2023-03-27 601 views
作為一個茶記愛好者又成一個健人最鐘意就係食呢個手撕雞蕃茄湯通心粉早餐可配雙蛋同餐包手撕雞唔只得胸雞部分而且分量適中蕃茄湯有蕃茄薯仔本人所以口感唔會好悶得黎又唔會死鹹太陽蛋正常發揮餐包有驚喜,表面焗到香脆可口入面唔算超軟身但有咬口 扎實有麥香味食完都會有飽足感-全個餐都係滿滿既蛋白質所以最岩注重健康既健身人士食但呢個早餐成日好快就無9點去都可能已經無曬所以成日都失望而回-環境好多卡位, 地方都闊落但人流好多間中門口排2-3個人但好快有位 但早去就唔洗排
作為一個茶記愛好者又成一個健人

所以最岩注重健康既健身人士食
但呢個早餐成日好快就無
9點去都可能已經無曬
所以成日都失望而回
好多卡位, 地方都闊落
但人流好多
間中門口排2-3個人
但好快有位
但早去就唔洗排
2023-03-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Breakfast
2023-02-05 734 views
在尖沙咀行行下街覺得餓,想搵間茶餐廳食下下午茶,點知周圍都好多人,見呢家滿座但咁岩有人走就試下。一入去見到都好多卡位,座位是比較舒服,但環境衛生方面有待改善。今次我地叫下午茶諗住嘆下,又見門口有出爐麵包,所以點了一個「低糖紅豆扭包」及「足八吋熱狗+紅豆冰」。(留意: 堂食麵包要加$1)「低糖紅豆扭包」是好吃,唔太甜 味道岩岩好,麵包都好鬆軟。但熱狗方面就係個八吋係特別d,味道正常,另外紅豆冰就因為下午茶餐唔洗加錢就叫左,但隻杯就好silm😅
(留意: 堂食麵包要加$1)

「低糖紅豆扭包」是好吃,唔太甜 味道岩岩好,麵包都好鬆軟。

2023-02-04
$60 (Tea)
2023-01-21 459 views
一位黄色头发服务员一上来就态度很差,急急忙忙,不停催别人点单。我点了一个菜,结果卖完了也不说,我反复催单才跟我说没有了。然后说自己也不知道。一开始以为歧视内地人,后来发现对本地顾客也态度很差。不会再来,建议别来。

2022-12-27 461 views
我理解有的香港人会对内地顾客不友善,但我是一个只要食物能让我吃饱就不挑剔的人,只是这次在半夜吃完后,第二天早上直接去厕所开吐,而且是非常难受,不禁让人怀疑是吃这个食物中毒 我被一位女服务员莫名凶过,还把餐牌直接甩桌子上,真的是非常无语,好像并没有得罪过她吧?服务业这样做,怎么长久开下去呢?来香港也30天了,陆陆续续也吃了很多不同餐厅,但这家可以说是碰到过态度最差的了,如果你想去一家会歧视人的餐厅,那么欢迎来这里品尝!

2022-12-26
$75 (Last Night Supper)
喺尖沙咀工作, 確實有點難搵食的, 這間九龍餐室, 之前已經試過非常難食, 今日趕時間但係想食蛋撻所以 就嚟咗九龍餐室, 蛋撻係好食的, 但係叫咗個支竹羊腩煲就極度失望, 真係冇諗過佢印咁大個餐牌整啲咁嘅嘢食出嚟, 真係玩咩! 整得支竹羊腩,都冇理由會打厚芡嘅方式煮個汁, 羊腩呢竟然冇肉, 只有骨! 好好彩俾你撩到一嚿肉出嚟,你預計嚿肉嘅size大約等於五香肉丁的 size啦!$98 我相信佢扣埋人工同舖租, 利潤可能有60蚊! 兩個人入去食飯, 張枱係唔夠位擺食物的, 去唔去呢間餐廳, 自己分析! 尖沙咀的確是非常方便嘅地方, 佢開喺呢個位置冇得輸, 可能佢煮得咁難食都成日滿座, 原因除咗位置方便,佢大部分嘅卡位都係舒適的, 疫情時候全單都有八折, 取得街坊的心 ,夥記可以叫係冇乜禮貌, 但係我就唔係太計較 , 反而以體諒的心去食會開心啲 , 我越體諒佢,( 不停話唔緊要,唔緊要,唔緊要) 夥記反而好識做, 同我講聲對唔住招呼唔到 ! 下次嚟請你飲嘢。 呢間餐廳唔算高分 ,但冇辦法,尖沙咀茶餐廳無競爭, 所以依然好多人幫襯!

