2023-01-18 53 views
呢排好多人去日本,睇ig story成日見到朋友係日本係吉列牛,幾年前去日本既回憶即刻衝曬上腦😂忍唔住上openrice search下邊度有得食吉列牛,未有時間去旅行就唯有係香港食止下癮🤭呢間吉列牛係超多人推介,所以就決定試試佢。👍🏻環境都幾大,枱與枱距離都充足,價錢合理,食物質素唔錯,可以止到日本癮!吉列牛定食2人套餐 ($256)叫左個2人套餐,份量都好夠飽,味道唔錯。吉列牛定食吉列牛係今日既焦點,絕對係高質之作!👍🏻個皮好夠脆,牛味都好重,好鍾意佢肉質好滑好爽口。😝燒完之後個牛香味仲更加出,好正😁咖哩忌廉烏冬配牛肉忌廉烏冬都係呢度既主打食物,我第一次食,係好特別,好creamy, 令到個烏冬滑上加滑。😍最估唔到係咖喱配烏冬都好夾。牛肉都爽口👍🏻Kobekyu 秘製蛋卷 ($68)蛋卷好好食!蛋超滑,而且蛋香味好濃。仲有超強勁芝士拉絲!😝蜂蜜菊花蜜 (+$8)蜜糖味好重,係比較甜嘅,但都好潤喉。😁韓國蜂蜜紅棗茶 (+$8)呢個茶就相對冇咁甜,茶味好香濃,都係好潤喉😝

吉列牛定食2人套餐 ($256)
叫左個2人套餐,份量都好夠飽,味道唔錯。

咖哩忌廉烏冬配牛肉

Kobekyu 秘製蛋卷 ($68)
蛋卷好好食!蛋超滑,而且蛋香味好濃。仲有超強勁芝士拉絲!😝

蜂蜜菊花蜜 (+$8)
蜜糖味好重,係比較甜嘅,但都好潤喉。😁

韓國蜂蜜紅棗茶 (+$8)
呢個茶就相對冇咁甜,茶味好香濃,都係好潤喉😝
2023-01-17 66 views
辭職後約舊同事食飯;係ig見到有人推介依間餐廳,比佢個忌廉烏冬吸引咗,而舊同事又冇意見,就即刻上OpenRice book位。餐廳係銅鑼灣百樂中心,眾所週知成棟野都係餐廳,再加上食飯時間,係樓下等lift上去都等咗10分鐘,加上當日落雨濕濕真係差少少去另一間食~(容易放棄嘅人類)(///▽///)即使book咗位,都未即刻入得~等around 5-10分鐘~Yeah!入得!餐廳用手機scan QR code落單,舊同事叫吉列牛set,我就緊係叫忌廉烏冬。忌廉烏冬先上:^係我影得衰,人地影得好靚∠( ᐛ 」∠)_v嗱,我覺得撈咗係靚啲xd 個人認為食落個口感好好,齋睇樣會以為佢係好creamy 好rich嘅質感,但撈完之後即刻變返好水、好流質、與一般湯底無乜分別嘅質地~所以食落都唔會好滯。上面啲忌廉感覺就好似平時飲cheap cheap珍奶店個啲奶蓋咁~無乜味而個口感又好薄,所以成個麵嘅味道反而係落咗係下面啲咖喱湯到,而唔會係好忌廉。咖喱味道亦好自然,唔似係粉溝出黎嘅味~整體都算好食。吉列牛set:講真,我本人就真係冇食過令我感覺好驚喜嘅吉列牛,食過好幾間感覺都係差不多。而依間都係正常發
辭職後約舊同事食飯;

忌廉烏冬先上:

^係我影得衰,人地影得好靚∠( ᐛ 」∠)_
v嗱,我覺得撈咗係靚啲xd

吉列牛set:

講真,我本人就真係冇食過令我感覺好驚喜嘅吉列牛,食過好幾間感覺都係差不多。而依間都係正常發揮嘅水準,啲牛唔係重牛味(食過另一間牛味重啲嘅),出面啲吉列無油益味,一切都中規中矩啦。

成餐飯最搞笑嘅係朋舊同學個吉列牛到咗唔夠3分鐘,突然又上多另外一個吉列牛set,以為上錯啦,點知原來係我哋點餐嘅時候㩒個個忌廉烏冬set係兩人餐,自動包埋一個吉列牛set,加埋佢㩒個個,total 3個餐。而啲staff都一直冇提我地ಥ_ಥ

