早排去咗鰂魚涌一間意大利餐廳🇮🇹,裝修好精緻✨ 價錢唔平但氣氛幾好,非常適合情侶/朋友慶祝去❣️ . 一嚟先上餐包配橄欖油同黑醋.📍𝗕𝗿𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗗𝗲𝗹𝗹𝗮 𝗙𝗮𝗺𝗶𝗴𝗹𝗶𝗮 ($398/𝗽𝗽) 🔸𝗔𝗻𝘁𝗶𝗽𝗮𝘀𝘁𝗶 ❥ 𝗜𝗟 𝗚𝗿𝗮𝗻𝗱𝗲 𝗧𝗮𝗴𝗹𝗶𝗲𝗿𝗲 前菜係芝士火腿拼盤,有3款火腿🍖2款芝士🧀️ 𝗣𝗮𝗿𝗺𝗮𝗵𝗮𝗺味道鹹香好出色🐖 布包芝士香滑有奶香🤍,硬身芝士就冇乜特別🫣 .🔸𝗔𝗻𝘁𝗶𝗽𝗮𝘀𝘁𝗶 𝗗𝗶 𝗣𝗲𝘀𝗰𝗲 ❥ 𝗦𝗲𝘅𝘆 𝗦𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗧𝗼𝘄𝗲𝗿 (+$268/𝗽𝗽) 海鮮塔有7款海鮮🌊,包括:龍蝦🦞、生蠔🦪、青口、蝦🦐、吞拿魚🐟、魷魚🦑、千島醬蝦肉生蠔薄肉;龍蝦飽滿但冇咩鮮味🤣 蝦肉沙律唔錯,其他海鮮麻麻哋🤫結論:唔使加錢叫 .🔸𝗣𝗿𝗶𝗺𝗶 ❥ 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗪𝗵𝗲𝗲𝗹 𝗔𝗹 𝗧𝗮𝗿𝘁𝘂𝗳𝗼 (+$24/𝗽𝗽) 芝士輪係呢到嘅𝘀𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 🧀️,店員會即席表演😍 圓筒形通粉口感煙韌,中間藏咗大量芝士 芝士𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆🧀奶味突出又夠鹹香🤩 最後再落埋𝗣𝗮𝗿𝗺𝗲𝘀𝗮𝗻 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲同新鮮黑松露片🖤矜貴又濃郁 .🔸𝗦𝗲𝗰𝗼𝗻𝗱𝗶 ❥ 𝗧𝗮𝗴𝗹𝗶𝗮𝘁𝗮 𝗗𝗶 𝗠𝗮𝗻𝘇𝗼 (+

早排去咗鰂魚涌一間意大利餐廳🇮🇹,裝修好精緻✨
價錢唔平但氣氛幾好,非常適合情侶/朋友慶祝去❣️

一嚟先上餐包配橄欖油同黑醋

🔸𝗔𝗻𝘁𝗶𝗽𝗮𝘀𝘁𝗶
❥ 𝗜𝗟 𝗚𝗿𝗮𝗻𝗱𝗲 𝗧𝗮𝗴𝗹𝗶𝗲𝗿𝗲
前菜係芝士火腿拼盤,有3款火腿🍖2款芝士🧀️
𝗣𝗮𝗿𝗺𝗮𝗵𝗮𝗺味道鹹香好出色🐖
布包芝士香滑有奶香🤍,硬身芝士就冇乜特別🫣

🔸𝗔𝗻𝘁𝗶𝗽𝗮𝘀𝘁𝗶 𝗗𝗶 𝗣𝗲𝘀𝗰𝗲
生蠔薄肉;龍蝦飽滿但冇咩鮮味🤣
蝦肉沙律唔錯,其他海鮮麻麻哋🤫結論:唔使加錢叫

🔸𝗣𝗿𝗶𝗺𝗶
芝士輪係呢到嘅𝘀𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 🧀️,店員會即席表演😍
圓筒形通粉口感煙韌,中間藏咗大量芝士
芝士𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺𝘆🧀奶味突出又夠鹹香🤩

