2015-09-03 1247 views
好耐無食放題,同親戚去老銅搵到呢間樓上燒肉放題都吾差,我地九個都食得幾多,感覺仲有賺!前菜_例牌支豆,螺肉,沙律,開胃送酒三寶吾小得!支豆,爽口無渣,配埋啤酒一流。螺肉大大粒吾會得個汁。沙律新鮮多料,要平衡下食肉前嘅罪惡感就岩曬!食肉前都要黎反個刺身先,樣樣都好正,甜蝦同帶子真係甜到無得頂,建議可以叫多D!!!!!主角肉,我就重點推薦豬肉類!個d五花腩肥瘦適中,燒個陣逼埋d油出黎真係正!最好仲係無雪味!放題最怕雪藏肉架嘛,牛其實都好多,其中以牛粒最正!雪糕估吾到係靚嘢,呢杯都值回票價啊!!
雪糕估吾到係靚嘢,呢杯都值回票價啊!!
  • 刺身
  • 沙律
2015-08-31 1236 views
同朋友耐冇見, 想搵個大家都方便, 又可以傾計傾耐D 既地方, 真係唔易有朋友推介呢間, CWB MTR 一出就係, 幾方便, 打得邊爐多, 都想轉下其他一入黎環境舒服,燈光較暗幾有情調, 其實幾岩情侶黎, 可惜我地幾條麻甩佬 一黎就整個SALAD 先, 蟹籽少左DD, 不過D 菜好新鮮, 真係索索聲, 清甜, 開胃醒神, 食咁多肉前, 食呢個好岩之後就刺身船,放得好靚, 整體都幾新鮮, 最好係帶子, 甜蝦, 無得輸因為我唔食三文魚, 所以唔知咩味, 不過聽朋友講都水準之上牛肉其實好多款揀, 我平時少食, WAITER 介紹完我都唔太記得, 不過真係好食, 本身肉味夠, 唔似韓燒個D 要醃定先, 輕輕燒幾下, D 油脂分解, 香到不得了, 就咁食 OR 點少少SOURCE 已經好正最記得係牛舌, 爽口, 不過唔可以燒得耐, 一耐就會(銀), 所以要睇住黎燒, 我都失敗左塊先拎到個時間不過真係一定要叫, 無得唔試海鮮我就普通, 所以都冇點食, 但南瓜有驚喜, 燒黎食又另一番風味, 香, 甜, 鐘意南瓜必食炸物平時我都鐘意食蝦, 不過呢碟冇, 甜薯同蠔又係正皮脆, 內軟, 新鮮, 香口野,

蟹籽SALAD
刺身拼盤

因為我唔食三文魚, 所以唔知咩味, 不過聽朋友講都水準之上
牛拼盤
少少海鮮

不過真係一定要叫, 無得唔試

炸物拼盤
炸物平時我都鐘意食蝦, 不過呢碟冇, 甜薯同蠔又係正
皮脆, 內軟, 新鮮, 香口野, 除非你生FLY 滋啦, 唔係好難忍
Movenpick
甜品, 名牌MOVENPICK 雪糕
價回票價之選, 呢個牌子, 自己去超市睇下幾錢

香, 唔會太甜, 同普通牌子雪糕無得比, 不過你唔好諗住任食, 一人一杯GA JA
完美結局啦
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
蟹籽SALAD
牛拼盤
少少海鮮
炸物拼盤
2015-08-30 1303 views
便宜又美味這張相在我IG收到了好幾十個LIKE,那色澤紅潤,紋路分明的肉片像極是出自那一間高級烤肉店相信你知道在放題餐廳食到的時候,一定感到好意外!去年我曾經在團購買過,更抵食才百多元而已很日式的裝修飲料加$20就可以任叫,無糖的烏龍茶是我的至愛三文魚手卷~好幼的三文魚條~下次還是不要點好了沙律,那醬汁酸酸甜甜令人好開胃,而入面用上了多款蔬菜,看起來很FRESH!LIKE!多款肉類拼盤~首推一口牛肋粒&牛肩胛,牛味十足,當然你不能用上和牛質素的牛來比較,但絕對食得過,回本之選,而五花肉和裡肌肉偏油,我們一眾女士比較喜歡食牛多一點香噴噴~同時室內的油煙味其實頗勁,大家要有心理準備烤腸也很美味用上了台灣腸,味道有點甜美的蜜味,而肉味又香,煎成外脆的口感更惹味朋友點上了幾款刺身,誰之來了一只船,食物擺位很有心思,令人食欲大開~

便宜又美味
相信你知道在放題餐廳食到的時候,一定感到好意外!

