2023-04-15 30 views
早前放假時 同男朋友去咗屯門放下風喺食完咸野好想食甜品之際 醒起之前試過嘅甜品店 原來佢哋最近推出咗幾款日系甜品 賣相精緻於是捉咗佢入去 陪我試下🥰******************************食物s:✨和栗蒙布朗麻薯雪糕 ($68)新系列當中最出色嘅產品 一秒就睇中咗佢❣️望住店員擠出一絲絲幼滑嘅栗子蒙布朗 感覺好療癒😌外層用香脆嘅曲奇雪糕筒包覆住 裡層係口感煙韌嘅麻薯、忌廉同埋曲奇雪糕雪糕仲有日式草莓、雲呢拿同濃朱古力可以揀㗎😉成個一齊食真係多重口感 好有層次感💕✨麻薯鮮果撻 ($48)4️⃣款口味中 我揀咗伯爵茶無花果口味呢個心型嘅鮮果撻賣相非常精緻💖面上係2片對稱嘅無花果 清甜可口底下嘅Cream用咗Twinings伯爵茶底製作 茶味香濃仲有口感軟糯又煙韌嘅自家製麻薯小丸子底層嘅曲奇撻底香脆 仲加咗朱古力添呢個組合真係冇得輸呀❣️✨大福雪糕 ($58)以透明盒子盛載 面上放有草莓 幾有心思大福餅皮厚實 食落好煙韌 底層仲有我揀嘅濃厚朱古力口味嘅雪糕😛✨日式濃蛋焦糖燉蛋 ($38)用咗日本蛋製作 蛋香味十足面層嘅焦糖燒得香脆 而底下嘅燉蛋超軟滑外脆內軟 甜度適中 食落好有驚
早前放假時 同男朋友去咗屯門放下風
喺食完咸野好想食甜品之際 醒起之前試過嘅甜品
原來佢哋最近推出咗幾款日系甜品 賣相精緻
於是捉咗佢入去 陪我試下🥰

食物s:

✨和栗蒙布朗麻薯雪糕 ($68)
新系列當中最出色嘅產品 一秒就睇中咗佢❣️
望住店員擠出一絲絲幼滑嘅栗子蒙布朗 感覺好療癒😌
外層用香脆嘅曲奇雪糕筒包覆住
裡層係口感煙韌嘅麻薯、忌廉同埋曲奇雪糕
雪糕仲有日式草莓、雲呢拿同濃朱古力可以揀㗎😉
成個一齊食真係多重口感 好有層次感💕

✨麻薯鮮果撻 ($48)
4️⃣款口味中 我揀咗伯爵茶無花果口味
呢個心型嘅鮮果撻賣相非常精緻💖
面上係2片對稱嘅無花果 清甜可口
底下嘅Cream用咗Twinings伯爵茶底製作 茶味香濃
仲有口感軟糯又煙韌嘅自家製麻薯小丸子
底層嘅曲奇撻底香脆 仲加咗朱古力添
呢個組合真係冇得輸呀❣️

✨大福雪糕 ($58)
以透明盒子盛載 面上放有草莓 幾有心思
大福餅皮厚實 食落好煙韌
底層仲有我揀嘅濃厚朱古力口味嘅雪糕😛

✨日式濃蛋焦糖燉蛋 ($38)
用咗日本蛋製作 蛋香味十足
面層嘅焦糖燒得香脆 而底下嘅燉蛋超軟滑
外脆內軟 甜度適中 食落好有驚喜❣️
2023-04-14 37 views
主打韓式甜品~ 除咗大熱嘅牛角窩夫之外,佢哋仲熱狗咖啡等等提供🫶🏻仲間唔中會有啲新甜品推出。上次嚟食Croffle 都未可以坐低食,而家終於可以🤞🏻今次就食咗佢哋嘅大福雪糕同和栗麻糬雪糕大福雪糕4款雪糕口味揀咗日式草莓🍓大福皮好軟熟,十勝紅豆🫘香甜,加埋草莓味雪糕,呢個組合非常之幸福😊和栗麻糬雪糕 用日本入口栗子,睇住店員壓啲栗子蓉出嚟好治癒🤞🏻加埋店家自製嘅煙靭麻糬同朱古力雪糕。原來而家訂Neko 嘅拿破崙都係喺呢度拎同買,方便,下次要食世一拿破崙性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️

