2023-01-05 24 views
-🚩 Lassana Coffee (上環)上環樂古道2-8號邦暉大樓地下A號舖—————————————————————🤍餐廳推薦度:🤍🤍🤍🤍(4/5)❇️每人平均消費:$100 (Tea)⭐️打卡指數:🦖🦖🦖🦖(4/5)🤡服務:🦖🦖🦖🦖🦖(5/5)🍭味道:🦖🦖🦖🦖(4/5)經過上環發現角落一間不起眼的cafe,裝修都比較傳統外國風,被outdoor的位置吸引了入去打卡。店員很有耐性地講解menu同埋教我地要去收銀處點餐,雖然未order任何食物,但對於店員既熱情款待已經首先加晒分。✏️ Banana Chocolate Waffle $88驚喜的是,用左movenpick 朱古力雪糕,唔似其他普通cafe 雪糕冇朱古力味,另外香蕉加左焦糖係上面,食落去更有口感。聽說呢間coffee 很出色,但趕時間未能好好去品嘗,希望下次有機會再去試🤭🦖以上食評只代表本人意見🐷
🚩 Lassana Coffee (上環)
上環樂古道2-8號邦暉大樓地下A號舖
—————————————————————
🤍餐廳推薦度:🤍🤍🤍🤍(4/5)
❇️每人平均消費:$100 (Tea)
⭐️打卡指數:🦖🦖🦖🦖(4/5)
🤡服務:🦖🦖🦖🦖🦖(5/5)
🍭味道:🦖🦖🦖🦖(4/5)

經過上環發現角落一間不起眼的cafe,
裝修都比較傳統外國風,
被outdoor的位置吸引了入去打卡。

店員很有耐性地講解menu同埋教我地要去收銀處點餐,
雖然未order任何食物,
但對於店員既熱情款待已經首先加晒分。

驚喜的是,用左movenpick 朱古力雪糕,
唔似其他普通cafe 雪糕冇朱古力味,
另外香蕉加左焦糖係上面,食落去更有口感。

聽說呢間coffee 很出色,
但趕時間未能好好去品嘗,
希望下次有機會再去試🤭

🦖以上食評只代表本人意見🐷
2023-01-02 34 views
係上環有間cafe 叫「Lassana Coffee」☕️肥仔話佢有次佢行過摩羅街見到已經想帶我去😌見我溫書溫到咁攰所以就帶咗我去Chill吓啦😍Cafe 分咗室外同室內兩部分,而且仲係Pet friendly 🐶🐱係食嘢其間見都見到好多得意嘅狗狗啊😚至於餐廳就走法式復古風,令人感覺好似去咗外國咁啊🥰✨ All Day Breakfast食物都係正正常常腸仔薯餅茄汁豆煙三文魚果啲🙈不過我幾鐘意佢嘅炒滑蛋,幾香😌同埋個牛角包🥐好酥脆🫰🏻✨ Chicken Spaghetti with Creamy Lemon Sauce佢個樣望落好普通,但食落一啲都唔普通😎忌廉檸檬汁好清爽開胃,意粉軟硬度適中之餘仲好掛汁😍雞扒肉厚多汁👍🏻好味道✨ Mixed fruit Pancake with Honey ToppingPancake 🥞 軟棉厚實👍🏻食落有口感🙌🏻上面仲有一個Homemade 嘅朱古力雪糕😎 朱古力味好濃,勁正😌✨ CINNAMON CARAMEL LATTE我自己好鐘意肉桂嘅香味🥰哩杯肉桂焦糖LATTE就啱哂我心意😚 香濃幼滑嘅咖啡配上焦糖嘅甜度,肉桂嘅香味☕️真係好令人回味✨ AME

