2023-04-27 71 views
今日行程豐富🌄先出去交收,然後再去沙田上堂🏢落堂後真係好累,準備去瑞京商廣場再買小小嘢👛行過見到一間手作功夫茶,見到佢專賣飲料,平時好少黎呢度。見到佢門口有個好大既飲料餐牌,我諗佢間店叫功夫茶,顧名思義應該茶既飲料比較出色,所以我買了一杯[愛玉檸檬鐵覾音]試試,順便可以提提神,購買後,店員沖飲速度都好快速,呢杯飲品真係認真大杯,第一啖已經充滿晒清新既檸檬香氣😍仲配合埋清新既鐵觀音茶味,清新得黎又唔會苦,有著陣陣檸檬香,成個人都醒神晒😋呢杯飲品既感覺口味令我好難忘,有機會會再試試其他口味😋飲左成大半杯,果然係好解渴,又夠凍,係值得再黎既 ☺️
2023-04-26 109 views
今日約咗閨蜜係京瑞廣場食飯,食完之後我見到有超好味嘅手工功夫茶!就算食得幾飽都好,我哋都一定要買嚟飲😍-🧀芝士奶蓋鐵觀音少冰,無蜜🥛-芝士🧀同牛奶🥛味非常香濃,同鐵觀音出奇地夾,唔會覺得好漏。配搭埋一齊之後,味道變得更加豐富。可能因為走糖嘅關係,反而變得更突顯出茶嘅味道。真係值得一試!-🍊柚香晶球綠茶少冰🍵-次次都一定係叫佢。大大杯又好飲 !🍊柚子味好清新,加埋清涼嘅綠茶🍵同晶球。每一啖飲入口都有勁多蘆薈晶球。口感好豐富。味道酸酸甜甜,超正。完全可以做到解渴嘅效果!岩哂鍾意飲水果茶嘅我。不過最有驚喜嘅一定係佢每一間分店嘅水準都keep得超好。唔會覺得有落差。唔怪得之成日都有咁多人排隊!
-🧀芝士奶蓋鐵觀音少冰,無蜜🥛-

-🍊柚香晶球綠茶少冰🍵-

2023-04-24 98 views
呢間係石門既茶飲店開佐好耐,健康既水果茶會有,唔健康既肥仔水都有,仲要係京瑞廣場,好方便!🧋伯爵咖啡凍奶茶我叫佐呢杯奶茶,茶味好濃,好香滑,係好正宗既伯爵茶,咖啡凍滑捋捋,又濃咖啡味,仲好大杯添,勁好飲呀!🧋錫蘭紅茶奶茶^少冰半蜜另外同事就叫佐呢杯,用既係錫蘭紅茶,茶味更濃,但完全唔苦澀,加埋啲奶就岩岩好味,叫佐少冰半甜,味道岩岩好,又唔會太濃味太甜,飲完都唔會好漏!兩杯茶都好好飲,又夠晒大杯,好抵飲,凍冰冰好舒服,食完飯飲就岩晒!

🧋伯爵咖啡凍奶茶

🧋錫蘭紅茶奶茶^少冰半蜜

2023-04-24 80 views
今日比呢間飲品店吸引,全因佢雲石設計嘅門面,同刻有功夫二字,幾特別。通常飲品店都係奶茶咖啡比較出名,所以就試下佢啲classic 野。奶茶方面試左3️⃣3Q奶茶☕(少甜)。有齊珍珠、紅豆、仙草集於一身,抵飲又可滿足多個願望。奶茶方面,覺得茶底好有功底,似係靚茶葉泡製而成;加埋香滑嘅奶沖埋一齊,兩者配合好好,唔會太苦澀又唔會太甜。珍珠唔會un胃,紅豆夠淋,仙草爽滑。另外仲試左🍫朱古力可可拿鐵☕。整杯嘅朱古力都唔係流料,係用左足夠分量朱古力去沖,口感好厚實,而且仲另外加左可可粉。朱古力同濃縮咖啡撈埋一齊已經唔錯,加埋奶就更加充滿奶香。奶味同朱古力比較重嘅咖啡,我係幾中意。
2023-04-21 120 views
石門行街行到口渴,見到有手作功夫茶梗係買黎飲啦!因為之前都飲過,周不時都會幫襯下😬記得甜度適中,飲品種類又多又特別,very yummy!愛玉檸檬鐵覾音感覺好清涼🧊試到茶底的清透,啱晒夏天飲呀!整體上,爽身不澀口,作為輕盈解渴的茶飲其實不錯。店單前有飲品LIST,好詳盡列出飲品清單🧾店員都好有耐性同客人分享不同配搭同甜味嘅程度適唔適合等等~😘😘難得嚟到,順便打卡💮KUNG FU TEA💮好彩放假去行吓幫襯到,下次見到你我一定會多多幫襯!
呢間台式手作功夫茶非常出名,而且仲有好多分店。今日同男朋友去沙田京瑞買嘢嘅時候係都見到,買返杯開心下先得!☝🏻伯爵奶茶少冰少蜜🍼呢個奶茶好好味,奶🍼同茶🍵嘅比例啱啱好。唔會覆蓋大家嘅味道,而且少甜少冰。反而更加突顯成杯奶茶嘅香味。真係又大杯又好飲呀😉✌🏻愛玉檸檬鐵覾音🍋鐵觀音茶底🍵真係冇得輸!永遠都係咁香醇。襯埋清香嘅檸檬🍋同愛玉🧊。成件事變得非常清爽!飲落去解渴又舒服。😍飲過咁多間功夫茶,佢地除咗味道好之外,連裝修及環境都係數一數二好。超級值得推介俾朋友!

