2024-10-17 211 views
🍊 餐廳名稱:燒烤堂 (旺角)🐝 味道:8/10環境:7.5/10整體分數:8/10💰人均:$200+———————————————————因為朋友仔想食串燒,上網搵到呢間見到好多款式,同埋有好多創新嘅串燒,所以試下啦。點知入到去已經座無虛席,就知無黎錯地方!食左太多野,將值得一試嘅推薦比大家。鹽燒雞皮 💰22必食!真係每枱人手一塊,手賞咁大嘅燒雞皮。燒到脆到好似薯片咁,不過多左個雞油香。鹽燒白鱔 💰48一!定!要!叫! 好彈牙又好爽口!雞肉軟骨棒(付月見) 💰38口感好多層次,有肉嘅質感加上軟骨脆脆的,招牌必試。A4和牛 💰58燒到剛剛好,肉香偏多。泡菜五花腩 💰28呢個組合韓劇成日見,不過做串燒就少有。但咁經典嘅組合真係無得輸,美味同份量都無得頂。鹽燒豚肉荔枝卷 💰22荔枝嘅甜同豚肉嘅鹹,意外地match! 雞皮墨魚滑 💰38好創新嘅料理,口感好豐富,外脆內彈!明太子燒厚揚豆腐 💰28明太子個醬好好食,鹹香味加埋燒厚揚豆腐balance左個味道。糖不甩燒芝麻湯丸 💰22串燒有得食湯丸真係無諗過,又幾新穎!🗺️ 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室🔍#FlavorforToday
🍊 餐廳名稱:燒烤堂 (旺角)🐝

味道:8/10
環境:7.5/10
整體分數:8/10

💰人均:$200+
———————————————————

鹽燒雞皮 💰22

鹽燒白鱔 💰48
一!定!要!叫! 好彈牙又好爽口!

雞肉軟骨棒(付月見) 💰38
口感好多層次,有肉嘅質感加上軟骨脆脆的,招牌必試。

A4和牛 💰58
燒到剛剛好,肉香偏多。

泡菜五花腩 💰28

鹽燒豚肉荔枝卷 💰22
荔枝嘅甜同豚肉嘅鹹,意外地match!

雞皮墨魚滑 💰38
好創新嘅料理,口感好豐富,外脆內彈!

明太子燒厚揚豆腐 💰28

糖不甩燒芝麻湯丸 💰22
串燒有得食湯丸真係無諗過,又幾新穎!

🗺️ 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室
🔍#FlavorforToday旺角
🚆 旺角站E2出口,步行約8分鐘
Happy Friday 梗係約埋朋友出黎啤啤佢🍻呢到有串燒有酒飲,好岩一路食一路慢慢傾計個場好熱鬧,夜晚閒日黎都爆哂棚,不過因為全部人都傾計好大聲,有啲嘈張枱都算大張,可以放哂啲食物,啲野食不斷黎都放得哂日本生啤做緊買一送一,幾抵飲。雖然我唔飲酒,我朋友都叫左2轉🤭食材都好新鮮,無用過多既醃料去醃,最多都係後期加啲調味或醬料呢個價位既日式串燒都算有質素,唔貴🤓對比普通串燒,啲燒物配搭都幾有創意,食極都唔厭,每次想食串燒都會諗起佢,食物質素一路都keep到出色,唔會令我失望🥰🥰生啤買一送一椰青水- 蜜糖雞翼 我最鍾意食雞翼,基本上每次黎必叫,雞翼大隻外脆內有肉汁! 有蜜糖搽面係最正 - 鹽燒雞軟骨 正常發揮,燒得夠香脆好味- 鹽燒白鱔 外皮香爽,肉質爽口- 明太子淮山燒 淮山本身無味,但有明太子加持,估唔到幾好味- 明太子雞腿肉 必食! 雞肉唔柴,上面搽左滿滿明太子醬再燒香佢,同雞肉味道好夾- 燒雞皮 個皮燒得好香脆 叫左2次!- 麻辣豚肉韮菜花卷 肉香韮菜花脆甜,食落爆汁,都係必叫!- 手釣墨魚鬚 墨魚無乜調味,普通,可以不叫- 孜然蒜蓉茄子 呢個又係必叫,軟腍厚肉茄子上面鋪滿蒜蓉,
Happy Friday 梗係約埋朋友出黎啤啤佢🍻

呢到有串燒有酒飲,好岩一路食一路慢慢傾計
張枱都算大張,可以放哂啲食物,啲野食不斷黎都放得哂
呢個價位既日式串燒都算有質素,唔貴🤓

生啤買一送一

椰青水

- 鹽燒雞軟骨 正常發揮,燒得夠香脆好味
- 鹽燒白鱔 外皮香爽,肉質爽口

- 燒雞皮 個皮燒得好香脆 叫左2次!

- 麻辣豚肉韮菜花卷 肉香韮菜花脆甜,食落爆汁,都係必叫!
- 手釣墨魚鬚 墨魚無乜調味,普通,可以不叫

- 孜然蒜蓉茄子 呢個又係必叫,軟腍厚肉茄子上面鋪滿蒜蓉,燒到勁香,調味唔太咸,岩哂我地

- 雞皮墨魚滑 雞皮好脆,一咬落去啖啖爽彈墨魚肉,好滿足

- 蒜蓉燒廣島蠔 蠔唔算大隻,但勝在新鮮,有爆汁

- 明太子燒飯團 個飯團燒到有啲乾,面頭加左明太子醬,岩啲唔夠飽既朋友
旺角行完街就諗想食串燒,係通菜街附近就有得食燒烤堂啦!一直都覺得燒烤堂好多款式選擇,味道好好食,而且價錢性價比高。餐廳環境氣氛好好,而且熱鬧好多人,記得要book位呀!⭐燒鳥蜜糖燒中翼、汁燒免治鮮肉軟骨釀冬菇、鹽燒雞軟骨、爽口雞腎最令我喜歡既係爽口雞腎,好大串,惹味到一得了,送酒一流。⭐燒豚豬肋肉、韓燒泡菜五花腩、福岡味噌松板猪韓燒泡菜五花腩係每次都必食,口感豐富,泡菜加蒜頭再加五花腩。⭐手工心機卷物牛油果豚肉卷、鹽燒豚肉荔枝卷、孜然豚肉莞茜卷喜歡食芫茜的朋友有福了,因為孜然豚肉莞茜卷好正,多汁香焦的豚肉燒,好想食多串。⭐燒牛韓式燒牛助肉、牛舌芯燒到勁香的韓式燒牛助肉,每一口都肉汁滿滿,嫩嫩的。⭐燒海鮮雞皮墨魚滑、咸蛋黄墨魚滑、紅蔥油蒜蓉粉絲元貝、蒜蓉燒港島蠔呢度的墨魚滑好正,仲有多種味道選擇,最正係咸蛋黄。⭐野菜孜然蒜蓉茄子、蜜糖燒菠蘿、明太子淮山燒明太子淮山燒好好食,味道配搭得好夾。
餐廳環境氣氛好好,而且熱鬧好多人,記得要book位呀!

⭐燒鳥
蜜糖燒中翼、汁燒免治鮮肉軟骨釀冬菇、鹽燒雞軟骨、爽口雞腎

最令我喜歡既係爽口雞腎,好大串,惹味到一得了,送酒一流。

⭐燒豚
豬肋肉、韓燒泡菜五花腩、

⭐手工心機卷物

因為孜然豚肉莞茜卷好正,多汁香焦的豚肉燒,好想食多串。

⭐燒牛
韓式燒牛助肉、牛舌芯

燒到勁香的韓式燒牛助肉,每一口都肉汁滿滿,嫩嫩的。

⭐燒海鮮

雞皮墨魚滑、咸蛋黄墨魚滑、紅蔥油蒜蓉粉絲元貝、蒜蓉燒港島蠔

呢度的墨魚滑好正,仲有多種味道選擇,最正係咸蛋黄。
⭐野菜

2024-10-16 88 views
返工做到個人悶悶地,收工就約左老友去食好嘢,到了旺角的#燒烤堂 食下#串燒 ,飲下啤酒🍻,談天說地一番,確係勁爽囉。餐廳的特色串燒,新穎創意-味道啱晒我哋嘅口味,款式多又好吃😋,大家都食到舔舔脷。牛骨髄 $28,軟淋可口。辣羊架 $48,肉汁豐富。牛油果豚肉卷 $28 ,豚肉日本蘋果卷 $24,肥而不油膩。雞皮墨魚滑 $38 ,雞皮香脆口感, 包了爽彈的墨魚滑,真的好好吃。雞皮墨魚滑 $38,日式燒白鱔 $48、紫蘇雞皮蝦$48 &蟹味噌燒墨魚鬚$28,送酒一流。蟹膏飯團$38,飯團🍙香脆,蟹膏甘香。豚肉節瓜波板糖,豚肉同節瓜一層一層捲在一起,搭埋蛋汁食,口感豐富。A4 和牛$58,牛小排 $48,韓式燒牛肋肉$28,牛舌拖羅$48 &牛骨髓$28,以上的肉味香濃,十分推薦。辣燒羊架 $48/串,羊架肉質夠軟稔,味鮮肉味香濃。焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28,玉子燒有一層焦糖帶脆感,玉子內夾芝士及鰻魚,層次感豐富,美味可口。牛油蒜蓉焗雜菇 $32,牛油蒜蓉焗得十分之香氣四溢,健康有營。啤酒🍻$48仲買一送一,抵到飲完一杯再一杯😚。食物新鮮調味剛好,菜式特別又抵食,老友聚餐啱晒💃。

牛骨髄 $28,軟淋可口。
辣羊架 $48,肉汁豐富。

蟹膏飯團$38,飯團🍙香脆,蟹膏甘香。

辣燒羊架 $48/串,羊架肉質夠軟稔,味鮮肉味香濃。

2024-10-14
Type of Meal
Dinner
2024-10-16 44 views
最近到訪了位於旺角通菜街嘅人氣串燒店,燒烤堂。分別有吧枱、卡位同包廂。環境都唔錯,不過當然食物只係最緊要。鹽燒原塊雞皮: 非常香脆,忍唔住encore咗一轉。汁燒雞肝: 燒到半生熟、入口即化嘅口感加上香濃醬汁,成個口腔都係雞肝嘅香味。麻辣魚春: 燒到比較乾身,配上麻辣都幾惹味。鹽燒芥蘭頭:都係第一次食,口感比較爽,好重菜味。豚肉節瓜波板糖豚肉同節瓜一層一層再捲起,配上醬汁,口感豐富特別孜然燒蒜心:燒完仲keep到佢嘅Juice配上孜然粉,唔錯。蟹膏燒飯團:飯團質感有啲飯焦嘅感覺,上面配上香濃嘅蟹膏。黑糖燒菠蘿: 焦糖化嘅菠蘿散甜香多汁,酸甜平衡得恰到好處。整體而言,呢間串燒店的菜色多樣味道唔錯,值得再次光顧!
最近到訪了位於旺角通菜街嘅人氣串燒店,燒烤堂。

鹽燒原塊雞皮:
非常香脆,忍唔住encore咗一轉。

汁燒雞肝:

麻辣魚春: 燒到比較乾身,配上麻辣都幾惹味。

鹽燒芥蘭頭:
都係第一次食,口感比較爽,好重菜味。

豚肉節瓜波板糖

豚肉同節瓜一層一層再捲起,配上醬汁,口感豐富特別

孜然燒蒜心:
燒完仲keep到佢嘅Juice配上孜然粉,唔錯。

蟹膏燒飯團:
飯團質感有啲飯焦嘅感覺,上面配上香濃嘅蟹膏。

黑糖燒菠蘿:
焦糖化嘅菠蘿散甜香多汁,酸甜平衡得恰到好處。

整體而言,呢間串燒店的菜色多樣味道唔錯,值得再次光顧!
2024-10-08
$421 (Dinner)
2024-10-13 330 views
最近老想吃烤串,於是就找來這一家人氣火爆的串燒店🍢 — 【燒烤堂】。上網查看,共有幾家分店,而我就選擇了地理位置方便的旺角店。一上到去,門外已經有不少人排隊!店舖裝修有點像日式的居酒屋🏮;座位尚算寬敞,應該大概可以容納80人左右。最令我嘆為觀止是,餐牌食物選擇超級多,共有104款🫢。而且還會貼心的分類,並寫上是什麼食品風格,有日、泰、港、川、西、韓及新疆口味,任君選擇!《檸蜜牛油包》 — 檸蜜配牛油🧈是一個清新且鹹甜的組合,蠻特別。《焦糖青蘋果鵝肝多士》 — 鵝肝厚切、肥美,烤得焦香,入口即化;配上清甜爽口的青蘋果🍏,一點都不油膩🤤《豚肉節瓜波板糖 (付月見)》 — 用豚肉、節瓜捲成波棒糖,絕對是心機之作!且兩者一軟一爽口,使口感更豐富🤓👍🏻《雞肉軟骨棒 (付月見)》 — 雞肉混入刴碎的軟骨增加口感,配上濃郁的月見蛋汁,整體更香滑。《日式燒白鱔》 — 白鱔新鮮不腥,肉質爽口彈牙;燒汁配上蔥絲,非常惹味。《鹽燒雞軟骨》 — 燒得剛剛好,一口一粒,脆脆的。《汁燒年糕卷》 — 口感煙煙韌韌。《孜然豚肉芫荽卷》 — 薄脆的豚肉包着芫荽🌿,主打一個「香」,芫荽控必點。《鹽燒豚肉荔枝卷》 — 薄薄

檸蜜牛油包

焦糖青蘋果鵝肝多士

豚肉節瓜波板糖 (付月見)

《鹽燒雞軟骨》 — 燒得剛剛好,一口一粒,脆脆的。

《汁燒年糕卷》 — 口感煙煙韌韌。

《鹽燒豚肉荔枝卷》 — 薄薄的豚肉包住荔枝肉,一咬就爆汁,滿口都是清甜的荔枝香。

《鹽燒和牛牛小扒》 — 肥瘦均勻,肉質軟嫩。
鹽燒和牛牛小扒

《泰式豬頸肉》 — 脂肪比例高,口感軟滑爽彈。

《麻辣豬大腸》 — 大腸爽口入味,麻麻辣辣,挺過癮。

《蜜糖雞翼》 — 外皮微脆,雞肉嫩滑,淋上蜜糖🍯又香又甜。

《鹽燒日本雞胸軟骨》 — 非常脆口,是較少串燒店有的食品。

《雞皮墨魚滑》 — 雞皮脆卜卜,墨魚滑則爽口彈牙。

《紅蔥油蒜蓉粉絲元貝》 — 元貝大大隻,且放上很多蒜蓉,十分香口😌粉絲亦吸收全部醬汁,很入味。
紅蔥油蒜蓉粉絲元貝

《香水檸檬茶》、《甘草柑桔蜜 (熱)》
香水檸檬茶、甘草柑桔蜜 (熱)
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
焦糖青蘋果鵝肝多士
豚肉節瓜波板糖 (付月見)
鹽燒和牛牛小扒
紅蔥油蒜蓉粉絲元貝
香水檸檬茶、甘草柑桔蜜 (熱)
  • 豚肉節瓜波板糖
  • 鹽燒白鱔
1K
自香港飲食寒流以來都未見過如此爆場的盛境!門口是滿滿的等位人潮,裏面熱鬧得令人驚訝!燒烤堂,憑著超高性價比,幾乎無3位數的食品聞名天下!成了本地世一串燒專門店🐔🐔🐔麻辣免治雞肉軟骨醸冬菇28.00明太子雞腿肉28.00鹽燒雞中翼(兩隻)20.00蜜糖雞翼(兩隻)18.00雞🐓類串燒的組合比較爽脆,口感乾爽釀入冬菇的雞軟骨口台層次迴異,帶點冬菇肉汁10分特別🐮🐮🐮韓式燒牛肉28.00牛胸爽22.00牛舌拖羅48.00牛🐮肉類比較肥美,當中韓式最甜,牛舌最彈牙幼嫩,還以為只在火鍋才吃到的牛胸油,在這裏竟然吃到無筋膜的版本!🐷🐷🐷味噌松板豬28.00泰式豬頸肉28.00豬肋肉24.00調味簡單的豬🐷肉,絲毫羶味都沒有,入口爽彈不膩牛油果豚肉卷28.00汁燒年糕卷26.00鹽燒豚肉荳苗卷28.00豚肉日本蘋果卷24.00肥美的豚肉跟簡單碳水的混合,每種碳水在吸收油脂之後都變得格外滋味這脂香層次令人難以忘懷豚肉節瓜波板糖(附月見)38.00基本上就是厚切日式叉燒配月見(生食用蛋漿配醬油),超正點🤩🦞🐠🐟雞皮墨魚滑38.00紫蘇雞皮蝦48.00海鮮的鮮味在薄薄的雞皮包裹下,外脆內軟的意義到達了新的

🐔🐔🐔
麻辣免治雞肉軟骨醸冬菇

明太子雞腿肉
28.00

鹽燒雞中翼(兩隻)
20.00
蜜糖雞翼(兩隻)
18.00

雞🐓類串燒的組合比較爽脆,口感乾爽
釀入冬菇的雞軟骨口台層次迴異,帶點冬菇肉汁10分特別

🐮🐮🐮
韓式燒牛肉

牛胸爽
22.00

牛舌拖羅
48.00

牛🐮肉類比較肥美,當中韓式最甜,
牛舌最彈牙幼嫩,

還以為只在火鍋才吃到的牛胸油,在這裏竟然吃到無筋膜的版本!

🐷🐷🐷
味噌松板豬

泰式豬頸肉

豬肋肉
24.00

調味簡單的豬🐷肉,絲毫羶味都沒有,入口爽彈不膩

牛油果豚肉卷

汁燒年糕卷
26.00

鹽燒豚肉荳苗卷

豚肉日本蘋果卷
24.00

這脂香層次令人難以忘懷

豚肉節瓜波板糖(附月見)
38.00

基本上就是厚切日式叉燒配月見(生食用蛋漿配醬油),超正點🤩

🦞🐠🐟
雞皮墨魚滑
38.00

紫蘇雞皮蝦
48.00

海鮮的鮮味在薄薄的雞皮包裹下,外脆內軟的意義到達了新的高度!

椒鹽燒多春魚
32.00

焦糖鰻魚玉子燒

川燒活元貝
58.00@

海鮮價格非常便宜,尤其是鮮甜多汁的元貝,竟然只要$58?一個字抵!

鰻魚玉子燒$28!

🍚🍚🍚
鰻魚炒飯
58.00

大大份的炒飯只要$58,鑊氣絕不馬虎,飯粒飽滿鰻魚塊非常多!

🥬🥬🥬
萵筍蟹膏
26.00

川燒蒜蓉茄子
36.00

超惹味的蔬菜類,味噌蟹黃令萵荀更上層樓

🍮🍮🍮
蜜糖菠蘿
18.00

糖不甩燒芝麻湯丸
22.00

驚人的烤湯圓柔軟稔滑,很有趣的體驗!

🥤🥤🥤
青梳 lime soda

油柑汁
28.00

在油膩的串燒下,加點酸味的飲料🥤
胃口大增!

燒烤堂 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室
2024-10-12 154 views
最近同咗朋友去旺角傾偈食串燒,餐廳仲有提供熱爐幫串燒保持溫度👍🏻.必食推介嘅有燒蟶子,蟶子好新鮮,調味好惹味,辣辣地仲可以帶出蟶子嘅鮮甜~鍾意食明太子嘅話一定要叫明太子雞腿肉,明太子份量好多,每啖雞腿肉都可以食到明太子嘅鹹香,而且雞肉好嫩滑😋😋😋.豚肉波板糖喺呢間餐廳嘅特色菜式,係用一層層嘅豚肉包住翠玉瓜卷成,配咗蛋黃同醬油,非常特別,食落口感豐富,沾上蛋黃令豚肉更香口!.韓式泡菜五花腩比較少見,燒香左嘅五花腩上面有泡菜碎,令五花腩更Juicy,泡菜同五花腩嘅味道都好夾❤️.📍 燒烤堂 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室
📍 燒烤堂 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室
2024-10-12 121 views
Happy Friday 放工啤一啤🍻梗係要一邊食串燒,一邊碰杯啦!近近地揀咗旺角嘅燒烤堂🍢呢度有好多唔同類型既烤牛串燒食🥩我地點左鹽燒和牛、汁燒橫隔肌、鹽燒牛舌等既串燒,同 唔係好多地方有既牛骨髓食。各式烤牛串各有特色,和牛入口即溶、油香味濃,橫隔肌肉感強、牛味濃,牛舌厚而淋香,牛骨髓creamy,牛串做得出色👍🏻再點左幾款雞串🍗包括明太子雞腿肉、汁燒雞肉軟骨棒,啖啖肉,配搭出色。至於豬肉就點左牛油果豚肉卷,口感特別,外脆內軟。海鮮類🐟🦐🦀點左手釣墨魚鬚、燒活川貝、炸廣島蠔,食得出來貨新鮮,各類海鮮都好鮮甜,醬油方面做得唔錯,麻香做得出色,大量蒜茸香令人流晒口水,炸蠔炸得香脆。仲有幾個好特別嘅高質食材,🍎焦糖青蘋果鵝肝多士,鵝肝幾大件,焦糖青蘋果既甜中和左鵝肝既油感,成個組合好夾。🍙蟹膏燒飯團有大量蟹膏,咸香味俱全,配上焦香既飯加上紫菜,令人食完又想食。🧀芝士年糕外脆內軟,作為燒烤既甜品,都係一個不錯既選擇。
Happy Friday 放工啤一啤🍻
梗係要一邊食串燒,一邊碰杯啦!
近近地揀咗旺角嘅燒烤堂🍢

呢度有好多唔同類型既烤牛串燒食🥩
我地點左鹽燒和牛、汁燒橫隔肌、鹽燒牛舌等既串燒,
同 唔係好多地方有既牛骨髓食。

至於豬肉就點左牛油果豚肉卷,口感特別,外脆內軟。

海鮮類🐟🦐🦀

仲有幾個好特別嘅高質食材,
🧀芝士年糕外脆內軟,作為燒烤既甜品,都係一個不錯既選擇。
人氣串燒店<燒烤堂>已經有六間分店佈滿港九新界 串燒即叫即燒製作用心🍢有不同口味選擇包括日式港式泰式川式😍平日夜晚來到都好爆場 建議預先訂座❤️🐔鹽燒原塊雞皮 $22一隻手掌咁大既燒雞皮淨係睇個樣都好吸引,燒得超級乾身仲脆過薯片( ˶ˆ꒳ˆ˵ )冇晒油脂 用椒鹽調味極香口🔥燒至金黃色,入口超酥脆-🍄‍🟫牛油蒜蓉焗雜菇 $38大大份,出曬煙share食一流✨-🪿焦糖青蘋果鵝肝多士 $108鵝肝鮮美、外脆內軟,加上青蘋果同煎到香脆嘅多士,勁好食🥢鹽燒A4宮崎和牛 $58A4和牛入口即溶,咬落去油脂勁香,入口係滿滿幸福感🥢厚切鹽燒牛舌拖羅 $48必點!牛舌好厚身且大塊,入口軟嫩多汁,燒烤既炭香味溶入牛舌當中,上面再灑上胡椒燒至微燶,脆嫩彈牙,好爽!-🦑麻辣手吊墨魚酥 $22口感軟彈爽口,最怕食到好似擦紙膠咁𡁻極唔開🙂-🍢鹽燒豚肉荔枝卷 $22餐廳的卷物串燒選擇眾多,味道一流。荔枝果肉清爽甘甜,搭配油脂肥美肉質細緻的豬肉,滋味妙不可言。🐟鹽燒白鱔 $48夠香脆,魚油香滿滿🐷泰式豬頸肉 $28一定要點醬汁食😭好好食😭-🐓雞皮墨魚滑 $38又薄又脆嘅雞皮,包住爽口墨魚滑,幾飽肚下

🐔鹽燒原塊雞皮 $22
🍄‍🟫牛油蒜蓉焗雜菇 $38
大大份,出曬煙share食一流✨
🪿焦糖青蘋果鵝肝多士 $108
鵝肝鮮美、外脆內軟,加上青蘋果同煎到香脆嘅多士,勁好食

🥢鹽燒A4宮崎和牛 $58
A4和牛入口即溶,咬落去油脂勁香,入口係滿滿幸福感

🥢厚切鹽燒牛舌拖羅 $48
🦑麻辣手吊墨魚酥 $22
口感軟彈爽口,最怕食到好似擦紙膠咁𡁻極唔開🙂
🍢鹽燒豚肉荔枝卷 $22

🐟鹽燒白鱔 $48
夠香脆,魚油香滿滿

🐷泰式豬頸肉 $28
一定要點醬汁食😭好好食😭
🐓雞皮墨魚滑 $38
又薄又脆嘅雞皮,包住爽口墨魚滑,幾飽肚下
  • 鹽燒白鱔
  • 鹽燒A4宮崎和牛
  • 雞皮墨魚滑
  • 厚切鹽燒牛舌腩
  • 鹽燒原塊雞皮
2024-10-04 160 views
雖然地方唔算大,但感覺熱鬧🔥串燒選擇多,心思位係有唔同風味日、泰、港、川,到自家產品,而且單價合理Sapporo 啤酒重做緊買一送一,抵飲🈹特別一讚,店員親切友善,令人用餐愉快🔅焦糖青蘋果鵝肝多士 $108一坐低,朋友已經話要食呢款脆卜卜多士本身有芝士粒粒面層有甜甜酸酸青蘋果片同埋入口軟熟嘅鵝肝,多重口感價錢係相對少少貴,不過值得試試🔅鹽燒A4宮崎和牛 $58🔅厚切鹽燒牛舌拖羅 $48🔅手切牛胸爽 $22燒過後帶點焦脆,彈牙得嚟又夠軟熟和牛帶半溶口感;牛胸爽亦比較少見🔅蒿筍伴蟹膏 $26🔅焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28蟹膏海鮮味十足,配搭蒿筍,食落無咁膩鰻魚、芝士、玉子燒,全部都係小編鐘意一次過食晒好幸福🔅鹽燒原塊雞皮 $22🔅明太子雞腿肉 $28一大片脆口雞皮乾,加埋調味粉,佐酒一流雞腿肉保持嫩滑,加上明太子好惹味🔅牛油果豚肉卷 $28🔅鹽燒豚肉荔枝卷 $22荔枝甜甜又juicy,第一次試燒牛油果,口感綿軟好特別
雖然地方唔算大,但感覺熱鬧🔥
串燒選擇多,心思位係有唔同風味
日、泰、港、川,到自家產品,而且單價合理
Sapporo 啤酒重做緊買一送一,抵飲🈹
特別一讚,店員親切友善,令人用餐愉快

🔅焦糖青蘋果鵝肝多士 $108
一坐低,朋友已經話要食呢款
脆卜卜多士本身有芝士粒粒
面層有甜甜酸酸青蘋果片
同埋入口軟熟嘅鵝肝,多重口感
價錢係相對少少貴,不過值得試試

🔅鹽燒A4宮崎和牛 $58
🔅厚切鹽燒牛舌拖羅 $48
🔅手切牛胸爽 $22
燒過後帶點焦脆,彈牙得嚟又夠軟熟
和牛帶半溶口感;牛胸爽亦比較少見

🔅蒿筍伴蟹膏 $26
🔅焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28
蟹膏海鮮味十足,配搭蒿筍,食落無咁膩
鰻魚、芝士、玉子燒,全部都係小編鐘意
一次過食晒好幸福

🔅鹽燒原塊雞皮 $22
🔅明太子雞腿肉 $28
一大片脆口雞皮乾,加埋調味粉,佐酒一流
雞腿肉保持嫩滑,加上明太子好惹味

🔅牛油果豚肉卷 $28
🔅鹽燒豚肉荔枝卷 $22
荔枝甜甜又juicy,第一次試燒牛油果,口感綿軟好特別

2024-09-27 231 views
同朋友上完興趣班已經好夜,想搵一間可以食夜啲既餐廳,旺角幾多串燒店,最後決定因為地點方便揀左宜間!餐廳都幾多人,因為即晚揀餐廳所以冇訂座,好彩唔洗等位🤣 填完紙,野食幾快到!牛肉叫左牛肋肉+牛小排牛小排肉質唔錯 柔軟多肉汁 但有啲貴牛肋肉就一般,調味蓋過肉味 豬肉叫左四款 豬肋肉 好彈牙有咬口!唔錯 松板豬 有味噌調味 我朋友好鍾意食 韓式豬 韓式醬汁唔錯 韮菜豬肉 韮菜唔夠淋,有啲渣 唔推介整體豬肉都唔錯! 燒豆皮 我地encore左😂 不過唔記得影相 豆皮包住蒜蓉及菜蒲 有啲咸但好惹味!推介燒菠蘿都有2款 有黑糖及蜜糖菠蘿清甜,正! 最欣賞係杯乳酸飲品 原本以為係普通罐裝乳霜,原來佢真係生果肉+乳酪整,真係出色! 侍應黎野快 收碟快 會跟單 有禮貌值得再去!

餐廳都幾多人,因為即晚揀餐廳所以冇訂座,好彩唔洗等位🤣
填完紙,野食幾快到!

牛肉叫左牛肋肉+牛小排
牛小排肉質唔錯 柔軟多肉汁 但有啲貴
牛肋肉就一般,調味蓋過肉味

豬肉叫左四款
豬肋肉 好彈牙有咬口!唔錯
松板豬 有味噌調味 我朋友好鍾意食
韓式豬 韓式醬汁唔錯
韮菜豬肉 韮菜唔夠淋,有啲渣 唔推介
整體豬肉都唔錯!

燒豆皮 我地encore左😂

菠蘿清甜,正!

最欣賞係杯乳酸飲品

侍應黎野快 收碟快 會跟單 有禮貌
值得再去!
我一直都很想吃串燒😆我喜歡吃日式的,但妹妹喜歡吃泰式的,爸爸卻偏愛港式!燒烤堂就能滿意我們每個人的口味了😋🛎 $28 焦糖鰻魚玉子燒焦糖脆脆的😍香甜的味道令玉子燒的蛋香更突出鰻魚沒有骨,厚肉👍🏻🛎 $38 雞肉軟骨棒(付月見)超大的一塊,既能吃到雞肉,也能吃到雞軟骨的軟脆口感😍付月見即是日本生蛋黃🍳沾著食真的太幸福啦🛎 $20 鹽燒雞中翼🛎 $18 蜜糖雞中翼雞中翼是我每次都串燒店都必點的‼️外皮燒得香脆,肉質同時保持鮮嫩💯🛎 $58 A4和牛超香牛味🥹油脂味超香!!!忍不住點了第二串🤪🛎 $28 泰式豬頸肉肉質爽嫩多汁😈泰式獨特的醬料調味帶來微辣微甜的風味,與肉質完美融合😋🛎 $58 川燒活元貝🛎 $52 欖角蒜蓉燒蟶子🛎 $22 椒鹽手釣墨魚鬚海鮮類亦有不少選擇,元貝是微辣的,叛逆的粉絲也吸收了不少辣汁,非常惹味🌶️蟶子很新鮮~墨魚鬚彈牙有咬口💪🏻🛎 $38 芝士年糕年糕外皮酥脆,內裡軟綿😍沾試煉奶😛搭配溶化的芝士,甜咸甜咸的很不錯🤪🛎 $28 鹽燒豚肉荳苗卷🛎 $28 芒果乳酸🛎 $32 青檸菠蘿梳打
燒烤堂就能滿意我們每個人的口味了😋

🛎 $28 焦糖鰻魚玉子燒
焦糖脆脆的😍
香甜的味道令玉子燒的蛋香更突出
鰻魚沒有骨,厚肉👍🏻

🛎 $38 雞肉軟骨棒(付月見)
超大的一塊,既能吃到雞肉,也能吃到雞軟骨的軟脆口感😍
付月見即是日本生蛋黃🍳
沾著食真的太幸福啦

🛎 $20 鹽燒雞中翼
🛎 $18 蜜糖雞中翼
雞中翼是我每次都串燒店都必點的‼️
外皮燒得香脆,肉質同時保持鮮嫩💯

🛎 $58 A4和牛
超香牛味🥹油脂味超香!!!
忍不住點了第二串🤪

🛎 $28 泰式豬頸肉

🛎 $58 川燒活元貝
🛎 $52 欖角蒜蓉燒蟶子
🛎 $22 椒鹽手釣墨魚鬚
蟶子很新鮮~墨魚鬚彈牙有咬口💪🏻

🛎 $38 芝士年糕
年糕外皮酥脆,內裡軟綿😍
沾試煉奶😛搭配溶化的芝士,甜咸甜咸的很不錯🤪

🛎 $28 鹽燒豚肉荳苗卷

🛎 $28 芒果乳酸
🛎 $32 青檸菠蘿梳打
2006 views
2024-09-25 249 views
這間燒烤店啱哂知己良朋聚會,大吃大喝說說笑笑🤗。打開餐牌有超多選擇:日、泰、港、川、西、新疆、韓式…還有自家出品,真係要嚟多幾次先試得哂我喜歡嘅款式🥳✨️大熱最愛✨️◾️焦糖青蘋果鵝肝多士鵝肝好大件,配片青蘋果中和一點膩,多士夠香脆,口感豐富。🍽海鮮精選🍽◾️蒜蓉燒廣島蠔大大隻又新鮮,肉質嫩滑鮮味。◾️欖角蒜蓉粉絲燒蟶子粉絲索哂蟶子鮮味,蒜蓉調味更惹味。◾️鹽燒紅衫魚紅衫魚燒得外皮脆,肉質嫩滑。◾️日式燒白鱔白鱔厚肉彈牙,最喜歡甜甜日式調味。◾️雞皮墨魚滑外層雞皮脆卜卜,包住爽口墨魚滑,一啖咬落去好爽。🍽肉肉精選🍽◾️鹽燒A4宮崎和牛和牛油脂豐富,肉質細嫩好juicy。◾️厚切鹽燒牛舌拖羅厚切牛舌帶焦香,食落彈牙,油脂香豐腴。◾️羊架外層煎得很香,內裡有豐富既肉汁,一d都唔羶。◾️豚肉節瓜波棒糖外形勁討好,豚肉加入節瓜捲成波棒糖,好睇又好食。🍽其他推介🍽◾️蟹膏燒飯團上面鋪滿蟹膏,飯糰外脆內香軟。◾️味淋魚干送酒一絕,油脂清香,蘸些沙律醬,風味十足。🍨甜品及飲料🍹◾️糖不甩燒芝麻湯圓饀料口感煙韌甜而不膩,加上花生和芝麻的香氣,忍不住一口接一口。◾️士多啤梨乳酸◾️芒果乳酸即打即製,新鮮解渴,味道清甜。

✨️大熱最愛✨️
◾️焦糖青蘋果鵝肝多士
鵝肝好大件,配片青蘋果中和一點膩,多士夠香脆,口感豐富。

🍽海鮮精選🍽
◾️蒜蓉燒廣島蠔
大大隻又新鮮,肉質嫩滑鮮味。
◾️欖角蒜蓉粉絲燒蟶子
粉絲索哂蟶子鮮味,蒜蓉調味更惹味。
◾️鹽燒紅衫魚
紅衫魚燒得外皮脆,肉質嫩滑。
◾️日式燒白鱔
白鱔厚肉彈牙,最喜歡甜甜日式調味。
◾️雞皮墨魚滑
外層雞皮脆卜卜,包住爽口墨魚滑,一啖咬落去好爽。

🍽肉肉精選🍽
◾️鹽燒A4宮崎和牛
和牛油脂豐富,肉質細嫩好juicy。
◾️厚切鹽燒牛舌拖羅
厚切牛舌帶焦香,食落彈牙,油脂香豐腴。
◾️羊架
外層煎得很香,內裡有豐富既肉汁,一d都唔羶。
◾️豚肉節瓜波棒糖
外形勁討好,豚肉加入節瓜捲成波棒糖,好睇又好食。

🍽其他推介🍽
◾️蟹膏燒飯團
上面鋪滿蟹膏,飯糰外脆內香軟。
◾️味淋魚干
送酒一絕,油脂清香,蘸些沙律醬,風味十足。

🍨甜品及飲料🍹
◾️糖不甩燒芝麻湯圓
◾️士多啤梨乳酸
◾️芒果乳酸
即打即製,新鮮解渴,味道清甜。
2024-09-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-09-23 233 views
日式串燒店一直頗有人氣,就算周一晚上到訪,食客也絡繹不絕👍🏻✂︎日本生啤買一送一當然要來一杯呀🍻 串燒的口味有日、泰、港、川、西、新疆、台和自家產品系列,選擇還真不少😉✂︎❥$𝟭𝟴 蒜蓉菜圃燒豆皮/蜜糖菠蘿❥$𝟮𝟮 汁燒雞心/鹽燒雞皮/牛胸爽 ❥$𝟮𝟰 麻辣豚肉韭菜花卷❥$𝟮𝟴 麻辣免治雞肉軟骨釀冬菇/明太子雞腿肉/焦糖鰻魚玉子燒❥$𝟯𝟴 雞肉軟骨棒/豚肉節瓜波板糖/雞皮墨魚滑/牛油蒜蓉焗雜菇❥$𝟰𝟴 牛小排/鹽燒白鱔/生啤買一送一❥$𝟱𝟮 欖角蒜蓉燒蟶子✂︎數款串燒中最喜歡肉質爽彈的鹽燒白鱔🫦雞皮墨魚滑口感鮮、爽、彈牙也不錯🫦雞肉軟骨棒沾上月見醬汁每次必點🫦鹽燒雞皮脆得像薯片般極富口感🫦蜜糖菠蘿清甜爆汁🫦
❥$𝟭𝟴 蒜蓉菜圃燒豆皮/蜜糖菠蘿
❥$𝟮𝟮 汁燒雞心/鹽燒雞皮/牛胸爽
❥$𝟮𝟰 麻辣豚肉韭菜花卷
❥$𝟰𝟴 牛小排/鹽燒白鱔/生啤買一送一
❥$𝟱𝟮 欖角蒜蓉燒蟶子
數款串燒中最喜歡肉質爽彈的鹽燒白鱔🫦
雞皮墨魚滑口感鮮、爽、彈牙也不錯🫦
雞肉軟骨棒沾上月見醬汁每次必點🫦
鹽燒雞皮脆得像薯片般極富口感🫦