2024-01-02 49 views
今日同朋友嚟咗尖沙咀覓食,行吓行吓就見到呢間位於海港城嘅lady Nara。佢入邊嘅裝修係行少女風,滿滿嘅粉紅色,而且仲有好多打卡嘅位置,有一排嘅位甚至可以睇到海景店員安排咗我哋坐一張圓枱,坐得好舒服,仲有兩張藤椅俾我哋影相。我哋一共嗌咗四樣嘢,分別係青咖喱雞加印度薄餅、菠蘿肉鬆海鮮炒飯同香蕉薄餅配榛子煉奶。佢嘅青咖喱雞有好香嘅香料味,而且入邊嘅雞份量超多,幾乎半盤都係雞肉,材料非常豐富。配埋印度薄餅一齊食,味道好濃郁。而佢嘅菠蘿肉鬆海鮮炒飯,係用半個菠蘿嚟上碟,同埋佢啲飯堆到滿晒,份量真係好有驚喜。而且佢嘅飯入邊材料都唔馬虎,有蝦、帶子、青口等等。每一啖都食到好多唔同嘅海鮮,口感非常豐富。最後喺甜品方面,嗌咗佢嘅限量薄餅,喺薄餅中間夾雜着香蕉嘅肉,面頭配上榛子醬同煉奶,口感非常豐富,而且味道都唔會死甜,好有層次。

2023-12-30 36 views
今日去咗尖沙咀個邊行街 行到好攰去咗Lady Nara 食個下午茶見到好精緻🫖 原來Lady Nara今次係同BeeFlo Botanic合作 呢間係本地蜂蜜農場一齊搞咗呢個下午茶☕️坐位非常靚打卡就岩哂 同朋友坐低傾下計真係無得輸 我地被安排坐係海景位😍一坐低咗服務員即刻拎咗一籃蝦片比我地非常香脆「𝙇𝙖𝙙𝙮 𝙉𝙖𝙧𝙖 の 𝘽𝙚𝙚𝙁𝙡𝙤 𝘽𝙤𝙩𝙖𝙣𝙞𝙘下午茶🫖HK$468 兩位用」今次呢個下午茶係聯成 BecFlo Botanic推出的要支持本地蜂農 🐝 以本地蜂農原蜜製作食物 全部食物都係用佢地嘅蜂蜜製作 🍯 下午茶係由下午3點至5時半供應 有興趣可以去試吓!🍬𝗦𝘄𝗲𝗲𝘁 🤍蜂蜜脆脆奶凍🤍香蕉脆卷餅🤍檸蜜撻🤍荔枝椰子果凍🍴𝗦𝗮𝘃𝗼𝘂𝗿𝘆🤍蟹肉火腿魚子三文治🤍大蝦牛油果醬米紙花🤍一口車厘茄蝦堡🤍蜜糖脆條伴沙沙醬🧇𝗦𝗰𝗼𝗻𝗲英式鬆餅配自製士多啤梨果醬及奶油忌廉🤍 蜜糖鬆餅🤍桂圓紅棗鬆餅🫖 𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸🤍藍花皇家伯爵紅茶配上BeeFlo蜜糖🤍芒果乳酪特飲