🔸𝗦𝗲𝗰𝗼𝗻𝗱𝗶
❥ 𝗧𝗮𝗴𝗹𝗶𝗮𝘁𝗮 𝗗𝗶 𝗠𝗮𝗻𝘇𝗼 (+$88/𝗽𝗽)
牛肉點咗3成熟🥩,顏色望落粉嫩
肉質食落較粗糙🥹唔夠細嫩,有啲失望👉🏻👈🏻
旁邊有薯仔做配菜🥔

❥ 𝗪𝗶𝗹𝗱 𝗖𝗼𝗱 𝗶𝗻 𝗨𝗺𝗶𝗱𝗼
鱈魚唔會煮得過老🐟,中間半生熟,有驚喜👏🏻
外層包咗微脆嘅香草外殼🌿
旁邊配咗特色珍珠意粉、蟹肉絲🦀同蕃茄醬🍅
口味清新,唔重負擔

🔸𝗗𝗼𝗹𝗰𝗶 𝗚𝗿𝗮𝗻𝗱𝗲 𝗖𝗮𝗸𝗲 𝗦𝗲𝗹𝗲𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻
一共有4款蛋糕🍰,細細件都算精緻
包括:𝗢𝗽𝗲𝗿𝗮、咖啡蛋糕、香蕉朱古力蛋糕同𝗯𝗿𝗼𝘄𝗻𝗶𝗲
蛋糕濕潤,朱古力迷應該會好啱食🤎
2023-07-03 219 views
不是真正意大利餐廳求其-間意大利餐廳都好食個呢間。頭盆一般,主菜意粉好鹹,餐飲遲遲未上,要叫先上,重要叫三次分三次上。午餐每位$330 係不能接受。服務態度友善如何。食物質數太差,似中菜廚師煮意大利餐。唯一是方便吹水可以久坐。
不是真正意大利餐廳

