2024-03-20 29 views
今日朋友帶我去食吉列豬扒,就去到中環呢間名店🍠番薯芝士吉列豬扒 $198-上枱有種甜薯香味直擊鼻梁 表面微微炙燒過 入口先係食到番薯嘅甜味 然後暢滑口感 再嚟慢慢滲出芝士味 最後就係脆香豬扒 呢個組合非常出色 而普通芝士豬扒就可以突出到芝士嘅香味 軟心拉芝 同皮美味🐖吉列豬扒&豬柳套餐 $188-套餐嘅主食當然係豬柳+豬扒各半 炸衣薄得嚟相當脆 豬柳口感較為嫩口 豬香味強烈 配上店家嘅炸豬扒汁 絕對係人間美食 而豬扒就較為多汁 -套餐仲有飯+麵+沙律 食完仲可以無限refill 個人認為個麵最好食 湯底帶紫菜香🍓士多啤梨梳打 $48-梳打加入鮮士多啤梨果肉 而且加入嘅份量都唔少 基底唔算太甜🥭芒果梳打 $48總括嚟講,鍾意吉豬嘅你食呢間必定唔會失望,真係好好食👍🏻
今日朋友帶我去食吉列豬扒,就去到中環呢間名店

🍠番薯芝士吉列豬扒 $198

🐖吉列豬扒&豬柳套餐 $188

🍓士多啤梨梳打 $48

🥭芒果梳打 $48

總括嚟講,鍾意吉豬嘅你食呢間必定唔會失望,真係好好食👍🏻
2024-03-14 445 views
呢間韓國過江龍吉列豬扒專門店開咗一排,終於有時間去試吓啦~ 位於中環soho區,餐廳環境舒適,主打吉列豬扒、豬柳同炸蝦,定價稍為貴~ 食物整體質素都唔錯嘅,吉列豬扒香脆唔油膩,可以一試!飲品有好多生果,有啲驚喜!擺盤都幾精緻,每份豬扒都跟咗沙律、麵同飯,仲有好多款醬汁搭配一齊食,可以提鮮同解膩👍🏻🔸番薯芝士吉列豬扒 $198新菜式有6件芝士吉到豬扒,其中3件加咗番薯蓉,面頭輕輕燒過~ 試咗芝士豬扒先,中間位全部都係芝士,仲可以拉絲!芝士味濃,配香脆豬扒都幾好食!加咗番薯蓉就多咗軟棉棉嘅口感,味道層次更豐富!一份有6件份量夠多,女仔可能會食唔晒~🔸吉列豬扒&豬扒套餐 $188吉列豬扒同豬柳各有4件,兩款都好香脆,吉列皮整得幾好,唔會太厚粉又唔會太油膩~ 個人比較鍾意豬柳,感覺juicy啲,中間帶少少粉紅色,肉質較為軟腍!豬扒就相對實少少~ 覺得配少少鹽/蝦醬一齊食,會更鮮味!🔸芒果梳打 $48🔸青提子梳打 $48兩杯都大大杯,幾好飲!而且有好多水果,佔1/4左右~ 芒果香甜唔酸,青提子爽口無核,very good👍🏻

🔸番薯芝士吉列豬扒 $198

• 吉列豬柳
  • 芒果梳打
  • 青提子梳打
2024-02-27 161 views
呢間位於中環SOHO區嘅韓式炸豬扒店有啲驚喜喎!我地一共叫左2個定食,分別係芝士&吉列豬扒,同埋吉列豬柳🐷芝士熱上可以拉絲,建議可以先食芝士豬扒,否則凍咗沒有拉絲效果。吉列豬柳肉質比豬扒嫩,可以配搭Wasabi、鹽、鹽漬櫻花蝦、甜醬、kimchi等食。留意到佢地專登整到smiley face出黎,有心思!成個餐好豐富,不但有飯仲有麵同生菜,呢啲都可以免費添加嘅。其實唔添加份量都好足。值得留意嘅係中環炸豬扒餐廳都係偏貴,而呢間晚市加一後價位都係大概$200,唔係平,但可接受
呢間位於中環SOHO區嘅韓式炸豬扒店有啲驚喜喎!

