2019-09-26 61 views
朋友係中環返工,不嬲都好sweets嘅我,梗係決定偷偷地接佢收工啦準備定中環下場嘅我地,就決定先係公司附近醫飽個肚估唔到宜家kim’s bowl 有咁多選擇 而且都好vegetarian friendly,有素食餐牌。韓式拌飯 ($82) 張相望落好細碗,但事實係岩岩相反女仔係食唔曬全碗!表示碗飯比我想像中好吃多了,除了係熱騰騰,仲要好多牛肉同配菜,加上辣醬,味道真係同平時韓國食物店,要成100蚊碗嘅差不多泡菜豬肉韓式便當 ($80) 好大份同好豐富嘅感覺泡菜味道感覺好正宗,不過係偏辣鐘意食韓式辣嘢嘅人,知點做啦最後係柚子蜜同紅棗茶,岩曬作為女人嘅我

準備定中環下場嘅我地,就決定先係公司附近醫飽個肚

估唔到宜家kim’s bowl 有咁多選擇
韓式拌飯 ($82)
張相望落好細碗,但事實係岩岩相反

泡菜豬肉韓式便當 ($80)
好大份同好豐富嘅感覺
泡菜味道感覺好正宗,不過係偏辣
鐘意食韓式辣嘢嘅人,知點做啦

最後係柚子蜜同紅棗茶,岩曬作為女人嘅我
2019-09-16
$80 (Dinner)
2019-09-23 55 views
Kim's Bowl (中環)中環花園道3號LG樓4A-4B號舖-----本身約左朋友仔收工係中環食飯 餐廳都book好曬 點知朋友仔臨收工之際 突然殺出一個程咬金 佢同事話自己病得好辛苦 要去睇醫生 然後一個唔該 就丟低一堆文件比朋友仔 就係咁我地嘅Dinner booking就咁就被迫取消左 為左安慰佢 B仔就去左佢公司樓下陪佢食個快飯😄-🐂#牛肉韓式拌飯$82:之所以揀呢間係因為睇中佢上菜速度夠快 本身仲驚係預先pack好會唔夠熱 點知送到我地手上嘅時候竟然仲係熱辣辣 材料好豐富 包括有牛肉 熟蛋 紫菜 紅蘿蔔絲 炒翠玉瓜絲 冬菇絲 芽菜同菠菜等等 有菜有肉有雞蛋 營養非常均衡 撈埋一齊味道豐富且富層次 食完令人覺得 原來有速度都可以好味道😄-🐂#韓式香蒜牛肉便當$80:便當🍱份量頗大 望落幾精緻 間隔分明 蔥粒韓式洋蔥炒牛肉比得好大方 填滿整個大分隔 側邊仲伴有泡菜 蛋卷 醃紅、白蘿蔔 翠玉瓜絲同炒粉絲等等 炒粉絲非常乾身唔油膩 蛋卷嫩滑 炒牛肉香甜多汁 整體無咩好挑剔 不過個人更愛拌埋一齊嘅感覺😝-♥︎推薦大家餐飲可以試下佢地嘅濟州蜜糖青橘子茶 好特別😊-----👶🏻B仔整體評
Kim's Bowl (中環)
中環花園道3號LG樓4A-4B號舖

