2019-11-18 292 views
昨晚太夜無煮飯,都唔知食咩,亂行亂撞揀左呢間,時時見post評語不錯,今次終於試下,真唔錯。但服務就差了點「型男漢堡」好大份,牛漢堡好厚,咬落去,肉汁多「花生醬奶昔」花生味濃,香滑唔太甜,驚喜,正「煙肉漢堡」煙肉配漢堡,好味道,配上新鮮生菜不油膩

「型男漢堡」好大份,牛漢堡好厚,咬落去,肉汁多

「花生醬奶昔」花生味濃,香滑唔太甜,驚喜,正

「煙肉漢堡」煙肉配漢堡,好味道,配上新鮮生菜不油膩

2019-11-03 590 views
😄好耐無黎荃灣啦!!今日同男朋友黎呢邊拍拖❤️係荃灣to go list裡面,佢揀左呢間小店。中午12點幾到,前面三四人,以為都要排一陣,點知等左兩三分鐘就入得😆😆❤️特濃花生奶昔 $37 第一次飲,好香濃花生味!好滑!🥰又唔會太甜太漏,幾驚喜😋同男朋友爭住飲🤣🤣❤️經典牛堡 $55鍾意食漢堡包🥰麵包微暖,入面有沙津菜、蕃茄芝士等配料,因為加左酸瓜,大大減少左油膩感,塊漢堡唔乾唔硬,好唔錯啵😊❤️卡邦尼意粉 $55睇個樣就知好creamy啦😂😂有磨菇片煙肉片配料,分量幾多,忌廉味濃,掛汁力強😋😋不過食多兩啖就會有啲膩😅仲有兩塊烘熱左,脆卜卜既蒜蓉包👍🏻呢間人氣小店😋😋我地走時有十令人排緊隊。價錢公道有良心👍🏻唔洗加一!食物質素都好唔錯!職員感覺麻麻地😅😅無咩笑容咁囉

❤️特濃花生奶昔 $37

花生奶昔
經典牛堡
卡拜邦尼意粉
2019-10-31 342 views
芝士蘑菇漢堡🍔 ($55)➕Peanut butter奶昔🥜 ($37)➡️ burger combo : 免費薯條/沙律本身佢個burger已經抵食加多杯正價飲品仲送多個side dish (薯條/沙律)叫人情何以堪 點會忍得住🤤Burger的牛肉夠juicy 蘑菇炒得香口但未到驚艷成個漢堡夠大夠厚實 咬落去係滿足既🤤薯條都不錯 即叫即做熱辣辣最驚喜係奶昔❤️超級濃滑超級肥!💕肥都要飲呀 念念不忘Btw前幾日想幫襯 但有十個人up係門口等緊好啦諗住外賣店員話外賣都要等30分鐘 太誇張了!
芝士蘑菇漢堡🍔 ($55)
➕Peanut butter奶昔🥜 ($37)
➡️ burger combo : 免費薯條/沙律

本身佢個burger已經抵食
加多杯正價飲品仲送多個side dish (薯條/沙律)
叫人情何以堪 點會忍得住🤤

肥都要飲呀
念念不忘

Btw前幾日想幫襯 但有十個人up係門口等緊
好啦諗住外賣
店員話外賣都要等30分鐘 太誇張了!
$100 (Dinner)
2019-10-18 473 views
之前偶爾都見有人分享呢間轉角.見,最近跟住飲食地圖覓食,又見到佢個名,決定過去試試。其實店面唔算好大,但佈置幾有文青feel ,感覺幾舒服。奧利奧朱古力奶昔 $37幾重Oreo 味,朱古力味都夠,又唔會好甜。炸魚薯條 $76用嘅係紐西蘭鱈魚,不過覺得個炸漿厚咗啲,但都炸得夠脆,內裡嘅魚都唔會炸到過份,仍然都好juicy 同嫩滑,點埋個他他醬,係好味嘅。而薯條亦炸到金黃色,口感外脆內軟。芝士蘑菇漢堡 $55漢堡包幾香幾鬆軟,漢堡扒都唔會煎得太熟太乾,加埋芝士同蘑菇,入口啖啖有芝士味同蘑菇香。價錢合理,食物都唔錯,值得支持。

