2024-08-24 126 views
叫杯阿薩姆奶茶去冰,店員做晒所有去冰嘅步驟之後裝唔滿個杯,於是加返啲新嘅冰落去。一般係加茶,我亦唔介意佢加水,但佢竟然同我加返超過一鏟冰。結果杯嘢比一般更加凍,又啖。篤開飲一啖,啲茶淡嘅。唔係單純因為多冰,係茶奶比例都有問題!大失所望!唔會再幫襯!
大失所望!唔會再幫襯!
2024-08-24
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$23 (Lunch)
2024-03-04 309 views
抹茶控嘅我見到個menu即刻心心眼😍最後揀咗杯抹茶鮮奶 另加仙草同珍珠 $45但依家like佢哋ig可以再減$3所以最後杯野飲係$42😆第一啖飲落去抹茶味好濃郁,加埋鮮奶嗰種質感好滑身!啲珍珠好煙靭,而仙草食落去好似啫喱咁!飲一啖抹茶鮮奶再連埋仙草同珍珠 幸福感滿瀉😋𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹𝘛𝘢𝘴𝘵𝘦:⭐️⭐️⭐️𝘌𝘯𝘷𝘪𝘳𝘰𝘯𝘮𝘦𝘯𝘵:⭐️⭐️⭐️𝘗𝘳𝘪𝘤𝘦:⭐️⭐️⭐️𝘌𝘯𝘤𝘰𝘳𝘦:⭐️⭐️⭐️
抹茶控嘅我見到個menu即刻心心眼😍
最後揀咗杯抹茶鮮奶 另加仙草同珍珠 $45
但依家like佢哋ig可以再減$3
所以最後杯野飲係$42😆
第一啖飲落去抹茶味好濃郁,加埋鮮奶嗰種質感好滑身!
啲珍珠好煙靭,而仙草食落去好似啫喱咁!
飲一啖抹茶鮮奶再連埋仙草同珍珠 幸福感滿瀉😋

𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹
𝘛𝘢𝘴𝘵𝘦:⭐️⭐️⭐️
𝘌𝘯𝘷𝘪𝘳𝘰𝘯𝘮𝘦𝘯𝘵:⭐️⭐️⭐️
𝘗𝘳𝘪𝘤𝘦:⭐️⭐️⭐️
𝘌𝘯𝘤𝘰𝘳𝘦:⭐️⭐️⭐️
2024-02-10
2023-09-13 414 views
我尋日去飲,抹茶牛奶濃香抹茶同香滑牛奶真係perfect match!!!!!首先個顏色真係好靚,非常IGable,打卡必備!但佢唔係得個樣,抹茶牛奶口感順滑,而抹茶微苦,茶香帶出新一層口感。凍咗嘅抹茶牛奶真係我嘅夏天恩物。唔知大家鍾唔鍾意抹茶嘅產品呢?熱嘅抹茶牛奶我就鍾意留返瞓覺前飲😂
我尋日去飲,

抹茶牛奶
濃香抹茶同香滑牛奶真係perfect match!!!!!
2023-07-01 419 views
行西九嘅lunch就係唔少得廢水佢杯芋頭鮮奶幾好飲好多芋頭粒粒之餘有咬口但又有棉花豐盛嘅芋泥芋頭味好香幾好❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
行西九嘅lunch就係唔少得廢水
佢杯芋頭鮮奶幾好飲
好多芋頭粒粒之餘
有咬口
但又有棉花豐盛嘅芋泥
芋頭味好香
☞ 深水埗 圓圓小姐 ☜———————————————◊ 圓圓珍珠炭焙烏龍鮮奶茶 ◊珍珠大大粒又好彈牙,有金色同黑色兩款,感覺上金色較甜,黑色較彈牙。茶味同奶味平衡得幾好,唔會其中一隻味好淡,雖然茶味比當初佢初仲係地舖嘅時候淡咗少少,但整體都仲係好香濃🥰美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5———————————————📍:圓圓小姐深水埗欽州街37號西九龍中心8樓80-83號舖#為食豬在深水埗 #深水埗美食#foodblog #珍珠奶茶#bubbletea #香港美食 #香港餐廳
☞ 深水埗 圓圓小姐 ☜

