2022-03-09 148 views
分享番之前去荃灣南豐紗廠一間餐廳🍴「Label Cafe+Bar by HarrisonWong」估唔到咁特色,一邊係餐廳,另一邊係服裝店!向正餐黎之前,仲比我哋揀頭盤-沙律或餐湯,因為當日比較凍,我哋都揀咗餐湯飲!鍾意食尤魚嘅我哋叫咗個香烤魷魚🦑墨汁意粉,個墨汁入晒意粉,令到個意粉好入味;配埋烤到香香嘅日本尤魚,真係絕配!而另一正餐就揀迷李意大利雲吞配辣銀魚湯,滿滿嘅辣銀魚湯唔算好辣,伴住細細粒嘅意大利雲吞好夾!跟住叫咗個好吸引嘅甜品-朱古力軟心窩夫🧇加埋Tiramisu,成件事就好滿足! 個朱古力軟心窩夫好吸睛,火山🌋爆發咁款,好賞心悅目😻倒啲朱古力溶向灰色朱古力面,內裡係雲尼拿雪糕! 一次過連埋食,真係一種享受😌😌Tiramisu 就當然係做到層次分明,唔會過甜,唔太大件,啱晒大部分女仕食😙飲品~我哋揀咗情侶💑飲品(自己認為😆)Menu入面係分咗男/女飲料,所以我哋各自揀咗Summer Red & Ocean Blue! 味道唔錯!

估唔到咁特色,一邊係餐廳,另一邊係服裝店!

時裝設計師撈過界,黑白型格餐廳,寵物友善 🦑香烤魷魚墨汁意粉 $128 🍕綠比薩 $118 🪵香橙朱古力樹頭 $42 🧇朱古力軟心窩夫 $98 ☁️白雲棉花糖 紫薯拿鐵 $68 ☕️白雲棉花糖 炭燒榛子拿鐵 $68 兩個餐均有頭盤揀,分別係沙律同湯🥗🥣,果日嘅湯係南瓜忌廉湯。 個意粉係日本產魷魚🇯🇵,大大條好厚身,魷魚鬚口感嚼勁,魷魚肉質肥厚,鮮甜軟滑。意粉都掛滿Squid Ink,食完包保成個咀唇都變咗黑色👄👍 綠比薩好清新,上面一大堆Rocket🚀,下面有Mushroom🍄、Parma Ham、Guacamole🥑,每塊都幾大,可以夾埋啲Rocket一起食。 佢啲蛋糕有唔同形狀,我就揀咗樹頭形嘅Roll Cake + Vanilla Sponge,相當精緻,食落淡淡香橙味🍊,又唔會過甜,幾清新! 另一個Chocolate Waffle賣相吸引,佈滿Bamboo Charcoal Cream,有Vanilla雪糕,可以將Chocolate Sauce倒上去🍫,窩夫暖暖又鬆軟,黑朱古力香濃。 話明Cafe飲品嘅選擇都幾多,最特別嘅係可以加White Cotton Candy
時裝設計師撈過界,黑白型格餐廳,寵物友善

