2022-09-02 17 views
久兵衛外賣壽司店 @kyubee_sushi 呢間係黃埔新開咗冇幾耐外賣壽司店 🍣🍱離黃埔站好近,都幾易揾食物選擇我覺得都幾多下一人前、二人前、寿司桶、寿司盛合🍣🍱都係set好咗配搭既都可以單點精選手卷、小卷、卷物、炸物🍤、小食同丼飯🍚等如果唔想等既,店鋪都仲可以WhatsApp 落單🌟久兵衛 $150拖羅、日本海膽、赤蝦、三文魚、油甘魚、北寄貝、左口邊、魷魚、帆立貝、深海池魚、三文魚子🍤🐟我揀咗個超級多料既丼飯,唔洗諗咁多,仲可以試晒咁多款食材,而且份量都算多賣相真係好吸引👏🏻刺身新鮮,仲有最鐘意食既拖羅添😍日本海膽好鮮甜,一啖食晒好滿足🥰仲送咗個小甜品 ,係件蛋卷🍰本身以為送既應該都一般意外地好食😋 cream係好幼滑外面既蛋糕都濕潤📍久兵衛外賣壽司店 (紅磡)紅磡德民街36-60號5N地舖#久兵衛外賣壽司店 #紅磡美食 #紅磡 #紅磡壽司 #外賣壽司 #壽司 #刺身 #丼飯 #丼 #日式 #日本美食 #日本料理
久兵衛外賣壽司店 @kyubee_sushi

呢間係黃埔新開咗冇幾耐外賣壽司店 🍣🍱
離黃埔站好近,都幾易揾
食物選擇我覺得都幾多下
一人前、二人前、寿司桶、寿司盛合🍣🍱都係set好咗配搭既
都可以單點精選手卷、小卷、卷物、炸物🍤、小食同丼飯🍚等
如果唔想等既,店鋪都仲可以WhatsApp 落單

🌟久兵衛 $150

我揀咗個超級多料既丼飯,唔洗諗咁多,
仲可以試晒咁多款食材,而且份量都算多
賣相真係好吸引👏🏻
刺身新鮮,仲有最鐘意食既拖羅添😍
日本海膽好鮮甜,一啖食晒好滿足🥰

仲送咗個小甜品 ,係件蛋卷🍰
本身以為送既應該都一般
意外地好食😋 cream係好幼滑
外面既蛋糕都濕潤

📍久兵衛外賣壽司店 (紅磡)
紅磡德民街36-60號5N地舖

2022-09-01 12 views
黃埔最近開左間新外賣店,都唔少人排,睇吓好唔好食先。咁我叫左一個壽司set [匠],有15件壽司,中拖羅、吞拿魚、帆立貝、北寄貝、三文魚、白玉貝、油甘魚、赤蝦、魷魚、牛油果小卷。啲魚生都幾新鮮,睇落去好吸引。我最鍾意就係個拖羅同赤蝦,赤蝦好彈身好鮮甜,拖羅好有油香。😛呢盤價值150蚊,以件數同質量都算幾性價比高。另一份叫左炙燒魚生丼,有燒過既三文魚、吞拿魚、左口魚邊、帆立貝、鰻魚,鰻魚竟然有幾塊!最鐘意個左口魚邊,油脂好香口感好滑!見到前面買個生蠔好靚我都加左兩隻,生蠔上面仲有海膽海膽同三文魚子最後講返個店員會問人拎得遠唔遠,睇吓比幾多冰包,服務幾好。
黃埔最近開左間新外賣店,都唔少人排,睇吓好唔好食先。

赤蝦好彈身好鮮甜,拖羅好有油香。😛
呢盤價值150蚊,以件數同質量都算幾性價比高。

最鐘意個左口魚邊,油脂好香口感好滑!