你知啦,吉列牛一向好易食到有種好滯嘅感覺,我地仲要兩個人食三個set,食哂啲牛都已經要比啲掌聲。

總結黎講啲野食係幾好食,但落單個時記得睇清楚,唔好好似我地咁傻豬豬擺烏龍(苦笑)

2021-12-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
  • 吉列牛定食
  • 咖哩忌廉烏冬
忌廉比人印象只係甜品先會有,估唔到忌廉都可以用喺鹹食度!「吉列牛忌廉烏冬專門店」就巧妙地將忌廉混入烏冬同吃,食落別有一番風味!😋👍🏻吉列牛定食+雞肉咖喱忌廉烏冬套餐❤️吉列牛定食吉列牛份量多,將吉列牛放在爐上煎熟,食客可隨個人喜好自行決定吉列牛幾成熟。旁邊有黑醋、沙律醬同wasabi ,食客可以選擇直接食吉列牛嘅原味或者蘸上不同醬為吉列牛調味。燒過嘅吉列牛令牛味更突出、更香濃,送飯一流!👍🏻🤤吉列牛旁有椰菜沙律🥗,椰菜十分爽脆,配上麻醬清新易入口。重有車厘茄同豆腐。豆腐十分滑溜。❤️雞肉咖喱忌廉烏冬除左烏冬仲有西蘭花、菇同洋蔥做配菜。整個烏冬被厚厚的忌廉完全覆蓋。烏冬加上忌廉入口好滑。咖喱香甜唔辣。雞肉新鮮冇雪藏味。❤️雞軟骨餃子🥟餃子煎過皮脆,入面嘅雞軟骨令餃子食落更有口感。點埋旁邊嘅黑醋同吃,是款開胃不飽肚的小食。👍🏻😋❤️韓國柚子蜜(熱)入面重有柚子皮,是滋潤甜蜜之選。❤️韓國蜂蜜紅棗茶(熱)女士補血暖身之選,重有紅棗肉。

吉列牛定食+雞肉咖喱忌廉烏冬套餐

❤️吉列牛定食

❤️雞肉咖喱忌廉烏冬

❤️雞軟骨餃子🥟

❤️韓國柚子蜜(熱)
入面重有柚子皮,是滋潤甜蜜之選。

❤️韓國蜂蜜紅棗茶(熱)
女士補血暖身之選,重有紅棗肉。

2023-01-14 48 views
收工同同事食飯 佢話最近有朋友介紹佢呢間吉列牛好食所以我哋一於試吓😆上到去都有九成滿基本上枱枱係食吉列牛仲有咖喱忌廉烏冬 咁多人叫我哋當然都要試吓啦😋套餐 吉列牛定食 同咖喱忌廉烏冬 $256咖喱忌廉烏冬嗌完好快送到 熱辣辣濃郁嘅咖喱味👍🏻面頭嘅忌廉令到成個烏冬更加順滑 烏冬好煙韌好有咬口裏面有啲雞粒喺度 份量好多一個人一定食唔晒🤣吉列牛定食份量唔少有成15嚿😙配左一大碗白飯、前菜仲有芝麻醬豆腐同蕃茄 我鐘意係個爐煮到佢5成熟 佢有一個秘製醬汁同Wasabi醬俾你點吉列牛 我就鍾意用Wasabi嗰個醬點吉列牛 就算點完呢個醬都唔會蓋過咗牛肉嘅味道 不錯👍🏻之後仲嗌左個雞軟骨餃子 脆卜卜😋跟餐叫咗兩杯嘢飲 +25/+18紫薯latte 同Rose garden 兩杯都好飲 唔會好甜

