2024-01-24 45 views
環境方面餐廳嘅裝修真係好靚,坐喺海邊嘅枱每一張都望到海景,而且係喺餐廳嘅窗望出去,加埋窗邊嘅裝飾就好似一個畫框,一坐落去已經心曠神怡。加埋晏晝有少少陽光,但係又唔會太曬,係一個同朋友傾偈聚會非常之寫意下午茶時光🩷🩷一坐低,已經可以令你忘記生活嘅煩惱,盡情享受下午茶靚靚set帶嚟嘅視覺衝擊,一杯咖啡的苦澀感、輕鬆感,同埋甜品帶來嘅味覺享受😍😍食物方面🌟 我哋一個叫咗凍摩卡一個熱摩卡,熱同凍都好飲🩷🌟下午茶set真係好靚,入邊嘅鹹點甜點都各有特色,影相打卡真係一流🩷推介大家都去試吓,有機會再食晚飯
環境方面

食物方面
🌟 我哋一個叫咗凍摩卡一個熱摩卡,熱同凍都好飲🩷

推介大家都去試吓,有機會再食晚飯
對著海景吃泰菜,另一邊還充滿少女渡假風,加上打卡韆鞦,就是很寫意的下午茶☕️還有素食Menu🥦,湊巧朋友是素食者也可以照顧到~✢ 冬蔭煙肉忌廉意粉(set) $144可以選少辣🌶️,適合我這種不能吃辣,但又喜歡冬蔭公味道的人,外表看來像卡邦尼,帶一點點酸酸的辣味,清新可口✢ 玫瑰泰奶茶(Set +$18)可愛的粉紅色泰奶茶上面還有花瓣,少女心十足,玫瑰味🌹芬芳濃郁,加上奶香中和了茶的苦澀,淡淡清香,味道自然清新*玫瑰花茶具有通便作用,且富含維他命C,可促進腸道蠕動。*✢ 泰式炒通菜(Set +$28)炒通菜的葉好嫩滑,加了一些香蒜,味道撲香而且不太油膩✢ (Veg)雜菜椰子湯 $118酸酸甜甜的湯底鮮美,濃郁的椰子味融合了各種蔬菜,真的很鮮甜,辣味沒有蓋過甜味,酸中帶甜✢ (Veg)雜菜炒河 $118味道和平時的Pad Thai金邊粉不是差太多,只是轉了素食版本🥬,口感煙韌又不會太油膩✢ 蝦片小食 $15香脆可口,蝦味重🦐

