Restaurant: Le Cafe (香港諾富特世紀酒店)
Terms & Details:
2021-10-04 1344 views
國慶最後一日假期,去左灣仔 Novotel Century 既Le Cafe食自助晚餐,餐廳位於酒店嘅一樓。佢地唔大,野食都唔特別多,最勁有蠔、有蝦、有蟹, 原價 $598 扣左like 社交平台折扣,人均 NET $448.5,呢個價錢真係貴,去其地方食性價比更高。大家可以睇吓以下既相,佢哋有咩食:😅甜品、生果就有呢d,沒有特別驚艷。甜品有Movenpick Ice Cream 食物嘅質素呢就正常啦,都係果句,成$450一個人,可以食更好的。😆😆

大家可以睇吓以下既相,佢哋有咩食:😅
海鮮
魚生、天婦羅
生蠔、魚生

甜品、生果就有呢d,沒有特別驚艷。
生果、甜品
甜品
朱古力瀑布、棉花糖

甜品有Movenpick Ice Cream
Movenpick  雪糕
飲品

2021-10-03
$450 (Dinner)
海鮮
生蠔、魚生
生果、甜品
Movenpick  雪糕
📍Le Café 生蠔海鮮自助午餐話說參加左酒店Staycation「心悅有賞」套票包左自助午餐😛最開心係Lunch Buffet就有即開生蠔🦪同movenpick🍨好抵啊🙌🏻都有好多吾同的熱食、魚生款式同cold cut俾大家揀!包保食飽飽! 當然味道同食物質素只能叫正正常常😋聽講平時呢度價錢都好抵!以呢個價錢食到lunch buffet 仲有即開生蠔同movenpick 俾大家食算係不錯了!性價比都叫高的😂都好推薦大家約埋一家大細來食😝
📍Le Café 生蠔海鮮自助午餐

都好推薦大家約埋一家大細來食😝
  • 即開生蠔
  • Movenpick雪糕
2021-09-23 804 views
同老友傾心事❤️ 最好就係去食Buffet🥰第一次食Novotel buffet,估唔到好驚喜😋Book咗7點半,早左小小都已經爆場,咁受歡迎👏🏻,未食已經覺得有信心保證‼️未坐低已經見到廚師不停手開生蠔🦪!生蠔簡直是我杯茶,放低手袋👜即刻出去拎返兩隻先,為保品質,酒店規定每次兩隻,好彩都唔洗點排隊,我今餐食足半打先夠喉🤫食完生蠔順手點埋sashimi先,即點即切,夠哂新鮮,師父仲相當大方,片片厚切,滿足哂我的需要,加埋個炸大蝦蝦頭,脆卜卜好好味👍🏻 然後所有海鮮🦞我都一一KO🤪 鮮味無比啊~食夠生野要食熟野嘞😄 熱盤選擇繁多,有咖喱、牛肉、辣酒煮花螺、炒粉麵飯,仲有天婦羅、蒸蛋、連日式和牛火鍋和關東煮都有!講到和牛,不得不提那和牛壽司,真係超正!入口即溶,真係幾飽都唔可以錯過!飽未?飽就開動第二個胃👉🏻甜品,個宇治抹茶豆腐花真係無得輸,再加埋個movenpick雪糕,不得了😚 然後仲有好多不同蛋糕🍰/朱古力批等等,有兩個胃的朋友,性價比高都超標呀!最後明明食唔落,都要隊埋D新鮮生果,幫助消化都要啦!環境靚食物超級滿足的閨蜜之夜,美食當前,有咩心事都一掃而空啦!
同老友傾心事❤️ 最好就係去食Buffet🥰
第一次食Novotel buffet,估唔到好驚喜😋

2021-09-16
$600 (Dinner)
  • 生蠔
  • 刺身
  • Movenpick雪糕
  • 燒牛肉
  • 即開生蠔
2021-09-18 600 views
如果你係生蠔同movenpick雪糕fans,咁就一定要去Novotel buffet, 因為呢度嘅movenpick雪糕係任食嘅,同埋生蠔都係即開任食而且唔使排隊。真係慳返唔少時間!因為食自助餐時間就是金錢😂另外都有其他凍海鮮畀客人選擇,refill程度都非常之快,而且海鮮肉質都唔差,淨係食呢幾樣嘢已經值回票價啦!其他熱葷就一般般,不過講真去食自助餐對熱葷嘅期望亦都唔會太高。食一碟已經好夠,始終個胃quota有限,當然食返啲貴價食物咁就最有value