#為食豬在深水埗 #深水埗美食
2023-04-07
  • 圓圓珍珠炭焙烏龍鮮奶茶
2023-04-01 485 views
今日路過西九龍中心有啲口渴,就上嚟food court飲杯嘢。行咗個round,最後揀咗呢間圓圓小姐,價錢係普通市價,肉色店面幾Lady feel。佢地嘅menu,見佢啲芝士茶隻隻都有介紹,咁就試試佢。揀咗呢杯,茉莉綠茶芝士茶,佢話用100%茉莉花製作,咁個茶底係幾清新。個芝士香口,同其他茶店咁上下。呢杯係大杯裝,埋單$37。你預要返啲時間排隊,我今日去幫襯就算係閒日,都幾多人光顧,大約等咗15分鐘。收款佢接受八達通嘅。

佢地嘅menu,見佢啲芝士茶隻隻都有介紹,咁就試試佢。

茉莉綠茶芝士茶

Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
茉莉綠茶芝士茶
在西九龍中心foodcourt吃著吃著,就覺得開始口渴了,看到這間圓圓小姐外觀吸引,而且有不少客人在排隊,一於買杯台式飲品解渴吧。-___________🏖店鋪狀況🏖___________ 裝修風格偏女性化,用粉紅色作主色,在西九龍中心這個美食廣場內份外顯眼😂 LOGO位置很適合一眾女士買飲品後打卡。 圓圓小姐的飲品選擇 也不少有純茶、芝士奶蓋、珍珠系列、黑糖波波系列、鮮果系列…… 價錢大約圍繞在$20至$35左右,不算太貴。- _____________🍽食物🍽_____________🍊 香橙柚冰茶 (大杯 半糖少冰) +黃金珍珠 $34+4推介指數 ■■■□□由於吃的東西都比較重口味,所以🌶📝點了可解渴的果茶。大杯份量不少,絕對足夠兩個人喝,味道甜甜的,有茶的清香,橙的味道比較突出,西柚和菠蘿的味道較淡,就算order 了半糖,還是覺得有點甜。值得讚的是黃金珍珠口感煙韌彈牙,簡直為這杯飲品加了不少分數,而且果肉非常多,應該是用新鮮生果榨汁嗎(?-________🌶辣椒紙總結📝__________整體:🌶🌶🌶🌶裝修:🌶🌶🌶🌶員工:🌶🌶🌶🌶食物:🌶🌶🌶(滿分為五隻🌶)- 總括來說,圓
___________🏖店鋪狀況🏖___________
🍊 香橙柚冰茶 (大杯 半糖少冰) +黃金珍珠 $34+4
推介指數 ■■■□□

________🌶辣椒紙總結📝__________
整體:🌶🌶🌶🌶
裝修:🌶🌶🌶🌶
員工:🌶🌶🌶🌶
食物:🌶🌶🌶
(滿分為五隻🌶)
總括來說,圓圓小姐的選擇都吸引,今次的珍珠品質很不錯,🌶📝有機會會再來光顧其他茶類奶類飲品,但下一次可以再少甜一點!
📍 圓圓小姐 (西九龍中心)
是次消費:$38

#台式飲品 #水果茶 #芝士奶蓋 #珍珠奶茶 #黑糖波波鮮奶 #飲品 #台灣 #西九龍中心 #深水埗美食 #852 #hkfoodlover #hkfoodie #foodiehk #foodie #hkblogger #hk #hkig #hkeat #hkgirl #mschillipaper #為食辣椒紙

2023-02-16
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$38 (Dinner)
2023-01-05 326 views
𝟘𝟡.𝟙𝟘.𝟚𝟘𝟚𝟚📌圓圓小姐 (西九龍中心) (深水埗)深水埗欽州街37號西九龍中心8樓80-83號舖🔎#hkfoodieat_深水埗 💸人均消費: $50內🌿評分: 4.3/5🈚️加一服務費餐廳分類🔖 #hkfoodieat台灣菜 #hkfoodieat飲品🧃#hkfoodieat黃店💛 最後一個西九龍中心系列了🌟喺西九行咗幾個鐘行到又攰又口渴🥵上網搵手搖嘅時候就搵到圓圓小姐🙌🏻記得有朋友同我推介過同埋見到佢價錢都幾相宜就買咗杯冬天茶嚟試🍃呢度順便同大家比較吓唔同手搖店嘅冬瓜茶👻 𐂂 圓圓小姐: 大杯檸檬冬瓜茶 ($26)呢杯係飲過咁多杯後我覺得冬瓜嘅甜味係最自然嘅✨圓圓小姐係用自家調配嘅茶葉配上成份天然嘅食材嚟製作💛佢哋使用咗蔗糖代替人工果糖 難怪味道會比其他手搖店嚟得更加清甜🌷另外我個人比較鍾意一啲酸酸甜甜嘅飲品🎃所以呢杯加咗鮮榨檸檬汁嘅冬瓜茶正合我意🍋𐂂 歇腳亭: 大杯寒天冬瓜茶($24)唔係好肯定係唔係呢個價錢但應該差唔多😂呢杯個味都幾清新但係一飲落去已經感覺到唔係天然嘅甜味🪴作為螞蟻人呢個甜度其實唔錯而且佢啲寒天好有咬口🥳份量都好多🤪𐂂 丸·茶手作: 中杯古早味冬瓜茶($1