套餐 吉列牛定食 同咖喱忌廉烏冬 $256

之後仲嗌左個雞軟骨餃子 脆卜卜😋

跟餐叫咗兩杯嘢飲 +25/+18
Type of Meal
Dinner
2023-01-13 56 views
今日同同事出去食lunch,終於都可以試下呢度好出名的忌廉烏冬。我地大概12:30pm左右去到餐廳,係一枱客都無😅 咁我同同事望左兩望,無人係舖頭,於是就打算直接入去坐。點知有個店員突然走左出黎,仲叫我哋係門口等等… 但佢行到去某個位既時候,又揮手叫我哋過去😐 其實就好少事,但覺得個店員唔係幾好禮貌 🤔 我地用手機scan QR code落單,d食物都算幾快送上枱既。咖哩忌廉雞肉烏冬 ($88)我叫左呢個我最想試既咖哩忌廉烏冬,佢係白雪雪既忌廉下面,完美地隱藏住橙黃色既咖喱雞烏冬🥴 不過熱既咖喱烏冬會慢慢令忌廉熔,所以要影相就要快😂 咖喱一d都唔辣,雞既份量一般,而烏冬質地都彈牙既,撈埋忌廉一齊食,味道唔錯👍🏻 香辣忌廉雞肉炒麵 ($88)同事叫左呢個麵,我無食所以唔知咩味。但同事話都有少少辣,但都接受到。不過淨睇表面,我覺得佢果碗既忌廉好似挺身d,所以紋路清晰d。

咖哩忌廉雞肉烏冬 ($88)

香辣忌廉雞肉炒麵 ($88)

2023-01-12 34 views
每次經過銅鑼灣,成日都好想去食,今日終於有機會🥳🍴雞軟骨餃子🍴🥟一客有四件,食落好脆口,配埋柚子醋食落就冇咁油膩🍴吉列牛定食🍴定食包括兩款前菜(車厘茄,凍豆腐)、味增湯、白飯牛扒會預先炸到兩成熟左右,然後再用餐廳提供嘅爐仔煎熟件牛,生熟程度就可以自己控制。牛扒好juicy,本身都有少少鹽調味,淨食已經好夠味,如果想轉口味亦有芥辣醬/wasabi/醬油🍴咖喱忌廉雞肉烏冬🍴一上枱就聞到好香咖喱味,原本以為會好辣,但忌廉中和咗咖喱嘅辣味,入邊好多雞肉,烏冬食落都好煙靭滑身飲品:Matcha Latte 🍵Citrus Ocean🥃叫咗杯特飲試下,望落藍藍地好靚,試一試原來係柚子梳打黎🙂
每次經過銅鑼灣,成日都好想去食,今日終於有機會🥳

🍴雞軟骨餃子🍴🥟
一客有四件,食落好脆口,配埋柚子醋食落就冇咁油膩

🍴吉列牛定食🍴
定食包括兩款前菜(車厘茄,凍豆腐)、味增湯、白飯

🍴咖喱忌廉雞肉烏冬🍴

飲品:
Matcha Latte 🍵Citrus Ocean🥃
叫咗杯特飲試下,望落藍藍地好靚,試一試原來係柚子梳打黎🙂
2023-01-08 55 views
一入到去坐低 叫完嘢食,先發現原來枱面冇餐具,因為坐得好入,又睇唔到職員。唯有自己去後面張吉枱攞。到差唔多食完一半嘅時候,同隔離執緊枱嘅職員A要水,隔左都好耐下,佢應該都忘記咗。咁我地再同職員B講要水。跟住又隔左一陣。。我地食哂喇。後面個職員B好似等執枱咁,見我地食完就準備收走啲碟啦,咁我地杯水佢應該都係唔記得,所以又問多次職員B要杯水,但佢竟然話等佢執完枱…先比水我地😵‍💫⋯⋯😦😦😦之後我地話唔使 然後走人我地都嗌左3次要水 要杯水慘過乞米咁。

