2022-06-29 1291 views
因為有屋企人試過話唔錯所以提前喺OpenRice book位經OpenRice 訂會有八折平日12:00-14:30未折係358+10%今日去到要稍為排隊所以建議要去嘅朋友早少少去另外因為疫情,所以只可以喺商場入去講返食物,除左即開生蠔🦪好新鮮其他食物都係不過不失只能夠講,呢個價錢唔使有期望佢各方面剛好符合到價錢唯一吸引嘅生蠔,嗰條人龍由頭排到落尾,完全無停過,要食都要等比返個評價:食物同服務三星但試過一次就夠了
因為有屋企人試過話唔錯

所以提前喺OpenRice book位

經OpenRice 訂會有八折

平日12:00-14:30未折係358+10%

今日去到要稍為排隊

所以建議要去嘅朋友早少少去

另外因為疫情,所以只可以喺商場入去

講返食物,除左即開生蠔🦪好新鮮

其他食物都係不過不失

只能夠講,呢個價錢唔使有期望

佢各方面剛好符合到價錢

比返個評價:

食物同服務三星

但試過一次就夠了
2022-06-28
$350 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
2022-06-12 1899 views
We came for birthday celebration, and we picked this restaurant because they offer oysters 🦪during lunch time. 😍😍We went for the 11:30 - 14:00 session and you get discount booking from OpenRice. 👍🏻👍🏻We stayed for the whole session and ate what we wanted to… no need to gorge yourself as hot dishes are ok. Quality and quantity are good. Also liked their salad & cold cut session, but there is only 2 types of cheese to choose from. For oysters, it’s freshly open so there is always a queue. Their de

Their desserts are pretty good 👍🏻
These are what I would recommend:

My buffet experience here are 💯!
Totally worth the price (with OpenRice discount )and service are professional.

Two things that can improve:
- Cold shrimp quality
- Variety of drinks

All in all, I enjoyed my time in this restaurant and I recommend everyone to go.

Enjoy! 😘
2022-06-07 2245 views
要預早排隊呀,因為佢夠鐘先放人入去,一枱一枱入,其實要時間。首先要食頭盤凍嘢先,佢有生蠔不過我地唔食嘅,所以選左魚生,黎過2次,主要有三文魚,但其他款會有唔同,今次有尤魚,正。仲會有不同款式的紫菜卷,同埋櫻花卷,超正,因為我鍾意。咸點不少,個蟹肉香䓤薯蓉,好正。下面個湯粉2個湯都好正,再加海南雞又係超水準,滑而有雞味,一定要連皮食呀!蒸蛋超滑。齋睇甜品款式,真係不得了,帶小朋友黎攞嘢食都幾好嘅活動,有糖果,雪糕,甜品...呢個草莓櫻花天使蛋糕,個cake好 soft,甜到適中,真係有D櫻花味嫁。綠茶卷就硬左少少,blue berry cheese cake就正常田準嘅好,個雞蛋仔都有驚喜凍左少少都仲脆身。最驚喜個櫻花杯,有芒果,上面有D似燕窩嘅失體,可能大菜糕好得意,總之整體好配合,酸酸甜甜,完全唔漏,個奶凍奶味好濃,好順滑,如唔係餘,一定會en core。整體甜品有水準。仲有仙草同頭花,上次試左頭花,今次食仙草,仲有幾款配料比你加,又食得又玩得。其實如果你真係想每款都試,你真係要好食得,我有第二個胃都頂唔順,你地㫰管去挑機吧!雖然價錢貴左少少,乜卡都八折左都貴,但真係心多嘢食,一定
首先要食頭盤凍嘢先,佢有生蠔

蒸蛋超滑。

雖然價錢貴左少少,乜卡都八折左都貴,但真係心多嘢食,一定唔會伏。

2022-06-05 2085 views
星期日去左試花月庭自助早餐,去之前要係佢官網book位。98蚊全包,只星期六同日,朝早7點至10點。個朝我7點去到,已經有人開始食梗,去到7點半越黎越多人。排隊拎奄列10分鐘內就得,唔算要等好耐。麵包都有好多款揀,飲品就有4種咖啡,橙汁,蘋果汁,水等。中式有叉燒包,牛肉燒賣,珍珠雞,鴨粥,腸粉,上海粗炒等,鴨粥可以一試。西式推介都係即煎雞蛋同奄列。其他大路野好似腸仔,煙肉,火腿,薯餅都無乜温度。推介係佢有個茄汁魚柳,煙肉個日好似乾柴咁。仲有沙律,乳酪,即淥粉麵同生果,98蚊其實都好抵食。

