大圍🚇呢間神戶日本料理,係一間好用心🥰經營,而且好抵食嘅日式🏮居酒屋小店。佢哋菜式款式好豐富,🐟用料又新鮮,而且性價比十足👍!🥗雜錦刺身沙律用嘅沙律菜🥬好新鮮清爽,刺身非常鮮甜,配柚子醋汁,🤤酸酸甜甜好開胃。🍶清酒煮蜆一上枱就充滿濃郁嘅🤩清酒香味,蜆肉大隻嫩滑,清酒嘅香氣😋滲透入每一隻蜆肉,真係令人回味。🍣呢度嘅壽司質素都唔錯👏,刺身用料新鮮,我哋食咗🐟三文魚、帆立貝、油甘魚、🦐海蝦、海膽魷魚🦑、深海池魚、鯛魚同埋北寄貝,每一件🍣都係咁鮮味!🦪廣島蠔海鮮鍋🍲入邊除咗有廣島蠔之外,仲有虎蝦🦐同埋帆立貝,用料豐富充滿🌊海洋氣息,蠔肉肥美多汁,🥄湯底香濃,加上入味嘅高麗菜🥬,真係好啱我口味。🔥呢度仲有多款串燒供應,👅串燒厚切牛舌燒得啱啱好,😍十分之嫩腍,味道香濃,🤤好好食。串燒羊肉🐐香氣四溢,入口肉質肥美軟嫩😋,而且唔會有羊臊味,🥰非常唔錯。

Type of Meal
Dinner
位於大圍❣︎神戶日本料理❣︎真係一間隱世高質嘅日本🇯🇵菜😋👍🏻重點性價比高🤑店主採用日本空運到港嘅高級食材,再由擁有十幾年資深經驗嘅壽司🍣師傅主理,超推薦比大家☺️你地來食過就知店主對食客真係好好🫶🏻❣︎刺身盛❣︎優惠價$228呢個真係超抵食😋👍🏻內有活赤貝,海膽墨魚,赤蝦,三文魚腩,飛機魚,全部都新鮮肥美😍仲要厚切架,擺盤精緻。❣︎海膽魷魚❣︎魷魚黏滑加埋海膽嘅淡淡海水鮮味😋👍🏻鮮甜味更突出。❣︎白子刺身❣︎$98😍必食推介👍🏻白子即係魚類嘅精巢,日本人視佢為美顏補身珍品,口感綿密柔,入口即溶,口感軟軟黏黏。❣︎燒物❣︎呢到嘅燒物一定要試,燒得相當出色😋👍🏻▪️雞皮$52 鮮嫩多汁,燒得好香脆。▪️厚切牛舌$58 牛舌燒得爽口彈牙,濃郁惹味。▪️😍👍🏻必食推介活鱔$48 火喉掌握得岩岩好😋👍🏻燒得金黃香脆,肉質鮮甜嫩滑,一啲都唔腥。❣︎大蜆稻庭烏冬❣︎$108大蜆多到成個面頭都係😍洗得好乾淨無沙,湯底清甜。❣︎鵝肝多士❣︎$168😍👍🏻必食推介,鵝肝仲大塊過件多士😆飽滿肥美,入口綿密,細膩滑嫩,佢係我今年食過最好食嘅鵝肝多士👍🏻❣︎海膽甲羅燒❣︎$118擺盤超靚😍蟹膏味濃郁👍🏻鋪滿海膽同三文魚子,味道鮮甜creamy,跟埋

