2023-11-05 1180 views
做完運動,見樓下有好多小食店諗住買返個輕食。見到呢間唔錯,乾乾淨淨,d 飯卷都好企理,價錢相宜,仲有多款選擇👍🏻小妹揀咗個最簡單又傳統嘅韓式傳統飯卷。餡料都算多,味道唔錯,啱啱好整整一條飯卷,$36既飽肚又好食,簡直係快靚正之選👍🏻

韓式傳統飯卷
$40 (Tea)
2023-08-19 979 views
石門食店好多,因為住附近酒店,想去石門買食物回酒店食,就上open rice睇下有咩好野食,最後選左壹韓台,因評語幾好,食物種類多選擇,價錢平,食物味道幾好,份量都唔少,值得試試
2023-08-05 842 views
石門韓國嘢最近開了不少新店,新店開起來的同時也有不少舊店倒閉。但是這間小吃店看起來已經開了一段時間了,今日就去試試他們的韓國飯捲。看到他們新推出的飯捲就馬上想試一試🤩⭐️ New 吞拿魚tuna 飯捲配上蛋黃醬 $44外觀看起來不錯,44蚊有五嚿大大的紫菜飯捲。裡面的餡料非常豐富,有蛋絲、青瓜絲、蘿蔔絲、火腿和吞拿魚。它們的飯包得很小,裡面超過八成都是餡料😍。吃到紫菜外面抹了一層厚厚的麻油,再加上芝麻,整個口感非常豐富👍🏻,每一樣配料都搭配得很好🤭🤭。蛋黃醬給得很大方,份量比一個普通的紫菜包飯還多❤️。拿回家吃不完還可以配其他食物😂😂🍄 總結它的價格不便宜😛,但如果正好經過石門,想吃韓國食物的話可以考慮這家小店。📍壹韓台 KT One沙田石門安群街1號京瑞廣場二期1樓158B1號舖Shop 158B1, 1/F, Kings Wing Plaza 2, 1 On Kwan Street, Shek Mun, Sha Tin

⭐️ New 吞拿魚tuna 飯捲配上蛋黃醬 $44

🍄 總結

📍壹韓台 KT One
沙田石門安群街1號京瑞廣場二期1樓158B1號舖
2023-07-23 561 views
間唔中想食韓式料理的,都可以考慮石門這一家。$42一盒有十件泡菜飯卷,配有紅蘿蔔、黃蘿蔔、火腿、蛋絲及青瓜,飯卷有小小辣,味道還可以,相當足料,吃起來口感層次豐富,一人一條已經好飽肚
2023-07-23
$40 (Tea)
🤩推介!經過石門想賣外賣既朋友仔一定要試下~👍🏻👨‍👩‍👧朋友同屋企人講過呢間韓國小食好味,咁岩經過石門就決定黎試下! 好耐無係馬鞍山同石門附近食到好食又高CP值既韓國菜! 🇰🇷總共點左6樣野🥢泡菜豬腩片辣拌飯 - 🌟5星推介! 屋企人食過再食!水準一直都保持到~ 豬腩片好多片仲要醃得好入味~加埋啲醬汁同太陽蛋既蛋汁好好味!啲飯岩岩好唔會太濕唔會太乾 !🥢蒸泡菜餃子(5隻)- 💖老闆娘強調一定要配埋秘制醬汁一齊食!個餃子皮係有彈性點埋個汁酸酸地辣辣地超開胃!🥢韓式傳統飯卷 - 超多有成10嚿😻仲要入面啲料多到就爆出黎 👍🏻飯少料多~ 味道比較清新🌿唔會好多好多韓式飯卷好油 可以食多幾嚿都唔會好滯🥢韓式泡菜飯卷 - 🥬泡菜味好出 鍾意濃味啲同鍾意食泡菜既人一定會鍾意❤️🥢韓式辣炒年糕 - 👍🏻比起平時食開既辣炒年糕無咁辣同埋好彈牙!平時食唔到超辣既年糕既朋友超鍾意~ 💗🥢泡菜炒飯 - 🌶️鍾意食辣既朋友呢個一定要試~ 平時一啲泡菜炒飯好多都唔夠味唔夠辣 呢個食得出放左好泡菜! 😍🥡但要留意店內無堂食只有外賣,有提供餐具,如果有自準餐具或外賣返屋企既朋友可以提早同老闆娘講唔洗餐具~ 🍴
🤩推介!經過石門想賣外賣既朋友仔一定要試下~👍🏻

