的口味Staff的推薦讓我對麻糬大改觀😜而伯爵茶醬輕柔的佛手柑味恰到好處的融入希臘乳酪的酸甜味🌱味道 - ☘️☘️☘️☘️🌱環境 - ☘️☘️☘️☘️🌱價錢 - ☘️☘️☘️☘️🌱整體 - ☘️☘️☘️☘️
Homemade 焙茶醬Froyo 希臘乳酪雪糕 💜

比起夏天,天氣凍更想要吃雪糕
現在的天氣,重啟了我愈冷愈想吃雪糕的這喜好
今天去到旺角,走到一家日系餐廳
看到自由配Froyo的佐料有焙茶🤩
這又是茶又是乳酪雪糕, 沒有理由錯過

看到有那麼多選擇就會措手不及
焙茶是必須的
然後看到Menu的玄米脆脆,抹茶碎餅……都想試呢!

第一杯選了
再配上抹茶碎餅與Lotus餅
在順滑的乳酪雪糕增添口感🥳

第二杯選定了玄米脆脆
很Nice的Staff說麻糬粒粒很受歡迎
我也跟著點,再配繽紛樂
對於有homemade情意結的人,當然會選伯爵醬
玄米脆脆絕對是我的口味

🌱價錢 - ☘️☘️☘️☘️
🌱整體 - ☘️☘️☘️☘️
2023-11-14
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$58 (Tea)
2023-11-20 24 views
之前就聽過呢間嘅烤蛋糕唔錯,今次行過見到佢哋新出左乳酪雪糕,$58就有1杯大杯雪糕配3款配料同1款醬汁💕仲要外賣買一送一🥰梗係要試下啦第一杯我哋就揀左Oreo餅、開心果碎同香芋脆片加上Homemade小山園焙茶醬🍦而第二杯就揀左焦糖餅碎、玄米茶脆粒同白玉丸子配榛子醬😝兩杯嘅配搭都唔錯㗎,大家可以參考下佢哋嘅乳酪雪糕整體食落都幾滑,而且酸甜度啱啱好,幾啱kk嘅口味💕佢哋嘅Oreo餅、開心果碎同香芋脆片食落都好香好夾配埋佢茶味好濃嘅焙茶醬,真係又香又正😝而焦糖餅碎、玄米茶脆粒同白玉丸子都唔錯😊食落口感再豐富啲🤪有焦糖香,玄米茶香同玉子煙韌嘅口感,加上榛子醬嘅香甜,真係唔錯😋大家行過可以試下

