2024-11-08 0 views
本身好鐘意食螺,見呢度有得食辣酒花螺雞煲當然要試下啦,醬汁辣辣地好惹味,花螺都吸倒啲湯汁好好食,雞件唔會比頭頭尾尾,全部都啖啖肉,肉質都幾滑,推介推介!叫左啲海鮮食,美國桶蠔好大隻,滑溜溜入口都好鮮甜,鐘意食蠔既朋友仔要試下☺️3秒象拔蚌真係3秒就可以食,超爽口好有口感!切左薄片令到象拔蚌好快熟,可以就咁食佢既鮮甜味或者配醬汁一齊食都可以啊最黎食埋菜菜籃入面啲菜就perfect平衡曬,有齊菜同金菇吸收湯汁精華更惹味,下次再黎!

2024-11-01 236 views
哩到係散叫雞煲的,唔係任食,所以價錢唔都太抵,我會EXPECT D雞好食D同份量OK,但雞無雞味,半隻雞,份量好少,2個人食唔夠,而且叫其他野食價錢都唔平,肉都要$120+,如牛肉的話,佢雞煲係熱鑊下油,加入薑片﹑蒜頭,用中火爆香,有加入雞件(半隻雞份量) ,GAS 係中火將雞件炒至金黃色(無全熟) ,佢有炒到香料出味的,我地有叫到魚,丸,菜的,甘樣先叫經濟少少,2個人無咩點食到都6百幾蚊了! 所以都叫唔多食物
2024-10-30 244 views
同朋友傾計食飯,朋友話依間好食,今次就約在這食 。叫左個花滋補螺片花膠雞煲,個湯好滋潤,好好飲,唔係要留肚食好野真係可以飲晒佢 。雞唔嚡有啲雞味 。牛肉唔韌幾香牛味,五款手打丸亦好出色,粒粒各有特色,生菜好新鮮,生蠔大大隻又唔貴幾抵食,響鈴好香脆,落湯一兩秒又有香脆口感又有腐竹味,非常正 。
前排收工去左油麻地打邊爐,佢地除左火鍋仲有雞煲食,我們選擇了蕃茄沙嗲湯底鴛鴦鍋,湯底鮮甜沙嗲味好重❤️一坐底就試左佢地既美國桶蠔,好大隻!鮮嫩多汁,大滿足封門柳肉質嫩滑,配上湯底調味,更惹味!另外當然不少得豆腐,豆腐入鍋後,吸收了湯底的味道,口感滑嫩!餐廳環境幾大夠闊落,仲有落地玻璃透光度十足,店員服務態度幾好,好貼心,成日都幫我地加湯底,我地同行有個BB 仔,佢地仲會同BB 玩,好Sweet 呀!呢間食物質素好,服務又好,下次會再來,值得再試😉

一坐底就試左佢地既美國桶蠔,好大隻!鮮嫩多汁,大滿足

封門柳肉質嫩滑,配上湯底調味,更惹味!

呢間食物質素好,服務又好,下次會再來,值得再試😉
2024-10-16 580 views
生日緊係要食豪啲去獎勵自己啦,而平時就聽得多雞煲翅啦,不過真係食就第一次🐣唔知道個味道又係如何呢💦感覺都真係好奢侈,但時實上價錢就好平民啦😝🐣極品雞煲翅(全隻)$378果然見到一絲絲既魚翅,整體會係雞既份量多啲,但個鮮味都好足夠而且雞既肉質都好嫩滑🐮極品手切封門柳$328🐋脆肉鯇腩$98🐟自家炸魚皮$70配料方面都係好高質,而且都真係唔算貴,因為個盤牛肉真係好大盤🤣食完個雞都飽左一半,仲有個魚腩都好肥美,如果用埋佢地啲優惠都真係超值👍🏼如果係咁既質素我下次都會希望係可以散嗌,同放題任食真係兩碼子既

🐣極品雞煲翅(全隻)$378

🐮極品手切封門柳$328
🐋脆肉鯇腩$98
🐟自家炸魚皮$70

2024-10-05 907 views
打邊爐大家係咪都覺得係只有夜晚先有呢?本身我都係咁諗,但原來呢間吞POT 雞煲火鍋.住家菜唔單止有午市,而且價錢仲抵啲添🤩咁岩今日星期日去,見到超多人喎💰所以都試左幾款配料😍✅三秒象拔蚌✅西班牙頂級黑豚豬腩片✅餃餃陣(自制韭菜餃+自家制鮮蝦雲吞+自制蟹粉蟹肉雲吞+魚皮餃)火鍋湯底佢都有幾款揀,而今次兩款入面我自己推介佢地既蕃茄薯仔濃湯鍋🍅因為都食得出唔係用味精去調配🥔有屋企飲湯既感覺,而配料咁抵就緊係要試多幾款啦🥳特別係肉類同海鮮除番一碟都係幾十蚊,而且 份量都無變👍🏼 好抵食,仲要食物好高質,食材好新鮮豐富,又多選擇,唔怪得日頭都咁多人幫襯👍👍👍👍👍最重要服務超好,不停問你需唔需要加湯,幫你補給等等⋯⋯呢個食物質素再加貼心服務真心滿足⭐⭐⭐⭐⭐

