2023-05-15
放假周圍搵好嘢食 今次去咗鰂魚涌太古坊既𝐓𝐡𝐞 𝐒𝐢𝐱𝐭𝐞𝐞𝐧𝐭𝐡 入面包咗4間餐廳添 我地就去咗𝗟𝗮 𝗙𝗮𝘃𝗼𝗿𝗶𝘁𝗮 而weekend brunch係會用同一menu📋Brunch嘅menu相當豐富 食完好滿足 餐廳嘅環境特別舒服 高質又優雅 而坐位都有唔同嘅design 餐具都係好歐美風添😍每道菜色都好精美 影相係勁靚的🥰🍽️𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐌𝐞𝐧𝐮 $𝟑𝟗𝟖 𝐩.𝐩🍴𝘽𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖 𝘾𝙡𝙖𝙨𝙨𝙞𝙘𝙖🍴𝙄𝙇 𝙂𝙧𝙖𝙣𝙙𝙚 𝙏𝙖𝙜𝙡𝙞𝙚𝙧𝙚前菜分別有兩款 而Burrata呢款係d cheese🧀好濃郁芝士味好creamy而下層有蕃茄可以解膩而IL Grande Tagliere有ham配埋芝士一齊食就岩哂🦞 𝙎𝙚𝙭𝙮 𝙎𝙚𝙖𝙛𝙤𝙤𝙙 𝙏𝙤𝙬𝙚𝙧 +HK$268 p.p呢個Seafood Tower一上枱wa一聲 好驚人嘅份量 brunch有呢個份量真係唔話得 有龍蝦、生蠔、青口、Tuna salad 🥗 海鮮好新鮮 最喜歡龍蝦 肉質彈牙🍝𝙈𝙖𝙛𝙖𝙡𝙙𝙞𝙣𝙚 𝘼𝙡𝙡𝙖 𝘽𝙤𝙡𝙤𝙜𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙂𝙧𝙖𝙩𝙞𝙣𝙖𝙩𝙚呢款幾好味係蕃茄嘅闊條麵 酸酸甜甜又帶點咬口 濃郁嘅汁配上闊條麵好入味🍴𝙋𝙤𝙧𝙘𝙝
🍽️𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐌𝐞𝐧𝐮 $𝟑𝟗𝟖 𝐩.𝐩
🍴𝘽𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖 𝘾𝙡𝙖𝙨𝙨𝙞𝙘𝙖
🍴𝙄𝙇 𝙂𝙧𝙖𝙣𝙙𝙚 𝙏𝙖𝙜𝙡𝙞𝙚𝙧𝙚
🍴𝙋𝙤𝙧𝙘𝙝𝙚𝙩𝙩𝙖 𝘼𝙡𝙡𝙖 𝙍𝙤𝙢𝙖𝙣𝙖
呢款菜式十分好推介 係慢煮豬肉非常肥美 煮得剛剛好 味道又濃郁豬肉好嫩😋而外皮又夠酥脆
🐟 𝙒𝙞𝙡𝙙 𝘾𝙤𝙙 𝙞𝙣 𝙐𝙢𝙞𝙙𝙤
呢款係煎鱈魚柳佢用蟹汁配上呢個鱈魚柳係幾特別同埋好夾 酸酸地而鱈魚嘅肉質煮得岩岩好
🍰𝙂𝙧𝙖𝙣𝙙𝙚 𝘾𝙖𝙠𝙚 𝙎𝙚𝙡𝙚𝙘𝙩𝙞𝙤𝙣
食甜品係最開心嘅事😍亦無諗到呢個甜品咁豐富有四件蛋糕 有朱古力香蕉🍌蛋糕、超濃郁朱古力蛋糕、朱古力Tiramisu同埋檸檬蛋糕 全部都係slice Cake😍好精緻 重點係款款都好高質 朱古力味係我最鍾意 唔會係淨甜而係甜中帶一點點苦 一啲都唔覺膩 而香蕉蛋糕夠濕潤好香嘅香蕉味👍🏻