Restaurant: Le Cafe (香港諾富特世紀酒店)
Terms & Details:
2023-02-25 800 views
今次到Novotel Hotel " Le Cafe " ~ Lunch Buffet , 食物種類多, 中午也有生蠔🦪👍還有我最喜愛的希靈魚刺身😋😋多款壽司🍣刺身🐡海鮮🦐熟食🥩🍲沙律🥗甜品🍧🍦🧁🥧🍰🍮等等.....🍽食物新鮮🦐服務周到🤵價錢經濟💰

食物新鮮🦐
服務周到🤵
價錢經濟💰

Lunch
  • 刺身
2023-02-13 4913 views
#小秘書 之前經 Accor Plus 申請咗張會員卡,會費除咗包一晚免費酒店房,仲有一大堆佢哋旗下嘅餐廳coupon,本來都幾抵嘅😉 不過 #AccorPlus 一句話突然轉營,從前有聯營嘅酒店,喺無通知我哋會員底下,無啦啦又話唔再合作😕 想投訴咩,佢哋一句話「已通知‼️」…就不了了之,真係無佢辦法🤨咁嘅形勢,都係快快脆脆用晒手頭上嘅coupon為妙😅 呢日我哋就book咗 Novotel Century Hotel 裡面嘅 Le Cafe,用埋兩張buffet coupon。酒店位置比較隔涉,由港鐵站行過嚟都要十分鐘有多😅 可能就因為咁,星期六都坐唔夠一半人。#Buffet 嘅食物種類都唔算少,#魚生刺身 🐟、#壽司 🍣、#凍海鮮 🦐… 都會搵得到,不過質素真係好一般😅 尤其係啲 #魚生,口感唔夠鮮嫩… 有根嘅😅 至於啲 #熟食,唔要求高嘅,都叫做多選擇😉 所以成晚我唯有狂隊 #橙汁,再食多兩杯 Mövenpick Ice Cream 嘅 #雪糕 填飽個肚🤭 雖然呢餐我哋唔能夠盡興而歸,不過我都要讚吓餐廳職員嘅服務係唔錯嘅🙏🏻 而且我哋每人只係比咗$50(coupon補貼)就可以食到

雖然呢餐我哋唔能夠盡興而歸,不過我都要讚吓餐廳職員嘅服務係唔錯嘅🙏🏻 而且我哋每人只係比咗$50(coupon補貼)就可以食到個晚餐,我都冇嘢好彈喇‼️

📍 Le Cafe (香港諾富特世紀酒店) (灣仔)
謝斐道238號香港諾富特世紀酒店1樓
2023-02-11
Dinner
2023-01-05 1844 views
今次同🤴🏻第二次住諾富特世紀酒店🏩Staycation,$700包一晚房間+一支紅酒🍷+雙人自助早餐😊😊最有印象依然係自助餐居然有益力多供應,對上一次飲益力多都係同樣喺呢間自助早餐飲用🤣🤣,之後都冇飲過😁😁焗紫薯:質地好 ‘淋’ 唔會好硬,紫薯味濃郁😙😙😅炸魚柳:魚肉質地唔錯有少少魚味,可惜炸粉太厚🤨🤨炒銀針粉、炒飯:銀針粉條條分明,炒飯同樣唔會太油☺️☺️牛肉燒賣、普通燒賣:正常發揮😃😃珍珠雞:糯米飯黏性太強,完全黏係荷葉飯上😅😅

焗紫薯:質地好 ‘淋’ 唔會好硬,紫薯味濃郁😙😙😅
炸魚柳:魚肉質地唔錯有少少魚味,可惜炸粉太厚🤨🤨
炒銀針粉、炒飯:銀針粉條條分明,炒飯同樣唔會太油☺️☺️
牛肉燒賣、普通燒賣:正常發揮😃😃
珍珠雞:糯米飯黏性太強,完全黏係荷葉飯上😅😅