主打韓式甜品

大福雪糕

和栗麻糬雪糕

性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️

2023-04-12 13 views
港鐵半價日之第二站,去埋屯門!呢間又係屯門名物,見好多人介紹,之前嚟過食Croffle,佢哋最出名係拿玻崙,不過今次係試新嘢🍦和栗麻糬雪糕💰$68呢款喺日本都好多,都已經好想食,有筒裝有杯裝,要咗威化筒,雪糕可以揀味道,有雲尼拿、士多啤梨、朱古力、曲奇,我哋揀咗士多啤梨,除咗雪糕之外,仲有濃厚忌廉,加埋和栗蒙布朗,好豐富,用上熊本縣球磨栗子,提升咗栗子天然味道,栗子絲幾香唔會太甜,入面仲有煙韌麻薯😋🥚焦糖燉蛋💰$38有12款生肖杯,可以揀嗰自己鐘意嘅,燉蛋好滑,焦糖當然係最好食嗰part💜麻糬鮮果撻💰$38揀咗伯爵茶無花果口味,另有草莓、芒果、黑朱古有伯爵茶用上twinings,無花果天然,仲要係心型係幾靚嘅🍨大福雪糕💰$58近排又係見好多呢款甜品,一直都好想食,食到雪糕之餘仲有煙韌大福皮👍🏻

🍦和栗麻糬雪糕💰$68

🥚焦糖燉蛋💰$38

💜麻糬鮮果撻💰$38
揀咗伯爵茶無花果口味,另有草莓、芒果、黑朱古有
伯爵茶用上twinings,無花果天然,仲要係心型係幾靚嘅

🍨大福雪糕💰$58

2023-04-09
試咗最新出嘅一系列日系甜品,每一款都好精緻又好食🤭【和栗蒙布朗麻薯雪糕】 $68一拎上手已聞到陣陣栗子香氣。栗子蒙布朗用熊本縣的球磨栗子製成。帶栗子天然甜味,一絲絲口感綿軟。內層有麻薯,煙靭鬆軟又甜甜地,好正☺️重有好香奶味嘅忌廉同雪糕 (我揀咗曲奇妙趣🍪)🍨,配搭香脆嘅雪糕筒。無論口感同味道都好豐富同有層次😋食得出係好用心製作,高質嘅甜品。【麻薯鮮果撻 - 伯爵茶無花果】$48心形賣相小巧精緻💗鮮果撻用日本厚忌廉代替傳統用吉士醬。加入Twinings伯爵茶製作嘅忌廉,茶味香醇,配上無花果,清甜而不膩。撻皮鬆脆,好香牛油味。面層嘅麻薯小丸子煙煙韌韌,更添口層。【大福雪糕】$58餅皮軟綿,有少少煙韌,口感一流😋內有紅豆同忌廉。紅豆清甜,厚忌廉好香。我揀咗日式草莓🍓雪糕,草莓味天然又香濃,好好食!【日式濃蛋焦糖燉蛋】$38融合咗日式同法式的製作方法。薄薄嘅焦糖面層,外脆內軟。中間嘅燉蛋非常creamy,蛋奶味濃郁,甜度適中,口感幼滑綿厚,真係超好食😍😍而且,燉蛋用嘅高溫陶瓷杯係以十二生肖動物為主題,我依款係可愛嘅羊仔杯🐏☺️
試咗最新出嘅一系列日系甜品,每一款都好精緻又好食🤭