✨ All Day Breakfast

✨ CINNAMON CARAMEL LATTE

✨ AMERICANO
唔同嘅咖啡豆沖出嚟嘅美式都唔同,哩杯嘅咖啡豆好香又唔酸,唔錯👍🏻
2022-12-30 537 views
🍽️ Lassana Coffee (邦暉大樓) 📍地址: 上環樂古道2-8號邦暉大樓地下A號舖 😋上環這個地方十分古色古香,沿路走都可以看到復古的建築,是日去的Cafe更是唯美打卡外國風,到處也是打卡位,假日放鬆休閑一流👉🏻Salmon Spaghetti 煙三文魚蕃茄醬意大利麵 $98還沒上桌已聞到濃厚既蕃茄味,注重❗️不是蕃茄醬的味道,是新鮮蕃茄味哦。一上桌不得了,吃進口就知道絕對是真材實料。意大利麵彈牙之餘,掛汁力也是超強的。煙三文魚勝在卷成玫瑰花形狀,打卡一流🫶🏻👉🏻Eel Spaghetti 照燒原條鰻魚意大利麵 $178原條鰻魚超級吸睛,平常吃的都是鰻魚飯,配意面都是第一次試。原先以為意大利麵會是普通的鰻魚汁,但原來一點都不簡單,還加了蒜頭跟菇菇,口感超豐富😋😋👉🏻Hazelnut Charcoal Latte (M) 竹炭榛子鮮奶 $44 +$8 iced店員拿來時我都看傻眼了,這杯哪像飲料,根本就是水墨畫,超級精緻。味道比較重的奶味,加入了竹炭很有特色呢!✨提提大家 喝完記得漱口😂因為整條脷也會變黑的👅👉🏻Green Tea Latte (M) 抹茶鮮奶 $44香濃

🍽️ Lassana Coffee (邦暉大樓)

📍地址: 上環樂古道2-8號邦暉大樓地下A號舖
😋

原條鰻魚超級吸睛,平常吃的都是鰻魚飯,配意面都是第一次試。

✨提提大家 喝完記得漱口😂因為整條脷也會變黑的👅

香濃的抹茶味,抹茶粉沒有少給很厚重呢,也是一樣很重的抹茶味,相當不錯

👉🏻Oreo Waffle 自家製奧利奧窩夫配雲呢拿雪糕$88
店員提醒我們可以後上甜品 🍮 因為即叫即整 所以要預十分鐘時間製作喔 好棒 好滿足 這個甜品為我們美滿的一天作點綴🫶🏻🥳 是自家製的Oreo waffle 外面吃不到喔 首嚐 猜不到內裡也有Oreo 蠻有咬口 配上雪呢拿雪糕🍦簡直一流😆

好味指數: 5/5
性價比: 5/5
環境: 5/5 遠離煩囂,美食配美景,打卡一流,還可以滿足小小的出門心,假裝在外國渡假呢

• Eel Spaghetti 照燒原條鰻魚意大利麵
  • 竹炭榛子鮮奶
  • Oreo  waffle
2022-12-25 21 views
今日假日嚟到呢邊😃周圍都係外國人,好鍾意呢啲山上地區,又唔會多人,即刻搵間Cafe飲杯咖啡又去打卡先📸奶油黑松露醬野菌意大利麵~所有麵條都可以吸收到醬汁,麵吾會黏住,加上有炒過嘅野菌洋蔥👍令意粉味道更加香口仲有奶油香味鴨腿窩夫🧇鴨腿入味到不得了!!鴨腿好鬆化,用叉輕輕力壓已經可以將肉同骨整開,吾油吾膩,肉質滑,有隻煎蛋,用窩夫點蛋汁加上鴨腿肉,成個味道都好平均😋呢個必試雜果班戟配蜜糖醬~三塊厚班戟疊起🤩已經好吸睛,班戟唔係空氣感果款🤣真係會飽份量多,側邊仲藍莓士多啤梨香蕉呢啲生果😂我好似食晒啲忌廉呀焦糖肉桂咖啡~曾經飲過幾杯肉桂咖啡,而呢杯係我飲過最重肉桂味既🤤