#swallowhongkong
☺️快D跟住B仔一齊吞食香港啦!🤤
#swallowcentral
2019-09-23 40 views
中環地段食飯,人多、多肉少菜、價錢貴是常識吧!要食得精緻健康,環境舒服更難。 今天同毛仔行完香港公園去到花園道預備搭地鐵同金鐘食晏,竟然發現這裡有食肆,除了美式連鎖咖啡店外,還有韓國餐廳,感覺清潔,電子大屏幕餐牌,菜單一目了然。食物種類多,有拌飯、 壽司、便當、素餐我同毛仔決定試一試, 不過選擇困難症的我們,想了很久,店員都耐心等待,還介紹我地試拌飯,所以我地點了韓式拌飯配泡菜湯($82)及韓式照燒雞肉便當($80),再各加$14點了兩杯紅棗同生薑茶。很快手職員就將熱辣辣的飯餸同飲品包裝好送到我地手上,並教授要加辣醬食拌飯,我地選了一處可看到水池的地方開餐,有枱有梳化,景觀不錯。開餐啦!韓式拌飯配泡菜湯材料豐富,有嫩滑牛肉、剛好熟太陽蛋、入味配菜,配菜種類多(莧菜、芽菜、紅蘿蔔絲、節瓜絲、蘿蔔絲)配上拌了辣醬的飯,健康有美味。泡菜湯:泡菜味濃,微辣,材料除了泡菜還有節瓜,豆腐。韓式照燒雞肉便當: 賣相一流, 粉絲入味、 蛋味濃滑、配菜醃得入味、 照燒味濃雞肉多、少量醃製過的雜豆增口感,飯量都多。食完真的有極滿足的感覺飯後再飲杯紅棗茶及生薑茶。 嘩!一打開杯蓋,發現1/3杯都是紅棗同生薑

食物種類多,有拌飯、 壽司、便當、素餐

開餐啦!

韓式拌飯配泡菜湯

泡菜湯:泡菜味濃,微辣,材料除了泡菜還有節瓜,豆腐。

飯後再飲杯紅棗茶及生薑茶。 嘩!一打開杯蓋,發現1/3杯都是紅棗同生薑。紅棗味濃而甜, 生薑辣而甘,醒胃醒神, 正

2019-09-22 1115 views
今日肥🐽過黎中環接我收工返屯門食晚餐🙈但行到去花園道途經呢間「KIM'S BOWL」就好奇行入去望下🤣.原來呢間係韓國餐廳以外賣形式為主方便呢附近嘅上班族係LUNCH TIME或收工外賣返公司屋企食~不過亦有少量單邊位可以堂食的👍收銀旁放滿左各式各樣樣韓國便當樣樣都睇落好吸引呀😍於是我同肥🐽都決定買兩個便當返屋企食🤣.食韓國菜,我嘅必叫款一定係拌飯或石鍋飯🤣分成上下層,上層係配料下層係白飯可以阻格到醬汁流到飯中上層配料有牛肉,芽菜,紫菜,紅蘿蔔絲翠玉瓜絲,煎蛋等等另外附上韓式辣醬,一攪拌勻就可以食啦😍每啖都有吾同配料,口感好豐富!牛肉好腍好入味👍話你知,其實係素牛肉黎啦🙈係咪分辨吾到呢🤣口感雖然同真牛肉係有少少分別仲味道真係好似呀🙆‍♀️.材料豐富嘅便當,賣相真係好吸引呀😎好似日式便當咁有齊白飯,主菜,配菜,小菜等樣樣都有得食,真係吾錯💕涼拌粉絲好香,吾會有油膩感照燒雞肉都好正,入哂味帶有少少甜香仲有醃蘿蔔,清爽脆口,又開胃呢!.加多$14有埋飲品我地揀左柚子茶同紅棗茶~紅棗茶甜度就高左少少🙈

今日肥🐽過黎中環接我收工返屯門食晚餐🙈
但行到去花園道
途經呢間「KIM'S BOWL」
就好奇行入去望下🤣

原來呢間係韓國餐廳
以外賣形式為主
方便呢附近嘅上班族係LUNCH TIME或收工
外賣返公司屋企食~
不過亦有少量單邊位可以堂食的👍
收銀旁放滿左各式各樣樣韓國便當
樣樣都睇落好吸引呀😍
於是我同肥🐽都決定買兩個便當返屋企食🤣