✢ 冬蔭煙肉忌廉意粉(set) $144

✢ 玫瑰泰奶茶(Set +$18)
*玫瑰花茶具有通便作用,且富含維他命C,可促進腸道蠕動。*

✢ 泰式炒通菜(Set +$28)
炒通菜的葉好嫩滑,加了一些香蒜,味道撲香而且不太油膩

✢ (Veg)雜菜椰子湯 $118

✢ (Veg)雜菜炒河 $118

✢ 蝦片小食 $15
香脆可口,蝦味重🦐
冬蔭煙肉忌廉意粉(set)
玫瑰泰奶茶(set+)
雜菜炒河(Veg)
泰式炒通菜(set+)
蝦片小食
雜菜椰子湯 (Veg)
冬蔭煙肉忌廉意粉(set)
玫瑰泰奶茶(set+)
雜菜炒河(Veg)
泰式炒通菜(set+)
蝦片小食
雜菜椰子湯 (Veg)
今次嚟咗一間係尖沙咀嘅nara泰國餐廳食下午茶,這裡的點心琳琅滿目,每一款都讓人垂涎三尺。讓我們一一品味這場美味之旅。🍵🍰Honey crumbs milk pudding蜂蜜脆脆奶凍 🍯呢款奶凍唔止滑身,仲加咗啲蜂蜜同脆脆嘅配料,脆脆的質感像是點綴在甜品上的小驚喜,一食落去就係滿滿嘅蜜香同口感豐富。Banana crispy roll pancake香蕉脆卷餅 🍌🍪呢款卷餅唔同啲,有香蕉味道同脆脆感,啲餅皮仲係新鮮脆口,啲香蕉香氣係一啲都唔馬虎。Lemon honey heart檸蜜撻🍋🥧酸甜的檸檬風味與撻皮的鬆軟搭配得天衣無縫,一口咬下即釋放出濃郁的檸檬香氣,讓人不禁讚嘆大廚的獨到手藝。 Lychee coconut jelly荔枝椰子果凍🍈🥥🍮清新的荔枝香氣與椰子的濃郁滋味交融,荔枝同椰子果凍嘅層次感好豐富,啲果肉都保持咗新鮮嘅口感。Crab, ham and Caviar Sandwich 蟹肉火腿魚子醬三文治🦀🍞🐟一啲都唔普通嘅三文治,奢華嘅組合,蟹肉與火腿的鮮美,再搭配上魚子醬的醇厚,彷彿帶你進入一場味蕾的交響樂會。三文治的層次豐富,每一口都是滿滿的驚喜。Prawn and
Lemon honey heart檸蜜撻🍋🥧
Lychee coconut jelly荔枝椰子果凍🍈🥥🍮
Prawn and avocado rice paper flour大蝦牛油果醬米紙花🍤🥑🍚🌸
咖喱大蝦包入軟滑嘅米紙,再加埋新鮮嘅牛油果醬,用米紙包裹成花狀,不僅美觀而且美味,一口咬下令人陶醉。
Bite-sized cherry tomato shrimp burger一口車厘茄蝦堡🍅🍤🍔
小巧玲瓏的車厘茄中夾著鮮美的蝦肉,堡的鬆脆口感讓人愛不釋手。這款點心小巧精緻,卻散發著濃郁的海鮮風味。
BeeFlo Honey Crisps with salsa dip蜜糖脆條半莎莎醬🍯🥖🌶️
蜜糖的甜蜜與條狀點心的脆香相輔相成,再沾啲微辣嘅莎莎醬,酥脆同醬香一次過滿足到你唔同口味,味道層次豐富,讓人一試難忘。
BeeFlo Honey Scone & Longan & Red Date Scone 蜜糖鬆餅 及桂圓紅棗鬆餅🍯🍪🍵
兩款鬆餅都有佢獨特嘅風味,蜜糖鬆餅香甜,桂圓紅棗鬆餅則帶有淡淡嘅甜味,同埋啲桂圓同紅棗令口感更加豐富。
天堂博士茶 🍵🌺 桂圓紅棗茶 🍵🥢
飲番碗香甜嘅桂圓紅棗茶,心情都好咗啲,特別適合悠閒下午時光。
呢度嘅下午茶真係有驚喜,唔同嘅口味同組合,讓人一試難忘。而且啲茶飲都好用心,唔會太甜太濃,啱啱好。總括黎講,值得一試,一定唔會讓你失望啊!😋👍
Nara Thai Cuisine (港威商場)
地址
尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖
Shop 3303, 3/F, Gateway Arcade, Harbour City, 3-27 Canton Road, Tsim Sha Tsui
營業時間
星期一至日 11:30 - 22:00