最後講返個店員會問人拎得遠唔遠,睇吓比幾多冰包,服務幾好。
2022-08-31 8 views
紅磡黃埔嘅街坊有食神了,喺黃埔站附近開了一間高質日本料理外賣店[久兵衞],行過都會比佢哋貼喺門口好多好多嘅食物介紹吸引,店舖裝修非常有日式風味,食物種類由刺身,壽司,丼飯,炸物,小食,甜品,而且價錢非常相宜我未食過一間外賣壽司店,拎到返屋企都好似堂食咁新鮮好食,食物質素真係非常高,全因店舖製作非常用心,連包裝亦很細心,好似我點咗一個日本鮪拖羅蓉海膽飯,個盒靚到一個點,唔知以為係高級日本料理做出嚟嘅外賣,淨係睇賣相已經好開心🥰,另外天氣熱,店舖仲俾我兩包乾冰保持食物新鮮,配套實在做得太好👍🏻👍🏻🍱▪️ 久兵衞丼 $ 150店舖名物,呢碗丼飯有成11款刺身,啱晒樣樣都想試嘅朋友,有拖羅,三文魚,北寄貝,左口魚邊,帆立具,赤蝦,深海池魚,油甘魚,魷魚,飛魚子,海膽,好豐富,每款新鮮高質素,非常鮮味,另外丼嘅米飯用上日本珍珠米,赤醋調味剛好,配上剌身只需加少少醬油已經好好食🍱▪️日本鮪拖羅蓉海膽飯 $ 180私心推介,前文有提及過個盒靚到一個點,未食已經感覺非常良好,米飯面鋪滿大量拖羅蓉,份量超級多,非常肥美,而且伴上京蔥絲和紫菜絲,好喜歡京蔥的味道,一齊食口感更加豐富,更加精彩就係日本海膽,味道

紅磡黃埔嘅街坊有食神了,喺黃埔站附近開了一間高質日本料理外賣店[久兵衞],行過都會比佢哋貼喺門口好多好多嘅食物介紹吸引,店舖裝修非常有日式風味,食物種類由刺身壽司,丼飯,炸物,小食,甜品,而且價錢非常相宜

🍱▪️ 久兵衞丼 $ 150

🍱▪️日本鮪拖羅蓉海膽飯 $ 180
私心推介,前文有提及過個盒靚到一個點,未食已經感覺非常良好,米飯面鋪滿大量拖羅蓉,份量超級多,非常肥美,而且伴上京蔥絲和紫菜絲,好喜歡京蔥的味道,一齊食口感更加豐富,更加精彩就係日本海膽,味道濃郁,好Creamy 係拖羅蓉嘅最佳拍檔,真心推薦質素非常高,物超所值,必食😋

▪️🐔唐掦炸雞 $ 28 🦑 炸魷魚 $ 28
小食價錢非常相宜,我哋本來只係點炸雞,跟住店舖哥哥介紹炸魷魚好食又抵食,唐揚炸雞外皮香脆,雞肉幾嫩滑,配上店舖自家製嘅明太子沙律醬,好惹味,炸魷魚嘅炸槳特別加咗蔬菜粒,好用心,魷魚爽口彈牙,加咗少少椒鹽已經好好食,喜歡嘅話可以點埋沙律醬,$28真係太抵食

✨一定會再度回訪,小店地理位置方便,食物質素試過你就會知道,外賣也可以做得如此出色,誠意推介
  • 久兵衞丼
  • 日本鮪拖羅蓉海膽飯
  • 炸魷魚
2022-08-31 8 views
🥳係咪想食靚嘅魚生丼又唔想出街同人逼呢?我都係咁諗呀🤣我最近就係黃埔搵到間好正又抵食嘅魚生丼外賣小店🇯🇵魚生又新鮮❤魚生鋪係飯面仲鋪得超靚呀👍🐠築地市場丼 $148▫️油甘魚🐠▫️三文魚🐟▫️帆立貝🦪▫️鮮蝦🦐▫️三文魚籽🎣▫️日本海膽🦪🍣魚生夠新鮮😋份量又夠多🥳呢個絕對係必食item🥳🥳🔥炙燒魚生丼$120▫️拖羅🐟▫️三文魚🐠▫️鰻魚🍱▫️帆立貝🦪▫️魷魚🦑▫️左口邊🐠🍣拖羅好肥美又新鮮呀😋佢哋外賣包裝好講究👍好少見外賣仲🈶️酸姜包裝❤價錢合理🈴️讚讚讚👍👍👍💰 $268/2ppl🚩久兵衛外賣壽司店📍紅磡德民街36-60號5N地舖