✅三秒象拔蚌
✅西班牙頂級黑豚豬腩片

2024-10-03 963 views
而家個個都北上消費食嘢,但係我就冇乜興趣,都係鍾意喺香港周圍搵好嘢食開心啲。好似今日咁嚟到吞pot,成個用餐體驗都好好🥰今日我哋想食得清清地,所以叫咗皮蛋芫荽湯拼招牌魚湯。減肥都食得😉配料亦都揀啲冇咁邪惡嘅,海蝦,豆腐都唔錯。海蝦size大隻又彈牙👍🏻豆腐 吸曬鮮味既湯底,好正,引得人人爭住食😍肉類方面就揀咗羊肉片,肉質嫩滑 ,羶味少。香港其實仲有好多好正嘅食肆等我哋去發掘,吞POT就係其中一間,環境好,食物夠高質,服務都唔錯呀,所以推介呢間比大家,可以試試😆😆😆
2024-09-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
2024-09-23 1007 views
琴日過咗嚟吞Pot食雞煲,兩個人食半隻雞啱啱好,再加啲火鍋配料就完美。一上枱個雞煲香氣十足,夠晒熱辣辣。食落好惹味,啲雞好滑又有雞味,就算雞胸部位都唔會鞋口。而且切得都幾大舊,唔會好似坊間咁碎濕濕。配料方面,我就最推薦十全大寶丸同埋3秒象拔蚌,五款手打丸類各兩粒,不同顏色每款都好吸引。手拆蟹粉墨魚丸真係不得了。象拔蚌好鮮味,爽彈有咬口。整體嚟講,水準keep到,價錢又相宜,真係一間唔錯嘅火鍋店,唔怪得網上好評如潮LA,自己試過真心高汁,必定有二訪!
而且切得都幾大舊,唔會好似坊間咁碎濕濕。
2024-09-20 982 views
平時通常黎到都系食雞煲翅,今日想簡單啲,叫個鴛鴦鍋打邊爐,吾好以為普通湯底就冇誠意,相反,真係落足料👍🏻蕃茄薯仔濃湯配招牌螺片濃雞湯,兩者都好濃郁,裏面既配料亦都不少,真系值得讚。配料方面,我地今次吾食牛,叫左西班牙黑毛豬!放落蕃茄個邊湯底,真係絕配!10分美味,又嫩又有咬口。另外廣島蠔亦都吾少得,肉質肥美滑溜,耐煮性高,吾使擔心過熟,夠灑鮮味。朋友話聞到辣酒花螺好香,即刻叫左碟,上枱真系香噴噴,夠哂鑊氣,食落吾系太辣,但系夠麻,可以食得好爽。飲埋啤酒真系人生一大樂事。每次黎到吞pot都吾需要擔心質素問題,水準keep到,價錢又吾太貴,值得推介。

2024-09-12 931 views
最近,我有幸在香港品嚐了一次令人難忘的麻辣雞煲打邊爐。這家餐廳位於旺角,環境舒適,服務親切,讓人感到賓至如歸。湯底與配料 麻辣雞煲的湯底是這道菜的靈魂。這裡的麻辣湯底香氣撲鼻,辛辣適中,讓人一試難忘。湯底中加入了大量的花椒、辣椒。雞肉選用的是新鮮的雞腿肉,肉質鮮嫩多汁,與麻辣湯底完美結合,入口即化。配菜選擇 除了雞肉,這裡的配菜也非常豐富。各種手切牛肉、芝芯牛丸、餃子等,讓人眼花繚亂。特別推薦他們的響鈴與麻辣湯底搭配得恰到好處。用餐體驗 整個用餐過程中,服務員非常細心,不僅會幫忙調整火候,還會不時添加湯底,確保每一口都是最佳口感。餐廳的環境也非常適合與朋友或家人聚餐,大家圍坐在一起,邊吃邊聊,氣氛十分融洽。總結 這次的麻辣雞煲打邊爐體驗讓我非常滿意。無論是湯底的味道,還是配菜的選擇,都讓人感滿意。如果你也喜歡麻辣口味,不妨來這裡試試,相信你也會愛上這裡的美食。

2024-09-11
$360 (Dinner)
2024-09-10 954 views
我最鍾意食啲好鮮味嘅食物,朋友同我講話呢度嘅雞煲翅係必食,我就更加急不及待想試一試。充滿期待嘅雞煲翅終於到了😍湯底呈鮮黃色,滴雞精咁樣🤣真係好濃郁,啲雞仲越煲越入味,出奇地又唔會鞋口。飲得出冇落味精,讚👍🏻廣島蠔,海中蝦兩款海鮮都幾好食,廣島蠔最怕就係未溶雪,呢度處理得好好👍🏻熟咗都仲好鮮甜。海中蝦亦都好生猛,食落彈牙。貪得意叫咗一份餃子拼盤試吓😂五顏六色好開心,而且出奇地大粒,食一粒都飽😋其實係見附近左右都嗌,我哋都要叫番碟,都幾鬆脆,而且唔會食到成口油。整體朋友真係冇介紹錯,好食得來又唔貴。

