2023-05-17 290 views
🚩 米子燒肉家 〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️粉嶺居民有口福啦‼️食燒肉放題終於唔使出到去九龍區,粉嶺中心都已經有得食🙌🏻而且價錢一啲都唔貴,$268就可以食多達40種食物🧡特別推薦牛仔骨,油脂分布好平均,牛味濃郁!接受到牛舌嘅人都一定要叫,佢已經接近系牛舌心位置,爽嫩爽嫩🥹雞腿肉都好有驚喜,自己都可以燒到滑嫩嘅口感👍🏻蔬菜類特別一定要食日本甜蕃薯,細細粒一啖一仔,好甜🥰
🚩 米子燒肉家

蔬菜類特別一定要食日本甜蕃薯,細細粒一啖一仔,好甜🥰
2023-05-17 200 views
今日同男朋友凖時收工,所以去食燒肉放題!佢哋有好多選擇,有牛肉、豬肉、雞肉、海鮮、蔬菜,應有盡有。我哋少貪心,所以乜都嗌啲!前菜- 海蜇野菜沙律🥗海蜇好爽口,又多份量,好好嘅開胃菜😋牛十品🐄每款牛肉嘅雪花紋都唔錯,入口即溶,真係好好味。我就encore咗牛舌同牛仔骨,包埋生菜食,真係冇得頂!雞肉盛食🐓整體雞肉非常嫩,自己操刀嘅韓式芝士雞腿肉,我建議加少少七味份,可以將味道昇華,超級正!海鮮盛食🦑海鮮方面,佢哋嘅青口同魷魚好新鮮,三文魚腩出面燒烤好少有得食,好特別!豚肉盛食🐖豬肉都唔錯,烤熟之後好juicy。佢哋連白飯都預備得好有心機,可以撈温泉蛋同埋紫菜食,掂!總之,呢間燒肉放題餐廳嘅食物質量同服務都好好,而且性價比高!

前菜- 海蜇野菜沙律🥗
海蜇好爽口,又多份量,好好嘅開胃菜😋

牛十品🐄

雞肉盛食🐓

海鮮盛食🦑

豚肉盛食🐖
豬肉都唔錯,烤熟之後好juicy。

佢哋連白飯都預備得好有心機,可以撈温泉蛋同埋紫菜食,掂!

2023-05-16
2023-05-16 173 views
今日同老公嚟咗粉嶺中心,食燒肉放題。呢度嘅燒肉有唔同嘅等級選擇想食平啲就可以揀普通燒肉$268,或者食豪d 就可以揀A4和牛燒肉兩個價錢都係任食兩個鐘,我哋今次就選咗A4和牛燒肉。和牛呢度啲和牛都有幾款選擇包括有和A4牛肉眼,A4和牛肩胛,A4和牛三角肉,M5和牛肩胛,和牛雪花遍布均勻,油脂豐富真係入口即溶,咁嘅價錢食到A4和牛真係超級抵食!牛十品牛十品係指唔同嘅牛部位,包括牛舌,牛五花,牛柳,牛板腱等等,可以試晒唔同嘅位置,睇吓自己鍾意食邊個部份。雞肉同豬肉雞肉方面係我最驚喜嘅一部份,因為雞肉啲肉質真係非常之嫩滑,唔會鞋口真係必點之一而且仲配埋芝士點嚟食增加口感添。豬肉方面都有成四款選擇㗎!海鮮有青口,魷魚,三文魚鮎,多春魚同帆立貝仲有味噌甲羅燒真係必食之一,蟹膏味道香濃。呢度啲飲品係喺飲品櫃自取,入邊仲有啲店舖自家製嘅飲品Tim ,同埋仲可以有免費嘅生菜夾住啲肉嚟食減低油膩感。咁嘅價錢食到咁多款選擇真係非常之優惠啊!

和牛

牛十品

雞肉同豬肉
豬肉方面都有成四款選擇㗎!