我地一共叫左2個定食,分別係芝士&吉列豬扒,同埋吉列豬柳🐷

2024-01-21 258 views
本來對韓式炸豬排有保留態度,再加選了一條錯誤的路徑,爬完那個斜坡才發現就應該搭半山扶手電梯,心情完全是負50。好在食物的味道出乎預期,完全秒殺IFC和斜路上那家Porker,東西還便宜個20%,完全是性價比和味道上的輾壓。推薦:吉列豬柳,提子梳打,芒果梳打。
  • 芝士吉列豬柳套餐
2024-01-02 315 views
今日同家人去AIA嘉年華玩,當然會在中環午餐完先過去,早前在網上睇到評論幾好既韓國吉列套餐專門店,好想去試一試。但講真這餐廳地點真的十分吾就腳,位置較偏,如果搭地鐵的話要穿過大館後再上條長斜路先到,而且周圍沒有其它食店,找路过程有点迷惘啊!😅以下是我地order既套餐系列,真心觉得好好味的😋,而且肉質嫩滑,吉列大蝦夠爽口。套餐內附有份量少少的飯,有米粉,亦有沙律菜。最主要仲系無限次order添加的!👍餐廳門口

餐廳門口

2023-12-26
$230 (Lunch)
2023-11-27 234 views
On a Sunday early afternoon, we were able to get a table without wait. But as we were eating, more and more people had to wait. The restaurant had a cozy vibe. There are bar sitting and booth sitting available. All the katsu set came with unlimited rice, soba and cabbage salad. The dipping options are wasabi, salted shrimps, truffle salt, sweet mustard and tonkatsu sauce. Premium pork loin 3/5 - The pork loin was tender. It works well with wasabi and salted shrimp. Cheese katsu 4/5- This is goo

Premium pork loin 3/5

Cheese katsu 4/5
- This is good when it’s still piping hot. The crunch from the coating pairs perfectly with the melted cheese. Remember to eat quickly!!!

Curry 2/5
- This tastes just like the curry bricks.

Overall, cheese katsu is yummy and extra points for the unlimited soba.
Premium  Pork  Loin
Cheese  katsu
Curry
Cheese  katsu
2023-11-22 167 views
到我試啦! 之前洗哂版既韓國芝士吉列豬扒餐廳 🐷 極邪惡組合 😈 吉列豬扒& 豬柳套餐 HKD188 (no.5) 🐽一上到菜畫面好豐富! 長型豬扒同圓形豬柳各4 塊。 炸既表現符合預期~ 炸漿厚度適中 外面鬆脆 入面軟淋唔會乾。 當然豬扒多油脂會再Juicy 啲 🧡 整體份量都唔吝嗇! 🦐 芝士&炸蝦套餐 HKD188 (no.8) 雖然豬扒係主打 但想讚下炸蝦有驚喜! 蝦唔係普通天婦羅個種, 係大隻、 濃味, 肉實啲個種! 一隻炸蝦都同豬扒一樣咁粗身~ 比普通天婦羅蝦仲keep 得耐脆既口感!🧀 好吸睛既芝士豬扒, 上到黎唔算好流心, 肉質黎講都係普通豬扒會juicy D , 但幸好芝士味唔係好重 唔會好漏~ 🧂 調味料方面有成5款咁多!除左普通既日式吉列醬, 仲有wasabi , 松露鹽 , 芥末籽醬同蝦醬。 個人都係中意日式吉列醬 或者松露鹽! 套餐跟埋2 款前菜, 飯、 麵、 沙律任添。椰菜絲沙律🥗加左柚子汁幾開胃, 我都有添多碗😆! 飯都有落飯素同有隻煎鵪鶉蛋🍳麵呢如果湯底係蕎麥麵汁/ 濃少少, 或者換做麵豉湯會較好,因為本身食豬扒都飽肚。 整體黎講都表現平均,雖然未
吉列豬扒& 豬柳套餐
吉列豬扒& 豬柳套餐 HKD188 (no.5)

芝士&炸蝦套餐

🦐 芝士&炸蝦套餐 HKD188 (no.8)

芝士&炸蝦套餐

🧂 調味料方面有成5款咁多!