☝🏻伯爵奶茶少冰少蜜🍼

✌🏻愛玉檸檬鐵覾音🍋
2023-04-20 57 views
本身一直都好想試呢間功夫茶,今日約埋朋友系京瑞廣場行街,順便黎試下。////輕飲水果茶王+半蜜我點左呢個水果茶,水果茶係我最愛嘅飲品之一啊!😍 中意飲落超級多既水果,滿口都系水果既香甜好滿足。茶底飲落去好香濃,仲有啲微微嘅酸甜味,好開胃!👍🏻一年四季都適合食!❄️☀️ ////柚香晶球綠茶+少冰朋友就選擇左呢個綠茶,鍾意柚子香味,就一定要試嚇啦!👌🏻😋 而呢款晶球都好出色✨煙靭又彈牙😎好開胃好滋味😉我地兩個對呢間餐廳既評價都幾好,而且性價比好高!下次可以encore.

////輕飲水果茶王+半蜜

////柚香晶球綠茶+少冰

TakeAway
2023-04-19 75 views
今日同阿妹好口渴,附近見到呢間🤚手作功夫茶就拿拿林買兩杯。估唔到幾有驚喜。落完order都好快有,我地叫左鐵觀音珍珠奶茶、伯爵拿鐵(無蜜)。*鐵觀音珍珠奶茶 - 推介指數 8/10***試到鐵觀音茶底係有料到,口感滑順豐富,有淡淡花香味(似桂花乳香個種)。當然加埋奶之後更加香滑,整體感覺都好夾,唔會因為奶而破壞茶香,反而係互相輝映令到整體更出色。再加埋粒粒珍珠,口感更豐富。@///@*伯爵拿鐵(無蜜)- 推介指數 8.2/10***其實就係伯爵茶再加牛奶。首先個茶底都係好有料到,真係有伯爵茶果種獨有嘅佛手柑香味,所以真係值得一讚。牛奶亦份外香滑順滑,濃而不太甜,配合埋伯爵茶簡直一流。^///^

*鐵觀音珍珠奶茶 - 推介指數 8/10***
*伯爵拿鐵(無蜜)- 推介指數 8.2/10***
2023-04-19 53 views
喺沙田行街行到有啲熱,有啲口渴,經過個商場見到有功夫手作茶,即刻要買番杯嘢飲,消暑解渴,又可以補充體力。3Q奶茶❤️❤️❤️❤️❤️我叫咗杯3Q奶茶,少蜜的。入邊有珍珠,仙草和椰果。我好鍾意啲有得飲,同事又有得食嘅手搖茶。呢間手作茶嘅珍珠煙煙韌韌,煮嘅時間啱啱好,食落好有口感。仙草冰涼爽滑,入口滑嘟嘟。椰果水份充足好有口感。叫咗少蜜,所以唔會好甜,飲到啖啖的濃香嘅奶茶味。芝士奶蓋鐵觀音👅👅👅👅👅個fd 叫咗杯芝士奶蓋鐵觀音,鹹香綿密的芝士奶蓋又香又濃滑,口感非常好。因為叫咗少冰,無蜜,所以第一啖飲落去,鐵觀音茶的茶葉香味即刻係口擴散,味道非常濃郁,茶味清香!
3Q奶茶❤️❤️❤️❤️❤️
芝士奶蓋鐵觀音👅👅👅👅👅
2023-04-18 62 views
之前成日都聽到朋友話手作功夫茶嘅台式飲品好好味。我一直都冇機會試,今日難得經過京瑞廣場見到有,😍買完之後果然有驚喜!飲品舖嘅裝修好靚,主要係走木系簡約風格。俾人乾淨又舒服嘅感覺!我好鍾意❤️睇完Menu ,覺得佢嘅選擇都好多,而且全部都超級吸引!!真係睇到都流晒口水😋🍋愛玉檸檬鐵覾音🍵-  有好香嘅茶味,味道唔會覺得太濃。配埋清新嘅檸檬🍋同涼浸浸嘅愛玉係入面,味道甜甜地。俾人一種透心涼嘅感覺。好適合夏天飲😍😍🥛伯爵奶茶少甜少冰🍵- 伯爵茶味好香好濃,鮮奶🍼嘅份量同糖度🍧都剛剛好,唔會太甜。加埋一齊之後,奶茶味更加香濃。好正❤️❤️

