2022-09-05
感謝友人推薦仲要Carry, 一班人食可以叫多啲開心share, 酒都可以開多啲, 用料平實但做出比貴價食材更精細嘅美道, 值得encore再預約嚟食貝真丈 - 真丈即係將海鮮磨碎成糜, 今次就係用上貝殼類, 加入山藥泥、蛋清調和後製作而成嘅大丸子鰆魚南蠻漬 - 南蠻漬指將魚類炸過再連同高湯、醋汁、蔬菜泡漬酒盜烏賊 - 飲酒必叫, 烏賊嫩滑, 酒盜(鹽醃魚內臟)雖重口味, 但更加調出鮮味吞拿魚他他 - 加山藥同其他漬物, 個人覺得魚肉比例可以多啲, 口感同味道都有被喧賓奪主粟米天婦羅 - 薄薄粉漿炸完非常香口, 內裡juicy栗米鮮甜牛筋煮 - 呢個必叫, 入味軟稔, 蒟蒻吸收返湯汁滿滿牛肉牛根精華, 淨食冇飯都唔會過鹹高湯蛋卷 - 呢個都係必叫, 軟綿蛋卷吸收哂高湯精華, 最純粹玉子嘅味道 炸里芋頭 - 芋迷必叫, 外脆內軟, 香口得嚟又有細滑芋泥關東煮 - 湯葉, 飛龍頭, 雞肉丸關東煮 - 卷椰菜, 賀茂茄子關東煮 - 鰻親子丼 - 火候極好嘅滑蛋, 不能抗拒蛋汁撈飯 特製雜炊 - 比親子丼更加有驚喜, 感覺用關東煮嘅高湯完結更加完整體驗佢哋有好多唔同風格嘅清酒同燒酌, 仲有好多
吞拿魚他他 - 加山藥同其他漬物, 個人覺得魚肉比例可以多啲, 口感同味道都有被喧賓奪主 粟米天婦羅 - 薄薄粉漿炸完非常香口, 內裡juicy栗米鮮甜
炸里芋頭 - 芋迷必叫, 外脆內軟, 香口得嚟又有細滑芋泥 關東煮 - 湯葉, 飛龍頭, 雞肉丸 關東煮 - 卷椰菜, 賀茂茄子
關東煮 - 鰻
親子丼 - 火候極好嘅滑蛋, 不能抗拒蛋汁撈飯
佢哋有好多唔同風格嘅清酒同燒酌, 仲有好多清酒杯揀, 除咗座位較少坐得密少少都冇缺點, 所以已經預約咗再訪