🦑香烤魷魚墨汁意粉 $128
🍕綠比薩 $118

🪵香橙朱古力樹頭 $42
🧇朱古力軟心窩夫 $98

☁️白雲棉花糖 紫薯拿鐵 $68
☕️白雲棉花糖 炭燒榛子拿鐵 $68

話明Cafe飲品嘅選擇都幾多,最特別嘅係可以加White Cotton Candy☁️!透過咖啡嘅熱力慢慢將棉花糖溶落去飲品度,令飲品更有感。
咖啡廳嘅環境幾好,好寬敞,又有室外,見到有啲食客都帶埋寵物一齊chill下🐶。餐廳由時裝設計師Harrison Wong @harrisonwong 開設,以黑白為主調,連食物都有黑白元素,就好似小編食嘅墨汁魷魚同窩夫都係黑系,然後有白雲棉花糖。然後隔離就係佢間時裝店,食飽飽可以去買衫😂🛍
📍Labels Cafe + Bar - 荃灣南豐紗廠3樓305-306號舖 @labelscafe @themillshk
📮Follow @fm.feed ➡ to discover more appetizing foods
2022-02-06
Lunch
2022-02-13 1158 views
週末中午嚟到荃灣南豐紗廠閒逛,先去咗3樓嘅「Labels Cafe + Bar」醫肚~店內裝修以黑白兩色為主調,型格有特色;旁邊設有落地大玻璃,自然陽光能夠穿透進餐廳裏,感覺好舒適精選沙律雜錦沙律菜新鮮爽脆,配上鮮甜車厘茄及酸甜沙律汁,夠晒開胃迷你意大利雲吞佐忌廉辣銀魚湯意大利雲吞細細粒,一啖一粒啱啱好!配上香滑微辣嘅忌廉辣銀魚湯,好好食哦蕃茄乾香草醬辣腸肉炒意粉辣肉腸整成球狀,煎到微微香口,啖啖肉,鹹香滋味~意粉加咗蒜蓉、蕃茄乾、香草醬等等一齊炒香,味道豐富,口感彈牙蘋果撻烤焗至金黃色的蘋果撻🍎牛油撻底好香脆,超鬆脆,充滿牛油香🧈表層舖滿新鮮蘋果片,甜美可口~伴以焦糖蘋果粒及吉士醬,甜美可口脆皮榛子朱古力球波波外層係朱古力脆皮,內層係74%黑朱古力慕絲及榛子醬,口感軟滑,可可味道濃郁泡沫咖啡燕麥奶沖泡出來的Cappuccino,入口順滑,咖啡味香濃突出

精選沙律

雜錦沙律菜新鮮爽脆,配上鮮甜車厘茄及酸甜沙律汁,夠晒開胃

迷你意大利雲吞佐忌廉辣銀魚湯

蕃茄乾香草醬辣腸肉炒意粉

蘋果撻

脆皮榛子朱古力球

泡沫咖啡

$150 (Lunch)
2022-01-31 121 views
Lunch唔知有咩好食,所以op睇下碌到邊間就去。呢間舖頭主要都係以黑白為主題,周圍擺左啲花花board係到俾人影相用🤣都幾有心🖤蕃茄乾香草醬辣腸肉炒意粉🍝 $ 86我同朋友都一齊睇錯以為係辣肉腸意粉😂😂但原來係辣腸肉,又幾得意,味道唔太辣,好似肉丸嘅口感🤍迷你意大利雲吞佐忌廉辣銀魚湯 🍲$88本身怕腥都心大心細試唔試呢個好,最後因為想食意大利雲吞就叫左。湯底少少濃稠,冇咩腥味,咸咸辣辣咁,雲吞就勁迷你,好似食緊雲吞皮咁,餡比較少,整體一般般跟餐可以揀餐湯/沙律🥗,朋友就揀左龍蝦湯,我就揀左沙律。沙律汁好濃,仲有塊煙三文魚,幾正。湯就比較普通,不過都有龍蝦味🖤海鹽焦糖咖啡 ☕️ 跟餐+$15本身餐加$3就有奶茶檸茶果啲揀,但見咖啡都係$15就加左。黎到覺得勁香,又有拉花,好抵,唔會太甜,亦都有焦糖嘅味,味道香醇濃厚👍🏻👍🏻食完發現而家仲有8折,折完都係$80一個人,雖然食物方面普通,但有杯有質素嘅咖啡飲,唔錯,可以考慮encore😌