去年我曾經在團購買過,更抵食才百多元而已
很日式的裝修
飲料加$20就可以任叫,無糖的烏龍茶是我的至愛
三文魚手卷~

好幼的三文魚條~下次還是不要點好了
多款肉類拼盤~

香噴噴~同時室內的油煙味其實頗勁,大家要有心理準備
烤腸也很美味

2015-08-29 1132 views
同朋友到這間食日式放題我們叫左什錦刺身, 牛舌, 牛仔骨, 一口牛肋肉,上腿牛肩, 海蝦, 煙鴨胸等等牛的好新鮮, 加埋他們的燒汁, 更加滋味 而海蝦好大隻, 好新鮮, 而且燒完之後食落口好甜, 值得一讚個什錦刺身都好新鮮, 黎呢到一定要點啦...煙鴨胸不會太鹹, 一口一件, 而且不用加任何醬汁巳經好野味 另外他們分量不是太多, 可以試不同的野.. 不知不覺就食左好多好多...最後我叫了大板曲奇雪糕, 口感好特別, 跟平時食的雪糕不同, 他好似卡邦尼蛋糕的口感, 正!  下次可以再黎食過....
同朋友到這間食日式放題

牛的好新鮮, 加埋他們的燒汁, 更加滋味

個什錦刺身都好新鮮, 黎呢到一定要點啦...
煙鴨胸不會太鹹, 一口一件, 而且不用加任何醬汁巳經好野味

他好似卡邦尼蛋糕的口感, 正!

下次可以再黎食過....
大板雪糕
蟹子沙律
什錦魚生刺身
大板雪糕
蟹子沙律
什錦魚生刺身
2015-08-27 941 views
同男朋友去雷橋食日式放題,環境舒服,燈光較暗幾有情調,但老老實實佢地既刺身唔太新鮮,無乜味,特別係三文魚,色澤暗淡,送上檯之後都唔太敢食,雖然係咁,都有地方值得一讚既,感覺上燒肉比較出色,佢地既黑毛豚肉好好食,特別係豬頸肉,五花腩,燒完之後爽口而唔肥膩!
之前都試過幾次團購,覺得以$200內食燒肉放題,呢間都唔錯,所以都有encore 。早2日想燒肉,就諗起呢間,咁就打去卜,早一日book已經ok(可能係星期一既關係),book完先再上網買返團購題外話{我卜8點,7:50到可以入得,但係因為我家冇printer冇印張團購出黎,但其實我已經搵張紙抄得左d code,但佢話唔得,我問可唔可後補,佢答:今日內補回ok? ....咁緊係唔得啦=_= 咁佢就話收返$20 printing charge, fine~咁係我問題我俾~}咁入到去就畫野食,畫左牛利、牛肋骨、牛粒、豬頸肉、羊架、「北海道」帆立貝、海蝦d肉類一上已經心知不妙,所有牛同豬好似冇醃過咁,完全得原本既肉色,一d醬汁都冇,唔似之前黎咁,每款肉都有唔同醬汁,有d仲有葱花係面,但今次係乜!都!冇!燒完就係咁咪牛有牛味、豬有豬味,不過係淡某某的,唔點汁真係食唔落   羊架就有d神秘啡色粉係面,但又唔均勻,燒完食落口都係冇味的,唯一好既係d羊架夠簿。「北海道」帆立貝好似人地係日本買返黎既帆立貝零食咁,得五毫子咁大,又係冇味的,海蝦一樣,又細又冇味咁唯有食熟食啦,但都係唔

咁唯有食熟食啦,但都係唔多掂ˊ_>ˋ 炸雞軟骨好似鼻屎咁,又咸又黏;小丸子超多粉...

