2019-09-22 2741 views
今日約左中學同學去食飯,去左創興中心,因為我地等開個間太多人 ,而且又肚餓。就去左9樓既韓舍到食,一去到叫左一個有雞湯冬瓜盅湯底雖然比較普通,但有鮑魚、蝦、花膠補救。海鮮都比較新鮮 ,間唔中有幾舊蝦較梅,不過唔大問題!個到仲有好多甜品任食!火鍋料都係任攞!有唔同小食!款式都算係咁!味道普普通通!最特別就係有得炒雪糕🍦 整小丸子 朱古力爆谷🍿,總括來講,都不錯自選調味料,味道款式都算齊全,而且都好衛生。湯底清甜,海鮮材料豐富。海蝦新鮮又大隻,蝦肉肉質鮮甜爽口彈牙。蜆殼類海鮮清洗干淨,沒有沙粒。肥牛鮮嫩,肥瘦均勻。鮮貝新鮮,隻隻都好鮮甜。食物還不停添加。
今日約左中學同學去食飯,去左創興中心,
因為我地等開個間太多人 ,而且又肚餓。
就去左9樓既韓舍到食,
一去到叫左一個有雞湯冬瓜盅
湯底雖然比較普通,
但有鮑魚、蝦、花膠補救。
海鮮都比較新鮮 ,間唔中有幾舊蝦較梅,
不過唔大問題!個到仲有好多甜品任食!
火鍋料都係任攞!有唔同小食!
款式都算係咁!味道普普通通!

自選調味料,味道款式都算齊全,而且都好衛生。

湯底清甜,海鮮材料豐富。

海蝦新鮮又大隻,蝦肉肉質鮮甜爽口彈牙。

蜆殼類海鮮清洗干淨,沒有沙粒。

肥牛鮮嫩,肥瘦均勻。

鮮貝新鮮,隻隻都好鮮甜。

食物還不停添加。
2019-08-01 1467 views
今晚收工又約同事一齊來韓舍,最喜歡仼飲仼食,我地叫左惹味花膠雞煲,原先仲諗住係用花膠仔添,估唔到花膠好厚仲好淋,連同雞件、洋蔥亦吸收左花椒八角香味,非常入味。基本上食物紙大部分都點左,我最喜歡牛頸脊、生蠔、鯇魚腩,新鮮好味!而自助bar亦有大量食物提供,熟食區、蔬菜類、丸類、海鮮、沙律、生果、甜品,種類非常多,岩晒不同口味!另外還有自制章魚燒、炒腸粉、炒雪糕機,自己控制份量,按個人喜好加入配料,係幾好玩幾特別既!除了食物,飲品選擇都好多,十幾款無酒精飲品,幾款啤酒,竟然仲有清酒,食得飽飽地,飲返兩杯真係好爽!
2019-07-23 1241 views
夜晚放工,諗住出街食飯,但係間間都太多人機緣巧合之下,就去咗呢間韓舍試吓好唔好食一開始俾佢七點前$88嘅傳單吸引👍🏻入到去叫咗期間限定嘅湯底🥘海鮮冬瓜盅有清熱,降火,消暑嘅功效飲落個湯真係好重冬瓜味,好鮮甜仲有豐富嘅料, 有蝦、花膠、鮑魚💕之後就俾佢啲甜品🍧吸引住, 每樣甜品都好有特色好多種類🍧🍰🎂主菜都未食就試咗佢個炒雪糕🍦又好玩又好食😂好似小朋友煮飯仔咁樣我就比較鍾意朱古力味嘅爆谷啦🍿仲有得任食唔嬲!👏🏻有個同事最鍾意呢度嘅蜆 最適合啲鍾意海鮮嘅人而呢度嘅熟食都算有水準有泰式醬肉燥茄子,仲有菠蘿肉粒炒飯添🤓
夜晚放工,諗住出街食飯,但係間間都太多人
機緣巧合之下,就去咗呢間韓舍試吓好唔好食
一開始俾佢七點前$88嘅傳單吸引👍🏻