🍬𝗦𝘄𝗲𝗲𝘁

🤍桂圓紅棗鬆餅

🫖 𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸
🤍藍花皇家伯爵紅茶配上BeeFlo蜜糖
🤍芒果乳酪特飲
Lady Nara聯乘花藝育蜂園Beeflo Botanic推出咗又靚又好食嘅下午茶 食物以本地蜂農原蜜製作🐝🍯 個人最鍾意有蜂蜜嘅鬆餅同埋奶凍🥰 下午茶賣相靚 性價比又高 餐廳仲有海景位同花花千秋位打卡添!🐝🍯𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐂𝐚𝐫𝐞𝐬𝐬𝐞𝐝 𝐀𝐟𝐭𝐞𝐫𝐧𝐨𝐨𝐧 𝐓𝐞𝐚 蜜意盎然下午茶🫖 🌼 HKD468/2ppSWEET 甜點:Honey Crumbs Milk Pudding 蜂蜜脆脆奶凍Banana Crispy Roll Pancake 香蕉脆巻餅Lemon Honey Tart 檸蜜撻Lychee Coconut Jelly 荔枝椰子果凍整體甜點都幾好食~ 尤其係蜂蜜脆脆奶凍 口感Creamy 配埋蜂蜜脆脆口感好豐富好好食😋 另外荔枝椰子果凍都好好食~SAVOURY 鹹點:Crab, Ham & Caviar Sandwich 蟹肉火腿魚子醬三文治Prawn & Avocado Rice Paper Flower 大蝦牛油果醬米紙花Bite-sized Cherry Tomato Shrimp Burger 一口車厘茄蝦堡BeeFlo Honey Crisps with Sa

SWEET 甜點:
Lemon Honey Tart 檸蜜撻
Lychee Coconut Jelly 荔枝椰子果凍

SAVOURY 鹹點:
Crab, Ham & Caviar Sandwich
蟹肉火腿魚子醬三文治
大蝦牛油果醬米紙花
一口車厘茄蝦堡
BeeFlo Honey Crisps with Salsa Dip
蜜糖脆條伴沙沙醬
鹹點個人最愛蝦堡😆 魚子醬三文治都好正鹹香十足!

SCONE 鬆餅:
BeeFlo Honey Scone & Longan & Red Date
Scone蜜糖鬆餅及桂圓紅棗鬆餅
鬆餅估唔到好有驚喜!拍得住平時出邊酒店下午茶嘅鬆餅喎~ 尤其係蜜糖鬆餅香香甜甜好好食🥰🍯

DRINKS 飲品:
Rose Pu’er Tea 玫瑰熱茶真係好重玫瑰香味🌹個人好中意 仲可以添飲~~
Lychee Rose Blossom Soda+HKD28
另外價錢升級荔枝玫瑰梳打 賣相吸引 好refresh解渴
Rose Pu’er Tea
Lychee Rose Blossom Soda

炸蝦餅Shrimp Cakes (6pcs) HKD118
其實tea set已經好飽🤣 不過之前食過呢度嘅炸蝦餅覺得好好食 所以忍唔住叫埋🧡 蝦餅啖啖肉又夠彈牙!!

總結食物高質 打卡靚有海景 而且性價比都好高~💕💕💕

供應期:即日起至12月31日 (已延長時間!)
供應時間:每日下午3至530,限量供應

Rose Pu’er Tea
Lychee Rose Blossom Soda
2023-12-26 51 views
🌮冬陰雞肉墨西哥烤餅 $148搭配墨西哥風味的烤餅餅皮的酥脆和雞肉的嫩滑用了冬陰醬汁,青椒和紅椒及芝士作餡料配以牛油果醬及特製甜酸醬將為整道菜增添泰式墨西哥的風味融合了東西方風味 不一樣的驚喜 🥭芒果軟殼蟹米子卷 $138炸軟殼蟹和新鮮香甜的芒果包著的米子卷用新鮮生菜卷著,為令米子卷更加爽口米子卷內有很多芫荽芹菜喜歡芫荽蔥芹菜的朋友有福了🍲泰式椰子雞湯 $118椰子湯加入了泰式香料和鮮嫩的雞肉用熱爐慢慢的滾着 令到湯更加熱辣辣更加香甜椰子的香甜和泰式調味惹味得令我們想再來多幾碗絕對冷冷的冬天舒服暖胃的選擇🦐泰式蝦片香脆可口 濃濃的蝦味完全停不了口 要再添多一份
🌮冬陰雞肉墨西哥烤餅 $148
搭配墨西哥風味的烤餅
餅皮的酥脆和雞肉的嫩滑
用了冬陰醬汁,青椒和紅椒及芝士作餡料
配以牛油果醬及特製甜酸醬
將為整道菜增添泰式墨西哥的風味
融合了東西方風味 不一樣的驚喜

