2021-09-23 35 views
上星期五晚大哥陪我去 #南豐紗廠 拍拖吃晚飯❤️難得可以不帶寶寶享受一下二人世界😜之前上網看到有人介紹這間餐廳已經覺得很吸引,終於有時間來試下🤩.打卡必點甜品[朱古力心太軟]甜筒雪糕倒頭放在心太軟上面,伴碟用黃金花生碎圍著,又美又好吃👍🏻除了心太軟,[脆皮榛子朱古力球]都非常出色👍🏻外皮香脆,朱古力味非常香濃,內裏的朱古力慕絲香滑,最裡頭更有流心朱古力醬,超好吃!吃甜品配上咖啡就是我最愛❤️[白雲棉花糖配上cappuccino]好美喔🥰蒸氣向上升,棉花糖慢慢融化加甜,很有意思~主食點了個濃蝦汁意粉&羊肉pizza,味道普通….環境亦很好,除了室內亦有outdoor,更可以帶心愛的寵物一起進餐😍...#ca師奶餐廳_荃灣 .Labels Cafe + Bar荃灣白田壩街45號南豐紗廠3樓305-306號舖
打卡必點甜品[朱古力心太軟]
除了心太軟,[脆皮榛子朱古力球]都非常出色👍🏻
甜品配上咖啡就是我最愛❤️
主食點了個濃蝦汁意粉&羊肉pizza,味道普通…
#ca師奶餐廳_荃灣
Labels Cafe + Bar
荃灣白田壩街45號南豐紗廠3樓305-306號舖
2021-09-23 55 views
難得去到南豐紗廠,早少少去覓食揀咗呢度,位置偏角落,靜靜地,最重要係燈飾靚😬入座時人唔多,可以揀位同周圍影仲有戶外座位,但怕熱無出去坐見到餐牌就即刻餓,樣樣都想食結果兩個人揀咗兩個主菜、兩個甜品、兩杯飲品雲吞煮得剛好餡料又飽滿,好多芝士好濃味😋如果茄醬多返少少就更好羊肉薄餅羶味香,調味夠薄餅底烤得香口,外圍脆雖然望落唔係好多肉,但食落啖啖肉熱情果芝士中間有一層熱情果果醬,酸酸地可以中和返芝士同主菜的飽膩感心太軟真係好吸睛,嚟到嘩咗幾聲!果然係特濃朱古力,又濃又香,唔太甜😋😋除咗有朱古力碎仲有好多金粉,同餐廳佈置好夾雜果冰幾有心思,係用鮮果做冰粒雜果賓治好懷舊🤣好飲
難得去到南豐紗廠,早少少去覓食
揀咗呢度,位置偏角落,靜靜地,最重要係燈飾靚😬

