2025-01-04 18 views
愉景灣多數以西式或者多國菜為主,有中東菜啦,土耳其菜,pizza等等中餐呢就有間酒樓,不過價位比較高,如果有時想快食,食少少,依間台灣嘢係個唔錯嘅選擇佢有啲一般嘅台灣滷肉飯啊,炸雞啊,炸豬扒飯或者面,都有台灣牛肉麵咁今次我就試咗滷水豬手,咁份量都幾足夠,仲要包一杯熱飲,可以要豆漿啦就或者一啲台式特飲我就揀咗無糖原味豆漿,都幾好,健康啲餐廳都有足夠嘅位置,唔會太多人,坐得舒服,快食嚟講算係幾好啲清潔姐姐清潔得好仔細,執完枱之後再用消毒紙去抹

我就揀咗無糖原味豆漿,都幾好,健康啲

餐廳都有足夠嘅位置,唔會太多人,坐得舒服,快食嚟講算係幾好

啲清潔姐姐清潔得好仔細,執完枱之後再用消毒紙去抹

2024-10-27 127 views
員工態度勁差,野食等勁耐,催咗三四次都仲未有,次次都講就快有就嚟用,等多一陣但都係冇,特別係個肥肥地嘅女員工同個經理,叫我地體諒下,但等咗一個鐘個拼盤都未到,野食野飲已經食完大半個鐘點體諒?個女員工不停話冇得退錢,然後個經理又肯退但態度勁差。野又唔係特別好食,冇下次,唔建議嚟食。
2024-10-01 243 views
同朋友行完山肚餓,去到愉景灣搵食咁岩見到呢間野,佢係要自助點餐,但因為有優惠券想問人點用到啦,自助用吾到,無人可以問,跟住有個人話自助吾到架,但無講點樣下單,態度10分差,企左陣問點下單,先肯講咪呢到下單,你有壓力我都有壓力,坐低左,叫佐個姐姐執枱,講左10次吾該晒,麻煩晒,竟然得到既係佢西面,喵嘴🙄🙄不過食物黎講佢係吾差既,叫咗個台灣牛肉麵同一杯荔枝紅茶。飲品因為加咗珍珠,紅豆,仙草 ,所以我走甜,味道岩岩好 。
同朋友行完山肚餓,去到愉景灣搵食
2024-09-05 224 views
自己出去點餐,無問題出到櫃枱前,無人,有職員行過都唔會理你。企咗幾分鐘發覺唔對路,原來有自助點餐機既,但係無人會提你架,你企啦,企到自己發現為止。點完返埋位會有人送餐,出面有壼水比你自己斟。咁我哋有細路,乾淨啲好,好自然斟水洗吓啲碗,一會,有位年輕女待應走埋黎話:「「「啲水唔係比你哋攞黎洗碗架,下次唔好喇」」」我問:「點解唔可以呢?」女待應回應:「如果再係咁,呢啲碗我哋唔會再提供架喇。同埋,我哋啲碗係乾淨架!」我無鬧佢,無話佢,不過一定會劣評呢間餐廳食物質素、環境質素都已經唔重要,因為服務質素差到唔值得去!
自己出去點餐,無問題
出到櫃枱前,無人,有職員行過都唔會理你。