食韓國菜,我嘅必叫款一定係拌飯或石鍋飯🤣
分成上下層,上層係配料下層係白飯
可以阻格到醬汁流到飯中
上層配料有牛肉,芽菜,紫菜,紅蘿蔔絲
翠玉瓜絲,煎蛋等等
另外附上韓式辣醬,一攪拌勻就可以食啦😍
每啖都有吾同配料,口感好豐富!
牛肉好腍好入味👍
話你知,其實係素牛肉黎啦🙈
係咪分辨吾到呢🤣
口感雖然同真牛肉係有少少分別
仲味道真係好似呀🙆‍♀️

材料豐富嘅便當,賣相真係好吸引呀😎
好似日式便當咁
有齊白飯,主菜,配菜,小菜等
樣樣都有得食,真係吾錯💕
涼拌粉絲好香,吾會有油膩感
照燒雞肉都好正,入哂味帶有少少甜香
仲有醃蘿蔔,清爽脆口,又開胃呢!

加多$14有埋飲品
我地揀左柚子茶同紅棗茶~
紅棗茶甜度就高左少少🙈

2019-09-18
$95 (Dinner)
2019-09-20 36 views
今日放工唔想煮飯,又好耐冇食韓國野,記得附近有Kim's Bowl,之前又未食過,於是就去試下! 門面好乾淨企理款式有豬、牛、雞肉選擇,而家仲做緊early lunch offer添!可以用優惠價將飲品升級店員好快手,三兩下手勢已經將食物包裝好香蒜牛肉韓式便當份量好大!自己一個實食唔哂!賣相好豐富,睇到已經好想食!主菜香蒜牛肉味道十分香濃,同洋蔥和菇一齊煮,仲有醃豆類、翠玉瓜、辣蘿蔔、玉子燒,還有韓食經典 - 炒粉絲!!!真係令人好滿足呀仲有韓式拌飯,每次食韓國野都必定會食。都係揀左牛肉,拌飯辣醬係另外分開獨立包裝的,所以可以隨自己喜好落幾多醬!拌飯同便當一樣,份量都係好大,一個人食唔哂!建議搵多幾個朋友一齊食,就可以Share同試多幾款啦!另外有熱辣辣麵豉湯。青橘子茶及柚子茶都落足料沖,唔會好似平時D餐廳咁落得少少!好飲!
今日放工唔想煮飯,又好耐冇食韓國野,

門面好乾淨企理

可以用優惠價將飲品升級

店員好快手,三兩下手勢已經將食物包裝好

香蒜牛肉韓式便當

香蒜牛肉韓式便當份量好大!自己一個實食唔哂!
賣相好豐富,睇到已經好想食!
主菜香蒜牛肉味道十分香濃,同洋蔥和菇一齊煮,
真係令人好滿足呀

韓式拌飯

仲有韓式拌飯,每次食韓國野都必定會食。
都係揀左牛肉,拌飯辣醬係另外分開獨立包裝的,
所以可以隨自己喜好落幾多醬!
拌飯同便當一樣,份量都係好大,
一個人食唔哂!
建議搵多幾個朋友一齊食,就可以Share同試多幾款啦!

麵豉湯
另外有熱辣辣麵豉湯。

青橘子茶及柚子茶
2019-09-19
TakeAway
$81 (Dinner)
Dining Offer
Tasting Event
麵豉湯
青橘子茶及柚子茶
2019-09-19 174 views
成日ot的關係,中環好多餐廳都試均曬咁濟。咁岩碌到呢度有間韓國野,一於黎試試佢。kim's bowl係simplylife隔離,因為係外賣站的關係,堂食位置唔太多,我哋就揀咗外賣拎返公司食。叫左一個韓式拌飯同泡菜豬肉韓式便當。都準備得好快,嗌咗之後大約五分鐘就有。佢擺咗啲整好的飯卷同湯喺度畀大家揀,同menu唔同,睇啱就即刻買,好方便。亦有泡菜同青橘子茶買。泡菜豬肉韓式便當 ($80)便當除左泡菜豬肉外,仲有好多小菜。有黑豆,韓式粉絲,瓜,鵪鶉蛋同醃蘿蔔。泡菜豬肉一食落去唔係好辣,但個辣的後勁會慢慢上嚟,鍾意食辣嘅朋友要試試佢。韓式拌飯 ($82)佢將飯同餸分開裝,食果陣先撈埋一齊。韓式辣醬係另外一個獨立包裝,可以因應個人嘅口味去調節辣度。拌飯都好足料,好多餸同好豐富。跟拌飯的湯味道有啲似麵豉湯。另外仲有柚子茶同紅棗茶,見到紅棗茶入面有片片紅棗。Kim’s bowl的分量好多,我地完全食唔曬。中環黎講,呢個價錢有呢個分量都好抵食。好岩係附近番工想快食又飽的朋友。