2022-12-10
$115 (Dinner)
2022-11-20 382 views
食物咸同埋好似吾係好乾淨環境硬件都可以企晚間一個女待應非常無禮貌吾好要求好招呼直頭無禮貌到無到食食下野又收野未食完話未收佢俾面色俾你睇轉個頭又烏入後攪餐牌佢個物同手響我地兩個中間/食物上面攪黎攪去直頭吾想食就走重點係堅無禮貌
食物咸同埋好似吾係好乾淨

佢個物同手響我地兩個中間/食物上面攪黎攪去
直頭吾想食就走

重點係堅無禮貌
2022-11-10 353 views
香港下午茶,香港地疫情下,此店算勁,中午2:30一樣排隊等位👍但係估唔到女落單员:諗好先一齊落😅我哋當然無所謂,但飲杯茶後🤔得個甜字、無茶味,葡撻凍🙃杏仁条好D,甜度適中,焗肉醬飯🤣焗到面黑晒🙃點食牙,又唔係特別平,點解都咁多人食?
Type of Meal
Tea
2022-10-29 262 views
一向都對座位有要求、揀餐廳要坐得舒服收工呢啲咁攰嘅moment見九龍餐室望入去落地大玻璃有好多卡位坐,就入去食個快靚正茶記啦兩人派左張卡位俾我地其實都黎食過好多次,每一次既野食都有質素保證。今次叫咗個餐牌上面有廚房推介圖案既港式地道乾炒牛河加杯港式熱奶茶係尖沙咀中心位置既茶記、奶茶對手點都有啲競爭,質素都有返咁上下、哩間既奶茶都係冇令我失望,茶味濃口感滑西餐白色碟上,高級乾炒牛河碟底冇咩油、上面灑左芝麻增加香味有芽菜、韭黃河粉焦燶牛肉夠大舊厚身有咬口、食落有牛味叫做快靚正坐得舒服、會再幫襯
一向都對座位有要求、揀餐廳要坐得舒服
收工呢啲咁攰嘅moment

兩人派左張卡位俾我地
其實都黎食過好多次,每一次既野食都有質素保證。
今次叫咗個餐牌上面有
廚房推介圖案
既港式地道乾炒牛河
加杯港式熱奶茶

西餐白色碟上,高級乾炒牛河
碟底冇咩油、上面灑左芝麻增加香味
有芽菜、韭黃
河粉焦燶
牛肉夠大舊厚身有咬口、食落有牛味

乾炒牛河

叫做快靚正坐得舒服、會再幫襯

港式熱奶茶
乾炒牛河
港式熱奶茶
2022-10-21 214 views
見好多人排隊,就試下,點了一個 $72 的台式海鮮滷麵。一黎到賣相差,好似啲野煮完一野倒出來。都唔緊要。一食落就知一煲過,紅蘿蔔 & 菜未熟硬掘掘,麵就煮耐左糊了!$72 lunch 食啲咁求其的野,真係無下次!

$72 lunch 食啲咁求其的野,真係無下次!
2022-10-11 177 views
今日見做嘢做到好忙, 冇時間出去食午餐, 結果做到8點鐘收工就拿拿聲出去搵嘢食, 行行下你都九龍餐室, 見平時晏晝都好多人排隊就試下啦, 叫咗個自己平時最鍾意食嘅窩蛋免治牛肉飯, 嚟到嘅時候一眼望埋去就知道啲免治牛肉其實係肉醬意粉用的 免治牛肉醬整成的 , 心知不妙了!☹️當我用匙羹潷起免治牛肉淋落啲飯度嘅時候, 恐怖嘅景象就出現了, 原來不但只是罐頭免治牛肉, 而且是打了厚厚的芡汁做成, 心想會唔會是廚房為了慳皮呀所以打後啲芡汁呢? 喺我咁肚餓嘅情況底下, 我唔叫套餐叫餐牌嘅食物即是我對食物又要求, 但係得來的結果竟然!!!!! 比起在西方國家吃中餐還要差!!!😭😭😭😭這個飯吃下去是會作嘔的, 另外我想講食具也是有污漬,我很少會寫劣評, 但是作為一間蠟燭尖沙咀的餐室, 希望老闆睇到之後會認真作出改進!!! 唔好令到食客咁失望!