♡ 旺角人氣日式小店 |楓 ♡-距離對上一次嚟已經有一段時間 ~ 前一晚已經過咗嚟 但真係太多人第二日諗住下午茶時間嚟應該會比較少人🥹⁉️點知都係咁多人🥲人山人海。雖然都知要等一段時間~ 當日好多菜式仲已經sold out 😮‍💨尤其係之前好好食嘅蛋糕都冇。。。但係都好想試佢哋新出嘅咖喱烏冬同埋乳酪雪糕🍦 等吓都係值得嘅🥲-♡ 香煎虎蝦咖哩湯鳥龍麵 ♡ $49呢個有驚喜~ 虎蝦彈牙鮮甜,仲好大隻 咖哩湯濃郁香濃帶微辣烏冬口感好滑溜。-♡ 炙燒慢煮雞叉燒咖哩湯烏龍麵 ♡ $49呢碗麵好特別 ~慢煮雞叉燒好滑嫩值得一試。-♡ 夕二大阪燒(章魚🐙) ♡ $88大阪燒同上次黎一樣都保持到水準章魚燒外脆內軟,彈牙有嚼勁,章魚肉爽口彈牙一口咬落去,滋味十足。-♡ 焙茶豆乳 ♡ +$29 (跟餐半價)上次嚟抹茶豆乳🍵 好香濃焙茶相對嚟講就比較淡味 對我嚟講都係鍾意抹茶多啲😂-♡ 水蜜桃梳打 ♡ +$19(跟餐半價)好解渴,味道清新甜美,又有水蜜桃嘅香氣,好有夏日feel!-♡ 朱古力希臘乳酪 ♡ $58乳酪雪糕有海量朱古力醬🍫側邊仲有一粒粒小麻糬 仲有餅碎 口感層次豐富❥總括嚟講,呢個價錢
♡ 旺角人氣日式小店 |楓 ♡
距離對上一次嚟已經有一段時間 ~
前一晚已經過咗嚟 但真係太多人
第二日諗住下午茶時間嚟
應該會比較少人🥹⁉️
點知都係咁多人🥲人山人海。
雖然都知要等一段時間~
當日好多菜式仲已經sold out 😮‍💨
尤其係之前好好食嘅蛋糕都冇。。。
但係都好想試佢哋新出嘅咖喱烏冬
同埋乳酪雪糕🍦 等吓都係值得嘅🥲
♡ 香煎虎蝦咖哩湯鳥龍麵 ♡ $49
呢個有驚喜~
虎蝦彈牙鮮甜,仲好大隻
咖哩湯濃郁香濃帶微辣
烏冬口感好滑溜。
♡ 炙燒慢煮雞叉燒咖哩湯烏龍麵 ♡ $49
呢碗麵好特別 ~
慢煮雞叉燒好滑嫩
值得一試。
♡ 夕二大阪燒(章魚🐙) ♡ $88
大阪燒同上次黎一樣都保持到水準
章魚燒外脆內軟,彈牙有嚼勁,
章魚肉爽口彈牙
一口咬落去,滋味十足。
♡ 焙茶豆乳 ♡ +$29 (跟餐半價)
上次嚟抹茶豆乳🍵 好香濃
焙茶相對嚟講就比較淡味
對我嚟講都係鍾意抹茶多啲😂
♡ 水蜜桃梳打 ♡ +$19(跟餐半價)
好解渴,味道清新甜美,
又有水蜜桃嘅香氣,好有夏日feel!
♡ 朱古力希臘乳酪 ♡ $58
乳酪雪糕有海量朱古力醬🍫
側邊仲有一粒粒小麻糬
仲有餅碎 口感層次豐富

總括嚟講,
呢個價錢同呢個質素都係性價比高,
但係等候時間可能會長少少。
⇢店鋪資料:
楓 (旺角)

🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X旺角
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處
#香港美食地圖#香港美食指南

• 章魚大阪燒
  • 夕彐大阪燒(章魚)
2023-11-20 16 views
旺角食完晚飯,當然就係食甜品啦,廣華街就超多甜品屋,今次特登來到專門食日式甜品及日式乳酪🍦雪糕專門店,試下呢度超人氣乳酪雪糕。甜品時段真係超多人,我們都需耐心等候。乳酪🍦雪糕真係好多人選擇,基本上個個都點了這款,味道種類也很多,可以任君選擇。經QR code 落單,點左兩款口味,yogurt ice cream free combination : 抹茶🍵曲奇餅+抹茶🍵波波+ 抹茶醬開心😃果粒+kinder Bueno+ Nutella 🍫醬乳酪🍦雪糕超級香滑,味道超解膩,完全把晚餐的油膩感移除掉了,果日甜品係第二個胃,不同口味的雪糕,都一樣咁好味,作為飯後甜品真係一個好好選擇,下次可以再來試下去其他配搭😀
甜品時段真係超多人,我們都需耐心等候。
抹茶🍵曲奇餅+抹茶🍵波波+ 抹茶醬
2023-11-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$70 (Last Night Supper)
今天我要向大家介紹一家位於香港旺角的日式甜品餐廳 - 【楓】!🍨💕1️⃣ 丸久小山園焙茶醬烤蛋糕 $158 🍰🍰🍵這款獨特的甜點絕對會讓你愛不釋手!以香濃的焙茶醬搭配軟嫩的蛋糕,每一口都帶來滿滿的濃郁茶香!2️⃣ 炙燒慢煮雞叉燒蕃茄湯烏龍麵丨【6pm前優惠】$49 🍜讓人垂涎欲滴的炙燒慢煮雞叉燒蕃茄湯烏龍麵!🍜💥這道菜結合了炙燒的香氣和慢煮的鮮嫩口感,加上濃郁的蕃茄湯底,每一口都是滿滿的美味!3️⃣ 大阪燒(章魚)$107 🐙如果你是章魚控,那麼大阪燒(章魚)絕對是你的最愛!🐙💕這道經典的日本小吃以軟嫩的章魚搭配搭外皮,外酥內軟,口感絕佳!每一口都帶來滿滿的滿足感!4️⃣ 香煎虎蝦昆布湯烏龍麵【6pm前優惠】$49 🍤 💦這碗烏龍麵搭配香煎虎蝦和昆布湯,味道鮮美,讓你一口接一口欲罷不能。😍🍜5️⃣ 蜂蜜柚子梳打 跟餐$19 🍹6️⃣ 鳳梨檸檬梳打 跟餐$19 🍹如果你喜歡清新的飲品,蜂蜜柚子梳打和鳳梨檸檬梳打絕對是你的不二之選!🍹🌸這兩款梳打配上新鮮的柚子和鳳梨檸檬,清涼又開胃!無論是搭配餐點或單獨享用,都能為你帶來一份愉悅的味蕾饗宴!💦💛