🖤蕃茄乾香草醬辣腸肉炒意粉🍝 $ 86

🤍迷你意大利雲吞佐忌廉辣銀魚湯 🍲$88

🖤海鹽焦糖咖啡 ☕️ 跟餐+$15

2022-01-11 88 views
這次吃一間紗廠的cafe,點的是香草辣肉腸手工意粉,我不是第一次來這次很有趣來了像個上海粗炒,意粉粗,然後辣肉腸變了肉碎,要到這間必定要預時間,因為人手較少,焗爐得兩個,所以我不建議叫焗的。辣肉腸味道不錯香草不會概過辣肉腸味道,但辣肉腸變成肉碎有點怪。不過過往來的質素不錯,環境也十舒服。前菜可選湯或沙律,今次我選了龍蝦湯,味道鮮甜,龍蝦殼打碎再煲,所以口感較楷口,如果加多少許忌廉相信更佳。朋友點了一個香烤魷魚墨汁意粉,口味相對較淡,但勝在全隻上,size來到已份外加分,但意粉較硬身,另配檸檬可以減低油膩感。飲品我選了gingle ale,加上薄荷葉在面,十分寫意。順帶一提,此餐廳可帶寵物來,剛好柴犬經過,我伸手牠竟然停下來給我摸,十分可愛。

飲品我選了gingle ale,加上薄荷葉在面,十分寫意。

2021-12-31
$100 (Lunch)
2022-01-05 646 views
趁住Weekend同朋友去左👭荃灣行街順路當然要去埋「南豐紗廠」食下野扮偽文青啦🤗位於三樓一間服裝店隔離的@labelscafe 🥰另外仲歡迎寵物共膳架😍下次可以帶埋狗仔黎🐶🍝香烤日整魷魚🦑墨汁意粉 $128 小編最鍾愛既墨魚汁意粉煮到剛剛好😋加上每條麵充滿墨魚汁味🤤原隻日本魷魚新鮮彈牙一啲都唔韌🥰雖然每次都食到成個咀仔黑哂🤣👍但真係必點啊😎迷你意大利雲吞配忌廉辣銀魚湯 $98細細粒包住豬肉既意大利雲吞可以一粒一口食好有咬口☺️羅勒葉帶出香味之外好喜歡忌廉辣銀魚湯creamy口感😋特濃朱古力🍫心太軟 $ 88呢個組合真係無得輸🤣心太軟新鮮焗起熱辣辣 流心效果唔在講🥳而且用上左特濃朱古力🍫製作食落甜而不膩🤤上面既雪糕🍦甜筒令賣相更出色🥰特濃咖啡配雪糕🍦$52把特濃嘅咖啡☕️倒入雪糕當中一齊食🤪擺入口冰火交融既感覺好正🥳咖啡既苦衝擊雪糕既甜🤤令整個甜品生色不少🥰白雲☁️棉花糖紫薯Latte🍠☕️ $68Omg..見到一舊雲即時心心眼😍即時瘋狂打卡📸店員告訴待熱飲既熱氣令上面棉花糖溶掉就會有落雪嘅畫面🥰加上香濃紫薯滑溜牛奶🥛感觀與味覺雙重享受啊😎 熱情果伯爵茶什果冰 $42淡淡既熱情果與伯爵茶香味

🍝香烤日整魷魚🦑墨汁意粉 $128

迷你意大利雲吞配忌廉辣銀魚湯 $98

特濃朱古力🍫心太軟 $ 88

特濃咖啡配雪糕🍦$52

白雲☁️棉花糖紫薯Latte🍠☕️ $68

熱情果伯爵茶什果冰 $42
淡淡既熱情果與伯爵茶香味😇入面既什果喜歡有藍莓🫐及士多啤梨🍓冰..唔錯!
  • 特濃朱古力心太軟
  • 香烤魷魚墨汁意粉
  • 迷你意大利雲吞配忌廉辣銀魚湯
  • 白雲棉花糖紫薯Latte
2022-01-04 59 views
正宗打卡able的cafe,下午4點去仲有8折。棉花糖雲溶時滴落杯Americano,帶有丁點甜味,絕對無搶走咖啡味😄 驚喜的是朱古力窩夫唔會好甜,配埋芝麻醬一流,朱古力醬都唔洗落。