入座時人唔多,可以揀位同周圍影
仲有戶外座位,但怕熱無出去坐

見到餐牌就即刻餓,樣樣都想食
結果兩個人揀咗兩個主菜、兩個甜品、兩杯飲品

雲吞煮得剛好
餡料又飽滿,好多芝士好濃味😋
如果茄醬多返少少就更好
菠菜芝士意大利雲吞

羊肉薄餅羶味香,調味夠
薄餅底烤得香口,外圍脆
雖然望落唔係好多肉,但食落啖啖肉
羊肉薄餅

熱情果芝士

心太軟真係好吸睛,嚟到嘩咗幾聲!
果然係特濃朱古力,又濃又香,唔太甜😋😋
除咗有朱古力碎仲有好多金粉,同餐廳佈置好夾
朱古力心太軟

雜果冰幾有心思,係用鮮果做冰粒
雜果賓治好懷舊🤣好飲
暮色雜果賓治,薑味梳打雜果冰

羊肉薄餅
朱古力心太軟
暮色雜果賓治,薑味梳打雜果冰
2021-09-23 14 views
搬到荃灣第一次來到南豐紗廠 多左好多打卡文青cafe!Labels cafe 價錢合理外,都幾有心思!至10月31日前在Openrice訂座, 並在備註輸入 [ labelsnight70 ],就可享有晚市7折優惠(原價加一)餐牌上菜式賣相吸引,而且還有狗狗專屬menu 足夠兩人食嘅田園沙律,望落好似個花園好療癒!薑味梳打配雜果冰 果然係雜果冰,將生果結成冰,socute!longisland 酒味都算幾濃,以cocktail 價錢好合理。山東式羊肉薄餅想食Pizza但得兩款,食肉獸嘅我就梗揀山東羊肉啦,口感幾好嘅但要有心理準備佢嘅羊味偏重熱情果芝士芝士造型脆皮包住熱情果口味嘅流心,都幾酸,挺開胃。雪糕布朗尼朱古力球擺盤賣相超靚,仿如星球造型。雪糕俾朱古力包實,淋上熱辣辣溶岩feel嘅覆盆子醬甜品細心加分位仲落左爆炸糖,聽到咋咋聲,口內同樣有爆炸效果!玩味十足~
搬到荃灣第一次來到南豐紗廠 多左好多打卡文青cafe!
Labels cafe 價錢合理外,都幾有心思!

餐牌上菜式賣相吸引,而且還有狗狗專屬menu

足夠兩人食嘅田園沙律,望落好似個花園好療癒!

薑味梳打配雜果冰
果然係雜果冰,將生果結成冰,socute!

longisland
酒味都算幾濃,以cocktail 價錢好合理。

山東式羊肉薄餅
佢嘅羊味偏重

熱情果芝士
芝士造型脆皮包住熱情果口味嘅流心,都幾酸,挺開胃。

雪糕布朗尼朱古力球

2021-09-19
$200 (Dinner)
本身book左6:30,早左到睇下可唔可以入座去到門口冇職員,等左陣男職員先行出黎咁我就講返我本身book左6:30講返電話number同想睇下可唔可以早啲好喇,安排入座,有個女職員話會取消我booking因為我早左到,ok冇問題,安排到就冇問題之後成家齊齊圍住張檯企定定點解?因為唔夠櫈,叫小朋友坐低先到坐低左又黎問我電話幾多號講完過左陣又再問,有必要問咁多次咩其實咁樣好反感囉,真心覺得冇禮貌點解個客答左你你唔去記住呢?都系8個數字姐,再唔系記尾4個字都得掛其實坐低左陣都仲未有menu女職員問男職員比左menu未男職員答比左,跟住佢先行去拎真系完全唔得囉,真系好想起身走人最後嗌左5樣野食左就走其實主食都唔多選擇得8款咁就揀夠5款share龍蝦汁鳳尾蝦闊麵中東式羊肉薄餅香蒜辣椒青口意粉焗烤芝士忌廉海鮮筆管粉焗烤芝士忌廉黑松露貝殼麵食物味道其實唔系差既但系服務真系完全有問題囉
本身book左6:30,早左到睇下可唔可以入座
去到門口冇職員,等左陣男職員先行出黎
咁我就講返我本身book左6:30
講返電話number同想睇下可唔可以早啲
好喇,安排入座,有個女職員話會取消我booking
因為我早左到,ok冇問題,安排到就冇問題
之後成家齊齊圍住張檯企定定
點解?因為唔夠櫈,叫小朋友坐低先
到坐低左又黎問我電話幾多號
講完過左陣又再問,有必要問咁多次咩
其實咁樣好反感囉,真心覺得冇禮貌
點解個客答左你你唔去記住呢?
都系8個數字姐,再唔系記尾4個字都得掛

其實坐低左陣都仲未有menu
女職員問男職員比左menu未
男職員答比左,跟住佢先行去拎
真系完全唔得囉,真系好想起身走人

最後嗌左5樣野食左就走

但系服務真系完全有問題囉
Type of Meal
Dinner
2021-09-21 21 views
放假跟友人相約到南豐紗廠打打卡竟在紗廠內嚐到近期最高質的焦糖燉蛋呢!!!這家店還是寵物有友善derrr所以用膳時有可愛小狗在內啊 ♥當日跟友人點了中東羊肉薄餅和龍蝦汁大蝦闊麵兩份主菜的味道也不錯闊麵掛汁,有多顆爽彈的大蝦呢很喜歡薄餅批底質感有像手工批,嚼勁有咬口✔✔✔不過更為驚喜的是這家的甜品質素,是意想不到的足料和美味 ♥分別點上了cream brulee及affogato兩款甜點上的雪糕都大得如男仕的拳頭般!!cream brulee除了有面層的即燒焦糖面還有多顆的鬆脆焦糖脆脆,燉蛋入口creamy,味道香濃✔✔特飲也是大杯美觀又好喝,很推薦的說啊!!!
放假跟友人相約到南豐紗廠打打卡

竟在紗廠內嚐到近期最高質的焦糖燉蛋呢!!!