❣︎刺身盛❣︎優惠價$228

❣︎海膽魷魚❣︎
魷魚黏滑加埋海膽嘅淡淡海水鮮味😋👍🏻鮮甜味更突出。

❣︎白子刺身❣︎$98

❣︎燒物❣︎
呢到嘅燒物一定要試,燒得相當出色😋👍🏻
▪️雞皮$52 鮮嫩多汁,燒得好香脆。
▪️厚切牛舌$58 牛舌燒得爽口彈牙,濃郁惹味。

❣︎大蜆稻庭烏冬❣︎$108
大蜆多到成個面頭都係😍洗得好乾淨無沙,湯底清甜。

❣︎鵝肝多士❣︎$168

❣︎海膽甲羅燒❣︎$118
擺盤超靚😍蟹膏味濃郁👍🏻鋪滿海膽同三文魚子,味道鮮甜creamy,跟埋多士比你一齊食,減低油膩感。

❣︎壽司❣︎
座吧枱位置就可以睇埋師傅👨🏻‍🍳即場握壽司👍🏻佢地嘅技巧好好,壽司口感緊實有嚼勁。
▪️三色三文魚$48 除左三文魚,仲有厚切同炙燒,三文魚控必食。
▪️春子壽司 口感柔軟,味道較輕身。
▪️深海池魚壽司 肉質鮮嫩肥美,脂厚油香。
▪️海膽壽司 海膽味濃郁😋入口即溶。
2024-12-01
$700 (Dinner)
  • 白子刺身
  • 燒活鱔
  • 鵝肝多士
2024-12-03 830 views
餐廳細細地小店形式,乾淨企理,有吧檯及卡位,我哋當然會揀吧檯喇😄,因為可以近距離睇到師傅表演,有視覺及味覺雙重享受😆。當晚兩個前菜有牛蒡漬物及紅酒蕎頭,前者鹹香爽脆,後者帶點紅酒香,爽甜開胃😋。🥢鱈魚白子 白子幼滑creamy口感整像布甸,配上酸醋汁、辣椒蓉、蔥花及食用花,清新唔膩👍。🥢深海池魚2食1 刺身 - 鮮甜爽口,魚味濃郁,魚油甘香豐盈。2 池魚蔥苗卷 - 除咗魚味濃郁之外,蔥苗嘅清香隨著咀嚼慢慢滲出,多咗份清新爽香嘅味道,正👍。🥢活赤貝非常新鮮,師傅只加咗少少岩鹽及青檸汁,已經夠哂鮮甜,而且肉質爽脆無比😋。🥢岩手縣赤崎生蠔蠔身脹卜卜非常肥美,新鮮爽口,蠔味濃郁之餘海水味亦偏重,並帶着豐富嘅礦物味,呢款咁新鮮嘅生蠔師傅話只係响呢兩個月最當造💫。🥢燒鱈魚棒新鮮燒起嘅鱈魚乾香口又脆卜卜 ,一定要點埋沙律醬一齊食😆。🥢秋刀魚3食坐吧檯確實有好處,見師傅即席將條秋刀魚解體並將骨拔起,每個步驟都好小心,真係越睇越肚餓😄。1 刺身 - 魚味濃郁並充滿脂香,配上薑蓉使得整體清新唔膩亦增添份香氣😋。2 磯邊卷 - 外型超靚,用香脆嘅紫菜卷住秋刀魚、蔥芽等食材,紫菜獨特嘅芳香再加上濃香秋刀魚,非

🥢鱈魚白子

🥢深海池魚2食
1 刺身 - 鮮甜爽口,魚味濃郁,魚油甘香豐盈。

🥢活赤貝

🥢岩手縣赤崎生蠔

🥢燒鱈魚棒
新鮮燒起嘅鱈魚乾香口又脆卜卜 ,一定要點埋沙律醬一齊食😆。

🥢秋刀魚3食

2 磯邊卷 - 外型超靚,用香脆嘅紫菜卷住秋刀魚、蔥芽等食材,紫菜獨特嘅芳香再加上濃香秋刀魚,非常好味😋。

3 壽司 - 脂香嘅秋刀配上紫蘇花,唔膩之餘亦多份香氣🥰。

師傅話呢一兩個月秋刀魚係最肥美,所以要食就趁當做,過咗聖誕後就無咁肥美😜。

🥢厚切牛舌串燒
厚厚嘅牛舌燒到內裡粉嫩juicy,外面焦香,肉質爽彈。

🥢茶碗蒸
非常滑溜又有蛋香嘅茶碗蒸,配上新鮮鹹香嘅三文魚子及creamy 鮮甜海膽,好味👍。

我哋今次所食嘅都係正值時令嘅魚生及生蠔,所以想食到最新鮮嘅食材,記得直接向店家問下。

另外仲發現有個好優惠嘅刺身盛🤩,原價$388而家都只係賣$228,性價比超高🤑,咪執輸下次再去食過🏃‍♀️。

2 day(s) ago 0 views
大大件炸豬扒,差唔多有6塊完整一件皮脆又薄多肉外賣$62,仲有嘢飲免費送。 可以揀檸檬有氣罐裝。不過咖喱醬同啲飯就少啲啦。 豬扒係好好食既,擺咗啲蔥喺面咖喱汁甜甜的有啲蘿蔔糯米飯非常軟熟,但是份量就少啲。
大大件炸豬扒,差唔多有6塊完整一件
皮脆又薄多肉

