我發現咗一間超正嘅拉麵店喇!就係尖沙咀嘅神山麵屋!你一定要去試下!我今日食咗佢地嘅神豚燒叉燒沾汁麵同吉列廣島蠔,簡直係爆炸好味啊!🔥🔥🔥首先講下神豚燒叉燒沾汁麵,真係一碗神級好食!啲叉燒超級入味,肉質嫩滑,一入口就融化喇!同埋佢地嘅豬骨湯底好濃郁,每啖都令人心醉神迷!麵條有彈牙口感,同啲湯底絕配!仲有啲叉燒沾汁,加埋一齊食,真係令人嘆為觀止!一啖叉燒沾汁麵,我好似喺天堂飛翔㗎!😇💕仲有啦!吉列廣島蠔真係冇得頂!啲蠔肥美鮮甜,仲配埋啲醬汁,啖落超級鮮味!真係一啖一個驚喜!蠔肥到令人嘆為觀止,一啖就係一個幸福嘅瞬間!😋💖總括嚟講,神山麵屋絕對係尖沙咀嘅拉麵必去之地!再話多少都唔夠,你要親身去試下先知道!係度唔單止有神豚燒叉燒沾汁麵,仲有其他唔同款式嘅拉麵可以揀擇!真係拉麵控嘅天堂!唔好錯過呀!快啲約埋班食友一齊去探險啦!一定唔會後悔㗎!💪🤩

同埋佢地嘅豬骨湯底好濃郁,每啖都令人心醉神迷!

仲有啦!吉列廣島蠔真係冇得頂!

2023-08-06
Dinner
今天要來跟大家分享一間尖沙咀的日式拉麵店——神山麵屋。這裡的拉麵價錢唔算貴,但卻給你帶來超高CP值的美食體驗!首先,我們來品嚐他們家最受歡迎的招牌菜——赤神山豚角拉麵。這碗拉麵絕對是肉食愛好者的天堂!豚肉柔嫩多汁,入口即化,讓你忍不住一口接一口。搭配上彈牙有嚼勁的拉麵,每一口都充滿了濃郁的湯頭香氣,讓人陶醉其中。湯頭的味道,簡直就是一種魔法,不僅入味,還帶著微微的豬骨香氣,讓人回味無窮。再加上新鮮的海苔和溫泉蛋,呈現出完美的視覺和口感組合。真的是一碗讓人難以忘懷的拉麵!除了拉麵,他們家的九條蔥豚肉串也是絕對不能錯過的美味。豬肉串烤得剛剛好,外酥內嫩,每一口都散發出濃郁的香氣。蔥的香味與豚肉的鮮嫩完美結合,讓人欲罷不能。不管是作為開胃小吃還是搭配拉麵,這道豚肉串都能讓你的味蕾得到最大的滿足。總結一下,神山麵屋絕對是一家值得一試的日式拉麵店。價錢親民,卻能給你帶來美味的享受。不論是豚肉柔嫩入味的赤神山豚角拉麵,還是香氣四溢的九條蔥豚肉串,每一道菜都讓人驚艷。如果你正好在尖沙咀附近,千萬別錯過這家隱藏版的拉麵店。相信我,你一定會愛上這裡的美食,就像我一樣!

首先,我們來品嚐他們家最受歡迎的招牌菜——赤神山豚角拉麵。

除了拉麵,他們家的九條蔥豚肉串也是絕對不能錯過的美味。

2023-08-04
2023-08-09 66 views
一個人想食個快lunch,食拉麵就一個其中一個好嘅選擇。店內外裝修都好日式,店員安排左bar枱俾我,雖然係高凳,但都坐得舒服。有lunch menu,但係唔算多選擇,耐lunch set係有跟個蘋果沙律同埋一罐汽水,蘋果沙律不過不失,我就略嫌佢沙律醬太多,如果沙律醬減半,會更加食到蘋果同埋沙律菜果份清新,主角我就揀左:🍅蕃茄豚骨湯叉燒拉麵🍅蕃茄湯底好濃郁,飲落唔似係味精湯,仲有啲蕃茄揸響湯入面,叉燒有2大塊,無特別,食落係有肉味既瘦肉一塊,除此之外,佢仲有一嚿仔淮山(細過乒乓波)同埋有半隻溫泉蛋,成碗麵,我最鍾意就係個湯底同埋嗰半隻溫泉蛋,其他就普普通通。
一個人想食個快lunch,食拉麵就一個其中一個好嘅選擇。