「「「啲水唔係比你哋攞黎洗碗架,下次唔好喇」」」

我問:「點解唔可以呢?」

我無鬧佢,無話佢,不過一定會劣評呢間餐廳

食物質素、環境質素都已經唔重要,因為服務質素差到唔值得去!
2024-08-30
20 Minutes (Dine In)
$80 (Dinner)
2024-08-21 193 views
服務態度超級差員工有無培訓過 完全趕客晤想做可以晤做 環境又污糟 枱面無人抹唔怪得之日日經過都冇人幫襯野食又晤係做得好 點餐時間耐 出餐時間又超慢 等勁耐無咩人都可以慢到禁真係。。
服務態度超級差
員工有無培訓過 完全趕客
晤想做可以晤做 環境又污糟
枱面無人抹
唔怪得之日日經過都冇人幫襯
野食又晤係做得好
點餐時間耐 出餐時間又超慢 等勁耐
無咩人都可以慢到禁真係。。
2024-07-26 338 views
暑假同小朋友入去愉景灣 行下,途中去沙灘,見到商場,跟住入內,原來有個溜冰場,應該都兩年冇來過愉景灣, 行咗個圈,見同層哩間食肆價錢最大眾化,咁就入咗去一試。這家食肆似大快x 大x樂 連鎖店咁,喺出面cashier落咗單,畀咗錢,然後等嗌number,稍後侍應生會將食物送到你嘅枱上,自助bar斟水飲。 我哋叫咗小食拼盤兩個(一個係鹵水,一個係炸物, 各$66) ,加 一杯黑糖珍珠奶,五花肉湯麵, 相比炸物拼盤 鹵水拼盤較好食,有豬手 、鹵水蛋 、同埋 雞翼,另外一個 炸物拼盤有香腸、花之丸、 鹽酥雞 。兩大一細 不須加一,二百幾蚊埋單,性價比算唔錯。 侍應生有禮貌同埋helpful,有機會再嚟,值得一試。
2024-01-04 646 views
除夕夜去咗愉景灣, 因為市區實在太多人喇! 喺商場見到一間新開嘅舖頭, 專賣台灣食品。座位唔算多, 不過啱啱開張, 好新淨。同行嘅朋友有個習慣, 凡去台式食店, 必定先試牛肉麵, 今次都唔例外, 我一於跟大隊啦。呢間牛肉麵湯底有兩種, 分別係清湯同微辣; 如果要清湯底, 落單時要講清楚, 不過清湯就冇酸菜。我哋叫牛肉麵套餐, 包括一碗微辣牛肉麵加一杯飲品。 🔶 台灣牛肉麵套餐 $70飲品就揀咗最基本嘅無糖豆漿, 豆味濃郁幾好飲。碗麵嘅牛肉包括有牛腱同牛腩, 炆得夠冧甜。湯底微辣唔算太肥膩, 我朋友唔食得辣嘅都話可接受。麵質QQ, 軟硬適中, 做得唔錯!我最鍾意牛肉麵有酸菜伴, 吊味提鮮, 越食越開胃! 呢個牛肉麵做得唔錯, 似喺台灣食嘅味道!

座位唔算多, 不過啱啱開張, 好新淨。

我哋叫牛肉麵套餐, 包括一碗微辣牛肉麵加一杯飲品。
🔶 台灣牛肉麵套餐 $70

飲品就揀咗最基本嘅無糖豆漿, 豆味濃郁幾好飲。

麵質QQ, 軟硬適中, 做得唔錯!
我最鍾意牛肉麵有酸菜伴, 吊味提鮮, 越食越開胃!

呢個牛肉麵做得唔錯, 似喺台灣食嘅味道!

2023-12-15 469 views
作為一個愉景灣人,係人都知呢度係美食沙漠,突然有一間台式餐廳,感覺真係好感恩又有新鮮感,期待咗佢開好耐。今日第一日試,試咗佢個雞髀飯,難食,隻雞髀好似受咗輻射咁樣,炸到個皮超級厚,個飯連半隻台式蛋但都冇,另外再試咗佢個椒鹽雞翼同埋椒鹽豬扒,堂食入口竟然係凍凍地,真係好難食,食完成口都係油同味精。好差嘅食物、服務、亦都完全唔環保,全部都係紙碟同埋木筷子,冇心經營,賺到盡、只可以呃鬼佬。仲有堂食都要排隊買嘢,零服務,企圖營造一個好多人想買嘢嘅一條人龍,奉勸大家真係唔好食。
2023-12-10
20 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
2023-12-10 229 views
牛腩牛筋麵 一流,小食拼盤韓式腸,甜不辣,鹽酥雞好好味😋滷水拼盤雞翼,豬手,滷蛋 好好食滷肉飯很好食炸豬扒一定要試飲品不錯,我們叫的餐點都食晒。真的不錯吧⋯⋯值得一試
牛腩牛筋麵 一流,
小食拼盤韓式腸,甜不辣,鹽酥雞好好味😋
滷水拼盤雞翼,豬手,滷蛋 好好食
滷肉飯很好食
炸豬扒一定要試

飲品不錯,
我們叫的餐點都食晒。
真的不錯吧⋯⋯
值得一試
滷水拼盤
2023-12-10
20 Minutes (Dine In)
$350 (Lunch)
滷水拼盤
2023-11-28 135 views
試業的嘗試。$23一杯大約中杯size珍珠奶茶,味道不會太甜,好有奶茶味道,珍珠剛剛好,不太硬亦不會煮得過熟。裝修亦有心思,地方寬敞,食物亦選擇多,又多一個好去處。正!
TakeAway