2019-06-10 498 views
呢間野我經常食,但成日都好多人等,好食既食物係值得等待⌛️。成日食佢個水準一貫不變,而且價錢仲唔貴,burger勁高質,一定要試。個型男漢堡必推,裹面有紅菜頭同流心蛋係入面,個包好似成塊面咁大,食完一個就飽哂,一口咬落個包到d肉汁必哂出黎,個包仲要勁鬆完,個漢堡包仲可以揀配沙律定薯條,個薯條勁好味,又粗又又炸得脆,超正。個蝦多士都係必食,又平又抵死,價錢又唔貴,d野又好,呢個係值得朝聖既地方,必食
2019-06-07 394 views
之前有一排成日聽到人講話荃豐商場嗰邊有間小店,係專食漢堡嘅,仲要個名好鬼死型仔添,又叫型男漢堡。所以之前就特登走去試下係咪真係咁型仔喇。間鋪頭有小小難搵,真係轉咗兩個圈先見到,鋪頭都係走休閒同簡單嘅路線。由於型男漢堡分量比較多,所以我哋都係揀咗啲輕型啲嘅,包括全日早餐同埋經典牛堡。早晨全餐都幾抵食嘅,額外加錢就可以升級做招牌早餐,應該多咗條腸同埋煙三文魚。炒蛋非常嫩滑,好好食,蒜蓉包都烘得香脆,煙肉同腸仔都唔錯嘅。經典牛堡分量都幾大,真係有少少嚇親,午餐嚟講都真係幾heavy,不過都好有肉汁,食起上嚟好好食,再加上配返個沙律,成件事就light返曬。Latte都有心機幫你拉下花,咖啡味道香濃。總結就係,食物質素唔錯,而且價錢抵食,同埋下次要試型男漢堡。

Latte都有心機幫你拉下花,咖啡味道香濃。

2019-06-05 262 views
係荃灣睇完中醫,就同朋友去食個下午茶,朋友介紹左尼一間餐廳,她推介話味道相當唔錯。由於係假日,所以好多人,我地被安排坐係門口位置,但冷氣欠奉,所以變左蒸氣tea time因為我唔太肚餓,所以叫左香草魚柳意粉share, 意粉另外有兩塊蒜蓉包,如果唔係太肚餓,兩個人食一碟都好飽。意粉好有口感,而且味道剛剛好,很香,魚柳亦無雪藏味。可以一試。飲品方面叫左涷檸水同柚子梳打,不過不失,亦合水準。食完野,飲杯冰凍既野飲,滿足

飲品方面叫左涷檸水同柚子梳打,不過不失,亦合水準。

食完野,飲杯冰凍既野飲,滿足

2019-06-01
2019-06-02 275 views
同朋友行街行到攰,所以想搵間餐廳坐低慢慢食傾下計、抖下。但礙於商場的食肆太多人又難搵位,所以我地打開openrice ,決定行遠啲,試下哩間漢堡包店:轉角。見呢間餐廳的位置真係好偏僻,不過好彩荃灣有條連住十幾個商場的天橋,所以仲唔算太難搵嘅!入到去,客人唔算多,座位都算幾舒服。我嗌左個芝士蘑菇漢堡配薯條芝士味好濃漢堡手扒好多汁,蔬菜好新鮮爽脆👍🏼薯條就用左粗薯條,好香薯仔味,炸到外脆內軟👍🏼朋友叫左個型男漢堡配薯條一啖咬落去,個蛋黃就流出黎👍🏼😍仲加左紅菜頭,好特別仲好好味添!野飲方面,朋友叫左凍檸茶,茶底都算濃(以美式餐廳黎講都算做得唔錯)我就叫左杯金牛(忌廉配雲哩那雪糕)雪糕有淡淡嘅雲哩那味,同香濃嘅奶味,好creamy。雖然唔係新野,但值得一試!
同朋友行街行到攰,所以想搵間餐廳坐低慢慢食傾下計、抖下。
入到去,客人唔算多,座位都算幾舒服。

我嗌左個芝士蘑菇漢堡配薯條
芝士味好濃
漢堡手扒好多汁,
蔬菜好新鮮爽脆👍🏼
薯條就用左粗薯條,好香薯仔味,炸到外脆內軟👍🏼
朋友叫左個型男漢堡配薯條
一啖咬落去,個蛋黃就流出黎👍🏼😍
仲加左紅菜頭,好特別仲好好味添!