🍅蕃茄豚骨湯叉燒拉麵🍅
行經I square ,未試過呢間開左好耐,挺出名的拉麵叫了想試的拉麵&小食😁拉麵🍜點了白神山叉燒拉麵,太喜歡吃糖心蛋,額外加多隻玉子 (+$13),玉子係半流心狀態的,叉燒有2片,湯底味道濃郁,邊吃麵邊飲湯,正~小食點了3款,全部都幾好味🤤,下次有機會要試下其他,例如吉列廣島蠔,飯後亦可以叫一個和風蘋果沙律呢間餐廳周不時都會期間限定的拉麵,大家可以留意一下,有沒有想試的環境來說,坐得有點逼,但服務還挺好的,係可以再邀約朋友試試
行經I square ,未試過呢間開左好耐,挺出名的拉麵
叫了想試的拉麵&小食😁
環境來說,坐得有點逼,但服務還挺好的,係可以再邀約朋友試試
神山手造餃子

白神山叉燒拉麵
2023-07-10
$200 (Dinner)
神山手造餃子
白神山叉燒拉麵
2023-08-02 30 views
同一班同事一齊黎食唔知點解我特別鍾情番茄湯🍅呢間的番茄湯多左個湯底加上實際有幾塊番茄可以食個湯底覺得好好飲不過兩塊肉對比起咖喱雞腿黎講真係有d少份量女性黎講剛剛好個圓形好似雪糕係薯仔泥黎幾鍾意呢個設計不過餃子🥟等左好耐基本上食曬個面🍜,催先有我自己就好鍾意食呢款煎餃子佢本身都會幫你落左醋先~味道黎講剛剛好係會覺得唔夠脆想自己點醋多dlunch menu真係好多野都好吸引其他同事想點咖喱都賣曬下次會再黎
同一班同事一齊黎食
份量女性黎講剛剛好
個圓形好似雪糕係薯仔泥黎
幾鍾意呢個設計

不過餃子🥟等左好耐
基本上食曬個面🍜,催先有
我自己就好鍾意食呢款煎餃子
佢本身都會幫你落左醋先~
味道黎講剛剛好
係會覺得唔夠脆
想自己點醋多d

lunch menu真係好多野都好吸引
其他同事想點咖喱都賣曬
下次會再黎

2023-07-30 46 views
神山麵屋紅極一時,仲記得佢有個朵係東京no.1沾汁麵🍜事實係佢個沾汁真係不能抗拒,湯頭入口係濃厚既豚骨香,完全係熬煮出黎精華既鮮美味道🤤而且口感豐腴,再加上神山麵屋既坑紋麵掛湯力強,沾起上黎啖啖鮮美湯汁🍜麵條彈牙帶有小麥香,整體勁正👍🏻燒叉燒焦香惹味,加上炒香左既洋蔥同麵豉一齊食更香👍🏻豚角燒未食已聞到好香,厚厚既豬梅花肉肥瘦相間,表面烤到焦香,一啖咬落去juicy又軟腍,口感細嫩,有兩大舊非常滿足。神山湯餃子一試難忘! 將煎餃放入韮黃豚骨湯中,餃子皮仍然微脆,口感同味道都多重層次👍🏻吉列廣島蠔炸粉酥脆,咬入去蠔肉鮮味juicy😋蜜桃培茶有桃香,唔會好甜,茶味清新🍵哩間真係可以一食再食,中意沾麵既唔好錯過🫰🏻
神山麵屋紅極一時,仲記得佢有個朵係東京no.1沾汁麵🍜

燒叉燒焦香惹味,加上炒香左既洋蔥同麵豉一齊食更香👍🏻

神山湯餃子

吉列廣島蠔
炸粉酥脆,咬入去蠔肉鮮味juicy😋

蜜桃培茶有桃香,唔會好甜,茶味清新🍵

哩間真係可以一食再食,中意沾麵既唔好錯過🫰🏻
2023-07-26 76 views
第一次食呢間餐廳,平時好少寫食評,但係真係太難食,唔想其他人上當,嚴重懷疑佢d like 係買返嚟。今日叫咗個叉燒拉麵,份量好細,味道好難食,個湯底似係港式茶餐廳味道(雞粉味),並唔係平時嗰啲拉麵湯底,個湯好鹹,座位好迫(係完全唔會有位放袋,要放地下),食到一肚氣唔明點解呢間舖頭仲可以喺尖沙咀生存到服務態度就正常但係嘢食完全唔合格屋企煮公仔麵仲好食過佢奉勸如果想食好味的拉麵 尖沙咀有其他好嘅選擇 不要浪費金錢
唔明點解呢間舖頭仲可以喺尖沙咀生存到
服務態度就正常
但係嘢食完全唔合格
屋企煮公仔麵仲好食過佢