這家店還是寵物有友善derrr

所以用膳時有可愛小狗在內啊 ♥

當日跟友人點了中東羊肉薄餅和龍蝦汁大蝦闊麵

兩份主菜的味道也不錯

闊麵掛汁,有多顆爽彈的大蝦呢

很喜歡薄餅批底質感有像手工批,嚼勁有咬口✔✔✔

不過更為驚喜的是這家的甜品質素,是意想不到的足料和美味 ♥

分別點上了cream brulee及affogato

兩款甜點上的雪糕都大得如男仕的拳頭般!!

cream brulee除了有面層的即燒焦糖面
還有多顆的鬆脆焦糖脆脆,燉蛋入口creamy,味道香濃✔✔

特飲也是大杯美觀又好喝,很推薦的說啊!!!
2021-09-20 74 views
行南豐紗廠行到攰就係到食埋嘢,最鍾意依間餐廳係可以帶埋毛孩嚟㗎,見到隔離檯隻狗仔好QQ啊!依到有戶外座位,如果天氣涼啲出面食應該好正!菠菜芝士意大利雲吞聽講意大利北部嘅人會大多配牛油忌廉白汁,南部則鍾意淋上番茄肉醬。平時比較少食,雲吞嘅餡料雖然得芝士同蔬菜為主,但一啲都無失色兩者比例剛好。香蒜辣椒青口意粉味道比較淡,蒜蓉愛好者表示可以再多啲﹐但朋友話對佢嚟講剛剛好。意粉帶有少許微辣感,更加開胃好食。另外青口都幾有鮮味,而且係肥厚大隻唔會乾爭爭。食到後來加啲意大利雲吞嘅汁撈埋,又別有滋味。榛子朱古力球天神嘅禮物啊,仲要係放大版!好似食緊巨型金莎~愛甜嘅人表示2個人分享食剛剛好。唔係”死甜",係帶點黑朱古力嘅甘味,不過食到最後都係有啲膩。海鹽法式吐司驚喜嘅吐司~係比想像更好食呢有丹麥吐司嘅酥脆感,加埋海鹽忌廉係鹹甜之間得到平衡。再加上係即點即整,所以熱辣辣更加分。佢仲提供埋楓糖漿,好似享受埋升級版熱香餅。熱情果伯爵茶雜果冰真‧雜果冰,佢啲冰入面真係包著唔同雜果。飲到尾段比較甜膩,可能係因為太多雜果攪拌唔到。唔知叫好定唔好~haha紅提乳酪梳打依杯朋友好鍾意飲!夠曬清新,特別係食完榛子朱古力