亦有泡菜同青橘子茶買。

泡菜豬肉韓式便當

泡菜豬肉韓式便當 ($80)
便當除左泡菜豬肉外,仲有好多小菜。

有黑豆,韓式粉絲,瓜,鵪鶉蛋同醃蘿蔔。

韓式拌飯

韓式拌飯 ($82)
跟拌飯的湯味道有啲似麵豉湯。

另外仲有柚子茶同紅棗茶,見到紅棗茶入面有片片紅棗。

2019-09-18
泡菜豬肉韓式便當
2019-09-18 42 views
餐廳名稱:Kim's Bowl (中環)餐廳地址:中環花園道3號LG樓4A-4B號舖~~~最近天天都到處吃 吃得大舊肚腩都長出來了 小Q的纖腰也開始變圓了 讓我們開始意識到 是時候做運動了!這天我們下班後相約去香港公園打羽毛球 所以就在公司附近買了這家韓國便當做晚餐😄~~~選這個的原因是這家的韓式便當有菜有肉 色彩繽紛 而且看著營養挺均衡的 好像很適合運動前吃😆~~~本來大舊說點一個飯 再點個壽司卷就好了 因為我們運動前最好不要吃太多 不過由於看著很好吃的感覺 最後我還是堅持兩個兩個飯 包括有香蒜牛肉便當和韓式拌飯 兩個飯各有自己的吸引之處~~~先說牛肉便當 裡面伴有的炒粉絲真的好好吃 跟我們在韓國吃到的味道是一樣的 牛肉甜甜的 很滋味 然後附送的甜蛋也很多汁😆~~~而韓式拌飯也很不錯 裡面有蛋 有泡菜有紫菜還有其他配料等等 拌在一起 味道好豐富 甜甜辣辣 好開胃 如果不是要做運動 應該會忍不住再吃一碗😂😂😂~~~推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥(5🔥為最高)
餐廳名稱:Kim's Bowl (中環)
餐廳地址:中環花園道3號LG樓4A-4B號舖
~~~
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥(5🔥為最高)
2019-09-05 38 views
早幾日lunch超級無敵大雨,所以$想去近嘅地方買外賣,去咗icbc大廈入面嘅呢一間韓國嘢,都大排長龍~佢有好多便當都係一早整好曬嘅,因為佢側邊只係得幾個位可以坐。我估計平時唔落雨個時,有啲人係坐喺出面嘅。佢都係有啲韓式壽司飯啦,飯或者粉絲嘅便當都有嘅,我就叫咗一個辣豬肉泡菜飯,因為咁啱照燒雞剛好就買曬。睇落嚟好似得好少,但係女仔嚟講都飽嘅。我覺得係好食,但真係好辣,可能對香港人嚟講就係啲太辣la~

2019-08-30 51 views
其實我份人好怕食素食,因為我會覺得好小選擇,款式又唔多,味道仲要係怪怪的。不過今次竟然讓我有意外收穫,位於中環花園道呢間的#kim’s bowl,主打係素食,今次經朋友介紹之下試吓,叫咗個韓式伴飯,素牛肉紫菜飯卷、泡菜豬肉便當,仲有兩杯飲品。韓式素食拌飯真係唔覺得佢係素肉咁簡單、每樣材料的味道都很突出、基本上我整碗飯都吃不下,因為份量實在太多了!泡菜豬肉便當🍱,我食到Kimchi味,配料亦豐富素牛肉紫菜飯卷:呢個超好味!材料非常多!咬落去口感索索聲!整體而言,就算不喜歡素食的朋友、都一定會讚美