Um....總括而言係冇樣得,一定唔會有下次

《由於太差勁關係,一張相都冇,敬請諒解》
2015-08-24
Type of Meal
Dinner
Group-buy
係韓風吹得咁勁既香港, 似乎日式燒肉已經漸漸衰落? 但其實好既日式燒肉都仲站得住陣腳既! 今晚同同事黎試呢間日式燒肉店位於銅鑼灣既商廈入面, 如果未食過真係唔會知呢度有間燒肉店。但勝在近地鐵站, 五分鐘腳程就到了!店內環境都唔錯, 幾大間, 位置寬廠仲有沙發位添。蝦係送既, 一人一隻。睇個樣都幾生猛, 燒到變左色就食得啦! 蝦肉唔痴殼好易剝, 而且好彈牙, 如果想再食就要俾錢叫了。肉未到先到了熟食。都幾多選擇, 除左天婦羅仲有吉列蠔, 日本蕃薯仔, 炸魚蛋,餃子等等。呢啲都係俾大家醫下肚, 所以期望唔好太高啦!好多沙律醬既蟹子沙律。我本人食沙律就落好多醬既, 所以呢個我好中意食!食燒肉食到濟濟地食下佢也不錯。牛乜盛, 姐係5款牛既一個盛盒。好似係有牛粒, 牛舌, 肥牛, 牛肋骨同牛唔知咩部位既肉。幾款表面都有七味粉/黑椒, 但其實係唔夠味既, 所以都要點燒肉汁! 最好味係牛粒, 好難得可以唔軔而且肥瘦程度岩岩好!豬乜盛, 其寅無留意有啲咩就食哂落肚!因為呢間野黎講豬竟然係出色過牛既, 特別係個五花腩真係無得輸, 一層層肥瘦好均勻, 食落唔會成口油。食咁多肉點可以唔食啲蔬菜類中和下? 選
食咁多肉點可以唔食啲蔬菜類中和下? 選擇唔算多, 但都幾新鮮, 唔會殘哂黑哂咁既樣, 而且都幾甜, 真係要食多啲!
幾驚喜既係呢度居然仲有刺身!仲要咁多款既魚生都有, 最最重要係全部都好新鮮, 雖然稱不上係高級, 但味道絕對超出你所預期既!
最尾仲會送雪糕! 曲奇同綠茶味係from osaka, 士多啤梨同雲尼拿竟然係movenpick!!!可惜呢兩隻味都唔岩我口味, 所以最後食左曲奇, 都幾香幾滑, 出過出面好多放題既貨色!
2015-08-17
Type of Meal
Dinner
2015-08-21 1140 views
是日與一班好友一起吃晚餐,因為加班稍微遲到一點,一般人已經吃完第一輪燒肉,無奈自己只能先吃些蔬菜沙律墊底,不過最近也在節食減肥,所以也算正好。海鮮伴黃瓜絲,生菜,番茄,沙律醬,新鮮海鮮也不那麼腥了。沙律醬可以自行添加,對於減肥人士來說是一大福音。吃蔬菜沙拉的同時也上了一盤炸物,但要減肥,只能望盤興嘆了。還好還有牛舌,鮮牛肉和牛肉粒,個人非常喜歡牛肉,所以牛舌牛肉怎麼都吃不膩,這裏的牛肉粒肥瘦很好,易熟也容易咬爛,濃濃的牛味十分鮮美。吃完牛肉,來一點清爽的刺身,實在很爽個人惡趣味也烤了刺身裏的魷魚片和鮑魚片,發現別有一番風味哈哈哈。最後提一下抹茶味冰淇淋,嗯。有點太甜了,不過賣相也是美的
吃完牛肉,來一點清爽的刺身,實在很爽
最後提一下抹茶味冰淇淋,嗯。有點太甜了,不過賣相也是美的
2015-08-18 1061 views
雷橋燒肉,久聞銅鑼灣食日式燒肉放題超抵食~又正~見到openrice都幾多好評😁咁岩出左時代睇戲⋯睇完食飯岩岩好~7:00就到左門口~唔洗等位~門口裝潢很日式~任點任食~但唔包飲品😭(要另外加錢)⋯不過食物先係重點!!!!首先有一張刺身紙~三文魚、吞拿魚、帶子、鮑片、象拔蚌、玉子、甜蝦、八爪魚,都很多選擇,而且很新鮮~心諗點解食放題都可以食到咁高質素刺身😍果然友人無介紹錯~而且order都唔會漏單~講番正題日式燒肉~質數和種類真的很多⋯哈哈~單單係牛就有八種選擇~都很新鮮~有不同口味~有辣有唔辣~另外豬肉和雞肉都很多選擇!最最最推介佢既雞腿肉、海蝦、細紋花枝片~燒起來超級好味!豬五花也不錯~~友人最愛黑椒極上肩胛肉~~食得超級飽!!最滿足係食到飽飽之後有雪糕食~兩種可以選~~movenpick or 日式雪糕~最近很流行吃movenpick~ vanilla ice cream~日式雪糕口感有點像蛋糕~cookie & cream口味~日式燒肉食到咁多選擇~真係非常抵食😍

雷橋燒肉,
久聞銅鑼灣食日式燒肉放題超抵食~又正~
見到openrice都幾多好評😁
咁岩出左時代睇戲⋯睇完食飯岩岩好~

7:00就到左門口~唔洗等位~
門口裝潢很日式~任點任食~

但唔包飲品😭(要另外加錢)⋯

不過食物先係重點!!!!
首先有一張刺身紙~

心諗點解食放題都可以食到咁高質素刺身😍
果然友人無介紹錯~
而且order都唔會漏單~

講番正題日式燒肉~
質數和種類真的很多⋯哈哈~
單單係牛就有八種選擇~都很新鮮~
有不同口味~有辣有唔辣~

另外豬肉和雞肉都很多選擇!
最最最推介佢既雞腿肉、海蝦、細紋花枝片~燒起來超級好味!