2022-10-07
$90 (Dinner)
  • 窩蛋免治牛肉飯
2022-09-25 187 views
我一直以為焗豬扒飯冇乜變數,不外乎就係個汁調味好不好,豬排厚唔厚,有沒有融化的芝士。好難得呢間九龍餐室做出嚟嘅焗豬扒飯真係同圖片差唔多樣,而且個汁唔係完全茄汁味(Ketchup太甜)。調味符合我口味的焗豬扒飯真的不多。但是!這塊豬扒真的吃不下去!好像煮過兩次三次,完全沒有水份。話佢係回鍋肉就差唔多啦。豬排柴的很!如果係咁我情願你比塊薄切嘅豬扒我啦!所以做中檔嘅飲食都係嗰句話「最緊要新鮮!」服務不怎麼樣。

所以做中檔嘅飲食都係嗰句話「最緊要新鮮!」

服務不怎麼樣。
2022-09-25
$81 (Lunch)
2022-08-31 166 views
長頭髮戴眼鏡個員工態度極差,叫出去等卡位就話 你出去等,唔好阻住,叫左我哋出去等,有左卡位又唔叫我哋去坐!態度語氣極度差,成個人黑口黑面,好似欠佢錢咁!!!無下次
2022-07-14 257 views
今朝係fb見到有人推介去咗呢間餐廳食飯😋睇到喺OpenRiced人都話呢一度好有驚喜,就走咗去享受下!我幾鍾意呢一度嘅氣氛。一定要試吓呢一度嘅雞翼沙律上枱香噴噴,口感好好,吃起來有肉汁,非常惹味,爽呀💯
2022-07-07 223 views
Well 今日去咗一間位於樂道嘅餐廳,叫九龍餐室…入到去都幾多人,感覺都算唔錯架好地道、餐牌又多款揀,餐室嚟講都算係咁lu不過,下午茶嚟計都唔算平,可能係位於尖沙咀,價值方面都相對上高價啲?望咗個餐牌一陣,叫咗星州炒米…送嚟嘅嘢食睇顏色方面偏黃、餸都算正常。只不過好辣呢,好彩有杯紅豆冰中和返,都算幾夾。食食下條舌頭可能適應咗,又okay喎。嗯!對於食辣嘅朋友,呢個餐都真唔錯架雖然其實常餐會更抵食嘅。

好地道、餐牌又多款揀,餐室嚟講都算係咁lu

食食下條舌頭可能適應咗,又okay喎。

嗯!對於食辣嘅朋友,呢個餐都真唔錯架
雖然其實常餐會更抵食嘅。
2022-07-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Tea)
2022-06-30 172 views
呢個星期放假 咁岩一早要過黎tst 做完野九點幾左右去食個靚早餐 已經唔係第一次食呢間 今日再去既原因都係因為個沙嗲牛面 9點幾去到都要排隊 十分鐘左右入得當然叫左我最愛既牛面餐 主角牛面最好食係牛肉 我覺得佢係用鮮牛肉去整 份量好多 沙嗲汁好高質 仲食到有少少花生渣咁 面底一流 夠爽 基本上食完個面都飽配菜火腿奄列就一般 但個餐包出奇地好食 個面茶左一d 甜既野 凍檸茶都唔錯 茶底夠濃 呢個早餐相當滿足 加埋凍飲$42 蚊 依家食個早餐都唔平 但呢個值得再食

已經唔係第一次食呢間 今日再去既原因都係因為個沙嗲牛面

9點幾去到都要排隊 十分鐘左右入得

當然叫左我最愛既牛面餐

2022-06-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$42 (Breakfast)