尋日落雨濕濕,又凍嘅天氣,食咗個醒神kfc早餐,真係食過返尋味,今日再幫襯過, 17蚊個早餐真係好抵食。包裝得好好,攞到返office食都冇倒瀉。套餐有:一杯熱咖啡,蕃茄湯通粉(係我至愛), 同埋芝士火腿卷,好惹味有黑椒香!兼可好方便地攞住嚟食。芝士火腿卷,係一塊圓形麵粉皮卷著芝士火腿,焗得好香脆的,像春卷。蕃茄湯雖然質地清啲,但係味道好夠,酸酸甜甜的,超開胃。仲有粟米粒甜甜地,朝早食熱辣辣嘅湯通粉,真係好醒神的。通粉質感仍然爽口,冇浸林,外賣碗細 d, 不過都係嗰句,咁平,分量相對少啲。芝士火腿卷,咬下外脆內軟,而且有淡淡黑椒香味,裏面芝士軟綿綿,加埋火腿鹹鹹哋,好正!其實就即係芝士火腿三文治嘅卷形香脆版。飲埋杯咖啡就係一個完滿嘅早餐。好正呀!我諗我可能食上癮啦!

包裝得好好,攞到返office食都冇倒瀉。

飲埋杯咖啡就係一個完滿嘅早餐。好正呀!我諗我可能食上癮啦!
2018-02-01
TakeAway
$17 (Breakfast)
2018-01-31 145 views
今日買咗個kfc外賣早餐,好抵食,17蚊有杯熱飲,有一碗蕃茄湯通粉,同埋一條芝士火腿卷。因為天氣凍,好心急就食曬碗蕃茄湯通粉,影唔到相畀大家睇,但係都想介紹下,佢嘅蕃茄湯,酸酸地好開胃,仲有粟米粒,味道唔錯,湯清啲,通粉浸咗半個鐘先食,都冇浸林,係咁凍天氣,食番碗熱嘅湯通粉幾正。呢條芝士火腿卷原來係炸過嘅,大塊粉皮卷著芝士火腿呢焗,好似春卷咁,但係非常香脆,而且大條啲,不過芝士火腿餡,係要食到中間先至有,開頭嗰幾啖,就齋食粉皮,見到粉皮外面有啲黑色點點,原來係黑椒,食落幾香口。芝士喺個卷裏面焗到溶溶地,好似芝心批個邊咁樣,軟綿綿又香,火腿咸咸地,皮又脆,口感好豐富,係餡少啲啫。每朝一杯咖啡,要嚟醒神,其實食得快餐店冇乜要求,最緊要有咖啡味就得,杯咖啡都幾香濃,落一包咖啡糖啱啱好,唔落糖的話就苦啲,視乎個人口味。總結,抵食!早餐有餐茶,湯粉,芝士火腿卷,其實等於茶餐廳嘅abcd餐,不過分量全部縮細少少囉。咁平,都算畀足料你啦。

2018-01-31
TakeAway
$17 (Breakfast)
2017-09-30 332 views
網上發現KFC出團購, 49大元有黑椒炸雞×2, 香辣炸雞×2, 薯蓉×2, 磨菇飯×2和汽水×2!重點當然要說黑椒脆雞, 不會太辣, 但味道比一般香辣脆雞更濃更香更辣, 明顯醃雞的材料入面都有用黑椒, 所以不會只有外皮有黑椒味, 雞肉都有濃濃的黑椒味, 所以十分推薦喔另外, 亦想稱讚一下這分店! 因為kfc間中就有優惠劵, 為了節省金錢, 很多時都選擇KFC用餐, 所以發現其實每間分店都質素都很參差! 而此分店的質素多次都能保持水準, 所以我常到此分店享用晚餐呢~