熟咗都仲好鮮甜。海中蝦亦都好生猛,食落彈牙。
整體朋友真係冇介紹錯,好食得來又唔貴。
2024-09-08 819 views
夏天雖然熱辣辣,但係打邊爐係冇分季節既!我就最鍾意周圍試唔同嘅火鍋,琴日就去咗吞pot食晚飯😆呢度除咗火鍋之外,都有唔同嘅雞煲選擇,最愛辣嘅我地就揀咗重慶麻辣雞煲。一上枱啲雞其實差唔多煮熟晒,好快就可以食得,雞件吸晒啲雞煲醬料,又滑又惹味👍🏻朋友話爆芝響鈴係必食!!!😍咁就當然幾飽都要試下啦,啲芝士真係湧晒出嚟,唔使放湯都咁好食,仲脆啲添。幾個朋友share就啱啱好。另外仲叫咗杯青瓜特飲解辣,幾fresh,夏天飲真係幾爽。總結每樣嘢都幾好食,下次會再嚟試埋其他特色火鍋湯底👍👍👍

另外仲叫咗杯青瓜特飲解辣,幾fresh,夏天飲真係幾爽。

總結每樣嘢都幾好食,下次會再嚟試埋其他特色火鍋湯底👍👍👍
2024-08-29 850 views
諗住係一心食雞煲,點知黎到原來有咁多選擇,結果就放棄左食雞煲,揀左個極品雞煲翅試試,睇下係咪真係值呢個價🐓極品雞煲翅👉🏻半隻$298👉🏻全隻$378🧆十全大寶丸(五款共10粒)$168🥬唐生菜$42🧄泰式生蝦刺身$80一睇menu見到個生蝦刺身咁抵食,緊係唔可以miss la,而上菜見到生蝦刺身本人都真係幾surprise,因為佢地完全唔hea,而且食落肉質都好彈牙,齋食前菜都加左唔少分當個翅上到黎就決定要encore🙈真係估唔到咁足料,仲要啲配料質素都很可以😍 呢個真係好足料,好大塊,⻣膠原好多,食完靚左添呀!哈哈
🐓極品雞煲
👉🏻半隻$298
👉🏻全隻$378
🧆十全大寶丸(五款共10粒)$168
🥬唐生菜$42
🧄泰式生蝦刺身$80

2024-08-26 826 views
說好既生日飯局,約左好耐,今晚終於成行喇!人大咗各有各忙,約出嚟食飯都唔係一件容易嘅事,難得聚會梗係要食好啲👍🏻😀我哋平時食得比較清淡,所以湯底都想食得清啲,叫咗招牌魚湯拼芫荽皮蛋湯。望落好似好寡,實質一啲都唔係,魚湯底好鮮味皮蛋湯夠清熱下火。配料方面我幾推薦豆腐,竹笙。兩者都非常吸收湯底嘅精華😋另外我哋都叫咗一碟牛三郎,因為湯底冇咁濃味,咁就更加食得出肉本身嘅牛味。一次過食晒三種部位,滿足。每次上嚟食飯都好有保證,食物又好,員工服務態度亦都不錯,所以次次Gathering 都一定㨂呢間,每次都好評如潮,果然無㨂錯
配料方面我幾推薦豆腐,竹笙。
兩者都非常吸收湯底嘅精華😋
2024-07-24 1121 views
原本想食泰國菜嘅,但平時食開果間今日冇開就轉左去打邊爐其實佢今晚d野食係ok嘅個花膠湯仲幾好飲,但唔知係咪太多味精啦!飲左兩杯大杯飲品都解唔渴。1.螺片花膠雞煲d雞同膠都幾好食2.佢有兩款魚皮, 酥炸魚皮同自家魚皮,我就揀左酥炸魚皮都幾好食3.牛肉(ps朋友話好食),西班牙豬肉都幾正其他都冇特別……只係個三款滑,好(梅)。埋單就1316蚊!!至於服務方面,可能我都係8點幾先入去,佢地又做左成日,可能開始攰,感覺佢地唔係好想理你,叫親佢地都係好愛理不理嘅感覺。
原本想食泰國菜嘅,但平時食開果間今日冇開就轉左去打邊爐
其實佢今晚d野食係ok嘅
個花膠湯仲幾好飲,但唔知係咪太多味精啦!
飲左兩杯大杯飲品都解唔渴。
1.螺片花膠雞煲d雞同膠都幾好食
3.牛肉(ps朋友話好食),西班牙豬肉都幾正
其他都冇特別……只係個三款滑,好(梅)。
埋單就1316蚊!!
2024-07-23
$650 (Dinner)
  • 滋補螺片花膠雞煲