最近好朋友新婚,終於約到時間見面就揀咗呢間意大利餐廳賀一賀佢😚點了四個午餐套餐來share~讓我們來看看這些菜肴的詳細介紹。.餐廳入面裝修好復古,有80年代西西里風情格調,date嘅餐廳點可以少得佢🤣店員好熱情,會主動介紹餐牌同埋熱門菜式👍🏻令到成個用餐體驗到好舒服😌.ANTIPASTI:🥢Indivia & Gorgonzola 這個沙拉非常清新,娃娃菜上面加上黑松露片,味道豐富。.🧀Burrata Classica Burrata和蕃茄都非常新鮮,開胃又美味。.🍽️Carpaccio Porcini Trifolati 生牛肉薄片上面加上火箭菜和芝士,口感好夾。.🥓Prosciutto e Melone 蜜瓜非常清爽,24個月Parma ham無筋而肉味帶甜味。.SECONDI:🍝Homemade Tagliolini al Tartufo 這道意大利粉非常好吃,口感軟糯,上面還有刨好的黑松露片,帶有牛油和松露油的香氣,非常推薦🌟.🍝Ziti Seafood Puttanesca 八爪魚長通粉味道偏咸.🐏Rolata di Agnello 慢煮羊膝肉質極嫩.🥩Tagliata di
ANTIPASTI:
🥢Indivia & Gorgonzola
這個沙拉非常清新,娃娃菜上面加上黑松露片,味道豐富。
🧀Burrata Classica
Burrata和蕃茄都非常新鮮,開胃又美味。
🍽️Carpaccio Porcini Trifolati
生牛肉薄片上面加上火箭菜和芝士,口感好夾。
🥓Prosciutto e Melone
蜜瓜非常清爽,24個月Parma ham無筋而肉味帶甜味。
SECONDI:
🍝Ziti Seafood Puttanesca
八爪魚長通粉味道偏咸
🐏Rolata di Agnello
慢煮羊膝肉質極嫩
🥩Tagliata di Manzo
叫咗medium熟到啱啱😍好牛肉口感極佳,重牛味而且無筋,搭配rocket和parmesan ,不愧係呢度嘅餐廳最出名主菜之一🌟
DOLCI:
🍰Tiramisu
口感柔滑,略嫌酒味不夠
🍧Lemon sorbet
非常清新,很適合用來清一清味蕾。
總的來說,La Favorita是鰂魚涌一家迷人的意大利餐廳,提供美味正宗的菜肴。午餐套餐物超所值,服務周到友好。如果你在鰂魚涌地區,我絕對推薦你來這裡一試。
Prosciutto e Melone
Carpaccio Porcini Trifolati
Rolata di Agnello
Tagliata di Manzo
  • Tiramisu
  • Beef Tenderloin alla Boscaiola
  • Tagliata Di Manzo
2023-06-22 287 views
我平時食開嘅Tasting Menu一般都會寫到明會有啲咩菜式又或者有幾多個course,但係呢度好有趣,侍應會先問吓大家有啲咩係唔食得嘅,然後好似我媽卡些咁樣,上菜嘅時候先知有啲咩食。整體所有菜式都喺中上嘅水準,最深刻係其中一個意粉唔係好合我哋嘅口味,我哋大家都食咗一兩啖,咁啱個侍應過嚟問我地悶滿意啲菜式,我哋就如實回答話其中一個意粉麻麻哋,佢就即刻好熱情,咁樣同我哋講話幫我哋換,仲問我地比較鍾意啲咩口味嘅意粉,又問我哋夠唔夠飽,如果唔夠可以再叫廚房整多啲俾我哋但係其實我哋嗰陣時已經好飽,仲要未食甜品同埋我哋帶嚟嘅生日蛋糕,所以真係好抵食。最有驚喜嘅係個甜品,首先由每一台都會叫嘅tiramisu,呢個好味就一定㗎啦,但係估唔到另外嗰個開心果焦糖布丁都咁好食,好滑好香開心果味。建議嚟呢度慶祝生日嘅話唔使自己準備蛋糕,因為真係會太飽🤣佢地仲會一齊唱生日歌㖭,呢度嘅服務真係好好,環境都好舒服
2023-06-21 189 views
又到牛媽去覓食時間!今次同啲朋友lunch time 去左食生日飯,餐廳氣氛很好,裝飾都很漂亮!牛媽最喜歡吃佢地既焗肉醬闊條麵,肉醬闊條麵非常正宗,焗得表面脆卜卜,芝士味非常濃郁,仲有tiramisu都非常正宗,味道十分濃郁!!! 好Jeng!!!
又到牛媽去覓食時間!

2023-06-19 729 views
今日特登book Pirata Group呢間餐廳同朋友慶祝生日,一早於官網預訂,記得睇清楚有分bar area/dinning area今日 book 左18:30用餐,準時上到餐廳,係第2檯客同朋友一齊叫左5樣野,分別係:Appetizer : FANCY BEEF TARTARE  ($188)Main: Cheese Wheel Al Tartufo($338)Main: Beef Tenderloin Alla Boscaiola ($388)Contorni: Patte potatoes($68)Dessert:Tiramisu ($128)係點餐後,職員會先為你送上面包,其後既食物係一碟碟咁上,中間會為你換碟,呢一樣好貼心最後因為係生日慶祝,會有STAFF係送甜品時為你大大聲唱生日歌,非常投入,慶祝生日一流
Contorni: Patte potatoes($68)
Dessert:Tiramisu ($128)

