金金日式烧肉店菜品介绍特选烧肉二人盛- **厚切盐烧牛舌**:牛舌厚切后,表面微微焦香,肉质鲜嫩,咀嚼时满口肉香。- **角切黑豚芝士七味烧**:黑豚肉质鲜美,搭配芝士与七味粉,风味独特,令人食欲大开。- **安格斯锁链牛肉**:这道牛肉嫩滑多汁,肉质紧实,每一口都能感受到肉的鲜甜。- **日本A5和牛西冷**:肉质细腻,脂肪分布均匀,烤制后散发出诱人的香气,绝对是本次用餐的亮点。二人盛肉类海鲜丰富多样,味道鲜美,新鲜的扇贝在烤制后散发出诱人的海鲜香气,肉质鲜嫩,口感滑腻,特别是和牛,肉质细腻,脂肪分布均匀,烤制后散发出诱人的香气,绝对是本次用餐的亮点。此外,店内的配菜选择也很丰富,新鲜的蔬菜和多样的蘸酱为整个用餐增添了不少风味。- **前菜**:芥末八爪鱼和青瓜的搭配清新可口,八爪鱼的弹性与芥末的微辣相得益彰,开胃又不腻。- **矶煮鲍鱼沙律**:鲍鱼与新鲜的蔬菜组合,色彩缤纷,口感丰富,既健康又美味。- **黑松露和牛炒饭**:这道炒饭令人惊喜,黑松露的香气与和牛的鲜美相结合,炒饭粒粒分明,每一口都令人陶醉。-**甜品**:自家制焦糖牛乳冻,口感绵滑、香甜适中,搭配有机果物玉米和苹
金金日式烧肉店

菜品介绍
特选烧肉二人盛

-**甜品**:自家制焦糖牛乳冻,口感绵滑、香甜适中,搭配有机果物玉米和苹果,既增加了口感的层次,也让甜品更加清新可口。

服务方面
店员态度友好,及时提供帮助,确保我们的用餐体验顺畅。他们对菜单的了解非常到位,能够根据我们的需求推荐合适的菜品,满足你的喜好。

环境氛围
餐厅的环境优雅,非常适合与朋友聚会或家庭聚餐。灯光柔和,音乐背景恰到好处,为用餐创造了舒适的氛围,让人放松心情。

总的来说,无论是肉品的新鲜程度还是服务质量,金金日式烧肉店都给了我很好的印象。如果你是烧肉爱好者,这里绝对值得一试!
  • 黑松露和牛炒飯
在尋覓美食的漫漫征程中,「金金日式燒肉」宛如一顆璀璨的明珠,近日我有幸探訪,它以一道道精心烹制的美味,在我的味蕾上留下了難以磨滅的深刻印記。我們率先品嚐的是「網走車海老」。端上桌時,那碩大的海蝦就像在海底自在遊弋的精靈,身披粉嫩的光澤,新鮮度一覽無餘。迫不及待將其放上烤網,不多時,高溫就喚醒了它的鮮香。隨著蝦殼逐漸變成誘人的火紅色,那股撲鼻的海鮮香瞬間俘獲了我們的鼻腔。剝開蝦殼,彈嫩的蝦肉滑入嘴中,Q彈的口感、清甜的滋味,宛如大海的精華在舌尖上綻放,每一口都能感受到大海的慷慨饋贈。 接下來登場的是「燒汁牛肋骨肉」。牛肉被切成均勻的薄片,表面裹著一層濃郁的燒汁,宛如披上了一件華美的外衣。放上烤架,油脂滋滋作響,這是肉香即將爆發的前奏。燒汁在高溫的催化下,慢慢收乾,形成一層誘人的焦糖色外皮。入口那一刻,牛肉的軟嫩多汁與燒汁的醇厚香甜完美交融,肉質緊實又不失彈性,層次感豐富到讓人忍不住一口接一口,每一口都能品嚐到日式燒肉的精魂。 而「鹽燒赤田里肌肉」則是另一番風味。這赤田里肌肉被精心碼放在盤中,薄薄的一層精鹽均勻地鋪撒其上。經過烤架的炙烤,豬肉表面微微泛焦,金黃色的外皮下,隱藏著鮮嫩多汁的肉