整體黎講都表現平均,雖然未去到no.1 既吉列豬扒店,但價錢公道,賣相環境都ok 唔錯👍🏻
2023-11-21 152 views
黎之前睇ig同埋食評見到人地話呢間個肉唔算嫩,但係有芝士所以都唔會乾,所以期待值唔算太高,但係最後佢表現比我想像中好🥰芝士炸豬排豬排係薄薄一層,唔係特別食得出肉嘅香味同埋質地,中間嘅芝士一開頭熱嘅時候拉絲,熱剌剌好好食。食左兩舊啲炸豬排開始凍(不過好正常,食咩都會凍,尤其是炸物),之後嘅芝士就凝固左,但係芝士都係好食嘅。整體黎講幾好食,個人覺得個味balance得幾好,係套餐入面有幾多款醬或者沾料,可以自己點鍾意嘅醬料,全程食落唔會覺得悶。套餐全個餐牌都係套餐,小菜有跟辣韭菜同醃製嘅菜,有唔同主食選擇:芝士炸豬排、蝦、豬柳etc. 套餐嘅飯(同埋迷你蛋),麵(暖嘅素麵)同埋沙拉(好好食嘅椰菜絲配柚子醬)就係可以refill嘅,所以都唔使擔心唔夠飽。環境店鋪設計很有格調,好靚,睇落似cafe,整體環境好舒服😌作為炸豬排佢唔會係最好食個間,但係可以一試,問我會唔會回頭,就未必😉同埋一個小小提示🔔侍應斟嘅茶本身就係凍嘅,佢個杯嘅款有啲似熱茶,所以一開頭唔會左,有啲嚇親😅

芝士炸豬排

套餐

店鋪設計很有格調,好靚,睇落似cafe,整體環境好舒服😌

2023-11-19
$200 (Dinner)
2023-11-21 74 views
上網見到好多人介紹依間餐廳 終於揾咗一晚嚟試吓我嗌咗芝士豬扒同豬柳套餐我個人好鍾意個芝士豬扒外皮香脆 又有芝士拉絲 唔使點醬都好夠味豬柳就普通 如果有下次 我會直接嗌芝士豬扒套餐佢個飯同麵可以添 飯上面有一隻好細嘅蛋 好得意😂我添多一碗麵 我覺得碗麵酸酸地 幾開胃我嗰日坐bar 枱 可以直接望到廚房佢哋都好乾淨 如果我有一日突然好想食炸豬扒 我都會諗起依間餐廳
上網見到好多人介紹依間餐廳 終於揾咗一晚嚟試吓
我嗰日坐bar 枱 可以直接望到廚房
佢哋都好乾淨
如果我有一日突然好想食炸豬扒 我都會諗起依間餐廳
2023-11-08 141 views
冇意中睇到呢間韓式吉列豬扒店見幾吸引就去試下芝士真係好多,可以拉絲,但唔太漏豬柳亦好軟身,冇炸到乾身,肉質仍然新鮮嫩Menu寫飯同冷麵可免費添,見到個碗就明了🤣但食左咁多肉最多應該都添到一碗冷麵冷麵真係岀色,好有韓國地道既味🫶🏼除左麵質似,應該全賴泡菜夠入味夠傳統先會做到呢個效果🫶🏼去個時就到萬聖節,都有放少少裝飾,有啲氣氛坐位都算闊落,平日去冇乜人,兩個人坐卡位幾舒服會想再去食過🤭❤️
冇意中睇到呢間韓式吉列豬扒店見幾吸引就去試下
芝士真係好多,可以拉絲,但唔太漏
豬柳亦好軟身,冇炸到乾身,肉質仍然新鮮嫩
Menu寫飯同冷麵可免費添,見到個碗就明了🤣
但食左咁多肉最多應該都添到一碗冷麵
冷麵真係岀色,好有韓國地道既味🫶🏼
除左麵質似,應該全賴泡菜夠入味夠傳統先會做到呢個效果🫶🏼
去個時就到萬聖節,都有放少少裝飾,有啲氣氛
坐位都算闊落,平日去冇乜人,兩個人坐卡位幾舒服
會想再去食過🤭❤️
2023-11-06 85 views
韓國人氣過江龍 已經喺中環開咗好一陣子呢間炸豬排店係韓國好受歡迎 難得香港都有!Menu方面 主要以吉列豬扒同埋吉列蝦為主每個set配上鵪鶉蛋飯•泡菜冷麵•沙律菜三款都係可以無限refill 一定食得飽!我自己就好鍾意佢嘅泡菜冷麵 開胃又清涼♡︎______________________________/ 芝士吉列豬排套餐 / ʜᴋᴅ198最多人打卡嘅招牌芝士吉列豬扒!豬扒中間嘅芝士拉絲 份量好剛好唔會膩趁熱食真係一流 果然係必食另外豬扒嘅豬肉味都好濃郁 肥瘦比例好適中/ 吉列豬柳定食 / ʜᴋᴅ188另外一款就叫咗吉列豬柳 同樣外層炸得酥脆 但完全唔會覺得油膩豬柳嘅肉質好嫩 入口濕潤多汁 一份嘅份量絕對唔少 食完大滿足!