其實店面唔算好大,但佈置幾有文青feel ,感覺幾舒服。

奧利奧朱古力奶昔 $37
幾重Oreo 味,朱古力味都夠,又唔會好甜。

炸魚薯條 $76

芝士蘑菇漢堡 $55

價錢合理,食物都唔錯,值得支持。

2019-10-17 415 views
呢排好多朋友都推介呢間店好食,話超多人,排晒長龍,成日都好想試,卒之今日行過見人少少,唔使等位,直入就有位坐! 座位有空內室外,我同朋友今日選擇坐室內,坐低四周環境都好清幽,好舒服嘅感覺,如果天氣涼涼哋,室外座位都真係幾寫意! 我哋點咗一份牛扒包跟沙津,另一份豬扒包,叫飲品送薯條牛扒包超多汁,牛扒入口即溶,非常之正豬扒包好香濃,啲醬汁恰到好處,唔會太漏粗身薯條剛炸起,又脆又夠味👍🏻沙律菜好新鮮latte夠晒香濃呢餐直頭頂瓜瓜
我哋點咗一份牛扒包跟沙津,另一份豬扒
包,叫飲品送薯條

牛扒包超多汁,牛扒入口即溶,非常之正

豬扒包好香濃,啲醬汁恰到好處,唔會太漏
粗身薯條剛炸起,又脆又夠味👍🏻沙律菜好新鮮
latte夠晒香濃
呢餐直頭頂瓜瓜

2019-10-17
$70 (Lunch)
  • 經典牛堡
2019-10-14 325 views
—————————————————🔹 招牌雞堡 $48 ( 加飲品送細沙律或薯條 )🔹芝士蘑菇牛堡 $55 ( 加飲品送細沙律或薯條 )🔹經典牛堡 $55 ( 加飲品送細沙律或薯條 )🔹炸魚薯條 $76 ....全部漢堡都超大個啦!唔知係咪以前望得多啲萎縮漢堡,依家見到大翻小小都覺得好感動😂 雞扒係煎咖,啱怕熱氣怕肥嘅娘娘們喔!牛堡方面都好正喎,入面有酸瓜芝士洋葱蕃茄沙律菜!😋 嗱千辛萬苦先切到個靚仔少少嘅橫切面!漢堡扒幾juicy,咁多樣嘢夾埋口感就100分!重點薯條係粗切,上面仲有香草,又熱又脆,熱氣Who cares😙!.炸魚薯條都超驚喜!外皮脆,入面又幾嫩,熱辣炸起個樣有啲似油炸鬼🤯點埋用洋蔥、酸瓜製成嘅秘製他他醬就夾到飛起!
—————————————————
🔹 招牌雞堡 $48 ( 加飲品送細沙律或薯條 )
🔹芝士蘑菇牛堡 $55 ( 加飲品送細沙律或薯條 )
🔹經典牛堡 $55 ( 加飲品送細沙律或薯條 )
🔹炸魚薯條 $76 .
2019-10-13 287 views
雖然排隊排了15分鐘,等食物來到又30分鐘但是現場一眾食客都悠然自得,慢活耐心自娛等食物,也沒有人催促那唯一忙碌有禮的侍應可能是食物都是出用心烹調的手功菜吧Aussie Burger 肉汁豐富,驚喜是流心蛋混和著蛋黃沙律醬,協調沒違和連伴碟的薯條也是厚身薯味濃,熱辣脆口特濃花生奶昔是能喝口感幼滑的花生醬味道,反而沒有光吃花生醬的乾澀味
雖然排隊排了15分鐘,等食物來到又30分鐘