2022-01-04
$250 (Tea)
2022-01-03 58 views
🖤Labels Cafe + Bar🤍.荃灣南豐紗廠3樓的一間打卡cafe黑白格調為主 食物同甜品都好別緻🥰北海道魷魚墨魚汁意粉大大條原條魷魚好搶眼🤩魷魚鬚口感較有嚼勁 魷魚肉質肥厚 鮮甜軟滑🥰意粉調味啱啱好 不過就煮得略為硬咗啲😳芝士黑松露忌廉貝殼粉身為芝士+松露控 超級推薦呢款🤩面層係焦脆嘅芝士!! 黑松露忌廉嘅味道超濃郁 一上枱就已經勁香🤤每一粒貝殼粉都沾滿黑松露同忌廉嘅奶香😍朱古力軟心窩夫甜品都做得唔錯 上枱已經聞到濃烈嘅朱古力香!! 窩夫飲落係比利時黑朱古力嘅感覺 又濃又香🍫唔會好甜👍🏻欣賞佢出邊係香脆嘅口感 不過內部比較實淨 食一件已經好飽🤣完全可以甜品當正餐😜同埋佢中間嘅雲呢拿雪糕都唔會好甜 成個配搭好match🤍檸檬芝士蛋糕呢個蛋糕好精緻💛喺入口即溶嘅芝士慕絲蛋糕!!檸檬香味都幾濃🍋 甜度適中入邊仲有一塊椰蓉嘅餅乾增加口感 打卡唔錯唷🥰
🖤Labels Cafe + Bar🤍

身為芝士+松露控 超級推薦呢款🤩

朱古力軟心窩夫
同埋佢中間嘅雲呢拿雪糕都唔會好甜 成個配搭好match🤍

檸檬芝士蛋糕
呢個蛋糕好精緻💛喺入口即溶嘅芝士慕絲蛋糕!!
檸檬香味都幾濃🍋 甜度適中
入邊仲有一塊椰蓉嘅餅乾增加口感 打卡唔錯唷🥰
2022-01-02 435 views
係南豐紗廠有間黑白型仔既cafe,上次同朋友食過都覺得唔錯,今次再黎食仲有新Menu👍🏻首先上菜是沙律,蔬菜好新鮮,份量都啱啱好。1️⃣香烤魷魚墨汁意粉$128: 用上日本產魷魚我覺得呢個係賣點,魷魚好大隻,咬落去好彈牙👍🏻每條意粉都掛滿墨汁,唔膩~食完之後唔好擘大口笑呀😆2️⃣卡邦尼大碌竹通粉$88: 大碌通粉很特別,充滿着卡邦尼的味道!煙肉炒到好香,加埋芝士碎好完美👍🏻超推介!3️⃣朱古力軟心窩夫$98: 個賣相好吸引,窩夫暖暖地而且好鬆軟😋雪糕球出邊係朱古力🍫入邊係我最鍾意嘅雲呢拿雪糕🍦鍾意食朱古力嘅人唔可以錯過喱款!4️⃣香橙朱古力樹頭$42: 見到呢個甜品好開心🥳做得好靚~有淡淡的香橙味道,整個唔會過甜,口味屬於比較清新嘅甜品!5️⃣白雲棉花糖(自選配熱飲)$38: 棉花糖可以揀白雲或者烏雲,我揀左Green tea latte🍵冇苦澀味,牛奶味香滑。💥環境💥環境好寧靜好舒服,一定唔會嘈吵,建議可以坐花牆旁既坐位,岩哂打卡🌷🌹食完仲可以係隔離仲買衫😛

