雖然院長kaho🍊1026生日已經過咗,但作為新加入既院友都想出個post紀念吓啲個生日應援cafe🧡同埋啲間cafe專為唔同明星應援,大家可以密切留意嚟支持自己鐘意既偶像🤩!🥢灸燒鰻魚伴拉麵:$108賣相同口感都幾似大阪燒🤩!啲蛋絲脆卜卜,幾特別👍🏻。沙律醬份量啱啱好,用咗紫菜包住嚿鰻魚同拉麵一齊食😋!🍇巨蜂提子鮮奶梳打:$45紫要你不尷尬💜杯野飲係其中一杯應援飲品,當然要叫🤩🤣!紫色梳打都幾打卡able!另外我哋仲叫咗🥢煙三文魚芝士忌廉明太子烏冬:$108🍯柚子蜂蜜梳打:$40總結:Cafe環境唔算大,有7張枱!以藍色為主,幾鐘意啲雲朵☁️燈!店員好好人,怕我哋坐得迫,換咗張闊落啲既位方便我同kaho影相打卡📸👍🏻!推薦大家可以趁有半天空檔,喺到chill吓,如撞正自己鐘意既明星應援相信更perfect🤩!

🥢灸燒鰻魚伴拉麵:$108

2024-10-27
Type of Meal
Lunch
2024-10-11 103 views
平日抽空去尼間cafe 拎自己最愛既韓星應援,尼間cafe 位於旺區婚紗店林立既街道入面,走休閒風路線,店舖坐位位置唔多,岩食d小食飲杯野打下卡。第一次黎因為有至愛既玄彬應援,嗌左個烤蜜糖吐司同抽子特飲,個吐司烤得唔錯,味道鹹鹹甜甜甘,杯野飲唔算濃味,幾大杯不過不失,總結黎講尼間都幾岩去chill下
2024-04-28 252 views
Cafe位置響尖沙咀韓國街附近 算係旺中帶靜平日下午去幫襯 地方細細 都有幾枱客 大家靜靜地坐 幾舒服.試咗棉花糖雲蜂蜜牛油厚吐司☁️(配岩鹽玫瑰岩鹽焦糖醬)同埋焦糖鮮奶咖啡☕️吐司呢個配搭好好食 棉花糖配焦糖醬好似好甜 但係有岩鹽同埋牛油嘅鹹香味balance返 係有趣嘅配搭😋 杯咖啡都唔錯 幾香..跟住仲試咗原味巴斯克芝士蛋糕🧀同埋matcha latte🍵蛋糕芝士味都算濃 質地係實實地果種 尚算滿意Matcha latte都唔錯 冇咩特別
Cafe位置響尖沙咀韓國街附近 算係旺中帶靜
平日下午去幫襯 地方細細 都有幾枱客
大家靜靜地坐 幾舒服
試咗棉花糖雲蜂蜜牛油厚吐司☁️
(配岩鹽玫瑰岩鹽焦糖醬)
同埋焦糖鮮奶咖啡☕️

跟住仲試咗原味巴斯克芝士蛋糕🧀
同埋matcha latte🍵

蛋糕芝士味都算濃 質地係實實地果種 尚算滿意
Matcha latte都唔錯 冇咩特別

2023-06-01 929 views
今日返工同平時肚餓就好想食甜品,於是我哋就喺外賣平台度見到呢間餐廳決定,兩個女仔嗌咗黑芝麻鮮奶,飲落去非常之新鮮嘅牛奶,再加好濃嘅黑芝麻,再叫左杯鮮奶抹茶,飲落去吾甜,因為冇甜味,我哋走糖,我都覺得好好味,令我哋叫咗個同事加了一個棉花雲糖玫瑰岩鹽焦榶醬韓式蜂蜜牛油厚吐司,好好食,因為有焦糖,而且好鬆脆帶上面啲棉花糖本身可能好甜,所以我哋就冇食到個棉花糖😝再叫左自家巴斯克芝士蛋糕(梅酒味),佢好有芝士味,但係我完全唔覺得又走酒味道,櫻花蝦章魚,上面嘅櫻花蝦
今日返工同平時肚餓就好想食甜品
1x 黑芝麻鮮奶- 凍 ** 走甜
1× 宇治鮮奶抹茶-熱 林走甜
×棉花雲糖玫 $68.00 瑰岩鹽焦榶醬 韓式蜂蜜牛油 厚吐司
芝士蛋糕(梅酒味),
1× 自家巴斯克 芝士蛋糕(梅 酒味)
1×櫻花蝦章魚 燒丸子-4件

1x 黑芝麻鮮奶- 凍 ** 走甜
1× 宇治鮮奶抹茶-熱 林走甜
1× 自家巴斯克 芝士蛋糕(梅 酒味)
1×櫻花蝦章魚 燒丸子-4件
2023-05-13 497 views
和好友一齊lunch再去上堂裝修舒適,有音樂聽挺舒服的泡沫鮮奶梳打顏色很特別很漂亮!唯一可惜的是上菜速度慢雖然店員有告知食物要等得比較慢結果等了接近一小時才上菜時間上失去預算
和好友一齊lunch再去上堂
裝修舒適,有音樂聽挺舒服的
泡沫鮮奶梳打顏色很特別很漂亮!