香蒜辣椒青口意粉
食到後來加啲意大利雲吞嘅汁撈埋,又別有滋味。

榛子朱古力球
天神嘅禮物啊,仲要係放大版!
好似食緊巨型金莎~愛甜嘅人表示2個人分享食剛剛好。
海鹽法式吐司
驚喜嘅吐司~係比想像更好食呢
有丹麥吐司嘅酥脆感,加埋海鹽忌廉係鹹甜之間得到平衡。
熱情果伯爵茶雜果冰
唔知叫好定唔好~haha
紅提乳酪梳打
依杯朋友好鍾意飲!夠曬清新,特別係食完榛子朱古力之後飲,真係一流。
上面啲提子仲可以食埋~
果日人流唔算好多,所以食得都幾舒服。同埋傾計一流~環境唔會太嘈又坐得舒服。
2021-09-12
$250 (Dinner)
  • 海鹽法式吐司
  • 紅提乳酪梳打
以前不懂珍惜,沒有好好爭取時間陪伴我深愛的愛犬......所以,現在會加陪珍惜剛剛領養回家的小寵,希望能令牠的生命注滿我與牠的快樂時光!雖然香港的寵物友善措施並不完善,幸好寵物友善餐廳、商場,甚至酒店日漸增多,而我最愛當然是與愛寵到訪附近的寵物友善商場 - 南豐紗廠。而 Labels Cafe + Bar 是一間以時裝為概念的Cafe,更是南豐紗廠裝潢別具一格的寵物友善餐廳。以黑白雲石紋設計為主調,精緻優雅,另設有戶外花園平台,感覺輕鬆閑暇。食物方面,Cafe運用了高級食材來打造多款新派西菜,每款菜式外貌都精緻引人,絕對是打卡一流的咖啡店!炎炎夏日,有時難免影響胃口,先來一碟柚醋汁沙律,清新酸味、口感輕盈、促進食慾,是追求健康人士的必然選擇。龍蝦汁鳳尾蝦闊麵注滿又香又濃的龍蝦汁,鮮蝦氣息撲鼻而來,質感Creamy,配上彈牙的闊條麵,頗有口感,至於大蝦濃郁鮮甜,十分彈牙。大大件的菠菜芝士意大利雲吞,熱洪洪而上,由於雲吞是大大件的,份外有口感,拌入芝士的菠菜茸意大利雲吞,翠綠的餡料營養豐富又色香味美,配上蕃茄醬,當中還有鮮蕃茄粒粒,既可減芝士的膩,又可提升味道,這搭配實在令人非常滿足。 熱
以前不懂珍惜,沒有好好爭取時間陪伴我深愛的愛犬......

熱情果伯爵茶配雜果冰以伯爵紅茶為基調,加入熱情果,營養豐富,清新果香滿溢,最特別是當中的雜果雪成冰粒,飲到最後,也不覺味道轉淡,真的非常貼心。
愛打卡的你必選烏雲棉花糖咖啡,賣相精美,又可自選搭配的咖啡,這次我點選了Mocha。

灰白色的烏雲棉花糖下放著一杯溫熱的Mocha咖啡,棉花糖漸漸溶化,落下的糖雨絲,不但沒有半點烏雲密佈的憂鬱心境,反而很治癒,喝一口棉花糖咖啡時,感覺份外甜蜜。
這裡的糕點及甜品更是餐廳自家每天手工製作,這次我們點選了特濃咖啡配脆皮雪糕棒及焦糖脆燉蛋。

傳統的Affogato,會在杯中放入香草雪糕球,再淋上1~2 shot 的義式濃縮咖啡食用,那種味美令人難忘。不過,這次我揀選了特濃咖啡配脆皮雪糕棒,雪糕棒的甜味被溶化後,咖啡的香味變成了帶著少許拖肥味道,同時又令味蕾遊走於冷與熱之間,更添風味!

焦糖脆燉蛋的份量比預期大,上層的焦糖外殼,甘香脆口,除了伴隨一個雪糕球,還添加了焦糖脆粒,口感豐富。而最迷人的,當然是那口感順滑的燉蛋,令人停不了口!
南豐紗廠隱世小角落!美衣與美食的Labels Cafe🎉。南豐紗廠自然是文青、一家大細、寵物友善的假日蒲點。Labels Cafe 在頂樓,與一家服裝店相連(同公司),算是一個際世的小角落,與朋友吹水一整天也可以無壓力。。龍蝦汁鳳尾蝦闊條麵🍝龍蝦汁濃郁稠密,闊條麵也正好是掛汁最多的意大利粉之一,絕配!鳳尾蝦也爽口彈牙。略嫌可能是整體味道偏濃。。芝士意大利雲吞🧀正!重口味者必點,芝士的濃郁與蕃茄的清新正好中和,口感豐富又絕不油膩。最喜歡這一道!。特濃朱古力心太軟🤤卡打一流,好喜歡雪糕筒度掛的設計。心太軟濃郁留心的朱古力醬,配上凍冰冰的雲呢拿雪糕,冰火交融,濃淡相宜,口感豐富。。特濃咖啡配雪糕 Affogato🍨☕️好欣這家用上了Cuffee的雪糕筒杯,又美麗又環保。咖啡的味道偏酸與甜膩的雪榚正好平衡。。整體而言,這家遇真適合與三兩知心,或者一家大細,來一段又悠閑又美味的時光。
南豐紗廠隱世小角落!美衣與美食的Labels Cafe🎉