2021-09-17 549 views
開咗學半個月,終於有時間唞吓氣,約咗老友出去食自助餐!我哋7:00左右去到,全場滿座!好在一早訂咗位!放低手袋就即刻行出去睇吓有咩食,食物都幾豐富喎~ 一開波梗係要先食生蠔啦😬😬😬 每次兩隻,大致上都唔使排隊!生蠔旁邊係魚生,即叫即切,夠晒新鮮!大蝦蝦頭炸好咗,脆卜卜👍🏻凍海鮮就有蝦、螺同埋青口。之後就食燒牛肉,佢燒得比較熟,肉質比較結實。熱盤都有好多選擇,咖喱、牛肉、辣酒煮花螺、炒粉麵飯、即煮拉麵等等,梗有一款啱你心水。如果想健康啲,呢度亦都有好多沙律嘅選擇,不過我哋兩個都係食肉獸😂😂😂好快就進入甜品環節,必食嘅甜品有豆腐花、雪糕同埋朱古力批。其實佢呢度好多款甜品,好多賣相都唔錯,不過太飽啦~ 只能夠揀幾款😂 最後飲杯咖啡,食埋生果,真係飽到上心口!
開咗學半個月,終於有時間唞吓氣,約咗老友出去食自助餐

我哋7:00左右去到,全場滿座!好在一早訂咗位!

凍海鮮就有蝦、螺同埋青口。

之後就食燒牛肉,佢燒得比較熟,肉質比較結實。

最後飲杯咖啡,食埋生果,真係飽到上心口!

2021-09-16
Type of Meal
Dinner
  • 生蠔
  • 甜品
2021-09-10 7421 views
Le Cafe (香港諾富特世紀酒店)小編想食生蠔又想食放題朋友就話呢排睇到Novotel Hk有優惠 有65折☺️咁緊係仆到去啦Novotel【日嚐料理】晚市自助餐雖然冇龍蝦但係有生蠔酒店提供法國生蠔好多酒店都係俾美國生蠔 大隻但冇咩味法國生蠔 size雖小但海水味濃而且好creamy😋 好好食小編不知不覺都食左一打另外 每日仲有即劏鮮魚刺身吾記得左睇魚味 但好新鮮軟綿綿 魚油重 魚味濃 小綿係咁食😋另外 仲有帶子牡丹蝦刺身帶子係3L果隻size 牡丹蝦食十隻八隻就已經回番晒本 小編都回左好多次本🤣熟食方面都正常小編最鍾意係佢嘅關東煮白蘿蔔冇渣又好入味😚燒牛肉除左西冷外竟然有和牛肉食😱兩款牛都好好食甜品總係有第二個胃甜品都好靚😍但最緊要係movenpick任食仲有4隻味選舉小編食左4杯服務方面:侍應有禮貌 收碟速度亦幾快
Le Cafe (香港諾富特世紀酒店)

小編想食生蠔又想食放題

仲有4隻味選舉
小編食左4杯

服務方面:侍應有禮貌 收碟速度亦幾快

2021-09-01
$360 (Dinner)
2021-09-09 528 views
Le Cafe (香港諾富特世紀酒店) (灣仔).日嚐料理自助晚餐- 慶祝與女朋友anniversary,見到Novotel 九月正是行日式buffet,正合我倆,like 社交平台後更加65折,每人$400都不用!.一到埗先拿兩隻生蠔以及少量刺身,然後就觀摩到其他美食類別,沙律選擇甚多,比較特別的有印式沙律以及紅菜頭沙律呢個自助餐既然日式料理為名,當然唔少得一啲日式小食,我哋今日見到嘅就有大阪燒同埋天婦羅🍤而呢度嘅天婦羅除咗有炸蝦之外,仲會有隻番薯南瓜等其他配料另外仲有一個專屬肉類或者串燒,和牛等,更加有火炙和牛壽司,夾咗兩舊諗住出去再encore都已經比大家夾得七七八八!甜品嘅部份我女朋友見到簡直心心眼,因為有大量嘅蛋糕同埋雪糕,朱古力噴泉,仲要有日本大福,完全啱晒佢呢個甜品控到最後我忍唔住食咗一個蕎麥麵,雖然係熱嘅但係味道都唔錯!.Le Cafe (香港諾富特世紀酒店) (灣仔)灣仔謝斐道238號香港諾富特世紀酒店1樓
Le Cafe (香港諾富特世紀酒店) (灣仔)