仲有沙律,乳酪,即淥粉麵同生果,98蚊其實都好抵食。
2022-05-29
$98 (Breakfast)
1K
2022-05-29 15905 views
5月之星生日飯,今次揀了去食BUFFET,講起來疫症之後真係冇食過BUFFET了~揀左花月庭,上網BOOK時見到有個5月8折優惠,星期六、日及公眾假期,14:30-17:00,成人$358,見呢個時段都有生蠔,似乎都幾抵食,今次一於拆餐勁呢。雖然BOOK左位,但係都要排隊,不過好快入到去。內堂環境寬敞。冷盤。日式,有四款刺身,多數人都揀三文魚。生蠔,即叫即開,保證新鮮,同時係最多人排之地(好合理)。熱盤,食物比較一般。燒味、牛柳等。甜品,都算多款,限時會有以造型特別的蛋糕出現。Haagen-dazs雪糕。飲品,有熱有凍。先來個冷盤,有蜆、青口及蝦,味道普通。三文魚刺身,醋鯖魚、立魚 ,正常水準。生蠔,必食,即開生蠔,生蠔好細隻,味道都可以,即來多幾轉。牛柳不俗,其他一般。茶碗蒸,不俗。海南雞,肉質滑,幾好味。甜品,尚算多款,味道幾好,見到有日式拉麵蛋糕,即試下,紫菜及炸蝦是朱古力,湯是伯爵茶啫喱,底層是慕絲蛋糕,甚有創意。食埋雪糕,好飽。嘆下啡。食物選擇唔算好多,味道正常水準,服務態度幾好,價格合理,下次有機再食BUFFET。
內堂環境寬敞。
冷盤。
日式,有四款刺身,多數人都揀三文魚。
生蠔,即叫即開,保證新鮮,同時係最多人排之地(好合理)。
熱盤,食物比較一般。
燒味、牛柳等。
甜品,都算多款,限時會有以造型特別的蛋糕出現。
Haagen-dazs雪糕。
飲品,有熱有凍。
先來個冷盤,有蜆、青口及蝦,味道普通。
三文魚刺身,醋鯖魚、立魚 ,正常水準。
生蠔,必食,即開生蠔,生蠔好細隻,味道都可以,即來多幾轉。
牛柳不俗,其他一般。
茶碗蒸,不俗。
海南雞,肉質滑,幾好味。
食埋雪糕,好飽。
嘆下啡。

Type of Meal
Tea
2022-05-26 2390 views
見最近OpenRice有優惠8折,就去試吓。本身原價要6百幾蚊,呢個價位有好多選擇,因為有折同近屋企先黎試吓。第一次黎,5:30到門口,已經好多人排緊隊,心諗咁多人黎食都唔會差得去邊。5:45就可以入去了,凍食主要係生蠔,蝦,刺身比較好;熱食嘅選擇唔多,同埋好難食,海南雞好咸,龍蝦煮得太熟,天婦羅🍤唔夠鬆脆。燒味冇咩揀,牛肉同羊排睇落粉紅色,應該唔錯,但食落好難咬開。甜品主要食雪糕,水果都好食。其他甜品都唔吸引,都冇咩想再試了。
2022-05-22 2627 views
開番8人一枱之後,決定一家人拉大隊去食自助餐,平日下午都非常多人,但入位流程大致都非常順利講番食物方面,一直以來都好鍾意食花月庭既lunch buffet,亦食過好多次,因為佢性價比好高,平身對佢既質素都好有信心,點知今次係有少少失望既食物種類比之前少,熟食種類唔多,連豬手同牛肉都出得好慢,海南雞都變左好硬,無以前甘好味同埋連我最鍾意食既豬腳薑都唔入味,熟食令人好失望,所以無影相食左一圈第二轉已經唸唔起好想食既野特別驚嚇既係車仔麵造型既蛋糕,簡直可以用難食黎形容蛋糕同甜品方面,蛋糕種類唔算多,值得一提既只有雪糕由movenpick轉番去haagen dazs,加埋其他配料係好正嘅,食左兩杯經過今次失望既經歷,短期內應該都唔會再番去了