入到去叫咗期間限定嘅湯底🥘海鮮冬瓜盅
有清熱,降火,消暑嘅功效
飲落個湯真係好重冬瓜味,好鮮甜
仲有豐富嘅料, 有蝦、花膠、鮑魚💕

主菜都未食就試咗佢個炒雪糕🍦
又好玩又好食😂好似小朋友煮飯仔咁樣

我就比較鍾意朱古力味嘅爆谷啦🍿
仲有得任食唔嬲!👏🏻

有個同事最鍾意呢度嘅蜆
最適合啲鍾意海鮮嘅人

而呢度嘅熟食都算有水準
有泰式醬肉燥茄子,仲有菠蘿肉粒炒飯添🤓
我係第一次寫食評, 但呢度真係太抵, 真係忍唔住要因為呢間"韓舍" 而破戒. 我book左5月20日既5-7PM 的時間食早段dinner. 佢係88蚊人頭+1..無錯...每人落樓一張紅衫魚仲有錢找...已包左兩個鐘既任食邊爐, 少少熟食, 普通野飲, 甜品仔, 仲要有埋雪糕既任食.....係旺角woo, 你會問佢有冇搞錯左D咩....但佢真係無呃你, 真係100蚊就落得樓, 無任何古惑收費, 係老實既.............最緊要既係,,,因為佢個場好大....係坐得好舒服, 係世界級既舒服, 唔係講笑. 100蚊, 佢唔會有咩驚天地世界級好味既野食, 但你一定可以食飽, 仲要我覺得唔算有伏野, 佢D 炸野同熟食其實仲幾好咪tim (包括雞塊啦, 魚餅啦, 最後仲有地瓜球)...全部勁熱岩岩炸起, 已經無得頂啦其實.........佢打邊爐D肉都唔差咖, 起碼D牛唔係肥死的, 羊肉也不錯吃佢既麻辣同冬陰湯底都係正常, 唔會水汪汪無味道...真心推介呢間野... 如果大家想平平地打個邊爐既, 呢度真係要試下

佢打邊爐D肉都唔差咖, 起碼D牛唔係肥死的, 羊肉也不錯吃

如果大家想平平地打個邊爐既, 呢度真係要試下
2019-07-20
$100 (Dinner)
  • 炸物
  • 打邊爐既牛及羊片
2019-07-19 534 views
發表翻幾month前發生過ge1單野,打算由它,但到而加仲記住,內心仲思考ing間野幾時會做唔掂,其實本身呢間野好多片推薦,講到好好咁,睇到我同d朋友都好有興趣,所以幫朋友慶祝生日而訂左位。當時早10-15min去,然後她(員工)話我地遲到超過15min,所以個位比左人,咁我地就比搵翻電話錄音比她聽,證明係她地員工自己mark錯時間,我地無遲到仲早到左,但她聽完都完全無安排過任何野(我覺得就算個刻無位,明知道自己餐廳失誤,其實都可以安排客人等下1個空位)而她直接話無位,仲係用1副完全唔稀罕你地ge態度來講,所以當刻生日個朋友好火,話叫她叫經理出來,而她話她就係經理,事實上我唔知她係咪真係經理,但因為慶祝朋友生日,我唔希望呢日係吵架過,所以我同朋友講算啦,我地去住其他間慶祝先(去左其他層ge火鍋,名就唔開,覺得個間d野係唔錯),但講真呢單野我到而家仲好記得原因她真係好串1開始覺得我地遲到態度差左d我都理解到,但後面知道唔係反而更加差,我都幾無奈,煌極d人ge態度我覺得已經算極品,但她係極品中ge極品,唔知仲以為她係老闆娘,開呢間店只係人生太無聊所以開來玩下(單純發表下個人感受,雖然我知道

),但講真呢單野我到而家仲好記得原因她真係好串
1開始覺得我地遲到態度差左d我都理解到,但後面知道唔係反而更加差,我都幾無奈,煌極d人ge態度我覺得已經算極品,但她係極品中ge極品,唔知仲以為她係老闆娘,開呢間店只係人生太無聊所以開來玩下(單純發表下個人感受,雖然我知道係呢個人ge問題,可能入面好多員工都好好,但都唔會想去吃~加上最近講起,同事話d野唔好吃,我自己唔係太清楚,但呢間肯定成為我人生第一位唔會去ge店,p.s.煌極第2(雖然煌極吃過覺得好味)
2019-02-16
2019-07-17 182 views
裝修後的韓舍轉為雞煲火鍋,座位更闊落,空間感更大。同樣以半自助形式,一邊以點餐紙落單,亦有其他熟食、火鍋配料、飲品、甜品供自行取用。還有幾特別的有自己整炒雪糕、章魚燒、炒腸粉。我們點了小辣花膠雞煲,個汁甜甜辣辣,味道不錯。雞件大小適中容易入味,配料既蒜頭同洋蔥好甜好好味!火鍋料也點了好多款,炸響鈴、牛頸脊、肥牛、生蠔、黑豚肉、象拔蚌片都很好食。其他還有各式各樣既蔬菜同丸類,款式多到一晚食不完。食飽飽都要留返另一個胃去食雪糕同甜品,呢一餐真係好滿足呢!