🥭芒果軟殼蟹米子卷 $138
炸軟殼蟹和新鮮香甜的芒果包著的米子卷
用新鮮生菜卷著,為令米子卷更加爽口
米子卷內有很多芫荽芹菜

🦐泰式蝦片
香脆可口 濃濃的蝦味
完全停不了口 要再添多一份

2023-12-23 53 views
「海景貴婦泰式下午茶☕️」✨今天來到海港城的一家泰國餐廳來品嚐一場充滿少女心的夢幻下午茶☕️有海景位觀賞海景同時品嚐美味的甜品粉紅色的秋千和聖誕樹滿足女生的所有幻想💓💓✨Honey Caressed Afternoon Tea🐝蜜意盎然下午茶🍯 $468✨用BeeFlo Botanic的本地農家蜂蜜製作比如蜜糖鬆餅和使用原蜜製作的焦糖脆脆每一口都蜜味飄香 清新自然🍯✨鹹點SAVOURY蟹肉火腿魚子醬三明治🥪大蝦牛油果醬米紙花一口車厘茄蟹堡蜜糖脆條伴沙沙醬✨最喜歡蜜糖脆條 像是杏仁條的香酥口感蟹肉火腿魚子醬也是非常豐富且特別✨甜點SWEET蜂蜜脆脆奶凍香蕉脆卷餅檸蜜撻荔枝椰子果凍✨很喜歡荔枝果凍的口感和味道 椰子是清香的檸蜜撻酸酸甜甜的滋味 很是開胃✨鬆餅蜜糖鬆餅&紅棗桂圓鬆餅✨超級推薦他的鬆餅組合 酥脆口感別具一格牛油味非常突出 口感松脆搭配草莓醬簡直一絕
「海景貴婦泰式下午茶☕️」

✨今天來到海港城的一家泰國餐廳

✨超級推薦他的鬆餅組合 酥脆口感別具一格
牛油味非常突出 口感松脆
搭配草莓醬簡直一絕
2023-12-20 2520 views
Lady Nara嚟到 #海港城 餐廳有 #搖搖千秋 坐到窗邊位置 仲有 #維港海景 咁啱時間有得睇日落 🌅依家仲設有Christmas corner 有 #粉紅聖誕樹 #打卡 📸Menu有除咗有泰國菜之外 仲有fusion菜式😉#泰式椰子雞湯 $128🌶️有少少辣 雞湯好重椰子味最近凍咗 飲番啖湯暖胃原來啱晒👍🏻仲有雞肉 瘦肉同雜菇 #黃咖喱大蝦 $198食泰國菜當然要食咖喱🍛撈飯 配薄餅都一流😋😋大蝦🦐份量都唔少 有6-8隻#印度薄餅 $40同咖喱嘅最佳組合🤤有4塊 兩個人食 真的太飽了🤣#泰式炒通菜 $88食 #泰國菜 唔係唔食炒通菜呀😆呢餐兩餸一湯 估唔到兩個人會食到咁飽😋😋#thaistreetfood #narahk #foodieshk #hkigfood #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #tasteofhongkong #tasteofhk #hkfoodlovers #hkfoodpics #habourcity #tsimshatsui #泰式料理 #泰式美食 #泰式餐廳
Lady Nara嚟到 #海港城 餐廳有 #搖搖千秋