1️⃣ 丸久小山園焙茶醬烤蛋糕 $158 🍰

3️⃣ 大阪燒(章魚)$107 🐙

4️⃣ 香煎虎蝦昆布湯烏龍麵【6pm前優惠】$49 🍤 💦

5️⃣ 蜂蜜柚子梳打 跟餐$19 🍹
6️⃣ 鳳梨檸檬梳打 跟餐$19 🍹

2023-11-19 19 views
旺角見到乳酪雪糕外賣買一送一,心郁郁就買咗試下😍🍦每杯可以選擇三款配料加一種醬,配料選擇非常多目測都有30款🤔 第一杯叫咗Oreo碎,白玉丸子,紅豆,homemade小山園抹茶醬,呢個經典配搭一定唔會輸,抹茶味清新又唔太甜☺️第二杯叫咗麻糬粒粒,芒果爆爆珠,牛油薄脆,榛子醬,酸酸甜甜好頂癮,有煙靭嘅麻糬增加口感🍡 $58兩杯嚟講算係好抵,同埋好大杯!見到cafe入面木系裝修,有輕食有pancake,有機會可以坐低試吓☘️
旺角見到乳酪雪糕外賣買一送一,心郁郁就買咗試下😍
TakeAway
2023-11-19 9 views
Froyo乳酪雪糕 幼滑希臘乳酪 配搭返晤同嘅Topping 自由配搭 原來而家買一送一 晤掛之得 禁多人黎買啦✅希臘乳酪雪糕 $58買一送一 自選三款配料 (餅乾,脆脆,QQ煙韌)+一款醬汁❤️可可華田脆粒 麻薯粒粒 焦糖脆餅 homemade小山園焙茶醬乳酪雪糕乳滑香濃 而且絕對晤會過甜 麻薯粒粒 煙韌有咬口 加埋可可華田脆粒 多重口感 食完晚飯整返杯都晤錯 ❤️抹茶餅碎 白玉丸子 抹茶蕨餅 脆皮朱古力醬綠茶控點可以晤點綠茶嘢 特愛抹茶蕨餅 濃濃嘅抹茶味煙煙韌韌 一試愛上📍楓 (旺角)旺角廣華街1號仁安大廈地下32B-D號舖

