得獎拿破崙蛋糕🫶🏻Neko Puff💗ʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ呢間嘅拿破崙喺世界賽曾經攞過冠軍🏆而且有好多口味比我揀 🥰草莓麻糬✖️沖繩紫薯💲3️⃣5️⃣8️⃣佢有好多口味都好吸引 心大心細嘅我哋🥹今次就揀咗Give Me 2組合 可以揀兩隻味🥳一打開已經聞到好香牛油味 佢總共有3層!面頭同中間都佈滿cream同紫薯絲💜拿破崙咬落好鬆脆 食到一層層嘅酥皮😳草莓🍓酸酸甜甜 可以中和cream嘅甜味所以好多cream但係食落又唔會好漏💗不過麻糬份量偏少 唔係好食到🥲紫薯絲好多 唔止面頭有連夾層都有😍都幾香紫薯味 仲要味道都幾出!蛋糕大約係3-4人份量✨佢仲會附送埋生日牌 仲幾靚💕
得獎拿破崙蛋糕🫶🏻Neko Puff💗
ʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ
呢間嘅拿破崙喺世界賽曾經攞過冠軍🏆
而且有好多口味比我揀 🥰

[Give Me 2❤️]草莓麻糬✖️沖繩紫薯💲3️⃣5️⃣8️⃣
佢有好多口味都好吸引 心大心細嘅我哋🥹
今次就揀咗Give Me 2組合 可以揀兩隻味🥳
一打開已經聞到好香牛油味 佢總共有3層!

面頭同中間都佈滿cream同紫薯絲💜
拿破崙咬落好鬆脆 食到一層層嘅酥皮😳
草莓🍓酸酸甜甜 可以中和cream嘅甜味
所以好多cream但係食落又唔會好漏💗
不過麻糬份量偏少 唔係好食到🥲

紫薯絲好多 唔止面頭有連夾層都有😍
都幾香紫薯味 仲要味道都幾出!

蛋糕大約係3-4人份量✨
佢仲會附送埋生日牌 仲幾靚💕

TakeAway
2023-04-01 12 views
Neko Puff 首創嘅一小時即叫即焗拿破崙,一拎到個蛋糕隔住個盒已經聞到勁香啦!🔸Give me 2 (任選兩款口味) (💰358/1lb)拿破崙蛋糕有三層酥皮,每層酥皮都超厚,見到一層層,超香牛油味,而且都好酥脆。我地揀咗香蕉麻薯朱古力、焦糖燉蛋。朱古力同焦糖燉蛋嘅忌廉好滑,香蕉亦好新鮮。 呢度訂蛋糕仲有埋生日牌送,唔洗自己再買,真貼心!提提大家最好即刻食會更加好味!Overall評分: 8/10👍🏻

呢度訂蛋糕仲有埋生日牌送,唔洗自己再買,真貼心!

提提大家最好即刻食會更加好味!

Overall評分: 8/10👍🏻
2023-03-31 21 views
📲媽咪突然話想食蛋糕,臨急臨忙都唔知邊到買好,訂既話都未必趕得切🙈Neko Puff 首創的一小時即叫即焗拿破崙,岩哂需要急住要既人💁🏻‍♀️ Neko Puff 榮獲由瑞士著名的甜品品牌La Rose Noire舉辦的 世界賽冠軍🏆🔸冠軍拿破崙蛋糕有12 款唔同既味可以揀,心大心細既我,好多味都想食🫣好好彩地可以揀兩款口味,最後揀左鮮芒果同法式栗子,大部分食材由法國直送,拿破崙新鮮鬆脆,👀肉眼都睇得到層次分明,每一啖都充滿牛油既咸香味,夾層既忌廉好滑,亦唔會太甜蜜,個個食完都大讚👍🏻🌟店內設有少量座位可供堂食,除左拿破崙蛋糕,仲有其他蛋糕同甜品供應