可能是食物都是出用心烹調的手功菜吧

連伴碟的薯條也是厚身薯味濃,熱辣脆口

2019-10-10
  • 型男漢堡+ 薯條
2019-10-12 223 views
今日同朋友交收順便食個飯,佢就帶我黎轉角見食。如果唔係住開呢頭應該都唔識搵到黎呢到🤣,因為個位真係有啲隔涉,完全係隱世小店💛。好彩朋友早收工,所以我地六點幾就到左,店內都仲有少量空位。(到後尾我地食食下,就愈黎愈多人,排曬隊咁)💛經典雞堡+Oreo奶昔因為我好晏先食lunch,上一餐仲消化緊,所以個set就無嗌到薯條,變左健康沙律。至於個雞堡真係好正,塊雞烤得好香,肉又好滑😋。但我最想推薦既都係Oreo奶昔,本身係想飲果茶既,但得熱無凍,咁就轉左飲奶昔。點知佢地既奶昔真係好出色,oreo味勁濃(我係oreo fans),十萬個推薦~~~~另外朋友食型男漢堡,見佢個burger真係好足料,大份到唔知點食🤣,轉角見真係無介紹錯💛~

經典雞堡

💛經典雞堡+Oreo奶昔

2019-09-18
Type of Meal
Dinner
經典雞堡
  • Oreo奶昔
2019-10-09 454 views
🔅荃灣♾轉角見🔅🔸荃灣西樓角路202-216號荃昌中心昌寧大廈地下66號舖一日一黃店!!遲到既share(係早排食既 但早排冇出post既心情呢間店有點偏僻 第一次去冇人帶可能會迷路但好彩有朋友帶路 穿過好幾個商場 落地下先到12點到時已經小排人龍 我地等左30分鐘左右先入座🍔沙嗲雞扒漢堡 50HKD呢款最驚喜!佢既沙嗲超惹味 食到lamlamli雞扒煎得夠嫩口 沙嗲醬又夠哂爆🤤佢既沙嗲醬仲有小小辣 係獨特好味仲好中意來貨既包體都勁香口 又好咬呢個搭配平常中又有點難忘🍔芝士磨菇牛肉漢堡 58HKD包體一樣咁正 擦左芝士醬都一樣🤘🏻意外地呢款反而比較fresh (沙嗲太香啦手打牛肉既口感真係正好多 牛味又出蘑菇既口感有點弱 但番茄係當中 真係好解膩🍼特製花生醬奶昔 37HKD超級無敵濃郁‼️‼️頂層撒上左skippy既花生醬粒撈混之後頂層好似飲緊花生醬咁濃烈而本身奶昔底都有住唔輕既花生香對花生控而言 絕對係抵食兼必試
🔅荃灣♾轉角見🔅

頂層好似飲緊花生醬咁濃烈
而本身奶昔底都有住唔輕既花生香
對花生控而言 絕對係抵食兼必試
2019-10-07 404 views
本來純粹去支持下小店,點知食到谷鬼氣。冇位所以安排坐室外,落左order等左一段時間先有野食,野食普普通通.. 點知開始食冇耐,相隔2米原來係吸煙區,有人食緊煙飄曬過來... 諗住果個人食支煙好快所以我地就忍住咁食.. 點知一個食完又有另一個開始食... 實在忍唔到就走入室內同侍應講可唔可以轉位實在係食唔落野,點知果2個侍應話出面大把人排緊隊,唔可以幫我地轉位,仲要黑口黑面咁😡 嬲到跑返出室外3分鐘食完個lunch(食埋人地既二手煙) 然後拎住杯野飲企係室內飲埋即刻埋單走人。我知你大把客啦,我都唔霸住你個位,要逼客人食二手煙既餐廳,以後都唔會去。
2019-09-26 511 views
無試出名0既 Burger. All day breakfast, 蝦多士,平時食唔少, 兩個後生仔堅係整得好食! 咖啡拉花, 仲有花瓣碎裝飾,好靚! 有heart 煮野食
蝦多士
咖啡
意粉
2019-09-25
$90 (Dinner)
蝦多士
  • all day breakfast (deluxe)
2019-09-22 521 views
呢間小店平時係有超級多人等,好多時等到食附近其他餐廳算。今次我哋6點到就黎到,竟然有位,梗係即刻入去坐啦。叫咗炸魚薯條,芝士蘑菇漢堡同埋oreo milkshake。叫完嘢之後,發現出面已經有8個人等緊位! 嘢食等咗10分鐘到就到,先來炸魚薯條。兩件炸魚都幾大份,薯角份量算多。個炸魚嘅sauce幾特別,唔會太酸。芝士蘑菇漢堡都好大個,又係一啖食唔晒成個包嘅高度。個milkshake oreo份量算多,好解渴。滿足的一餐。
炸魚薯條
oreo milkshake
2019-09-15
炸魚薯條
oreo milkshake
2019-09-21 243 views
係荃灣荃昌中心昌寧商場既一間小店,三點幾接近四點都有8成滿😌 之前多數食佢既burger,今次食Fish & Chips😍 再加一杯Flat White😌👉🏻 Fish & Chips $76有2大塊魚柳,仲有薯條,全部即叫即整、新鮮炸起,熱辣辣👍🏻 個魚係鱈魚黎,炸粉適中、唔會太厚~👉🏻 Flat White $28 <跟炸魚正價減$12>一上檯我聞到香濃既咖啡味,飲落好順口,唔錯😊小店要大大力推同支持~ 下次再去食burger❤️