食左一圈第二轉已經唸唔起好想食既野

特別驚嚇既係車仔麵造型既蛋糕,簡直可以用難食黎形容

經過今次失望既經歷,短期內應該都唔會再番去了
旺角最豪華酒店中最優秀餐廳 - 花月庭晚市堂食岩岩宣布左放寬,各大餐廳都開始出招吸引番客人幫襯。最近花月庭推出呢個「滋味海鮮自助午餐」,以好超值既價錢就可以食到係晚市先出現到既美食,咁吸引,難怪我做開FOOD BLOGGER既網紅朋友都要捉埋我去食啦。一入到餐廳已經見到坐滿哂客人,難怪唔接受WALK IN仲要至少兩至三星期前上網訂位先有得食啦。門口位附近會見到唔少冷盤,有帕爾馬火腿、西班牙辣肉腸、雜錦凍肉、煙三文魚,但賣相唔太吸引。唯獨係蟹肉蝶豆花杯紫藍色,好夢幻,吸引到我既視線,但味道就一般。如果要食到回本既話,CK建議大家每次排隊可以拎多D美國生蠔同法國生蠔,佢地有少少海水味,同埋較細隻,勝在可以食多幾隻。排隊拎生蠔既人龍幾乎未斷過,每次都有8至10人排,但係好彩都唔洗等好耐。呢度亦有幾款凍海鮮(海蝦、新西蘭青口、章魚仔),海蝦夠哂新鮮甜美,一D都唔腥,青口隻隻都非常大隻,但章魚仔就太細隻,夾到我無乜耐性,都唔夠塞牙喇,唔會想花太多時間食呢個。刺身CK試咗吞拿魚、鯛魚同三文魚,最推介係三文魚,因為佢係新鮮厚切 ! 而炙燒玉子、三文魚、吞拿魚卷都同樣出色,份量大而且好食過出面好多日本
旺角最豪華酒店中最優秀餐廳 - 花月庭

刺身CK試咗吞拿魚、鯛魚同三文魚,最推介係三文魚,因為佢係新鮮厚切 ! 而炙燒玉子、三文魚、吞拿魚卷都同樣出色,份量大而且好食過出面好多日本放題

天婦羅有少量選擇,包括南瓜、冬菇,但未見有炸蝦。不過,選擇少但都算香脆可口,唔怕肥可以再番手食多次。

燒味(叉燒、海南雞)之中既叉燒,肥瘦適中,但海南雞就略為鞋口。
烤火腿都值得排隊,口感唔太差但又唔算得上良好,試下就算。

熱食方面,有牛仔骨、辣酒煮翡翠螺等等,補充效率極慢,食足兩個鐘都唔見有人補充過。
龍利柳卷係必食,煮得恰到好處,配合埋沙拉醬,非常滋味。

另一位置有珍珠雞、印度咖喱薄餅,因為開始飽就無試到啦。而咖喱就有驚喜,辣度適中,大大件嫩滑無骨雞肉吸埋D醬汁精華,超好食 !

生滾粥見到深受年長一輩喜愛,好多長者排呢個,可㨂雞肉、帶子、蠔、螺片或蝦等,即叫即煮,但CK唔會食咁清淡啦。

甜品有窩夫、葡撻、多款蛋糕,最估唔到既係夾糖、朱古力款式都幾齊全。卷蛋製作精美,比得上咖啡室既單件蛋糕。仲有,一大個雪櫃裝滿一杯杯甜品,其中抹茶杯賣相似藝術品,係最多人揀黎食既甜品

最後,例牌動作,點少得食Movenpick 雪糕丫,有士多啤梨、呍呢拿、瑞士朱古力味同雀巢抹茶,CK我每樣都試左少少,雪糕唔會好似出面咁太硬食唔到,呢度雪糕每啖都入口即熔。