我就叫左杯金牛(忌廉配雲哩那雪糕)
本身朋友叫我去荃灣食漢堡飽我都唔係好想,畢竟我住黄大仙,去荃灣起碼要半個鍾。但係我可以話你聽,絕對冇點錯你。我就嗌左型男漢堡,入面有漢堡牛扒,紅菜頭,蕃茄,芝士,煙肉,流心蛋同沙律菜。食既時候小心流心蛋既蛋液會爆出黎,我就係唔為意,浪費左個流心蛋。漢堡好正,唔鞋,好嫩同好厚,啖啖肉。我個人就唔太鐘意紅菜頭。整體黎講個漢堡包係好厚,要壓扁佢先放到入口,每一啖都好充實。薯條都好好食,好厚,佢連薯皮炸,我自己食到啲麥皮味,口感幾特別,値得一試。我嗌左杯抹茶奶昔,對比薯條同漢堡包有少少遜色,抹茶味道唔係好濃。但係呢間漢堡係値得番黎再食既

2019-05-23 422 views
沒有飯吃的日子,找來飯腳荃灣揾食,上openrice 揾了幾間cafe, 呢間環境唔錯企理,又有位坐。menu 的選擇不多,有意粉小食同埋推介的牛肉漢堡,點了芝士磨菇牛堡,炸魚薯條,芝麻蝦多士,混醬雞翼,全部都是炸物,亦很脆口!牛堡的味道最豐富,是必食之選,炸魚薯條不過不失,混醬雞翼衹是炸雞翼加醬汁,芝麻蝦多士是有點失望,就是除了脆便沒什麼味道。但整體是合格,價錢亦合理,3個人衹花$270,都是不錯的選擇。
  • 芝士蘑菇漢堡
2019-05-17 441 views
成日聽講呢間小店用心經營, 仲要好文青感覺, 值得去試下同慢活一下.Fish and Chip ~即叫即整, 魚同薯條都係熱騰騰, 但炸粉比較多, 感覺炸粉同魚的比例係1:1, 完全唔似外國食開的感覺, 不過味道都算可以, 但上菜的時間真心耐, 由叫到真正上枱等左15分鐘至有主菜, 不過都明白, 因為佢地係即叫即整同眼見廚房唔多人, 而且11點幾, 應該都多order.凍朱古力 ~~凍朱古力, 等左35分鐘至上枱, PS:係同一時間落單, 不過店內的待應都算細心, 佢叫我差唔多食完, 連枱面的水都飲晒, 就問我飲品係唔係未嚟...  最後真正上枱要45分鐘, 至於杯朱古力我覺得唔甜, 冇朱古力味, 唔好飲~PS: 眼見好多人排隊, 如果佢送餐的效率快些, 咁一來佢可以做多幾單生意, 二來顧客也不需要排隊排咁耐.

Fish and Chip ~
凍朱古力 ~~

2019-05-03
2019-05-16 358 views
荃灣真係好多好多美食,其中好多小食都好有名氣,真係唔錯,但今日就選擇左食一間cafe,地點位置唔算近地鐵站同西鐵站,揸車既話,商場下面都有個停車場,揸車都算方便既。呢個cafe隔離左右都係cafe,都算容易搵到,同埋地方都算大,都有幾張抬選擇。廚房都俾客人睇到既左邊係 oreo奶昔 味道都好普通,無咩oreo味,唔算特別,但唔會好*流*右邊係 特濃花生醬奶昔 中意食花生既人一定唔可以錯過 因為真係好濃 好似食緊一啖一啖醬咁沙嗲雞扒包 好好味!包脆既 沙嗲味濃 好正呢個一定會再點薯條都好熱好脆!蒜香藍鱈魚意粉有點失望 無味的。下次食漢堡都夠啦 哈哈

廚房都俾客人睇到既

沙嗲雞扒包
好好味!
包脆既 沙嗲味濃 好正
呢個一定會再點
薯條都好熱好脆!

