2019-05-01 111 views
雖然呢間鋪頭比較隱蔽,但有時食lunch時間都幾多人黎食野,食過三次試過漢堡包同全日早餐,本人比較鍾意佢地既漢堡,漢堡大大件同埋薯條係粗條既(我比較鍾意食粗身薯條),你可以唔揀薯條揀沙律,味道都唔錯,最緊要係價錢唔貴,又大大件,環境都比較安靜,如果避過左lunch時間食會無咩人。
2018-07-14
$70 (Tea)
  • 經典漢堡
2019-04-24 276 views
隱世小店,之前試完呢間小店一直念念不忘。但係因為個位置都幾難搵所以只係去過一次就冇再去了。 我認為呢間小店 性價比真係極高,價錢相宜冇+1而且大大份仲要好好味添。個蘑菇芝士漢堡,Juicy 多汁,平時食個漢堡包🍔餐都要一百幾,呢度幾十蚊就要喇一定要去試試而且服務感度都唔錯,有心經營,如果想約埋三五知己平平地打個卡,呢度係一個唔錯既選擇,仲可以行下荃灣,唔錯架。 另外,飲品方面 可以試試佢綠茶鮮奶 ,味道濃郁
2019-04-18 485 views
.📍轉角‧見 個日🐷同幾個美女一齊去我地頭搵食,佢哋話想食burger 我就帶佢地去呢間小店到食,大家都知我最支持小店架啦~呢間位置有小小偏僻,🐷第一次黎都要搵一搵之前食過次覺得幾好食,上次食左雞burger同Oreo milkshake 一直都想試其他野👅—————————————————————❣️Aussie burger型男漢堡($60)呢個一黎到吸引曬我地眼球,因為超大舊,個流心蛋可以做到咁靚真係唔簡單架,已經流曬口水🤤一咬落去啲蛋汁同啲肉完美咁結合,仲好特別咁加左紅菜頭,即刻覺得健康左😂.❣️Alpinc Burger 芝士蘑菇漢堡($52)其實蘑菇加肉都冇野好輸,肉質鮮嫩多汁,超juicy,仲要煎到啱啱好,仲有小小粉紅色,但overall 會比起啱啱個個會比較普通.❣️薯條因為我地嗌左飲品,所以就送薯條或者沙律,我地就揀左薯條完全冇揀錯,因為佢係非一般既薯條,炸得外脆內軟,好好食!.❣️蕃茄辣肉腸意粉($58)Um普通蕃茄意粉,始於都係burger出色.❣️特濃花生奶昔($35)✅好好飲,我本身就麻麻地花生醬嘅,但佢呢個milkshake就溝左花生醬,我覺得意外地好飲,好特別!不過
📍轉角‧見

—————————————————————
❣️Aussie burger型男漢堡($60)
型男漢堡

❣️Alpinc Burger 芝士蘑菇漢堡($52)

❣️薯條
❣️蕃茄辣肉腸意粉($58)
Um普通蕃茄意粉,始於都係burger出色

❣️特濃花生奶昔($35)
✅好好飲,我本身就麻麻地花生醬嘅,但佢呢個milkshake就溝左花生醬,我覺得意外地好飲,好特別!不過飲曬都幾漏!
❣️抺茶奶昔($35)
有啲似matcha latte,但佢又有啲似Starbucks嘅Frappuccino,但又唔會好似食緊沙冰咁,好夠抹茶,友人話鐘意呢杯清d,冇咁heavy
奶昔

不專業評分
👅好味指數:4.5/5
💰性價比:4/5
👍🏻推薦:5/5
—————————————————————
🏡地址:轉角‧見 (荃灣)
荃灣西樓角路202-216號荃昌中心昌寧大廈地下66號舖
#chuchu食在荃灣
#chuchu食西餐
#chuchu食burger

#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodinstagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #tasty #美食 #飲品 #follow #like #like4like #burger #burger控 #西餐