✅希臘乳酪雪糕 $58買一送一
自選三款配料 (餅乾,脆脆,QQ煙韌)+一款醬汁

❤️抹茶餅碎 白玉丸子 抹茶蕨餅 脆皮朱古力醬

📍楓 (旺角)
2023-11-17 59 views
今天和朋友去旺角行街,在網上找了一間餐廳。餐廳主打烏龍麵,大板燒,甜品。非常吸引我們。一於前往。餐廳而木系裝橫為主,舖頭雖小,但五臟俱全。最後我們叫了以下食品。炙燒慢煮雞叉燒咖哩湯烏龍麵烏龍麵的麵質彈壓, 配上日式微辣濃郁的咖喱湯底,,沾滿每一條烏龍麵。非常惹味。叉燒非常Juice,有驚喜。大阪燒(帶子)大板燒上鋪滿了滿滿的木耳,內有豐富的材料,包括蟹柳,帶子,蔬菜,配上自家製醬汁,正丸久小山園抹茶醬烤蛋糕餐廳內主打的蛋糕,幾乎每一台都會必叫。我們選了抹茶口味,餐廳內有多款口味供選擇,焙茶,抹茶,芝麻,朱古力蛋糕又非常香的蛋香味,手工烤蛋糕配上不同自家配制醬料及配料(京都蕨餅、白玉圓子、紅豆、焦糖香蕉等)食落非常滿足。抹茶豆乳西柚梳打餐廳整體而言,CP值非常高,值得一食。

今天和朋友去旺角行街,在網上找了一間餐廳。
餐廳主打烏龍麵,大板燒,甜品。非常吸引我們。一於前往。

餐廳而木系裝橫為主,舖頭雖小,但五臟俱全。

最後我們叫了以下食品。

炙燒慢煮雞叉燒咖哩湯烏龍麵

叉燒非常Juice,有驚喜。

大阪燒(帶子)

丸久小山園抹茶醬烤蛋糕
餐廳內主打的蛋糕,幾乎每一台都會必叫。

蛋糕又非常香的蛋香味,

抹茶豆乳
西柚梳打

餐廳整體而言,CP值非常高,值得一食。
2023-11-09
$200 (Dinner)
2023-11-16 27 views
外賣Froyo享$58買一送一******************************有食開Froyo嘅都知一杯埋單閒閒地都50-60蚊楓嘅Froyo竟然做$58買一送一雖然味道黎講唔算特別驚艷但係價錢黎講真係好抵而且雪糕好大杯真心覺得買一送一可以夠4個人食😂***見openrice同店門口嘅froyo menu唔太update所以cap返qr code落單嘅menu比大家睇每杯可選3配料1醬汁想要額外配料可另外+錢***🥢乳酪雪糕唔好睇相以為冇乜配料其實佢地一層層咁深藏係雪糕下面雪糕食落有乳酪獨有嘅酸味👍🏻***🍦玄米脆脆玄米香&焦香味重如果唔太鐘意食軟滑雪糕嘅時候食到硬粒粒嘅話建議唔好揀呢個配料😗***🍦開心果脆脆呢款係開心果碎粒略嫌太碎如果可以大粒返啲令開心果味可以更突出就更好了😗***🍦白玉丸子一杯跟2粒size好似細湯丸咁大大粒🤤***🍦蜜味紅豆紅豆非常大粒好有咬口推薦🤤***🍦Lotus餅餅乾唔會擺到淋哂仲食到鬆脆口感👍🏻***🍦繽紛樂正常發揮1杯配1粒🍫
外賣Froyo享$58買一送一
🍦繽紛樂
正常發揮
1杯配1粒🍫
2023-11-16 25 views
這家甜品店位於旺角,鄰近軍備集中地。希臘乳酪雪糕配可可華田脆粒加白玉丸子和抹茶蕨餅,再加上Homemade小山園抹茶醬,希臘乳酪雪糕濃郁滑順,帶有微妙的酸味,與可可華田脆粒的脆脆口感完美融合。脆粒的可可味道和乳酪雪糕的香甜相得益彰,帶來一種令人愉悅的口感體驗。白玉丸子的滑嫩口感和抹茶蕨餅的香氣四溢,為整個甜點增添了豐富的層次感。最令人驚喜的是Homemade小山園抹茶醬的加入,它帶來了濃郁的抹茶風味,與其他元素形成美妙的味覺交融。這樣組合的口感豐富多樣,每一口都帶來新的驚喜和享受。甜中帶酸、帶脆、帶滑嫩,各種口感交織在一起,感受到細緻且滿足的味覺饗宴。
這家甜品店位於旺角,鄰近軍備集中地。