南豐紗廠自然是文青、一家大細、寵物友善的假日蒲點。

龍蝦汁鳳尾蝦闊條麵🍝

芝士意大利雲吞🧀

特濃朱古力心太軟🤤

特濃咖啡配雪糕 Affogato🍨☕️

❣️南豐紗廠高質特式餐廳❣️小公主最鍾意就係南豐紗廠呢度個天台花園放電😍每次玩完之後都會喺返呢個商場食嘢😋今晚我哋就嚟到Labels Cafe + Bar 食晚餐🍽首先係開胃沙律🥗 天氣咁熱,最鍾意食沙律!新鮮沙律蔬菜爽脆加埋醬汁酸酸甜甜好開胃,配搭香甜蜜柑健康又醒神😋Margherita Pizza🍕 10吋pizza!一放上枱已經好香芝士味🧀仲有蕃茄同埋香葉!每一啖都充滿香濃嘅芝士!菠菜芝士意大利雲吞🧀雲吞都大大粒脹卜卜,裡面有滿滿波菜同芝士蓉!好足料!小公主都話好好味特濃朱古力心太軟🍫一放上枱嘅時候小兄妹都wawa聲😍賣相非常吸睛!雲尼拿雪糕筒倒放係心太軟!切開心太軟香濃嘅朱古力流出嚟,朱古力味非常香濃!玫瑰花Rose Cake🌹粉紅色嘅玫瑰花朱古力脆皮蛋糕!裏面係士多啤梨mousse,夾住玫瑰啫喱草莓紅桑子梳打配草莓冰🍓原粒草莓冰,裏面有超大粒嘅士多啤梨🍓清甜好味薑味梳打配雜果冰🫐淡淡薑味,裏面有好多水果冰粒,藍莓🫐士多啤梨🍓蜜柑!清甜消暑解渴烏雲棉花糖配熱cappuccino☁️大大個棉花糖☁️一啖棉花糖!再配一口cappuccino!perfect match😍
❣️南豐紗廠高質特式餐廳❣️

首先係開胃沙律🥗

Margherita Pizza🍕

菠菜芝士意大利雲吞🧀

特濃朱古力心太軟🍫

玫瑰花Rose Cake🌹

草莓紅桑子梳打配草莓冰🍓
原粒草莓冰,裏面有超大粒嘅士多啤梨🍓清甜好味

薑味梳打配雜果冰🫐

烏雲棉花糖配熱cappuccino☁️

2021-09-17
$100 (Dinner)
2021-09-17 17 views
這間咖啡店兼酒吧聯乘本地的時裝品牌Harrison Wong,位置就在南豐紗廠服裝店的旁邊。餐廳的設計以黑白雲石做主題,大部分物件都好「黑白分明」。用餐區域已經以黑白分隔,黑枱配黑凳和坐墊,白枱配金凳和白坐墊。A4紙大小的餐單也以黑白做分隔,所列食品和飲品都符合黑白的主題。我今日點了一份香煎帶子明太子忌廉闊蛋麵做午餐,搭配一杯凍薄荷咖啡。淺綠色的薄荷糖漿緩緩沉到杯底饒有美感,咖啡水平也不差。店員端上闊蛋麵時,我已經發覺明太子醬沒有均衡沾上每一條麵條。香煎帶子仍然好濕潤,未有「煎」的感覺,個人也覺得鹽落得不夠多,這碟菜色有待改進。香煎帶子明太子忌廉闊蛋麵 $118凍薄荷咖啡 $44

香煎帶子明太子忌廉闊蛋麵 $118
香煎帶子明太子忌廉闊蛋麵

凍薄荷咖啡 $44

凍薄荷咖啡
凍薄荷咖啡
2021-09-16 36 views
之前接觸designer Harrison覺得佢好好人🤗佢係南豐紗廠開埋店同我梗係要去支持💪🏻同老公撐枱腳叫了二人餐🍴食咗個沙律就到主菜菠菜芝士意大利雲吞🥟醬汁味道好濃郁、雲吞餡亦豐厚😋再嚟Margherita Pizza🍕 呢個傳統意大利Pizza有清甜嘅蕃茄配上好Rich嘅芝士🧀配埋脆薄餅底真係秒清!🤩原來好戲在後頭!甜品個布朗尼蛋糕配棉花糖雲🌫打卡造型兼淋朱古力令棉花糖融化增添餐飲趣味🍫食完棉花糖見到嘅綿密口感嘅布朗尼蛋糕配酸甜士多啤梨🍓蛋糕嘅醇香濃厚嘅朱古力味真係深入我心🤎之後就係是日精選嘅兩款小蛋糕- Tiramisu咖啡蛋糕仔好有層次,好軟滑無乜酒味☕️檸檬撻味道酸甜爽口、清新味道消一消滯🍋點了療愈園熱茶,淡淡嘅草本茶幫助消化😌原來餐廳仲有high Tea同歡迎竉物🐶
之前接觸designer Harrison覺得佢好好人🤗
佢係南豐紗廠開埋店同我梗係要去支持💪🏻