蒜香藍鱈魚意粉
有點失望 無味的。

下次食漢堡都夠啦 哈哈
2019-05-15 385 views
一直有留意呢間burger,終於同約左朋友黎試Burger選擇唔多有4款,原先想試下佢個special menu 牛油果塔可牛堡, 點知暫停供應, 於是我同朋友叫左型男漢堡同磨菇牛堡配薯條share食因為即叫即整所以等嘅時間長D兩款堡包都好食好足料..要讚下型男漢堡加左紅菜頭,真係好等特別但我覺得薯條炸耐左偏硬最後係杯oreo朱古力奶昔, 我諗為甜左少少, 但整體ok...最重要價錢又平又好味
一直有留意呢間burger,終於同約左朋友黎試

因為即叫即整所以等嘅時間長D
但我覺得薯條炸耐左偏硬
最重要價錢又平又好味
芝士蘑菇漢堡
Oreo朱古力奶昔
2019-05-15
$100 (Dinner)
Celebration
Birthday
芝士蘑菇漢堡
2019-05-06 470 views
放假先黎落大雨,出唔到街玩,最好梗係搵間café chill下啦。呢間café都幾隱世下,係一個唔太起眼既舊式商場入面,我同朋友唔熟路,都搵左一陣路先到。兩點鐘黎到,坐無虛席。上網見到話佢到最出名係burger,我地當然要叫返個啦,叫左是日推介既牛油果塔可牛堡,另外再叫左個fish&chip,飲品方面就飲左杯latte 同flat white。呢到環境唔算超級正,因為地方比較細,所以台同台之間既距離好近,我絕對相信隔離台係會聽晒我同朋友講乜。不過就算地方細,呢到都唔會話食完就趕人走,任坐唔嬲,所以都岩同朋友叫杯飲品傾下計坐下。講返野食先,牛油果塔可牛堡,size都幾大下,好厚既一層。本身就咁睇,我唔係好見到有牛油果,反而最搶鏡係有一層墨西哥薯片。一食落口,d牛油果就爆晒出黎啦,而且墨西哥薯片令漢堡有種好香辣既感覺,加埋芥末醬,好開胃!配菜仲可以揀薯條或沙律,薯條份量都幾多下,一個人食晒應該會好飽。另外既炸魚薯條,上台叫己經見到炸魚非常大碌,以為炸炒會好多,點知又唔會喎。反炸皮好薄,食落係啖啖肉!而且對女仔黎講,個炸魚又係超巨型,一定要share呀!唔小心發現叫左好多薯條,但薯條同樣出色

另外既炸魚薯條,上台叫己經見到炸魚非常大碌,以為炸炒會好多,點知又唔會喎。反炸皮好薄,食落係啖啖肉!而且對女仔黎講,個炸魚又係超巨型,一定要share呀!唔小心發現叫左好多薯條,但薯條同樣出色,熱辣辣,好脆口,每條都好有薯肉!

飲品方面就叫左latte同flat white,可以轉做skimmed milk底,飲品不過不失,size第一隻,唔係好大杯,我杯latte上台時亦唔夠熱,不過價錢唔貴。

食完發現,佢無收加一!以呢個質黎講,好抵呀,一定會encore!
2019-05-05
Type of Meal
Lunch
  • 牛油果塔可牛堡
2019-05-05 289 views
這間餐廳位置比較偏僻,不大起眼,很難搵到,有次没意中俾我睇到,就入去試下,竟然有惊喜,叫咗個煙肉蘑菇漢堡扒餐,配即炸薯條,加叫一杯玫瑰咖啡,全部都即叫即做,新鮮熱辣,好好味,俾我感覺他們的用心製作。值得推薦!
今日放假  係同屋企人過黎呢頭拜神~   拜完我就自己過黎試下食呢間 因為聽同事講好好食的~  特登走過黎架 仲行到有d迷失添 XD  呢間位置有小小偏僻,如果第1次黎最好問下人 型男漢堡$60好吸引眼球呀!!超大舊,一黎到的時候 ,見到格黎枱已經流曬口水 好急不及待 ,終於等到我個份到  一咬落去覺得成個嘴都好豐富~  個汁好match呀~  60$蚊真係一d都唔貴呀~ 如果公司樓下都有就好啦,佢地仲加左紅菜頭,感覺好食得黎又健康左 正   xd   不枉我真係1個女仔特登走過黎試 haha   期待下次~
呢間位置有小小偏僻,如果第1次黎最好問下人