2022-12-25 24 views
原來係港島,有質素嘅餐廳總有一間係左近——————————————————-原條鰻魚意大利麵最鍾意係佢麵嘅質地同調味,麵煮到啱啱好上枱,而醬汁唔係一味嘅鰻魚汁,有再自己調配,食落冇咁渴撻撻同咸!鰻魚大條亦都夠厚身,肉質亦都唔算太淋鴨腿窩夫呢間cafe竟然有賣鴨腿!好少見!緊係要叫黎試下!身為招牌菜係幾特別,食鴨就係想食到個陣鴨騷味,今日食呢個就啱啱好,唔會太濃,可能同窩夫兩者都係香脆,夾落又幾好味,最鍾意夾埋個楓糖醬一齊食,味道好特別(*≧ω≦)亦都叫咗兩杯野飲,一杯綠茶鮮奶,一杯朱古力,好有心思每杯都有啲拉花,兩杯都好濃味!
原來係港島,有質素嘅餐廳總有一間係左近
——————————————————-
原條鰻魚意大利麵

鴨腿窩夫

呢間係上環嘅𝑳𝒂𝒔𝒔𝒂𝒏𝒂 𝓒𝓸𝓯𝓯𝓮𝓮 咖啡好味 食物質素都好高老闆Tracy由外國返香港🇭🇰想將Melbourne悠閑熱情嘅餐飲文化帶返嚟所以𝑳𝒂𝒔𝒔𝒂𝒏𝒂 𝓒𝓸𝓯𝓯𝓮𝓮 裝潢以黑白為主 仲有啲室外位置感覺好chill☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º ◡̈⃝Hot Duck & Waffle 鴨腿窩夫 $238鴨腿大大隻好厚肉 皮脂豐膄🦆上面仲有隻煎蛋🍳 配埋鴨腿同窩夫一齊食大滿足〜(*˘ω˘*)💖 ◡̈⃝照燒原條鰻魚意大利麵 $178估唔到咁大條鰻魚!性價比好高鰻魚燒到好香 ❣️意大利麵軟硬適中而且好多鰻魚汁好好味🥰 ◡̈⃝自家製窩夫配焦糖香蕉及朱古力雪糕 $88到我最期待嘅窩夫甜品🧇賣相好吸引 焦糖香蕉好香口 窩夫即叫即整非常香脆💓仲有二球好香濃嘅朱古力雪糕香蕉🍌朱古力雪糕同埋窩夫呢個配搭冇得輸 ◡̈⃝LATTE $46好香 拉花好靚打卡一流!📸好有豐盈綿密嘅泡沫感好正 好飲☕️ ◡̈⃝焦糖肉桂咖啡 $52呢杯係Christmas Special剩係上環分店先有個人非常之鍾意~一入口好肉桂味好特別面頭質地有少少似棉花糖咁依家諗返起都想再飲多杯😛 ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥

呢間係上環嘅𝑳𝒂𝒔𝒔𝒂𝒏𝒂 𝓒𝓸𝓯𝓯𝓮𝓮

好有豐盈綿密嘅泡沫感好正 好飲☕️
Latte

◡̈⃝焦糖肉桂咖啡 $52
呢杯係Christmas Special剩係上環分店先有
個人非常之鍾意~
一入口好肉桂味好特別
面頭質地有少少似棉花糖咁
依家諗返起都想再飲多杯😛
焦糖肉桂咖啡

ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮
Latte
焦糖肉桂咖啡
2022-12-20 21 views
摩羅街好多古舊嘢,睇特色懷舊碗碟嘅同時,附近有間摩登cafe老闆娘由外國回港,想帶外國悠閑又熱情嘅餐飲文化返香港,幫香港人relax吓,呢到裝修有風格又特別,好多人係門口打卡影相📸🧇鴨腿窩夫💰$238鴨腿有種特別油香,同waffle好襯🍝照燒原條鰻魚意大利麵💰$178好大條鰻魚多汁厚肉,意粉有日式風味索咗好多汁,整體幾好🥞雜果班戟配蜜糖醬💰$88食完waffle要食埋pancake先夠完美,甜品pancake軟熟,同雪糕一齊食冷熱交融,味道唔係太甜,雜莓就有天然甜味😋📆星期二至五08:30 - 17:00📆星期六至日10:00 - 17:00🚩Lassana Coffee (邦暉大樓) (上環) @lassanacoffee 📍上環樂古道2-8號邦暉大樓地下A號舖