花月庭
地址 : 旺角太子道西193號帝京酒店2樓
電話 : 26226154
營業時間 : 星期一至日 上午6時至下午10時
2022-05-09
$322 (Tea)
2022-05-03 3182 views
首先, 訂位時, 酒店沒有說出當天可以分二個時段的收費, 他們只告知一個6點至10點的價格給我 - _ -我們用餐只是1小時左右, 已經沒有再想繼續吃的意欲了! 因為食物質素非常一般....... 當日沒有燒羊架之外, d 龍蝦又老又硬, 而且不是經常補充, 需要食客要大排長龍去等待補貨, 吃了一邊的龍蝦, 已經不想再吃了! 熱食的種類不吸引.....,,飲料可以任飲的, 不過不是橙汁和汽水, 而是柑桔水和凍檸茶, 味道當然也是一般啦! 在場的食物服務員, 也應該是PART TIME一樣, 沒有專業的感覺!!!$748一位(另有八折)...... 這個價錢去吃垃圾, 真是非常不值得! 如果你們想去吃這家花月庭,真的要想清楚!不是學我一樣...... 中伏了!!!!
我們用餐只是1小時左右, 已經沒有再想繼續吃的意欲了!
不是學我一樣...... 中伏了!!!!
2022-05-02
Waiting Time
160 Minutes (Dine In)
2022-04-24 4458 views
花月庭自助餐,不嬲都好出名好難book位,所以三個禮拜前已經要book位,由於係假期關係去到花月庭餐廳已經有一條長長的人龍排緊隊,等咗大約20分鐘就安排入座。餐廳環境都頗大,雖然仍然有限聚令4人一枱,都全場爆滿,當然急不及待即刻出去攞嘢食啦!🤭🤭🤭三文魚同埋壽司都好新鮮好好食,掛住食有啲都唔記得影😪沙律菜好fresh 有清新嘅感覺👆👍火腿都好好食選擇都唔少。生蠔都好肥美同埋鮮甜,食落去都好creamy😋見到有海南雞飯當然唔放過啦!😜好食。叉燒略嫌過瘦有啲鞋,麻麻地。甜品真係好多款,多到你數唔曬,花多眼亂每一款想食🙄有葡撻,格仔餅,藍莓嘅布甸,都係我嘅至愛🤭Cake拎左芒果蛋糕,士多啤梨蛋糕,班蘭蛋糕,同藍莓蛋糕,食到呢個round真係好飽🤭點樣飽都要擦埋個雪糕先,哈哈哈🤣下次有機會真係想食多次,極力推介呢間花月庭自助餐冇得輸👍👍👍最後講到職員服務態度,都好好,收碟好快雖然咁多人客,D食物都不停refill,抵讚👍、

三文魚同埋壽司都好新鮮好好食,掛住食有啲都唔記得影😪

生蠔都好肥美同埋鮮甜,食落去都好creamy😋

甜品真係好多款,多到你數唔曬,花多眼亂每一款想食🙄

有葡撻,格仔餅,藍莓嘅布甸,都係我嘅至愛🤭

2021-09-22
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$330 (Lunch)
  • 甜品
  • 刺身
  • 海南雞飯
  • 即開生蠔
2022-04-21 3067 views
好耐冇去過花月庭食自助餐,見OpenRice有特價,第二時段午餐,3-5pm,只係$238(包服務費),就當食個Early dinner。去到見到人頭湧湧,幾乎全場滿座,心諗應該唔會太差。食物雖然不至於好高質,但係有驚喜嘅。冷盤有生蠔、青口、蝦、魚生,壽司等等。沙律吧都有齊基本嘢。熱盤選擇都幾多,試過嘅海鮮蒸蛋白、咖喱雞、香茅肉粒都唔錯。仲有燒牛肉、生滾粥同麵檔。我自己鍾意食甜品,選擇多,同質素都唔錯。飲品有齊咖啡茶檸等等。如果用消費券付款,送鮮橙汁。另外, 55歲或以上,連加一,只係$208,呢個價錢真係相當超值。
復活節想食好D而且 又有消費劵,就諗到去食Buffet, 而家好多酒店都做晒隔離酒店, 突然諗起花月庭好耐都冇食過, 所以成家人去試下, 我地食2:30-5:00時段, 本身5個人之後想加多兩個, 點知佢話full晒唔比我地加, 咁算啦, 可能真係好爆啦, 我地黎到2:15左右已經見有一大班人排緊隊, 有個職員出黎叫我地掃安心出行, 我地等左一陣就開始比入, 入到去雖然2人一枱, 但佢比左張8人枱我地, 咁點解當日又話唔可以加人呢? 另外我地食食下都見到附近有好多吉枱, 所以我真係唔明點解佢話full晒唔比我加人.....入到去當然食我最愛既生蠔啦, 每人每次只可以拎兩隻, 雖然要排隊但每次都好快就拎到, 洗生蠔果位侍應好好禮貌, 每次客人拎生蠔時都會講聲多謝, 佢對每個客都有講, 值得一讚其他熟食方便比較少款, 都係一D大路野, 值得一讚就係佢有兩大品牌雪糕任食, 大滿足果日用消費劵埋單, 仲有一人一杯橙汁送, 小朋友有一盒曲奇, 有隻人扮既兔仔同你影相, 同埋有個估蛋遊戲,氣氛係幾好既