#thaistreetfood #narahk #foodieshk #hkigfood #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #tasteofhongkong #tasteofhk #hkfoodlovers #hkfoodpics #habourcity #tsimshatsui #泰式料理 #泰式美食 #泰式餐廳
2024-01-17 69 views
同靚女朋友食飯 就梗係去Lady Nara👯‍♀️因為餐廳佈置得好靚 好似入咗花花世界咁樣🌸而且坐窗口位仲望到海景 好chill ahhh🩷冬陰功卡邦尼平時食卡邦尼就食得得多 但係冬陰功卡邦尼就第一次食🫣上菜時已經聞到陣陣嘅冬陰功 顏色超鮮艷搶眼☺️ 入口會有冬陰功感覺但又唔會搶款左卡邦尼獨有嗰種奶味 而且仲要超creamy 😋😋 真心令人哋好有驚喜☺️呈現奶白色既糖水~裏面有芋頭同新鮮嘅椰子肉 咬落去好有口感 Q感十足😚朋友話好想食飯~嚟就聞到好香嘅豚肉味 炒過既肉碎食落好鬆化又夠鑊氣😋椰青🥥椰青水汁較多又甜☺️ 椰肉較嫩滑又有椰香味🥰Nara Thai 📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖 thaistreetfood #narahk #foodieshk #hkigfood #沙田 #沙田美食 #沙田好去處 #tasteofhongkong #tasteofhk #hkfoodlovers #hkfoodpics #habourcity #tsimshatsui #泰式料理 #泰式美食 #泰式餐廳

冬陰功卡邦尼

椰青🥥
椰青水汁較多又甜☺️ 椰肉較嫩滑又有椰香味🥰

Nara Thai
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖

之前喺泰國連續食咗七日泰菜,返到香港依然唔好俾佢停😎🤘🏻門口有千秋打卡位,卡位旁邊就係維港海景,重點係食物質素相當唔錯,係我會再encore既泰菜之一🐒 ✨烤豬頸肉配木瓜沙律 $148 ♥️豬頸肉燒得啱啱好,唔會乾柴,重點一定係蘸上秘製醬汁,令味道層次更上一層樓!木瓜沙律都夠爽口,而且唔會太辣,酸酸地食得好舒服!✨黃咖喱大蝦 $198 ♥️推薦!一向細食嘅我,竟然成功食完一大碗白飯,完全係黃咖喱嘅功勞🙈 味道香甜,口感似滑蛋,咖喱味濃郁,非常好食😍 大蝦蘸滿醬汁都OK。✨酥皮冬陰粟米濃湯 $88酥皮滿滿嘅牛油香氣,粟米濃湯以粟米味為主,帶一點點辣。✨焦糖海鹽泰式奶茶 本身泰式奶茶加焦糖,肯定係甜上加甜🤐 但相信餐廳調整咗適合香港人嘅口味,茶味突出,淡淡鹹香之餘,飲落完全唔覺甜膩!

✨烤豬頸肉配木瓜沙律 $148 ♥️

✨黃咖喱大蝦 $198 ♥️

✨酥皮冬陰粟米濃湯 $88
酥皮滿滿嘅牛油香氣,粟米濃湯以粟米味為主,帶一點點辣。

✨焦糖海鹽泰式奶茶
2024-01-15 55 views
Lady Nara 今次採用 BeeFlo Botanic 本地蜂農既原蜜打造咗一個sweet sweet 嘅下午茶.朋友生日,系時候黎要黎lady nara打個卡!最鐘意呢度環境舒適,粉色系海景打卡位真係令人心情蜜意盎然,加上入門口個經典搖搖千秋位都係打卡必到!Honey Caressed Afternoon Tea Set 💰468for2今次餐廳好有心思咁用咗一個靚靚首飾箱嘅盒裝住個tea set,每人有4件甜點同 4件鹹點同埋兩件scone,真係超級豐富!4件鹹點都偏向泰式風格,而4件甜點都好有心思,全部使用 BeeFlo Botanic 蜜糖,仲專登用咗蜜蜂花叢中採蜜嘅構思,食起上嚟感覺清新自然,陽光打在上面對住海景,系好愜意嘅海邊度假時光.甜點蜂蜜脆脆奶凍香蕉脆卷餅檸蜜撻荔枝椰子果凍咸點蟹肉火腿魚子三文治大蝦牛油果醬米纸花一口車厘茄蝦堡BeeFlo Botanic 蜜糖脆條伴沙沙醬英式鬆餅BeeFlo Botanic 蜜糖鬆餅 及 桂圓紅棗鬆餅配自製士多啤梨果醬及奶油忌廉尤其鐘意荔枝椰子果凍嘅口感,滑縷縷充滿椰子清香,蜜糖鬆餅同紅棗桂圓鬆餅酥脆香口牛油味好突出,一口車厘茄蝦

朋友生日,系時候黎要黎lady nara打個卡!