海鮮

2023-05-15 332 views
米子燒肉家地址: 粉嶺新運路33號粉嶺中心地下145-146號舖上水粉嶺食燒肉唔一定要走到沙田旺角咁遠親民價錢又可以食到咁多種類燒肉粉嶺站一出行2-3 分鐘就到粉嶺中心近年裝修之後多咗好多食店 附近又有戲院有火燒爐 有發熱爐 每一個燒爐都有一個抽風吸口油煙味?唔驚!成人120 分鐘放題 $268和牛 牛腹肉 牛柳 牛板腱 鍾意食牛嘅人會好爽爐頭夠大 地方闊落 唔錯上等牛舌(厚切)Prime牛仔骨 牛腹肉 角切 肩胛牛肉眼特上牛柳 牛板腱 鮮滑牛 Prime美國牛脊肉 牛五花肉櫻花蝦香蔥飯伊比利亞豚肉條韓式辣味豬腩片 岩鹽豬腩片 美國梅肉雞肉チキン 韓式芝士雞腿肉 岩鹽日本雞頸肉辣味噌雞腿肉 辣味噌日本雞頸肉

米子燒肉家

有火燒爐 有發熱爐 每一個燒爐都有一個抽風吸口
油煙味?唔驚!成人120 分鐘放題 $268
和牛 牛腹肉 牛柳 牛板腱 鍾意食牛嘅人會好爽
爐頭夠大 地方闊落 唔錯

上等牛舌(厚切)
Prime牛仔骨 牛腹肉 角切 肩胛牛肉眼特上牛柳
牛板腱 鮮滑牛 Prime美國牛脊肉 牛五花肉
櫻花蝦香蔥飯
伊比利亞豚肉條
韓式辣味豬腩片 岩鹽豬腩片 美國梅肉
雞肉チキン 韓式芝士雞腿肉 岩鹽日本雞頸肉
辣味噌雞腿肉 辣味噌日本雞頸肉
2023-05-15 153 views
入到北區粉嶺中心探朋友, 朋友話帶我食粉嶺少有的燒肉店!🍖估唔到粉嶺中心個商場都幾好行, 唔會迫爆人, 仲有好多小店, 米子燒肉店就係其中一間店舖都幾大, 每台都有抽風系統, 燒完唔會太重油煙味👍🏻我地兩個叫左$268燒肉放題!$268套餐都幾豐富牛肉有10款, 肉質偏厚實, 無咩調味, 食到牛味, 可以自己加醬料, 自由配搭🥩豬肉有4款, 偏肥D, 多d調味, 有韓式辣味豬腩片同岩鹽豬腩片🐷雞肉都有5款, 韓式芝士雞腿肉好Chessy, 岩鹽手羽(雞翼)都幾香口!海鮮有青口、三文魚鮎、多春魚同魷魚, 仲有甲羅燒🌊菜有7款選擇, 栗米同蕃薯都幾好食👍🏻主食我地試左櫻花蝦香蔥飯同冷烏冬櫻花蝦香蔥飯的米飯粒粒分明冷盤有沙律、泡菜同梅酒蕃茄飲品可以自取汽水、啤酒同冷泡日式茶飲冷泡茶味道偏淡味, 中和返濃味的燒肉
入到北區粉嶺中心探朋友, 朋友話帶我食粉嶺少有的燒肉店!🍖

店舖都幾大, 每台都有抽風系統, 燒完唔會太重油煙味👍🏻

我地兩個叫左$268燒肉放題!