外賣$62,仲有嘢飲免費送。 可以揀檸檬有氣罐裝。
不過咖喱醬同啲飯就少啲啦。
豬扒係好好食既,擺咗啲蔥喺面
咖喱汁甜甜的有啲蘿蔔
糯米飯非常軟熟,但是份量就少啲。
4 day(s) ago 0 views
💡性價比高的居酒屋好耐都無去過大圍,今日去搵朋友,佢介紹左呢間用料新鮮的居酒屋,廚師有多年經驗。而且,餐廳會有不定期優惠。🍣魷魚海膽卷新鮮的魷魚包裹著海膽,口感滑嫩,海膽的鮮味與魷魚包住一齊食又唔錯。🥗蟹肉海膽沙律 沙律份量好多,新鮮的蟹肉搭配海膽,淋上特製沙律醬,清爽可口。🍢燒腩仔串燒外脆內嫩的燒腩仔,醬汁入味。 🍖羊肉串嫩滑的羊肉串,經過特製的香料醃製,口感獨特,帶有微微的香辣味。🍲牛肉壽喜鍋選用新鮮的牛肉,牛肉夠嫩,以壽喜燒醬煮熟,搭配蔬菜同豆腐,湯汁濃郁,有埋個烏冬仲正。
💡性價比高的居酒屋

🍣魷魚海膽卷

🥗蟹肉海膽沙律

🍢燒腩仔串燒
外脆內嫩的燒腩仔,醬汁入味。

🍖羊肉串

🍲牛肉壽喜鍋

5 day(s) ago 0 views
Weekday Dinner 位於大圍的日式居酒屋,有可愛的小裝飾,用料新鮮,性價比很高,值得再回訪😍😍😍⭐️ 漬物三點 $58漬物有三款,包括酸甜蕎頭、爽口的牛蒡漬及鹹香蒜頭漬。🥗 蟹子沙律 $48由蟹柳絲、青瓜絲及蟹子組成的清爽沙律,很開胃👏🏻👏🏻🐟 本月份刺身盛 $228刺身拼盤會因應季節提供當造的不同刺身,當天的刺身有鮮美的池魚、鯛魚、油甘魚、鮮甜海膽配魷魚、帶子、肥美的三文魚腩、啖啖肉大赤蝦,每一款都鮮味滿滿,價錢超值,質素又高,很推薦💖💖💖🍣 壽司盛 $138一客有八件壽司,有三文魚、鮮甜大粒的帶子及大件爽脆的北寄貝,滿足😋😋🐥 自家製免治雞肉棒 $32雞肉棒加入了雞軟骨增加口感,再配上蛋黃及醬汁,很滋味。🐮 厚切牛舌 $58牛舌厚身,口感爽彈,火候控制得很好😍😍🍅 蕃茄3.0牛肉鍋 $108濃郁的蕃茄濃湯配上安格斯牛肉片及不同的蔬菜,吃完魚生,再吃點熱的暖胃😆👍🏻
Weekday Dinner