唯一可惜的是上菜速度慢
雖然店員有告知食物要等得比較慢
結果等了接近一小時才上菜
時間上失去預算
  • 泡沫鮮奶梳打
之前黎過一次,覺得個環境好舒服,好岩忙碌既生活,比自己休息既地方都市人壓力大,可以試下放慢個腳步,休息下今天試左杯 Espresso soda (柚子)加埋個芒果吐司~個吐司超級好食,芒果肉酸酸甜甜加埋個雲呢拿雪糕,真係好有驚喜!我好怕奶味好重既雪糕,但黎個真係會可以鐘意食小甜既朋友可以試下。第一次飲有Soda 既咖啡,好新奇,好有新鮮感,可能平時返工都係飲Americano,飲落去好清新今日撞到有Black Pink Lisa 既應援,忍唔住打左卡

都市人壓力大,可以試下放慢個腳步,休息下

個吐司超級好食,芒果肉酸酸甜甜加埋個雲呢拿
雪糕,真係好有驚喜!我好怕奶味好重既雪糕,但黎個真係會可以

鐘意食小甜既朋友可以試下。

2023-03-26
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$70 (Tea)
2023-03-21 362 views
一個人係尖沙咀行街行到累累地,途中見到一間幾休閒既Cafe小店,呢度既環境好舒服,感覺完全好放鬆,店員態度有禮,見到餐牌中款式好多,隨意地挑選,送餐速度正常😍芝士忌廉明太子伴烏冬 $88😍呢個烏冬係外形上真係好靚好吸引🤤滿滿既芝士忌廉味道好Creamy,上面仲有一層明太子添,佢既烏冬質感好滑溜,食完都唔會濟,又有飽肚感,真係好好食阿!😍Dirty——分層咖啡😍真係好好彩😱平日有埋Set飲品減$15,呢度既咖啡真係好特別,佢既鮮奶真係有好濃既鮮奶味,而且佢既咖啡係偏甘醇既口感,又唔會太苦,簡直係享受緊雙重口感,勁好飲阿! 其實呢度都唔係評語中咁差姐☺️食物質素非常好!咖啡技術亦到家!

😍芝士忌廉明太子伴烏冬 $88😍

😍Dirty——分層咖啡😍

在繁忙的都市生活中,難得抽空一日去取應援及飲野。職員告知等待需要10至15分鐘,可惜我們再回去的時候獲得了一次本地飛行體驗,簡稱飛單。我們仍然耐心等候。直至1小時後,我們終於獲得了這杯異常珍貴的飲品。飲品緩緩流入口中,啊~是$5的價錢。感謝一次活生生的教訓,望不要再見。
2023-01-20 298 views
😜 小編見到爵屎朋友share咗Edan生日應援嘅cafe,趁依日有幾個鐘空檔,衝咗出尖沙咀去試下!🏃🏻‍♀️☕️ Cappuccino 😋😋😋😋意式唔拉花,簡單嘅presentation,而玻璃杯好靚好剔透!🤩 飲落好順好舒服,奶泡打得唔錯,咖啡豆味唔算好濃,較適合午後叫嚟飲!😌🍰 自家巴士克芝士蛋糕 (原味) 😋😋😋😋淡淡芝士味,軟硬度適中。不過就有啲細件得滯,比小編嘅食指短 😅相對嚟講有啲貴…… 建議試下其他菜式或吐司!下午茶 💵💵 約港幣$100/人💁🏻‍♀️ 小編本身見話中午12點開舖,驚太多人排隊,所以11:45就已經到咗,但因為企咗大半個鐘都仲未有店員喺舖頭,所以1點先再返嚟時,入座率已經有九成!🙈 店舖約有15個位,地方唔算大,建議想去幫襯嘅朋友大約12:15-30到就差唔多喇 🤔

☕️ Cappuccino 😋😋😋😋

🍰 自家巴士克芝士蛋糕 (原味) 😋😋😋😋

下午茶 💵💵 約港幣$100/人

2023-01-18
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
2022-11-06 384 views
諗住買兩杯咖啡外賣, 經過呢間cafe入面仲有人等位, 心諗唔會伏啦掛~兩杯咖啡啱好$100, 係有啲貴, 希望佢對得住個價錢啦!-cappuccino- 有奶味, 係只有奶味-蜂蜜檸檬咖啡- 有蜂蜜味, 係只有蜂蜜味兩杯咖啡都無啡味🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️對於兩個需要咖啡因嘅人嚟講, 知唔知呢刻係有幾失望同躁底嗎?佢門口仲大大隻字寫住: no coffee no life 今日真係no life陰功😢😢
兩杯咖啡啱好$100, 係有啲貴, 希望佢對得住個價錢啦!
-cappuccino- 有奶味, 係只有奶味
-蜂蜜檸檬咖啡- 有蜂蜜味, 係只有蜂蜜味
兩杯咖啡都無啡味🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️