$268套餐都幾豐富

海鮮有青口、三文魚鮎、多春魚同魷魚, 仲有甲羅燒🌊

菜有7款選擇, 栗米同蕃薯都幾好食👍🏻

主食我地試左櫻花蝦香蔥飯同冷烏冬
櫻花蝦香蔥飯的米飯粒粒分明

冷盤有沙律、泡菜同梅酒蕃茄
飲品可以自取汽水、啤酒同冷泡日式茶飲
冷泡茶味道偏淡味, 中和返濃味的燒肉

2023-05-10 169 views
粉嶺中心唔算好大,但匯聚左不同類型嘅店舖,好方便,由於係寶達訂咗生蠔,所以順便食埋個晚飯。尼間米子燒肉家 都有好多好評,一於試吓佢嘅$368起的燒肉放題,任飲任食120分鐘。佢有有多款牛肉、雞肉、豚肉、海鮮、野菜、冷盤、主食選擇。而飲品嘅選擇都幾多,有紙包、汽水,自家製手沖茶之外,重點仲包啤酒任飲。⭐️頭盤- 海蜇野菜沙律- 豆腐野菜沙律作為頭盤來講,好開胃,又可以係食燒肉嘅時候,refresh 下🫶🏼⭐️和牛、牛肉拼盤- 4款和牛都好正,真正做到入口即溶!推介M5 和牛肩胛,不過唔可以食咁多,雪花重,都油膩!- 普通「牛十品」係有十款不同牛部位,肩胛牛肉眼肉味濃郁,肩胛牛肉眼,油脂同牛味幾balance,當然唔少得嘅仲有係我最鍾意嘅牛舌😍⭐️豚肉拼盤有四款豬部位, 有豚肉條、辣味豬腩片、岩鹽豬腩片、梅肉。建議可以去雪櫃拎埋生菜,可以中和到油膩感。⭐️雞肉拼盤我自己就覺得雞頸肉幾特別,我都係第一次食,感覺好新奇,味道都唔錯,有咬口!⭐️ 海鮮拼盤燒多春魚可以燒到脆卜卜,送啤酒一流。三文魚鮎魚油好香,塊皮燒到香脆。⭐️蔬菜拼盤推介甜番薯,配埋牛油,好夾!舖內空間感都幾大,我哋兩個人,都可以坐到四人枱

⭐️頭盤
- 海蜇野菜沙律
- 豆腐野菜沙律

⭐️和牛、牛肉拼盤

⭐️豚肉拼盤

⭐️雞肉拼盤

⭐️ 海鮮拼盤

⭐️蔬菜拼盤
推介甜番薯,配埋牛油,好夾!

舖內空間感都幾大,我哋兩個人,都可以坐到四人枱,同埋個爐都火力十足,食物好快就熟,120分鐘都夠晒!
🌟 上次已經食過,感覺印象好好,所以今次放工,又嚟食多次放題🌟揀咗$$268嘅任食套餐🌟用餐時間係兩個鐘,時間好充裕,可以慢慢咁燒肉吹水🌟種類有40品, 包括豬肉,牛肉,雞肉,野菜,海鮮,沙律,仲有飯烏冬揀🌟飲品係自己出去任攞,包括自家製冷泡茶,汽水仲有幾款唔同牌子嘅啤酒,有驚喜好適合酒鬼一路燒肉,一路飲酒😍😍🌟我哋差唔多到試晒所有包含嗰40款種類,樣樣肉類都解雪,解得好好,完全冇雪藏味道🌟肉質結實,未食已經係睇得出嘅新鮮🌟當中推薦厚切牛舌,Prime 牛仔骨,伊比利亞豚肉條,韓國芝士雞頸肉,三文魚鮎,多春魚,同埋日本甜番薯🌟可以隨時搵店員更換燒盤👍🏻👍🏻🌟用$268呢個價錢喺出面完全食唔到任食嘅咁高質素嘅肉類燒肉放題,重點係餐廳好光明企理,清潔得好好,又冇油煙味🌟超級推薦去食