豬五花也不錯~~

友人最愛黑椒極上肩胛肉~~

食得超級飽!!

最滿足係食到飽飽之後有雪糕食~
兩種可以選~~movenpick or 日式雪糕~

日式雪糕口感有點像蛋糕~cookie & cream口味~

日式燒肉食到咁多選擇~真係非常抵食😍
2015-08-06
$228 (Dinner)
  • 刺身
2015-08-18 871 views
地上最強ge治癒系,絕對係食!而今晚將我從Blue Monday扯返出嚟ge 梗係一餐質量俱備ge dinner!>牛: 牛舌根/一口牛肋粒/牛肩胛牛舌係當中最深印像,因為牛味最濃,唔算薄切,但勝在爽口,所以多食幾嚿都唔覺滯! 牛肋粒排第二,脂肪分佈唔算出色,但燒出嚟都幾有牛香!牛肩胛,薄切,因為冇乜脂肪,所以燒耐少少就變得好乾身,有d 太dry, 點燒汁食還好~>豬:五花肉/裡肌肉/肋肉某程度上五花肉ge 表現仲好過晒所有牛類,事關脂肪分佈平均,口感好濃郁juicy! 而裡肌同肋肉就略為遜色,同上邊 牛肩胛ge 情況一樣,乾身!>刺身:三文魚/吞拿魚/帶子/玉子/甜蝦/鯛魚/松葉蟹棒/八爪魚至放刺身,都算係好一般,以上全部款色都試過,雖都唔expect 有驚喜(畢竟間野係主攻烤肉), 但上枱個擺盤真係好怪,味道都真係試一嚿就止步~>甜品:綠茶雪糕Goooooood~~~~好香綠茶味,而且奶ge 比例多,所以食落好滑好 creamy!每逢星一 份外頹,你當我是浮誇吧,但不過同朋友去雷橋後,確係又再重新振作~!!

>牛: 牛舌根/一口牛肋粒/牛肩胛
>豬:五花肉/裡肌肉/肋肉
>甜品:綠茶雪糕
  • 一口牛肋肉
  • 牛舌
  • 牛肉
2015-08-18 824 views
星期一收工做啲咩?當然係約埋一班同事去食個晚飯今次就決定一嘗日式燒肉放題貪佢坐得耐 又任食吧來到位於銅鑼灣的雷橋首先每人奉上一隻七吋長的大蝦新鮮無比的海蝦每隻都有糕🙌🏻😆這間燒肉放題除了「肉」還有其他日式料理驚喜的有天婦羅比很多放題店炸得很乾脆另外 最值得推介的五花腩肥瘦適中的五花腩十分軟腍的肉質輕輕煎至脆身的外皮令人一吃再吃
星期一收工做啲咩?
當然係約埋一班同事去食個晚飯

今次就決定一嘗日式燒肉放題
貪佢坐得耐 又任食吧

來到位於銅鑼灣的雷橋

首先每人奉上一隻七吋長的大蝦
新鮮無比的海蝦
每隻都有糕🙌🏻😆
這間燒肉放題除了「肉」
還有其他日式料理

十分軟腍的肉質
輕輕煎至脆身的外皮
令人一吃再吃
2015-08-17
$250 (Dinner)
2015-08-10 1216 views
係銅鑼灣行完街 突然好想食燒肉 朋友推介紹雷橋好彩早入吾洗等位.  20mins後就有人要等位^_^刺身拼盤刺身大眾化又多款式選擇 我既至愛三文魚+甜蝦鮮甜又大隻蟹籽沙律沙律都幾大份 蟹籽+沙律醬分量岩岩好烤肉類朋友中意食牛 牛既款式全部都order牛肉 肥瘦平均牛肉+豚肉 都配有七味粉或胡椒粉調味燒完吾洗點醬油 都夠味推介炸類 - 一口甜薯炸物都幾多款選擇 甜薯 外脆內軟 有香濃蕃薯味而帶甜推介燒菠蘿超甜 不斷order 熱力令菠蘿有少少微酸 酸酸甜甜食得太膩岩
係銅鑼灣行完街 突然好想食燒肉 朋友推介紹雷橋