餐前面包
Patte potatoes
FANCY BEEF TARTARE
Cheese Wheel Al Tartufo
Tiramisu
2023-06-18
$600 (Dinner)
Celebration
Birthday
Patte potatoes
FANCY BEEF TARTARE
Cheese Wheel Al Tartufo
Tiramisu
Pirata Group旗下又一經典力作 永遠唔會令人失望😌餐廳職員超級Nice 餐廳環境非常舒服古典氣息濃厚~基本上你唔係太大聲講嘢 都唔會比隔籬位聽到😂至於餐具方面 每一隻碟都好似一幅畫咁🖼️喺佈置上面真係落足心機💕🍄Burrata Classica with Parma Ham前菜由水牛芝士配火箭菜、同埋風乾火腿開始幫我哋打開味蕾🤤🤤有啲朋友唔鍾意食火箭菜但係小妹覺得佢水牛芝士好夾啊🤗呢個經典配搭簡單不會出錯😎🍄Fancy Beef Tartare用左牛既腰部striploin位置切成粒狀加上用松露芝士鵝肝整成嘅醬🥹再係你面前灑上松露片 直頭成碟藝術品咁🥰🍄Fritto Misto先用腌料醃制雜錦海鮮 然後再攞去炸分別有大蝦🍤、魷魚、魚塊等等再加chilli mayo🍄Cheese Wheel Al Tartufo到咗主菜方面 呢個係餐廳嘅必點招牌菜🍝因為呢道pasta係會係你面前將tubetti (短身既通粉)倒入一個好巨型嘅芝士輪翻拌最後再加上芝士同松露🙉值得一食👍🏻🍄Wild Cod in Umido另一道主菜係鱈魚配fregola(顆粒狀意粉)雖然pasta每粒都好細 但係
餐廳職員超級Nice 餐廳環境非常舒服古典氣息濃厚~
基本上你唔係太大聲講嘢 都唔會比隔籬位聽到😂

加上用松露芝士鵝肝整成嘅醬🥹
再係你面前灑上松露片 直頭成碟藝術品咁🥰

🍄Fritto Misto
先用腌料醃制雜錦海鮮 然後再攞去炸
分別有大蝦🍤、魷魚、魚塊等等再加chilli mayo

🍄Cheese Wheel Al Tartufo
到咗主菜方面 呢個係餐廳嘅必點招牌菜🍝
倒入一個好巨型嘅芝士輪翻拌
最後再加上芝士同松露🙉值得一食👍🏻

🍄Wild Cod in Umido
另一道主菜係鱈魚配fregola(顆粒狀意粉)
雖然pasta每粒都好細 但係非常掛汁
配埋佢個海鮮汁非常之襯

🍄 Mediterranean Seafood Stew
顧名思義就係將海鮮以地中海式煮法
加入茄膏同埋香料 海鮮新鮮但驚喜不大
2023-05-25 259 views
同朋友同埋佢既小朋友去咗呢間好有復古風既意大利餐廳, 員工服務非常好一去到就介紹左餐牌比我地, 黑松露意粉好推介! 大大𡚒芝士熔落去, 龍蝦意粉都唔錯味道鮮甜新鮮👍🏻 Tiramisu 係必食, 好traditional 😋
2023-05-23 290 views
Bookmark左呢間餐廳好內,想試個現煮芝士輪通心粉,點知平日午餐冇得食,有點失落😭午餐menu 3 course 有$298 同$388選擇,$388個appetiser係to share on the table, 好似吸引好多,想食的Main course 牛扒同黑松露意粉吾使加錢,所以就叫呢個😋Musetto Di maialino 上面有沙律菜,中間係腌左的豬肉片,最下面係腌左的中東碗豆,咸咸香香,幾惹味。Burrata classica 經典意大利前菜😆大大舊圓碌碌的水牛芝士,下面有好多番茄粒,酸酸地,仲有橄欖油,清新得黎好rich😋 Sicilian Octopus 八爪魚切到好薄,一片片浦係底,面頭有小小番茄,芝士,侍應會現場再淋番茄汁係面頭🤩八爪魚咸咸地,口感幾得意。Tagliata Di manzo 餐廳出名主菜🤩所以有期待變左有小小失望。叫左medium rare,熟度岩岩好,牛扒幾淋,牛味幾重,幾好食😋但好有炭火味,over左😂變左燶味。伴碟有大量火箭菜同Parmesan, 好新鮮。Homemade tagliolini Al tartufo 呢個都係餐廳出名