泡菜豬肉便當🍱,我食到Kimchi味,配料亦豐富

素牛肉紫菜飯卷:呢個超好味!材料非常多!咬落去口感索索聲!

整體而言,就算不喜歡素食的朋友、都一定會讚美
夏天又熱又長,真係要食番清涼菜式降降溫! 夏日炎炎想同朋友食韓國野,就點咗呢個夏日限定菜式,藜麥雜菜沙律🥗 — 沙律最重要是菜的新鮮度和沙律醬,這家韓國秘製胡麻醬, 配合新鮮蕃茄🍅、藜麥、黃椒、紅椒、生菜等材料,味道頗清新。想吃得刺激一點? 韓式辣撈麵 — 韓式水冷麵加上韓國辣醬🌶 辣得相當惹味!! 麵質本身幼滑爽身而且有很多配料番茄、蛋絲、紫菜等等特飲有夏威夷菠蘿🍍梳打🥤及濟州青橘子X雜莓樂園🥤、 兩杯都很清新,剛好可以解解辣!
夏天又熱又長,真係要食番清涼菜式降降溫!
夏日炎炎想同朋友食韓國野,就點咗呢個夏日限定菜式,

配合新鮮蕃茄🍅、藜麥、黃椒、紅椒、生菜等材料,味道頗清新。
藜麥雜菜沙律
想吃得刺激一點?
韓式辣撈麵 — 韓式水冷麵加上韓國辣醬🌶 辣得相當惹味!!
麵質本身幼滑爽身而且有很多配料番茄、蛋絲、紫菜等等
韓式辣撈麵
特飲有夏威夷菠蘿🍍梳打🥤及濟州青橘子X雜莓樂園🥤、
兩杯都很清新,剛好可以解解辣!
2019-08-02
TakeAway
$50 (Lunch)
藜麥雜菜沙律
韓式辣撈麵
  • 夏威夷菠蘿梳打
2019-08-02 38 views
中環食飯時間好多地方都好多人咁熱既天氣又唔想係街排隊最好去室內搵食好好彩隔離大廈低層果度有啲餐廳所以早兩日就同同事過左黎食我地叫左「韓式素食拌飯」餸同飯係分開盛住餸下面的碗就係飯另外再有一包醬汁附上將餸和醬汁倒入飯再拌勻少少辣,每啖都好惹味完全唔覺得食緊素「素牛肉紫菜飯卷」我地另點左個飯卷一齊share食飯卷顏色鮮豔入面仲有芝蔴、黃瓜、牛肉等材料食落去多重口感「韓式便當」另外再點左個主食就係韓式便當旁邊仲有配菜、炒粉絲 、泡菜豬肉餸飯食一流另外仲叫左兩杯濟州青橘子既飲品 就係冷泡綠茶 同埋 雜莓樂園聽說青橘子維他命 C 含量係檸檬既十倍味道酸甜酸甜好清爽
中環食飯時間好多地方都好多人
咁熱既天氣又唔想係街排隊
最好去室內搵食
好好彩隔離大廈低層果度有啲餐廳
所以早兩日就同同事過左黎食

我地叫左

「韓式素食拌飯」
餸同飯係分開盛住
餸下面的碗就係飯
另外再有一包醬汁附上
將餸和醬汁倒入飯再拌勻
少少辣,每啖都好惹味
完全唔覺得食緊素

「素牛肉紫菜飯卷」
我地另點左個飯卷一齊share食
飯卷顏色鮮豔
入面仲有芝蔴、黃瓜、牛肉等材料
食落去多重口感

「韓式便當」
另外再點左個主食
就係韓式便當
旁邊仲有配菜、炒粉絲 、泡菜豬肉
餸飯食一流

2019-07-27
Type of Meal
Lunch
2019-08-02 37 views