⭐️ 漬物三點 $58
漬物有三款,包括酸甜蕎頭、爽口的牛蒡漬及鹹香蒜頭漬。

🥗 蟹子沙律 $48
由蟹柳絲、青瓜絲及蟹子組成的清爽沙律,很開胃👏🏻👏🏻

🐟 本月份刺身盛 $228

🍣 壽司盛 $138

🐥 自家製免治雞肉棒 $32
雞肉棒加入了雞軟骨增加口感,再配上蛋黃及醬汁,很滋味。

🐮 厚切牛舌 $58
牛舌厚身,口感爽彈,火候控制得很好😍😍

🍅 蕃茄3.0牛肉鍋 $108
我們3人到神戶用餐點了一份鰻魚炒飯,一份滑蛋豬扒飯,一個兒童餐,一個海膽甲羅燒和我們同時進店的,還有一枱熟客街坊他們和我們同時間落單佢們15分鐘內所有東西都出齊而我們就坐足40分鐘也沒東西吃20分鐘後,有另一枱熟客進店他們也叫了滑蛋豬扒飯結果等了15分鐘便有,比我更早有我甚至要多等5分鐘才有滑蛋豬扒飯等了40分鐘鰻魚炒飯,等了45分鐘在我們等了40分後,旁邊有熟客街坊叫鰻魚炒飯對方等了5分鐘便有而我們依舊未有海膽甲羅燒等了50分鐘其間上左2次枱,又收走2次因為他們的廚師是新人所以不會整用餐體驗極差!!!街客不是人?永久black list!!!

我們3人到神戶用餐

和我們同時進店的,還有一枱熟客街坊
他們和我們同時間落單

海膽甲羅燒等了50分鐘
其間上左2次枱,又收走2次
因為他們的廚師是新人
所以不會整

用餐體驗極差!!!
街客不是人?
永久black list!!!
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
2025-01-05 0 views
今晚同朋友嚟咗大圍嘅神戶日本料理,真係有驚喜!🤩 餐廳環境舒適,充滿日式風情,好啱同朋友聚餐傾吓計。🥢首先,前菜叫咗個薄切深海池魚刺身🐟,魚肉新鮮,口感爽滑,入口即溶,蘸少少特調醬汁同wasabi,鮮味更突出!👍🏻跟住就係蟹天婦羅沙律🦀🥗,炸得金黃香脆嘅蟹柳,配上清爽嘅和風沙律汁,口感豐富,好開胃!😋 份量都幾大,啱晒同朋友share。主食方面,我哋叫咗牛肉烏冬🍜同金龍卷🍣。牛肉烏冬湯底濃郁,牛肉份量十足,烏冬口感彈牙,暖笠笠好舒服!🥰 金龍卷賣相精美,餡料豐富,味道層次分明,每一啖都好滿足!🤤最後梗係唔少得串燒啦!🍢 我哋叫咗大蔥燒雞、牛肉同雞軟骨,三款都燒得啱啱好,外脆內嫩,肉汁豐富,好惹味!😋 大蔥燒雞嘅蔥段燒得好香,同雞肉好夾!👍🏻 牛肉串燒肉質鮮嫩,調味恰到好處。雞軟骨爽脆彈牙,越嚼越香!整體嚟講,神戶日本料理嘅食物質素高,價錢合理,服務態度都好好!💯 下次會再嚟試吓其他菜式!😋 推薦俾鍾意食日本嘢嘅朋友!🇯🇵

2025-01-05 0 views
🚙朋友帶我去佢屋企附近食好西🥰居酒屋裝修溫馨又坐得舒服😌食材新鮮又抵食✅🥗什錦刺身沙律:新鮮嘅刺身鋪滿晒係沙律🌽上面☝️整個什錦刺身沙律口感超清新呀✅🍣壽司盛:一客有八件😍有三文魚🐠帆立貝🦪赤蝦🦐北寄貝🐚件件新鮮好味😋最欣賞佢個帆立貝呀✅又大粒又鮮甜呢💯🦐金龍卷:金龍卷入面卷住蝦肉😍外面黏滿脆卜卜嘅蟹籽👍入口好爽好正✅🍡串燒:串燒一定要叫呀💯雞翼串燒🐥厚切牛舌串燒🐂真係無得輸✅熱辣辣又惹味呀😍🍗自家製奇味炸雞:炸雞酥脆又香口👍加埋佢個醬一齊食🥳即刻加曬分呀💯🔥茶碗蒸:最鍾意食滑嘟嘟嘅茶碗蒸🔥呢個日式茶碗蒸食入口好軟滑✅高湯味道超濃郁💯好味道😋🐂牛肉稲庭烏冬:湯底清甜😍牛肉份量算多👍烏冬彈牙又滑✅有誠意呀🥳

