2023-07-06 56 views
📍吉列牛忌廉烏冬專門店 (百樂中心)銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓蛋卷好味!今餐嘅 Top 1~SET 2 吉列牛定食+咖喱忌廉烏冬+2汽水 $2561️⃣ 吉列牛定食 🌕🌕🌕🌕🌑定食包括咗吉列牛、麵豉湯、灑上飯素嘅白飯、麻醬豆腐同埋麻醬車厘茄。旁邊有個爐仔為吉列牛加熱,火喉唔算大,所以可以輕鬆控制牛肉嘅生熟程度。吉列表皮幾脆、緊緊貼住舊肉👍🏻👍🏻。牛肉肉質都嫩,唔韌。2️⃣ 咖喱忌廉烏冬(雞肉)🌕🌕🌕🌕🌑第一次試!上面嘅忌廉打得好滑、好豐盈🤤,不過一撈勻就化成水狀咁,食落唔heavy。下面係咖喱烏冬,個咖喱唔似日本咖喱磚,而係香料味重啲嘅,唔錯!烏冬較粗,有咬口,幾掛汁!雞肉好多、大大舊。3️⃣ Passion Punch +$18 🌕🌕🌕🌕🌑好Refreshing。熱情果+檸檬帶出少少酸味,加上syrup+soda+薄荷好夾!4️⃣ Rose Garden +$18 🌕🌕🌕🌕🌑味道較淡,係比較清新嘅玫瑰花味~食完咖喱忌廉烏冬後飲可以清返殘留嘅咖喱味。5️⃣ Kobekyu 秘製蛋卷 $68 🌕🌕🌕🌕🌕今餐嘅 Top 1!蛋味濃但冇蛋腥味,中間有芝士,有少少拉絲效果,芝士味濃👍🏻。上面灑上飯素,增加味道
📍吉列牛忌廉烏冬專門店 (百樂中心)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓

蛋卷好味!今餐嘅 Top 1~

SET 2 吉列牛定食+咖喱忌廉烏冬+2汽水 $256

1️⃣ 吉列牛定食 🌕🌕🌕🌕🌑

2️⃣ 咖喱忌廉烏冬(雞肉)🌕🌕🌕🌕🌑

3️⃣ Passion Punch +$18 🌕🌕🌕🌕🌑

4️⃣ Rose Garden +$18 🌕🌕🌕🌕🌑

5️⃣ Kobekyu 秘製蛋卷 $68 🌕🌕🌕🌕🌕
今餐嘅 Top 1!蛋味濃但冇蛋腥味,中間有芝士,有少少拉絲效果,芝士味濃👍🏻。上面灑上飯素,增加味道層次😍。

另收加一

完全係跟據店名嚟選擇set~2樣signature菜式都試過晒!味道中上,其中我最鍾意Kobekyu 秘製蛋卷~
2023-06-13 256 views
#搞串個pantry餐廳嘅裝修冇乜特別,不過就坐得舒服😚,今次我哋就嗌咗🔴牛裡脊肉黑糯米炒飯($98)、🔵番茄濃湯黑豚肉ShabuShabu($116)、🟡咖哩忌廉烏冬($88)、🟢滋味單骨雞翼($68)、🟣炸芝士薯仔年糕($45)。牛裡脊肉黑糯米炒飯🌟🌟🌟份量非常多,牛肉🐮嘅數量好多!!每一嚿牛裡脊肉食落口都唔會「鞋」,爽口非常腍🤩!而個黑糯米炒飯底非常特別😝,但就未必個個人都會鍾意,因為感覺會有啲「黐下黐下」,同埋黑糯米嘅甜度比普通白米高。但係整體都係一個好特別嘅菜式😋!番茄濃湯黑豚肉ShabuShabu🌟🌟有四至五片好大塊嘅黑豚肉🐷,仲有一啲基本嘅小火鍋🍲配料,例如菜🥬、豆腐、金菇等等。番茄🍅湯底非常濃郁,甜同酸嘅程度剛好。黑豚肉望落肉質唔錯,不過食落就一般般😗。寶妹💁🏼‍♀️就覺得shabu shabu整體感覺一般般。咖哩忌廉烏冬🌟🌟🌟🌟呢個烏冬望落非常非常邪惡😈!!!上菜嘅時候,完全望唔到有烏冬,只望到滿滿嘅忌廉🤩,當你用筷子一撩,就會由滿滿嘅忌廉入面夾出烏冬🍜!!食落口都好邪惡,掛滿忌廉嘅烏冬食落口非常順滑🤤,軟硬適中,仲有濃濃嘅咖哩味🥘,非常推薦!!另外兩樣小食,食落都冇乜
#搞串個pantry