其他還有各式各樣既蔬菜同丸類,款式多到一晚食不完。

食飽飽都要留返另一個胃去食雪糕同甜品,呢一餐真係好滿足呢!
2019-07-16 153 views
今日同幾個朋友旺角打完波, 諗住夜晚喺旺角搵番間舖頭食飯, 因為啱啱打完波比較肚餓, 所以有啲人就想去打邊爐,有啲又想食刺身, 好彩經過創興樓下 見到有一間又可以打邊爐又可以食刺身嘅火鍋店, 於是我哋就直接上去啦。上到去之後發現舖頭嘅地方闊落,最啱一家大細同埋一大班朋友上去食, 入咗位後我哋就當然揀咗個海鮮火鍋自助餐 喺等緊個火鍋湯底得嘅時候我哋就係舖頭嘅自助餐推行咗個圈 發現除咗火鍋配料外仲有好多唔同嘅小食同甜品而我最喜歡嘅就係食佢個豬腳薑因為真係好入味, 喺食完第一批小食後火鍋湯底終於嚟到喇 我哋一打開個蓋, 爭啲唔信呢個係自助餐提供嘅湯底 因為啲鮑魚又大隻蝦又多, 個服務員仲好貼心同我地講記得你打邊爐前記得有一個湯底, 湯底真係十分清甜,我哋每人都差不多飲咗兩碗先開始食佢嘅配料同埋叫一啲火鍋配料食, 呢度除一般嘅肥牛呀豬肉呀肉類同埋羊肉之外,仲有牛頸脊同牛肋條, 如果真係鍾意食牛肉嘅人嚟到呢度真係要畀佢有五個讚, 最後當然係食返個甜品先啦 呢度除咗一般嘅蛋糕呀雪糕呀啫喱外, 最特別嘅就係呢度可以自己整八爪魚丸同埋炒雪糕真係又好玩又好食。食完後,我地6個人都覺正
好彩經過創興樓下 見到有一間又可以打邊爐
又可以食刺身火鍋店, 於是我哋就直接上去啦。
今日同同事gathering,講起想打邊爐,同時又想食下啲日本刺身等,甘上open rice搵食,見到位於創興9樓既韓舍評價唔錯,就去試下啦入到去餐廳面積幾大,坐得舒服唔會擠迫,出去行個圈發覺都真係幾多野食,有啲似酒店式既自助餐。例如有好多熱食同炸物等等既選擇,有蝦,沙白同扇背等係for你打邊爐既然後少不了一系列係火鍋配料同醬料任你揀,仲有甜品同啤酒汽水任飲,最新奇既係仲有章魚小丸子機比你自製章魚小丸子,另外仲有自製雪榚機同爆谷等比你又食又玩另外仲有好多刺身選擇比你揀,連象拔蚌都有!重點當然係依個養生鍋啦,一打開見到有六隻飽魚同蝦😍😍底下仲有一大舊冬瓜,店員話滾起後就當湯飲左先。味道好鮮甜,有啲似係酒樓飲既冬瓜😀,用依種湯底打邊爐都係第一次,味道一流!突然覺得原來打邊爐都可以甘健康另外就係肥牛,牛頸脊等既配料係任嗌最後埋單每人都係講緊200蚊鬆啲,依個價錢同依個質素,CP值十分高!值得推介

另外仲有好多刺身選擇比你揀,連象拔蚌都有!

另外就係肥牛,牛頸脊等既配料係任嗌

2019-07-12 141 views
旺角創興以前酒吧多,而家都轉曬做食店,今日一班同事就約埋一齊黎食火鍋自助餐。8字樓一入到韓舍,環境都算大,卡位都坐得好舒服,自助餐模式有好多嘢食,有甜品,小菜,炸物,沙拉,冷麵等等。。呢度嘅刺身雖然唔似放題咁用過好靚嘅盤上,但係都好新鮮好多好豐富食左一陣野個火鍋湯底就嚟啦,一打開大大個冬瓜盅,上面放滿新鮮嘅鮑魚同大蝦,煮熟之後每人先試一碗湯,冬瓜裏面放左啲花膠螺頭瑤柱仔,飲落10分鮮甜,之後再加湯打邊爐。湯底嚟咗之後,馬上點左一碟肉黎碌一望過隔離就見師傅即場用部切肉機黎切,唔怪得啲嘢咁新鮮啦另外一邊亦都放咗部章魚小丸子機,同埋炒雪糕機,大家可以自己DIY小丸子同炒雪糕,真係又有得玩又有得食haha講真呢度真係有好多嘢食,食材亦都好新鮮,價錢又唔係貴,三五知己真係可以嚟試吓