2017-08-14 291 views
叫左個炸雞,不錯,好得,好脆肉也很滑。價錢也好平,質素也好高,快餐店來講。大家也可以去試一試,價錢合理,值得一試^ - ^也可以試試他們kfc的飯 ,也很好食的,你們可以去試一下
叫左個炸雞,不錯,好得,好脆
肉也很滑。價錢也好平,質素也好高,快餐店來講。
2017-07-31 204 views
是日小妹要清EVENT假, 但全世界都冇人陪到小妹放假唯有自己一個人毒自去睇戲啦睇戲前當然要醫醫個靚靚肚仔先食開KFC既都知間間分鋪既質素都有D唔同甚至爭好遠, 有D會好乾, 唔夠熱, 難食但係巴倫紐D間KFC算係幾好食炸雞扲上手係燙手既, 食落唔會太乾, 有肉汁而個飯D飯唔會太爛, 煮得岩岩好, 汁又比得岩岩好, 料都算足而且職員都幾貼心, 主動問我要唔要手套, 等食果陣唔洗整肥對手, 值得一讚 D間KFC可以再黎食
是日小妹要清EVENT假, 但全世界都冇人陪到小妹放假

唯有自己一個人毒自去睇戲啦

睇戲前當然要醫醫個靚靚肚仔先

食開KFC既都知間間分鋪既質素都有D唔同
甚至爭好遠, 有D會好乾, 唔夠熱, 難食
但係巴倫紐D間KFC算係幾好食

炸雞扲上手係燙手既, 食落唔會太乾, 有肉汁

M2餐
D間KFC可以再黎食
2017-07-28
$39.5
M2餐
2017-05-06 353 views
最近常常在kfc有很多的電子 coupon,而那些coupon 也算抵食的。最近因為是 E001 這個優惠,所以去食了, 它$58 蚊,有4隻雞,兩個飯,兩杯汽水,一份薯格。優惠日期去到17年5月中。我最鐘意食既係佢既蜜糖雞,塊皮又薄又脆,蜜味都會話好淡。點小小茄汁,更加惹味!而佢既雞王飯都可以,如果d白汁濃多小小就更好味了!! 蘑菇飯好像越來越少蘑菇 薯格好好味!唔會話炸到冧哂一pat野咁薯仔味好出! 再加多 $8.5, 就有大薯蓉食,kfc既薯蓉係我由細到大都好鐘意食既!
最近常常在kfc有很多的電子 coupon,
而那些coupon 也算抵食的。

最近因為是 E001 這個優惠,所以去食了,
它$58 蚊,
有4隻雞,兩個飯,兩杯汽水,一份薯格。
優惠日期去到17年5月中。

而佢既雞王飯都可以,如果d白汁濃多小小就更好味了!!

蘑菇飯好像越來越少蘑菇

薯格好好味!唔會話炸到冧哂一pat野咁

薯仔味好出!

Waiting Time
7 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
Dining Offer
Coupon
2017-04-23 248 views
KFC每次賣廣告的新野, 我都會支持, 雖然一看就知只換了一隻醬就是一種新產品, 但是每每都給人有一種想試的感覺。Xo醬脆雞, 深紅色的外皮, 外脆肉軟的雞肉, 切開濃煙升起, 咬一口, xo醬甜、鹹、辣的感覺有齊, 而裏面的雞肉是淡而無味的; 至於套餐的葡撻, 聞的時候蛋黃味香濃, 但咬下去, 蛋黃心十分甜, 外層的蘇皮已開始”淋”, 味道一般; 跟餐的蘑菇飯, 淡淡的菇味, 菇汁混以白飯, 每口白飯都是同一味道, 吃第一口味道是可以的, 但第二, 第三口就有點兒寡; 希望它能再出多一些新產品, 給予我更多不同的驚喜。