🍗自家製奇味炸雞炸雞酥脆又香口👍加埋佢個醬一齊食🥳即刻加曬分呀💯

❤️雜錦刺身沙律 $108雜錦刺身沙律 用咗幾款刺身包括有北寄貝 ,三文魚 ,八爪魚 ,油甘魚 ,帶子同三文魚籽 每一款刺身都非常新鮮加上用 黑醋汁沙律 酸酸地 好開胃❤️芝麻雞翼雞翼即叫即炸 外邊嘅皮脆卜卜 裏面嘅肉好Juicy 而且好嫩滑 值得encore❤️蟹肉忌廉薯餅 都係即叫即炸 酥脆嘅外皮包住滿滿嘅忌廉同埋滿滿嘅蟹肉 ❤️牛肉壽喜鍋牛肉壽喜燒真係好味 牛肉嫩口而且亦都充滿牛肉味 再加上蔬菜 豆腐 鮮菇 仲有仲有原隻生雞蛋 冬天食暖笠笠❤️壽司拼盤三文魚好厚切 非常肥美 而且仲係腩位 入口即溶 而且三文魚腩嘅油香充滿喺口腔裏面 真係好味❤️活北寄貝 新鮮開嘅活北寄貝 爽口彈牙 而且充滿海水味 ❤️海膽 海膽放滿晒喺壽司飯上面 海膽濃郁 而且非常Creamy 真係好食到可以無限追加❤️帶子帶子厚切,而且新鮮 味道鮮甜肥美 ❤️墨魚 墨魚食得出係非常之新鮮 爽口彈牙 加上少少薑蔥喺上邊 成個味道進一步提升❤️油甘魚 油甘魚好肥美,而且油脂分怖嘅比例啱啱好❤️牡丹蝦牡丹蝦成半隻手咁大 新鮮彈牙 而且好重嘅蝦味 蝦頭,膏 ❤️金龍卷其實佢係一個炸蝦嘅飯卷 滿滿卜卜脆嘅孩子鋪滿晒喺飯卷上面
❤️雜錦刺身沙律 $108

❤️活北寄貝
新鮮開嘅活北寄貝 爽口彈牙 而且充滿海水味

❤️海膽

❤️帶子
帶子厚切,而且新鮮 味道鮮甜肥美

❤️墨魚

❤️油甘魚
油甘魚好肥美,而且油脂分怖嘅比例啱啱好

❤️牡丹蝦
牡丹蝦成半隻手咁大 新鮮彈牙 而且好重嘅蝦味 蝦頭,膏

❤️金龍卷
其實佢係一個炸蝦嘅飯卷 滿滿卜卜脆嘅孩子鋪滿晒喺飯卷上面 裏面嘅炸蝦卜卜脆 即叫即炸 真係好好味

📍神戶日本料理 (大圍)
大圍田心街20號雲疊花園商場地下5號舖
2024-12-31 0 views
呢一間位於大圍嘅日本料理,人情味非常豐富,幫襯嘅大部份都係熟客仔~ 今日一位住喺大圍嘅朋友就帶咗我過嚟食飯,價錢唔貴之餘,食材仲非常新鮮,食完之後覺得呢一間絕對係大圍嘅滄海遺珠,性價比勁高,非常值得推薦俾大家!刺身拼盤🐠$288佢哋嘅刺身拼盤會因應唔同嘅季節而提供唔同嘅刺身,我哋當日嘅刺身拼盤就有深海池🐠魚、赤貝🐚、海膽拼魷魚🦑、帶子、三文魚腩、赤蝦🦐,每一款刺身都非常新鮮,味道非常鮮甜!尤其是係海膽拼魷魚 同埋 超肥美嘅三文魚腩🉐🉐🉐 呢個質素同埋價錢,絕對係出面搵唔到嘅~厚切牛舌👅$58佢哋嘅牛舌切得好厚,所以咬落特別爽彈有口感,而且生熟程度啱啱好!燒鱈魚棒🐟$28呢個燒鱈魚棒絕對係配啤酒最好嘅選擇!最適合一路食一路同朋友傾偈,抵食又好味!豚王豬骨濃湯拉麵🐷$88餐廳真係一啲都唔孤寒,呢個豬骨濃湯拉麵上面鋪滿叉燒😋😋而且麵底嘅份量都好足夠~牛肉稻庭烏冬🐮$108呢一個牛肉烏冬嘅湯底有淡淡嘅牛肉香味,餐廳仲好抌本用咗稻庭烏冬,令到烏冬更加可以吸收到湯底嘅精華,更加入味🤩🤩神泡生啤🍺$58餐廳亦都提供多款唔同嘅酒類飲品,大家有興趣都可以叫店員介紹吓!