2019-07-06 212 views
一行六人,點了宮廷海鲜鍋,海鮮頗多款,龍蝦、扇貝、鮑魚 新鮮 好味, 可惜龍蝦只得一隻唔夠分 ,麵包蟹多肉但略嫌末卜得夠開,很難拆肉食,餐廳亦冇鉗供應, 老人家怕咬崩d假牙唔敢食,呢方面有待改進,貝類量多冇沙抵讚 ,食完呢個海鮮鍋已半飽 ,出面自助嘅食物 普普通通咁啦 ,一般自助火鍋貨式,食埋雪糕已經頂住個肚 ,食到大半先記得原來可以加20蚊食刺身,但係已經好飽喇所以都冇加到
2019-07-05
$288 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 宮廷海鮮鍋
2019-07-04 303 views
好耐冇食火鍋了,約朋友去食下先。朋友介紹這間食店,這食店位置幾好,交通方便,巴士同地鐵都好近。入到去,地方好大,環境舒適,裝修都好靚。雖然係自助火鍋放題,但侍應好多,而且有禮貌。湯底方面,豬骨湯底,香味濃郁,配料好多。食物方面,款式多選擇,又有海鮮食,蝦同蜆鮮甜美味,新鮮又大隻。又有特色火鍋配料,牛頸脊肉質新鮮,有口感,象拔蚌片,非常爽口,韓國生蠔,新鮮又大隻。每樣都食左幾次,非常好味。這裏環境靚,食物正,價錢又唔貴,下次一定再來。
湯底方面,豬骨湯底,香味濃郁,配料好多。
這裏環境靚,食物正,價錢又唔貴,下次一定再來。
2019-07-03 169 views
朋友在網上睇到韓舍評語幾好訂左位,上到去環境都都很寬敞舒適,而且很光亮,我們安排左坐卡座很寬闊👍🏻👍🏻👍🏻首先點左冷盤刺身,有帶子、蟹棒、甜蝦、呑拿魚等等。之後我們點左個雞煲再打邊爐😍😍好耐都無食過雞煲,雞煲好香口十分入味😋😋吃完雞煲後就開始火鍋 🍲火鍋點會少得牛肉呢!點左肥牛、豬肉片等等,很鮮美可口;另外還有幾款海鮮選擇,有蠔、蝦、象拔蚌,各款都很新鮮美味。,自助丸類任食👍🏻自助bar有熟食類有很多款式有咖哩角、炸雞塊、炒飯、等等, 而且有沙律🥗等等的選擇,應有盡有!飲料方面有很多選擇,有汽水、茶、啤酒🍻、清酒🍶可以任飲!甜品有好多款式有cheesecake、布甸、慕絲等等💕而且仲有自製炒雪糕,滿足又抵食既火鍋放題。

首先點左冷盤刺身,有帶子、蟹棒、甜蝦、呑拿魚等等。

之後我們點左個雞煲再打邊爐😍😍好耐都無食過雞煲雞煲好香口十分入味😋😋吃完雞煲後就開始火鍋 🍲

飲料方面有很多選擇,有汽水、茶、啤酒🍻、清酒🍶可以任飲!

2019-06-25
Type of Meal
Dinner
2019-06-28 301 views
話說我地一行45個人,諗住搵個地方吹下水,食下野見到呢間韓舍門面唔差就入左去啦入到去環境乾淨光猛,兜左個圈亦見有好多唔同款式既野食,岩哂樣樣想試d既大胃王Cp值都好高,價位只係200$左右人頭,二人同行一人半價,第三位客+1$就ok,計起同食個晚市茶餐廳差唔多...咁既價錢有無伏呢😂咁就無既,唯一要彈既地方就係刺身,我自己就認為可以再新鮮d😔其他食材都普遍唔錯,重推介係養心鍋,真係好足料,有東瓜盅,鮑魚,鮮蝦,湯底好清,我地未落其他配料前都飲左幾碗先~我自己就唔鐘意飲酒,鐘意飲酒既人士,呢度有啤酒+清酒任飲收呢個價錢,你仲想點😂😂😂
話說我地一行45個人,諗住搵個地方吹下水,食下野
見到呢間韓舍門面唔差就入左去啦