2022-12-24
Breakfast
酒店之前因為做咗檢疫酒店, 所以餐廳都要暫停, 因應香港政府最近放寬咗防疫限制, 所以酒店亦宣佈取消作為檢疫酒店, 10月6日正式開始開放所有酒店房間及設施, 餐廳亦重新開始營業。 今次經openrice預訂自助午餐還有七折優惠, 如果十二點前埋單更低至六折,價錢非常吸引。自助午餐十二點鐘開始, 客人唔算多,睇下有乜嘢食先, 首先最吸引就係有即開生蠔,每人每次限兩隻,刺身就有三款,包括三文魚、希靈魚同鯛魚, 凍海鮮都有三款包括翡翠螺、蜆同凍蝦, 冷盤還有煙三文魚及幾款cold cuts, 熱盤就有原條蒸魚、西班牙海鮮飯、台式三杯雞、肉碎干煸豆、 豚肉西京燒、 冬菇炆火腩等,還有即切燒牛以及即淥粉麵,湯就有一中一西,中湯係無花果雪耳雪梨煲豬骨,西湯係南瓜忌廉湯,沙律及甜品都有幾多撰擇,雪糕係 movenpick,飲品就有橙汁同凍檸檬茶,當然還有自助咖啡機,讓你餐後飲返杯,咁就滿足哂!生蠔雖然唔算大隻,但都鮮甜同帶有海水味,三文魚切得厚薄適中,都幾肥美,鯛魚就一般般!翡翠螺都好味,但最讚就係煙三文魚,好油潤,帶少少鹹味,食咗三轉,沙律菜都好新鮮!燒牛扒好嫩,好有牛肉味,西班牙海鮮飯味道只是

燒牛扒好嫩,好有牛肉味,西班牙海鮮飯味道只是一般!

試咗幾款熱盤,豚肉西京燒最好味,肉質嫩唔鞋,肉碎干煸豆鹹咗啲,冬菇炆火腩都唔錯,台式三杯雞就好普通!

甜品我就麻麻地,冇食過,最後沖咗杯 cappuccino 冇落糖飲都幾好飲!
2022-10-12
$286 (Lunch)
Dining Offer
Coupon
  • 煙三文魚
2022-08-21 4420 views
呢間係位於灣仔既buffet,佢既食品應有盡有,包括中式、西式、日式,而且味道不俗。 中式方面有炒飯、豆角、炒蜆、三文魚、雞排、排骨、咕嚕肉、豆腐花等等。豆腐花是一大桶自己裝的,唔錯。日式方面有壽司、刺身。西式有牛排、薯條、炸魚、pizza、焗芝士通心粉、麵包等等。佢啲牛排係一塊塊咁切出嚟要排長龍拿的,而且有幾款汁可揀,牛排的肉都算滑。甜品有好多款唔同既蛋糕,仲有pancake 機可以自己整pancake。雪糕係movenpick 既雪糕,幼滑美味。飲品都不錯,呢間buffet 算係ok,可再光顧。#lecafe #香港諾富特世紀酒店 #灣仔

日式方面有壽司刺身

飲品都不錯,呢間buffet 算係ok,可再光顧。

#lecafe #香港諾富特世紀酒店 #灣仔
2022-02-14 5880 views
疫情之下好多地方縮短營業時間呢間餐廳竟然下午沒有落場仲有嘢食而且仲要冇人係咁嘅情況之下急急腳衝左去效果唔係太理想,又未去到好差先講衛生:冇嘢可以投訴,見到有工作人員不停地用布清潔食嘢方便:可能因為冇人需要時候製造等待時候唔算太耐,唔係平時嗰隻速度食物質素:非常一般叫牛扒叫5成,出嚟嘅效果係三至四成佢哋返局嘅飛機餐麵包幾好洋蔥湯就偏鹹印尼炒飯似微波餐總括來講抱住食快餐嘅心態完全冇問題如果要求酒店嘅standard就唔好去啦希望佢疫情之後水準得到改善
疫情之下好多地方縮短營業時間
呢間餐廳竟然下午沒有落場
仲有嘢食
而且仲要冇人
係咁嘅情況之下急急腳衝左去
效果唔係太理想,又未去到好差

先講衛生:

印尼濕炒飯兒童串燒
高級美心西冷扒
西冷扒
2021-12-04 5675 views
唔知大家食buffet係concern「質素」定「質量」?作為一個有要求嘅人我兩樣都要食物種類係多但質素平平連佢標榜嘅生蠔都…可能因為價格較低唔洗400蚊位所致依然有幾樣嘢想推介*紅菜頭沙律*好香好夠味芝士切得好大粒*Pizza*超辣辣辣現場即製即焗小心俾人搶曬*自製pancake機*等候時間有啲耐同媽多小朋友圍住部機但真係好新鮮配雪糕一流*雪糕*全部採用M牌味道已經有4款朱古力,雲呢拿,士多啤梨同楓糖味魚生大家唔好expect啲咩唔會好鮮甜肉質都唔會好好志在飽肚循例都要share下伏位*碗碟*真係洗得唔太乾淨攞嘢食之前要小心*生蠔*佢地賣廣告嘅時候好吸引架點知食落…真係太太太細隻得條皮同夾極都夾唔起太細隻,點解可以細成咁架?*士多啤梨蛋糕*睇落真係好靚可惜食落假甜無生果嘅清香講款式講量呢度真係好多嘅但食唔食得中好味嘅嘢食真係睇您彩數啦
唔知大家食buffet係concern「質素」定「質量」?
作為一個有要求嘅人
我兩樣都要