泰式炒通菜

食 #泰國菜 唔係唔食炒通菜呀😆

呢餐兩餸一湯 估唔到兩個人會食到咁飽😋😋

2023-12-15
$260 (Dinner)
泰式椰子雞湯
黃咖哩大蝦
泰式炒通菜
2023-12-19 64 views
今日同朋友嚟咗尖沙咀呢間幾少女feel嘅Lady Nara度食飯,呢間餐廳都幾靚,咁其實之前個千秋已經變咗做聖誕樹應節,咁方便啲人打卡,今日有d lucky可以安排到張有海景枱畀我哋,咁講都無謂,大家睇我食咗啲乜:扎肉米紙卷:米紙包裹著的扎肉,搭配新鮮蔬菜和香草,再沾上特製的醬汁,味道鮮美且口感清爽。米紙的軟嫩質地和扎肉的口感相輔相成,這道菜既可口又有趣,是開胃的好選擇。而且食落去都幾新鮮。雜菜金邊粉:金邊粉搭配了各種新鮮蔬菜和調味料,味道豐富而清淡。這道菜品色彩繽紛,口感綿密,令人愉悅。蔬菜的爽脆和米粉的柔軟相互融合,為味蕾帶來了唔錯的食感體驗。泰式魚餅:泰式魚餅炸至金黃酥脆,外層酥脆內裡鮮嫩。搭配泰式特製的醬汁,帶有微辣和酸甜的風味,使這道菜品更加美味。魚餅的口感輕盈,配上獨特的泰式醬汁,為整體味道增添了一份獨特的風味。菠蘿肉鬆海鮮炒飯:這道菠蘿肉鬆海鮮炒飯融合了菠蘿、肉鬆和海鮮的風味。菠蘿的甜蜜和肉鬆的鹹香與海鮮的鮮味相互融合,炒飯的口感鬆散飽滿。這道菜品味道豐富,有著甜、鹹和鮮美的層次感,給人帶來了濃郁的泰國風味。Overall Lady Nara的泰國菜菜品都展現了獨特的風味

扎肉米紙卷:

雜菜金邊粉:

泰式魚餅:

菠蘿肉鬆海鮮炒飯:

Overall Lady Nara的泰國菜菜品都展現了獨特的風味和口感。扎肉米紙卷是一道清爽開胃的小吃,雜菜金邊粉則呈現了豐富多彩的色彩和綿密口感。泰式魚餅口感酥脆。菠蘿肉鬆海鮮炒飯則融合了多種風味,帶來了豐富而美味的料理體驗。這些菜式都是值得一試的泰國美食,給人帶來了獨特的味覺享受。行過嘅朋友可以一試。

🍬超夢幻飽覽閃亮維港海景!極舒服糖果少女系風Lady Nara 🍬📍尖沙咀港威中心3樓💓過千尺寬敞舒適,特設海景打卡位😍💓《特色座位望海景》⭐️⭐️⭐️⭐️總結⭐️⭐️⭐️⭐️💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓✨我同朋友黎完超開心,覺得好值!好舒服又帶點微暖的日光灑入黎🔆加上海上星光閃閃發亮⭐️寧靜又慢的波浪,心情好舒服😌✨另外真係好捉到港女的心意🧚‍♂️用一個草織滿滿高級感的野餐箱載着各式各樣精美的咸甜點🍮🌟🔸甜點✨檸蜜撻超好吃,cream好滑又開胃😆✨鬆餅2件真係會滯🤣食1件就好了。有black pink 粉嫩紅菜頭醬,超特別的(沒甚麼菜味)🔸咸點✨ 蟹肉火腿魚子醬三文治🥪辣辣的,啊😮對對這是泰式下午茶🤗哈哈😆但只是微辣,很容易接受的。💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓🍯✨HONEY CARESSED Afternoon Tea Set✨🍯✨《蜜意盎然下午茶》$468 for 2✨🍨甜點🍨🔸蜂蜜脆脆奶凍🔸香蕉脆卷餅🔸檸蜜撻🔸荔枝椰子果凍🌮咸點🌮🔸蟹肉火腿魚子醬三文治🔸大蝦牛油果醬米紙花🔸一口車厘茄蝦堡🔸蜜糖脆條伴沙沙醬🥞鬆餅🥞🔸蜜糖鬆餅及 桂圓紅棗鬆餅🍹Coffee/Tea🍹🔸 桂圓紅棗茶🔸 蝶豆花茶- 另加一服務費- Prio