一到埗先拿兩隻生蠔以及少量刺身,然後就觀摩到其他美食類別,
沙律選擇甚多,比較特別的有印式沙律以及紅菜頭沙律

到最後我忍唔住食咗一個蕎麥麵,雖然係熱嘅但係味道都唔錯!
2021-09-08 399 views
作為美食網民 時不時都會發掘下唔同美食同優惠✨最近灣仔Novotel 晚市buffet 最近有新優惠🤤只要追蹤ig 或fb就可以有65折啦🤫超級抵啊❕網上睇係有即開生蠔🦪 當然唔放過啦!細細隻蠔肉又幾飽滿 食落係creamy 無金屬味👍🏻 係女孩子喜歡既味道👧🏽其他海鮮有蝦 青口 同螺🦐🦞🦀蝦肉彈牙有蝦味 🦐種類唔多亦都唔係大隻 但質素不錯☺️.前菜沙律🥗有4-5款 最鐘意用左好多superfood 配搭既沙律😍 🥕🥬🍆🫐.熟食方面有燉湯同關東煮🍢都係好surprised又好入味!.甜品🍮相信係大家見到都會心心眼😍😍佔左1/4 既地方 蛋糕好精緻🍰仲有任食movenpick 同dryer’s 雪條🍨怕肥既小編都放肆一番😆
作為美食網民 時不時都會發掘下唔同美食同優惠✨
最近灣仔Novotel 晚市buffet 最近有新優惠🤤
只要追蹤ig 或fb就可以有65折啦🤫超級抵啊❕
網上睇係有即開生蠔🦪 當然唔放過啦!
其他海鮮有蝦 青口 同螺🦐🦞🦀
蝦肉彈牙有蝦味 🦐
種類唔多亦都唔係大隻 但質素不錯☺️
前菜沙律🥗有4-5款
最鐘意用左好多superfood 配搭既沙律😍 🥕🥬🍆🫐
熟食方面有燉湯同關東煮🍢都係好surprised又好入味!
甜品🍮相信係大家見到都會心心眼😍😍
佔左1/4 既地方 蛋糕好精緻🍰
仲有任食movenpick 同dryer’s 雪條🍨
怕肥既小編都放肆一番😆
2021-09-08 316 views
Le Cafe (香港諾富特世紀酒店) (灣仔).▪️日嚐料理自助晚餐▪️星期一至四 $568/ person(Like Novotel Century Hong Kong 社交平台專頁 ,即可尊享65折優惠 ).今日適逢紀念日,去食好野(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)見Novotel 九月係做日嚐料理系列,聽説都唔錯就今日去試試.▪️刺身生蠔類🦪▪️.一去到我男朋友首當其衝就係要食左刺身同蠔先,蠔每客開兩隻,刺身有鱆紅魚,當然仲有好大眾嘅三文魚,帶子,最令我驚喜嘅係個牡丹蝦,超肥美入口creamy黏口,男朋友食左五六隻啊超誇張🤣.▪️和牛,串燒,Pizza▪️.刺身隔離就係肉類區,中間放住一件件火炙和牛壽司,隔離有一大舊和牛,你要就示意廚師幫忙切,下面有各式各類醬汁,右邊有個燒爐無放住燒好嘅串燒,有雞翼雞腎以及雞軟骨等,另外仲有pizza食!.▪️沙律🥗,東風螺,凍蝦,熟食▪️.中間部份有凍食專區,當中沙律選擇極之多,自助又有,薯仔沙律或藜麥沙律等,另外隔離中擺滿住凍蝦同埋東風螺等等再隔離其實有熟食,有原條蒸魚,鯖魚件,炸天婦羅,炒烏冬等.▪️甜品▪️.甜品間直俘虜左我ψ(`∇´)ψ 佢有好多好多選擇,最喜歡係佢除左有平

