2024-04-01
首先,店內衛生有待改善,用過的碗碟堆滿車仔,就咁擺係收銀處。近大快活的用餐處,多張台在食客用餐後無人執檯,碗碟紙巾就咁攤係度。第二,排隊時間不長,7成滿 (不計近大快活無咩人坐的位置),可惜店員服務態度認真麻麻,見人等位無理以無示意😐。 等到店員空閒,向一名長髮戴眼鏡瘦高女店員示意入座人數,2-3次都無回應,最後一次係你等下先,仲趕人出店鋪外等,話企去來好大壓迫感😇跟著有人企鋪外面等位時看電話,她大聲「喂!咪企係度玩」,個客最終有入座,都講了句「我都想有嘢玩」嗱,做生意的唔好知怪人不肯留港消費,咁趕客的態度,幾好食都不會回頭。 其實大家都仲好想支持本地飲食業,但服務態度搞到咁,好似搵氣受咁,何必!不追起5星級服務,合理正常的對話態度已經足夠,但連咁都做不到。