型男漢堡$60
佢地仲加左紅菜頭,感覺好食得黎又健康左 正   xd

不枉我真係1個女仔特登走過黎試 haha   期待下次~
2019-04-13
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
鮮奶抹茶🍵($28)拉花好靚 但佢重奶味 抹茶控要失望了... 個牛肝菌意粉🍝($58)偏乾身 係炒意粉 菇都幾香 但因為冇咩汁 香味帶唔到落意粉 特別推薦炸魚薯條🐟($76)魚柳香脆 嫩滑多汁 配上沙律醬令小編停唔到口 轉角特選早餐🍳($79)材料豐富但味道偏淡 oreo奶昔🍪($37) 唔會好杰 飲完唔會口渴 味道係cookie and cream~-The matcha latte($28)has a delicate barista. As the milk flavour outcompetes that of matcha, matcha addicts may feel disappointed...The cooking method of the Boletus Edulius Pasta ($58) is stir-frying. The mushrooms taste pretty delicious. However, the mushroom fragrance cannot be delivered to the spaghetti due to lack
The matcha latte($28)has a delicate barista. As the milk flavour outcompetes that of matcha, matcha addicts may feel disappointed...The cooking method of the Boletus Edulius Pasta ($58) is stir-frying. The mushrooms taste pretty delicious. However, the mushroom fragrance cannot be delivered to the spaghetti due to lack of sauce. I highly recommend the fish and chips ($76) as the fish are really crispy and juicy! The Kitchen Corner’s Deluxe ($79) is made of plentiful ingredients but some are a little bit tasteless. Lastly, the Oreo milk shake($37)tastes like cookie and cream icecream. It is not over-viscous so u will not feel thirsty after drinking it.
性價比:🤤🤤🤤⚪️⚪️
飽肚:🤤🤤🤤🤤⚪️
味道:🤤🤤🤤⚪️⚪️
環境:🤤🤤🤤🤤⚪️(地方闊落)
服務:🤤🤤🤤🤤⚪️
Boletus Edulius Pasta
Fish  and  chips
Oreo  milk  shake
2019-05-01 208 views
試了芝士蘑菇漢堡配薯條+Matcha Milkshake.芝士蘑菇漢堡,肉質juicy好食Matcha Milkshake 茶味不夠濃,如果可以再濃多少少,會更好飲薯條好似比較硬身,不知道是什麼原因呢?朋友試了經典牛堡配薯條+Oreo Milkshake.經典牛堡跟我的芝士蘑菇漢堡,分別在於選擇要食酸瓜還是要食蘑菇……我試了友人1條酸瓜,因為我不喜好食酸瓜,所以就……友人說Oreo Milkshake 堅好飲!!整體總結*真希望下次再光顧時,不要坐位於洗手間門口位置!!由於侍應生不足,所以算是半自助形式落order。另外店舖小,所以等位的等候時間較長,但食物質素整體都不錯,所以下次會再光顧
試了芝士蘑菇漢堡配薯條+Matcha Milkshake.
芝士蘑菇漢堡,肉質juicy好食

Matcha Milkshake 茶味不夠濃,
如果可以再濃多少少,會更好飲

薯條好似比較硬身,不知道是什麼原因呢?

朋友試了經典牛堡配薯條+Oreo Milkshake.
經典牛堡跟我的芝士蘑菇漢堡,
分別在於選擇要食酸瓜還是要食蘑菇……
我試了友人1條酸瓜,
因為我不喜好食酸瓜,所以就……
友人說Oreo Milkshake 堅好飲!!

整體總結*
希望下次再光顧時,
不要坐位於洗手間門口位置!!

由於侍應生不足,
所以算是半自助形式落order。
另外店舖小,
所以等位的等候時間較長,
但食物質素整體都不錯,所以下次會再光顧
2019-05-01
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$92 (Lunch)
  • Oreo Milkshake
  • 芝士磨菇漢堡
2019-05-01 115 views
返完教會,朋友極力介紹小店-轉角.見的型男漢堡和花生奶昔,所以試試~漢堡即叫即製,新鮮,肉汁豐富,配菜中特別喜歡酸瓜,中和了肉中的油膩感,絕配!至於花生奶昔,香滑有飽肚感,喜歡花生人士不要錯過呢!
至於花生奶昔,香滑有飽肚感,喜歡花生人士不要錯過呢!
2019-04-14
$120 (Tea)
  • 特濃花生奶昔
  • 型男漢堡