奉勸如果想食好味的拉麵 尖沙咀有其他好嘅選擇 不要浪費金錢
2023-07-23 37 views
最近尖沙咀多咗好多遊客 衍生出好多新嘅食肆 呢一間我特別鍾意嘅日本餐廳係地舖 近地鐵站真係好方便 見啲嘢食都好有特色 好多選擇 開到幾夜 今晚就試下啦 呢度主打沾麵 另外最好多小食拉麵選擇我就點咗佢呢度推介嘅 神山豚角沾麵 非常濃厚嘅熱辣辣湯汁 配上用火槍燒過燶燶哋嘅肥豬肉 超大塊 口感滿足 另外仲有半熟蛋同 筍做配菜 啲麵好煙韌 先掛上濃厚鮮美嘅湯汁 小食點咗露筍苗牛肉捲大滿足 蘆筍料好新鮮 加上肥牛真係好好味吉列廣島蠔新鮮油炸 熱辣辣 配上特製醬汁 好開胃蒜香魷魚鬚係店主推介 炒得好香 加上沙律醬 感覺真係好似去日本咁巨峰梳打 真係好有日本風味裝修 有卡位 佈置日式 裝修真係好似感覺去咗日本咁呀 呢一餐大滿足嘅嘢食好有水準 服務又ok好想再去

我就點咗佢呢度推介嘅

• 神山豚角沾汁麵
  • 蒜香魷魚鬚
  • 吉列廣島蠔
2023-07-21 35 views
事緣一排冇食拉麵外賣,今日嗌個嚟食,點知一拎到返去公司,發覺冇咗隻流心蛋,諗住好心話聲俾佢聽,等佢留意返,話哂一隻蛋都收人成$13!點知一打去,個態度差到無論,仲話宜家好忙可以點!係你無睇錯,我冇打錯,佢係反問返我 可·以·點!間野好食都冇用,更何況唔係特別好食!😡😡😡

可·以·點!

間野好食都冇用,更何況唔係特別好食!
😡😡😡
2023-07-21
TakeAway
Lunch
2023-07-11 55 views
呢間位於尖沙咀既日式拉麵店,早已聽聞係日本過江龍,係東京評價極高,而沾麵尤為出色🍜而店內裝潢都非常日系,牆身壁畫更係富士山🏔再加上有自然光既窗邊卡位,比人感覺非常舒適💓-神山豚角沾汁麵 $88💰豚角肥瘦相間,外層焦香,入口軟爛,好香濃既醬油味,好好食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)沾麵既湯底濃稠,以豚骨同魚介熬製非常鮮甜,而且拉麵係自家特製既坑紋麵,超級掛汁,勁好食😋😋-湯咖哩豚角定食 $85💰呢塊豚角真係勁誇張超大塊😂🤣相對於沾汁麵既豚角較為瘦,食晒都唔覺膩而咖哩雖然係比較稀身,但味道同樣香濃大量蔬菜索晒咖哩汁勁餸飯😋-蘆筍苗牛肉卷 $45💰牛肉卷沾完醬汁後肉香味濃,整體鮮甜多汁帶爽脆口感,必叫😋-蒜香魷魚鬚 $42💰魷魚好爽口彈牙,但就覺得醬汁稍微鹹左少少🫣-神山湯餃子 $38💰黎到要趁快食🤤餃子微脆索晒豚骨湯,非常之濃郁,而且肉質厚實鮮甜,仲伴有韭黄、波菜,非常豐富😋-梅子青檸梳打 $28💰食左咁多野,呢杯真係超級解膩,最滿意係梅味亦好出👍🏻👍🏻

-神山豚角沾汁麵 $88💰

-湯咖哩豚角定食 $85💰
呢塊豚角真係勁誇張超大塊😂🤣
相對於沾汁麵既豚角較為瘦,食晒都唔覺膩
而咖哩雖然係比較稀身,但味道同樣香濃
大量蔬菜索晒咖哩汁勁餸飯😋