🔸冠軍拿破崙蛋糕

2023-03-29 17 views
今日咁啱入左屯門探朋友😼朋友就介紹一間甜品嘅賣相都幾精緻✨價錢又唔太貴😗幾啱嚟呢一間店買幾件返屋企做飯後甜品先得😋🧊草莓麻薯鮮果撻/無花果麻薯鮮果撻 $48草莓味道香甜同重草莓香味🍓無花果夠晒新鮮😆識落味道香甜,麻薯夠煙靭同下面忌廉配合好夾😍撻底加入咗薄薄嘅朱古力🍫擺左陣撻底可以保持香脆👍🏻🧊日式焦糖燉蛋 $38燉蛋表面焦糖燒到香脆🥰食落帶有焦糖嘅香味😍燉蛋部份質地滑溜而且幾creamy🤪同埋有雲呢拿籽既味道,食落唔會好heavy🤤🧊和粟蒙布朗麻薯雪糕 $68雪糕可以自選口味😙今次揀咗濃朱古力😍栗子蓉質地好幼滑🌰味道夠晒濃郁,入面嘅麻薯煙煙韌韌👍🏻麻薯份量都幾多🤤雪糕朱古力超級濃,配合一齊食都幾夾🥰 整體嚟講都幾推薦大家嚟試下😼🫶🏻價錢唔貴之餘賣相仲幾靚✨買返屋企share食都可以㗎😚人均消費💵: $50-70性格比: 8.5/10好食程度😋:8.5/10回頭指數💓:8.5/10📍Kuru Lab (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓1268號舖

🧊草莓麻薯鮮果撻/無花果麻薯鮮果撻 $48

🧊日式焦糖燉蛋 $38

🧊和粟蒙布朗麻薯雪糕 $68

人均消費💵: $50-70
性格比: 8.5/10
好食程度😋:8.5/10
回頭指數💓:8.5/10

📍Kuru Lab (屯門)
屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓1268號舖
2023-03-28 13 views
今日約左去住屯門嘅朋友屋企玩新Board Game🎲經過屯門市廣場見到一間好多喵星人嘅日式甜品店😍入面好多喵公仔打卡!岩岩食完lunch差個甜品🤤見menu新推出左一系列春季系列精緻甜品🌸有日式優雅風情結合法式嘅浪漫情懷🥰款式新穎係打破傳統甜品嘅新創作😍一於捉埋男朋友入去打卡📸兼嘆甜品先😋🌰和栗蒙布朗麻薯雪糕🍦 $68 哩款甜品我最鐘意🌰選用熊本縣的球磨栗子😋一絲絲細絲嘅栗子蒙布朗🤤包住口感煙韌又鬆軟嘅麻薯、日本幼滑厚忌廉同埋曲奇味雪糕!多層次味道再配曲奇脆雪糕筒😆驚喜嘅係脆皮有蛋味好夾和栗蒙布朗同雪糕🍦打卡靚之餘味道又岩晒我口味📸👯🏻‍♂️麻薯鮮果撻🥧 $48原來呢個甜品係由冠軍甜品師顛覆傳統鮮果撻嘅概念🤔用日本濃忌廉配上煙韌麻薯小丸子取代傳統嘅吉士忌廉☺️撻底係加左咗朱古力塗層嘅曲奇撻底😋食落更香脆濃厚!一共有4款水果口味💁🏻‍♀️我哋揀左伯爵茶無花果☕️伯爵茶係用Twinings製作嘅忌廉😋茶香味特別濃醇 再配上清甜嘅無花果😋賣相更精緻動人而且唔太甜 岩我口味👍🏻🎑大福雪糕🍦 $58自家製手工日式大福餅皮😋口感煙韌軟糯!包住幼滑忌廉、大粒十勝紅豆同埋日式草莓雪糕🍦口感層次豐富🍎加上可愛透

🌰和栗蒙布朗麻薯雪糕🍦 $68

👯🏻‍♂️麻薯鮮果撻🥧 $48

🎑大福雪糕🍦 $58
自家製手工日式大福餅皮😋口感煙韌軟糯!包住幼滑忌廉、大粒十勝紅豆同埋日式草莓雪糕🍦口感層次豐富🍎加上可愛透明蘋果造型盒📸打卡一流味道又唔錯🦭男朋友鐘意佢嘅大福皮軟綿綿又好Q彈🥰配搭雪糕同清甜紅豆唔膩又好味!