𝟘𝟡.𝟙𝟘.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌圓圓小姐 (西九龍中心) (深水埗)
🔎#hkfoodieat_深水埗

💸人均消費: $50內
🌿評分: 4.3/5
🈚️加一服務費

檸檬冬瓜茶

𐂂 圓圓小姐: 大杯檸檬冬瓜茶 ($26)

𐂂 歇腳亭: 大杯寒天冬瓜茶($24)

𐂂 丸·茶手作: 中杯古早味冬瓜茶($19)
呢個俾前面兩間甜好多而且冇咗嗰種好清新嘅感覺🥺不過勝在大埔分店可以儲印仔同埋學生價價錢相宜😈雖然呢杯冬瓜茶比較遜色但嚟到一定唔可以錯過佢哋嘅茉香奶綠配桂花珍珠🍵呢個配搭絕對係我飲過最好飲嘅💗

𐂂 天仁茗茶: 913古早味冬瓜茶 ($27)
講真身為天仁忠實擁躉我都冇辦法讚佢好飲😢佢嘅913茶味蓋過咗冬瓜茶應有嘅甜味😭而且加埋$5嘅寒天好貴呀💰就算用咗88折飲食券都要成$29杯🤡唔知係咪因為嗌咗半糖嘅關係所以真係唔太好飲🤢

𐂂 八方台式麵屋: 黑糖檸檬冬瓜茶 ($18)
就係因為見到天仁嘅冬瓜茶太貴🤧行吓行吓見到佢咁平嘅價錢就已經有得飲冬瓜茶🥴心諗冬瓜茶應該唔會差得去邊就膽粗粗買咗嚟試👽個杯望落幾得意但飲落真係仲晒伏🤮十足喺洗碗海綿加咗檸檬味洗潔精唧翻啲水岀嚟🧽再溝水溝糖咁嘅味😰勁核突超嘔心💔
檸檬冬瓜茶
2022-10-30 309 views
夜晚食咗好多好多嘢 搞到好thirsty🤣見到圓圓!即買!!!(但好似同銅鑼灣分店有好大分別喎😗)叫咗圓圓花蜜奶茶~外表好吸引!兩種珍珠波波😀結果..茶底都係最普通嘅earl grey 無咩特別~叫咗「微甜走冰」 最初好怕會冇味但最後都係偏甜😅兩種波波:飲落去唔係話有咩特別不過其中一種波波個中間未熟晒有啲影響食感..最後我哋都全部飲晒🤣我覺得呢間係勝在性價比高🤪27蚊大大杯我哋兩個人飲 都解到渴!
夜晚食咗好多好多嘢 搞到好thirsty🤣
見到圓圓!即買!!!
(但好似同銅鑼灣分店有好大分別喎😗)

叫咗圓圓花蜜奶茶~
外表好吸引!兩種珍珠波波😀
結果..茶底都係最普通嘅earl grey
無咩特別~
叫咗「微甜走冰」 最初好怕會冇味
但最後都係偏甜😅

兩種波波:飲落去唔係話有咩特別
不過其中一種波波個中間未熟晒
有啲影響食感..
最後我哋都全部飲晒🤣

我覺得呢間係勝在性價比高🤪
27蚊大大杯
我哋兩個人飲 都解到渴!