首先上菜是沙律,蔬菜好新鮮,份量都啱啱好。

💥環境💥
2021-12-30 65 views
最近去了南豐紗廠覓食,位於三樓的 Labels Cafe + Bar 是一家複合式店,一半是餐廳,一半是服裝店。餐廳最讓我深刻是賣相精美的甜品,特濃朱古力心太軟 (HKD88) 及脆皮榛子朱古力球 (HKD48) 兩款朱古力味道都非常香濃,朱古力球外層很脆,內裡是非常順口的朱古力奶油和海綿蛋糕,朱古力控別錯過了。 必點菠菜芝士意大利雲吞 (HKD98) ,雲吞皮比一般的薄,菠菜芝士餡料也很足,連番茄醬汁一起吃,既新清又惹味,味道甚是美味。滿推薦這杯晨曦蜜桃乳酪特飲 (HKD58),上層加入半個白桃果肉,果味濃郁而且香甜軟滑,邊喝邊食特別滿足。瑪格麗特薄餅 (HKD118)薑味梳打配雜果冰 (HKD42)

瑪格麗特薄餅 (HKD118)
薑味梳打配雜果冰 (HKD42)
2021-12-30 75 views
南豐紗廠原址是一間古老紗廠, 經過活化之後,變成一家文青必到打卡好去處, 假期 特別熱鬧, 還可以帶埋寵物毛孩入去 , 深受狗主人歡迎, 我揀今日的餐廳,因為喜歡佢佈置好清新,充滿文青風格, 還有室外用餐添。香烤魷魚墨魚汁意粉$128沙律菜十分新鮮爽脆, 令人胃口大開。煙煙韌韌的意大利墨汁意粉,充滿咬口, 日本產魷魚大隻厚身, 上枱時, 散發著陣陣燒烤香氣, 切片的魷魚圈, 咀嚼時, 嚼勁的口感釋 出誘人的鮮香,一口濕潤美味 意粉,一口鮮味彈牙的魷魚,別有一番滋味。12小時慢煮牛舌竹炭漢堡$108 竹炭漢堡份量十足, 黑色的 麵包皮賣相吸睛, 入口微脆香軟, 慢慢沁出牛油香 , 份外滋味, 中間夾著爽脆的生菜及兩件厚厚的熱燙燙牛舌, 肉質 柔軟, 加上特色的自家製醬汁,滋味得令人停不下來。法國吐司$88 吐司每邊烤得金黃香脆,表面淋上幼滑的忌廉, 還以玫瑰花瓣伴碟, 造型漂亮吸引, 吐司外脆內軟,大口咬下去,滿口都是牛油及蜜糖的甜香, 令人若罷不能, 一口接一口。紅豆蓉抹茶 mousse $42抹茶mousse 以一頂紅色聖誕帽的造型, 十分精緻, 充滿聖誕氣氛,咬開外層, 抹茶慕絲十

香烤魷魚墨魚汁意粉$128

12小時慢煮牛舌竹炭漢堡$108

法國吐司$88

紅豆蓉抹茶 mousse $42
抹茶mousse 以一頂紅色聖誕帽的造型, 十分精緻, 充滿聖誕氣氛,咬開外層, 抹茶慕絲十分滑溜, 每口充滿抹茶的幽香, 甜度適中, 加上綿密的紅豆蓉,啖啖窩心的飯後甜品

草莓紅桑子梳打配草莓冰$42
粉嫩的紅桑子梳打, 配上草莓冰冰, 色彩夢幻, 充滿夏日氣息 ,吸啜一口梳打, 香甜解渴, 誘人的果香, 搭配清新柔和。

白雲棉花糖紫薯拿鐵$68
純白的白雲棉花糖造型, 令人 童心起來,相機食先, 棉花糖 入口蜜甜, 滿載童年的美好回憶, 配上紫薯拿鐵,純天然紫薯甜香,質感順滑, 滋味滿分。