Musetto Di maialino

Burrata classica

Sicilian Octopus

Tagliata Di manzo

呢個都係餐廳出名菜之一😍好好食。意粉係鮮制,好彈牙有口感。白松醬超級香濃!每一淡都有濃郁松露味🤤面頭仲有大量鮮刨松露片,視覺同味覺都一流🤩

甜品揀左tiramisu 同flat white,tiramisu 幾出色,吾太甜,手指餅吾會有濕漉漉的感覺,口感幾棉密😋

十分推薦的一間餐廳😁

2023-05-22
Type of Meal
Lunch
  • Burrata Classica
  • Homemade  tagliolini  Al  tartufo
放假周圍搵好嘢食 今次去咗鰂魚涌太古坊既𝐓𝐡𝐞 𝐒𝐢𝐱𝐭𝐞𝐞𝐧𝐭𝐡 入面包咗4間餐廳添 我地就去咗𝗟𝗮 𝗙𝗮𝘃𝗼𝗿𝗶𝘁𝗮 而weekend brunch係會用同一menu📋Brunch嘅menu相當豐富 食完好滿足 餐廳嘅環境特別舒服 高質又優雅 而坐位都有唔同嘅design 餐具都係好歐美風添😍每道菜色都好精美 影相係勁靚的🥰🍽️𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐌𝐞𝐧𝐮 $𝟑𝟗𝟖 𝐩.𝐩🍴𝘽𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖 𝘾𝙡𝙖𝙨𝙨𝙞𝙘𝙖🍴𝙄𝙇 𝙂𝙧𝙖𝙣𝙙𝙚 𝙏𝙖𝙜𝙡𝙞𝙚𝙧𝙚前菜分別有兩款 而Burrata呢款係d cheese🧀好濃郁芝士味好creamy而下層有蕃茄可以解膩而IL Grande Tagliere有ham配埋芝士一齊食就岩哂🦞 𝙎𝙚𝙭𝙮 𝙎𝙚𝙖𝙛𝙤𝙤𝙙 𝙏𝙤𝙬𝙚𝙧 +HK$268 p.p呢個Seafood Tower一上枱wa一聲 好驚人嘅份量 brunch有呢個份量真係唔話得 有龍蝦、生蠔、青口、Tuna salad 🥗 海鮮好新鮮 最喜歡龍蝦 肉質彈牙🍝𝙈𝙖𝙛𝙖𝙡𝙙𝙞𝙣𝙚 𝘼𝙡𝙡𝙖 𝘽𝙤𝙡𝙤𝙜𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙂𝙧𝙖𝙩𝙞𝙣𝙖𝙩𝙚呢款幾好味係蕃茄嘅闊條麵 酸酸甜甜又帶點咬口 濃郁嘅汁配上闊條麵好入味🍴𝙋𝙤𝙧𝙘𝙝

🍽️𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐌𝐞𝐧𝐮 $𝟑𝟗𝟖 𝐩.𝐩

🍴𝘽𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖 𝘾𝙡𝙖𝙨𝙨𝙞𝙘𝙖
🍴𝙄𝙇 𝙂𝙧𝙖𝙣𝙙𝙚 𝙏𝙖𝙜𝙡𝙞𝙚𝙧𝙚