🍳日式濃蛋焦糖燉蛋🥚 $38
用日本濃香雞蛋製作嘅焦糖燉蛋🥚口感有法式嘅外脆內軟🤤同時保留咗日式傳統蛋香同埋幼滑口感😋店員話將日式crossover法式係呢度嘅甜品代表作🤣難怪咁好味咁滑漏啦!特別一提嘅係燉蛋嘅陶瓷杯仔😍係用十二生肖動物為主提😚造型好可愛 食完洗返乾淨拎返屋企做擺設都唔錯🥰

原來除左得獎拿破崙蛋糕之外😆其他甜品都咁出色👍🏻仲有咁多貓貓可以瘋狂打卡📸下次黎屯門再黎encore甜品先😋

📍Kuru Lab
屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓1268號舖
放假又入咗屯門同個老朋友聚舊,經過市中心見到Kuru Lab,之前已經試過呢間嘅Tiramisu、拿破崙、同埋佢嘅蛋糕,今次見到冠軍甜品大師又出咗幾款新品,買咗幾個返屋企樣樣都試下。✨和栗麻薯雪糕 - 可杯裝/筒裝(口味:日式草莓、曲奇妙趣、雲呢拿、濃朱古力)使用熊本縣嘅球磨栗子,食起來又香又甜;外層係細緻栗子蒙布朗,內層包住口感煙煙韌韌嘅麻薯、日本厚忌廉、同埋我自選嘅濃朱古力,又香濃又軟滑,充滿層次感,幾得意嘅配搭。✨大福雪糕(口味:日式草莓、曲奇妙趣、雲呢拿、濃朱古力)自家製嘅大福餅皮頂層有香甜嘅草莓🍓餅皮煙韌,內層係香滑嘅日本厚忌廉、十勝紅豆同埋自選嘅草莓雪糕,女朋友本身係一個紅豆控,十勝紅豆香濃軟棉,難怪女朋友同我都要爭住食。✨麻薯鮮果撻(口味:日式草莓、熟成芒果、伯爵茶無花果、黑朱古力)冠軍甜品大師今次棄用吉士配鮮果嘅傳統,以日本濃忌廉配上自家製麻薯小丸子取代吉士忌廉,加上朱古力塗層的曲奇撻底,立即提升撻底的香脆濃厚度。有4款口味,我揀咗熟成芒果,食落香甜一啲都唔酸;加埋日式厚忌廉和煙韌嘅麻薯小丸子,層次感爆燈。✨日式濃蛋焦糖燉蛋 - 生肖高溫陶瓷杯季節限定使用日本雞蛋,冠軍

✨大福雪糕(口味:日式草莓、曲奇妙趣、雲呢拿、濃朱古力)

冠軍甜品大師今次棄用吉士配鮮果嘅傳統,
以日本濃忌廉配上自家製麻薯小丸子

✨日式濃蛋焦糖燉蛋 - 生肖高溫陶瓷杯季節限定
使用日本雞蛋,冠軍甜品師利用日式和法式嘅製作方法,調配出獨家糖蛋奶嘅完美比例,法式嘅外脆內軟,同時又保留返日式傳統嘅蛋香同幼滑嘅口感,好食到停唔到口。燉蛋嘅焦糖店員會即叫即做架,控制火候啱啱好,焦糖香脆得嚟又唔會過火。
盛載住燉蛋嘅杯係季節限定嚟,杯身印上可愛嘅十二生肖動物,大家可以自行保留返用嚟製作甜品㗎。

2023-03-27 24 views
友人係甜品控,近排佢話試左個好好味既拿破崙,強烈推薦,俾佢講到我流口水,幾經掙扎都係訂左個來試聽聞呢間甜品店出名首創一小時即叫即焗拿破崙,榮獲瑞士La Rose Noire 世界賽冠軍。拿破崙系列全部係即叫即焗,想食必須提前最少1小時預訂,製作好似幾需時咁,唔通真係咁好食!?要試過先知今次揀左職員推薦既伯爵茶無花果拿破崙 1磅 $318,份量足夠2-4人share。賣相精緻華麗,幾吸引咁…香濃既牛油酥皮層次分明,入口鬆脆,伯爵茶混入幼滑既忌廉,散發出陣陣茶味芳香,再加上清甜既無花果,口感豐富,而且唔會太甜,味道唔錯,難怪要花咁多時間製作😯個人覺得價錢唔平,但值呢個質素
友人係甜品控,近排佢話試左個好好味既
拿破崙,強烈推薦,俾佢講到我流口水,幾經掙扎都係訂左個來試