我自己就唔鐘意飲酒,鐘意飲酒既人士,呢度有啤酒+清酒任飲
收呢個價錢,你仲想點😂😂😂
2019-06-27 251 views
哈哈,一睇名仲以為係韓燒店,原來主打火鍋創興9樓全層,真是幾大好似自助餐甘好一區區好多選擇一入去就見到2個雪櫃裝住各式各樣嘅甜品😏後面仲有一些自助食物玩意玩下好似 爆谷,炒雪糕機章,魚小丸子又食又玩好開心仲有 dreyer's雪糕任裝任食忍唔住食返兩球😍飲品方面除左 汽水`紙包飲品外仲有啤酒同啤酒🤭唔止甘。。。仲有凍清酒餐廳仲好貼心提供花茶沖沏戲玉方面當然是打邊爐叫左 木瓜海底椰湯&蕃茄濃湯湯底😏外表勁呃like配料選擇都非常多肉類壽司刺身就剔纸落order其他配料就去自選區任夾丸類眾多, 仲有外型可愛嘅鴨仔魚蛋扇貝 鮮蝦都係任簡任夾
哈哈,
一睇名仲以為係韓燒店,原來主打火鍋
創興9樓全層,真是幾大
好似自助餐甘好一區區好多選擇

一入去就見到2個雪櫃裝住各式各樣嘅甜品
😏
後面仲有一些自助食物玩意玩下
好似 爆谷,炒雪糕機章,魚小丸子
又食又玩好開心
仲有 dreyer's雪糕任裝任食
忍唔住食返兩球😍

飲品方面除左 汽水`紙包飲品外
仲有啤酒同啤酒🤭
唔止甘。。。仲有凍清酒
餐廳仲好貼心提供花茶沖沏

戲玉方面當然是打邊爐
叫左 木瓜海底椰湯&蕃茄濃湯
湯底😏外表勁呃like

配料選擇都非常多
肉類壽司刺身就剔纸落order
其他配料就去自選區任夾
丸類眾多, 仲有外型可愛嘅鴨仔魚蛋
扇貝 鮮蝦都係任簡任夾

• 小丸子
2019-06-26 4392 views
上枱(龍蝦仍在動)再倒入湯等待中……嘩……好震撼貝殼類鲜甜龍蝦100分(好鲜甜,肉質彈牙)麵包蟹多膏可能店臨收工肉片(先order 師傅再即時用機切牛肉,豬肉,羊肉片)自助區丸類,瓜,菇類海鲜份量唔夠5人食唯有自助夾肉丸,牛肉,豬肉,羊片(打邊爐)因大長型爐(難滾起)可要求唔用大爐,改小圓窩(電磁爐)打邊爐自助區炒腸粉、DIY章魚丸、有炒雪糕甜品櫃、水果有雪糕筒提供(自助式)5人全單$1584暫時優惠like 此店facebook 條片(店員協助)每人減$3O折左$1434p.s.海鲜(龍蝦最新鲜,上枱仍動)麵包蟹,貝類算新鲜反而蝦(d肉霉)唔新鮮每位$288+10%(價錢算中上價)但海鲜並不平均5人(龍蝦得1隻+半邊龍蝦……麵包蟹得1隻)貝類每款有5隻(夠分)份量(並不是足夠5人分)海鮮(蟹、龍蝦)需要叫店員切件(每人食少少)
上枱(龍蝦仍在動)
再倒入湯

等待中……

嘩……好震撼

貝殼類
鲜甜

龍蝦100分(好鲜甜,肉質彈牙)
麵包蟹多膏

可能店臨收工
肉片(先order 師傅再即時用機切牛肉,豬肉,羊肉片)

自助區
丸類,瓜,菇類

海鲜份量唔夠5人食
唯有自助夾肉丸,牛肉,豬肉,羊片(打邊爐)
因大長型爐(難滾起)
可要求唔用大爐,改小圓窩(電磁爐)打邊爐

自助區
炒腸粉、DIY章魚丸、有炒雪糕
甜品櫃、水果

有雪糕筒提供(自助式)

5人全單$1584
暫時優惠
折左$1434

p.s.
海鲜(龍蝦最新鲜,上枱仍動)
麵包蟹,貝類算新鲜
反而蝦(d肉霉)唔新鮮
每位$288+10%(價錢算中上價)但海鲜並不平均
5人(龍蝦得1隻+半邊龍蝦……麵包蟹得1隻)

貝類每款有5隻(夠分)
份量(並不是足夠5人分)

海鮮(蟹、龍蝦)需要叫店員切件(每人食少少)

Delivery
Type of Meal