🧇鴨腿窩夫💰$238
鴨腿有種特別油香,同waffle好襯

🍝照燒原條鰻魚意大利麵💰$178
好大條鰻魚多汁厚肉,意粉有日式風味索咗好多汁,整體幾好

🥞雜果班戟配蜜糖醬💰$88

📆星期二至五08:30 - 17:00
📆星期六至日10:00 - 17:00

📍上環樂古道2-8號邦暉大樓地下A號舖
2022-12-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2022-12-19 258 views
Lassana Coffe 其實早已認識同有緣,因為公司樓下就有一間😚。而且IG 一直bookmark 咗上環店,因為裝修帶少少復古,打卡一流😆。了解多啲其實好buy 老闆嘅理念~希望大家可以享受到悠閑、慢活生活甚至創新飲食體驗。有感觸可能正正同Tracy 一樣經歷過國外種種嘅文化同節奏~除咗享受同埋好多型靚正打卡位之餘,食物方面都好掂同有特色喎,主打意粉輕食~Mushroom Spaghetti蘑菇、菇菌大雜燴。再加埋濃郁creamy嘅汁,超正。而且聞落去好香好濃,超開胃Eel Spaghetti大條厚身鰻魚原條上,十級滿足。而意粉就用咗日式燒汁再加埋洋蔥同菇,好有和風styleOreo Waffle厚身嘅waffle 非常香,而且外脆內軟。份量都唔少。再配埋Oreo 、雪糕同cream 。Sweet 得嚟又好正Mixed Berry Kwun Yum Tea類似雜莓沙冰🍧咁,整得好靚。酸甜得嚟又充滿茶香,好fresh~ Iced Espresso Tonic層次分明,咖啡味濃之餘tonic 夠凍,正

Mushroom Spaghetti

Eel Spaghetti

Oreo Waffle

Mixed Berry Kwun Yum Tea

Iced Espresso Tonic
層次分明,咖啡味濃之餘tonic 夠凍,正
2022-12-16 200 views
相信大家對於𝕃𝕒𝕤𝕤𝕒𝕟𝕒 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖☕️並不陌生,咖啡店在各區都有多間分店,而當中以上環分店最有名😆。這間巴黎風的黑白裝潢咖啡店,常常出現在ɪɢ平台上,大量年輕人會去打卡拍照呢~還以為熱潮已過,但下午時份依然有好多客人呢~ 「 鴨腿窩夫🧇$238 」 窩夫是店家的招牌之一,沒想到除了甜食,也有鹹食呢😳!!! 鴨腿肉軟腍,如果皮焦一點點會更有層次🙆🏻‍♀️。把鴨肉、雞蛋、蜜糖 和窩夫配起來一齊吃,不錯呢💕~ 「 照燒原條鰻魚意大利麵🍝$178 」 超長一條鰻魚呀✨~鰻魚不太肥美,肉質結實彈牙,獨吃一份也不會太膩。意大利麵軟硬適中,裏滿鰻魚醬,好香~ 「 自家製雜莓窩夫配香草雪糕🍦$88 」 每次去𝕃𝕒𝕤𝕤𝕒𝕟𝕒 ℂ𝕠𝕗𝕗𝕖𝕖我都會點窩夫😚,之前在別家分店吃的窩夫比較脆香,而這間則著重軟熟感。個人認為,如果可以配上草莓雪糕會更好吃阿😍~