牛裡脊肉黑糯米炒飯🌟🌟🌟

番茄濃湯黑豚肉ShabuShabu🌟🌟

咖哩忌廉烏冬🌟🌟🌟🌟

另外兩樣小食,食落都冇乜特別,大家可以隨自己鍾意食嘅小食而order💕。如果大家有機會嚟呢間餐廳,必定要嗌嘅就係佢嘅牛肉同埋咖喱忌廉烏冬,真係好正😋!!!!
2023-06-09 658 views
相識幾十年的同學聚會,一班「老人家」想試試新口味,上Open Rice搜尋,發現這間開了幾年仍人氣不減,而且好評不絕,來自韓國,主打石燒吉列牛和咖喱忌廉烏冬的專門店,所以貪新鮮決定去試試,還特地在訂枱時以八五折預先付款訂了一個十分豐富的四人餐(詳見附圖)。我們五個的其中一個因交通要遲15分鐘,但到達餐廳才知道原來每席由入座計限時用膳75分鐘,結果四個人在門口電梯前的狹小悶熱的空間等待,幸好同學很快趕到,入去就坐時發覺原來餐廳只有三兩枱食客,大家心裡狐疑為何不可彈性處理,讓客人先舒適坐下等到齊人上菜計時分別也不大吧?由於預訂了套餐,飲品和食物源源不絕的全部上枱,侍應更先放下和點著了用來燒吉列牛的石燒爐和用來熱著咖喱牛筋腩鍋的爐子,瞬間鋪滿了一整桌子,為了騰空一點位來吃飯,我們得儘快把吉列牛和芝士焗大花菇下面那塊半生未熟的牛里脊放到面前的那個熱爐燒熟(幸好那個小爐面勉強可以容納五塊牛肉),移走那個熱爐又解決掉兩盆生肉,才可以好好坐下來享受餘下的美食,可惜已經不能太講究分別小食、湯、沙律、主食和烏冬等菜式,大家只有隨意去吃順手或面前那碟,當大家一面吃一面興高采烈地互道近況,談談八卦時,侍應十
四人套餐
美式頂級牛里脊配大啡菇
Kobekyu秘製蛋卷
單骨雞翼和醬油炸雞
日式咖喱牛筋腩鍋
咖喱忌廉烏冬
大家只有隨意去吃順手或面前那碟,當大家一面吃一面興高采烈地互道近況,談談八卦時,侍應十分儘責地出現,並告知我們已過時15分鐘,大家唯有匆匆飲掉手上飲品。
韓式凍飲
離開時望了一眼,發現餐廳仍有空座,門口也沒有等位的人,又一次狐疑為何不能彈性處理呢!可能年紀大了,未能適應時下的這套做法,就算有折扣優惠,如果事前通知有限時,得以吃快餐形式去解決掉一頓豐盛的大餐,美食當前,但吃得有壓力,聚會又未能盡歡,我們真的寧可到平日熟識的「老地方」呢!
Kobekyu秘製蛋卷
咖喱忌廉烏冬
2023-06-03 148 views
最近韓國思鄉病又黎喇!趁未有時間飛韓國,就係香港搵下有咩韓國菜食下止下癮先🤭🤣餐廳主打是以石燒爐吉列牛定食及一碗咖喱忌廉烏冬😋美食推介:💛吉列牛定食:餐廳會預先炸脆吉列牛,內裡的肉還是半生熟的,在食之前放上熱辣辣的石燒爐上再加以烤熟自己喜愛的熟度就食得喇,我就鍾意食7成熟,所以會烤耐D,但食落牛肉仍是很嫩滑,好好食呀😋外表脆脆內裡嫩嫩的。👍🏻💛咖喱忌廉烏冬(配牛肉):白雪雪的一碗食物其實是蓋滿忌廉的咖喱烏冬🤭咖喱汁加上忌廉混合非常掛汁在烏冬上,而且還有牛肉及蔬菜在內,非常豐富👍🏻💛Kobekyu秘製蛋卷:韓國必食小食之一就係蛋卷🫶🏻蛋卷內充滿芝士餡,勁好食😋好掛住韓國🇰🇷呀😭💛Rose Garden:充滿玫瑰香氣的梳打,非常清新👍🏻💛Passion Punch:百香果味的梳打飲品,加上檸檬及薄荷葉,非常解膩👍🏻
餐廳主打是以石燒爐吉列牛定食及一碗咖喱忌廉烏冬😋