刺身拼盤🐠$288

厚切牛舌👅$58

燒鱈魚棒🐟$28

豚王豬骨濃湯拉麵🐷$88

牛肉稻庭烏冬🐮$108

神泡生啤🍺$58
大圍嘅🌟神戶日本料理🌟,選料新鮮🐟!主食🍜幾十蚊起就有交易,性價比頗高👍🏻!餐廳會有不定期優惠,最近預早訂座仲會有清酒半價優惠🍶!🦪日本生蠔巨型嘅日本生蠔口感滑溜,海水味突出,柚子皮增添清新嘅感覺!🍣蔥吞拿魚腩卷卷住綿滑肥美嘅吞拿魚腩蓉,上面再加吞拿魚腩蓉,滋味十足!🦑魷魚海膽卷軟糯鮮甜嘅魷魚卷住鮮味嘅海膽,鮮上加鮮!🍢雞皮|雞腎|牛柳粒雞皮香脆,雞臀爽口,牛柳粒爆汁!串燒整體質素唔錯!平均$20鬆啲就有一串,扺食!🐚醉鮑魚餐廳嘅新菜式之一,鮑魚軟淋帶清酒香!最欣賞係佢跟埋個肝,風味濃厚!🪿鵝肝多士大大片嘅鵝肝煎至金黃,一咬即爆出美味嘅肥油!🍑日本汽水|🍺日本罐裝黑啤

餐廳會有不定期優惠,最近預早訂座仲會有清酒半價優惠🍶!

🦪日本生蠔

巨型嘅日本生蠔口感滑溜,海水味突出,柚子皮增添清新嘅感覺!

🍣蔥吞拿魚腩卷

卷住綿滑肥美嘅吞拿魚腩蓉,上面再加吞拿魚腩蓉,滋味十足!

🦑魷魚海膽卷

軟糯鮮甜嘅魷魚卷住鮮味嘅海膽,鮮上加鮮!

🍢雞皮|雞腎|牛柳粒

🐚醉鮑魚

🪿鵝肝多士

大大片嘅鵝肝煎至金黃,一咬即爆出美味嘅肥油!

🍑日本汽水|🍺日本罐裝黑啤

2024-12-27 59 views
朋友住大圍區,帶我到區內有名的日本餐廳預祝聖誕。這裡人氣非常旺盛啊!晚上八時來到是滿座的。燒雞泡魚乾$58,開胃小吃必備,有炭烤香,伴著煙韌微甜味道,會吃個不停。刺身拼盤$228: 赤貝爽口軟滑;海膽creamy甘香;三文魚油香充沛;帶子鮮甜,入口即溶;深海池魚滑得來帶煙韌口感;油甘魚清淡而結實。全部刺身都非常新鮮,食材質素很不錯啊!蟹肉海膽沙律$138,原來海膽配紫蘇葉一起吃,更能突出海膽香味,非常有心思的配搭呢!蟹肉鮮甜味道,配沙律和柚子醋,非常清新,還有蟹子增加口感。日本鯖魚一夜乾$98,外層燒得香脆,上桌時魚皮油脂還在卜卜作響,咬下魚肉結實帶鹹香,魚皮香口,配特製醬汁吃,很有日式風味。主菜來了,蕃茄牛肉鍋$108,有鮮蕃茄煮的湯底,配很多雜菜和野菌。牛肉鋪在上面,上桌時還是半熟,拌勻湯裡,熟度就剛好,吃著口感軟滑。蕃茄湯加雜菜煮成,味道鮮甜,拌飯吃一流。時令海鮮,聖子2隻$96,非常大條爽口,配蒜蓉和蔥花,燒完清甜又香口。意猶未盡,再來些串燒吧!厚切牛舌$58,一串有三塊,真的好厚身,咬下爽口爆汁,黑椒味很香!牛柳粒串$28,一串有三粒,熟度剛好,保留肉汁,濃濃的牛肉味燒完更香

意猶未盡,再來些串燒吧!

