2022-03-09
分享番之前去荃灣南豐紗廠一間餐廳🍴「Label Cafe+Bar by HarrisonWong」估唔到咁特色,一邊係餐廳,另一邊係服裝店!向正餐黎之前,仲比我哋揀頭盤-沙律或餐湯,因為當日比較凍,我哋都揀咗餐湯飲!鍾意食尤魚嘅我哋叫咗個香烤魷魚🦑墨汁意粉,個墨汁入晒意粉,令到個意粉好入味;配埋烤到香香嘅日本尤魚,真係絕配!而另一正餐就揀迷李意大利雲吞配辣銀魚湯,滿滿嘅辣銀魚湯唔算好辣,伴住細細粒嘅意大利雲吞好夾!跟住叫咗個好吸引嘅甜品-朱古力軟心窩夫🧇加埋Tiramisu,成件事就好滿足! 個朱古力軟心窩夫好吸睛,火山🌋爆發咁款,好賞心悅目😻倒啲朱古力溶向灰色朱古力面,內裡係雲尼拿雪糕! 一次過連埋食,真係一種享受😌😌Tiramisu 就當然係做到層次分明,唔會過甜,唔太大件,啱晒大部分女仕食😙飲品~我哋揀咗情侶💑飲品(自己認為😆)Menu入面係分咗男/女飲料,所以我哋各自揀咗Summer Red & Ocean Blue! 味道唔錯!
估唔到咁特色,一邊係餐廳,另一邊係服裝店!