佢門口仲大大隻字寫住: no coffee no life
今日真係no life陰功😢😢
TakeAway
2022-08-13 512 views
今日喺尖沙咀行過,見到呢一間Cafe有炒麵麵包,就決定入去試吓黎到覺得,佢係一般迷你熱狗嘅size,配料係有蟹柳、日式炒麵、同埋雞蛋絲,佢係一個炒麵麵包,但係入邊啲配料味道好似係分開咁,味道好難融合埋一齊食,就算撈埋啲沙律醬,覺得唔係咁夾咁,個包好似係某大牌子的熱狗包咁,冇咩特別至於飲品就正常水平,我就叫咗杯cappuccino,佢標榜係用3.6牛奶,但我就覺得啲牛奶蓋過咗啲咖啡嘅味道,如果鍾意牛奶嘅就可以黎試吓

2022-07-20 396 views
環境方面,好窄同埋好迫,坐得唔舒服,所以如果想喺嗰度飲嘢吹水就唔建議啦。因為真係坐得好辛苦!同埋周圍都好多明星嘅poster俾人影相,要隨時都要企起身讓個位俾人影,比較唔方便。食嘢飲嘢方面,啲咖啡唔係太濃味,反而更多嘅係奶味,我覺得淡咗少少🤏叫咗個多士,都叫做鬆脆好食嘅。

2022-07-06 424 views
尖沙咀又發現好cafe 有文青感的cafe裝修簡潔,坐低靜靜睇下街影飲杯野都好relax👍泡沫鮮奶梳打必點, 成杯富士山個杯好可愛夏天飲好冰涼正另名炸燒賣都好出色加了甜甜的蜜糖好食😚好有bbq感覺層層疊配雲尼拿冰琪林麵包脆脆口感又有練奶可以點食落每條麵包香脆可口,雲尼拿雪糕又奶味夠正丫好開心😊😊😊同場有anson lo姜濤應援物店舖觀迎免費自取好貼心🉐️有興趣的朋友可以去食野影相打卡潮聖🤩🤩
尖沙咀又發現好cafe
泡沫鮮奶梳打必點, 成杯富士山個杯好可愛夏天飲好冰涼正
另名炸燒賣都好出色加了甜甜的蜜糖好食😚好有bbq感覺
層層疊配雲尼拿冰琪林
好開心😊😊😊
同場有anson lo姜濤應援物店舖觀迎免費自取好貼心🉐️
有興趣的朋友可以去食野影相打卡潮聖🤩🤩
2022-06-18 457 views
今次試左小店 KR Cafe, 俾店內的白雲燈吸引左入去, 入到去先知裡面間房係粉絲包場慶祝韓星Aaron生日。 (利申: 無追韓星)👨🏻‍🍳食物: NO COFFEE NO LIFE標提以為係主打咖啡的cafe; 可惜咖啡好普通; 主打係expresso tonic, 打卡的富士山latte. 試左signature 蜂蜜咖啡; 甜味蓋過咖啡; double shot expresso同 Nespresso 冇乜分別。 反而食物食好過飲品!芝士明太子玉子燒: 俾佢吸引左入哩間店, 好彩無令我失望!夠新鮮有芝士拉絲, 正!脆脆吐士粒配鳳梨手工果醬: 好似🎲 size, 方便點多D醬; 有果肉甜度適中。🤵🏻服務:要改善, 因min. charge 係每人一杯飲品, 就算兩個人叫左2款食物, 1杯飲品; 都唔得; 一定要每人一杯飲品; set minimum charge 比較公道!💰價錢:$180-$190/2人 (下午茶)

💰價錢:$180-$190/2人 (下午茶)
蜂蜜咖啡
芝士明太子玉子燒
脆脆吐士粒配鳳梨手工果醬
$100 (Tea)
芝士明太子玉子燒
2022-05-05 458 views
今日夜晚同高太去同屋企人食飯😋晏晝就有幾個鐘空檔,高太話想要慢慢歎個咖啡依度黎同時無咩人,但其實啲凳唔算太好坐,枱同枱之間唔算隔得好開不過樓底幾高,空間感幾夠啲雲一舊舊甘掛係度,又幾舒服同埋成間cafe 貼左好多韓國明星同鏡仔啲相,好似仲有咩應緩活動添我淨係識飲美式咖啡,因為好似淨係得依個唔甜既我高太嗌左個green tea latte 個樣好似幾靚依個雲蛋撈烏冬影好似幾好睇,但期實將啲蛋白打到泡沫狀,真係有啲畫寫添足小食拼盤無咩特別整體味道平平,價錢略貴,試過就算了

不過樓底幾高,空間感幾夠
啲雲一舊舊甘掛係度,又幾舒服

我淨係識飲美式咖啡,因為好似淨係得依個唔甜既

我高太嗌左個green tea latte
個樣好似幾靚

小食拼盤無咩特別
整體味道平平,價錢略貴,試過就算了