📍尖沙咀港威中心3樓
💓過千尺寬敞舒適,特設海景打卡位😍
💓《特色座位望海景》

⭐️⭐️⭐️⭐️總結⭐️⭐️⭐️⭐️
💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓

🔸甜點
✨檸蜜撻超好吃,cream好滑又開胃😆

🔸咸點

🍹Coffee/Tea🍹
🔸 桂圓紅棗茶
🔸 蝶豆花茶

- 另加一服務費
- Prior reservation is required 需提前預約
今次同朋友來到尖沙咀的曼谷過江龍超人氣粉紅色餐廳Lady Nara食lunch, order 咗燒雞扒牛油果沙律和菠蘿肉鬆海鮮雞肉炒飯品嚐。🥰❤️燒雞扒牛油果沙律這道健康沙律結合了燒雞扒、牛油果、羽衣甘藍、露筍、Cocoparadise脆片和蜜糖芥末。燒雞扒的肉質嫩滑多汁,搭配上鮮嫩的牛油果和脆爽的羽衣甘藍,口感層次豐富。露筍和Cocoparadise脆片增添了口感上的脆度,而加上蜜糖芥末醬非常美味😋🧡菠蘿肉鬆海鮮雞肉炒飯炒飯底以蝦頭油炒製,加上虎蝦、帶子和青口的海鮮鮮味,配上新鮮的菠蘿肉、鹽焗腰果和肉鬆,又香又酸甜的香氣,勁有鑊氣,絕對值得一試。😋除了美味的菜式外,Lady Nara還有一個粉紅色的夢幻打卡餐廳。這裡的裝潢非常獨特,充滿了浪漫和夢幻的氛圍,是一個非常適合打卡的好地方。餐廳有多個座位可以俯瞰海景,給人一種寧靜而美麗的感覺,搖搖千秋可愛美麗,大家不到錯過哦!

❤️燒雞扒牛油果沙律

🧡菠蘿肉鬆海鮮雞肉炒飯

2023-12-17 35 views
📌Lady Nara餐廳裝修雅緻有特色,而且設計咗個打卡位,食飯之餘可以打吓卡📸窗邊座位可以望到海景,下午茶時間有tea set 供應、今期Honey Caressed 蜜意盎然下午茶🫖以蜜糖為主題🍯包括有鹹點甜點、鬆餅及飲品☕️入座後店員送上一份蝦片,份量都唔粉少,只係$15/份相當抵食🤗🔖SWEET 甜點[ 蜂蜜脆脆奶凍·香蕉脆卷餅·檸蜜撻·荔枝椰子果凍 ]幾款甜點都唔錯,其中最鍾意檸蜜撻🍋撻底酥脆,中間嘅忌廉仲帶點檸檬草香味,味道清新🤗而香蕉脆卷餅中間係軟綿香蕉餡,甜而不膩🫶🏽奶凍上有焦糖脆脆,奶凍口感柔滑甜度剛剛好🔖SAVOURY 咸點[ 蟹肉火腿魚子醬三文治·大蝦牛油果醬米紙花·一口車厘茄蝦堡·蜜糖脆條伴沙沙醬 ]最推介蟹肉同火腿鮮味,帶黑椒魚子醬鹹香,味道有層次✨車厘茄蝦堡內有芝麻醬,酸酸甜甜好惹味☺️大蝦牛油果醬米紙花 外層薄脆米紙同紫菜,中間一層軟綿牛油果醬,配上大蝦味道豐富🔖SCONE 鬆餅[ 蜜糖鬆餅·桂圓紅棗鬆餅 ]鬆餅外酥脆內裡鬆軟,加上士多啤梨忌廉同果醬,味道唔錯😚
📌Lady Nara

🔖SWEET 甜點
[ 蜂蜜脆脆奶凍·香蕉脆卷餅·檸蜜撻·荔枝椰子果凍 ]