還以為熱潮已過,但下午時份依然有好多客人呢~

「 鴨腿窩夫🧇$238 」

「 照燒原條鰻魚意大利麵🍝$178 」

「 自家製雜莓窩夫配香草雪糕🍦$88 」

2022-12-03
Lassana係本地香港咖啡品牌,今日嚟上環分店感受充滿異國風情,餐廳以黑白色做主調,室內燈光柔和簡潔,室外座位最岩慢活一族,仲係一間寵物友善餐廳添All Day Breakfast 💰1️⃣2️⃣8️⃣呢份ADB真係好豐富,係豪華版🤣有迷你牛角包、炒蛋、煙三文魚、薯餅、炒雜菇、香腸、煙肉、茄汁豆同黑醋沙律薯餅好香脆,牛角包好酥軟,有黑醋沙律夠健康又夠fresh照燒原條鰻魚意大利麵 💰1️⃣7️⃣8️⃣全條鰻魚肥美又滑身,意粉軟硬適中,配搭本菇同照燒汁,味道好夾好完美Mix Fruits Pancake 💰8️⃣8️⃣三層高班戟上面加上咗雲呢拿雪糕球, 班戟比較挺身有口感,沾上雪糕一齊食好滿足🥰仲有新鮮嘅藍莓、草莓同香蕉伴碟添蘋果梨鐵觀音茶沙冰底打成嘅冰茶,好清新啖啖清涼,清甜蘋果味比較突出Mocha摩卡咖啡頂上加上一些可可粉做裝飾,有濃郁層次讓人回味🎈Lassana Coffee (邦暉大樓)🎈上環樂古道2-8號邦暉大樓地下A號舖

All Day Breakfast 💰1️⃣2️⃣8️⃣
薯餅好香脆,牛角包好酥軟,有黑醋沙律夠健康又夠fresh

照燒原條鰻魚意大利麵 💰1️⃣7️⃣8️⃣

Mix Fruits Pancake 💰8️⃣8️⃣

蘋果梨鐵觀音茶
沙冰底打成嘅冰茶,好清新啖啖清涼,清甜蘋果味比較突出

Mocha
摩卡咖啡頂上加上一些可可粉做裝飾,有濃郁層次讓人回味

🎈Lassana Coffee (邦暉大樓)🎈
上環樂古道2-8號邦暉大樓地下A號舖
2022-12-11 80 views
呢間Cafe位於上環古董街, 裝修帶有復古嘅感覺ꕀ Cafe嘅老闆之前一直喺國外到處遊歷, 深深體會到外國人漫活嘅態度, 所以想透過 Lassana Coffee, 比繁忙嘅香港人都能夠享受呢種悠閑嘅餐飲文化ꕀ坐喺室外感覺好chill, 充滿異國風情, 好啱打卡, 仲可以帶毛孩嚟㗎🐶!🧇𝒟𝓊𝒸𝓀 & 𝒲𝒶𝒻𝒻𝓁𝑒香煎鴨脾配窩夫係佢哋嘅招牌菜式ꕀ 鴨脾外層煎至香脆, 金黃香口; 窩夫即叫即製; 仲有隻靚靚太陽蛋🍳, 一切落去就有蛋漿流出嚟!油封鴨脾搭配窩夫🧇, 再於面層淋上楓糖漿, 鹹甜交融, 口感富有層次ꕀ🍝𝒲𝒽𝑜𝓁𝑒 𝐸𝑒𝓁 𝒮𝓅𝒶𝑔𝒽𝑒𝓉𝓉𝒾原條鰻魚超大條又厚身, 相當肥美!意粉有好香蒜味, 配上日式照燒醬汁同紫菜絲, 份量好足, 好滋味😋!🧇𝐵𝒶𝓃𝒶𝓃𝒶 𝒞𝒽𝑜𝒸𝑜𝓁𝒶𝓉𝑒 𝒲𝒶𝒻𝒻𝓁𝑒自家製窩夫配上Mövenpick 朱古力雪糕、焦糖香蕉🍌, 加上朱古力醬, 賣相一流!對於朱古力迷嚟講, 係雙重享受🍫!冰凍嘅雪糕加上微暖嘅窩夫, 食落去會有冰火交融嘅感覺🔥!🍵Matcha latte 拉花好靚, 好有心思🫶🏻!抹茶味香濃, 口感順滑🍃