食物種類係多
但質素平平

連佢標榜嘅生蠔都…

可能因為價格較低

但真係好新鮮配雪糕一流

*雪糕*
全部採用M牌
味道已經有4款
朱古力,雲呢拿,士多啤梨同楓糖味

魚生大家唔好expect啲咩

佢地賣廣告嘅時候好吸引架
點知食落…
真係太太太細隻
得條皮同夾極都夾唔起
太細隻,點解可以細成咁架?

*士多啤梨蛋糕*
睇落真係好靚
可惜食落假甜
無生果嘅清香

講款式講量
呢度真係好多嘅
但食唔食得中好味嘅嘢食
真係睇您彩數啦
🏨Novotel Century Hong Kong又食又拎😋兩餐Buffet🦪今日會講下個自助早餐有幾正💕無錯!一起身第2日就要連食早及午2個 Buffet😝真係飽到上頂!早餐都係果啲啦⋯有Cold cut、egg & 粉麵station 、中式粥粉麵飯、西式早餐咩都有得食!生果同自製熱香餅!仲有好多野飲揀!最正、神奇地有益力多🍼而Lunch Buffet就有即開生蠔🦪同movenpick🍨又食又拎😋兩餐Buffet🦪 + DonKi Coupon都真係好抵啊🙌🏻
🏨Novotel Century Hong Kong

2021-11-23 2965 views
午餐自助餐抵食, 如果你鍾意食生蠔嘅呢度都算唔錯,不過今日啲生蠔就瘦咗啲, 之前見網上評論話有好多 蠔殼 碎,我自己冇食, 朋友食又唔見佢有投訴, 今日有栗子雞同埋炒牛兩樣都好 惹味, 上次呢啲薄餅好好食,今次就差少少。 中湯好味過西湯, 西湯好似白色嘅粉水一樣兼且唔係好夠熱。 侍應服務一流, 原則上你隻碟放咗喺枱面好快就會有人過嚟 幫你 收。 如果食一個鐘可以less45% 食到尾都有七折. 二百幾蚊非常抵食,整 體我都好 滿意。 應該會有第三第四次
2021-11-18 2488 views
有同事推介呢一間餐廳,所以就嚟試一試。 自助午餐可以由中午十二時食到兩點半。冷盤方面有生蠔,凍蝦,青口, 翡翠螺。 生蠔屬於中size但偏瘦, 食落有海水味又吾腥,凍蝦口感爽滑。餐湯有中西兩款餐湯,但味道都係麻麻地。燒牛肉就近乎係全熟,第一次喺自助餐食到咁熟嘅燒牛肉,口感就一定係韌。熟食方面, 辣茄汁羊肉丸,酸酸辣辣,羊肉丸又唔蘇,值得一試。 甜品選擇偏少,味道又一般。由於價錢都算平,想食簡單的自助餐都可以一試。
餐湯有中西兩款餐湯,但味道都係麻麻地。
甜品選擇偏少,味道又一般。
由於價錢都算平,想食簡單的自助餐都可以一試。
2021-11-07 1700 views
我比較喜歡中午buffet,可以全日只食一餐,價錢又平d今次張枱個位置幾好,窗口+旁邊位食物款式其實不算多,不過有生豪,朋友說這裡生豪幾好味又唔駛排隊,不過我唔鐘意食生豪,所以就唔知了。我拿了兩次三文魚,師傅給了我很多,而且是腩位,所以我覺得很好味,而且都好新鮮又夠厚牛肉就太過熟,口感差d,唔知係咪甘岩燒得太熟呢,d豬肉好好味,又淋又半肥瘦,如果唔怕食肥膏的話甜品蛋糕以朱古力為主,味道夠濃,喜歡朱古力的就會喜歡,我就比較喜歡杯裝甜品,有些生果,有些慕絲,而且有些裝飾雪糕方面就有四款Movenpick選擇。
我比較喜歡中午buffet,可以全日只食一餐,價錢又平d