-蘆筍苗牛肉卷 $45💰
牛肉卷沾完醬汁後肉香味濃,整體鮮甜多汁帶爽脆口感,必叫😋

-蒜香魷魚鬚 $42💰
魷魚好爽口彈牙,但就覺得醬汁稍微鹹左少少🫣

-神山湯餃子 $38💰

-梅子青檸梳打 $28💰
食左咁多野,呢杯真係超級解膩,最滿意係梅味亦好出👍🏻👍🏻
2023-06-29 62 views
今日黎一轉日式晚餐餐廳風格別注一格•火山極盛豚肉沾汁麵極具份量既巨型級招牌菜將豚肉砌成豚肉山 真係睇見到夠哂震撼🔥加埋辛辣醬汁 更惹味每片豚肉都微微烤成 依舊保留到豚肉既質感 而入面係香港首創自家特製坑紋麵坐陣 更有埋芽菜同洋蔥 就咁都已經多到滿瀉加埋特配既沾汁可享用•神山手造餃子微微煎香仍保留肉汁合格•和風蘋果沙律脆脆加埋爽甜蘋果 食呢個可解膩好味

今日黎一轉日式晚餐

合格

•和風蘋果沙律
脆脆加埋爽甜蘋果 食呢個可解膩
好味

聽講呢間拉麵幾出名激辛牛舌沾汁麵餐 ($148) 期間限定佢有分爆激辛1,爆激辛2,爆激辛3 😂😂選擇爆激辛1,有少少唔舒服但又唔敢食太辣,但又想試期間限定,真係矛盾爆辛1,都幾🔥辣下,食落有少少麻,牛舌有3片,食落好稔身,沾麵軟硬適中套餐配有 辛味豚耳1份及冷泡焙茶/蜜桃焙茶豬🐽耳切得好厚身,如果薄切就更爽口,碟中配有綠色一條條的蒜芯(建議唔好食蒜芯)冷泡焙茶挺好,是無糖的另叫了白神山叉燒拉麵🍜,額外加多隻玉子 (+$13) ,叉燒有2片,湯底味濃郁又唔會太鹹,這個餐是沒有海苔的點了梅子青檸梳打,底下有粒梅子,吉多幾下梅子&青檸,飲落好清新舒服小食叫了幾款: 神山手造餃子🥟 有5隻,煎得脆身,裡面係豚肉,一咬下去充滿肉汁蘆筍苗牛肉卷 蘆筍新鮮唔會硬,牛肉唔韌帶有肉汁吉列廣島蠔一碟有3隻,旁邊伴碟有沙律菜🥗,蠔🦪炸得好香脆,惟蠔size 較細小,沙律菜比蠔炸出後既油搞到有點油膩😂唐揚豆池魚份量多,幾鐘意呢個😃👍🏻,炸得金黃香脆,唔燶,加檸檬汁🍋,點醬食,送酒一流點了梅酒🥃,加冰,飲落好清涼且精神曬,不過以價錢黎講,較細杯最後嗌了和風蘋果沙律🍎🥒,有少量粟米片,蟹籽一起伴住蘋果,青瓜,而
聽講呢間拉麵幾出名
激辛牛舌沾汁麵餐 ($148) 期間限定
佢有分爆激辛1,爆激辛2,爆激辛3
套餐配有 辛味豚耳1份及冷泡焙茶/蜜桃焙茶
冷泡焙茶挺好,是無糖的
小食叫了幾款:
神山手造餃子🥟
有5隻,煎得脆身,裡面係豚肉,一咬下去充滿肉汁
蘆筍苗牛肉卷
蘆筍新鮮唔會硬,牛肉唔韌帶有肉汁
唐揚豆池魚

最後嗌了和風蘋果沙律🍎🥒,有少量粟米片,蟹籽一起伴住蘋果,青瓜,而呢2款蔬果好爽脆,食落清甜又健康
2023-06-17
$250 (Dinner)
  • 神山手造餃子
  • 梅子青檸梳打
  • 蘆筍苗牛肉卷
2023-06-21 34 views
友人掛住日本拉麵,就約咗我到呢間#神山麵屋食番個正宗日式拉麵🍜同小食。前菜要左個和風蘋果🍏沙律🥗,健康爽口清新,開胃的前菜。唐揚豆池魚,炸得香脆可口,點埋附上嘅醬汁咸酸的更加正,好快就比我地清晒。神豚叉燒沾汁麵,喜歡食沾麵的濃郁口感,叉燒燒得入味,咬落肉質柔滑又有彈性,流心蛋好yummy,麵條較粗有坑紋在中間,所以更加掛汁,質感煙韌很好吃😋。白神山叉燒拉麵🍜,叉燒大片又爽口,味落很香,於是我又盛左些黎食,湯夠熱濃味很好飲,麵質爽口都唔錯啊😌。明太子玉子飯,蛋炒得很滑溜,配上日本飯煙韌口感,真係又香又滑又好吃😋。梅子青檸梳打,酸酸的很開胃清爽,不是很甜的故很好飲。