今晚輕輕鬆鬆與朋友們 , 渡過一個愉快晚上, 十分享受。

臨近聖誕節, 我在社交平台看見荃灣南豐紗廠一間Café的甜品吸引我眼球。所以今次同好姊妹 的聖誕聚會就來到 這裡😉-這間Cafe在南豐紗廠3樓,據悉是香港名時裝設計師~型男Harrison Wong開設。所以Café旁是售賣HarrisonWong設計的時裝, 另一邊是以黑白顏色為主調的型格Cafe。Cafe有室內及室外,因當天天氣有點冷, 我們選擇充滿聖誕氣氛室內進膳。-HK$18是日餐湯:甘筍忌廉湯~入口綿密的薯仔蓉又有清甜甘筍粒及辛辣感的洋蔥,這三個組合一直是我愛的。-HK$98迷你意大利雲吞佐忌廉香辣銀魚湯~外形像小花朵的迷你意大利雲吞, 真是太可愛啦! 雲吞內是菇味十足的蘑菇內餡配上濃厚的忌廉及惹味帶點辣的銀魚湯, 不會有腥味的感覺。只要吃的時候再配上雲吞面上的乾香茅, 完全沒有油膩及有一絲絲的清新感覺! 這款美食令我欲罷不能一口接一口。-HK128香烤魷魚墨汁意粉~乾紅椒絲配上神秘感的意大利粉, 真是有強烈對比的感覺。軟硬適中的意大利粉配上味道鮮美的日本產魷魚, 咬下是爽口又彈牙的感覺。-HK$88特濃朱古力心太軟~其中一款吸引我來到這裡打卡的甜品。溫暖的心太軟充滿特濃朱

香烤魷魚墨汁意粉

HK$88特濃朱古力心太軟~其中一款吸引我來到這裡打卡的甜品。溫暖的心太軟充滿特濃朱古力味配上白雪雪又冷冰冰的雲呢拿味雪糕, 冰火交替, 好過癮。
特濃朱古力心太軟

HK$68白雲棉花糖咖啡(自選熱飲)~如本想飲熱朱古力, 但又怕太甜。所以最後我選了抹茶Latte。飲品調理師十分貼心地做一杯回甘的抹茶Latte, 加上像一舊雲的棉花糖, 甜度剛剛好。
白雲棉花糖抹茶latte

HK$68 暮色什果賓治酒~鮮豔奪目的紅莓糖漿 橙汁及菠蘿汁配上Rum酒及雪碧而成。淡淡的酒味又不會太甜, 還有一塊菠蘿裝飾, 增加吸晴度。
HK$42 檸檬芝士餅~像真度十足一塊芝士的檸檬芝士餅, 入口軟滑, 芝士味濃烈帶上一絲絲檸檬香氣。如果檸檬的酸再強一點, 會更出色。
檸檬芝士餅

打卡度十足的甜品及飲品, 美味又令我吃過不停的主菜, 真不枉我千里迢迢從離島來到來荃灣慶賀。

2021-12-22
$300 (Dinner)
Celebration
Christmas
香烤魷魚墨汁意粉
白雲棉花糖抹茶latte
檸檬芝士餅
2021-12-25 233 views
#荃灣 @labelscafe🛍行街、🎬睇戲、🍴食飯, 一條龍! 去到 #南豐紗廠 欣賞設計獨特的聖誕樹🎄裝飾品, 就應該到食飯環節喇! 🧀菠菜芝士意大利雲吞 $98 ~ Ricotta 及菠菜餡, 份量十足, 配以酸酸甜甜蕃茄醬, 味道好平衝! 🦞龍蝦汁鳳尾蝦意大利麵 $118 ~ 蝦份量多, 意粉份量亦不少, 龍蝦汁好香好香, 好濃郁, 掛麵! 🍞海鹽法式吐司 $88 ~即叫即煎, 吐司熱辣辣, 有著濃濃的蛋香! 以銀薄及花瓣點綴, 優雅又貴氣! 滿瀉的海鹽忌廉, 配以楓糖漿, 甜點果然能調和好心情! 🌹Rose Cake 玫瑰花蛋糕 $48 ~ 有玫瑰花啫喱、士多啤梨 Mousse、雲尼拿海棉蛋糕組合而成, 又吸晴又好味, 唔太甜, 讚! 🍇紅提乳酪梳打特飲 $58 ~ 有好大抽紅提子…濃濃的乳酪味道, 好解膩! ☁️白雪棉花糖咖啡, 咖啡味可選, 最愛薄荷的我, Mint Coffee 不二之選 $48
#荃灣 @labelscafe