甜點

BeeFlo Botanic 蜜糖脆條伴沙沙醬

英式鬆餅
BeeFlo Botanic 蜜糖鬆餅 及 桂圓紅棗鬆餅
配自製士多啤梨果醬及奶油忌廉

尤其鐘意荔枝椰子果凍嘅口感,滑縷縷充滿椰子清香,蜜糖鬆餅同紅棗桂圓鬆餅酥脆香口牛油味好突出,一口車厘茄蝦堡賣相可愛,大蝦牛油果醬米纸花構思都係一絕,同成個tea set都好夾…

蝶豆花茶,顏色超美,入口清爽。
Earl Grey Blue Flower with Beeflo,優雅靚茶壺令成個畫面都很有氣質

黎海景打卡位high tea 就要提早book枱啦!

📍Ladv Nara
2024-01-15 47 views
尖沙咀海港城港威商場有間環境幾好嘅泰國fusion菜~可以望住維多利亞港食飯🌊而且一坐低就有小食,係香脆嘅蝦片🦐❥泰式小食拼盤 $208小食拼盤入面有五款,每款有三件有:沙爹雞肉串燒、春卷、雞翼、炸肉丸、炸豬頸肉個人最鍾意就係沙嗲串燒同埋豬頸肉~炸肉丸感覺有啲偏鹹同辣❥冬蔭煙肉忌廉意粉 $148見到佢叫冬陰意粉,以為會幾重冬陰功味但食落就唔係好覺🤣感覺有啲似卡邦尼意粉醬汁奶味濃郁,口感creamy最上面最有隻雞蛋,𠝹開後蛋汁會流出黎❥香蕉薄餅配榛子醬&煉奶 $88香蕉薄餅超好味!外層薄餅好脆入面有軟綿綿嘅香蕉蓉,香蕉味好重配埋榛子醬同煉奶好好味!

❥泰式小食拼盤 $208

小食拼盤入面有五款,每款有三件
有:沙爹雞肉串燒、春卷、雞翼、炸肉丸、炸豬頸肉
個人最鍾意就係沙嗲串燒同埋豬頸肉~
炸肉丸感覺有啲偏鹹同辣

❥冬蔭煙肉忌廉意粉 $148

見到佢叫冬陰意粉,以為會幾重冬陰功味
但食落就唔係好覺🤣
感覺有啲似卡邦尼意粉
醬汁奶味濃郁,口感creamy
最上面最有隻雞蛋,𠝹開後蛋汁會流出黎

❥香蕉薄餅配榛子醬&煉奶 $88

香蕉薄餅超好味!
外層薄餅好脆
入面有軟綿綿嘅香蕉蓉,香蕉味好重
配埋榛子醬同煉奶好好味!
2024-01-13 65 views
Happy Friday night, 同朋友約咗收工chill吓, 嚟咗一直book mark 咗嘅人氣泰菜餐廳試試, 我哋叫咗幾樣泰國菜必點菜式, 都好好食好正宗👍👍👍香脆蝦餅(3件)這道菜使用新鮮的蝦肉製成,外層酥脆,內裡鮮嫩多汁。每口咬下去都能品味到蝦肉的鮮美和香脆的口感。泰式豬肉炒河粉搭配豬肉和蔬菜,以泰式醬料調味。豬肉的鮮嫩和泰式醬料的香辣風味相結合,讓這道炒河粉的口味豐富多樣。泰式肉碎煎蛋飯泰式肉碎煎蛋飯是一道美味的泰國經典菜餚。這道菜以肉碎和煎蛋搭配炒飯,加入泰式醬料和香料調味。肉碎的鮮味和煎蛋的綿軟口感結合在一起,讓這道炒飯既豐富又美味。泰式椰子雞湯椰漿的香味和雞肉的鮮嫩相互融合,讓這道湯的口感豐富且令人愉悅。泰式椰子雞湯通常作為開胃菜或湯品,帶來一份獨特的泰國風味。