🌟揀咗$$268嘅任食套餐

🌟用餐時間係兩個鐘,時間好充裕,可以慢慢咁燒肉吹水

🌟肉質結實,未食已經係睇得出嘅新鮮

🌟可以隨時搵店員更換燒盤👍🏻👍🏻

🌟超級推薦去食

今日同朋友想食燒肉,見呢間米子都比較多好評就試下個$388 A4日本和牛放題,呢個價錢仲有和牛係真算平!睇下係咪真係唔差先~我地每樣都叫左啲黎食,先試左Prime既牛,肩胛牛肉眼、角切都好有肉味!豚肉既韓式辣味豬腩片好有驚喜👍🏻同埋韓式芝士雞腿肉🍗都好特別,係直程比一兜芝士,溶左黎點雞食~野菜類既粟米、日本甜番薯就係我朋友最愛!好甜而且新鮮~之後就重點食和牛,A4 熊本和牛肉眼、A4熊本和牛肩胛尤其出色,肉味同油脂分布得好好!估唔到呢個價錢都食到呢種和牛質素~以燒肉餐廳嚟講,呢度嘅環境呢都算係闊落,坐得都舒服,而且飲品都好齊全,呢個價錢黎講絕對值得再食👍🏻🍽 米子燒肉家📌 粉嶺新運路33號粉嶺中心地下145-146號舖☎️ 6390 9968⏰ 星期一至日 11:30-22:00

🍽 米子燒肉家
📌 粉嶺新運路33號粉嶺中心地下145-146號舖
☎️ 6390 9968
⏰ 星期一至日 11:30-22:00
👩🏻‍🍳 🥢米子燒肉家(粉嶺)🧑🏻‍🍳👣值得科勞指數:🏃🏻‍🏃🏻🏃🏻‍🏃🏻這家位於粉嶺的燒肉店絕對是一個值得推薦的日式風格餐廳。我們這次點了$268燒肉放題,材料的種類十分豐富,包括不同部位的牛肉、豚肉、雞肉,還有不少海鮮和野菜。每種食材都經過精心挑選,新鮮美味。在烤肉的過程中,店員也非常細心地協助。食材豐富、口味美味、價格實惠,我和朋友吃得非常滿足,肚子都快撐爆了。🍽牛十品上等牛舌(厚切)Prime牛仔骨Prime牛腹肉Prime角切Prime肩胛牛肉眼特上牛柳Prime牛板腱鮮滑牛(壺漬)Prime美國牛脊肉牛五花肉🍽豚肉イルカ伊比利亞豚肉條韓式辣味豬腩片岩鹽豬腩片美國梅肉🍽雞肉チキン韓式芝士雞腿肉 岩鹽日本雞頸肉辣味噌雞腿肉辣味噌日本雞頸肉岩鹽手羽📍地點:粉嶺中心地下145-146號舖
👩🏻‍🍳 🥢米子燒肉家(粉嶺)🧑🏻‍🍳

👣值得科勞指數:🏃🏻‍🏃🏻🏃🏻‍🏃🏻

🍽牛十品
上等牛舌(厚切)
Prime牛仔骨

辣味噌日本雞頸肉
岩鹽手羽

📍地點:粉嶺中心地下145-146號舖
2023-05-06 56 views
粉嶺終於開咗燒肉店😍 平時經過見到都唔少人, 有時要等位, 今晚星期五去竟然唔full, 我哋叫咗和牛放題😍😍😍 買埋大約$480一位, 放題嚟講質素非常好,仲有好多其他嘢食,整體樣樣都好食,甲羅燒同飯都值得叫,兩個鐘頭超抵食!個火亦都夠猛,食到中途工作人員亦都會主動過嚟幫我哋換爐,人手充裕,上菜同換碟都好快,態度都算OK,衛生亦都可以不過座位就頂腳,成餐要彎住來坐,食完條腰緊左,不過咁嘅價錢同質素嚟講,絕對會再返嚟
$480 (Dinner)
2023-05-06 61 views
食完可以再食呀。話說今日又出開北區,我又去食米子燒肉了,上次都無留意到原來有好多定食餐,我見大部分嘅人都點一個餐,因為份量都好多,夠哂食。但食肉獸嘅我,都決定食個放題嘅。因為朋友唔食牛,所以我又係所有野都點一轉。人人都好中意食和牛,當然和牛好食,牛脂分怖得好好。但我反而好欣賞其他牛。因為反而無咁肥又有牛味。雞翼又最驚燒唔熟,佢呢度係細隻嘅,有肉汁得嚟又容易燒,唔會外面燒到焦入面末熟。仲可以有溶芝士。讚讚讚。而豬肉亦有好多唔同嘅位置,仲可以無限量咁攞生菜配。而我朋友就勁欣賞羊架,當然我自己就覺得有點羶味。但佢就食到啖啖肉,讚口不絕。而我就成個蟹膏醬甲羅燒撈飯食左米碗飯,放題我想堅持唔食飯都唔得。🤪飲品方面,我主打茶類都有餐廳自家製同紙包,仲有啤酒可以飲。。講真,三百元內呢間性價比真係高嘅,就算唔食放題都可以食套餐。
食完可以再食呀。