【和栗蒙布朗麻薯雪糕】 $68

【麻薯鮮果撻 - 伯爵茶無花果】$48

【大福雪糕】$58

【日式濃蛋焦糖燉蛋】$38
2023-04-09 16 views
Kuru Lab又有新搞作,最新出咗一系列嘅日系精緻甜品,之前食過佢地啲拿破崙同tiramisù蛋糕😋經過見到呢一批咁精緻嘅甜品一定要試吓先~❤️和栗蒙布朗麻薯雪糕$68呢款係日本人氣主打,選用日本栗子,獨特的製法,一絲絲的栗子蒙布朗好吸引眼球,裏頭有自家製口感煙韌麻薯、日本厚忌廉、及四款自選口味的雪糕,口感多層次~🧡麻薯鮮果撻$48日本濃忌廉配上自家製麻薯小丸子,曲奇撻底好香脆,用Twinings 伯爵茶製作的忌廉,茶香味濃醇,再配上清甜的無花果一流,賣相精緻動人~💛大福雪糕 $58自家制的手工大福餅皮,比較厚身咗啲,包著厚忌廉、十勝紅豆和可選四款自選口味雪糕,口感軟糯而煙韌,一次過品嘗到多重香甜味道,口感層次十分豐富~💚日式濃蛋焦糖燉蛋 $38綿綿口感加上焦糖脆片,入口溶化,濃香的蛋味,令人一試愛上~

❤️和栗蒙布朗麻薯雪糕$68

🧡麻薯鮮果撻$48

💛大福雪糕 $58

💚日式濃蛋焦糖燉蛋 $38
綿綿口感加上焦糖脆片,入口溶化,濃香的蛋味,令人一試愛上~
2023-04-09 18 views
之前見過好多人講哩間拿破崙聽講係一小時即叫叫焗仲好似係比賽贏左冠軍🏆今次咁岩有機會去開附近就同屋企人試左由於實在太多味簡 而有好多都想試所以我簡左自選口味個隻Give me two😋而今次簡左韓國草莓麻糬同焦糖燉蛋兩隻味份量係4-5個人食都得而賣相都幾吸引📸️韓國草莓會令啲cream食落fresh啲而麻糬係粒狀既 食落都算煙韌不過焦糖燉蛋既味相對之下冇乜存在感🧐兩隻味黎講覺得韓國草莓麻糬明顯更出色👀而拿破崙本身個牛油味好香濃🧈食落都食到個層次感不過認為可以再鬆脆啲👀而Cream都幾好食既但個人認為有少少多得濟🤏🏻如果cream既份量減少啲一定更出色
之前見過好多人講哩間拿破崙

而Cream都幾好食既
但個人認為有少少多得濟🤏🏻
如果cream既份量減少啲一定更出色
2023-04-08 14 views
最近朋友生日,所以選了一款人氣拿破崙蛋糕試試,neko puff 的拿破崙曾獲世界賽冠軍,每日新鮮即焗,還被稱為全港最多口味的拿破崙專門店。☀︎︎ 伯爵茶無花果拿破崙 $318由外到內的感覺,外層的puff好鬆脆,好乾爽,honestly放了半天晚上才慶祝食都依然脆口,驚喜!puff的周邊位置帶點焗出來的焦香,個人感覺有更豐富。內層伯爵茶cream好滑、輕身、茶味香濃。在cream中間還有很多無花果果肉,增加了層次。overall整個拿破崙感覺清新,巧妙地選用無花果這種較light的生果,令整體不膩亦很加分。門市一個小時前預訂就可取貨,當然都可以在網上訂購,有送貨服務嫁~無地區限制(✯◡✯)

☀︎︎ 伯爵茶無花果拿破崙 $318

伯爵茶無花果拿破崙(1磅)

伯爵茶無花果拿破崙(1磅)
作為九龍人真係好少入到去屯門咁遠🫣難得2老拍拖入去就托佢哋帶咗2件當區特產番嚟😬呢間主打一個鐘即叫即焗拿破崙佢哋仲拎埋瑞士世界賽冠軍🇨🇭🏆聽落好似好勁咁.📍Give Me 2($358)一磅蛋糕夠2-4個人分,蛋糕口味多達15款為咗試多個味就揀咗可以自選2款口味嘅Give Me 2我哋揀咗伯爵茶無花果🌸同黑朱古力咖啡🍫☕️忌廉輕盈濕潤完全唔膩,伯爵茶帶淡淡茶香🍃黑朱古力反而未夠突出,呢點有啲失色😢拿破崙口感鬆脆,有牛油香同時又唔油膩🧈唯一係表面個層酥皮冇下面2層咁酥脆如果可以控制得一致啲就更prefect但整體都真係幾好食❣️