同老公撐枱腳叫了二人餐🍴

食咗個沙律
就到主菜菠菜芝士意大利雲吞🥟

醬汁味道好濃郁、雲吞餡亦豐厚😋
再嚟Margherita Pizza🍕

呢個傳統意大利Pizza有清甜嘅蕃茄配上好Rich嘅芝士🧀
配埋脆薄餅底真係秒清!🤩
原來好戲在後頭!
甜品個布朗尼蛋糕配棉花糖雲🌫
打卡造型兼淋朱古力令棉花糖融化增添餐飲趣味🍫
食完棉花糖見到嘅綿密口感嘅布朗尼蛋糕配酸甜士多啤梨🍓

蛋糕嘅醇香濃厚嘅朱古力味真係深入我心🤎
之後就係是日精選嘅兩款小蛋糕-

Tiramisu咖啡蛋糕仔好有層次,好軟滑無乜酒味☕️
檸檬撻味道酸甜爽口、清新味道消一消滯🍋
點了療愈園熱茶,淡淡嘅草本茶幫助消化😌

原來餐廳仲有high Tea同歡迎竉物🐶
2021-08-03
$200 (Dinner)
滿心歡喜的想要到餐廳戶外位置用餐,誰知當天一直毛毛細雨🥲因為餐廳也是時裝店的一部分,室內位置即使相對較細,但欣賞它位置之間仍然堅持有一定空間感。而且人不多,假日擠擁的南豐紗廠,這裡是可以慢慢享受的。食物份量不算多,價錢中等,但最驚喜的是本身我完全看不上的多士,只食這個都滿足了🥰🥰🥰🥟#菠菜芝士意大利雲吞 $98對餃類雲吞類一直都好喜歡,意大利雲吞都無例外,最經典又最好味的應該都非菠菜芝士餡莫屬啦🤩配合番茄醬更加balance到creamy的芝士餡!🍝#香蒜辣椒青口意粉 $108組合比較普通,但青口用料不錯,無屎無沙夠爽彈,意粉口感是我喜歡的Al dente再熟丁丁XD🥪#海鹽法式吐司 $88推薦啊‼️應該是我食過最好味的法式吐司🤣到底是因為0期望之後反差大到我好深刻還是真的太超班??!大家試下話我知!如果你本身都喜歡PANCAKE/梳乎里PANCAKE的話😍一 定 要 試 下🥞要等30mins 即叫即製,以為是一般吐司就錯了,我覺得口感味道都更似梳乎里PANCAKE,蛋香濃郁,配上海鹽cream + 楓糖漿,非常有驚喜☺️☺️☺️🧉#脆皮榛子朱古力球 $48其實....根本就是大大大粒版的天神