我地都嗌左3次要水 要杯水慘過乞米咁。
2022-12-31
$200 (Dinner)
2023-01-08 1478 views
好懷念上次響日本食嘅吉列牛。咁啱出開銅鑼灣搵到呢度響霎東𧗤嘅吉列牛同埋忌廉烏冬專門店,就同老公上去試吓。間鋪仔細細,但係都有好多人,要響門口等咗一陣先有位,我哋叫咗個吉列牛定食,拼雞肉咖喱忌廉烏冬($256)跟住再叫咗一點雞軟骨餃子( $48 )如果嗌combo仲可以優惠價換cocktail, 佢有三款一款係Rose garden ,一款係綠色citrus ocean同埋passion punch原價$38( 加$18 )我就叫左passion punch,老公鍾意飲latte所以叫咗杯綠茶拿鐵(加$ 25 )。碗雞肉咖喱忌廉烏冬上面充滿咗濃厚嘅忌廉,撈埋d咖喱同熱辣辣嘅烏冬一齊食個味道好夾😋個吉列牛定食同日本食果個好似.有一條切開咗九片一成熟牛扒,之後有個日本燒爐俾你放件牛肉响上面加熱至你鍾意嘅生熟程度,配上紫菜味粉飯沙律、番茄仔同埋麪豉湯,好似去咗日本食咁樣😂之後老公話驚唔夠飽仲叫左份雞軟骨餃子試吓,我四件炸到金黃色嘅餃子,配上個酸汁都幾好味,整體來講呢度嘅食物水準唔錯,唔怪之得會坐無虛設啦!

• 吉列牛定食
2023-01-03 159 views
呢排天氣凍想食啲熱嘢 行開銅鑼灣 原來呢度成幢大廈都係餐廳 就試吓吉列牛呢間主打韓國嘢 就試一試兩個人食叫咗三樣嘢吉列牛定食🐥🐥🐥🐥🥚一定要試 定食包幾款食物芝麻醬撈豆腐 芝麻醬撈蕃茄 麵豉湯 飯素珍珠米 同埋主角吉列牛加石板燒珍珠米好飽滿,加飯素令味道提升 吉列牛切片上 大概有12塊 大概做到四成熟 自己加上石燒加熱 要幾熟有幾熟 吉列皮脆 肉質嫩滑 仲跟埋兩款醬汁選擇 大滿足醬燒黑豚肉釜飯🐥🐥🐥🐣🥚同樣好有心思 明火上 有5-6塊嫩滑黑豚肉 完全不鞋口 味道不會太重 沒有味精 蘿蔔絲 紫菜 醬油 配上珍珠米 飽肚又滿足牛油蜜糖單骨雞翼🐥🐥🐣🥚🥚五件雞翼 單骨上 一共10支 方便易食 外邊香脆 雞肉嫩滑 外面配上蒜蓉蜜糖醬 加上芝麻作點綴 微甜香脆 個人覺得入味可以更濃 見到隔籬枱咖喱忌廉烏冬超吸引 下次一定要試🤩呢度的確係銅鑼灣食飯好地方
呢排天氣凍

Type of Meal
Dinner
  • 咖喱忌廉烏冬
2022-12-31 61 views
相信有唔少人都食過呢間嘅吉列牛同咖喱忌廉烏冬,佢嘅午市套餐相當抵食吉列牛定食 $256>吉列牛外層炸粉好脆身,中間顏色粉嫩,好吸引,將佢放喺鐵板上燒至自己最愛嘅熟度,口感柔軟細膩,內裏嫩滑好juicy>咖喱忌廉烏冬一層厚厚嘅忌廉鋪滿整個咖喱烏冬,忌廉打得好滑身😍將佢撈勻嚟食,烏冬入口滑捋捋,好滋味!>雞軟骨餃子 $48雞軟骨餃子新鮮熱辣辣炸起, 外皮微脆,內餡嘅雞軟骨好爽口>紫薯Latte + $25>蜂蜜菊花蜜+ $8〰〰️〰️〰️〰️

吉列牛定食 $256
>吉列牛

外層炸粉好脆身,中間顏色粉嫩,好吸引,
>咖喱忌廉烏冬

烏冬入口滑捋捋,好滋味!