🍴𝙋𝙤𝙧𝙘𝙝𝙚𝙩𝙩𝙖 𝘼𝙡𝙡𝙖 𝙍𝙤𝙢𝙖𝙣𝙖
呢款菜式十分好推介 係慢煮豬肉非常肥美 煮得剛剛好 味道又濃郁豬肉好嫩😋而外皮又夠酥脆

🐟 𝙒𝙞𝙡𝙙 𝘾𝙤𝙙 𝙞𝙣 𝙐𝙢𝙞𝙙𝙤
呢款係煎鱈魚柳佢用蟹汁配上呢個鱈魚柳係幾特別同埋好夾 酸酸地而鱈魚嘅肉質煮得岩岩好

🍰𝙂𝙧𝙖𝙣𝙙𝙚 𝘾𝙖𝙠𝙚 𝙎𝙚𝙡𝙚𝙘𝙩𝙞𝙤𝙣
甜品係最開心嘅事😍亦無諗到呢個甜品咁豐富有四件蛋糕 有朱古力香蕉🍌蛋糕、超濃郁朱古力蛋糕、朱古力Tiramisu同埋檸檬蛋糕 全部都係slice Cake😍好精緻 重點係款款都好高質 朱古力味係我最鍾意 唔會係淨甜而係甜中帶一點點苦 一啲都唔覺膩 而香蕉蛋糕夠濕潤好香嘅香蕉味👍🏻
2023-05-13 211 views
幫同事farewell, 選了這間餐廳, 選擇正確。環境很好, 一行6人, 安排了大的半卡座, 檯的空間闊, 私隱度高, 午餐很舒適 。環境佈置高格調, 氣氛一流。食物質素不錯, 水準之上。有 lunch set, 3 course set 二百幾蚊位 (連加一大約三百蚊位), 唔貴。餐牌菜色選擇多, 前菜幾大碟下, 正好可以分D比其他人試下。甜品Tiramisu 或 sorbet。我選了Tiramisu , 甜度適中, 好好食。因為在open rice 訂位有注明 farewell lunch, 最後侍應送多一個Tiramisu 寫上 see you again, 好驚喜, 好貼心。對這次用餐經驗十份之好, 會再幫趁。
幫同事farewell, 選了這間餐廳, 選擇正確。
對這次用餐經驗十份之好, 會再幫趁。
2023-05-12
2023-05-07 494 views
呢晚我請客,為方便我細姪女放工想搵間喺鰂魚涌嘅餐廳,搵勻全區似乎得呢間 La Favorita 算係好少少,咁就一於訂佢。我同我老友準時7:30去到,向門口接待員講訂咗枱X生,佢問番我轉頭邊位X生,乜咁樣問人㗎咩?我都唔知點答佢,好彩佢隔籬個同事幫我哋解圍,但 first impression 就已經打咗個折扣。入到餐廳係幾靚幾有南歐風情嘅,不過有啲熱同焗。我哋坐低叫嘢飲住先,世姪女7:45落到嚟,就開始點菜。點完菜同靚女伙記講,叫佢開大啲個冷氣,叫完之後好似涼咗啲又好似冇分別,佢又冇過嚟問o唔okay,我都懶得再叫佢。我哋三個人叫咗三個頭盤一齊share。呢輪頭盤又幾唔錯,我哋都覺得好滿意。到食到八八九九,靚女伙記嚟問出得主菜未,我望望前面每碟剩番少少未食完,就話俾多十分鐘我哋食埋佢。我哋掃埋之後,靚女就嚟收碟出主菜,不過主菜就令人非常失望,只係個 pasta 算係好食。唔知係咪剛才靚女催我哋嗰陣已經煮好,我叫佢等多10分鐘,廚房就將啲餐熱住嚟等,焗到老晒。咁嘅服務真心唔收貨,你估茶餐廳咩,前菜主菜一齊掟晒出嚟。食完之後傾多一陣叫世姪女走先,佢第朝又要早起返工,費事阻佢咁晏。我同老友

入到餐廳係幾靚幾有南歐風情嘅,不過有啲熱同焗。

我哋坐低叫嘢飲住先,世姪女7:45落到嚟,就開始點菜。

Vitello  Tonnato  Della  Domenica

Fancy  Beef  Tartare

Fritto  Misto

Wild  Cod  in  Umido

Beef  Tenderloin  Alla  Boscaiola

Cheese  Wheel  al  Tartufo

食完之後傾多一陣叫世姪女走先,佢第朝又要早起返工,費事阻佢咁晏。我同老友就叫杯咖啡飲多陣。10:10左右全個場好似得番我哋一枱,乜呢區啲人咁早散場㗎咩?