美食推介:

💛Rose Garden:充滿玫瑰香氣的梳打,非常清新👍🏻

2023-05-28
Type of Meal
Dinner
2023-06-01 106 views
呢間餐廳開咗好幾年 一直都係好高人氣 位置係Times square附近既百樂中心 好方便~ 主打吉列牛和忌廉烏冬 有多款定食同和套餐😛✿ 套餐2 - 吉列牛定食+ 咖哩忌廉烏冬 + 2汽水 ($256)吉列牛定食好豐富 前菜包括味噌湯 麻醬豆腐同蕃茄仔 再配灑滿味素既白飯而吉列牛係厚切 有大約十件 份量都好夠🐮枱上面已經一早放左個爐 可以自己控制燒至幾多成熟 建議唔好燒太耐🔥外層金黃色既麵包糠整得好酥脆 而內裡肉質粉嫩 咬落軟腍唔韌 有肉汁 肉味香濃 仲可以揀點沙律醬 芥辣醬或者燒肉汁嚟食👍🏻咖哩忌廉烏冬表面係白雪雪既特製薯蓉忌廉 望落好似好杰 但其實只係薄薄一層 好輕盈🍜底層係日式咖喱汁烏冬 咖哩甜甜地 唔太辣 烏冬好煙韌彈牙 入面仲有牛肉粒 洋蔥 香菇等等配料 將忌廉同咖喱烏冬撈勻後 每條烏冬都沾滿忌廉 口感好creamy之餘又唔會好膩👅✿ Kobekyo滋味單骨雞翼 (芝士味) ($68)雞翼灑滿芝士粉同自家調味粉 超重芝士味外層炸到脆卜卜 好邪惡🐤而且用左單骨雞翼 食起上嚟好方便~✿ Passion Punch (跟餐+$18)呢杯係百香果味既梳打 仲有果籽係裏面口感清新