前菜要左個和風蘋果🍏沙律🥗,健康爽口清新,開胃的前菜。

麵條較粗有坑紋在中間,所以更加掛汁,質感煙韌很好吃😋。

梅子青檸梳打,酸酸的很開胃清爽,不是很甜的故很好飲。
2023-06-21
2023-06-14 49 views
今晚再度N訪呢間拉麵店😗想食沾麵首選係佢啦👅神豚燒叉燒沾麵🍜🍜呢碗沾麵色香味俱佳👍,好睇😍又好食❤️,叉燒既甜味和豬肉的鮮味完美結合,加上麵條既口感特別,好厚彈,令人吃唔停口呀😝。激辛牛舌沾麵🍜🍜呢碗沾麵限定期間推出✨,想食既朋友要留意返啦💫沾麵有三種辣度,照顧到唔太食得辣既朋友😌(即小編😝)而大辣辣度非常高,但牛舌既鮮味和麵條的口感卻能夠平衡辣味,牛舌好軟腍,令人吃得舒服又過癮😊🔥吉列廣島蠔🍤🥢:蠔肉非常新鮮,口感鮮嫩,加上廣島蠔的特有風味,小編一食就愛上,嚟親都必叫😗😗和風蘋果沙律🍎🥗🥙蘋果和沙拉醬的搭配非常恰到好處,清爽又不失味道,非常適合夏天食,解膩又爽甜❤️🍎蘆筍苗牛肉卷🥢牛肉非常嫩,加上蘆筍苗的清香,口感都非常豐富,值得推薦一試👍
今晚再度N訪呢間拉麵店😗想食沾麵首選係佢啦👅

神豚燒叉燒沾麵🍜🍜

激辛牛舌沾麵🍜🍜
呢碗沾麵限定期間推出✨,想食既朋友要留意返啦💫
沾麵有三種辣度,照顧到唔太食得辣既朋友😌(即小編😝)

吉列廣島蠔🍤🥢:

和風蘋果沙律🍎🥗🥙

蘆筍苗牛肉卷🥢
2023-05-29 118 views
放工後專登和朋友來到尖沙咀這間神山麵屋吃沾麵🍜。🌟神豚燒叉燒沾汁麵 - 💸$88沾麵的湯頭味道濃郁,魚介味突出,不會太咸!麵條比一般吃到的沾麵粗並帶有坑紋,吃起來很有嚼勁😬,而且紋路使麵條更掛湯。配料方面,神豚燒叉燒可以見到網燒過的痕跡,雖然是薄切,但很大片,而且表皮燒得很焦香,好好食!個人覺得比厚切豚角好味,推薦🤘😋!🐷神山豚角沾汁麵 - 💸$88豚角非常肥美,油脂比例適中。炙燒過後的肥肉更香口🔥,雖然厚切但肉質很軟腍,配上沾麵汁同吃也不會感到肥膩。味付蛋醃製入味,有流心效果但個人略嫌太咸🥚。🔺九條葱豚肉串 - 💸$42十分推薦的小食👅!豚肉串相當大塊,燒肉亦能保持嫩滑多汁的口感,面頭灑滿黑椒、七味粉及洋蔥,十分惹味🤤。🦑蒜香魷魚鬚 - 💸$42另一道很出色的小食🤤!炒魷魚的鑊氣味很重,比蒜香味更為突出🧄。魷魚新鮮彈牙,配上沙律醬更有日式風味。飲品:🍎蘋果焙茶 - 💸$28適合不喜歡喝太甜果茶的人🍹
放工後專登和朋友來到尖沙咀這間神山麵屋吃沾麵🍜。
🌟神豚燒叉燒沾汁麵 - 💸$88
神豚燒叉燒沾汁麵