🐠築地市場丼 $148

💰 $268/2ppl

🚩久兵衛外賣壽司

📍紅磡德民街36-60號5N地舖
2022-08-31 819 views
🇯🇵日式料理餐廳一般都係比人一種高級嘅感覺🥳有無唸過高質嘅日本壽司🍣同埋新鮮嘅魚生丼都可以🈶️靚靚嘅外賣presentation呢❓而且價錢仲好抵食添👍🥡今次我就係黃埔搵到間好高質嘅日式料理外賣小店🇯🇵佢哋除咗魚生新鮮之外❤魚生鋪係飯面仲鋪得靚靚👍返到屋企仲好整齊🍱欣賞佢外賣會跟埋乾冰🧊超細心喔🥳🥳📣📣仲有呀🗯佢地係用「彩色芝麻」架🥳知道嘛😍一般「彩色芝麻」只會係高級日本餐廳先會見到架🥳我上次見到「彩色芝麻」係食omakase個時就見過😍一個百零蚊嘅嘅丼飯就可以🈶️呢個「質素」♥️真心覺得好抵呀🥳🥳🇯🇵築地市場丼 $148🌈佢哋呢度嘅丼飯選擇🈶️好多😍真係樣樣都想食呀😛揀咗呢個「築地市場丼」❤裡面🈶️油甘魚🐠三文魚🐟帆立貝🦪鮮蝦🦐三文魚籽🎣日本海膽🦪所有新鮮嘅材料鋪曬係啲飯上面❤️味道夠曬鮮甜😋而且外賣嘅賣相超級靚呀👍份量十足🥳特別鍾意佢地嘅海膽同埋油甘魚呀🦪海膽夠曬creamy😋油甘魚油脂平均👍味道新鮮🥳正呀💯🉐🔥炙燒魚生丼$120🌈另一個就揀咗「炙燒魚生丼」❤裡面🈶️拖羅🐟三文魚🐠鰻魚🍱帆立貝🦪魷魚🦑左口邊🎣呢碗一樣咁好食😋特別喜歡佢嘅拖羅🐟同埋帆立貝🦪夠新鮮❤所以好鮮甜呀🥳炙燒過鳗魚嘅口感仲外