今次張枱個位置幾好,窗口+旁邊位

雪糕方面就有四款Movenpick選擇。
2021-11-07
$360 (Lunch)
2021-10-30 1329 views
食過一次又要黎食因為呢個自助餐真係幾抵食 值得介紹一下重點係有主角生蠔 仲要任食如果係蠔控 黎食返佢一兩打 即刻回本值得一讚係職員收碟好快 唔會成枱係碟生蠔雖然係任食 但係都會按人頭比嘅一人一round大約比兩隻左右要食多啲就要勤力少少走多兩轉生蠔係中size 食落爽口有海水味 幾正魚生刺身凍盤食自助餐必定掃埋魚生刺身估唔到除左例牌有嘅三文魚外仲有呑拿魚赤身 牡丹蝦全部都幾新鮮 放心食另外凍盤有白灼蝦 青口同翡翠螺新鮮鮮甜 非常搶手黎到拎已經無左一半 好彩refill算快值得介紹嘅仲有清蒸魚同避風塘炒蝦有酒樓水準 絕對唔hea另一邊有燒牛扒同串燒檔必食嘅係雞軟骨串 好香口甜品方面 有movenpick 雪糕 非常軟滑
食過一次又要黎食

另一邊有燒牛扒同串燒檔
必食嘅係雞軟骨串 好香口

甜品方面 有movenpick 雪糕 非常軟滑
2021-10-26 1195 views
偷得浮生半日閑,閑日嚟呢度食, 十二點 食到兩點半就七折十二點至一點就有 5.5 折扣 唔駛三百蚊,如果鍾意食蠔嘅, 絕對係最佳選擇所有生蠔都係即開的雖然就瘦啲 但係望落去就 好新鮮,我自己就唔鍾意食,不過 屋企人 很喜歡, 總共 吃了 24隻. 其他食物中規中矩, 西湯認真麻麻地 中湯 質素 尚可, 壽司都唔錯不過舊飯好大, 不能吃得太多. 我自己最鍾意食清湯牛腩裏面啲蘿蔔, 拉麵都幾好食
2021-10-11 1247 views
好耐無食自助餐啦!今晚黎到Le Café,用openrice 訂位仲有折添,折左之後價錢好抵食! 值得推介!海鮮冷盤、生蠔、刺身應有盡有,淨係食呢幾樣嘢已經回到本。甜品區方面都有好多唔同款式選擇,所以我覺得女士食嘅話就最適合不過啦!熱葷個人比較少食,不過見到佢哋賣相都唔錯!始終食自助餐都比較少人食熱葷,個胃有位嘅都食多兩隻生蠔啦。❤️❤️❤️甜品方面就一定要食佢哋嘅movenpick雪糕任食,全部味試晒都得😋😋😋
好耐無食自助餐啦!

2021-10-05 1147 views
做緊日嚐料理主題。食自助晚餐。今次個主題冇龍蝦,冇長腳蟹,冇鵝肝. 但係有生蠔。每人每次可以攞兩隻。首先講咗凍海鮮。佢有蝦,蜆,青口,螺,同埋蟹。不過唔係長腳蟹。其實我對凍海鮮冇咩興趣。平時只會食長腳蟹或者龍蝦。所以冇食到以上嘅海鮮。佢哋有生蠔,我攞咗四隻。非常之瘦同埋細。味道唔新鮮。有一隻有腥味地添。四隻裏面,只係得一隻可以接受。所以之後都冇再去拎生蠔啦。覺得好嘅機會率太低。雖然係咁,我覺得其他食物都唔錯。佢有和牛壽司。燒和牛肉。牛柳。串燒。佢哋啲天婦羅炸得好好味。仲有一盤壽司。有一般日式嘅小食。例如墨魚波波,大阪燒,叉燒⋯好鍾意食佢哋嘅蝦天婦羅。有刺身有三文魚,吞拿魚,帶子,同埋蝦。全部都唔錯。好鍾意食帶子同埋蝦。佢哋啲甜品蛋糕做得好靚。有細細件,亦都有一個大餅可以自己切。芝士蛋糕唔錯,不過芝士味可以再濃啲。抹茶豆腐配紅豆都好好味。有一啲日式嘅甜品都好好味。其實$426一個人,我覺得已經好好。咁嘅價錢唔可以同貴價自助餐比。食物種類未必有咁多,但係你比多50款食物我,我都食唔到㗎啦。所以冇投訴。服務員非常之友善,清理枱可以話係光速。基本上佢就係等我食埋碟上最後一件食物就會馬上收走我隻

服務員非常之友善,清理枱可以話係光速。基本上佢就係等我食埋碟上最後一件食物就會馬上收走我隻碟。
2021-10-04
$426 (Dinner)
  • 甜品
  • 壽司