香脆蝦餅(3件)

泰式豬肉炒河粉

• 泰式豬肉炒河粉
  • 泰式肉碎煎蛋飯
  • 泰式椰子雞湯
2024-01-09 49 views
好友返左黎香港呀😍咁耐無見食返個tea傾下計先,所以我地揀左海港城入面,貪佢方便易搵,而且環境粉紅色好chill 好靚,門口仲有位打卡,最正係餐廳安排左我地坐喺海景位,一路望住海景一路食下午茶,幾寫意!最後我地叫左個🍴Afternoon tea set, $468 for two,有2杯飲品🍹🍸。甜點🍡🍮🍰蜂蜜脆脆奶凍- 奶凍好香滑,上面既脆焦糖好match。香蕉脆卷餅- 食落有d 似炸香蕉味,外層有酥皮,好食。檸蜜撻- 酸酸甜甜外面香甜既忌廉配埋牛油撻皮,正好可以解油膩感。荔枝椰子果凍- 椰汁味道比較濃,幾fresh.鹹點🥪🍤🍅蟹肉火腿魚子醬三文治- 咸咸香香配埋火腿好match.大蝦牛油果醬米紙花- 大蝦好爽脆,配埋米紙花口感好正。一口車厘茄蝦堡- 我勁鐘意食車厘茄,蝦餅厚身好咬口👍蜜糖脂條伴沙沙醬- 沙沙醬酸酸辣辣好開胃,又脆卜卜。🍯蜜糖鬆餅🫘桂圓紅棗鬆餅2者都配左士多啤利果醬同cream,有陣陣牛油香氣。好睇又好食既下午茶,又有海景又可以打卡,最正係有好友相伴!我地都食得好開心好enjoy🫶

甜點🍡🍮🍰
蜂蜜脆脆奶凍- 奶凍好香滑,上面既脆焦糖好match。
香蕉脆卷餅- 食落有d 似炸香蕉味,外層有酥皮,好食。
荔枝椰子果凍- 椰汁味道比較濃,幾fresh.

鹹點🥪🍤🍅
蟹肉火腿魚子醬三文治- 咸咸香香配埋火腿好match.
大蝦牛油果醬米紙花- 大蝦好爽脆,配埋米紙花口感好正。
一口車厘茄蝦堡- 我勁鐘意食車厘茄,蝦餅厚身好咬口👍
蜜糖脂條伴沙沙醬- 沙沙醬酸酸辣辣好開胃,又脆卜卜。

🍯蜜糖鬆餅
🫘桂圓紅棗鬆餅
2者都配左士多啤利果醬同cream,有陣陣牛油香氣。

$250 (Tea)
  • Afternoon  tea
2024-01-07 44 views
Lady Nara (尖沙咀).海港城有間有得睇海景view嘅泰菜,服務又好🩶一黎每人就有份蝦片小食,叫個椰青飲下先. ▪️燒牛肉沙律▪️.估唔到原來都幾辣,有蕃茄,沙律菜,青瓜,西芹等。燒牛肉四成熟,牛肉份量都好多. ▪️泰式炒金邊粉▪️.好食,蛋皮包裹住金邊粉入面仲有成五隻蝦,糖花生粉嗰啲係側邊比你自己撈,另有青檸調味.▪️泰式炒通菜▪️.叫左少少辣點知我又唔係好食到通菜爽口!.📌 Lady Nara (尖沙咀)尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖
Lady Nara (尖沙咀)

