6 day(s) ago
Blingbling美食推介✨📍銅鑼灣🍣 古今✨ 銅鑼灣高質居酒屋💠💠💠💠💠💠💠💠最近好想食日本野,所以成日食居酒屋~ 今日就同朋友黎到銅鑼灣sogo隔離既古今😋一入到去已經覺得好有feel,擺放左好多清酒樽~而且staff到好nice,會同我地介紹佢地既特色卷物,同埋配咩清酒同刺身夾d🧡💠磯煮鮑魚 $88磯煮鮑魚煮到入晒味😍鮑魚軟腍得嚟帶點彈牙,吸滿咗甜醬油嘅精華,好鮮味,啖啖肉好好味🥰💠赤蝦刺身 $82赤蝦刺身非常新鮮,每隻蝦蝦肉晶瑩剔透,肉質爽脆得嚟帶點黏口,好鮮甜🌟💠紅龍卷 $78- 吞拿魚,炸蝦,芝士卷物嘅配搭好有心思,吞拿魚嘅鮮、炸蝦嘅香脆、芝士嘅濃郁好夾😋💠火山 $68- 帶子,青瓜,牛油果,蟹柳古今既卷物真係有心思,呢個火山夠晒打卡able💎真係成個火山咁😆店員會喺我哋面前點火,好震撼啊😆帶子鮮甜厚切,青瓜爽脆,牛油果creamy,蟹柳絲絲鮮味,健康得嚟又好味💖💠櫻花蝦原條茄子燒 $88櫻花蝦原條茄子燒到好香🧡原條茄子鋪滿粉紅櫻花蝦,茄子燒到外皮微焦,吸晒櫻花蝦嘅海洋鮮味,櫻花蝦嘅鹹香滲入軟腍茄子肉☺️✨特別推介:杜藏 純米大吟釀杜藏微微清香,聞落好香🥰而且酒味吾算好強,
📍銅鑼灣
🍣 古今
✨ 銅鑼灣高質居酒屋
💠💠💠💠💠💠💠💠
💠赤蝦刺身 $82
- 吞拿魚,炸蝦,芝士
💠火山 $68
- 帶子,青瓜,牛油果,蟹柳
💠櫻花蝦原條茄子燒 $88
✨特別推介:杜藏 純米大吟釀
杜藏微微清香,聞落好香🥰而且酒味吾算好強,容易入口,清清地但有餘韻☺️同刺身好夾🌟
服務質素:🌸🌸🌸🌸🌸/5
食物味道:😋😋😋😋😋/5