2023-04-18 53 views
呢間叫功夫手作茶的台式茶飲店,真係名副其實,功夫十足。我哋係喺沙田京瑞廣場嘅分店買嘅。3Q奶茶😍😍😍😍😍伯爵拿鐵✨✨✨✨✨呢杯3Q奶茶,材料十足,茶味香濃,要咗少蜜嘅茶底,飲落去淡淡的奶茶味。一邊飲奶茶嘅同時一邊吸到茶的配料。仙草爽滑,入口即與奶茶混合在一起滑落喉嚨。珍珠煙煙韌韌,要喺厚度慢慢咀嚼,淡淡的黑糖味喺口到散開,仙樂喉嚨嘅奶茶香味嘅有少少散發出黎。蘋果嘅口感亦都好獨特。伯爵拿鐵,伯爵茶的香味同latte非常夾。因為叫無蜜的伯爵茶茶底,所以茶味非常非常濃郁,但拿鐵淡淡奶香味,和美味嘅甜味,中和左伯爵茶嘅少少苦澀味。兩者混合一起,味道變得非常和諧,又香又滑!
3Q奶茶😍😍😍😍😍
伯爵拿鐵✨✨✨✨✨

2023-04-17 72 views
前幾日約左中同聚聚,就買左兩杯開心些牙😛杯身硬身, 容易拎起🫶🏻又唔易倒瀉💋已經回購過無數次了,好睇好飲又大杯,深受歡迎其實真係有原因。柚香晶球綠茶 雖然西柚自帶微微苦澀味,但成件事係refreshing既🌿同綠茶味道平衡👍🏼今次叫左 少冰,所以下次可試試走甜😌3Q奶茶 (仙草)奶味多過茶味,奶茶濃郁 、入口更係綿密順滑,喝起來非常舒服💁🏻‍♀️內有仙草口感更加豐富,飲晒成杯都唔會覺得确喉!估唔到店內都設有兩個電視屏幕,方便排長龍既Fans都可以預先睇定。發現都幾多街坊外賣走,就算係石門食到飽飽地, 都忍唔到要買番杯番屋企慢慢歎。🌟就等我揀返幾款返屋企慢慢歎先😙😙Menu嘅選擇林林總總,飲品清單都清晰地列出。整體來講 🌰綠茶又好、奶茶又好都較為健康又好味,QQ仙草同晶球有種幸福嘅感覺😌 飲下食下都有飽肚感 作為下午茶都係一個唔錯既選擇👍🏻 世一之選,一定會再黎😋

柚香晶球綠茶

3Q奶茶 (仙草)

2023-04-17 68 views
你冇睇錯啊個標題真係寫住兩杯都咁好飲!冇做假‼️今日我哋挑戰到底邊一杯好味啲❤️「杯輕飲水果茶王」🆚 「芝士奶蓋鐵觀音」水果茶王係一款好受歡迎嘅手作茶飲,口感清新,甜度啱啱好。茶飲加咗新鮮水果,好適合夏天飲用。呀Miu👧🏻就揀咗半蜜,令茶飲保持原味同時又唔會太甜膩。我自己就揀咗🧀芝士奶蓋鐵觀音係以鐵觀音茶底為基礎,再加上特製芝士奶蓋,口感濃郁,有茶香同奶香,凍飲之後更加清涼。啱晒芝士控🙊至於邊一款好味啲我哋覺得兩杯都好飲,不過都係因人而異🙌🏻每個人都有自己嘅口味。可以好似我哋咁試飲一啖「杯輕飲水果茶王」,再試吓飲一啖「芝士奶蓋鐵觀音」,咁你就會得到一杯芝士奶蓋鐵觀音水果茶王🤣🤣🤣
「杯輕飲水果茶王」🆚 「芝士奶蓋鐵觀音」

今日我同朋友經過呢家手作功夫茶,突然畀個門面吸引,因為見到門面幾靚,有功夫兩個字。於是就打算都買番杯嘢飲試下。🛒我試左🐝蜂蜜檸檬蘆薈~少蜜🐝,整杯嘢飲都係黃色嘅,好有清新夏日嘅感覺。一飲落去就滿滿嘅蘆薈粒,非常豐滿嘅口感而且好清爽。味道方面就係蜂蜜加檸檬,酸酸甜甜咁,潤喉又清新。至於👤伯爵奶茶~少冰少蜜👤,甜度就剛剛好。可以試得出伯爵茶底都係好香濃,有少少柑橘微酸;配埋奶就更加香滑,可以話係香濃又香滑嘅奶茶,完全唔會澀口,口感相當順滑。推介度:7.8/10
推介度:7.8/10
2023-03-13 356 views
叫咗杯芝士奶蓋四季青,一收到見到d奶蓋份量O 左嘴,少得可憐。好呃錢,唔會再有下次。過對面2期買無咁嬲,又唔係平過人,份量一般,味道無特別。我張相d 奶蓋係被d 茶blend 開左,望落去先好似正常份量,佢一定知我減肥,所以比咁少我

TakeAway