而吉列牛係厚切 有大約十件 份量都好夠🐮
仲可以揀點沙律醬 芥辣醬或者燒肉汁嚟食👍🏻

底層係日式咖喱汁烏冬 咖哩甜甜地 唔太辣
烏冬好煙韌彈牙 入面仲有牛肉粒 洋蔥 香菇等等配料

✿ Kobekyo滋味單骨雞翼 (芝士味) ($68)
雞翼灑滿芝士粉同自家調味粉 超重芝士味
外層炸到脆卜卜 好邪惡🐤
而且用左單骨雞翼 食起上嚟好方便~

✿ Passion Punch (跟餐+$18)
呢杯係百香果味既梳打 仲有果籽係裏面
口感清新 飲落好解渴🍹

✿ Citrus Ocean (跟餐+$18)
呢杯係柚子味 底層可以食到柚子皮
加左薄荷葉 有清香的薄荷味 有助解油膩感👍🏻
難得放半日,去搵下食。睇OpenRice 話12:00點開門,但去到未開。12:10先有人樓面返工開門。可能佢未瞓醒,無咩招呼。自助點餐,餐牌好多主食,睇落每樣都好好味。可惜得兩個人,試唔到咁多。最後點左1. 忌廉咖哩湯烏冬:咖哩湯好好味,但忌廉其實無味既。2. 吉列牛定食:其實因佢先試呢間舖頭,點知有啲失望,吉列感係零,似石燒多啲。3. 單骨雞翼(芝士粉):好味,芝士粉好足,但略嫌比較甜如果餐牌可以多啲小食就更好喇!
難得放半日,去搵下食。
1. 忌廉咖哩湯烏冬:咖哩湯好好味,但忌廉其實無味既。
3. 單骨雞翼(芝士粉):好味,芝士粉好足,但略嫌比較甜
如果餐牌可以多啲小食就更好喇!
單骨雞翼(芝士粉)
2023-05-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
單骨雞翼(芝士粉)
  • 咖哩忌廉牛肉烏冬
  • 滋味單骨雞翼
2023-05-29 73 views
銅鑼灣。韓國菜🍪#milktea銅鑼灣 #milktea旺角 #milktea韓國菜今日3次到訪之前超超超紅嘅吉列牛餐廳 😆🤎今次去係喺夜晚 但係好似少咗好多人😢😆吉列牛定食 $1488/10吉列牛就就可以俾我哋可以跟返自己嘅口味去燒 牛嘅份量就比較少🫡但係都係值得一試嘅💫😆咖喱忌廉烏冬 $888/10首先個賣相就好靚😍✨過咗一陣忌廉上有啲泡泡 所以唔好影咁耐相啊 但係總結嚟講都幾唔錯 幾值得一試💫😆醬燒黑豚肉釜飯 $887.5/10其實佢呢個都好推介💫只係可能對我哋嚟講有少少鹹 我哋用吉列牛定食嘅飯同呢個撈埋更加好味😙更加接近我哋嘅口味😆😆📍Kobekyu 銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓旺角彌敦道726號17樓#香港美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #旺角 #旺角美食 #食盡銅鑼灣系列 #食盡旺角系列
銅鑼灣。韓國菜

銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓
旺角彌敦道726號17樓

2023-03-04
2023-05-29 47 views
人氣吉列牛餐廳1️⃣咖哩忌廉烏冬配牛肉上面係滿滿的白雪雪忌廉,好滑.影完相過多陣佢就會融落咖哩度.咖哩食落唔辣,都幾濃味.牛肉幾嫩,仲有西蘭花,蘑茹同洋蔥.份量正常.💰HKD$782️⃣吉列牛定食外皮脆,自己放上爐燒,中意幾成熟都得.好香,肉嫩.調味配搭有芥末沙律醬同柚子燒汁. 定食有碗飯,胡麻豆腐,胡麻蕃茄同味噌湯.💰HKD$1483️⃣雞軟骨餃子外皮好薄脆,餡料多.💰HKD$484️⃣紫薯LATTE上面忌廉多到滿潟,紫薯味濃💰HKD$255️⃣Citrus ocean檸檬柚子味特飲,顏色好靚,飲落清新解渴.💰HKD$18
人氣吉列牛餐廳
1️⃣咖哩忌廉烏冬配牛肉
💰HKD$78

2️⃣吉列牛定食
💰HKD$148

3️⃣雞軟骨餃子
外皮好薄脆,餡料多.
💰HKD$48

4️⃣紫薯LATTE
上面忌廉多到滿潟,紫薯味濃
💰HKD$25

5️⃣Citrus ocean
檸檬柚子味特飲,顏色好靚,飲落清新解渴.
💰HKD$18
2023-05-24 63 views
🥢 如果問我香港吉列牛嘅開荒牛,我第一時間就會諗起 @kobekyu.hongkong ,來自韓國嘅過江龍吉烈牛專門店,仲有佢地嘅忌廉烏冬真係好邪惡! ⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄 ✨ 吉列牛定食 $256燒到半生熟就最完美,食到油脂香而不失口感!揾食指數: 🐄🐄🐄🐄 ✨ 咖哩忌廉雞肉烏冬 (跟餐)忌廉好似泡沫咁輕盈,烏冬好掛汁條條都滑嘟嘟揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 牛舌雞肉串 $40份量尚可,感覺雞肉味道較出,口感厚實有咬口揾食指數: 🐄🐄🐄🐄 ✨ Passion Punch $38好香濃嘅熱情果香,夏日炎炎適合解炸物嘅油膩揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄 ✨ 紫薯 Latte $45紫薯同牛奶嘅味道較平均,紫薯唔會話特別勁濃揾食指數: 🐄🐄🐄🐄

⏳ 上菜速度: 🐄🐄🐄🐄

✨ 吉列牛定食 $256
燒到半生熟就最完美,食到油脂香而不失口感!
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄

✨ 咖哩忌廉雞肉烏冬 (跟餐)
忌廉好似泡沫咁輕盈,烏冬好掛汁條條都滑嘟嘟
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄

✨ 牛舌雞肉串 $40
份量尚可,感覺雞肉味道較出,口感厚實有咬口

✨ Passion Punch $38
好香濃嘅熱情果香,夏日炎炎適合解炸物嘅油膩
揾食指數: 🐄🐄🐄🐄🐄

✨ 紫薯 Latte $45
紫薯同牛奶嘅味道較平均,紫薯唔會話特別勁濃
  • 咖哩忌廉烏冬
  • 吉列牛定食
2023-05-24 61 views
放工喺銅鑼灣食個早飯,原來times square後面街有揀大廈好多野食😃今次試下吉列牛先,原來係韓國菜黎咖🍱吉列牛二人餐有吉列牛,白飯,加招牌咖哩忌廉烏冬,吉列牛本身係3成熟左右,只係面層炸過,所以提供左個爐比我哋再燒,咖哩烏冬幾特別,初頭怕上面層忌廉會好漏,原來又唔會喎,反且令到咖哩味變香,口感滑啲,又幾好食🥟雞軟骨餃子外層煎得好脆,有咬口嘅餃子🍹Rose Garden, Passion Punch叫左兩杯特飲,顏色好靚,味道偏甜

🍱吉列牛二人餐

🥟雞軟骨餃子
外層煎得好脆,有咬口嘅餃子

🍹Rose Garden, Passion Punch
叫左兩杯特飲,顏色好靚,味道偏甜
2023-05-23 41 views
𝕀𝔾: 𝕙𝕜𝕡𝕝𝕒𝕪𝕝𝕚𝕤𝕥 📍 吉列牛忌廉烏冬專門店 (百樂中心) 🔍銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓銅鑼灣都係美食地帶~呢邊好多嘢食,今日就同朋友食佐呢間吉列牛🐮同出名嘅咖喱忌廉烏冬😍好邪惡👿🤍套餐2)吉列牛定食 & 咖喱忌廉烏冬💰256🔹吉列牛非常嫩成11塊咁多🙈,想燒到幾成熟係自己決定~口感非常好,搭配上醬汁更加美味。定食內還有沙律、麻醬豆腐、飯和味噌湯,份量也很足夠,讓人吃得非常飽足!🔹咖喱忌廉烏冬的口感很彈牙,每啖味道都好香好濃郁👅,但不會太辣🤣🤍鹹蛋薯條💰48薯條非常酥脆,每條都蘸佐鹹蛋醬汁,讓人一口接一口地吃不停。😍🤍 Passion Punch 💰18Passion Punch係非常清爽的飲料,口感酸甜適中,非常適合搭配鹹蛋薯條和主餐!🤍紫薯Latte 💰25紫薯Latte都幾好飲,味道唔會太甜,紫薯的香氣非常濃郁,喝起來非常舒服🙈
𝕀𝔾: 𝕙𝕜𝕡𝕝𝕒𝕪𝕝𝕚𝕤𝕥
📍 吉列牛忌廉烏冬專門店 (百樂中心)
🔍銅鑼灣耀華街3號百樂中心22樓

🤍套餐2)吉列牛定食 & 咖喱忌廉烏冬💰256

🤍鹹蛋薯條💰48

🤍 Passion Punch 💰18

🤍紫薯Latte 💰25

• 吉列牛定食
2023-05-22 54 views
早前同朋友去咗銅鑼灣百樂中心22樓,來自韓國嘅Kobekyu吉列牛食晚餐。上到去唔洗等就入得座,餐廳裝修以木系為主,坐位偏窄,但都舒適。坐低後就以qr code落單。餐廳主打爐燒吉列牛同忌廉咖喱烏冬,另外都有提供幾款主菜、小食、特飲等,選擇都豐富。🔻吉列牛定食味道:8/10價錢:$148黎到當然要叫佢地嘅主打吉列牛,香脆嘅吉列外層包住半熟嘅牛肉,牛肉肉色呈粉紅,厚度適中。我地可以將吉列牛放係石燒爐到燒大約15秒,食落口感最佳,嫩滑嘅牛肉再滲出油脂,點點wasabi作調味,好食!另外定食套餐附送一碗白飯、麵豉湯同沙律,十分豐富。🔻咖哩忌廉烏冬味道:7/10價錢:$88朋友叫咗個忌廉咖哩烏冬,面頭有激多嘅白色忌廉。忌廉底下就係咖哩烏冬,將兩者攪勻後,味道不錯,唔會太辣,而且烏冬有口感,幾掛汁。另外有蘑菇同雞肉作為配菜。🔻雞軟骨餃子味道:7/10價錢:$48共有4隻餃子,香軟嘅外皮包住雞軟骨嘅餡料,幾好食。🔻韓國柚子蜜(凍)味道:7/10價錢:$28柚子味香濃,而且唔會太甜,係消暑好選擇!🔻綠茶Latte味道:7/10價錢:$45綠茶味道幾香濃,飲落口感幾smooth。