而「鹽燒赤田里肌肉」則是另一番風味。這赤田里肌肉被精心碼放在盤中,薄薄的一層精鹽均勻地鋪撒其上。經過烤架的炙烤,豬肉表面微微泛焦,金黃色的外皮下,隱藏著鮮嫩多汁的肉質。放入口中,首先感受到的是豬肉本身的嫩滑,而鹽的簡單調味,巧妙地引出了肉的鮮香,沒有多餘的調料干擾,呈現出最本真的美味。 #鹽燒赤田里肌肉

最後,我們以一份「燒汁牛肉蓋飯」收尾。蓋飯上鋪滿了厚實的牛肉片,每一片都浸滿了香濃的燒汁,再搭配上粒粒飽滿的白米飯,以及一顆半熟的荷包蛋,簡直是碳水愛好者的福音。將食材充分攪拌,每一粒米飯都裹上了燒汁的馥郁香氣,牛肉的嫩滑、米飯的香甜、蛋黃的流心,組成了一曲美味的三重奏,每一口都填滿了胃,更填滿了心。
2025-02-01 137 views
傳統日式燒肉肉店,位於銅鑼灣SOGO斜對面,地點好方便又易搵! 座位闊落,坐得幾舒服~ 特選燒肉二人盛 $598▫️芥末八爪魚青瓜▫️鮑魚沙律▫️香草牛油帆立貝、鹽燒虎蝦▫️粟米、蘋果▫️黑松露和牛炒飯主角🥩🥩▫️日本A5和牛西冷▫️澳洲M五和牛里肌肉▫️安格斯鎖鏈牛肉▫️厚切鹽燒牛舌▫️角切黑豚七味芝士燒▫️手羽金金日式燒肉店 (銅鑼灣)銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓

特選燒肉二人盛 $598

▫️芥末八爪魚青瓜
▫️鮑魚沙律
▫️香草牛油帆立貝、鹽燒虎蝦
▫️粟米、蘋果

▫️安格斯鎖鏈牛肉
▫️厚切鹽燒牛舌
▫️角切黑豚七味芝士燒
▫️手羽

金金日式燒肉店 (銅鑼灣)
銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓
2025-01-30 163 views
今日同好友去完銅鑼灣shopping之後,我哋決定去金金日式燒肉店食晚餐🍽️。因為我哋兩個女仔食得唔多,所以選擇散叫幾款招牌美食🤤。🥩牛肋骨肉五品盛合 $238 美國極佳級牛肉,雪花分佈超靚😲!每邊燒十幾秒,再沾上餐廳秘製燒肉醬,真係超正🤤。四款口味包括燒汁、果味、鹽燒同川式麻辣,各有風味😋。嚴選厚切鹽燒牛舌 $128 呢道菜係我至愛💕!厚切牛舌口感超豐富,鹽度剛剛好。牛舌外皮微微焦脆,內裡鮮嫩多汁,食落真係肉質細膩而且充滿肉香🤤。燒汁牛肉蓋丼 $98 燒汁牛肉嫩滑入味,再配上香甜濃郁既燒汁,配飯一流🍛。Sapporo生啤 $48 特價 生啤清涼透心,正好解渴🍺。總結一下,金金日式燒肉店真係值得一試,唔同款式嘅燒肉各有特色,餐廳環境舒適,服務態度亦非常好👨‍🍳。如果你都係燒肉愛好者,真係唔可以錯過呢到!🎉金金日式燒肉店📍怡和街2-6號英光大廈3樓

金金日式燒肉店
📍怡和街2-6號英光大廈3樓

2025-01-27 213 views
今日收工朋友帶咗我嚟食呢間日式燒肉店 估唔到質素都唔錯落完單店員就上定醬汁比我地 仲好貼心咁介紹3款分別係果味燒汁 辣椒醬 同醋+檸檬 我自己就比較鍾意果味燒汁 唔會搶咗牛嘅味道特上厚切牛胸腹 (鹽蔥) (4片)油脂分佈均勻 肉味較濃 配搭鹽蔥嘅香氣增添咗層次感香蔥薄切牛舌 (6片)雖然係薄切但食落都帶點嚼勁 夾埋香蔥一齊食口感好清新十勝海之幸烏冬烏冬入邊有蝦 魷魚 蠔 蜆肉 海帶 白菜同蘿蔔 非常豐富! 再配埋鰹魚湯底 食完成個人暖哂芝麻阿波雞軟骨雞軟骨好香脆 點埋沙律醬食仲惹味
今日收工朋友帶咗我嚟食呢間日式燒肉店 估唔到質素都唔錯