因為朋友唔食牛,所以我又係所有野都點一轉。

而豬肉亦有好多唔同嘅位置,仲可以無限量咁攞生菜配。

2023-05-05 2546 views
粉嶺的米子燒肉家A4和牛放題,每位$418,價錢比其他和牛燒肉餐廳便宜一點,而其他食物豐富到吃不完,值得去!自助飲品,有自家沖泡的洛神花茶,配燒肉能去除油膩感。很快便先來沙律和紫菜飯,紫菜飯裏還有蝦乾、飯素,味道不會太鹹,好味!和牛,吃得很過癮,因為每款和牛都非常好吃!日本A4和牛肉眼和肩胛,雪花分佈均勻,輕輕一燒便出油,可以燒得外面微脆,裏面軟滑,入口即溶的感覺,朋友第一次吃,大讚是人生享受!美國極黑和牛三角肉,口感結實肉味香;澳洲M5和牛肩胛,脂肪分佈綿密,入口軟滑,爆油脂的感覺超好吃。牛肉,有十款之多,已醃好調味的也有,大部份美國Prime級,保證滿意!厚切的上等牛舌,是我最喜歡的,因為燒完煙韌爽口,有牛肉香,不會硬到咬不到;而牛柳粒超好味,咬下爆肉汁,超香牛肉味。其他的牛腹、肉眼、牛板腱、牛脊肉、牛仔骨、五花肉等,都是高質素高的牛肉,光吃牛肉已值回票價。豚肉,四款肉裏面最愛岩鹽豬腩片,簡單的鹽味調出豚肉鮮味,燒過的油脂香十分惹味!韓式辣味豬腩片味道比較濃,美國梅肉十分爽口呢!雞肉,朋友最喜歡韓式芝士雞腿肉,芝士在錫紙盤裏燒溶後,再把燒雞肉放在裏面拌勻,說不出的香口!芝士拉絲質感

雞肉,朋友最喜歡韓式芝士雞腿肉,芝士在錫紙盤裏燒溶後,再把燒雞肉放在裏面拌勻,說不出的香口!芝士拉絲質感,令雞肉更覺煙靭滑溜。岩鹽手羽,也是用鹽輕輕的調起雞肉鮮味,我比較喜歡這種簡單調味,這才能品嚐到肉類真正的味道。雞頸肉比較結實,喜歡煙韌口感的人就對胃口了。

海鮮,真的不得了!有甲羅燒,滿滿的蟹膏,加上蟹子,燒完的香味讓人要立刻吃掉!蟹膏的香氣充斥口腔,真的是人生享受!帆立貝新鮮,燒一會便可,彈滑又鮮甜。多春魚、魷魚,這些香口小食,配啤酒,很適合三五知己來飯聚,暢談一晚。

野菜,牛油蕃薯超好味!燒過的牛油像把番薯輕炸,本來番薯味道香甜,牛油在表面輕烤後更香口,好吃得會一直記住!其他蔬菜還有翠玉瓜、秋葵、粟米、雞髀菇,烤的時間長一點,可以一開始燒就放在爐邊慢慢烤。