🇰🇷總共點左6樣野

• 泡菜豬腩片辣拌飯
  • 蒸泡菜餃子
  • 韓式傳統飯卷
2023-01-31 696 views
係學校用app叫左三四次呢間餐廳,每次都比好多牛肉🥩,食物份量都好足夠,一個大食嘅人都會覺得好滿足!!每次餐點都好整齊,無倒瀉過汁湯果d,一想食韓國嘢就會想叫呢間有好多同學見到都會問係邊間,所以成日推呢間餐廳比人~PS.我怕餐廳見唔到先寫咁多次多套餐具,因為其他餐廳有時候會見唔到或者會唔比,但係呢間餐廳仲要勁貼心手寫回復thanks下次都會繼續叫你地外賣黎食~~keep住食物水平啊❤️
有好多同學見到都會問係邊間,所以成日推呢間餐廳比人~
thanks
下次都會繼續叫你地外賣黎食~~keep住食物水平啊❤️
Delivery
2022-08-26 980 views
🍙韓式牛肉飯卷個飯卷賣相好唔錯,上面仲有啲白芝麻😄有十大嚿,每一嚿都有好多餡料,牛肉比得一啲都唔孤寒😝 如果可以減少火腿,多啲醃黃瓜🥒會更加有韓式風味🧀芝士辣炒年糕辣炒年糕真係有少少辣,好彩入面有加到糖漿中和返個辣🙈 年糕超級煙靭,好有咬口🥹 魚版就比較薄身,同埋芝士嘅份量唔算多-呢間嘅韓式小食都幾好食,如果嚟開呢頭想快食個韓式lunch可以考慮吓呢間小店~-味道: 7/10服務: 7/10環境: 7/10回頭率: 8/10總評: 7.5/10💰人均消費: $50
🍙韓式牛肉飯卷

回頭率: 8/10
總評: 7.5/10
💰人均消費: $50
2022-07-05 827 views
普通原味韓式紫菜飯卷🤔本身唔食牛肉又唔想食辣野,所以叫咗最普通既飯卷。飯卷味道正常,蟹柳係個飯卷主角,但希望可以做得韓式啲 而家有啲港式風味🥺建議加韓式醃蘿蔔,牛蒡等等
2022-04-19 1204 views
真係好鍾意呢間餐廳喺石門搵嘢食,咁岩比我發現呢一間韓國餐廳。叫咗一個辣牛肉韓式飯卷$42,肥牛雙重芝士撈麵$43,泡菜煎餅$50,芝士辣炒年糕$44,雙拼豬肉煎餃(泡菜+香蔥)$50 。辣牛肉韓式飯卷好足料,但係唔夠辣,食得唔夠過癮。肥牛雙重芝士撈麵就普通,個撈麵仲可以,但係個肥牛太實有啲乾。至於泡菜煎餅,味道可以有午餐肉泡菜喺裏面,口感煙韌,但係太多油。另外就係芝士辣炒年糕,呢個係我最鍾意嘅,覺得夠晒辣,啲年糕同埋魚糕都好好食,同埋夠晒芝士,下次會叫大份。相平豬肉煎餃都唔錯,有八粒,朋友就話比較鍾意食泡菜,但係我鍾意食香蔥豬肉煎餃多啲,覺得好夠肉,同埋煎得唔會太油。鍾意食餃子嘅都會鍾意食。真係覺得所有食物都份量好足夠,好抵食。
真係好鍾意呢間餐廳
喺石門搵嘢食,咁岩比我發現呢一間韓國餐廳。
辣牛肉韓式飯卷好足料,但係唔夠辣,食得唔夠過癮。

真係覺得所有食物都份量好足夠,好抵食。
2022-03-29 887 views
話說有朋友仔附近番工,介紹呢間係午市外賣必食清單之一,聽講啲壽司仲要晏晝就賣晒,要早啲賣呀!小編難得老遠嚟到石門,梗係有八毫子叫我買買嚟試下係咪真係咁正呢🤣🤣韓式傳統飯卷(🌟85.65/100)💲38有十舊咁多,面頭灑上芝麻,內有紅蘿蔔絲、青瓜絲、醃黃瓜、蛋絲、蟹柳絲😍咬落去勁有麻油香,而且飯質啱啱好👍🏻芝士辣炒年糕(🌟88.44/100)💲55(大)一拎上手熱辣辣,醬汁甜甜辣辣,年糕咬落去好軟糯,搭配韓式魚糕和芝士,完全不輸蝕連鎖韓式餐廳,就小編嘅媽媽完全唔食得辣和不太愛韓國嘢,都深深愛上,一夜間已經清碟🤤

韓式傳統飯卷(🌟85.65/100)💲38

芝士辣炒年糕(🌟88.44/100)💲55(大)
韓式紫菜