特上厚切牛胸腹 (鹽蔥) (4片)
油脂分佈均勻 肉味較濃 配搭鹽蔥嘅香氣增添咗層次感

香蔥薄切牛舌 (6片)
雖然係薄切但食落都帶點嚼勁 夾埋香蔥一齊食口感好清新

十勝海之幸烏冬

芝麻阿波雞軟骨
雞軟骨好香脆 點埋沙律醬食仲惹味
2025-01-12 446 views
今日同朋友去銅鑼灣食燒肉做晚餐,因為2個女仔食放題食得唔多野,所以去左呢到,可以散叫又可以簡放題既日式燒肉店。特上厚切牛胸腹 鹽蔥呢款肉既筋膜比較多,油花好豐厚,燒完咬落去好juicy,再加上佢厚切,食落好有嚼勁,但唔會韌。厚切鹽燒黑豚豬腩肉成日覺得食燒肉要食鹽味先真係食到肉本身既味道!,所以豬肉同樣都簡左鹽燒。豬腩肉肥瘦分明,脂肪好均勻。燒完之後,脂肪位置金黃香脆,咬落去唔會好油膩,反而多左彈牙既口感.黑松露和牛炒飯飯粒粒粒分明,和牛切得細細粒,易入口,配埋黑松露提升飯味道,好滿足。芝麻阿波雞軟骨好惹味脆口,唔覺唔覺清左碟!!

特上厚切牛胸腹 鹽蔥

厚切鹽燒黑豚豬腩肉

黑松露和牛炒飯

芝麻阿波雞軟骨
好惹味脆口,唔覺唔覺清左碟!!
2025-01-09 343 views
喺銅鑼灣想食燒肉嘅話 小編成日都會去金金日式燒肉店 因為呢度嘅lunch set係超級抵 最平嘅套餐唔使$100就可以食到燒肉 仲要肉嘅質素非常之高間餐廳非常之方便 喺銅鑼灣地鐵站行出嚟唔使2分鐘就到入到去好有日式燒肉餐廳既風味 亦見到有間和式既房比人book 可以同親朋好友有私人空間咁食 我地食左美國安格斯三品盛呢三款真係搞唔掂 極美味 燒完入口嗰下係即化 再配埋餐廳比嘅醬 簡直一流嚴選燒肉五品盛有單骨雞中翼 豬頸肉 牛脷紅兩款牛 超有驚喜呀 特別係牛脷啊咬落好大呀充滿肉汁啊 牛味超濃郁好好食呀😍兩個午市套餐本身都有野菜沙律 餐前小食 爐邊烘蛋 味噌湯 白飯同飲品特別要講既係個爐邊烘蛋 蒸完行過嚟教我哋點樣煮先可以令到啲蛋滑 雖然我哋有啲雞手鴨腳 但係整完我都真係試第一次試到咁滑嘅蛋 好味到飯都要叫多幾碗黎撈網燒明太子手羽明太子味好出 味道醇厚帶微辛辣網燒可樂雞腿肉 超大份量有成200g 雞肉燒完都好滑 呢度仲有放題 不過可惜我哋時間唔夠下次可以嚟試啦

間餐廳非常之方便 喺銅鑼灣地鐵站行出嚟唔使2分鐘就到

網燒可樂雞腿肉
超大份量有成200g 雞肉燒完都好滑

呢度仲有放題 不過可惜我哋時間唔夠下次可以嚟試啦
2025-01-03 270 views
今日去咗銅鑼灣一間日式燒肉店,地理位置極佳。店舖環境令人感到好放鬆,我哋坐低之後點咗一個特選燒肉二人盛,前菜方面,**芥末八爪魚靑瓜**清新開胃,八爪魚嘅嚼勁搭配上微辣嘅芥末,令人食得津津有味。**磯煮鮑魚沙律**則係海味十足,鮑魚鮮嫩,配上新鮮蔬菜,口感平衡。接住嚟嘅海之幸部分,**香草牛油燒帆立貝**真係唔可以錯過!帆立貝嘅鮮味加上香草牛油,味道層次分明,食完令人回味無窮。喺配菜方面,**鹽燒深海虎蝦**嘅鮮甜味道非常突出,而**有機栗米燒**和**有機果物燒**都為餐點增添咗自然嘅清新感。**黑松露和牛炒飯**更係一絕,黑松露嘅濃郁香氣同和牛嘅滑嫩,簡直係完美搭配。主菜方面,**日本A5和牛西冷**嘅質素一流,肉質極為滑嫩。**澳洲M9和牛裡肌肉**同樣出色,帶有濃厚嘅肉味。**28cm安格斯鎖鏈牛肉**更係一個驚喜,份量十足,肉質鮮美。另外,**厚切鹽燒牛舌**嘅口感非常特別,咸香適中。**角切黑豚七味芝士燒**更令人驚喜,七味的香料配合芝士,口感豐富得令人停唔到口!**鹽味網燒手羽中**嘅鮮嫩亦非常推薦。最後,甜品方面,**自家制牛乳凍**清爽滑口,為整餐畫上完美句號。