圓圓花蜜奶茶
圓圓花蜜奶茶
2022-08-05 493 views
2022.8.1 星期一 18:45pm買完後開始多人,放工時間多人排隊。大杯裝的杯很長,而飲管不太夠長,竟然狂篤都篤不穿膠膜,回彈力很強😂最後要用叉篤穿😅•••••••••••••••••| 百香鳳梨果茶 L $36 |🍍微微的百香果酸味和清甜的鳳梨味,兩種味平衡得很好,還有攪碎了的鮮果肉,真材實料,十分清新解暑🧊•••••••••••••••••最怕飲品有人工假味道,不過這裡的飲品都用了天然食材,茶葉沒有添加香精,水果新鮮現榨,以及採用天然蔗糖和黑糖,不加人工果糖,所以完全沒有化學材料味。
2022.8.1 星期一 18:45pm

買完後開始多人,放工時間多人排隊。

•••••••••••••••••

TakeAway
Type of Meal
Dinner
百香鳳梨果茶
🚦Lady Bobo(深水埗)已經係幾年前聽過佢嘅大名勁多人都大推佢🤩去到都的確大排長龍!🧋圓圓珍珠 炭焙烏龍茶🧋$228/10見有黃金珍珠想試一試😳其實同普通珍珠差唔多口感係味道有少咗黑糖味都冇乜大分別,唔需要特別去試😂佢嘅黑糖味非常之突出,好甜😋我嘅建議係非甜控可以嗌微糖或者無糖茶味都幾香,不過唔算好濃唔係好飲得出係烏龍茶🤣奶味都幾香不過重點都係$22好平😎整體8/101️⃣CP值高價錢平,嘢飲又夠大杯,材料又多2️⃣始終位於food court,人流比較多,都要排一陣隊,但好快就拎到手,可以嗌定OpenRice外賣自取先🍚3️⃣店員效率好高,而且就算好多人佢哋都依然好有禮貌同埋好友善🧡🔖如果鍾意我嘅分享就follow我啦💌
🚦Lady Bobo(深水埗)
已經係幾年前聽過佢嘅大名
勁多人都大推佢🤩去到都的確大排長龍!

🧋圓圓珍珠 炭焙烏龍茶🧋$22
8/10
見有黃金珍珠想試一試😳
其實同普通珍珠差唔多口感
係味道有少咗黑糖味
都冇乜大分別,唔需要特別去試😂
佢嘅黑糖味非常之突出,好甜😋
我嘅建議係非甜控可以嗌微糖或者無糖
茶味都幾香,不過唔算好濃
唔係好飲得出係烏龍茶🤣奶味都幾香
不過重點都係$22好平😎

整體8/10
1️⃣CP值高價錢平,嘢飲又夠大杯,材料又多

🔖如果鍾意我嘅分享就follow我啦💌
2022-04-30
10 Minutes (Dine In)
$22 (Tea)
2022-06-03 334 views
Lady BoBo 圓圓小姐(Sham Shui Po)☺️又係小編飲廢水嘅時間🙌🏻 天時暑熱經過西九八樓嘅熟食中心 見到呢間似乎開咗冇耐嘅手搖舖🧋 即刻想買杯野嚟飲下~ (仲要當日撞正有外賣平台嘅國際珍珠奶茶日推廣優惠 超抵!🤭🤭⌖ 圓圓珍珠 炭培烏龍奶茶☕️🧋💰$10(原價:$24)一飲落去超驚喜! 烏龍茶茶味超足☕️ 有奶香味 雖然因為優惠所以甜度固定左 不過都幾啱平時飲開少甜嘅小編😙😙 珍珠有兩隻顏色 夠晒煙韌 金黃色嗰款似乎再彈牙啲 整體來講係好唔錯嘅珍珠奶茶 完全冇因為外賣平台嘅優惠價而hea整👍⌖ 圓圓珍珠 奶綠🍵🧋💰$10(原價:$24)想飲茶味冇咁重嘅就可以嗌奶綠 呢款會有種清新嘅味道🍃 同樣奶同茶搭配得啱啱好 甜度適中 珍珠質素一樣好掂😚 都幾推介!就算用原價黎買都性價比幾高👻☻ 回頭指數:8 / 10 #Fatshit_ami #Drinktime #深水埗美食 #台式美食 #香港美食 #食好西 #香港茶飲店 #圓圓小姐 #台式飲品 #台灣手搖 #烏龍茶 #炭培烏龍奶茶 #奶綠 #珍珠奶綠 #珍珠奶茶
Lady BoBo 圓圓小姐(Sham Shui Po)