用餐時間120分鐘,剛剛好夠燒完所有食物。大家都飽得捧著肚子走,和牛幾乎入口即溶的口感最印象最深刻,值得一試啊!
2023-04-26
$460 (Dinner)
🥩🥩樓底高,油煙散得快,而且有卡位,坐得舒適食得開心✨✨前菜極推🥗海蜇野菜沙律🥙海蜇份量大而且爽口👍🏻 豆腐野菜沙律💚豆腐極滑主食🍚有飯有烏冬選擇📍A4日本和牛放題 $388 - $418和牛類別有4款😍 日本A4熊本和牛肉眼;日本A4熊本和牛肩胛;美國SRF極黑和牛三角肉;澳洲M5和牛肩胛🧡每款都入口即溶😱😱yummy👅食和牛都好飽,不過另外的肉類都相當吸引👍🏻👍🏻👍🏻牛既種類都有十款🍴另外再有豚肉,雞肉,羊架,海鮮,野菜選擇😍😍😍必點✨✅味噌甲羅燒賣相精緻✨而且蟹膏味濃郁香滑帆立貝極大且新鮮魷魚燒完入味😋又新鮮上等牛舌(厚切)非常彈牙韓式辣味豬腩片 燒完皮脆帶有辣味👍🏻👍🏻👍🏻岩鹽日本雞頸肉 羊架 日本甜番薯飲品自取,大量選擇🍻🍺有冷泡茶啤酒而且有蔬菜供應,夾埋肉肉食,油脷感下降😙😙
🥩🥩樓底高,油煙散得快,而且有卡位,坐得舒適食得開心✨✨

主食🍚有飯有烏冬選擇

韓式辣味豬腩片 燒完皮脆帶有辣味👍🏻👍🏻👍🏻
岩鹽日本雞頸肉
羊架
日本甜番薯

飲品自取,大量選擇🍻🍺有冷泡茶啤酒

而且有蔬菜供應,夾埋肉肉食,油脷感下降😙😙
甲羅燒
最近去「北部都會區」😂 去開附近,就食啲特色嘢!見到一間燒肉店,入面都幾多人,一於試吓!日式網燒大大話話都食過好多間,呢間係其中一間會想再去食嘅!燒肉店不外乎都係食肉🤣 我叫左$418餐!每樣都叫咗少少試吓,結果放到成枱都係!最後啱啱好食得晒😋首先牛肉,米子提供不同等級的牛肉,A4熊本和牛真係好勁!賣相令人垂涎欲滴🤣 佢嘅肉質超級嫩,就算唔加調味都好好食。一咬落去,啲肉就融化喺口,加上濃濃嘅肉汁,真係令人回味無窮!一定要試下熊本和牛!最有特色嘅係味噌甲羅燒 🦀 好少燒肉鋪而家有得叫蟹膏甲羅燒!佢將蟹肉同蟹膏放喺蟹蓋裡面,燒烤途中令食材散發出濃郁香氣😍見到蟹膏blu blu blu 開始有bubble 冒煙就食得,蟹膏味道突出,配日本米食滋味十足✌🏻✌🏻三文魚鰭都好surprise!🐟 三文魚鰭嘅油脂含量比其他部位嘅三文魚高,味道更加濃郁。佢嘅油脂質地柔軟,入口即化,每一啖都好滑順,同友人一齊食咗兩條😋真係好好味!雞肉同豬肉都有好幾種~每種都有自己獨特的風味。我尤其中意伊比利亞豬肉,肉質非常嫩,而且非常入味。最後,米子環境都幾好。裝修日式、少油煙,入到嚟都好舒適放鬆。店員好nice好友善

最後,米子環境都幾好。裝修日式、少油煙,入到嚟都好舒適放鬆。店員好nice好友善,人手充足,一舉手就有人應😙

朋友仔話米子燒肉家有個燒肉放題餐好抵食,今日決定去試試!我地最尾揀一百二十分鐘 A4日本和牛放題套餐($388一位)因為入面包左四款靚靚牛肉,包括:日本A4熊本和牛肉眼、日本A4熊本和牛肩胛、美國SRF種黑和牛三角肉同澳洲M5和牛肩胛冇得輸,其實淨係食呢個都值回票價!另外仲有海鮮好似青口呀、帆立貝呢d!另外我比較鍾意韓式辣味豬腩片,好惹味!飲品都係任飲,我地就飲道地盒裝飲品,其實仲有一杯杯自家製嘅茶,不過都幾大杯我地想飲多d唔同款就冇拎黎飲XDCP值極高可以再黎!

朋友仔話米子燒肉家有個燒肉放題餐好抵食,今日決定去試試!

CP值極高可以再黎!
2023-04-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner