2024-08-28 80 views
Lunch見好多人, 去試一試. 見價錢抵,又多選擇.order左雞扒烏冬. 等左頗耐. 接近15分鐘. 見到個set上枱,好豐富. 開心返. 首先食餃子. 凍既.🥲食烏冬…. 有陣油味.oh. 之後應該唔會再去喇!
依間餐廳真係好伏 大家真係要小心!首先同朋友叫咗兩個午市蒜香牛柳粒飯定食包一杯熱飲 我哋就揀咗熱蘋果茶送到嚟杯茶同熱水無乜分別 完全無蘋果味個底有幾粒蘋果粒咁 唔知想點定食包一個沙律 一碗麵豉湯個麵豉湯都係完全無味 衰過用湯包沖得個沙律正常 其他無樣掂個蒜香牛柳粒都好fail勁重味精味 食完個口好辛苦狂飲水都搞唔掂 成口味精味最好笑係埋單 間餐廳居然要收加一但唔可以收電子支付 只收現金完全無服務 但居然收加一 真係中哂伏!
依間餐廳真係好伏 大家真係要小心!

首先同朋友叫咗兩個午市蒜香牛柳粒飯定食

勁重味精味 食完個口好辛苦
狂飲水都搞唔掂 成口味精味

最好笑係埋單 間餐廳居然要收加一
但唔可以收電子支付 只收現金

完全無服務 但居然收加一 真係中哂伏!
2024-06-22 148 views
去到石門本身想搵嗰間隱世食堂食熱香餅包,點知原來午餐冇供應,所以就要喺京瑞廣場搵嘢食。一到lunch time ,呢度周圍都已經好多人,加上又諗唔到食乜好。咁啱見到商場3樓有間日本料理所以就去試吓啦。叫咗個燒雞扒飯,估唔到又有驚喜喎,紫菜夠香口,份量夠多,送飯一流! 望住雞扒嘅邊位,會知道係燒嘅。乾身似燒出嚟,等得都幾耐嘅。但既然佢係燒嘅,咁就原諒佢啦~野餐飲方面,可以揀綠茶或者蘋果蜜。尚算可以啦味道似水沖咁。總括嚟講個飯出色過飲品,而且lunch冇加一。可惜淨係可以用現金俾錢,八達通都唔得,間唔中經過冇嘢好食都可以食吓嘅。
野餐飲方面,可以揀綠茶或者蘋果蜜。尚算可以啦味道似水沖咁。
2024-01-09 406 views
話說同同事去食lunch,坐好點好餐,5分鐘內同事既餐就上左。佢地食到一半時我既仲未到,以下係對話:我:我想問點解我份野食仲未到,仲要幾耐,已經等左3個字……幫我落單既姐姐:你個係咩? 哦……雞柳係耐D (然後就行開)轉個頭,我就睇住呢位姐姐將一份雞柳『飯』送比我地遲黎遲落單既另一枱客,我再叫個姐姐過黎同佢講我:點解人地遲黎遲order,都係雞柳,又點解我仲未有? 今次因為我係烏冬所以要耐D?姐姐:廚房睇單做,我唔知! 唔緊要啦!!我:你唔緊要我緊要喎姐姐:唔緊要啦,我唔緊要喎!!!! (再一次行開)

我:我想問點解我份野食仲未到,仲要幾耐,已經等左3個字……

姐姐:廚房睇單做,我唔知! 唔緊要啦!!

我:你唔緊要我緊要喎

姐姐:唔緊要啦,我唔緊要喎!!!! (再一次行開)
Other Info. : 你地對得住你掛起鋪頭門口個牌『以馬內利』?!
2024-01-09
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2023-09-17 386 views
今日叫咗個角切魚生飯同埋叉燒烏冬麵!性價比都算係好好!角切魚生八十幾已經包埋個沙律,蒸蛋同埋一杯熱飲,有蘋果茶,日式煎茶同柑桔茶選!至於個叉燒烏冬份量都夠我兩個小朋友食,仲包埋有個手卷。至於服務方面,入面男侍應非常細心!!見我有兩個小朋友,一送個烏冬嚟就已俾埋兩個碗仔,佢見個仔食完手卷隻手仔污糟咗,仲即時攞杯溫水俾佢洗手添!真心冇諗過佢咁細心!今餐都算係食得幾happy,平靚正!可以encoch!
今日叫咗個角切魚生飯同埋叉燒烏冬麵!

性價比都算係好好!

至於個叉燒烏冬份量都夠我兩個小朋友食,
仲包埋有個手卷。

至於服務方面,入面男侍應非常細心!!

今餐都算係食得幾happy,平靚正!
可以encoch!
2023-07-26 330 views
今晚我點了:1)照燒雞柳手打烏冬定食$68+10%服務費~烏冬一小碗,有少許粟米粒,湯真的很清淡,沒有什麼味道可言。~至於雞柳有3塊,燒得都幾香,味道偏甜,都是日本菜的特色。~ 一小碗正常的沙拉。~ 還有熱的免費飲料一杯,選擇不多之下,就叫了柑桔蜜,沒有什麼味道可言,還有一陣似水喉味。🙁2)還有單點了牛肉烏冬,牛肉味道真的一般。我想說說:@這間餐廳今天人不算多,但竟然送漏餐飲,我們一群人走了之後才發覺,他們沒有送上跟餐的是日卷物🤦🏻‍♀️,真的覺得有點不值!因為當晚他們送餐時,根本就一盤一盤給我們,沒有說明這是什麼餐,飲料也是沒有說明是什麼,簡直像快餐店一樣要自己認領。其實,他們可以做得好一點,一套一套餐送出去,起碼就不會漏送食物;而且,那天還要加一添☹️!所以,來光顧的朋友,請留意一下了!@
今晚我點了:

1)照燒雞柳手打烏冬定食$68+10%服務費
~至於雞柳有3塊,燒得都幾香,味道偏甜,都是日本菜的特色。
~ 一小碗正常的沙拉。

2)還有單點了牛肉烏冬,牛肉味道真的一般。

我想說說:
2023-07-19 335 views
牛鍋套餐包了一份烏冬、生雞蛋、沙律、牛肉醬汁、熱飲,鍋底有金菇、旺菜、小棠菜、獅子狗、上面六片肥牛。肥牛雖然偏肥但食落不會硬,烏冬是稻庭烏冬 彈牙的那種,一個套餐食完之後都好飽,而且價格便宜👍
2023-05-24 398 views
Lunch time 依間有lunch set 價錢中等,同事喜愛食壽司🍣餐我就比較喜歡食 燒鯖魚牛肉飯餐有3 件壽司🍣(三文魚,旦 同蟹柳)最驚喜是 「蒸水蛋」有幾件菇 同蝦上盤時溫暖的🫶🏻 不俗燒鯖魚就不過不失的一盤小沙律🥗 有小量粟米粒同清菜還有湯 餐廳環境都算大可以同一時間 容納 8-10 人一張枱有時可以簡大𥦬口 就可以享受陽光☀️ 或者戶外山景
Lunch time 依間有lunch set
價錢中等,同事喜愛食壽司🍣餐
我就比較喜歡食 燒鯖魚牛肉飯餐

有3 件壽司🍣(三文魚,旦 同蟹柳)
最驚喜是 「蒸水蛋」有幾件菇 同蝦

有時可以簡大𥦬口 就可以享受陽光☀️ 或者戶外山景

Type of Meal
Lunch
2023-05-20 272 views
突然見到石門有壽司食,即管一試點知外賣到返屋企,5分鐘路程,d野食唔新鮮,不在話下刺身,仲要未解凍冰嚟嘅打返去同阿姐反映阿姐仲問咁我想點返來換比你,外賣得又點會返去換仲話我又見唔到個2舊係咪真好似我厄佢咁不予置評
突然見到石門有壽司食,即管一試
點知外賣到返屋企,5分鐘路程,d野食唔新鮮,不在話下
刺身,仲要未解凍冰嚟嘅
打返去同阿姐反映
阿姐仲問咁我想點
返來換比你,外賣得又點會返去換
仲話我又見唔到個2舊係咪真
好似我厄佢咁
不予置評
垃圾冰刺身
2023-05-20
TakeAway
2023-05-13 229 views
今日去咗食京都,聽個名都知道係食日本嘢。呢間餐廳好多同事都唔推介,因為我話服務態度出名差,嘢食又唔係特別好食,又唔係特別平。不過食厭其他嘢,都要試吓新嘢,搵啲新鮮感嘅🤣轉左新嘅Menu,聽講呢度嘅壽司同埋刺身、魚生都係服服地,所以我都係叫熟食算啦🤣叫咗個肥牛手打烏冬,豬骨湯底。午餐仲會送沙律同埋一杯熱蘋果茶,轉其他嘢飲就要加錢味道不過不失啦,啲牛有啲鞋,湯底有啲淡囉,就係好典型嘅港式日本餐廳味道。呢個質素嚟講價錢真係有啲貴嘅~
今日去咗食京都,聽個名都知道係食日本嘢。

2023-02-01
2023-05-07 178 views
見餐廳無咩人,加上價錢唔太貴就入去試吓,點知想落order時無一個員嚟落單,仲要見到都扮睇唔到。全部職員圍埋一堆傾偈,傾足十幾分鐘都唔理店面。最後離開搵過另一間餐廳食好過。
2023-05-06
Type of Meal
Dinner
2023-03-31 230 views
石門真係好多好嘢食,今日約咗朋友要快食快走,選擇這間因為唔使等,入到去叫一個晚餐,$82.-,有牛肉飯、沙律菜、麵豉湯、鯖魚、三件壽司、蒸蛋,最想讚個蒸蛋真係蒸得好好味,好有喺日本食嘅感覺,其他嘢都係一般般唔難食又唔係好好食。
2023-03-28
$80 (Dinner)
2022-11-11 528 views
放工想食日本野🥰 又唔想剩係食壽司🥰 咁就食呢間🥰~花之戀壽司 $23三文魚唔會唔新鮮🥰上面蟹籽都唔會臭仲配埋黑色碟啱哂打卡人士❤️~鰻魚炒飯 $76味道唔會太咸炒飯都唔會太乾身鰻魚可以再多少少就更好🥰~汁燒牛肉手打烏冬 $68烏冬好堅韌❤️牛肉有少少肥但整體都好好食🥰唔會咸🥰仲有我最鍾意食嘅栗米❤️賣相好吸引❤️❤️❤️仲有binlo未試可以再試多次🥰🥰
放工想食日本野🥰 又唔想剩係食壽司🥰 咁就食呢間🥰

仲有我最鍾意食嘅栗米❤️
賣相好吸引❤️❤️❤️

仲有binlo未試
可以再試多次🥰🥰
$120 (Dinner)
2022-10-03 534 views
190003102022,今日黎到石門,見周圍都爆晒,係呢間唔洗等,咁就入左去了。我點了東京之什錦壽司定食,聽個名就諗起東京,好喇回到石門呢邊先,好快個餐都送到賣相都怪切到好似綠箭香口膠咁,薄薄的長方形,wasabi 就用上連超市都唔用既個款,得個乸喉字,我還睇得出肉同飯係唔岩牙,係一夾就分開,湯又非常之鹹,我還加左牛舌,我未食過咁硬既牛舌,如果用一樣食物來比喻就可以用香口膠來形容,算啦其他都唔想花時間再寫佢了自己睇相。
東京什錦壽司定食
2022-07-30 524 views
麻麻地啲魚生唔太新鮮多根不過呢個價 我都唔expect啲咩架啦但唔知點解覺得爭x重好食 重抵🙉🙊另外 明明唔多人但我地都等左30mins上菜有啲慢懷疑miss左我地張單總結本人不推介🙊
麻麻地
啲魚生唔太新鮮