2019-04-01
$70 (Dinner)
奶昔
  • 特濃花生奶昔
  • 鮮奶抹茶
2019-04-11 513 views
星期六晚 出荃灣食野 呢間店 其實我黎過好多次 但今次想寫一寫食評呢度價錢公度,無加一 非常抵食。磨姑漢堡大大份 我食漢堡包一定會留意佢包皮有無烘,因為烘左會好食好多。轉角見 係有烘到個包。舊漢堡都係多肉多汁 咬到成手都係 磨姑味都好夾個包薯條今次太咸 但蘸茄汁可以中和返個咸味 整體黎講都ok!呢幾隻雞翼 其實似 脆香雞翼 個汁都係酸酸甜甜咁 幾得意 可以一試環境方面都幾好 好多台客 都係家庭聚餐 老少咸宜 店員都唔會趕你走 可以慢慢食。
星期六晚 出荃灣食野
呢間店 其實我黎過好多次 但今次想寫一寫食評

呢度價錢公度,無加一 非常抵食。
薯條今次太咸 但蘸茄汁可以中和返個咸味 整體黎講都ok!

$100 (Dinner)
2019-03-31 412 views
支持小店系列,都幫襯左好幾次了,雖然位置有d 難搵,我次次去都行錯呢😂 芝士蘑菇漢堡 $52叫一份burger, 只要另叫正價飲品,都會送薯條/沙律。我就叫左我最愛既粗薯條❤️ burger 裡既蘑菇醬汁+牛肉漢堡口感好juicy, 配裡面一大塊生菜,乜罪惡感都冇曬🤣熱情果、芒果、橙茶 $25唔想飲咁多凍野甜野,叫番杯花茶消消濟。好味又抵食,而且唔收加一,要支持一下用心製作嘅小店👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

芝士蘑菇漢堡 $52

熱情果、芒果、橙茶 $25
唔想飲咁多凍野甜野,叫番杯花茶消消濟。

2019-03-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$77 (Dinner)
2019-03-28 307 views
呢間小店雖然對於唔係住荃灣嘅人黎講有啲難搵,但真係值得一試!叫左一個Aussie Burger (型男漢堡)($62),入面嘅料好豐富,有漢堡牛扒、紅菜頭、流心蛋、芝士、煙肉、蕃茄同沙律菜,紅菜頭加入漢堡好有驚喜,少少甜味中和咗牛扒同煙肉嘅油膩口感,再加沙律菜,好似無咁guilty🙈至於流心蛋生熟程度啱啱好,一切開連埋幾有牛味嘅漢堡牛一齊食,漢堡牛係採用100%新鮮牛肉,整體非常juicy😋一個包滿足咗我好多願望😋至於粗薯條係跟飲品+漢堡送的,炸得都幾金黃香脆。仲有嗌咗杯玫瑰latte($28),味道正常,唔算太貴。
呢間小店雖然對於唔係住荃灣嘅人黎講有啲難搵,
但真係值得一試!
入面嘅料好豐富,
有漢堡牛扒、紅菜頭、流心蛋、芝士、煙肉、蕃茄同沙律菜,
紅菜頭加入漢堡好有驚喜,
少少甜味中和咗牛扒同煙肉嘅油膩口感,
再加沙律菜,好似無咁guilty🙈
至於流心蛋生熟程度啱啱好,
一切開連埋幾有牛味嘅漢堡牛一齊食,
漢堡牛係採用100%新鮮牛肉,
整體非常juicy😋
一個包滿足咗我好多願望😋
至於粗薯條係跟飲品+漢堡送的,
炸得都幾金黃香脆。
仲有嗌咗杯玫瑰latte($28),
味道正常,唔算太貴。
  • 型男漢堡
2019-03-27 208 views
轉角你會想起什麼?餓底想起幾年前一套 #台劇《 #轉角遇上愛》,男主角很喜歡轉角,因為每次轉角都可以見到新的環境、遇到新的人;相反女主角很討厭轉角,因為她害怕轉角之後會失去本來擁有的東西。.而你,是哪一類人?喜歡走上轉角?還是喜歡走在大直路上?.不同的人相遇在這間 #轉角見,分享彼此路上的見聞,走入彼此眼裡的轉角世界。.喜歡Cafe的環境,更喜歡它的名字轉角,位於轉角,分享轉角。...味道:7/10價錢:HKD 50-100
而你,是哪一類人?
喜歡走上轉角?
還是喜歡走在大直路上?
喜歡Cafe的環境,更喜歡它的名字
轉角,位於轉角,分享轉角。
味道:7/10
價錢:HKD 50-100
2019-03-27 276 views
今日同女朋友行去悅來坊食野既,但突然下大雨,所以決定荃昌搵野食,見到荃昌有間裝修非凡既店,見到入面都坐滿左人,但剛巧有2個位,所以就決定同女友試下,入到去睇餐牌,見到原來食漢堡為主,咁當然要試吓佢哋嘅王牌產品啦!型男漢堡啦,流沙彈生熟程度剛剛好,非常之有蛋汁,薯條都係以粗薯條為主,非常有口感,好脆,正,仲叫咗杯鮮奶抹茶,好夠綠茶味,好飲,單單睇個樣啦就知係高級野啦我哋仲叫咗個經典牛堡,牛味都好重,非常足料,另外叫咗杯熱嘅柚子蜜,味道都唔錯,總結來講,色 香 味 俱全,值得再光臨
經典牛堡