而香蕉脆卷餅中間係軟綿香蕉餡,甜而不膩🫶🏽

奶凍上有焦糖脆脆,奶凍口感柔滑甜度剛剛好
🔖SAVOURY 咸點
最推介蟹肉同火腿鮮味,帶黑椒魚子醬鹹香,味道有層次✨

車厘茄蝦堡內有芝麻醬,酸酸甜甜好惹味☺️

🔖SCONE 鬆餅
[ 蜜糖鬆餅·桂圓紅棗鬆餅 ]

鬆餅外酥脆內裡鬆軟,加上士多啤梨忌廉同果醬,味道唔錯😚
【 在維港海景旁品嘗泰式美食 】 🥗和好姊妹約會,當然要揀番間可以影靚相打卡嘅餐廳啦!今次我哋去左尖沙咀「Lady Nara 」,佢係米芝蓮傳統泰菜Nara Thai Cuisine的姊妹品牌。🌸餐廳設計以粉紅色為主,仲放咗粉紅色聖誕樹,係打卡靚位呢!推介餐廳窗邊的一排特色座位孔雀藤椅,可以望到維港海景,靚景配美食! 🍯我哋今日點了特色脆雞拼盤、泰式炒通菜、香脆蝦餅、泰式炒金邊粉和青檸梳打。當中我哋最鍾意香脆蝦餅,大大塊的蝦餅炸得好香脆,蝦肉好彈牙。🍲泰式炒金邊粉上有一層薄薄的蛋皮包住,金邊粉炒得夠乾身,好煙韌。⭐️Lady Nara📍地址 : 尖沙咀海港城港威商場3樓3303號舖
【 在維港海景旁品嘗泰式美食 】

⭐️Lady Nara
📍地址 : 尖沙咀海港城港威商場3樓3303號舖

2023-12-09
Type of Meal
Lunch
好食評價:🌕🌕🌗🌑🌑CP值:🌕🌕🌑🌑🌑•海南雞飯•~$148呢間成日聽啲人講話幾好食仲話午市食會抵啲 咁就去試下!但比我想像中冇咁吸引😗😗😗海南雞入面啲雞唔會話好滑 油飯係幾大碗 一定食唔曬!😂😂同埋佢啲配菜好似隔夜咁 腍曬 唔係咁新鮮呢個位真係有啲失望雖然份量多 但質素有待改善!價錢實在同呢件事唔成正比!P.s. 環境幾靚 好啱吹水 唔多人慢慢坐都OK嘅 但可能轉左廚師嘢食方面冇咁好食

好食評價:🌕🌕🌗🌑🌑
CP值:🌕🌕🌑🌑🌑

•海南雞飯•~$148
呢間成日聽啲人講話幾好食
仲話午市食會抵啲 咁就去試下!
但比我想像中冇咁吸引😗😗😗
海南雞入面啲雞唔會話好滑
油飯係幾大碗 一定食唔曬!😂😂
同埋佢啲配菜好似隔夜咁 腍曬 唔係咁新鮮
呢個位真係有啲失望
雖然份量多 但質素有待改善!
價錢實在同呢件事唔成正比!