韓國人氣過江龍 已經喺中環開咗好一陣子
呢間炸豬排店係韓國好受歡迎 難得香港都有!

Menu方面 主要以吉列豬扒同埋吉列蝦為主
每個set配上鵪鶉蛋飯•泡菜冷麵•沙律菜
三款都係可以無限refill 一定食得飽!
我自己就好鍾意佢嘅泡菜冷麵 開胃又清涼♡︎

/ 芝士吉列豬排套餐 / ʜᴋᴅ198

最多人打卡嘅招牌芝士吉列豬扒!

豬扒中間嘅芝士拉絲 份量好剛好唔會膩
趁熱食真係一流 果然係必食
另外豬扒嘅豬肉味都好濃郁 肥瘦比例好適中

/ 吉列豬柳定食 / ʜᴋᴅ188

另外一款就叫咗吉列豬柳
同樣外層炸得酥脆 但完全唔會覺得油膩
豬柳嘅肉質好嫩 入口濕潤多汁
一份嘅份量絕對唔少 食完大滿足!
過江龍Kyung Yang Katsu聽說在首爾擁有逾80間 今次在中環登陸因為一套韓劇《異能》令我對炸豬扒有興趣餐廳為於中環半山蘇豪區 西洋味濃 風格走木系家具配金色燈罩及通花牆很典雅 很有氣氛香港店供應10款吉列套餐芝士無芝士也可以⋆__ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ___ ⋆🍱特級吉列豬扒定食 $198人氣之選!!✨✨✨特級吉列豬扒用上豬扒混豬面肉炸衣薄薄 脆卜卜 好好吃🤩🤩調味方面有松露鹽、wasabi及鹹蝦醬用作加強豬肉香味及減膩😗 另外套餐有任添系列包括韓式冷麵、鵪鶉蛋白飯、開胃韓式小菜🧀芝士&🍤炸蝦套餐$188又是人氣之選系列☝️每枱都有下單的芝士吉列豬扒用上車打芝士 🧀 流心流心!更有拉絲效果 吃不太膩 但是邪惡的😈炸蝦🍤炸得非常脆口!份量算是大份 有一隻手掌長 蝦肉鮮甜爽口 蝦頭要吃 有驚喜同樣有任添冷麵、飯、配菜冷麵以泡菜為主味,酸酸辣辣鵪鶉蛋白飯細細碗配豬扒烤蝦也一流🤤
過江龍Kyung Yang Katsu

🍱特級吉列豬扒定食 $198
人氣之選!!✨✨✨
特級吉列豬扒用上豬扒混豬面肉
炸衣薄薄 脆卜卜 好好吃🤩🤩
調味方面有松露鹽、wasabi及鹹蝦醬
用作加強豬肉香味及減膩😗
另外套餐有任添系列
包括韓式冷麵、鵪鶉蛋白飯、開胃韓式小菜

🧀芝士&🍤炸蝦套餐$188
又是人氣之選系列☝️
每枱都有下單的芝士吉列豬扒
用上車打芝士 🧀 流心流心!
更有拉絲效果 吃不太膩 但是邪惡的😈
炸蝦🍤炸得非常脆口!
份量算是大份 有一隻手掌長 蝦肉鮮甜爽口 蝦頭要吃 有驚喜
同樣有任添冷麵、飯、配菜
冷麵以泡菜為主味,酸酸辣辣
鵪鶉蛋白飯細細碗
配豬扒烤蝦也一流🤤