今次去呢間朋友介紹嘅日式燒肉店,質素完全超乎期望🤩 你入到去就覺得餐廳好有日式風格,同喺日本食過嘅燒肉店感覺差唔多,即刻有種好似返咗屋企嘅感覺😂🇯🇵 食物質素好高,A5和牛嘅油脂香十足,牛舌好彈牙超有驚喜👍🏻燒鰻魚同鮑魚仲要係超新鮮😙食完燒肉就會上埋個炒飯,飯偏乾身食落粒粒分明,而且食落真係每一啖都好香黑松露同和牛味,本身食完嘅燒肉已經覺得好飽,但係個炒飯真係太好食所以最後真係食到一粒都唔剩👅除咗單點、套餐之外,而家仲做緊promotion無限時和牛燒肉放題,只需要$388+10%超抵食!! -MENU活海鮮和牛二人盛 $888 (提前預訂減$280⭐️)▫️龍蝦沙律伴青瓜▫️和風支豆拼麻辣牛舌▫️新鮮活鮑魚▫️新鮮活鰻魚▫️鹽燒七輪活蜆▫️黑松露和牛炒飯▫️日本A5和牛西冷▫️澳洲M9和牛肉眼▫️澳洲M9和牛柳肉▫️USDA頂級牛小排▫️特選鹽燒牛舌心▫️有機生菜▫️自家製牛乳凍

MENU

活海鮮和牛二人盛 $888 (提前預訂減$280⭐️)

▫️龍蝦沙律伴青瓜
▫️有機生菜
▫️自家製牛乳凍
2024-12-23
2024-12-28 358 views
見呢間餐廳過往食評唔錯,見到佢又有放題優惠,所以就book左25號試一試當日下午有個女人打黎confirm booking,再問我要唔要食佢地個聖誕二人餐,有日本和牛龍蝦尾等等,我問幾錢?佢話$898未加人,但係我訂位時放題係$388再原價加一,都有澳洲和牛食,其實價錢差唔多,仲要個聖誕餐冇野飲,所以最後揀番放題….起碼唔使就住叫同食。去到坐低左見人少少,感覺係唔錯….首先個女人話會出個牛拼盤同海鮮,但等左成15分鐘先出餐….已經感覺唔對路,即刻準備入其他紙,但叫左4轉肉,每次都要追先出得2次,得120分鐘,根本就唔夠時間…..店面得2個人,廚房就真係唔知……其中店面個男人行行企企成日望住個訂座牌,講真,就算俾你齊哂人你都出唔切,咪盞俾人投訴,總言之埋單$962 真係唔值…..講多少少,放題有個鰻魚炒飯係即炒熱辣辣唔錯,但都彌補唔到燒肉嘅問題,我地黎係食燒肉唔係食你嘅炒飯

2024-12-25
$490 (Dinner)
Celebration
Christmas
2024-12-23 466 views
燒肉店開到成行成市,要搵個吸引到人嘅地方當然肉質當然係要新鮮啦。呢間位於銅鑼灣慨燒肉店,他們主打平靚正嘅燒肉,我地入到去格局好似舊式嘅居酒屋咁樣。我地叫咗個特選燒肉二人盛芥末八爪魚青瓜 - 芥末的辛辣配上青瓜的清新,口感好豐富磯煮鮑魚沙律 - 鮑魚沙律好特別慨配搭食落都幾開胃粟米蘋果 - 小朋友最愛的粟米和蘋果,媽咪爸爸一舊也沒吃過,因為我全部吃曬🤣🤣🤣黑松露和牛炒飯 - 香濃的黑松露配上和牛粒的炒飯,一點也不油膩,我吃了兩碗自家製牛乳凍 - 牛乳果凍好香奶味,而且不甜配上焦糖或士多啤酒水十分好味#日式燒肉 #燒肉#和牛 #美食探店 #餐廳推薦