唔想阻人收工,唯有叫埋單,靚女伙記話已經埋咗。吓?世姪女咁古惑竟然偷偷地埋單?咁唯有搵機會先再請番佢啦。都好,如果我埋單我點都會俾一舊水貼士,而家慳番,咁差嘅服務俾咗實後悔。
2023-05-04
$700 (Dinner)
Fancy  Beef  Tartare
Cheese  Wheel  al  Tartufo
2023-05-06 225 views
前排約左見客 去左呢間食lunch餐廳裝潢好華麗 吊燈地毯門面窗簾都悉心佈置除左見客 我覺得特別節日紀念呢到都好岩去食我地一坐低waiter 送上Sourdough包配橄欖油加醋汁 外皮香脆 內軟 沾上醋汁 後勁酸味味 好特別😋前菜叫左Burrata 一球水牛芝士配上鹽 黑椒 橄欖油 加上蕃茄成個感覺好清新 好開胃🤤之後叫左碟Bolognese好多醬汁 食完會有d漏Homemade白松露意大利麵松露味道唔太濃 淡淡香味岩岩好就算飲水之後乾會有餘味 唔錯👍🏻
前排約左見客 去左呢間食lunch

Homemade白松露意大利麵
松露味道唔太濃 淡淡香味岩岩好
就算飲水之後乾會有餘味 唔錯👍🏻
2023-03-12
$200 (Lunch)
入到去裝修幾靚,環境浪漫💕幾適合有儀式感嘅慶祝🤔不過👶🏿對啲嘢食好唔滿意🥴實在係有啲失望1️⃣ Fancy Beef Tartare $188 ⭐️3/10牛肉冇乜質感,一pat嘢,無牛味,個牛好似冇調味,唔夠鹹,剩係灑左truffle,但係味道同蛋黃又唔係好夾,味道寡🤥2️⃣ Homemade Salsiccia Fagottelli $198 ⭐️4/10👦🏻Fagottelli入面係鹹芝士,不過整得太鹹,蕃茄汁偏稀,鮮味唔夠balance Fagottelli鹹味,口感OK👩🏻本身期待係重芝士味,點知比較似返茄汁味,fagottelli個皮有啲太厚,有啲似變咗肉醬意粉🥹3️⃣ Italian Pork Loin Arrosto $328 ⭐️3/10豬無豬味,冇鹹味,冇醃過嘅味,基本上冇味,肉質正常--👦🏻冧女指數: 5/10 環境靚,裝修佳,氣氛好,不過嘢食真係幾難食,唔明點解可以full houseFood: 3/10Environment: 8/10Service: 8/10Price: 3/10Overall: 4/10💸 ~380 pp

豬無豬味,冇鹹味,冇醃過嘅味,基本上冇味,肉質正常

Food: 3/10
Environment: 8/10
Service: 8/10
Price: 3/10
Overall: 4/10

💸 ~380 pp
2023-04-12 300 views
❤️‍🔥❤️‍🔥Fancy Beef Tartare $188由於本身就好鍾意beef tartare,所以基本上去到邊見到都會食,而今日又真係有surprise 。松露醬好多,味道又好濃,松露味係口入面炸開🌋。份量亦好多,好少可以大啖咁食beef tartare,好滿足🥰-❤️‍🔥❤️‍🔥Cheese Wheel Al Tatufo $338呢個芝士輪意粉好好味🤤,意粉好有口感,啲意粉除咗係芝士輪上炒過,仲刨咗好多parmesan 芝士落去,係每一粒都掛滿咗芝士。🤵🏽‍♀️個職員真係好好,我哋食食下個陣,佢問我哋覺得啲芝士夠唔夠,洗唔洗落多啲。-⭕️Beef Tenderloin Alla Boscaiola $388口感好,但食唔到牛嘅香味,醬料亦冇加分。-⭕️Tiramisu 偏甜,好普通。
Fancy Beef Tartare

Cheese Wheel Al Tatufo

口感好,但食唔到牛嘅香味,醬料亦冇加分。

⭕️Tiramisu
偏甜,好普通。