作為九龍人真係好少入到去屯門咁遠🫣
難得2老拍拖入去就托佢哋帶咗2件當區特產番嚟😬
呢間主打一個鐘即叫即焗拿破崙
佢哋仲拎埋瑞士世界賽冠軍🇨🇭🏆聽落好似好勁咁
📍Give Me 2($358)
一磅蛋糕夠2-4個人分,蛋糕口味多達15款
為咗試多個味就揀咗可以自選2款口味嘅Give Me 2
我哋揀咗伯爵茶無花果🌸同黑朱古力咖啡🍫☕️
忌廉輕盈濕潤完全唔膩,伯爵茶帶淡淡茶香🍃
黑朱古力反而未夠突出,呢點有啲失色😢
拿破崙口感鬆脆,有牛油香同時又唔油膩🧈
唯一係表面個層酥皮冇下面2層咁酥脆
如果可以控制得一致啲就更prefect
但整體都真係幾好食❣️
2023-04-07 18 views
之前已經食過佢哋嘅牛角包窩夫😍真係好吸引 見到佢哋最近推出新產品 都好值得試吓🤣雖然細細舊 但係好精緻 味道又高質 經過真係要買來試吓🔥▫️和栗蒙布朗麻薯雪糕呢款係日本人氣主打🌰選用左日本熊本縣栗子 一絲絲既栗子蒙布朗味道香噴噴 打卡都一流😍冰凍嘅口感 內層有自家製口感煙韌鬆軟嘅麻薯 有四款自選口味的雪糕 我哋揀咗雲呢拿 兩者好夾 值得推薦!除咗用杯裝之餘 仲可以用自家製曲奇雪糕筒!▫️麻薯鮮果撻有四款口味嘅鮮果撻 日式草莓選用左熟成鮮果製作 果甜度達85% 配埋日式厚忌廉同煙韌嘅麻薯 口感一流🔥另一款揀咗黑朱古力 用72度朱古力打造出嚟嘅味道非常之濃郁 再配埋小丸子及金莎朱古力 口感令人回味無窮😘▫️日式濃蛋焦糖燉蛋個人最鍾意佢哋呢款 個杯仔打卡好得意 軟綿口感加上即叫即燒嘅暖暖焦糖脆片 再加上日本濃郁嘅雞蛋製作既燉蛋 外脆內暖 入口即溶 配埋濃郁嘅蛋味!

▫️和栗蒙布朗麻薯雪糕

▫️麻薯鮮果撻

▫️日式濃蛋焦糖燉蛋
2023-04-05
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$60 (Tea)
2023-04-05 12 views
Kuru Lab 新出咗日系嘅精緻甜品有我至愛嘅焦糖燉蛋🤭✨黑朱古力麻薯鮮果撻共有4款口味,另外仲有伯爵茶無花果、日式草莓🍓熟成芒果冠軍甜品師棄用傳統嘅吉士醬配鮮果而選用日本濃忌廉配上自家製麻薯小丸子取代朱古力曲奇撻底好香脆,味道濃郁👍🏻忌廉用咗72度濃香朱古力粉同72度朱古力配上麻薯小丸子同誘人嘅金莎朱古力有脆有軟腍嘅口感😚✨大福雪糕自家製嘅手工日式大福餅皮,口感軟糯🤩可自選包裹住嘅雪糕口味💕配合日本直送厚忌廉同清甜嘅十勝紅豆🫘將日本傳統嘅甜點同香滑雪糕融合香甜層次豐富👏🏻✨日式濃蛋焦糖燉蛋用日本濃香雞蛋製成焦糖燉蛋揉合日式同法式嘅製作方法😍有法式嘅外脆內軟,日式嘅線滑口感陶瓷杯有十二生肖動物,可以集郵🤣
Kuru Lab 新出咗日系嘅精緻甜品
有我至愛嘅焦糖燉蛋🤭

✨黑朱古力麻薯鮮果撻
共有4款口味,另外仲有伯爵茶無花果、日式草莓🍓熟成芒果
冠軍甜品師棄用傳統嘅吉士醬配鮮果
而選用日本濃忌廉配上自家製麻薯小丸子取代
朱古力曲奇撻底好香脆,味道濃郁👍🏻
忌廉用咗72度濃香朱古力粉同72度朱古力
配上麻薯小丸子同誘人嘅金莎朱古力
有脆有軟腍嘅口感😚

✨大福雪糕
自家製嘅手工日式大福餅皮,口感軟糯🤩
可自選包裹住嘅雪糕口味💕
配合日本直送厚忌廉同清甜嘅十勝紅豆🫘
將日本傳統嘅甜點同香滑雪糕融合
香甜層次豐富👏🏻

✨日式濃蛋焦糖燉蛋
用日本濃香雞蛋製成焦糖燉蛋
揉合日式同法式嘅製作方法😍
有法式嘅外脆內軟,日式嘅線滑口感
陶瓷杯有十二生肖動物,可以集郵🤣

TakeAway
2023-04-04 249 views
之前都有食開呢間嘅甜品,今次見到有小編鍾意食嘅雪糕,唔會錯過啦😎店舖有好多貓貓嘅擺設,而且仲有位置可以坐低慢慢食雪糕😊😊∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 和栗蒙布朗麻薯雪糕 $68表面嘅蒙布朗係用咗熊本縣嘅球磨栗子去整,味道濃郁下面係幼滑嘅cream同雪糕,小編揀咗雲呢拿味,奶味濃郁,加上粒粒煙韌麻薯,口感豐富😋❥日式草莓紅豆大福雪糕 $58煙韌大福皮包住綿密十勝紅豆、幼滑cream同香甜士多啤梨雪糕,仲有粒鮮甜士多啤梨做點綴,甜蜜又吸睛🤩❥ 日式濃蛋焦糖燉蛋 $38表面係即叫即燒、薄脆嘅焦糖面,下層係蛋味香濃、幼滑燉蛋,即刻食食到冰火感覺☺️❥ 伯爵茶無花果麻薯撻 $48粉色心型撻皮,入面釀滿Q彈麻薯,加埋充滿伯爵茶香嘅cream,再加上新鮮爽口嘅無花果,精緻滿分👍🏻∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴
店舖有好多貓貓嘅擺設,而且仲有位置可以坐低慢慢食雪糕😊😊

❥ 和栗蒙布朗麻薯雪糕 $68
表面嘅蒙布朗係用咗熊本縣嘅球磨栗子去整,味道濃郁

❥日式草莓紅豆大福雪糕 $58

❥ 日式濃蛋焦糖燉蛋 $38

❥ 伯爵茶無花果麻薯撻 $48

• 和栗蒙布朗麻薯雪糕
2023-04-04 16 views
Kuru Lab推出新一系列甜品日式優雅風X法式情懷風每一款甜品都好精緻多款甜品加有自家製麻薯,麻薯控必試店內擺放不少貓貓公仔擺設,超可愛✾ 和栗蒙布朗麻薯雪糕 (雲呢拿)$68可以揀特製杯裝或自家製曲奇雪糕筒肥妹份人比較論盡,所以揀左杯裝🫣和栗蒙布朗一絲絲鋪滿整個雪糕採用熊本縣球磨栗子,以獨特製法令幼滑細緻蒙布朗充滿栗子甜味同香氣柔軟Q彈麻薯;細滑厚忌廉;香甜雲呢拿雪糕多種滋味,甜而不膩,十分滿足❤️✾ 大福雪糕 (日式草莓)$58自家製手工日式大福餅皮軟糯煙韌大粒飽滿十勝紅豆既清甜;酸甜日式草莓雪糕;頂層放上草莓作點綴用透明蘋果盒裝載住,彷彿白雪公主的蘋果食完肥妹仲保留蘋果盒裝野添🤭✾ 麻薯鮮果撻 (黑朱古力)$48✾ 麻薯鮮果撻 (熟成芒果)$48鮮果撻係心心造型❤️一共四款口味以日本濃忌廉同麻薯小丸子取代普遍吉士忌廉;而撻底係香脆曲奇底黑朱古力撻忌廉濃醇朱古力味,表面放上金莎朱古力;熟成芒果撻採用果甜度達85%新鮮芒果,入口香甜兩款果撻口感層次十分豐富
Kuru Lab推出新一系列甜品
日式優雅風X法式情懷風
每一款甜品都好精緻
多款甜品加有自家製麻薯,麻薯控必試
店內擺放不少貓貓公仔擺設,超可愛