呢間韓式料理外賣店為附近番工嘅人士多咗一個好選擇👍🏻果區應該好少韓國餐廳~.果日同素食朋友買咗幾樣素食食物☺️韓式素食拌飯 $82賣相吸引!顏色好色彩繽紛,見到都開胃呀🤣以為係牛肉,但其實係齋嚟!咬落好juicy!唔係成日食素嘅我都表示好好味!呢個拌飯整體係好食同飽肚👌🏻不過如果有多啲汁會更惹味☺️.韓式泡菜豬肉便當 $80呢個便當都好豐富!泡菜素肉好惹味!🤤不過就比較辣呀🙈韓式粉絲同蒜蓉韭菜都好食!cp值高,價錢合理👌🏻.素牛肉紫菜飯卷 $60顏色吸引!味道唔錯!😋不過卷物包得比較鬆散,一夾起好易會散開🙈大家食果陣要注意呀👌🏻.濟州青橘子茶 跟餐+$14幾好飲,消暑解渴👍🏻雜莓樂園 跟餐+$20味道唔錯,唔會伏,建議叫小甜會好啲🤣

果日同素食朋友買咗幾樣素食食物☺️

韓式素食拌飯 $82

韓式泡菜豬肉便當 $80

素牛肉紫菜飯卷 $60

濟州青橘子茶 跟餐+$14
幾好飲,消暑解渴👍🏻
雜莓樂園 跟餐+$20
味道唔錯,唔會伏,建議叫小甜會好啲🤣
2019-07-29 38 views
天氣10分炎熱,完全沒有下廚的動力。在中環活動過後,經過這間韓式店,決定外賣回家當午餐。韓式素拌飯首先10分欣賞他的包裝, 拌飯的菜及凡事分開不同的器皿,回家再搬入辣椒醬,即拌即吃。拌飯的菜10分足料!有爽口的豆,加上菜,冬菇及紫姜等,10分惹味!平日在韓國餐廳吃的時候都有一大支在旁邊,外賣很害怕辣椒醬會不夠,因為辣椒醬是韓式什錦拌飯的靈魂喔!雖然他們只給一包辣椒醬,但份量是10分足夠的,辣椒醬比一般的辣,外面的我會覺得是甜多於辣,二這家真的有在韓國吃的那個辣的味道!我一開始先下了半包去拌,味道剛剛好。那個素肉也10分美味,而且我覺得分量剛剛好,不會搶去雜菜的風頭,強列推薦。泡菜豬肉便當另外點了個便當,韓式便當然有一些韓式的小菜,腌蘿蔔酸酸的剛好解了泡菜豬肉的辣,很讚。炒粉絲也10分美味,而且也不油。泡菜豬肉比想像中辣,但10分好送飯!素牛肉飯卷夏天吃冷的飯卷真的很適合!10分欣賞飯卷材料10分豐富,有爽口的菜,還有素牛肉,加上外面的紫菜,口感10分豐富。濟州青橘子飲品在炎熱的夏天喝到這兩杯實在是10分解渴!兩杯都有柚子醬在底下的。柚子茶現在在超市都很方便的買到了,但是單喝會覺得有點甜

韓式素拌飯

泡菜豬肉便當

素牛肉飯卷

濟州青橘子飲品
在炎熱的夏天喝到這兩杯實在是10分解渴!兩杯都有柚子醬在底下的。柚子茶現在在超市都很方便的買到了,但是單喝會覺得有點甜;這兩杯的都聰明加上了其他味道,使兩杯學起來有甜有酸的,層次10分豐富。冷泡綠茶有很龍的橙味,加上柚子甜甜的,個人10分喜歡;而雜莓樂園是梳打水,加上冰塊, 10分消暑,平日我很少加買特飲,但這兩杯絕對是在家自己做不到的味道!

總括來說,這家的東西不但是美味,重點是很健康。上網找一下原來他們主打是健康及營養的食物。中環這間店在週末的時間人流不多,外面還有很舒服的沙發,是週末在中環的開餐好地方。