海港城有間有得睇海景view嘅泰菜,服務又好🩶
一黎每人就有份蝦片小食,叫個椰青飲下先

▪️燒牛肉沙律▪️

▪️泰式炒金邊粉▪️
好食,蛋皮包裹住金邊粉

▪️泰式炒通菜▪️
叫左少少辣點知我又唔係好食到
通菜爽口!
📌 Lady Nara (尖沙咀)
2024-01-07 39 views
Lady Nara (尖沙咀)炸蝦片炸蝦片外層酥脆,每一口咬下去,都好惹味❤️❤️香蕉薄餅配榛子醬🍌🥞泰國特色小食👍👍香蕉薄餅的外觀金黃酥脆,內裡則是軟綿的薄餅皮和香甜的香蕉片😋😋搭配榛子醬同埋煉奶, 10分吸引,口感豐富😙😙泰式炒金邊粉🍲🍲金邊粉好足料🤩🤩鮮蝦好鮮甜,仲有新鮮蔬菜、雞蛋、肉類等等嘅配料🥰🥰泰國風味十足😆😆金邊粉彈牙的口感,味道鮮美😊😊菠蘿咖喱雞堡配薯條🍔🍟菠蘿的甜味和咖喱的香辣相互融合,與嫩滑多汁的雞肉完美搭配😍😍菠蘿的酸甜和咖喱的辛辣為這道菜帶來了一種獨特的風味👍👍酥脆的薯條配搭一齊食好正😋😋香脆蝦餅🍤🍤三件:蝦肉裹上酥脆的外層,炸至金黃🤩🤩外層酥脆🥰🥰餐廳環境:餐廳內有好多特色座位,有搖搖千秋😊😊好啱情侶同朋友一路食飯一路傾偈,仲可以睇尖沙咀景色❤️❤️係一個打卡嘅好位置💕💕整體評分:5/5味道:5/5環境:5/5抵食:5/5尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場3樓3303號舖
Lady Nara (尖沙咀)

炸蝦片
炸蝦片外層酥脆,每一口咬下去,都好惹味❤️❤️

香蕉薄餅配榛子醬🍌🥞

泰式炒金邊粉🍲🍲

菠蘿咖喱雞堡配薯條🍔🍟

香脆蝦餅🍤🍤三件:
蝦肉裹上酥脆的外層,炸至金黃🤩🤩外層酥脆🥰🥰

餐廳環境:

整體評分:5/5
味道:5/5
環境:5/5
抵食:5/5

2024-01-05 48 views
海港城呢間泰國餐廳裝潢非常有特色,近門有個專門打卡位,吸引左唔少人黎打卡😆餐廳仲安排左望到海景嘅正位比我地,可以一邊睇夜景,一邊享受晚餐🥰🌟 泰式豬肉炒河粉 $118河粉用左粗河粉,口感煙韌,同平時食到嘅幼河粉嘅口感大不同,配搭芥蘭、雞蛋、豬肉片、花生碎一齊炒。由於落左老抽,色澤會比較黑,混合旁邊嘅辣椒粉、擠點青檸汁,以辣度和酸味刺激味蕾,原本單調的味道瞬間就提升了層次😍🌟 泰式炒金邊粉 $148呢款金邊粉嘅賣相好吸引,上層鋪上一層煎成嘅網狀嘅雞蛋,金邊粉炒得乾身,大蝦🍤數量多,口感爽口彈牙,加埋不同嘅材料同香料,令整碟金邊粉色香味俱全🥰🥰🌟 彩虹蘋果金寶配雲呢嗱雪糕 $98除左泰國菜,呢到都仲有D特色甜品,用色彩繽紛嘅金寶鋪面,口感外脆內軟,底層係香甜嘅蘋果,再配搭幼滑嘅雲呢拿雪糕,令甜品味道更有層次🤤🌟 椰香芋圓奶皇湯丸 $78用左新鮮嘅椰子肉煮成嘅芋圓,椰香味濃,加埋新鮮芋頭,令芋味更突出。芋圓口感煙韌,湯丸就好煙韌,面頭有花生同糖嘅甜味😆