Dinner
2021-12-21 50 views
嚟過幾次都覺得好舒服,因為有outdoor又可以帶寵物,野食重要唔錯❤️放完狗狗🐶後我同朋友坐底享受大餐。龍蝦汁鳳尾蝦濶麵 $118龍蝦汁味道濃郁,麵仔軟硬適中,重有大大啖蝦肉食👍香蒜辣椒🌶️青口意粉 $108野味香口,青口大大粒,唔食辣麵可以接受到,唔油膩👍海鹽法式吐司🍞重點重頭戲來了,奶蓋加上煎香的吐司,非常香的蛋味,再加上熱辣辣既吐司,好味!熱情果芝士🧀 $42可愛既芝士造型,外層應該是白朱容力脆皮,慕絲夾心裡有熱情果流心都幾酸,但女生應該幾喜歡💕

龍蝦汁鳳尾蝦濶麵 $118
龍蝦汁味道濃郁,麵仔軟硬適中,重有大大啖蝦肉食👍

香蒜辣椒🌶️青口意粉 $108
野味香口,青口大大粒,唔食辣麵可以接受到,唔油膩👍

海鹽法式吐司🍞

熱情果芝士🧀 $42
2021-12-17
$150 (Dinner)
  • 熱情果伯爵茶配雜果冰
  • 龍蝦汁鳳尾蝦闊麵
2021-12-21 206 views
今次嚟到南豐紗廠三樓原來喺複合式店,一部份喺Cafe,一部份喺服裝店 By HARRISON WONG 🍫特濃朱古力心太軟 $88 Chocolate Mollen Lava Cake賣相相當靚嘅心太軟!倒數朱古力雪糕筒、中層雲呢拿雪糕,底層剛剛焗起嘅朱古力心太軟,仲熱咖!流心效果超好!🍫香蕉朱古力樹頭 Banana Chocolate Roll Cake $42外層樹頭為硬身少少嘅樹皮黑朱古力🍫 低甜味~裡面包著朱古力海綿蛋糕、有回彈力濕潤度剛剛好🍌 配搭香蕉味幼滑忌廉🥟菠菜芝士意大利雲吞 Grandi Tondi with Ricotta & Spinach Basil, Tomato Sauce $98🥬意大利雲吞皮比較薄身,裡面包著菠菜芝士餡料,表面番茄醬汁酸酸甜甜,開胃又飽肚!🍤龍蝦汁鳳尾蝦闊麵 Fettuccine with Prawns In Lobster Sauce $118🍝闊麵口感煙韌、龍蝦汁味道幽香,鳳尾蝦啖啖肉!🫐Ocean Blue 藍橘子熱情果梔打配藍莓冰 $42🫐 藍色漸變層超靚❤ 飲品味道甜甜的、帶點熱情果同檸檬酸味~藍色喺因為裡面落咗Blue Cur

菠菜芝士意大利雲吞

龍蝦汁鳳尾蝦闊麵

🍝闊麵口感煙韌、龍蝦汁味道幽香,鳳尾蝦啖啖肉!

🫐Ocean Blue 藍橘子熱情果梔打配藍莓冰 $42
🫐 藍色漸變層超靚❤ 飲品味道甜甜的、帶點熱情果同檸檬酸味~藍色喺因為裡面落咗Blue Curacao藍柑糖漿,帶有淡淡橙皮香氣
Summer Red

🍓Summer Red 草莓紅桑子梳打配草莓冰 $42
🍓 紅色漸變層超靚❤ 草莓冰夠哂可愛~味道甜甜~以深紅色石榴汁糖漿 Grenadine 製作而成~
Ocean Blue
Dinner