超甜 不斷order 熱力令菠蘿有少少微酸 酸酸甜甜
食得太膩岩
2015-07-28
2015-08-06 1531 views
買左團購,book今晚黎食,紅日前夕加$10.有五張食物紙,都多野食。每位送一隻大蝦,係全晚唯一亮點。肉類開始送到,牛肉既質素非常嚇人,顏色變晒不特止,食落唔知點解會硬得咁交關, 完全咬唔爛,吞唔到。。 非常難食。我唔食豬肉,但老公話豬肉好d,特別豬頸肉,話好好味。多春魚正常水準。沙律都可以,d生菜都新鮮。但我成晚無乜食野,叫左幾件壽司填飽肚 (壽司好大舊飯。。真係可以填飽肚)送一客雪糕,我要朱古力味老公要曲奇味。朱古力味係 Movenpick,終於有d好味既野擺入口。而老公既曲奇味雪糕並唔係Movenpick,而且一睇就知曾經溶完再雪過,所以無食到,免得肚痛。
買左團購,book今晚黎食,紅日前夕加$10.
有五張食物紙,都多野食。
大蝦
每位送一隻大蝦,係全晚唯一亮點。
一口牛
燒牛肩骨
多春魚正常水準。
雷橋沙律
曲奇味
朱古力味係Movenpick

Other Info. : 間中都會買下團購,但呢類燒肉團購,以後都係咪搞。劣質肉類真係食唔過。飯後老公係 Hysen's place 去左三次廁所,返屋企去左兩次。。。
2015-06-30
$200 (Dinner)
大蝦
朱古力味係Movenpick
2015-07-29 1709 views
朋友間的聚會總是不停,可能是因為我討厭現在,懷念從前的日子,才會在任何的聚會有也到自己影子今天朋友們相約在銅鑼灣的雷橋燒肉放題見面,看OPENRICE最近的評語都負面,原本有點擔心,但友儕間的群組對話卻是對這放題頗正面,反正來了,看看是神是鬼吧我們一行6人被安排在卡位,座位頗舒適,唯一擔心是燒爐距離太近,空氣會不流通由於我們有6人,點食物時可以更盡情,不用顧慮,很快便有大量食物到來刺身船,船身華麗,刺身排放整整有條,不過刺身質素只能說是勉強合格,唯一亮點是三文魚刺身三文魚刺身比其他刺身高班很多,除了新鮮之餘,刺身面的有著魚物獨有的脂肪,吃起來時絕對可以刺激你的味蕾刺身沙津則好得沒話說,可能是因為混和了醬汁和蟹子,沙津上刺身的味道比剛剛的刺身船的更吸引,而沙津菜本身亦非常新鮮,綜合吃起來相當開胃,份量剛剛好夠6人吃呢亦點了一個巨峰提子汁,不算太甜,所以會比較有解渴的作用終於到了燒肉們出場,每樣肉類經醃制後再燒起來十分好吃,其中豚肉,豬頸肉是我的至愛,令一位也吃得十分高興餐廳的裝修亦頗有特色,很有日本FEEL愉快的一晚,期待下令的聚會每人約$294,價錢略貴,但以此質素還算可以
亦點了一個巨峰提子汁,不算太甜,所以會比較有解渴的作用
餐廳的裝修亦頗有特色,很有日本FEEL

愉快的一晚,期待下令的聚會
每人約$294,價錢略貴,但以此質素還算可以

$294 (Dinner)
2015-07-16 2160 views
因為朋友帶2個仔從外地回想吃燒烤,又見到GROUPON雷橋4個人餐比較平, 所以買左COUPON來吃. 打電話訂8PM-10PM一切好順利,一上來就有位. 樓下傳單話有刺生併盤, 但他們說GROUPON係冇既. 唸住佢地都有刺生冇嘜所謂. 但發現點了好幾次的刺生都沒送過來, 慛幾次送來的不是原來叫,而且是小小幾塊, 小小的吞拿魚, 超小的蝦, 雪味很重, 帶子一直沒來, 燒烤的又只是很一般, 牛肉, 豬肉, 雞肉也是一般手水準, 最好可能是最初的虎頭蝦, 啤酒沒有氣好像放了很久, 9點40分話吾可以再落單. 食物本來一般也算, 最差是服務態度, 我們係食最後一輪, 8點到10點, 10點10分還有3-4台客就走過黎叫我地走, 問吾可以坐多陣那個楊姓女副經理就走過來講,你地再坐都得我地會再同你計錢. 今時今日甘既務態度真係無語.
2015-06-29