🧇𝒟𝓊𝒸𝓀 & 𝒲𝒶𝒻𝒻𝓁𝑒

🍝𝒲𝒽𝑜𝓁𝑒 𝐸𝑒𝓁 𝒮𝓅𝒶𝑔𝒽𝑒𝓉𝓉𝒾

🧇𝐵𝒶𝓃𝒶𝓃𝒶 𝒞𝒽𝑜𝒸𝑜𝓁𝒶𝓉𝑒 𝒲𝒶𝒻𝒻𝓁𝑒

🍵Matcha latte
拉花好靚, 好有心思🫶🏻!抹茶味香濃, 口感順滑🍃

2022-12-11
Type of Meal
Lunch
聽聞呢間餐廳好多打卡位,今日難得出到中上環,當然要去chill返下♥️♥️👍🏻照燒原條鰻魚意大利麵一上枱完全要用驚艷去形容(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)鰻魚超大條又夠厚身,搭配照燒汁同洋蔥絲,味道好夾,意粉軟硬適中,份量絕不戲場。👍🏻全日早餐嚟到一間打卡嘅餐廳,當然要點一款打卡菜。大大盤圍繞着牛角包、炒蛋、薯餅、香腸、煙肉、茄汁豆、黑醋沙律。炒蛋都幾滑,煙肉油份不過量,牛角包微酥。👍🏻自家製窩夫配焦糖香蕉一碟四件,賣相一流。窩夫外脆內鬆軟,口感極佳,旁邊的香蕉薄脆得來又香甜,一口窩夫一口雪糕,口腔裏冰火交融!朱古力雪糕用上貴價品牌,啖啖邪惡又滋味。👍🏻雜莓鐵觀音面頭有一層雜莓打成嘅沙冰,漸層得好靚,酸酸甜甜得來帶點茶香,完全係輕盈之選。👍🏻雲呢拿有機伯爵奶茶一上枱真係嘩咗一聲,咖啡師好用心地拉咗一個貓貓圖案,飲落去雲呢拿勁香,奶茶順滑,始終係西方嘅奶味Style,茶味不重身,餘韻帶點伯爵的清香。💡餐廳環境用心佈置,盡是打卡位,記住帶定相機影返幾輯靚相。👍🏻👍🏻餐廳雖然係開放式廚房,但係油煙味一啲都唔重。

👍🏻照燒原條鰻魚意大利麵

👍🏻全日早餐

👍🏻自家製窩夫配焦糖香蕉

👍🏻雜莓鐵觀音

👍🏻雲呢拿有機伯爵奶茶

💡餐廳環境用心佈置,盡是打卡位,記住帶定相機影返幾輯靚相。

👍🏻👍🏻餐廳雖然係開放式廚房,但係油煙味一啲都唔重。
2022-11-30 203 views
☕️ #上環 @lassanacoffee之前weekends去咗上環cafe hopping😙 得知呢間Lassana Coffee嘅老闆Tracy之前一直喺國外到處遊歷,深深體會到外國人漫活嘅態度😚 佢希望將呢種悠閑餐飲文化,帶比生活緊張忙碌嘅香港人。(上菜唔慢㗎,但店舖氣氛同裝修都夠晒chill,而家仲有聖誕裝飾添🎄🦆 香煎鴨脾配窩夫 Duck & Waffle($238)超推薦嘅鴨脾窩夫😚 鴨脾好香,肉質都唔錯,鹹鹹香香,好味,份量仲好多添☺️ 除咗鴨脾之外,仲有隻靚靚太陽蛋,成熟度啱啱好😙 沙律加咗黑醋更開胃💓 原味窩夫都夠香又煙韌,仲有蜜糖可以沾🥰🍔 鰻魚漢堡配薯條 Eel Burger with Fries($178)鰻魚超大條!長過個漢堡包好多嘅份量,好正🤩 再加埋芝士、紫菜、生菜等配料,口感豐富之餘又好match😋 薯條係香脆嘅粗薯,可以沾黑松露醬或茄汁😋🧇 自家製Oreo窩夫配香草雪糕 Homemade Waffle with Oreo and Vanilla Ice Cream ($88)Oreo窩夫比原味更香,再沾埋雲呢拿雪糕,冰凍嘅雪糕加熱香嘅窩夫冰火交融,正🤤
☕️ #上環 @lassanacoffee