>雞軟骨餃子 $48
雞軟骨餃子新鮮熱辣辣炸起, 外皮微脆,內餡嘅雞軟骨好爽口

>紫薯Latte + $25
>蜂蜜菊花蜜+ $8
〰〰️〰️〰️〰️
2022-12-30 55 views
今次去咗銅鑼灣食吉列牛,吉列牛係早幾年興起時,我都有係日本排隊店食過。但今次食呢間係韓國過江龍餐廳,餐廳早幾年新開時已食過好幾次,今次再返黎回味一下,還以為熱潮已過會無乜人食,點知餐廳一樣座無虛席,可見得餐廳有一定實力。吉列牛定食定食包括吉列牛、芝麻醬車厘茄、芝麻醬豆腐、味增湯、沙律菜同白飯,吉列牛選用美國牛里脊肉,脂肪比例適中,上枱時吉列牛3成熟,店員會端上小火端,客人可按個人喜好,加熱到自己喜歡的生熟程度,我就喜歡輕輕在石板上燒2,3秒就食用,保持肉質鮮嫩,入口軟腍多汁,跟餐附上兩種醬汁,蘸上醬汁更添滋味。咖哩忌廉牛肉烏冬可選雞肉或牛肉,我揀咗牛肉,上枱整碗鋪滿忌廉,螺旋形狀非常吸引,一夾起烏冬就見到底部滿滿香濃嘅咖哩,咖哩混和忌廉甜而不辣,配料有洋蔥、牛肉、菌類等,牛肉粒肉質軟腍,烏冬入口順滑,掛滿咖喱汁超級惹味,不禁令人一口接一口。雞軟骨餃子爽脆嘅雞軟骨藏在餃子裡,外皮煎到微微金黃色,十分香口。

咖哩忌廉牛肉烏冬

雞軟骨餃子
爽脆嘅雞軟骨藏在餃子裡,外皮煎到微微金黃色,十分香口。
2022-12-28 40 views
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑吉列豬扒食得多啦吉列牛又有冇試過?呢間餐廳喺銅鑼灣大廈樓上有景觀,而且除咗吉列牛之外其他嘢食都相當出色✅吉列牛定食餐廳選用美國牛裡脊肉,上枱時已經係3成熟,可以按自己喜好再係石板上燒, 我會鍾意燒熟啲,口感會再軟腍, 而且仲可以點燒肉汁或者wasabi,伴碟有胡麻醬梛菜絲沙律, 同時配上車厘茄、豆腐、味噌湯同熱白飯✅咖哩忌廉烏冬面層舖滿白雪雪嘅忌廉,下層係香濃嘅咖喱🍛烏冬非常煙韌,加埋忌廉口感更滑溜, 而咖喱香濃帶微辛,配菜除咗雞肉,仲有西蘭花、洋蔥同菇片,好豐富✅雞軟骨餃子$48加咗雞肉骨做餡料,更加有口感🥟 炸得亦非常酥脆✅Rose Garden$18好香玫瑰花味🌹而且相當清香淡雅, 唔會太甜✅ 紫薯Latte$25濃郁嘅拿鐵配上香甜嘅紫薯,上面仲有一層豐富嘅cream添

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑

✅吉列牛定食

✅咖哩忌廉烏冬

✅雞軟骨餃子$48
加咗雞肉骨做餡料,更加有口感🥟 炸得亦非常酥脆

✅Rose Garden$18
好香玫瑰花味🌹而且相當清香淡雅, 唔會太甜

✅ 紫薯Latte$25
濃郁嘅拿鐵配上香甜嘅紫薯,上面仲有一層豐富嘅cream添

2022-12-23 58 views
🎀吉列牛忌廉烏冬專門店⭐吉列牛定食⭐雞軟骨餃子⭐紫薯Latte 我相信唔少人都聽過呢間吉列牛忌廉烏冬專門店, 成日都聽到啲人話呢間嘢好好食, 今次就下定決心去銅鑼灣試一試啦。 呢間舖必點嘅當然就係吉列牛定食, 一嚟到嘅時候覺得吉列牛嘅份量都幾多, 而且佢仲有一d沙律、小菜, 都幾豐富。吉列牛炸到表面香脆, 入面大概有一成熟左右。定食一嚟到, 會有店員幫你用d 啫喱點著個爐, 跟住你就可以根據自己想食嘅生熟程度去燒牛肉啦。 因為我鍾意熟一d, 所以我就燒到七成熟, 七成熟嘅牛肉仲有肉汁, 配埋外面炸到香脆嘅吉列皮, 超有滿足感呀! 除咗定食之外, 我再叫咗份雞軟骨餃子同紫薯Latte, 餃子炸得好香脆, 配埋微微酸嘅醬汁, 唔錯唔錯。一邊食吉列牛、一邊食雞軟骨餃子、再加杯紫薯Latte, 冇得輸呀。Address:#food #foodie #foodhk #foodiehk #銅鑼灣 #美食 #銅鑼灣美食 #旺角 #旺角美食 # #hkrestaurant #hongkong #foodlover #香港
🎀吉列牛忌廉烏冬專門店