🔻吉列牛定食

味道:8/10
價錢:$148

🔻咖哩忌廉烏冬

價錢:$88

🔻雞軟骨餃子

價錢:$48
共有4隻餃子,香軟嘅外皮包住雞軟骨嘅餡料,幾好食。

🔻韓國柚子蜜(凍)

價錢:$28
柚子味香濃,而且唔會太甜,係消暑好選擇!

🔻綠茶Latte

價錢:$45
綠茶味道幾香濃,飲落口感幾smooth。
2023-05-18 61 views
烏冬一定要加芝士😍😍,勁邪惡,唔會話好油膩,豬肉都唔un,蕃茄湯Nice,比較大碗,可能食唔晒,釜飯好香,好味,杯野飲都係好夠甜,好飲,坐得舒服,夠靜,下次會再試其他
2023-05-18 34 views
好特別,平時湯烏冬食,炒烏冬食得多,今見呢間舖頭主打…..係吉列牛忌廉烏冬專門店,就去試吓係咩嚟嘅☺️好特別喎❤️咖喱忌廉烏冬❤️忌廉烏冬上枱嘅時候,大大碗,只係見到白雪雪嘅忌廉同埋少少蔥花,又幾得意喎,攪勻就見到入邊有西蘭花雞肉蘑菇,好豐富。啲忌廉又滑又唔漏,又真係幾好食😋吉列牛定食每個枱上面有個石燒爐,吉列牛生熟程度,可以自己控制。牛肉肉質鮮嫩,就算燒到全熟,外層已👧🏻仍然夠脆👍秘製蛋卷入面有cheese ,,蛋卷夠滑,好creamy 。紫薯Latte成杯latte 紫色好靚,充滿紫薯味,好飲。
好特別喎❤️咖喱忌廉烏冬❤️

秘製蛋卷

入面有cheese ,,蛋卷夠滑,好creamy 。
紫薯Latte

成杯latte 紫色好靚,充滿紫薯味,好飲。
2023-05-17
$150 (Dinner)
  • 咖喱忌廉烏冬
前排食左個吉列牛, 有D意猶未盡嘅feel, 再食過🤣既然係專門店, 當然要叫吉列牛同埋忌廉烏冬~叫左個吉列牛套餐, 有吉列牛加埋咖哩忌廉烏冬~有飯又有烏冬~兩人份量牛牛炸得好香脆, 就算再燒過, 都依然香脆, 牛好稔, 夠牛味, 點芥末沙律醬好好味, 連平時唔食wasabi既我都覺得好味定食仲有胡麻豆腐、胡麻車厘茄同味噌湯, 幾豐富~咖哩忌廉烏冬, 烏冬質感很好, 整體口感好rich, 因為加左忌廉, 咖哩味比較溫和, 烏冬裡面有唔少牛牛粒, 都好稔, 有人好欣賞明明已經叫左2人餐, 貪心的人總係要加多D小食🤣叫左個kobekyu秘製蛋卷蛋卷軟綿綿, 中間好多芝士, 整體份量唔算好大, 唔怕食唔落其他野~跟餐飲品揀左紫薯Latte 同 Rose Garden紫薯Latte 奶味比較重, 帶有淡淡既紫薯香味, 唔錯Rose Garden 好清爽好refreshing👍🏻
前排食左個吉列牛, 有D意猶未盡嘅feel, 再食過🤣

既然係專門店, 當然要叫吉列牛同埋忌廉烏冬~

定食仲有胡麻豆腐、胡麻車厘茄同味噌湯, 幾豐富~

跟餐飲品揀左紫薯Latte 同 Rose Garden
紫薯Latte 奶味比較重, 帶有淡淡既紫薯香味, 唔錯

Rose Garden 好清爽好refreshing👍🏻
2023-05-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 咖哩忌廉烏冬
  • Rose Garden