🥟#菠菜芝士意大利雲吞 $98

🍝#香蒜辣椒青口意粉 $108

🥪#海鹽法式吐司 $88

🧉#脆皮榛子朱古力球 $48
其實....根本就是大大大粒版的天神禮物🤣除非是甜甜星人,否則應該食不完,我們食了一大半放棄了。

🍸#Mojito $58
🍹#蜜桃乳酪特飲 $58
飲品選擇都好多,還有個大大雲朵咖啡應該打卡會幾靚🤤
(不過怕失眠啊...晚上已不敢咖啡了🥶)
2021-08-21
$280 (Dinner)
  • 法式吐司
2021-09-15 29 views
南豐紗廠除左好多野行,仲有好多野食,而且商場可以帶寵物進入,吸引左唔少人帶狗狗泥食晚飯,隨時仲有隻狗仔係你身邊食緊野添,整個環境感覺非常溫馨。先叫左個南瓜湯暖暖胃,味道非常溫和,南瓜同忌廉分量調配得剛剛好,香滑順口,好快就比我飲哂(如果餐廳可以配埋包比我地就更好了)Labels cafe既主食都唔錯,最近睇緊激辛道,見到青口蒜香意粉上既有幾款不同形狀既辣椒,每款辛辣度都不同,而且蒜辣味十足,即時感覺到餐廳制作既誠意。口痕扮男主角就咁食左粒辣椒,媽呀,真係好辣🤣好彩杯熱情果雜果冰伯爵茶勁好飲,粒粒冰上面都有生果,即時拍粒冰解解辣🤣另外既芝士菠菜意大利雲吞都係意想不到,本身以為會好漏,但係配合返個酸酸甜甜既番茄汁,又得喎!一口接一口,一人三件好快又Ko左。另外甜品十分出色,朱古力brownie配雲呢拿雪糕及紅莓醬,擺盤好有心思,令我地一度以為要淋醬整溶朱古力!之但係原來係要手動打開食既🤣側邊仲有脆脆同埋爆炸糖,不經意地食到爆炸糖,幾驚喜而且好夾。推薦大家試下!我地仲試左affogato, 雲呢拿雪糕質素唔錯,唔會有好假既雲呢拿同埋死甜既問題,淋上expression,一凍一熱,過引又好味。

我地仲試左affogato, 雲呢拿雪糕質素唔錯,唔會有好假既雲呢拿同埋死甜既問題,淋上expression,一凍一熱,過引又好味。之但係由於夜已深,最後expression唔敢飲哂😜
2021-09-12
2021-09-12 23 views
這次餐廳的設計簡約 以黑白色為主題 許多盞燈泡十分型格💡我們吃了個鳳尾蝦闊麵 麵條粗身彈牙☺️ 蝦也很有鮮味 再配上龍蝦汁🦞 另一款是羊肉薄餅🐑 餅底好薄 上面放有騷味十足的羊肉碎😍 放進嘴內超級滿足的๑•ᴗ•๑ 加上洋蔥和蔬菜🌱 使味道清新又不會吃膩😋 當然還有甜品和飲品: 玫瑰花蛋糕不但外表吸引🥰 口感也很幼滑 慕絲如絲般的質感👄 帶點芳香泉的玫瑰味💕 還有個很正的心太軟 朱古力味香濃得嚟又不會澀 熱辣辣的流心配上雪糕球🍦 令人回味😚♡飲品方面 飲了個熱情果梳打💙 影相太美了 漸變的藍色ℒℴ𝓋ℯ. 飲落清新又不會太甜👍🏻 另一個是烏雲棉花糖配處咖啡🌧 這個配搭很新穎特別 一絲絲的棉花糖慢慢融化在咖啡入面✨ 真的太可愛了*ˊᗜˋꕤ*
這次餐廳的設計簡約 以黑白色為主題 許多盞燈泡十分型格💡

當然還有甜品和飲品: 玫瑰花蛋糕不但外表吸引🥰
口感也很幼滑 慕絲如絲般的質感👄 帶點芳香泉的玫瑰味💕

2021-09-12 16 views
南豐紗廠自開幕以來已成為文青新據點,除了市集和本土品牌外,原來這裡有間以時裝為概念的天台餐廳,分有室內及戶外區,環境舒適寬敞。餐廳主打多款新派西菜及手製甜品,而且以黑白為主調,份外型格,賣相精美,好睇又好食,打卡able!龍蝦汁鳯尾蝦闊麵,一上菜龍蝦香撲鼻,隻隻又大又爽的鳯蝦在闊麵上躺着,一放進口就使人唾液分泌。再叫上份中東式⽺⾁薄餅,羊肉和香料的味道特別香,餅底酥脆,芝士滿滿。來這裡不能放過甜品。焦糖脆燉蛋,既香又滑。熱情果芝士,造型可愛,又酸又甜,別偷走我的芝士。喝口熱情果伯爵茶配雜果冰,十分解暑!

來這裡不能放過甜品。焦糖脆燉蛋,既香又滑。

熱情果芝士,造型可愛,又酸又甜,別偷走我的芝士。

喝口熱情果伯爵茶配雜果冰,十分解暑!