🌟 泰式豬肉炒河粉 $118

🌟 泰式炒金邊粉 $148

🌟 彩虹蘋果金寶配雲呢嗱雪糕 $98

🌟 椰香芋圓奶皇湯丸 $78
2024-01-02 198 views
Boxing Day果日就咁Walk in入去,侍應嘅服務態度好好😊👍🏻一入到餐廳燈光好舒服,埋到枱,波光粼粼嘅海景就喺你旁邊,估唔到Walk in都可以被安排到海景位,太好啦!如果大時大節,想選擇一間景觀優美,服務質素好,而且性價比高嘅餐廳,呢一間泰式餐廳絕對係其中之一間。我哋張枱旁邊,剛剛好有一個大嘅family喺度慶祝緊,個空間都幾大,所以如果想同一班三五知己食個飯,或者公司同事聚餐,都好適合🥂至於食物方面,都唔錯,我哋嗌咗三份嘢食,三杯嘢飲,埋單$734。

黃薑雞肉沙嗲
黃薑雞肉沙嗲
青蘋果薄荷梳打
脆脆蝦片
2024-01-02 51 views
Lady Nara 其實係泰國好出名嘅網紅餐廳!! 朋友係泰國都有食過~ 之前係香港都食過Nara Thai Cusine, 作為同一集團, 覺得質素幾好👀 咁啱上網見到Lady Nara有afternoon tea set, 仲要有超靚海景!!🌊🌅 打卡一流呀!!🤩🤩 係海港城嚟講, 價錢真係唔貴呢🙈~ .Afternoon Tea Set $468/2用咗一個好靚好似首飾箱嘅盒裝住個tea set, 仲有塊鏡係盒邊, 啱啱反射到個海景!🌅 淨係個擺盤都好有心思呢!🥺 每人有4件甜點同4件鹹點, 仲有兩件scone!😛 因為係泰式餐廳, 所以4件鹹點都係採用相對泰式嘅做法去處理, 有一個係辣辣地嘅沙沙醬配上脆條食, 味道估唔到係咁夾!🧐 .而其他4件甜點都很不錯, 我最鍾意係蜂蜜脆脆奶凍, 可能用咗原蜜, 所以比起普通蜜糖甜少少, 脆脆亦做到少少黐牙感😚~ overall 全部甜品都唔會話好甜!🤤 Scone 就配上士多啤梨Cream 同紅棗醬, 係我無諗過嘅味道呢haha✨.玫瑰普洱綠茶🫖 /Earl Grey Blue Flower with Beeflo 蜜糖玫瑰普洱真係好有特
Afternoon Tea Set $468/2
玫瑰普洱真係好有特色, 好香玫瑰味, 但普洱又唔會蓋過咗玫瑰嘅味道, 好balance!🥺
P.S. 要提早book喔~
📍Lady Nara
2024-01-02 44 views
今日同朋友嚟咗尖沙咀覓食,行吓行吓就見到呢間位於海港城嘅lady Nara。佢入邊嘅裝修係行少女風,滿滿嘅粉紅色,而且仲有好多打卡嘅位置,有一排嘅位甚至可以睇到海景店員安排咗我哋坐一張圓枱,坐得好舒服,仲有兩張藤椅俾我哋影相。我哋一共嗌咗四樣嘢,分別係青咖喱雞加印度薄餅、菠蘿肉鬆海鮮炒飯同香蕉薄餅配榛子煉奶。佢嘅青咖喱雞有好香嘅香料味,而且入邊嘅雞份量超多,幾乎半盤都係雞肉,材料非常豐富。配埋印度薄餅一齊食,味道好濃郁。而佢嘅菠蘿肉鬆海鮮炒飯,係用半個菠蘿嚟上碟,同埋佢啲飯堆到滿晒,份量真係好有驚喜。而且佢嘅飯入邊材料都唔馬虎,有蝦、帶子、青口等等。每一啖都食到好多唔同嘅海鮮,口感非常豐富。最後喺甜品方面,嗌咗佢嘅限量薄餅,喺薄餅中間夾雜着香蕉嘅肉,面頭配上榛子醬同煉奶,口感非常豐富,而且味道都唔會死甜,好有層次。