▪️日嚐料理自助晚餐▪️
星期一至四 $568/ person

▪️刺身生蠔類🦪▪️

▪️和牛,串燒,Pizza▪️

▪️沙律🥗,東風螺,凍蝦,熟食▪️
再隔離其實有熟食,有原條蒸魚,鯖魚件,炸天婦羅,炒烏冬等

▪️甜品▪️
甜品間直俘虜左我ψ(`∇´)ψ 佢有好多好多選擇,最喜歡係佢除左有平日分好一小個一小個嘅小蛋糕,仲有好幾個大大個蛋糕可以比你切件🍰 我不太喜好抹茶類但佢有個抹茶忌廉芒果蛋糕,抹茶忌廉香再加上芒果,酸甜解膩,另外再試埋佢個斑斕蛋糕,香!
水果更有蜜瓜,西瓜同菠蘿🍍
到我每次buffet最喜歡的就係雪糕,係movenpick🥰 我前後食了兩杯😛
—————————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 Le Cafe (香港諾富特世紀酒店) (灣仔)
2021-08-22 519 views
因為有折所以去咗試呢一間,其實我對呢一間嘅預期唔係太高,但海鮮係的確超出我預期。呢一間嘅煮食和甜品都係唔多,而且係好麻麻嘅但海鮮係出色的生蠔雖然唔係好肥美,但好夠新鮮好夠鹹水味。雖然冇長腳蟹,但係蝦同螺都好新鮮,刺身有三文魚、帶子、牡丹蝦等等。帶子好大粒,牡丹蝦都好大條。我地淨係食海鮮都食咗好多輪,食足成晚,主食都冇乜點坽。因為佢個麵檔有好多款雲吞揀,所以都想試一碗,味道正常。鍾意飲啤酒嘅朋友呢一度係任飲的,仲有咖啡同茶可以自己去refill。總括來講,有discount的話來食海鮮都值得啊
但海鮮係出色的
去到酒店服務人員態度已經不太好入到去座位狹窄 你食緊野期間會有好多人係你側邊行嚟行去食物選擇少 亦不太新鮮唯一好食嘅就係水果 佢嘅主打係三文魚 但係冇一樣好食然後啲食客好似不停搶嘢食咁果然係一分錢一分貨如果唔係臨時臨急book都唔會揀呢間….
去到酒店服務人員態度已經不太好
入到去座位狹窄
你食緊野期間會有好多人係你側邊行嚟行去
食物選擇少 亦不太新鮮
唯一好食嘅就係水果
佢嘅主打係三文魚 但係冇一樣好食
然後啲食客好似不停搶嘢食咁
果然係一分錢一分貨
如果唔係臨時臨急book都唔會揀呢間….
2021-08-07 529 views
🔸️ 又到酒店staycation推介😍🔸️ 今次都係試住抵玩酒店🌟👍🔸️ 香港諾富特世紀酒店🔸️ 套餐包一晚尊貴客房 免費迷你吧 自助早餐 意式晚餐⭐ 四道意式晚餐🔸️ 主要以海鮮為主😍有龍蝦、大蝦、魷魚、鱈魚、帶子海鮮都夠新鮮 👍龍蝦有鮮味 魷魚彈牙 鱈魚都煎得好好 帶子略有調味 ♥️以二人餐講份量算多 長法包鬆軟 配合牛油味道好好😋前菜有軟硬芝士 個人對芝士唔識欣賞🙈甜品係Teramisu🍰朱古力咖啡味香口 質感正常未算係最軟最滑嗰種🙈🧸推薦指數:⭐⭐⭐⭐🔸️ 套餐仲送咗支紅酒🔸️對於唔識品酒嘅我嚟講 支紅酒麻麻🙈㊙️總括而言,酒店房間尚算舒適,有浴缸,大床King Size,而且晚餐食物質素算中上水平,不過自助早餐雖然唔多選擇,但呢個價格嚟講,仲有免費迷你吧,算喺好住得過啦❗Le Cafe (香港諾富特世紀酒店)灣仔謝斐道238號香港諾富特世紀酒店1樓
🔸️ 又到酒店staycation推介😍
🔸️ 今次都係試住抵玩酒店🌟👍
🔸️ 香港諾富特世紀酒店
🔸️ 套餐包一晚尊貴客房 免費迷你吧
自助早餐 意式晚餐

⭐ 四道意式晚餐
🔸️ 主要以海鮮為主😍
有龍蝦、大蝦、魷魚、鱈魚、帶子
海鮮都夠新鮮 👍
未算係最軟最滑嗰種🙈
🧸推薦指數:⭐⭐⭐⭐

🔸️ 套餐仲送咗支紅酒
🔸️對於唔識品酒嘅我嚟講 支紅酒麻麻🙈

Le Cafe (香港諾富特世紀酒店)

TakeAway
2021-07-30 670 views
以夜晚自助餐而言,屬一般。冷海鮮選擇較少,僅得3~4款,以生蠔較好,而冷藏地方仍需努力改善。刺身款式較少。熟食較佳。而甜點方面:以圓個蛋糕較為好吃,而凍櫃甜品杯相較遜色,而雪糕味道款式選擇也選可以。飲品選擇仍有不足。湯款式就較為大路。
以夜晚自助餐而言,屬一般。
刺身款式較少。
飲品選擇仍有不足。湯款式就較為大路。

1.生蠔🦪很好吃,新鮮任吃。大蝦🍤霜花入口爽滑,海鮮🦞也都很不錯2.環境不錯,溫馨而且人性化,座位距離取餐適宜3.不過可能和其它酒家餐廳的自助餐相比,種類不是特別齊全,比如沒有燒烤韓式日餐。
2.環境不錯,溫馨而且人性化,座位距離取餐適宜
2021-07-14 741 views
其實lunch buffet有好多嘢食,但今次同朋友掛住食,唔記得咗相機食先,冇影低!淨係熱食都有十幾款,仲有魚生丶扒等等,最開心係有好多甜品,拎到成枱都係,仲有任食雪糕!每件甜品都好精緻,好多都可以一口一件!食好唔同款甜品,真心滿足又抵晒!