牛柳粒串$28,一串有三粒,熟度剛好,保留肉汁,濃濃的牛肉味燒完更香。

雞腳筋$52,好比炸雞軟骨,但更爽口,不油膩,咬下脆脆的,吃得滿口炭燒香,好惹味!

食物夠滿足了,還很喜歡這裏的老闆,非常熱情招待,令人賓至如歸。節日在這裏吃飯,令人開心滿意呢!
2024-12-23
$475 (Dinner)
2024-12-24 75 views
大圍呢區真係隱藏左不少美食餐廳, 唔止商場, 區內都有好多特色小店! 今晚就同友人黎到呢間食材新鮮又高質的日式餐廳探店, 係由有十幾年資深經驗的壽司師傅主理~前菜要了蟹子沙律, 好清新開胃~*刺身盛包括有活赤貝,海膽墨魚,赤蝦,三文魚腩,池魚,鯛魚, 樣樣都新鮮肥美, 很厚切,擺盤又精緻。魷魚加埋海膽, 鮮甜味突出, 我自己都喜歡活赤貝, 好鮮爽口。燒物:>自家製免冶雞肉棒 ~ 搭埋蛋汁和燒汁, 食既時候, 可以點埋一齊, 口感更豐富美味>燒雞泡魚干, 好香口>芝麻雞翼, 外脆內嫩, 肉質保持到juicy>豬肉蘆筍卷 ~ 好惹味*牛肉壽喜鍋牛肉加埋生雞蛋好嫩滑,配料仲有豆腐,粟米筍,金菇,菜和紅蘿蔔, 十分豐富*蘋果雪葩 ~ 第一次吃, 將蘋果磨成沙冰,變成雪葩,好清甜呢~整體用餐愉快, 用料新鮮, 食物好味, 性價比高, 會再黎光顧!
前菜要了蟹子沙律, 好清新開胃~
*刺身
燒物:
>燒雞泡魚干, 好香口
>芝麻雞翼, 外脆內嫩, 肉質保持到juicy
>豬肉蘆筍卷 ~ 好惹味
*牛肉壽喜鍋
2024-12-10
Type of Meal
Dinner
2024-12-22 73 views
滿滿人情味🥰1 蟹肉海膽沙律👍👍$138有一湯匙份量的金黃海膽,每口海膽有淡淡的海水味,唔腥,入口即溶。2六貫壽司👍👍👍(日本鱈魚,梳子魚,赤魚,柚子帶子,赤蝦,海膽杯)$148特別推介帶子🩷鮮甜,加點點柚子香味,開胃可口3兩串雞翼串燒👍👍$52燒整隻雞翼,外皮金黃香脆,肉質鮮嫩有肉汁4兩串黑豚肉串燒👍👍👍$28一串油脂分佈跟五花腩類似,最外層燒得香脆,上面酒上黑糊椒,中和腩肉的油膩,一口咬下去,好香的豚肉味溢出。5蕃茄3.0牛肉鍋+兩碗烏冬👍👍👍$108😍好抵食😍材料十足,洋蔥,娃娃菜,菇類,紅甘筍,濃濃的蕃茄茄拌着淡淡的蟹粉湯香味,把湯放進烏冬,湯汁滿掛在烏冬上,滿足6兩串豬肉蘆筍卷串燒👍👍👍$38 一串豚肉卷包着蘆筍,外軟內爽脆清新📍餐廳性價比高,用料新鮮,有不定期優惠📍
滿滿人情味🥰

1 蟹肉海膽沙律👍👍$138

特別推介帶子🩷鮮甜,加點點柚子香味,開胃可口

3兩串雞翼串燒👍👍$52
燒整隻雞翼,外皮金黃香脆,肉質鮮嫩有肉汁

4兩串黑豚肉串燒👍👍👍$28一串

5蕃茄3.0牛肉鍋+兩碗烏冬👍👍👍$108
😍好抵食😍

6兩串豬肉蘆筍卷串燒👍👍👍$38 一串
豚肉卷包着蘆筍,外軟內爽脆清新

📍餐廳性價比高,用料新鮮,有不定期優惠📍