✾ 和栗蒙布朗麻薯雪糕 (雲呢拿)$68
可以揀特製杯裝或自家製曲奇雪糕筒
肥妹份人比較論盡,所以揀左杯裝🫣
和栗蒙布朗一絲絲鋪滿整個雪糕
柔軟Q彈麻薯;細滑厚忌廉;香甜雲呢拿雪糕
多種滋味,甜而不膩,十分滿足❤️

✾ 大福雪糕 (日式草莓)$58
自家製手工日式大福餅皮軟糯煙韌
用透明蘋果盒裝載住,彷彿白雪公主的蘋果
食完肥妹仲保留蘋果盒裝野添🤭

✾ 麻薯鮮果撻 (黑朱古力)$48
✾ 麻薯鮮果撻 (熟成芒果)$48
鮮果撻係心心造型❤️一共四款口味
兩款果撻口感層次十分豐富

位於屯門市廣場既 @kuru.lab 最近推出左一系列春季既日系甜品🌸😋,得閒即刻去試下~· 和粟蒙布朗麻糬雪糕 $68 ❣️雪糕可以揀杯或者筒裝,筒裝有好可愛既熊本熊😛。雪糕可以揀唔同口味,今次揀咗曲奇🍪,另外雪糕上面會有麻薯同cream,上面再淋上粟子蓉🌰。麻薯係佢地自製的,好煙韌。粟子蓉係店員即叫即製,好厚一層😍,用左熊本縣既粟子,好好食😋。整體偏甜,但食落好有層次,中間加左麻薯好有口感又唔會悶😛,另外依個雪糕真係份量好足,同朋友share食岩岩好❣️·伯爵茶無花果麻薯撻 $48上面係無花果,中間有一層伯爵茶cream,伯爵茶味好香,食落好清新唔會好甜🤍。 個撻係粉紅色心形好可愛😛。佢仲推出左唔同既水果撻,細細件又靚用黎做散水餅都好岩~· 日式焦糖燉蛋 $38燉蛋好香,食落幾滑,蛋味好重❣️,甜度岩岩好~·草莓紅豆大福雪糕 $58大福既皮好煙韌😋😋,入面有雪糕、紅豆同cream,雪糕可以揀唔同既口味,今次揀左日式草莓,士多啤梨味好香🤍。紅豆係用十勝紅豆,好大粒☺️,同大福雪糕一齊食好夾。·Kuru Lab 屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓1268號舖