我地叫咗個特選燒肉二人盛

芥末八爪魚青瓜 - 芥末的辛辣配上青瓜的清新,口感好豐富

磯煮鮑魚沙律 - 鮑魚沙律好特別慨配搭食落都幾開胃

#日式燒肉 #燒肉#和牛 #美食探店 #餐廳推薦

金金日式烧肉店

菜品介绍
特选烧肉二人盛

服务方面

环境氛围

2024-12-14 551 views
呢間位於銅鑼灣嘅燒肉店其實已經食過幾次,貪佢地方就腳而且價錢都幾抵~特選燒肉二人盛$598,種類仲要幾豐富添~前菜芥末八爪魚青瓜 - 超清新開胃,船仔嘅造型容易食磯煮鮑魚沙律 - 份量都好足,我哋仲留咗啲菜嚟食肉食到咁上下嚟解膩~海鮮香草牛油燒帆立貝 - 個調味做得唔錯,牛油香令帆立貝更鮮甜鹽燒深海虎蝦 - 大大隻幾厚肉燒肉 - 呢度嘅燒肉普遍調味唔重,係食返個牛嘅原味,有成6 款唔同嘅肉肉:日本A5和牛西冷 - 夠肥美油香,恍如入口即溶~澳洲M9和牛里肌肉 - 相對唔咁肥美,食落比較平衡28cm安格斯鎖鍵牛肉 - 好吸睛,勁長不特止仲要 cut 得好靚,肉質嫩滑而且多汁~厚切鹽燒牛舌 - 爽彈,簡單鹽燒最食到牛舌嘅滋味角切黑豚七味芝士燒 - 呢款第一次食,芝士未幾濃但就令個肉味無咁出鹽燒手羽先 - 係好方便嘅單骨款式~配菜 - 粟米同蘋果 - 中段回血之選 😂黑松露和牛炒飯 - 個飯好食,炒到粒粒分明,而且個黑松露香得嚟唔會太搶,入面有點點嘅和牛粒,蛋同蔬菜口感都幾豐富~自家製牛乳凍 - 滑溜溜而且奶香十足,個人覺得個果醬有點偏甜,唔落仲好食~
前菜
芥末八爪魚青瓜 - 超清新開胃,船仔嘅造型容易食
海鮮
香草牛油燒帆立貝 - 個調味做得唔錯,牛油香令帆立貝更鮮甜
鹽燒深海虎蝦 - 大大隻幾厚肉
日本A5和牛西冷 - 夠肥美油香,恍如入口即溶~
澳洲M9和牛里肌肉 - 相對唔咁肥美,食落比較平衡
厚切鹽燒牛舌 - 爽彈,簡單鹽燒最食到牛舌嘅滋味
鹽燒手羽先 - 係好方便嘅單骨款式~

配菜 - 粟米同蘋果 - 中段回血之選 😂
2024-12-09
$365 (Dinner)
  • 嚴選厚切鹽燒牛舌
2024-12-11 503 views
光顧了金金好多年, 以前在港島工作, 可以常常去, 現在新界西返工, 真係要好掛住先會專程去。金金的食物是很頂級,不會因為改了放題而質素下降,只是我們以為放題形式,所以給出過高期望,在限時中很多時間我們是等待食物。雖說是放題,但是我們主力是吃那個拼盤,因為後點的上桌時間有點長,而且放題是有限時,叫不了多少。下次如果再來,就應該不會選擇放題,正正經經散叫就不會有失望了。
2024-11-15
$450 (Dinner)
2024-12-05 636 views
星期一突然想食下燒肉,見到呢個燒肉餐廳有二人套餐,所以過嚟試吓😻特選燒肉二人盛宜家特價只需要$598,價錢幾平😎前菜芥末八爪魚青瓜: 呢個前菜好開胃,芥末八爪魚味道,濃郁嘅芥末配搭八爪魚,非常爽口!而且青瓜都好甜😻磯煮鮑魚沙律: 呢個份量好足,大大盤😻入面有幾片都幾大塊既鮑魚😝鮑魚味好重,爽口彈牙!燒物拼盤: 勁大盤,入面有齊雞翼,和牛,28cm鎖鏈牛肉,兩隻大蝦等食物😋雞翼醃得好好味,和牛係高質,入口即融😍總括黎講,值得大家過黎一試,餐廳仲有放題提供,下次過黎試下個火題set🤩

特選燒肉二人盛宜家特價只需要$598,價錢幾平😎