2023-12-13 54 views
襯小朋友番晒學,緊係約個朋友一齊去嘆個悠閑午餐啦!想好feel啲,我揀咗係海港城嘅《Lady Nara》泰國菜!一入去環景好美啊!有個鞦韆位同窗邊位靚,打卡絕對一流🤩我同朋友叫咗幾款食物:💠鹹蛋黃薯條配士多啤梨沙律醬好特別又勁靚嘅粉紅色💓士多啤梨醬,食薯條都添加咗少女心💕💠大蝦🍤柚子沙律超欣賞呢碟柚子沙律,我一個人食晒咁滯,開胃而且柚子大大粒、多汁又勁甜!💠泰式豬肉炒河粉泰國闊河粉係我喜愛,有韌道又大大片!好味😋💠泰式奶茶意大利芝士餅Tiramisu 甜品喎,仲要係Tiramisu 賣相又吸引,食落仲好好味,質感屬流質比起一般Tiramisu質感唔同啊!特別👍🏻💠香蕉薄餅配榛子醬及煉奶去親泰國一定必食嘅甜品,見到有得叫,當然要食番個pancake啦!滿足感爆咗😆😆 啲醬剛剛好,真的,包你食完下次會再叫!不得不提,呢度環境滿滿少女心打卡位🎀🎀有鞦韆位,可以任意打卡、影相📸️就算未能安排坐係窗邊食飯,都可以好似我咁,食完後去窗邊🪟特色海景座位拍照留個念💖

一入去環景好美啊!有個鞦韆位同窗邊位靚,打卡絕對一流🤩

我同朋友叫咗幾款食物:
💠鹹蛋黃薯條配士多啤梨沙律醬
好特別又勁靚嘅粉紅色💓士多啤梨醬,食薯條都添加咗少女心💕
💠大蝦🍤柚子沙律
💠泰式豬肉炒河粉
泰國闊河粉係我喜愛,有韌道又大大片!好味😋
💠泰式奶茶意大利芝士餅Tiramisu
💠香蕉薄餅配榛子醬及煉奶

2023-12-13 33 views
❁充滿少女心的一間海景打卡餐廳,餐廳以泰式食品為主,門口位有大型搖搖千秋可作影相,另有海旁特色藤椅,下午茶時的陽光入簾,增添吃下午茶悠閒的氣氛。🐝這次下午茶跟本地beeflo botanic 合作,推出Honey Caressed 蜜意盎然下午茶。多款甜點和鹹點都加入蜜糖元素。🐝甜點有蜂蜜脆脆奶凍 ,鋪滿焦糖脆脆的奶凍,喜歡焦糖味融入奶凍中間,脆卜卜之餘又冰凍。而荔枝椰子果凍,清清淡淡的荔枝香味,還有香蕉脆卷餅和檸蜜撻。🐝鹹點方面,蟹肉火腿魚子醬三文治,帶點辣味但蟹肉火腿豐富,魚子醬令三文治味道提升。特別的大蝦牛油果醬米紙花,香脆的紫米花包著牛油果大蝦,口感好。而一口車厘茄蝦堡,既酸甜又香蝦味。蜜糖脆條半莎莎醬,微微的蜜糖味,🐝蜜糖鬆餅及桂圓紅棗鬆餅鬆餅有別於平日大酒店吃到的,這裏鬆餅鬆化香脆可口,🐝蘭花皇家伯爵紅茶,伴有一小樽蜜糖和鮮奶,可以自由隨意加入,蜜糖鮮甜清新。

2023-12-01
$250 (Tea)
2023-12-13 51 views
今日去左海港城行街,行行下見到泰國餐廳Lady Nara pink pink裝修好吸睛,仲有搖搖千秋,又開始肚餓,就去試下啦入到去,見到有海景,不過可惜坐滿左,下次要book定位先一坐低,先放左蝦片,脆卜卜我地叫左酥皮冬陰粟米湯,結合泰式冬蔭湯同西式忌廉粟米湯,好特別!菠蘿肉鬆海鮮雞肉炒飯/黃咖喱軟殼蟹主食叫左呢兩樣,菠蘿肉鬆炒飯好足料,黃咖喱軟殼蟹炸得香脆,點埋咖哩汁一流!青蘋果薄荷梳打好清新解渴既飲品椰子沙冰好rich好creamy!

入到去,見到有海景,不過可惜坐滿左,下次要book定位先

一坐低,先放左蝦片,脆卜卜

菠蘿肉鬆海鮮雞肉炒飯/黃咖喱軟殼蟹

青蘋果薄荷梳打
好清新解渴既飲品

椰子沙冰
好rich好creamy!