· 和粟蒙布朗麻糬雪糕 $68 ❣️
雪糕可以揀杯或者筒裝,筒裝有好可愛既熊本熊😛。
和粟蒙布朗麻糬雪糕

麻薯係佢地自製的,好煙韌。
伯爵茶無花果麻薯撻

·伯爵茶無花果麻薯撻 $48
日式焦糖燉蛋

· 日式焦糖燉蛋 $38
燉蛋好香,食落幾滑,蛋味好重❣️,甜度岩岩好~
大福雪糕

·草莓紅豆大福雪糕 $58

·Kuru Lab
屯門屯順街1號屯門市廣場1期1樓1268號舖
2023-03-29
日式焦糖燉蛋
咁岩行過屯門市廣場,見到Kuru Lab新推出咗多款日系甜品,身為甜品控嘅👧🏻即刻嗌咗幾款試吓🤗😍👩🏻‍🍳世界冠軍甜品師Chef G主打日式甜品、牛角包窩夫等,仲會係唔同季節推出新系列,真係可以回訪無數次🤩🇯🇵🍴和栗蒙布朗麻薯雪糕(濃朱古力🍫雪糕)💰HK$68✨推薦指數:8/10呢款係主打日本人氣「和栗蒙布朗麻薯雪糕」,選用咗熊本縣嘅球磨栗子,以獨特嘅製法提升栗子天然嘅甜味同香氣,一絲絲栗子蒙布朗包裹住自家製嘅麻薯、日本厚忌廉、同濃朱古力雪糕,賣相一流🤤📸💕食落栗子味超香濃,一絲絲細膩嘅口感同甜而不膩嘅厚忌廉好夾,連埋香濃啲朱古力🍫雪糕一齊食,層次好豐富,必食‼️除咗濃朱古力,佢仲有3️⃣款雪糕,包括日式草莓、曲奇妙趣同雲呢拿,總有一款岩你心水😎另外可以自由選攝杯裝或自家製曲奇雪糕筒,今次我哋就揀咗杯裝,食個時方便啲😋🍴大福雪糕-曲奇雪糕🍦💰HK$58✨推薦指數:7/10呢款以黃金比例自家製嘅手工日式大福餅皮,包裹住日本直送厚忌廉、清甜嘅十勝紅豆同曲奇🍪雪糕,頂層有粒士多啤梨🍓做點綴,打卡一流😍⭐️食落大福餅皮比較厚身,口感軟糯帶煙韌,有拉扯力,頂將日本傳統甜點與香滑雪糕互相融合,口感軟糯而煙

👩🏻‍🍳世界冠軍甜品Chef G主打日式甜品、牛角包窩夫等,仲會係唔同季節推出新系列,真係可以回訪無數次🤩🇯🇵

🍴和栗蒙布朗麻薯雪糕(濃朱古力🍫雪糕)
💰HK$68
✨推薦指數:8/10

🍴大福雪糕-曲奇雪糕🍦
💰HK$58
✨推薦指數:7/10
食落大福餅皮比較厚身,口感軟糯帶煙韌,有拉扯力,頂將日本傳統甜點與香滑雪糕互相融合,口感軟糯而煙韌,連埋下層嘅厚忌廉,香甜大粒飽和嘅十勝紅豆非常夾,頂層嘅🍓令整體鮮美提高😋
不過呢款就係唔係好食得出雪糕嘅味道,但係凍凍哋咁食又幾正😍
私心希望佢哋會出抺茶味雪糕🍦,因為抺茶同紅豆🫘嘅配搭無得輸😆

🍴無花果麻薯鮮果撻
💰HK$48
✨推薦指數:6.5/10
由冠軍甜品師顛覆傳統鮮果撻的概念,唔係用吉士醬配鮮果,而係用日本濃忌廉配上自家製麻薯小丸子,配合加有朱古力塗層的曲奇撻底,提升撻底香脆濃厚度,再配上不同口味嘅鮮果🤩
呢款係配上【伯爵茶無花果】,以Twinings伯爵茶製作嘅忌廉,食落茶香味濃郁,再配上清甜嘅無花果,水果香同忌廉幾夾,不過多啲水果係面會更正😉

🍴芒果麻薯鮮果撻
💰HK$48
✨推薦指數:6.5/10
呢款係配上【熟成芒果】 ,用上精選嘅熟成鮮果製作,果甜度達85%,配上日本厚忌廉同麻薯小丸子,口感煙煙韌韌,中間穿插忌廉嘅幼滑同撻身嘅香脆,不同層次嘅口感幾特別,不過呢兩款鮮果撻都係偏甜,食得多都會有少少漏,最好就同人share 啦👫👭👬😇
Type of Meal
Tea
2023-04-02 15 views
蛋糕係令人快樂嘅食物🍰好鍾意食蛋糕嘅我會成日周圍搜羅唔同嘅蛋糕🔎Neko Puff 榮獲世界冠軍拿破崙🏆食材選用法國直送嘅原材料製作☑️首創一小時即叫即焗⏰而佢地有傳統口味之餘仲有多款自創口味😋今次我就食咗Neko Puff嘅韓國草莓麻薯拿破崙🍓佢嘅拿破崙脆得嚟好實正🤤好有層次感而我真係第一次有麻薯嘅拿破崙🤩 本身都好鍾意食煙煙韌韌嘅麻薯😍再加埋拿破崙增加唔同嘅口感👅下次我要再試埋其他口味先得🤭
蛋糕係令人快樂嘅食物🍰
好鍾意食蛋糕嘅我會成日周圍搜羅唔同嘅蛋糕🔎