果日用消費劵埋單, 仲有一人一杯橙汁送,

2022-04-15
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$300 (Tea)
2022-02-02 3307 views
好耐都無去花月庭食野年廿八去左食午餐buffet 熱食唔算多,菜式較為普通港式咖哩雞,車仔麵,生滾粥唔多選擇對我黎講甜品吸引力較大🤔🤔價錢338左右一般水平唔考慮encore ~
好耐都無去花月庭食野
年廿八去左食午餐buffet
熱食唔算多,菜式較為普通
港式咖哩雞,車仔麵,生滾粥
唔多選擇

對我黎講
甜品吸引力較大🤔🤔
價錢338左右
一般水平
唔考慮encore ~

2021-12-16 3473 views
1745入坐 食兩個食到1945一入去即刻排隊拎生蠔 每次排隊一人限拎兩隻自己再落醬汁 我落左好多泰式辣椒汁 好正佢仲有鵝肝配多士 即炒嘅A5和牛 芝士焗龍蝦 豬手 牛肉 豬腩肉 火雞等等我覺得啲野食偏鹹 食到1900 突然轉菜式有香煎龍脷柳 但果陣其實都9成飽唔理啦照試一件 哇大佬好鹹豬腩肉又好鹹鹹到我係咁飲水甜品就好豐富 見到有啲小朋友一入黎就食蛋糕雪糕方面 有即吱嘅巴西莓雪糕 會吱落個筒到比你 唔吱要「筆」嘅硬雪糕都有 仲有豆腐花 涼粉另外仲有好多熟食 但我相信staycation 連buffet比較抵食 專登黎食就 一次夠啦
1745入坐 食兩個食到1945

鹹到我係咁飲水

甜品就好豐富 見到有啲小朋友一入黎就食蛋糕

仲有豆腐花 涼粉

2021-12-16
$470 (Dinner)
2021-12-12 2939 views
生日聚會,要食餐飽,一行三人,旺角帝景酒店「花月庭」排隊等候 安排了卡位,坐得舒服,馬上行動😀沙律、燒味、日式、粥、冷/熱食、海鮮、甜品、等等,款式多呀即開美國生蠔🦪然后沖洗,辛苦兩位職員了細細隻,海水味道,每人兩隻,太小了😀海南雞鮮嫩雞味,叉燒肉質 淋 軟熟😊燒排骨、燒牛肉 蟹凍食,啖啖肉仲有膏喎 😋 青口、蜆、壽司、三文魚刺身、耐心等待 海鮮生滾粥帶子、蠔仔、清淡粥底,配上脆片👍重點來了,女生最愛的:-✌️Move pick 雪糕,嘩!我要三個球 杧果雪芭,酸到飛起👍開胃醒神小小件芝士蛋糕🍰芝味濃,多吃幾件👏豆腐花、涼粉、紅棗龍眼肉糖水😋 滋潤 甜度剛到好總結: 吃得太飽了,開心🥳滿足

沙律、燒味、日式、粥、冷/熱食、海鮮、甜品、等等,款式多呀

即開美國生蠔🦪然后沖洗,辛苦兩位職員了
細細隻,海水味道,每人兩隻,太小了😀

海南雞鮮嫩雞味,叉燒肉質 淋 軟熟😊
燒排骨、燒牛肉

蟹凍食,啖啖肉仲有膏喎 😋
青口、蜆、壽司、三文魚刺身

耐心等待 海鮮生滾粥
帶子、蠔仔、清淡粥底,配上脆片👍

重點來了,女生最愛的:-✌️
Move pick 雪糕,嘩!我要三個球
杧果雪芭,酸到飛起👍開胃醒神

小小件芝士蛋糕🍰芝味濃,多吃幾件👏

豆腐花、涼粉、
紅棗龍眼肉糖水😋 滋潤 甜度剛到好

總結: 吃得太飽了,開心🥳滿足

2021-12-11