希望它能再出多一些新產品, 給予我更多不同的驚喜。
xo醬雞
葡撻
xo醬雞
蘑菇飯
$45 (Lunch)
2016-12-23 463 views
宜家KFC好厲害,除左炸雞都仲有牛肉飯,拍得住吉吉家,雖然如此,但我仍然喜歡佢既炸雞,又香又平又好味,但最近少左coupon,我都少左食,今晚突然好想食!買左個$129三人桶餐,佢仲有個$131桶餐,但野食差唔多不過貴$2。呢間KFC裝修過黎,靚左好多,大約10分鐘就有了!講下個葡撻,我好中意食kfc葡撻,又香又脆,葡撻是酥皮,咬落有鬆散感,蛋夠甜夠味,焦焦地既面,令葡撻變得好香,唯一缺點:好多油!炸雞反而無乜油,雞皮已經有少少林,出左少少水,但都令我覺得驚喜,因為食KFC好多時都是瘦骨仙炸雞,今次d雞結實飽滿,雞肉夠晒厚!百事走冰都唔錯喎,keep得住凍呀!!間唔中食下快餐店都OK架!快,靚,正!
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2016-11-30 288 views
說到快餐除了某漢堡專賣店外,就數肯德基爺爺最有名了。其中我對雞以外的食品的興趣更大。細蘑菇飯,很輕微的辣令我這不大吃辣的人也能輕鬆入口,醬汁味濃,每次也必點,還真的頗喜歡吃。可是它的飯略少,汁也略少。還有薯格,香脆而重薯味,略可口。只是吃多就是會熱氣。總之假日的下午茶便是如此了。
說到快餐除了某漢堡專賣店外,就數肯德基爺爺最有名了。

其中我對雞以外的食品的興趣更大。

還有薯格,香脆而重薯味,略可口。只是吃多就是會熱氣。

總之假日的下午茶便是如此了。
2016-11-08 277 views
今日下午5點來食個「5重大盛巨盒」餐,餐的食物很豐富,有2件雞、薯格、葡撻、蘑菇飯及汽水,以現今$39.9的價錢是非常超值,今天的原味雞炸得極原美(因以往的雞炸炸得非常乾,炸到一點雞汁也沒),希望繼續保持水準。
2016-11-08
$39.9 (Tea)
2016-10-12 284 views
見有雙層雞扒軍艦田園版之前又冇食過原本既版本機緣巧合下報紙有優惠券咁就唔好放過黎個機會兩個double down,兩個飯,兩隻雞翼兩個細飯其實望落都唔細入面有一塊番茄 一片生菜同埋有d類似千島醬+蛋黃醬食左第一口 其實未食到入面d蔬菜雞扒頗厚 熱騰騰加上有少少雞油雖然冇平時炸雞咁juicy但係食到入面d蔬菜同沙律醬就會濕潤d食落冇人地所講咁乾 可能只係一個人食會膩特選牛乳新地脆筒 $5比起m記軟雪糕特別實奶香都唔錯 同甜味可以一齊食得出但如果食得慢或者慢慢舔既話雪糕筒會好快融 想食到脆既話要食左先
見有雙層雞扒軍艦田園版
之前又冇食過原本既版本
機緣巧合下報紙有優惠券

咁就唔好放過黎個機會
兩個double down,兩個飯,兩隻雞翼兩個細飯
雙層雞扒軍艦田園版

Dinner
Dining Offer
Coupon
2016-08-17 365 views
很久沒有到KFC吃早餐了~今天剛好在睇戲之前趕忙的吃個早餐~我點了這個餐鬆餅+腸仔(配熱飲) $14鬆餅是依舊有水準的~外脆內軟~ 腸仔就有點太咸了~天氣太熱, 我轉了凍飲~不知道是否太耐無吃KFC...這個餐轉凍飲原來要加$5....這個不算飽肚餐就變了$19, 我覺得是貴了一點,,老公點了另一個餐熱香餅(3塊) 轉凍飲 ($14+$5)是更離譜...吃了像是沒有吃東西的感覺熱香餅的味道也不算得好, 真的非常失望~
很久沒有到KFC吃早餐了~
今天剛好在睇戲之前趕忙的吃個早餐~
我點了這個餐
鬆餅+腸仔(配熱飲) $14
鬆餅是依舊有水準的~
外脆內軟~
腸仔就有點太咸了~
天氣太熱, 我轉了凍飲~
不知道是否太耐無吃KFC...
這個餐轉凍飲原來要加$5....
這個不算飽肚餐就變了$19,
我覺得是貴了一點,,

