2017-03-30
估唔到喺長沙灣食lunch都要book枱先有得食!😆真係唔可以睇小呢間店嘅魅力!之前來過但因為沒有book枱,啲餐廳嘅枱燉數量真的很有限,兩個鋪位加埋,不夠20個位😭要等book到枱先有得食!今次Book咗枱,一來到便可以入去就坐,見到個餐牌,真係好吸引,絕大部份都係魚生飯圖片😋我們點了海膽三文魚飯$88丶原條鰻魚飯$148,一件鵝肝壽司$45。海膽三文魚飯,買相好吸引,分量十足,四件三文魚顏色鮮嫩,厚切而且油脂分布均勻,而且海膽都好新鮮份量都算多,食落口感好香滑!至於原條鰻魚飯,鰻魚肉厚而且有咬口(市面上一般的都是香香軟軟的)這個質感亦不錯,醬汁亦好香😋好味!至於個鵝肝壽司,真係好失望,食落比較乾而且香味唔夠👎🏻Lunch 可以加$15有三文魚頭湯,加一款小食(辣味螺肉或者中華沙律)沒有加1服務費。👍🏼雖然係小店式經營,但魚生品質新鮮,份量足,可以再encore!
至於個鵝肝壽司,真係好失望,食落比較乾而且香味唔夠👎🏻