喺中環做打工仔,食物選擇雖然好多,但係價錢都比較貴,而且周圍都好多人,等得來都食唔切,今日途經中環諗住食個快餐,俾我發現一間清幽小店。喺中環商業大廈下面,主要做外賣為主,店內亦有長椅可以坐低食飯,環境都唔錯,有個花園景色。店內款式都不小,而且外面仲有好多桌椅可以供即場食用。除咗韓式拌飯之外,紫菜飯卷,粉絲,飲品等等,種類都頗多,飲品還是自家調配,便當價錢大約$80,以這個地段計都合理。因為朋友是素食者,留意到這裏也有素食的食品,實在好難得,所以就外賣素食餐給他。韓式素食拌飯 $82色彩繽紛好有睇頭,睇得出有用心去擺盤,外賣碗仲分咗2層,分開餸同飯粒唔會痴埋一齊。有素牛肉、翠玉瓜絲、蘿蔔、紫薑、冬菇青豆及紫菜等等,飯嘅份量都幾多。素牛肉整得好似真牛肉,用肉眼都難分真假,不過入口就比較軟腍,帶點菇香。仲附上一包辣醬,可以用來拌飯食用。素牛肉紫菜飯卷 $60賣相都幾精美,飯粒係紅色好sharp,因為用紅菜頭製成,素牛肉口感都幾真實,含有大量椰菜絲及醋漬蘿蔔,入口幾爽口,一份10件都幾豐富。韓式便當-泡菜豬肉 $80我自己就揀咗非素食便當,便當好豐富好多配菜,有甜蛋、泡菜、菇、魚乾仲有韓式炒粉

店內款式都不小,而且外面仲有好多桌椅可以供即場食用。

韓式素食拌飯 $82

仲附上一包辣醬,可以用來拌飯食用。

素牛肉紫菜飯卷 $60

韓式便當-泡菜豬肉 $80
我自己就揀咗非素食便當,便當好豐富好多配菜,有甜蛋、泡菜、菇、魚乾仲有韓式炒粉絲,分好一隔隔整齊排列。
韓式炒粉絲質素好高,唔油,入口彈牙又夠味。
至於泡菜豬肉味道就比較辣,要拌飯一齊食中和一下。

另外加$18 仲叫咗2杯濟州青橘子飲品

冷泡綠茶
橘子味道似柚子茶,好香橘子味同茶香

雜莓樂園
梳打加新鮮藍莓,味道清新解渴
Type of Meal
Lunch
  • 素牛肉紫菜飯卷
  • 韓式素食拌飯
2019-07-26 42 views
天氣咁熱,唔想行落山食晏,好彩公司樓下就有幾間可以揀,天氣熱想食惹味D又唔想食肉,見到依間韓國菜出咗素食拌飯同飯捲,就買咗同同事食見到依個素牛肉紫菜飯卷嘅時候真係嚇咗一跳,佢真係好似紫菜包生牛肉,其實佢係包咗一D素牛肉,加上大量蔬菜嘅飯卷,好清新。另外依個素食拌飯好貼心咁分開米飯同材料,可以喺食嘅時候先加拌飯醬,材料同飯拌好。拌飯嘅素牛肉係片裝嘅,加上毛豆,紅蘿蔔絲,香菇絲,紫菜等各色配料,賞心悅目,素牛肉片個樣真係好似,係用大豆造成嘅,味道亦都帶一啲香甜嘅鹹香。另外男同事就始終鍾意食肉,所以點左泡菜豬肉便當,除咗泡菜豬肉同埋飯之外仲有韓式炒粉絲蔬菜鵪鶉蛋等小菜,好豐富點咗濟州橘子系列飲品,店員話佢有10倍檸檬嘅維他命C,清爽啱晒而家飲,雜苺樂園有多種莓果

• 素牛肉紫菜飯卷
  • 泡菜豬肉韓式便當