經典牛堡
2019-03-23 219 views
平日晚上相約好友食飯,girls talk最緊要坐得舒服,唔會限時限刻傾到一半就要埋單,捐窿捐罅去咗舊式商場中嘅cafe7點左右到場剛好剩一張2人檯,仲有近窗吧檯位置,入座後陸續有客人到場就要坐戶外啦~睇返食評推介,大部分都話burger唔錯,不過我哋有麻麻地share包類,所以就叫咗一份炸魚薯條,同埋一份番茄辣肉腸意粉意粉首先上檯,份量適中,辣肉腸都多,但唔知係咪怕茄汁酸落多咗糖,醬汁偏甜同整體上油咗少少之後就到炸魚薯條,份量十足2大塊魚,魚肉都ok但粉漿厚咗啲索多咗油份,薯條夠晒脆食唔停口食物質素算ok唔特別,但價錢合理,環境好適合hea下傾計,整體上感覺良好=)
之後就到炸魚薯條,份量十足2大塊魚,魚肉都ok
但粉漿厚咗啲索多咗油份,薯條夠晒脆食唔停口
炸魚薯條
蕃茄辣肉腸意粉
炸魚薯條
蕃茄辣肉腸意粉
2019-03-23 97 views
“ 轉角見” 位於嘅地點有啲偏,但係就係因為咁所以佢環境好舒服就算喺玻璃隔離坐都唔會人來人往。佢嘅漢堡全部都好大份,大份到女仔個口都不能夠一口咬成個漢堡, 但係漢堡嘅味道真係好吃喔!
2019-03-23 138 views
岀開荃灣 上openrice搵食搵到呢間有burger食既餐廳 決定一班朋友去食 店員開左舖岀面比我地坐 都幾舒服環境幾靚 Lunch有burger意粉等等我就專誠黎食burger 嗌左芝士磨菇漢堡沙津菜好多 成個擺入口有d大 所以我將d沙律菜同漢堡分開左食 菜幾新鮮 好少burger會放呢隻沙律菜漢堡扒幾厚 多肉汁 磨菇份量都多 個包脆口有蒜蓉包既味我略嫌芝士唔夠><Fd嗌左沙爹漢堡配野飲 有埋薯條至於意粉 朋友們都話好食 carbonara仲有脆卜卜蒜蓉包送!只係份量有啲細 男仔食完未必夠飽坐得舒服食得開心既一餐

環境幾靚

Lunch有burger意粉等等

我就專誠黎食burger 嗌左芝士磨菇漢堡

漢堡扒幾厚 多肉汁 磨菇份量都多 個包脆口有蒜蓉包既味
我略嫌芝士唔夠><
Fd嗌左沙爹漢堡配野飲 有埋薯條

坐得舒服食得開心既一餐
2019-03-17 294 views
轉角.見係間有誠意既餐廳:其實le間餐廳既食物質素真係好好,除左喱度既招牌菜型男漢堡,我今次食嘅芝士蘑菇漢堡同沙嗲雞堡都好正,味道好balance,比港島果d死落芝士既burger,味道更易入口!不過最攞命既係佢個價錢呀!佢跟餐既價錢都只係7、80蚊,咁抵咁好食既 burger以後食唔到點算呀!!除左burger,仲有意粉、蛋糕、甜品同fish and chips,所以我建議大家去開荃灣附近就一定要食下。
轉角.見係間有誠意既餐廳:

沙嗲雞堡
Oreo奶式
沙嗲雞堡
Oreo奶式
2019-02-28 495 views
趁著休息的下午,來到荃灣一個小角落。荃灣被喻為「堅離地城」,一些靠近地面的店舖成為隱蔽的好地方。在近窗的卡位放空時,隱約傳來店內播放著悠閒的音樂,搭配馬路上來來往往的車聲,是城市味。侍應送上型男漢堡配薯條。為免薯條變軟,決定先吃掉薯條。薯條香脆,不會太鹹。再用刀把漢堡切開一半,流心蛋傾瀉,漢堡頓變金黃色。牛肉肉汁豐富,紅菜頭除了為漢堡添彩,也減卻了肥膩感。愛好芝士的筆者略嫌芝士味不足,煙肉雖香,但略少。不過整體還是喜歡的。

型男漢堡,加飲品配薯條
型男漢堡+薯條
凍蜂蜜檸檬綠茶
2019-02-28
$90 (Tea)
型男漢堡,加飲品配薯條
型男漢堡+薯條
  • 型男漢堡+ 薯條
2019-02-26 350 views
二月九號 喺新年同情人節中間既一日同男朋友黎食因為我地都唔食牛 所以冇試到好多人推薦既型男漢堡 就叫左個經典雞堡同鱈魚意粉包加正價野飲送薯條 粉跟正價野飲送蒜蓉包漢堡塊雞扒偏燶 我男友中意嗰種焦左既味我就麻麻地 意粉就好食既不過唔到車里茄會拎黎煎香左 都係有燶燶地既感覺但應該係特色黎 因為蒜蓉包都係燶邊所以整體味道偏濃因為即叫即整 所以唔係翻炸薯條 香口又有適當鹽味 茄汁應該係自己撈出黎 好好味!應該係茄醬加糖加水 所以唔會一味死酸同鞋口鞋脷飲左玫瑰花烏龍同檸檬綠茶 冇乜特別 但因為主食都重口味所以幾夾另外再叫多左個蒜香牛油雞翼唔知漏單定係即叫即整既原故或者平時冇人叫小食既理由等左成八個字第一啖食落口 正啊!!啱啱炸起啲油仲未迫出黎 有雞翼汁 牛油又未溶哂蒜香牛油味重 本身以為漏單就急急腳整出黎 點知係好食既 不過。。只係第一啖食食下啲油迫返出黎 感覺好膩油味變到好重 如果煎或者焗應該會更加好食再或者四個人分一人一隻立即食就會最好哈哈
二月九號 喺新年同情人節中間既一日同男朋友黎食

另外再叫多左個蒜香牛油雞翼
唔知漏單定係即叫即整既原故或者
平時冇人叫小食既理由
等左成八個字

第一啖食落口 正啊!!
啱啱炸起啲油仲未迫出黎 有雞翼汁 牛油又未溶哂
蒜香牛油味重 本身以為漏單就急急腳整出黎 點知係好食既
不過。。只係第一啖
食食下啲油迫返出黎 感覺好膩
油味變到好重 如果煎或者焗應該會更加好食
再或者四個人分一人一隻立即食就會最好哈哈
2019-02-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
  • 經典漢堡
  • 經典漢堡配薯條
2019-02-03 881 views
男友好中意食burger,今次就黎試下依間轉角見,都搵左好一陣子先見到,非常神秘為左唔洗等位所以我地選擇坐出面男友嘅型男漢堡,d薯條真係好食,我會為左個薯條再黎食,茄汁係好水好甜嗰隻我試左一啖個包,我覺得係普通burger不過男友話好食,流心蛋好正,但d菜太大塊2杯特飲,我揀特濃花生醬,好特別嘅野飲值得一試,oreo就正正常常冇乜驚喜等左好耐嘅全日早餐最正係個芝士腸同個包,炒蛋都不錯,其他就不過不失冇驚喜嘅蝦多士,好一般,同個茄醬好唔夾,應該比d沙律醬點會好d,唔值咁貴
為左唔洗等位所以我地選擇坐出面
花生醬+oreo奶昔
等左好耐嘅全日早餐
最正係個芝士腸同個包,炒蛋都不錯,其他就不過不失
蝦多士

2019-02-01
$120 (Dinner)
花生醬+oreo奶昔
  • 花生奶昔