依幾日咁熱🔥係時候食番杯雪糕🍨睇完相之後你可能會問🤔點解會𝟏次食𝟐個咁癲?😱因為新推出🎉揀唔到咪𝐖𝐡𝐲 𝐍𝐨𝐭 𝐁𝐎𝐓𝐇🤗女人食甜品就開心,身邊朋友仔肯同你一齊瘋狂就更開心👏🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•新推出既𝟏系列🌺春季日系甜品有𝟒款,其中𝟐款就係我今次食左既"雪糕類"🍨.▪和栗蒙布朗麻糬雪糕 ($68)依款係人氣主打,有杯裝🍨 • 自家製曲奇筒裝🍦店家用天然香甜既🇯🇵熊本縣球磨栗子🌰落單後📝店員會即場用特製機器將栗子蓉壓出幼幼細緻栗子絲🤎(栗子蒙布朗🌰𝐌𝐨𝐧𝐭𝐛𝐥𝐚𝐧𝐜)✨栗子絲下有自家製軟麻糬粒 • 日本厚忌廉 • 雪糕✨.▪大福雪糕 ($58)用透明蘋果盒裝住🍎,仲有剷造型既匙更🥄大福餅皮由店家👨🏻‍🍳手工自家製既👩🏻‍🍳煙韌軟糯,唔會乾硬一𝐏𝐚𝐭粉🤍面頭加埋士多啤梨,勁日式🍓✨入面包住日本直送厚忌廉 • 大大粒甜甜十勝紅豆 • 雪糕✨.𝟐款都係配搭豐富,食落都有多重享受☺️雪糕球可自己揀口味,有日式草莓🤍 • 曲奇妙趣🍪 • 雲呢拿🤍 • 濃朱古力🍫可揀。.而另外𝟐款新推出既甜品,可以係𝐃𝐢𝐬𝐩𝐥𝐚𝐲玻璃櫃見到👀不過我今次冇食到
依幾日咁熱🔥係時候食番杯雪糕🍨
睇完相之後你可能會問🤔點解會𝟏次食𝟐個咁癲?😱
因為新推出🎉揀唔到咪𝐖𝐡𝐲 𝐍𝐨𝐭 𝐁𝐎𝐓𝐇🤗
女人食甜品就開心,身邊朋友仔肯同你一齊瘋狂就更開心👏🏻

新推出既𝟏系列🌺春季日系甜品有𝟒款,
其中𝟐款就係我今次食左既"雪糕類"🍨
▪和栗蒙布朗麻糬雪糕 ($68)
依款係人氣主打,有杯裝🍨 • 自家製曲奇筒裝🍦
店家用天然香甜既🇯🇵熊本縣球磨栗子🌰
落單後📝店員會即場用特製機器將栗子蓉壓出幼幼細緻栗子絲🤎
(栗子蒙布朗🌰𝐌𝐨𝐧𝐭𝐛𝐥𝐚𝐧𝐜)
✨栗子絲下有自家製軟麻糬粒 • 日本厚忌廉 • 雪糕✨
和栗蒙布朗麻糬雪糕

▪大福雪糕 ($58)
用透明蘋果盒裝住🍎,仲有剷造型既匙更🥄
大福餅皮由店家👨🏻‍🍳手工自家製既👩🏻‍🍳
煙韌軟糯,唔會乾硬一𝐏𝐚𝐭粉🤍
面頭加埋士多啤梨,勁日式🍓

𝟐款都係配搭豐富,食落都有多重享受☺️
而另外𝟐款新推出既甜品,可以係𝐃𝐢𝐬𝐩𝐥𝐚𝐲玻璃櫃見到👀
不過我今次冇食到,下次食左先再同大家分享埋😂

▪麻糬鮮果撻 ($48)
𝟒款口味 : 伯爵茶無花果🫖 • 日式草莓🍓 • 熟成芒果🥭 • 黑朱古力🍫
▪日式濃蛋焦糖燉蛋 ($38)
𝟏𝟐生肖既高溫陶瓷杯,食完仲可以𝐊𝐞𝐞𝐩番黎用🐭🐮🐯🐰
屯門Kuru Lab 我之前已經食過幾次,最近佢地又有日系新甜品推出🎊和栗蒙布朗麻薯雪糕 $68日本人氣「和栗蒙布朗麻薯雪糕」,絲絲細緻栗子蓉,包裹住佢地自家製即QQ麻薯,同日本厚忌廉及自選口味的雪糕,我選擇左日式士多啤梨🍓口味。栗子蓉🌰口感嫩滑,而且好香💕夾住麻糬既Q彈口感相對豐富左,另外可以自由選擇特製杯裝或自家製曲奇雪糕筒,我自己就比較喜歡脆筒!麻薯鮮果撻$48店家沒有使用吉士配搭鮮果,反而用上日本濃忌廉配自家製麻薯小丸子而取代吉士忌廉,配合加有朱古力塗層的曲奇撻底,提升左撻底的香脆度。大福雪糕 $58日式大福餅皮做得相當唔錯,唔會太厚身口感軟糯而煙韌,包裹著日本厚忌廉同十勝紅豆再加上雪糕,頂層再鋪上鮮果做點綴,更以透明蘋果型盒子盛裝,可愛度大大提升💖日式濃蛋焦糖燉蛋$38以日本雞蛋製作的焦糖燉蛋,有濃濃蛋香而且幼滑的口感!