🇯🇵築地市場丼 $148

🔥炙燒魚生丼$120

🌈另一個就揀咗「炙燒魚生丼」❤裡面🈶️拖羅🐟三文魚🐠鰻魚🍱帆立貝🦪魷魚🦑左口邊🎣呢碗一樣咁好食😋特別喜歡佢嘅拖羅🐟同埋帆立貝🦪夠新鮮❤所以好鮮甜呀🥳炙燒過鳗魚嘅口感仲外脆內軟🔥好食到不得了呢🥳🥳
  • 築地市場丼
  • 炙燒魚生丼
2022-08-31 8 views
[紅磡/黃埔]久兵衛.匠 壽司set 食剩指數 : 0/100呢個set有15件壽司嚴格來講係9件壽司+6舊牛油果小卷分別有中拖羅、吞拿魚、帆立貝、北寄貝、三文魚、白玉貝、油甘魚、赤蝦、魷魚全部都好新鮮其中有幾舊特別出色赤蝦鮮甜口感好爽中拖羅油脂舒服帆立貝好大粒好鮮甜牛油果小卷好驚喜無諗過淨係卷牛油果都咁好食牛油果好軟腍加左醬油好似食魚蓉咁所以話150蚊有咁既質素其實係超值.炙燒魚生丼食剩指數 : 0/100有三文魚、吞拿魚、左口魚邊、帆立貝、鰻魚全部魚都炙燒過每樣唔止得一塊係鋪滿哂整個飯油脂香味好出口感都更軟滑加埋蛋絲就咁食飯都好有味道.生蠔配海膽食剩指數 : 0/100生蠔大隻質感滑溜加埋海膽同三文魚子多一份鮮味
[紅磡/黃埔]久兵衛
加左醬油好似食魚蓉咁
所以話150蚊有咁既質素其實係超值
炙燒魚生丼
食剩指數 : 0/100
有三文魚、吞拿魚、左口魚邊、帆立貝、鰻魚
全部魚都炙燒過
生蠔大隻質感滑溜
加埋海膽同三文魚子
多一份鮮味
2022-08-31 2 views
去年暑假去過晴空日本料理在尖沙咀的小街吃到超高性價比的魚生丼飯🍱至今念念不忘😋由IG得知他們在紅磡開了外賣專門店🆕這天踢完球⚽️就去買飯回家吃外賣價格不算超便宜一客丼飯💰由$65至$160都有但質素絕對對得起這價位👍🏻我們點了本鮪丼$168和火灸魚生丼$120刺身厚度和鮮度都甚佳👍🏻連醬油、wasabi和薑片都包裝得很精美🤩足證店家的誠意💖外賣小店裝修簡約餐牌和海報都很「日本」🇯🇵還有whatsapp下單服務📲可減少等候時間⏳值得一試💯
去年暑假去過晴空日本料理

一客丼飯💰由$65至$160都有
但質素絕對對得起這價位👍🏻

我們點了本鮪丼$168和火灸魚生丼$120
刺身厚度和鮮度都甚佳👍🏻

連醬油、wasabi和薑片都包裝得很精美🤩
足證店家的誠意💖

外賣小店裝修簡約
餐牌和海報都很「日本」🇯🇵
還有whatsapp下單服務📲
可減少等候時間⏳
值得一試💯

2022-08-22
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$140 (Dinner)
2022-08-29 15 views
久兵衛丼$150日本安納芋甜薯$28好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:最近要為新居添置一點傢私,有天去了黃埔家居庭買衣櫃。買完後原本打算回家煮飯,但因為太累不想煮,又剛好被一間外賣壽司🍣店可愛的招牌吸引到,就去了買外賣。壽司店門外貼滿用日文🎌寫的A4 poster,加上七彩繽紛的顏色,實在引人注目。走進店內,見到一幢幢的海膽小木板,覺得好吸引!決定要選有海膽的食物。看一看牆上的menu,好多選擇!有選擇困難症的朋友應該會感到痛苦。而我為了避免選擇,就點了久兵衛丼。久兵衛丼好豐富,除了有我想要的海膽,還有拖羅、北寄貝、帆立貝、三文魚、左口魚邊、深海池魚、油甘魚、魷魚、飛魚子以及我最愛的赤蝦!所有魚生高質又新鮮。單看鮮橙色的海膽就可知了!海膽鮮味十足。赤蝦🦐爽口又大隻。日本安納芋甜薯🍠帶有蜜香味,口感綿密。烘烤過的甜薯外層有點脆口,加了芝麻,味道更佳。另值得一提的是新張期間會送飲品,今次就選了檸檬🍋茶。
好味指數:😋😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️
推介原因:
走進店內,見到一幢幢的海膽小木板,覺得好吸引!