老公點了另一個餐
熱香餅(3塊) 轉凍飲 ($14+$5)
是更離譜...吃了像是沒有吃東西的感覺
熱香餅的味道也不算得好,
真的非常失望~

2016-08-15 194 views
軟心芝士撻茶餐 $22有一款係巴辣雞翼加細飯另外係芝士火腿卷 但售罄所以換來係雞上脾一件 真係賺哂芝士撻表面有一層焦皮 見到有曲奇皮咬落去 曲奇皮係偏硬身既皮硬度類似果撻既硬度芝士甜甜地 只有好微弱既酸味證明有加cream cheese不過賣時有話係流心芝士撻 自己就覺得實實地 似芝士蛋糕多d如果要流心而平既芝士撻 似乎美X適合d但自己幾鍾意食硬身曲奇皮同芝士蛋糕配搭當食芝士蛋糕既話係抵食既
軟心芝士撻茶餐 $22

如果要流心而平既芝士撻 似乎美X適合d

但自己幾鍾意食硬身曲奇皮同芝士蛋糕配搭
當食芝士蛋糕既話係抵食既
2016-07-25
$20 (Tea)
2016-08-08 284 views
雖然我好喜歡吃芝士蛋糕,但對於流心/ 半熟的芝士撻完全沒有興趣,所以日本開來的芝士撻店,天天大排長龍,也完全沒興趣買來試. 不過我也吃過酒店出品的芝士撻,但就不知與日本店相較有甚麼分別了. 近日愛上於KFC吃平價下午餐,發現竟推出了芝士撻雞翼茶餐,只售$22,實在一試無妨!下午茶餐已包括: 蘑菇飯、雞翼、芝士撻&餐飲,相當抵食!蘑菇飯多汁又多蘑菇,而且飯夠熱,相當好食. 雞翼也是皮脆肉嫩,亦不油膩,也不錯呢!最期待的芝士撻,仍然是熱辣辣的,撻皮鬆化,再加上幼滑的芝士餡,比想像中美味得多. 熱蜂蜜綠茶最後喝一杯熱熱的綠茶,為這便宜的下午茶劃上美味又飽肚的記號!!
近日愛上於KFC吃平價下午餐,發現竟推出了芝士撻雞翼茶餐只售$22,實在一試無妨!

下午茶餐已包括: 蘑菇飯、雞翼、芝士撻&餐飲,相當抵食!
蘑菇飯多汁又多蘑菇,而且飯夠熱,相當好食.
雞翼也是皮脆肉嫩,亦不油膩,也不錯呢!

熱蜂蜜綠茶

$22 (Tea)
2016-08-02 251 views
上之愛琴海點脆雞冇咩味只有微微似檸檬既清香今次西西里點脆雞 超濃味 味道鮮明西西里點脆雞 $17.5/件好大件 係表皮既炸皮都特別大而且熱辣辣試左一啖哇 個皮係硬身個種脆 要d牙力先可以咬到可以見到面頭有層紅紅橙橙既調味粉同香草係面 上網搵番 有迷迭香,月桂葉,大蒜,辣椒醃製加秘製香料 話係意式風味有大蒜 唔掛之得咁惹味食落真係好似wise番茄味薯片另外其實覺得醬可有可無 同茄汁差唔多上網睇番 有羅勒,百里香製成既蕃茄醬如果覺熱氣或好重味可以點多幾下
上之愛琴海點脆雞冇咩味

試左一啖
哇 個皮係硬身個種脆 要d牙力先可以咬到

可以見到面頭有層紅紅橙橙既調味粉

同香草係面 上網搵番
有迷迭香,月桂葉,大蒜,辣椒醃製
加秘製香料 話係意式風味

有大蒜 唔掛之得咁惹味
食落真係好似wise番茄味薯片
另外其實覺得醬可有可無 同茄汁差唔多
上網睇番 有羅勒,百里香製成既蕃茄醬
如果覺熱氣或好重味可以點多幾下

2016-07-31