⌖ 圓圓珍珠 炭培烏龍奶茶☕️🧋
💰$10(原價:$24)

⌖ 圓圓珍珠 奶綠🍵🧋
💰$10(原價:$24)

☻ 回頭指數:8 / 10

2022-02-16 222 views
🧋鮮奶三重奏💲3️⃣4️⃣ (4/5⭐️)呢杯我oder叫左少冰走甜😆本身想叫走冰嫁 但店員呢款走冰會影響味道 安排唔到🥲而熱飲個杯又影唔到入面D材料 唯有少冰啦🥶但少冰嘅話 唔會全滿 得九成🤣🤣呢杯嘢飲完全可以滿足你想食甜品嘅慾望😆因為入面會有黑糖珍珠.芋薯圓同埋仙草😍簡直係大滿足 啲材料足足有成半杯咁多🤤味道方面因為有黑糖珍珠喺入面 所以就算叫咗走甜都唔會淡味 反而仲飲到鮮奶嘅原味🥛如果唔係鍾意飲超甜嘅嘢嘅人都可以直接要走甜☺️夾埋啲材料飲落夠晒甜啦😋芋圓同番薯圓有齊哂❤️而且都唔馬虎 好有咬口 好好味👍🏻👍🏻
🧋鮮奶三重奏💲3️⃣4️⃣ (4/5⭐️)
呢杯我oder叫左少冰走甜😆
所以就算叫咗走甜都唔會淡味 反而仲飲到鮮奶嘅原味🥛
如果唔係鍾意飲超甜嘅嘢嘅人都可以直接要走甜☺️
夾埋啲材料飲落夠晒甜啦😋
2022-02-06 207 views
好多人都推呢間嘅珍珠,話幾好食架喎。一於就叫咗杯試試佢😆😆😆另外,見佢鮮果系列有杯都想試試,就咁就買咗兩杯啦😆😆😆重點係一個人飲兩杯🧋🧋🧋Fat Fat 啦🙈🙈🙈- 圓圓珍珠花蜜奶茶(凍) $24(M) (微糖,少冰)如果order 冇講明,佢default 係混珠,即係黃金珍珠+黑糖珍珠。黃金珍珠相比之下會比較有咬口,而黑糖珍珠經過用黑糖煮過,較為淋啲啲🤏🏻🤏🏻,就咁食啲珍珠都有黑糖味。佢嘅花蜜茶嘅味就係熟識嘅錫蘭紅茶味,用佢作珍珠奶茶茶底,有少少唔係好夾,但唔難飲嘅- 草莓鮮奶 $33 (微糖,冰固定咗)個staff 話佢地用原粒士多啤梨🍓+冰整嘅,所以冰冇得較幾多。我見佢係用冰鮮士多啤梨而唔係新鮮嘅,但飲落都幾重士多啤梨🍓味,同唔假,飲得出冇額外加果醬之類嘅整。雖則佢叫草莓鮮奶,但飲落係似飲緊士多啤梨奶沙冰,酸酸地咁,幾開胃。我試過食辣嘢飲呢杯,仲可以解辣添👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😆 推薦!

- 圓圓珍珠花蜜奶茶(凍) $24(M)
(微糖,少冰)

- 草莓鮮奶 $33
(微糖,冰固定咗)

TakeAway
  • 草莓鮮奶
2022-01-29 157 views
圓圓小姐 (深水埗).之前係旺角飲過都唔錯,今次係西九買台灣野隔離就係佢。食台灣野緊係要叫杯珍奶(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).▪️圓圓珍珠炭焙烏龍鮮奶茶▪️.喜歡有淡淡茶香嘅就可以試下,佢嘅珍珠仲要有兩種溝埋,好有咬口.▪️百香鳯梨果茶▪.好fresh!男朋友呢杯係加咗奶蓋,入口creamy但又清新。中間部份有百香果,飲落唔會好酸!.📌 圓圓小姐 (深水埗)深水埗欽州街37號西九龍中心8樓80-83號舖環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
圓圓小姐 (深水埗)

▪️圓圓珍珠炭焙烏龍鮮奶茶▪️

▪️百香鳯梨果茶▪
📌 圓圓小姐 (深水埗)

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️