🦆 香煎鴨脾配窩夫 Duck & Waffle($238)

Oreo窩夫比原味更香,再沾埋雲呢拿雪糕,冰凍嘅雪糕加熱香嘅窩夫冰火交融,正🤤 仲有曲奇餅乾同朱古力蛋捲🤭

🧸 朱古力咖啡 CAFÉ MOCHA($45/M; $50/L)
拉花好靚😋 咖啡仲可以揀更健康嘅Oat milk/ Soy milk/ Almond milk添😚

🍓 雜莓觀音茶 MIXED BERRIES KWUN YUM TEA ($52)
酸酸甜甜嘅雜莓加上鐵觀音,估唔到都幾香幾夾😗
  • 鰻魚漢堡配薯條
  • 香煎鴨脾配窩夫
  • 自家製Oreo窩夫配香草雪糕
2022-11-26 71 views
呢間連鎖Cafe位於上環店主將外國漫活悠閑嘅生活態度引入 cafe店內裝修佈置甚具歐陸風情坐得舒服又啱打卡呀💕-🍝Carbonara($108)溫泉蛋生熟到啱啱好一拮落去蛋黃汁流出,好療癒呢🤪撈勻醬汁同蛋黃汁意粉掛汁力強入口蛋香同芝士香味濃郁🧀夾雜埋蘑菇同煙肉,口感一流呀!🍴Duck & Waffle ($238)估唔到cafe都有得食😆鴨髀煮得好稔配上半熟煎蛋、窩夫同楓糖漿咸甜滋味呢!🧇Oreo Waffle ($88)甜食窩夫同樣好味窩夫香脆鬆軟面頭撒滿oreo碎再配上雲呢拿雪糕同oreo餅乾🍪擺盤吸引又好味呢!🍵 綠茶鮮奶(凍$52)綠茶同鮮奶比例啱啱好唔會奶味重過茶味💚🍹芒果菠蘿伯爵茶($48)入口富清甜芒果同菠蘿味但茶味就唔算濃入唔到伯爵茶佛手獨有嘅香味不過就幾清爽解渴呀!-⚠️餐廳營業時間:星期二至五08:30 - 17:00星期六至日 10:00 - 17:00(逢星期一休息喔!)
呢間連鎖Cafe位於上環
店主將外國漫活悠閑嘅生活態度引入 cafe
店內裝修佈置甚具歐陸風情
坐得舒服又啱打卡呀💕

🍝Carbonara($108)
溫泉蛋生熟到啱啱好
一拮落去蛋黃汁流出,好療癒呢🤪
撈勻醬汁同蛋黃汁
意粉掛汁力強
入口蛋香同芝士香味濃郁🧀
夾雜埋蘑菇同煙肉,口感一流呀!

🍴Duck & Waffle ($238)
估唔到cafe都有得食😆
鴨髀煮得好稔
配上半熟煎蛋、窩夫同楓糖漿
咸甜滋味呢!

🧇Oreo Waffle ($88)
甜食窩夫同樣好味
窩夫香脆鬆軟
面頭撒滿oreo碎
再配上雲呢拿雪糕同oreo餅乾🍪
擺盤吸引又好味呢!

🍵 綠茶鮮奶(凍$52)
綠茶同鮮奶比例啱啱好
唔會奶味重過茶味💚

🍹芒果菠蘿伯爵茶($48)
入口富清甜芒果同菠蘿味
但茶味就唔算濃
入唔到伯爵茶佛手獨有嘅香味
不過就幾清爽解渴呀!
⚠️餐廳營業時間:
星期二至五08:30 - 17:00
星期六至日 10:00 - 17:00
(逢星期一休息喔!)
近排見好多人喺IG都話去左上環  Lassana Coffee (邦暉大樓),我梗係要去試下!而我自己就最鍾意食 All Day Breakfast,當然要試下
2022-11-25
$120 (Lunch)
All Day Breakfast
All Day Breakfast