呢間韓國炸豬排店真係好受歡迎,依家終於係中環Soho區開咗☺️之前見到好多韓國blogger都打卡po ig已經覺得好吸引,終於可以香港試下!!😍嗰日入到去嘅時候,隔離幾枱都係都係韓國人,好似去咗韓國咁🇰🇷🇰🇷而且店員嘅服務態度好有禮貌同笑容👍🏻呢間店嘅菜單好有心思,佢哋嘅醬汁組合有五款,好多選擇~每個set都配上鵪鶉蛋飯、泡菜冷麵同沙律菜,唔夠飽仲可以都無限refill嫁,包你食得飽啊👍🏻1️⃣ 芝士吉列豬排套餐 $198呢個套餐真係好吸引🤤🤤豬排入面有流心芝士,一咬就迸出濃郁嘅芝士流心,趁熱食真係好邪惡好好食🤤豬排炸粉薄,炸得啱啱好,外層酥脆,內裡保持多汁好juicy,絕對不會過於油膩😚👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟗/𝟏𝟎2️⃣ 特級吉列豬扒定食 $198:呢個set真係性價比好高~特級豬扒加上豬面肉,一隻豬大概有50克到500克嘅豬面肉,所以好珍貴嫁😍豬肉味道濃郁,每塊都有少少脂肪,肉質淋淋哋,唔會太乾太靭,口感好好🤤配上5種唔同嘅調味更加增添風味😚👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟖.𝟓/𝟏𝟎————————————————————𝑶𝒗𝒆𝒓𝒂𝒍𝒍 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈: 味道: 𝟖.𝟓/𝟏𝟎抵食指數: 𝟳/𝟏

1️⃣ 芝士吉列豬排套餐 $198

抵食指數: 𝟳/𝟏𝟎
環境: 𝟖/𝟏𝟎
𝑹𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕: 𝗬𝗲𝘀!😋
2023-10-30 84 views
Kyung Yang Katsu (中環)中環蘇豪伊利近街59號地舖。食炸豬扒~~ 炸豬扒~~ 🎶 呢間韓式吉列豬扒自從開左係soho之後,一直放左係bucket list,終於都黎一試 🤭。一入黎就由韓國老板負責招呼,好有禮貌 😊。特級吉列豬扒定食($198) 呢款定係食豬扒加上豬面肉,原來一隻豬入面得450g-500g豬面肉架咋 🐷 口感比一般豬扒好得多,吉列外層炸得好鬆脆 👍🏻。芝士吉列豬柳套餐($198)呢款係餐廳signature dish,豬扒入面係滿滿超邪惡拉絲芝士 🧀 果然不同凡響 🤤。每份套餐都會有韓式冷麵、飯、沙律跟上,而且係無限任添架 😯 我當日足足食左三碗沙律菜呀 😝。

Kyung Yang Katsu (中環)
中環蘇豪伊利近街59號地舖

食炸豬扒~~ 炸豬扒~~ 🎶

一入黎就由韓國老板負責招呼,好有禮貌 😊

特級吉列豬扒定食($198)

芝士吉列豬柳套餐($198)

2023-10-25
$220 (Dinner)
2023-10-26 130 views
韓國人氣炸豬扒店 食材同師傅都係空運到港🇰🇷選材優質 精心炮製👨🏻‍🍳芝士吉列豬扒定食🐖 $188炸黃金色嘅炸粉輕薄酥脆 賣相吸引中間嘅芝士毫不吝嗇 芝士拉絲 相當邪惡🧀咸淡剛好 唔會於過油膩負擔👍🏻吉列豬扒&炸蝦套餐🍤 $188普通吉列豬扒x4 炸蝦x2豬扒十分juicy 有微微嘅肥肉 口感十足😙炸蝦相當大隻 肉質鮮甜 放左一陣都仲好酥脆香口 😋可配wasabi 咸蝦仔 黑松露鹽🫙甜芥辣 檸檬 韓式炸豬扒醬 比較喜歡黑松露鹽&酸酸地嘅炸豬扒醬 好開胃另配韓式配菜 完美搭配😉飯 冷麵 柚子沙律可無限refill 消滯解膩🥗冷麵麵質軟淋 加上紫菜 泡菜 非常滿足😇
韓國人氣炸豬扒店 食材同師傅都係空運到港🇰🇷
選材優質 精心炮製👨🏻‍🍳