👉🏻 Fish & Chips $76

👉🏻 Flat White $28 <跟炸魚正價減$12>
一上檯我聞到香濃既咖啡味,飲落好順口,唔錯😊

小店要大大力推同支持~ 下次再去食burger❤️
2019-09-18 623 views
今日和朋友去行山前,在荃灣一間找了這家餐廳!準備出發前,食餐豐富嘅!餐廳位置在一間不太起眼的商場裏面!由於我們中午食飯時間過去,人比較多,我們差不多等了大概20分鐘!朋友點了個蘑菇芝士漢堡,薯條是需要加購正價飲品才送的!但不得不說薯條非常出色,又熱又脆!漢堡我沒有試,但朋友說裏面的牛肉很有肉汁!我點了這個全日早餐,侍應放下來的時候,我看到覺得好像不太飽,但都吃完整個早餐後,原來是非常飽的!蒜蓉包非常出色,好鬆軟!其他煙肉腸仔煙三文魚都非常好味!全日早餐加$12 ,漢堡需要正價購買!飲品一般,沒有很甜這方面我覺得很出色!

餐廳位置在一間不太起眼的商場裏面!

芝士蘑菇漢堡

轉角特選早餐

全日早餐加$12 ,漢堡需要正價購買!
飲品一般,沒有很甜這方面我覺得很出色!

2019-09-18
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
芝士蘑菇漢堡
轉角特選早餐
2019-09-18 393 views
本身諗住去附近餐廳食,但係因為中秋節關係早收,近近地又見到格離呢間《轉角•見》好多人排隊等,同埋呢個商場偏僻,廢事去搵第二間,一於就試下佢係咪openrice所講咁多好評喇。首先環境黎講都有文青感覺,佢有室內/室外,如果下午茶時間黎到個感覺應該會更加強烈。至於食物方面我地叫左佢個「型男漢堡」,聽個名好似幾吸引,再加正價飲品送細薯條or沙律。佢寫話漢堡包🍔係用新鮮牛肉,而且有七種配料,都幾大份。但係塊牛扒煮得有d熟,同埋好似好燶咁,賣相有d扣分,不過加左紅菜頭個配搭幾吾錯。本身想叫蕃茄辣肉腸意粉,但無晒,見格離枱食緊蒜香藍鱈魚意粉好似幾吸引,所以就叫左黎試下。不過係可一不可再,個主角藍鱈魚乾得黎有d鞋口... 同埋個蒜蓉包油左,係有好香既d蒜蓉味,但一d咬口都無....另外分別再叫左玫瑰茉莉花茶,同埋Green tea latte。 不過不失喇。總結黎講野食方面需要更多既改善,價格黎講係算親民,上菜速度都算ok。

2019-09-14
$100 (Dinner)