⭐吉列牛定食
⭐雞軟骨餃子
⭐紫薯Latte

Address:

最近天氣好凍,總係會想搵d熱野食🥰🥰暖下個人,今次就簡左呢間吉列牛忌廉烏冬專門店,位置係Times square 附近,相當方便,坐低之後就可以用QR code落單📲侍應亦同時遞上兩杯熱茶☕️今次叫咗一個吉列牛定食$148🐮🐮,肥牛雜菜🥗shabu shabu🔥加烏冬$106,一杯Citrus Ocean$38🏝🐬同埋杯熱柚子蜜$28🍯吉列牛定食🐮🐮呢份吉列牛定食真係性價比超高!🌟🌟佢嘅份量好多,目測都10幾件吉列牛,而且佢仲係好好食!🤤🤤塊牛切得夠厚身😋😋而且肉質鮮嫩🤩咬落去係相當有口感,外脆內軟,真係好正啊🥰🥰🥰🥰個定食仲會配埋一碗白飯🍚一個麵豉湯🥣一小碟嘅麻醬豆腐同埋蕃茄🍅🍅肥牛雜菜🥗shabu shabu呢個shabu shabu係可以單叫嘅🤩🤩但係我哋驚唔夠飽🤣所以就加多個烏冬🍜🍜個shabu shabu一上,發現我哋驚唔夠飽真係多慮了😂😂😂成個shabu shabu都勁足料,肥牛多到夾極都有😝😝煲入邊嘅雜菜🥬索晒肥牛嘅肉汁亦好鮮甜😋😋落埋烏冬落去😳飽肚感十足🈵🈵飲品方面叫咗一杯凍嘅Citrus Ocean🔵另外叫咗杯熱嘅韓國柚子蜜,柚子蜜就正正常常🍯,杯Citrus Ocea

吉列牛定食🐮🐮

肥牛雜菜🥗shabu shabu

落埋烏冬落去😳飽肚感十足🈵🈵

飲品方面叫咗一杯凍嘅Citrus Ocean🔵另外叫咗杯熱嘅韓國柚子蜜,柚子蜜就正正常常🍯,杯Citrus Ocean就真係要強烈推薦俾大家試吓!
Citrus Ocean
🅰️🅰️🅰️首先佢一上枱係超級靚😍😍超級打卡able📸📸 個藍色超透徹🧐🧐而且配合埋薄荷葉🍹,係勁有Ocean feel🐳🐳聞落有少少橙香同柚子香,飲落去亦都相當清爽😋雖然我冬天好少飲凍飲🤣但係望住佢☺️都忍唔住飲咗好多啖😂😂
2022-12-18
$175 (Lunch)
Citrus Ocean
  • Citrus  Ocean
  • 肥牛Shabu  Shabu
2022-12-19 107 views
📍吉列牛忌廉烏冬專門店今日收工約咗朋友嚟食呢間吉列牛,其實主要係比佢嘅忌廉烏冬吸引🤪-吉列牛定食+咖喱忌廉烏冬 $256發覺呢一set好似枱枱必叫🤣吉列牛大概兩三成熟上枱比客人自己燒,牛肉食落都好香牛味個人就鍾意點埋蜜糖芥茉醬食多啲個烏冬反而冇太大驚喜,可能忌廉溝淡左咖喱覺得個咖喱味唔濃,但勝在烏冬勁掛汁,所以都好食-蒜片牛舌芯 $58上碟一刻好香既蒜味,牛舌芯比想像中薄但都好有咬口唔靭,配埋蒜片一齊食,絕對提升左整體嘅味道
📍吉列牛忌廉烏冬專門店

-吉列牛定食+咖喱忌廉烏冬 $256
發覺呢一set好似枱枱必叫🤣吉列牛大概兩三成熟上枱
比客人自己燒,牛肉食落都好香牛味
個人就鍾意點埋蜜糖芥茉醬食多啲
個烏冬反而冇太大驚喜,可能忌廉溝淡左咖喱
覺得個咖喱味唔濃,但勝在烏冬勁掛汁,所以都好食

-蒜片牛舌芯 $58
上碟一刻好香既蒜味,牛舌芯比想像中薄
但都好有咬口唔靭,配埋蒜片一齊食,絕對提升左整體嘅味道