日本安納芋甜薯

另值得一提的是新張期間會送飲品,今次就選了檸檬🍋茶。
2022-08-29 14 views
自從紅磡開咗呢間外賣店,為壽司.丼飯迷帶來喜訊。落單後,店員即叫即製,好有效率。包裝夠密實,仲有分格盒裝住wasabi.豉油同薑。店舖嘅實物圖睇到已經流口水,好多款式選擇✨火炙魚生飯大大碗份量足,火炙魚生特別香,有半熟嘅口感,如果唔喜歡太生就啱哂。巨大嘅帆立貝,十分吸睛鰻魚夠肥美,好厚肉仲有拖羅.三文魚.魷魚.左口魚,好新鮮加上桃紅色嘅蓮藕.七彩芝麻.花瓣,賣相好靚,梗係要相機食先下次要試下壽司同手卷。

自從紅磡開咗呢間外賣店,
壽司.丼飯迷帶來喜訊。

落單後,店員即叫即製,好有效率。
包裝夠密實,仲有分格盒裝住wasabi.豉油同薑。
火炙魚生飯

店舖嘅實物圖睇到已經流口水,

好多款式選擇

✨火炙魚生飯
火炙魚生飯

大大碗份量足,火炙魚生特別香,
有半熟嘅口感,如果唔喜歡太生就啱哂。
火炙魚生飯

巨大嘅帆立貝,十分吸睛
鰻魚夠肥美,好厚肉
火炙魚生飯

仲有拖羅.三文魚.魷魚.左口魚,好新鮮
加上桃紅色嘅蓮藕.七彩芝麻.花瓣,賣相好靚,梗係要相機食先

下次要試下壽司同手卷。
2022-08-28 15 views
黃埔最近開咗間新嘅壽司店壽司🍣同魚生丼🍱都好出色雖然佢店鋪細細但係款式都有好多價錢亦都好合理呀真係絕對值得試吓架☺️🔸築地市場丼 $148呢個丼飯好豐富,望落仲好colourful🤭有油甘魚、三文魚、帆立貝、鮮蝦、三文魚籽同埋日本海膽😋每樣刺身都好新鮮,三文魚同油甘魚都好鮮甜,帆立貝大大件食落好鮮嫩,鮮蝦亦都好爽口彈牙,最出色都係個海膽,食落完全唔腥唔落,口感亦好creamy,100分😋
黃埔最近開咗間新嘅壽司
壽司🍣同魚生丼🍱都好出色
雖然佢店鋪細細
但係款式都有好多
價錢亦都好合理呀
真係絕對值得試吓架☺️

🔸築地市場丼 $148

2022-08-28 23 views
黄埔红磡好多食店選擇最近公司附近開咗間外賣壽司店🤩有新野當然要試吓啦🤗外賣餐紙有多款壽司🍣刺身🔪丼🍱炸物🍤盛盒選擇我選擇了餐牌沒有丼🍱$160有即開生蠔😍燒拖羅2件油甘魚3件🐟帆立貝鮮蝦2件/三文魚子外賣包裝都好貼心😍除了餐具🥢豉油/Wasabi 仲有薑添雖然公司好近🙂貼心店員會比埋冰袋我返去都keep住外賣丼新鮮👍打開丼🍱發現一啲都唔馬虎即刻食咗隻即開生蠔先啦😋味道新鮮又唔會腥鮮蝦大隻肥美🦐刺身有厚度大大粒帆立貝😍三文魚同埋配菜既蛋絲同蟹柳都好多好足料👍整體份量好多食完係會飽哩間外賣食得過😋即叫即整起碼飯係熱既🍚唔似出面外賣丼係凍冰冰既飯下次會再幫襯試吓其它野食🤗
黄埔红磡好多食店選擇

起碼飯係熱既🍚唔似出面外賣丼係凍冰冰既飯
下次會再幫襯試吓其它野食🤗
2022-08-26
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
2022-08-27 16 views
放完假趕住去朋友屋企玩boardgame,所以嗱嗱聲放工買個外賣。一出地鐵就發現德民街有好多嘢食,然後發現呢間日式外賣新店。牆上貼哂外賣餐單,好多選擇,一定搵到啱自己口味。朋友去買燒賣食,我就自己買一個丼飯自私食!◽️ 炙燒魚生丼 $120有三文魚、帆立貝、鰻魚、魷魚、左口魚邊等等,樣樣食落都好新鮮,輕輕炙燒過可以迫出油分或增加層次,飯都好好食,唔會死實同太酸。附餐仲有一件迷你忌廉卷蛋,我就放入冰箱雪,凍冰冰有雪糕蛋糕感覺。餐單參考:

◽️ 炙燒魚生丼 $120

餐單參考:
TakeAway
想食日本嘢但又唔想堂食最近我有推介呀👍🏻位於紅磡德民街嘅久兵衞外賣壽司店 🍱🍣佢哋嘅食材超級新鮮😍😍佢哋選擇多 我一個人眼闊肚窄 就揀左日本板海膽配日本鮪拖羅飯同埋壽司set 🫶🏻海膽配日本鮪拖羅飯🍱呢款絕對係必食之選!佢個份量係2/3 拖羅+海膽 1/3飯每一啖都係拖羅海膽勁新鮮 ❤️食完個飯我飽左了🤣🤣🤣但都不得不讚讚個壽司set👍🏻👍🏻分別有:中拖羅吞拿魚帆立貝北寄貝三文魚白玉貝油甘魚赤蝦魷魚牛油果卷係7成飽嘅狀態下 我清左成盒壽司🤣真心推介 平靚正之選👍🏻👍🏻

想食日本嘢但又唔想堂食
最近我有推介呀👍🏻

位於紅磡德民街嘅久兵衞外賣壽司店 🍱🍣
佢哋嘅食材超級新鮮😍😍

同埋壽司set 🫶🏻

海膽配日本鮪拖羅飯🍱
呢款絕對係必食之選!
佢個份量係2/3 拖羅+海膽 1/3飯

真心推介 平靚正之選👍🏻👍🏻
2022-08-19
1K
2022-08-26 13 views
💃到紅磡開完會, 順路買個外賣返屋企食! 行行下發現紅磡都幾多嘢食, 之前朋友食過話好讚,叫我一定要試! 咁啱我見到間外賣專門店, 梗係要試下啦! 📝落單後轉個頭返嚟就有, 即叫即制, Good! 🍣久兵衛丼 $150 ~ 有拖羅、三文魚、油甘魚、北寄貝、左口魚邊、魷魚、帆立貝、深海池魚、飛魚子、赤蝦、海膽, 辛苦工作後要慰勞下自己! 🐟魚生好新鮮好嫩滑, 份量好好好足, 就連海膽都有2片! 壽司飯調味剛剛好, 配有紫菜碎更添風味, 真心抵🧉店家好貼心, 豉油、Wasabi、薑用一個分隔盒放, 唔駛自己唧, 整到一手都係! 好讚好讚! 🍰另外仲送我一件忌廉卷蛋, 忌廉好軟滑好香甜, 蛋糕好鬆軟, 讚!

2022-08-26 14 views
今晚難得早放工去九龍區搵舊同事聚舊,佢推介我試下呢間位於德民街新開既外賣壽司店,於是買左兩盒去佢屋企一齊食😌久兵衞丼 ($150)我就揀左呢個人氣推介即久兵衛丼,有齊多款新鮮食材,包括: 拖羅、三文魚、油甘魚、北寄貝、帆立貝、魷魚、左口魚邊、深海池魚、三文魚子、赤蝦同海膽,貝類非常新鮮,帆立貝厚肉爽彈,值得一讚既係海膽份量都幾多,拎到去朋友屋企都唔腥,非常鮮甜,呢個價錢簡直係超值💯炙燒魚生丼 ($120)朋友叫左個炙燒魚生丼,即叫即整拎到返去仲暖暖地,鰻魚經過炙燒後口感外脆內軟,仲有拖羅、三文魚、帆立貝、魷魚同左口魚邊,魚類刺身經過炙燒後,豐腴既魚油入口即溶,正😍😋日本安納芋甜薯 ($28)除左魚生飯之外,佢地仲提供多款日式小食,我今日就揀左個日本甜薯,金黃色既番薯🍠夠哂香甜,作為小食都係一個唔錯既選擇

久兵衞丼 ($150)

炙燒魚生丼 ($120)

日本安納芋甜薯 ($28)