TakeAway
2023-11-15 21 views
和朋友在旺角吃飯,吃完後看到這家餐廳有乳酪雪糕吃,我們決定抓住夏天的尾巴~🔎 Froyo 乳酪雪糕($58)乳酪雪糕可以自選三款配料和一款醬汁~有十多款配料和八款醬汁,選擇也不少。我和朋友分別選了👇🏻▪️ 開心果脆脆|香濃紫米|繽紛樂|Homemade開心果醬朋友是開心果控,可以選擇了開心果脆脆和開心果醬,所以開心果味非常濃郁~配上紫米,口感更豐富❤️▫️ 抹茶餅乾碎碎|白玉丸子|Oreo餅|Homemade 烏龍茶醬烏龍茶醬比較少見,很特別~雪糕口感幼滑,配上抹茶餅乾碎碎和白玉丸子,很好吃😋⚜️外賣享有買一送一優惠💯

🔎 Froyo 乳酪雪糕($58)
乳酪雪糕可以自選三款配料和一款醬汁~
有十多款配料和八款醬汁,選擇也不少。

我和朋友分別選了👇🏻

配上紫米,口感更豐富❤️

烏龍茶醬比較少見,很特別~
雪糕口感幼滑,配上抹茶餅乾碎碎和白玉丸子,很好吃😋

⚜️外賣享有買一送一優惠💯
2023-11-15 18 views
旺角真係美食連連🦦呢間位於旺角嘅cafe出名食烏麵同刨冰🍧佢既慢煮雞叉燒蕃茄湯烏冬,湯底唔單止濃郁,仲有啲雞叉燒滑嫩嘅風味,好好食!而和牛漢堡扒咖喱烏冬,給人嘅感覺就係突破傳統,漢堡扒 juicy 嘅口感同咖喱烏冬嘅香辣混搭,味道令人驚喜🍛章魚大板燒方面,新鮮嘅海鮮搭配獨特燒烤風味,係海鮮愛好者嘅一大享受🐙飲料方面,西柚綠茶同鳳梨檸檬梳打真係解渴又開胃,一啖一啖都帶有清新嘅風味🍹因為餐廳今日個刨冰機壞咗無刨冰,所以我哋試咗佢嘅培茶自家製蛋糕,每一口都充滿濃郁嘅茶香,係不錯嘅餐後甜點。餐廳既人潮係假日無停過,下次要試佢既刨冰🩵🍧餐廳仲好貼心咁有籃子提供去擺袋,細心滿滿。

楓🌿以前細個成日同班frd去睇槍街,無諗過開咗間咁有特色嘅餐廳🥰全間舖都用木色打造,曖色tone。人好多,但都好好彩有張2人卡位,佢地仲提供個籃仔比你放袋,非常貼心。食物方面,我同女朋友分別叫咗個烏龍麵同大阪燒share食😘呢到好特別,大阪燒比你揀4種口味,有蝦、章魚、帶子同蜆,咁我哋就揀返最普通嘅章魚口味😋大阪燒個份量真心多,醬汁亦都好足夠,每粒嘅章魚都好大粒🥹烏龍麵分面就叫咗個蕃茄湯香煎虎蝦😎蕃茄湯係比較結身,容易掛湯,所以每一啖烏冬麵都會食到蕃茄湯嘅精華😚虎蝦數量好多,完全係重手之作🥰每一隻虎蝦都好彈牙🤩大推呢兩樣食品,我平時都叫大胃王,食完都好飽🤓飲品方面再叫咗杯巨峰梳打同抺茶豆乳,抺茶豆乳,豆乳夠濃,夠滑😜抺茶嘅茶香味嘅好出😎完全絕配🥰楓 (旺角)旺角廣華街1號仁安大廈地下32B-D號舖味道:4/5環境 : 4/5服務:4/5衛生:4/5價錢:4/5
楓🌿

楓 (旺角)