和栗蒙布朗麻薯雪糕 $68

麻薯鮮果撻$48

大福雪糕 $58

日式濃蛋焦糖燉蛋$38

以日本雞蛋製作的焦糖燉蛋,有濃濃蛋香而且幼滑的口感!
2023-03-26 4 views
近排喺屯門發現呢間韓式蛋糕店🍰雖然唔係咩節日,但見到係即叫即焗既拿破崙就忍唔住🤣買個黎奬勵下自己-🍓韓國草莓麻薯拿破崙全部都係我中意既野😍 賣相超好!面頭舖滿香甜即韓國士多啤梨🍓拿破崙即叫即焗,一個鐘頭左右就有,擺到番屋企先食都仲係好鬆脆,牛油味都好香濃,每塊拿破崙皮仲好厚添🥰中間奶油夾住粒粒士多啤梨同麻薯,口感豐富又唔會好甜,屋企人都好中意!又唔會太Heavy!-佢哋另外仲有好多唔同味道!由於即叫即焗,想食記得預先落訂呀🥰-
🍓韓國草莓麻薯拿破崙
TakeAway
  • 韓國草莓麻薯拿破崙
2023-03-26 9 views
呢間係屯門市廣場嘅法式蛋糕專門店有12種口味可以揀,首創的一小時即叫即焗拿破崙,揀咗自取時間之後,會喺一個鐘之前先至焗,保證拎嘅時候係最新鮮!大受歡迎而且仲拎過獎㗎~大部分食材由法國直送,今次揀咗兩種口味嘅雙拼,包括伯爵茶無花果同韓國草莓麻薯拿破崙。一打開盒子就聞到酥皮牛油香氣撲鼻,然後就係士多啤梨香味同埋茶味滲出。一切就感受到他的酥脆😆士多啤梨口味仲有麻薯增加口感,伯爵茶微微嘅甜度,亦都同士多啤梨味好夾🍓會再回購🥰
屋企人生日,而佢又好鍾意食拿破崙蛋糕,聽講屯門有間世界級既拿破崙蛋糕,上網睇返,原來呢間店鋪之前獲得 LRN Worldwide Instagram Contest 30th Competition 世界賽冠軍😍即刻買返個黎試下先。蛋糕係即叫即焗,1小時就可以有得拎架啦!呢度除左有拿破崙蛋糕之外,仲有多款造型漂亮既法式蛋糕,而佢地既食材都係用法國直送原材料製作架。拿破崙蛋糕有15款口味可以揀,其中包括伯爵茶無花果、玉桂蘋果、黑朱古力咖啡及香蕉麻薯朱古力等等,佢地仲可以揀Give Me 2 ,姐係自選特定兩款口味。乜都想試下既我就梗係揀左Give Me 2😛------------------------------🟣鮮芒果+焦糖燉蛋拿破崙 1磅 $348第一次食有兩種口味既拿破崙蛋糕,有雙重味覺,雙重享受呀。蛋糕有3層酥皮同2層奶油,而最上一層亦有奶油,士多啤梨同芒果蓉。一打開盒已經聞到陣陣牛油酥皮香味,酥皮非常鬆脆同香口,質感厚實唔會好薄,而且唔會一咬就散哂。奶油方面牛奶味濃同細滑。Cream brûléeh香濃蛋香味,又唔會過份甜,而芒果亦夠甜唔會酸。呢個組合加埋都唔錯,下次可以再
🟣鮮芒果+焦糖燉蛋拿破崙 1磅 $348
第一次食有兩種口味既拿破崙蛋糕,有雙重味覺,雙重享受呀。蛋糕有3層酥皮同2層奶油,而最上一層亦有奶油,士多啤梨同芒果蓉。一打開盒已經聞到陣陣牛油酥皮香味,酥皮非常鬆脆同香口,質感厚實唔會好薄,而且唔會一咬就散哂。奶油方面牛奶味濃同細滑。Cream brûléeh香濃蛋香味,又唔會過份甜,而芒果亦夠甜唔會酸。呢個組合加埋都唔錯,下次可以再試下其他口味。

今次嚟到位於屯門市廣場嘅Neko Puff🏆唔講唔知原來係世界賽冠軍得獎拿破崙🙀 店鋪標榜大部分食材由法國直送🇫🇷用料優質之餘仲保證新鮮✨店舖有13 款精緻人氣拿破崙任你選擇🤣包括多款經典傳統口味同埋自家創意新口味😋 ————————————————📌Give Me 2 【自選兩款口味拿破崙】味道包括伯爵茶無花果/ 玉桂蘋果/法式栗子/沖繩紫薯/黑朱古力咖啡/紅豆麻薯鮮果/香蕉麻薯朱古力/鮮芒果/ 韓國草莓麻薯/焦糖燉蛋/ 3.6牛乳燉蛋白/荔枝香檳果凍芒果/自選兩款口味拿破崙今次我哋就揀咗Give me 2 自選兩款口味拿破崙🫶🏻可以比你揀兩款味道 啱晒心大心細嘅我🤣🤣❶ 鮮芒果拿破崙整個拿破崙共有三塊厚酥皮 每一層酥皮有好香牛油味✨ 上面嘅芒果鮮甜多汁 夠哂清新爽口🤣完美咁平衡咗甜度及酸度😆❷ 3.6牛乳燉蛋白拿破崙 中間嘅cream有好濃郁3.6牛乳嘅奶香✨而且口感滑嫩質感柔滑✨而且唔會過甜😋————————————————推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10環境指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10服務指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10好食指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕
————————————————

好食指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10
性價比指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10
回訪指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10
2023-03-24 5 views
早兩天去了屯門市廣場的Neko Puff。這間店主要賣世界賽冠軍得獎的拿破崙。拿破崙有15種口味可以選擇,部分更是Neko Puff自家創的口味,例如伯爵茶無花果味😳而這次我選擇了焦糖燉蛋拿破崙😋頂放了兩顆士多啤梨和一塊巧克力,而焦糖燉蛋是完美地與cream融合,所以每啖都是香濃的焦糖燉蛋味🤤加上拿破崙新鮮焗製,口感真是非一般的鬆脆🤭。Neko Puff提供一小時即叫即焗服務,只要提早一小時下單就可以吃到新鮮鬆脆的拿破崙😋

2023-03-22 11 views
由冠軍甜品師製作, 非一般傳統鮮果撻賣相非常精緻, 創新又有驚喜✨【麻薯鮮果撻】黑朱古力🍫以72 °濃香朱古力粉和朱古力忌廉, 口感幼滑、上層有煙韌小丸子再配上金莎朱古力, 帶來極致朱古力感官享受日式草莓🍓草莓新鮮、香濃甜感, 帶士多啤梨的芳香, 配上日本厚忌廉及小丸子, 甜度適中、口感非常有層次【大福雪糕 - 草莓味】用透明蘋果造型杯子盛著, 日式又帶可愛, 自家製的手工餅皮, ǫ彈麻糬皮、濃濃天然草莓果香、酸甜滋味, 入面有日本直送厚忌廉及香甜的十勝紅豆🫘, 三種層次的口感, 甜蜜幸福感爆表【日式濃蛋焦糖燉蛋】 濃濃雞蛋香味, 布丁般的滑潤口感, 加上焦糖脆片, 配合糖蛋奶的完美比例帶來的清爽香甜, 非常好味, 喜歡食燉蛋的朋友不可錯過💕高溫陶瓷杯以十二生肖動物為主, 食用後可以用作收藏這間烘焙店有多款不同系列的人氣甜點, 全部即叫即做製作, 用料上乘、非常新鮮

【麻薯鮮果撻】
黑朱古力🍫

日式草莓🍓

【大福雪糕 - 草莓味】

【日式濃蛋焦糖燉蛋】
高溫陶瓷杯以十二生肖動物為主, 食用後可以用作收藏

• 日式濃蛋焦糖燉蛋
  • 麻薯鮮果撻